Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android dual SIM okostelefonok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#140051) svgyula válasza Viktor0610 (#140050) üzenetére


svgyula
addikt

Akkor közeledünk mert a fiamnak redmi note 9 van és az nem megy fel a hálózatra! Már gondoltam arra is nem-e egy beállítás a ludas ebben? Megpróbálom kikapcsolni a google készülékkereső beállítást(ha megtalálom valahol?) hátha az a ludas.

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#140052) svgyula


svgyula
addikt

Kicsúsztam a szerkesztésből. Kipróbáltam a készülékkereső kikapcsolva! Az indításkor a kód beütése előtt azonnal van GSM és WIFI hálózat is! :Y Vagyis elb@szták a hálózati elérést nem kapcsolták hozzá a biztonsági rendszerhez! Tehát erről a telefonról nem lehet adatokat lopni a kijelző tapizásával! De bármelyik vezeték nélküli rendszerrel megoldható ez a ki "hiányosság" :))

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#140053) Viktor0610 válasza svgyula (#140051) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Érdekes, amit írsz, mert nekem volt Redmi Note 9 Próm, és nem tudtam így beállítani (legalábbis azt hiszem. 🤔 ), és most a Poco X3 NFC-n sem sikerül.
Csak angolul találtam meg a szükséges menüpontot (és Xiaomira), de pl. nálam (Pocón) ez hiányzik: [link]

Samsung Galaxy A54

(#140054) svgyula válasza Viktor0610 (#140053) üzenetére


svgyula
addikt

Szia! Tegnap voltam a fiamnál és mondtam a gondom. Kipróbáltuk az enyém azonnal mindkét hálózaton ott volt az övé pedig nem! Engem lehetett hívni, az ő telefonján azt volt az üzenet "a hívott fél jelenleg nem elérhető". Ő a Telekomnál vette ~fél éve(?) és nem állított be semmit ilyet. Természetesen lehet, hogy alapból be volt állítva, bár neki is nemrégen jött meg a 10-es droid a telóra ha jól tudom(?) MIUI 12-es verzióval. Tehát volt rajta frissítés az biztos és ilyenkor ez megmarad-e hát kérdés. Hogy ő még piszkált-e rajta valamit az alapbeállításokon kívül, az nem hiszem. A fenti kép az újraindítás után, a pin beütése előtt készült!

[ Szerkesztve ]

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#140055) pècsimunkás


pècsimunkás
addikt

Ma kipróbáltam a Samsung A50- en, hogy lehet- e hívni, mielőtt behúzom a mintát. Lehet.
Igazából már gondoltam rá, mert láttam a térerő ikonokat.
Eddig úgy voltam vele, úgysem tudják használni ha el lopják, de mostantól jobban vigyázok rá :D

Szerk. A WiFi ikon is látható.

[ Szerkesztve ]

Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!

(#140056) Ryoo válasza svgyula (#140054) üzenetére


Ryoo
senior tag

Én még mindig nem értem, hogy ez miért probléma. Lehet velem van a baj, de miért nem jó, ha feloldás nélkül is elérhető a telefon?

OnePlus Nord CE 5g, Lenovo Legion Y540, PS 5

(#140057) svgyula válasza Ryoo (#140056) üzenetére


svgyula
addikt

Azért mert nyilván amint írtam is bármelyik hálózatról leszedhetik az adatokat. Ha így hozzáférnek(hackerek/vérpistikék) akkor simán bármit módosíthatnak. Ha eltűnik a fiók hozzáférés az nem csoda ketegória lesz hanem egyszerű adatlopás eredménye. Nyilván mindenki abban a hitben lebegett eddig, hogy ha nincs bekapcsolva a jelszóval a telefon akkor nem indulnak el a háttérben a hálózati folyamatok de mivel ez nem így van amíg tétlen a telefon bármelyik app is küldözgetheti a gyűjteményeket. Mindezt a tulaj akarata és tudta nélkül! Hát ez a probléma.

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#140058) Zeki válasza svgyula (#140057) üzenetére


Zeki
nagyúr

Amelyik kém app, az akkor is küldözget titokban, ha full be vagy lépve.
És BÁRMELYIK app lehet kém.

(#140059) citkar válasza svgyula (#140057) üzenetére


citkar
addikt

Szerintem azért vannak akik azt hiszik, ha áram alatt van a készülék, akkor már semmilyen háttérben futó folyamat nem meglepő (az más kérdés, hogy szükséged van-e rá, netalán kifejezetten káros-e). Annyi minden fut a háttérben, még kikapcsolt állapotban is futnia kell valaminek az időzített bekapcsoláshoz.

[ Szerkesztve ]

(#140060) svgyula válasza citkar (#140059) üzenetére


svgyula
addikt

Ha jól tudom maga az andorid nem fut kikapcsolt állapotban csak egyfajta alapfunkció amiben az óra és egy két pl időzítő alkalmazás van. Mint egy ébresztő óra csak itt a droidot ébreszti. Ami probléma még ezzel azt már a szifonoknál is megtalálták amikor a felhasználó tudta és engedélye nélkül hang és kép kapcsolatot teremtettek a készülékkel. Tehát itt amikor te nem aktiválod a telefonod mert megvagy győződve róla, hogy az még nem indította el a rendszert hiszen nem adtad meg az indításhoz szükséges jelszót, valójában már régen monitorozhatnak! Na ez probléma!

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#140061) Viktor0610 válasza svgyula (#140060) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Én azt néztem, hogy tök sok app nem indul el a kód beírása előtt.
Pl. a widgeten nem működnek, az AdGuard sem fut addig.

Tehát a teló hálózaton van, de valamennyire védve vagy.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#140062) citkar válasza svgyula (#140060) üzenetére


citkar
addikt

Valahogy ezt még mindig nem érzem problémának, főleg annak tükrében, hogy gyakorlatilag mindig be van kapcsolva.

(#140063) fateless válasza svgyula (#140057) üzenetére


fateless
veterán

Rég ismerjük már egymást a fórumon, így tudhatod, hogy nem a kötözködés az életem, de most igazán irigyellek, hogy ez a problémád. :U
Amit leírtál problémaként, az ugyanúgy probléma folyamatosan, amikor a telefont használod.
Az, hogy tudnak téged hívni, mielőtt feloldod a telót, még kifejezetten segítség is számodra, hiszen a telefonod saját magad általi bemérése, helyzetmeghatározása is aktív lehet, ha az egyszeri tolvaj bekapvsolja, miközben próbálkozik (nem kell neked hatóság hozzá, ha engedélyezted a funkciót), szóval lopás esetén jobban is jársz így.
A hátrány tehát olyan hátrány, ami akkor is jelen van egy ilyen feltelepített program esetén, ha már feloldottad. Az előny pedig, hogy megtalálhatod a telefonod, kézzel fogható.
Elfogadom, hogy te ezt problémának tekinted, de nem látom megalapozottnak, valós problémának.

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#140064) Ryoo válasza svgyula (#140057) üzenetére


Ryoo
senior tag

Ezt értem is, meg nem is. Ilyen esetben olyan adathoz nem férnek hozzá, amit telefonon tárolok. Banki adathoz meg így végképp nem fognak hozzáférni, mert oda egyéb autentikáció is szükséges, nem elég hozzá, hogy hálózaton van a telefon. Sztem kicsit túltolod a paranoiát, vagy ami a rosszabb, hogy már adatlopás áldozata voltál, amivel vissza is éltek. (ez esetben jogos lehet a félelmed) De kis hazánkban nem gondolnám, hogy olyan hatalmas piaca lenne az adatlopásnak, az is lehet, hogy csak én vagyok naív.

OnePlus Nord CE 5g, Lenovo Legion Y540, PS 5

(#140065) viktorhu válasza Ryoo (#140064) üzenetére


viktorhu
veterán

Egy nem rootolt telefonról annyira nem is egyszerű az adatlopás, nagyobb a kockázata az emberi hibának (nem odavaló alkalmazás telepítése, adathalász linknek bedőlés, 100 weboldalon ugyanaz az email-jelszó páros stb.)

Szerintem az utolsó a legnagyobb baj, annyi helyen kell jelszó, hogy vagy ismételgeti őket az ember, vagy szinkronizálja őket valahova, így csak egy oldalt kell feltörni. Ez ellen a kétfaktoros azonosítással lehet csak védekezni.

(#140066) Upo válasza Ryoo (#140064) üzenetére


Upo
addikt

Én csak azt nem értem, hogy miért pont ez az újraindítás utáni állapot ami aggályos neki. Amikor már beírta a kódot és használja a telefont, akkor miért nem? Pedig olyankor még több adathoz lehet jutni,mert már a titkosított személyes adatterületek is dekódolva vannak.
Persze, ha csak a kikapcsolt és a pin beírása előtti a két állapot, ahogy a telefon van, akkor érthető (vicceltem, akkor sem érthető).
Ez kb. annyira érthetetlen, mint amikor a saját autót hirdetve letakarják a rendszámot. Azt meg minek? Az utcán is úgy jár vele, vagy akkor is letakarja, nehogy meglássák?

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#140067) svgyula válasza Upo (#140066) üzenetére


svgyula
addikt

Szia! Ez azért van mert itt vettem észre először ezt a hiányosságot.
DE ha már itt is ilyen hiányosságok vannak akkor mi van üzem közben?
Nyilvánvaló az, hogy nem nézegetem menet közben a telefont meg az adatforgalmat. De volt már feltört fiókom és volt adathalászat is! Ma megnéztem és még a PC-hez is csatlakozik és azonnal előjön a virtuális CD rész. Ugye azt nem kell mondanom akkor amikor mindenhol az folyik a csapból is, hogy ilyen meg olyan adatvédelem meg android biztonsági rendszer frissítés akkor ezek az alapfunkciók hol vannak? Nálam menet közben soha nincs se mobilnet se WIFI bekapcsolva. Mobilon csak beszélek, ha hívnak és azzal készítem a munkáról a képeket. Ezeket is azonnal letöltöm itthon a PC-re és törlöm a telóról!

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#140068) viktorhu válasza svgyula (#140067) üzenetére


viktorhu
veterán

És a pc sem kapcsolódik soha az internetre? Meg gondolom nem Windowst használsz.

(#140069) svgyula


svgyula
addikt

Urak! De most komolyan! Kértem segítséget egy számomra zavaró dologra. Elmondtam azt mit szeretné és ha valaki tudja a megoldást,
De nem cinikus módon(ezt nem írtam) akkor megköszönöm. Erre mindenki megmagyarázza a maga módján azt, hogy miért jó az ami nekem nem jó! :((( Köszönöm mindenkinek.

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#140070) Peaceliker válasza svgyula (#140069) üzenetére


Peaceliker
őstag

Leírtuk, hogy telefon függő és hogy ez az elvárt működés. És erre erősködtél, hogy nem, ez hiba. Innen tartunk itt ahol.
ROM csere segíthet, de kétlem, hogy ki tudod deríteni, hogy a custom rom hogy viselkedik majd ebben a szituban.
Telo csere lehet a biztosabb és kevésbé rizikós /idő égető megoldás szvsz.

[ Szerkesztve ]

"Oh my Goa'uld!"

(#140071) RVR400 válasza svgyula (#140067) üzenetére


RVR400
veterán

Mindezek mellett végképp nem értem, hogy egy SIM PIN használata miért okoz gondot.

(#140072) viktorhu válasza osztszoroz (#140044) üzenetére


viktorhu
veterán

Jön az még, már látszik a feje a sarkon :) Egyre egzotikusabb sávkiosztások lesznek, ahogy egyre több sávszélességet használunk, esetleg az országok közötti variáció is növekszik - már most is 700 MHz, 3600 TDD LTE, 900, 2100 MHz, 1500 MHz stb. 4G-re és 5G-re, ezek tetszőleges kombinációi "4G+"-ra... Az LTE modemeknél már látszik, hogy sok nem ismeri az összes frekvenciát, lassan szerintem az olcsó készülékeknél megint böngészgetni lehet a specifikációs listát.

(#140073) svgyula válasza RVR400 (#140071) üzenetére


svgyula
addikt

Elindul a GSM, WIFI, bluetooth is vagyis a tapin kívül minden. A többire is rakjak kódot ugye? Hagyjuk már................

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#140074) viktorhu válasza svgyula (#140073) üzenetére


viktorhu
veterán

Ha alapból ki vannak kapcsolva, akkor nem indul el sem a gps, sem a mobilnet, sem a wifi. Te pedig, ahogy írtad, kikapcsolva tartod ezeket. Szóval az egyetlen biztonsági kockázat, hogy felhív valaki telefonon, mielőtt beadnád a kódot.

(#140075) RVR400 válasza svgyula (#140073) üzenetére


RVR400
veterán

Akkor kapcsold be a telót, amikor használni szeretnéd. Szerintem Te jókat röhögsz Magadban, hogy mindenki rugózik a semmin, mert már a legyen automatikus bekapcsolás, de nehogy véletlenül elérhető legyen a készülék SIM PIN nélkül se dolog is oximoron.

(#140076) Upo válasza svgyula (#140073) üzenetére


Upo
addikt

Szerintem te keversz valamit. A telefon pinkód az ugyanolyan mint a jelkód, arc felismerés, jelszó, azaz csak képernyőzár. Szerintem elég kontraproduktív lenne, ha lezárt képernyőnél nem mennének a szolgáltatások, és hívni se tudnának.
Te azt várod el, ha jól értelmezem, hogy úgy működjön mint a sim pin kód, hogy a pin beírás nélkül ne működjön (bár segélyhívás olyankor is van, tehát a hálózatra felmegy, csak nem regisztrál). De ez nem ugyanaz.
Régebben, vagy buta telón gyakorlatilag a sim pin a biztonsági megoldás a segélyhíváson kívül elvileg nem üzemel nélküle. De te ezt kikapcsoltad, és azt várod, hogy a képernyőzár védelem működjön úgy mint a sim pin. De ilyenkor természetes, hogy működnek a dolgok, be is tenne ha csak akkor működne a telefon ha nézed a képernyőt.
Amikor a telefonod automatikusan bekapcsol, akkor mivel a sim pin ki van kapcsolva, ezért elindul full működő állapotban, és várja hogy a képernyőzárad feloldjad. Amit a telefon pin-el meg tudsz tenni. És nyilvánvaló hogy működik, mert te állítottad be úgy, hogy bekapcsolásnál közvetlenül eljusson a képernyőzárig.
Arra amire te gondolsz, a sim pin lenne jó, mert amíg nem adod meg, addig kvázi repülő módban van a telefon bekapcsolás után.
A fiadnál ha bekapcsolás után nem hívható, akkor sim pin kód van, az olyankor van. És valószínű úgy van beállítva, hogy sim pin beírás után nem kér képernyőzár kódot. Képernyő lezárás után meg igen. Tehát bekapcsolás után sim pin-t kér, képernyő lezárás után telefon pin-t. És olyankor nem hívható bekapcsolás után.
Én is azt akarom, hogy bekapcsolás/újraindítás után rögtön tudjanak hívni, ezért kapcsoltam ki a sim pin-t és ezért vannak képernyőzár feloldások beállítva.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#140077) viktorhu válasza Upo (#140076) üzenetére


viktorhu
veterán

Nem, volt régebben egy opció (most már a developer options alá van száműzve, először a pixeleken dobták ki, mert megváltozott a titkosítás módja), amikor az adattár egyben volt titkosítva, ennek bekapcsolása esetén a tárhely feloldásához kellett a jelszó, de a direct boot meg a fájlszintű titkosítás bevezetése miatt ez már nem kompatibilis megoldás. Most azt csinálják, hogy amíg fel nem oldod a kijelzőt, csak a legalapvetőbb push üzeneteket + a hívásokat, riasztásokat engedi be.

(#140078) Upo válasza viktorhu (#140077) üzenetére


Upo
addikt

Az ok, de ha sim pin helyett képernyőzár pint állít be, akkor ne csodálkozzon, hogy a képernyő feloldás előtt már lehet bejövő hívása.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#140079) viktorhu válasza Upo (#140078) üzenetére


viktorhu
veterán

Ez nem a képernyőzár, bár ugyanaz a jelszó, de korábban jön be.

Nem tudom, hogy ha beállított lemeztitkosítás mellett történt az upgrade a miui12-re, akkor megmarad-e a beállítás, vagy akkor is megszűnik, és tényleg csak a képernyőzár az, ami a screenshoton van. Utóbbi esetben még a fejlesztői beállítások segíthetnek.

De tényleg nincs jelentősége, az alap az, hogy ha kikapcsolok egy szolgáltatást (netet, gps-t, akármit), az nem fog újrainduláskor bekapcsolódni.

(#140080) Mercutio_


Mercutio_
félisten

De, akkor most nem az a baj, hogy a qrvákat fel tudják hívni a lopott telefonnal? :U

:DDD

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#140081) Viktor0610 válasza Mercutio_ (#140080) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Dehát nem tudják. ;]
Mert a kód beírása előtt csak fogadni lehet a hívásokat. (Kivéve a segélyhívást, persze.)

Samsung Galaxy A54

(#140082) svgyula


svgyula
addikt

Urak! Találtam egy "mini" telefont azoknak akik esetleg nem szívlapátra vágynak. A paraméterek alapján nem egy rossz cucc lehet. Nyilvánvalóan nem tartozik a csúcshardverrel ellátott telefonok közé egy tükörreflexes kamerával de a leírás szerint mindennapi használatra az átlag felhasználónak elég lehet.

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#140083) re-d-evil válasza svgyula (#140082) üzenetére


re-d-evil
tag

Tegyük hozzá ezt is.

(#140084) TeebyKay


TeebyKay
őstag

Sziasztok!

50ezerig bezárólag tudtok ajánlani néhány használtan nézegetni érdemes telefont?
Igények:
android
legalább 64gb belső memória
legalább 4gb ram
játékra nem használom
fotózni max 3-4 alkalommal egy hónapban (nem selfie, előlapi kamera nem számít), de az jó lenne ha szép minőségű lenne

Hirtelen ezek jutnak eszembe, jelenleg egy Lenovo A7000 telefonom van, de a 8gb belső memóriája amúgy se volt elég semmire, és mostanra korruptálódott az egész, factory reset után se tudok semmit telepíteni rá, és usb-n keresztül nem ismeri fel egy pc se. A 2gb ram-ja is kevés kicsit és a kamera minősége is silány a mostani telefon felhozatalhoz képest.

Előre is köszönöm!

Tibi

(#140085) iMaverick válasza TeebyKay (#140084) üzenetére


iMaverick
addikt

Ha a 4GB ram-ból engedsz (3GB), akkor újonnan egy Xiaomi Redmi 9C? (eMag-bab 45.000Ft)

"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)

(#140086) osztszoroz válasza TeebyKay (#140084) üzenetére


osztszoroz
aktív tag

Samsung A70 van már HA-n ötven körül. Nagy akksi, amoled.Kettő is szolgál nálunk.Semmi gond velük.

Attól,hogy paranoiás,még nem biztos,hogy nem üldözik.

(#140087) TeebyKay válasza iMaverick (#140085) üzenetére


TeebyKay
őstag

iMaverick és osztszoroz

Köszönöm, a xiaomi redmi 9c elég gyenge készülék, ennyi pénzért már használt huawei p20 pro-t kapok ami messze túlszárnyalja.

A samsung-okért nem rajongok, de hozzáírtam a listához, köszönöm.

(#140088) ÁrPi2 válasza TeebyKay (#140084) üzenetére


ÁrPi2
senior tag

Banggood-on Redmi 9 4/64
Március 27-ig 35ezer?
Digi-VoWifi, nfc, MediatekHelio G80 soccal.

(#140089) TeebyKay válasza ÁrPi2 (#140088) üzenetére


TeebyKay
őstag

Annyira nekem most nem ráérős, hogy külföldről hozassam be.

(#140090) viktorhu válasza TeebyKay (#140089) üzenetére


viktorhu
veterán

A redmi 9 amúgy is jó választás nagyon, ha itthon veszed, akkor is. Jó pörgős gyors készülék, szép kijelző, korrekt fotók, NFC stb.

(#140091) TeebyKay válasza viktorhu (#140090) üzenetére


TeebyKay
őstag

Köszönöm, akkor a huawei p20 pro mellett ezt fogom még célzottan keresni. A redmi 9 64/4 és a redmi 9c 64/4 között van valami jelentős különbség?

(#140092) TeebyKay válasza TeebyKay (#140091) üzenetére


TeebyKay
őstag

...

[ Szerkesztve ]

(#140093) salaud válasza TeebyKay (#140091) üzenetére


salaud
aktív tag

Van.
RedMi 9: 2340 x 1080 IPS kijelző, MediaTek Helio G80 Csatlakozók: Jack (3.5mm), USB Type-C

RedMi 9c: 1600 × 720 IPS kijelző, MediaTek Helio G35. Csatlakozók: Jack (3.5mm), Micro USB

A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#140094) dethroner


dethroner
veterán

Sziasztok!
Max 100 ezerig mik most a legjobb vételek? Ismerős kért meg hogy 80-100 között nézzek a 17 éves fiának valamit. Nem tudom mire használná, gondolom ugyanarra amire a többi tizenéves :D Külföldi szállítás is játszik.
köszi

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#140095) fateless válasza dethroner (#140094) üzenetére


fateless
veterán

Pl Poco X3 pro

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#140096) dethroner válasza fateless (#140095) üzenetére


dethroner
veterán

Köszi a tippet.
Picit böngészve, 3 masina akadt fent az érdekességi rostán.
Poco X3 pro
Mi 10T
Redmi Note 10 pro
Mindegyikből a 6/128-as változatot nézegetem. Annyira egyformák, mégis olyan jelentős különbségek vannak.
Mekkora különbség lehet az ips és az amoled max fényerőben?

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#140097) dethroner válasza dethroner (#140096) üzenetére


dethroner
veterán

A MI 10T az természetesen Lite :)

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#140098) skyrush7


skyrush7
aktív tag

Sziasztok!
Tudom, nem biztos hogy ide való a téma, de ebben a topikban talán többen látják. Segítségre lenne szükségem, az egyik barátom megfürdette a Honor 9 Lite-ját. Működik, csak a töltést nem veszi, mert azt hiszi túl hideg a telefon. Emellett az akkutöltöttség kijelzése csak 10-esével megy, van hogy nem is csökken, 40%-on meghal 5 óra videó után.
Ami történt vele: patakba esett, utána szét lett szedve, két hétig száradt. Ezután került hozzám. Nálam beletettem egy másik akkut (a Honor 8-asomból maradt, de még működik), azzal is ugyanezt produkálja, akkuhiba kizárva.
A töltőcsatlakozóig szétbontottam a telefont, megtisztítottam izopropyl alkohollal a nyákot. Az USB csatlakozon balról a második pin belsejében kis korrózió van, azt alkohollal és fogpiszkálóval leszedtem 90%-ban. Az alaplapot nem vettem ki a helyéről, azon nem tudom van e korrózió. A hátlap felőli oldalán nincs.
A tünetek ugyanazok, sajnos nem hajlandó tölteni hidegre hivatkozva.
Kérdés:
Alaplapi hibára utalhat ez a jelenség és kuka?

[ Szerkesztve ]

(#140099) skyrush7 válasza skyrush7 (#140098) üzenetére


skyrush7
aktív tag

Update: Ampere alkalmazás semmit sem ír az akkuról, csak a kapacitást és a feszültséget tudja kiolvasni. Utóbbi jelenleg 3.68V, 30%-os visszajelzés mellett.

(#140100) skyrush7 válasza skyrush7 (#140098) üzenetére


skyrush7
aktív tag

Nem tudtam belenyugodni, mert a telefon amúgy működött, csak a töltést nem vette és tudtam, hogy amit beletettem akku az jó.
Végül nagyítóval megnéztem az akkucsatlakozót az alaplapon. Nagyon kicsi, szinte észrevehetetlen korrózió volt rajta. Izopropil alkohollal megsikáltam amennyire tudtam, majd összeraktam.
Veszi a töltést, az akkuadatokat is jelzi már az Ampere app. Úgy néz ki megoldódott. :C

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android dual SIM okostelefonok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.