Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android dual SIM okostelefonok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#140201) tibibi


tibibi
őstag

Üdv mit ajánlanátok 100 ezres határig itthoni beszerzésből, jó akkuidővel átlagfelhasználónak.

(#140202) svgyula válasza Wolfskin (#140200) üzenetére


svgyula
addikt

Szia! Ezeket nem átlag felhasználásra tervezték és ne is várd el!
Ezek kb a voki-toki helyett használatos eszközök. Olcsó egyszerű.
Ezeket áruházi biztonsági őröknek, vagyonvédelmi egységeknek tervezték. Ahol nincs babrálás, állogatás, mert a következő műszakban más használja......................... Miért is vettél ilyen telefont? Mi volt a cél? Komolyan kérdezem, mert érdekelne a miértje?

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#140203) Digitalpimp válasza tibibi (#140201) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Szia! Én végül egy Realme 8 6/128-at vettem 75-ért Emagtól. eddig nagyon tetszik, akku brutál, gyorstöltés brutál. Az SW is igen jó, van pár akkumérő tesztvideó YT-n, igen jól szerepel azokon is.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#140204) Beni2360 válasza Sgr_A (#140197) üzenetére


Beni2360
félisten

Na tegnap nagynehezen megkaptam a Nokia g10-t.
Azért 2021-ben kiadni olyan telefont amiben nincs 5 GHz wifi :F Nem mint ha nem lennénk el nélküle de azért????
A feleségem tobzódik mert nem akar okos telefont teljesen más világban él. De a régi telefonon már nem tudtunk SMS-t fogadni és semmit nem engedett törölni, nem jelezte ki a nemfogadott számot, stb. Most szoktatom tanítom rá. Ebben a korban amiben vagyunk már nehéz az újat megszokni aki nem váltott évekkel ezelőtt. Lassan kezd belakott lenni appokal amivel neten tudunk kommunikálni ha kell, stb.
Azt a 22 K-t ami a vége lesz megérte. A dupláját már nem adtam volna érte főleg, hogy igy sem lesz kihasználna teljes mértékben.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#140205) Wolfskin válasza svgyula (#140202) üzenetére


Wolfskin
őstag

Megmondom miért vettem, teljesem komolyan. Egyrészt mer le volt akciózva, másrészt szerettem volna egy telefont, ami telefonálásra való. Felveszem, beszélek, leteszem, nem igényel külön figyelmet. Egy célszerszám. Ha megnézel egy professzionális eszközt, pl fényképezőgépet, tele van dedikált gombokkal. Az olcsón meg mindent menüből kell állítanod. Mert a fizikai gomb drága. Pedig hatékony. Mert rutinná tud válni. Vicces módon a telefonoknál ezt úgy hirdetik, hogy fícsör. Sikerült az utolsó nyomógombot is elhagyni a Samsungokról, végre, itt a szép új világ. És az újságírók lelkendeznek, az emberek meg bekajálják. Mint amikor a Nokia nemtomhány után jött egy új modell, ahol nem kellett tollal böködni, lehetett újjal is. Végre. Aztán kijött az első Note, nem kell már újjal böködni, lehet tollal is. Végre!

De vissza a gombokhoz. Gondolj bele, ha a kocsiidban az indexet nem egy kapcsolóval vezérelnéd, hanem menüből a 4. szinten: jelzések/fénnyel való jelezések/irányjelzés/balra jelzés. Közben az agyad ezen járna, hogy hol is van, a szemed is rajta kéne tartanod, szóval a teljes figyelmed követelné. Ahelyett, hogy egy automatikus mozdulattal klikkelsz egyet. Kb ennyire funkcionális az érintőkijelzős telefon a nyomógomboshoz képest. Telefonálásra. Bár ezek nem is igazán telefonok már, hanem telefon méretű számítógépek, aminek a fő funkciója az internetfüggőség kialakítása és kielégítése. Meg a kütyüfüggőség. Meg a még több megapixel, a még újabb app. az önkifejezés, hogy ki is vagy te valójában. De ez egy más kérdés. Viszont egész mellékesen még telefonálni is lehet velük. Szóval nekem nagyon hiányzik legalább a zöld meg a piros gomb, meg ha még lenne egy ami kikapcsolja a kijelzőt, meg egy másik, ami a kihangosítást intézi, és már tudná az ujjam, hogy melyik hol, van, aj, az lenne az igazi.

Ilyen megfontolások után örültem meg, hogy nini, nyomógombos, ami nem extrém lebutított fapad, nem egy tesco gazdaságos esetleg menő márkával felbrandingelve, hanem nyomógombos, ami néhány hasznos extrával bír: AF fényképező, 4G internet na ha nagyon szükséges, mail, térkép. Ugyanakkor 5300 mAh aksi (ami ilyen vassal 2-3 hét üzemidő) és IP68. Tökéletes. De sajnos kapufa. A tárcsázója még az Auchan sajátmárkásnak is jobb (amit mindamellett tud az Evolveo is, tehát alaphelyzetben a numerimus gombokkat nyomkodva egyből T9 módon keres a névjegyzékben. Érdekes módon, a Nokia nyomógombosai képtelenek erre, ott nagyon macerásan jutsz el ahhoz, mire valakit ki tudsz kotorni a névjegyzékből, pedig a Symbian S60 még tudta).
De ez nem tud semmit. A numerikus gombok semmire sem valók. Szóval ez így nem egy felextrázott nyomógombos, hanem egy lebutított androidos teló sajna. Mindkét kategória gyengeségeit egyesítve. Pedig csak egy hajszál választja el, hogy jó legyen.

Ennyit arról, hogy telefon. Amúgy ez egy POC rádió, ami olyan mint az adóvevő, csak nem URH-n, hanem az interneten kommunikál. Van UHF-es verziója is, ami adóvevő is egyben, de az nem kellett. Mindezek mellett dual sim androidos telefon. Engem ez utóbbi miatt érdekelt. Ja meg van rajta csíptető, lehet kívül hordani, farmez zsebre csíptetve, karabinerrel hátizsákon, nem kell állandóan keresni.
Nekem a legjobb telefon méretre, formára eddig az r310-es Ericsson volt, funkcionalitásra meg a Nokia 5800 XpressMusic, szinte tökéletes. Amit még szeretettem, az eső Note3 a toll miatta, a zgpax s9 a fizikai telefongombok miatt (érdekes, az Evolveónak is volt ilyen, de az olyan átgondolatlan volt megint, hogy szinte használhatatlanná tette.) Most vettem egy Note9-et, az utolsó boltban kapható 8GB ramost, de egy fél éve a dobozában pihen, nincs már kedvem megint egy új telefont megtanulni, vakarászni, testre szabni...
Valószínűleg veszek egy Auchan sajátmárkás IP67-es telefont telefonálni (11 ezer Ft), meg egy internetkártyát a note-ba.

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#140206) svgyula válasza Wolfskin (#140205) üzenetére


svgyula
addikt

Értem.

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#140207) Wolfskin válasza svgyula (#140206) üzenetére


Wolfskin
őstag

Röviden ennyi. De órákig bírnék beszélni róla... :(

Viszont ezzel a dialerrel szinte jó, csak mindig feldobálja a klaviaturát, ami kitakarja a névjegyeket, és a vissza gombbal ki kell lőni. Ha nem is jeleníti meg, de értelmezi az egyes gombokon lévő betűket is, és keres T9 módon a névjegyekben!

Jó lenne, ha valami (fizetős) button remapper-rel át lehetne konfigurálni a gombokat, akkor egy normál launcherrel szinte tökéletes lenne

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#140208) citkar válasza Wolfskin (#140205) üzenetére


citkar
addikt

Azt látom, hogy nem nyerte el a telefon tetszésed, de vajon te tudod mit akarsz? :)
Először azt írtad: "szerettem volna egy telefont, ami telefonálásra való. Felveszem, beszélek, leteszem, nem igényel külön figyelmet."
Gondoltam jó, cégeknek, vagy bárkinek, akik csak telefonálnak van sok és olcsó hagyományos telefon (úgy is olcsók a korlátlan beszélgetés csomagok már).
Aztán más dolgok miatt választottad ezt a telefont: "AF fényképező, 4G internet na ha nagyon szükséges, mail, térkép." Lehet nálad is sikerült kialakítani az általad említett internet és kütyüfüggőséget.
Kompromisszumot kéne köss és akkor talán találsz egy megfelelő telefont.
A cégemben én pl megszüntettem a mobilcsomagot, mert nem volt értelme. Továbbá egy régi, hagyományos gombos (kijelző nélküli), vonalas telefont használunk, mert ez egy céleszköz, amit említettél.

[ Szerkesztve ]

(#140209) svgyula válasza citkar (#140208) üzenetére


svgyula
addikt

Szia! Ez a bőség megzavarja az emberek döntéshozatali képességeit.
Mert mit is lát a döntés előtt? Kell egy telefon. De a szomszéd azon nézi a foci meccset(csak példa)! Na akkor olyan kell amin van internet. Húúú de nincs mobilnet! Irány a szolgáltató! Ott meg az eladó mint egy kinevezett "pixelhuszár manager" elkezdi oltani a gyanútlan lúzert. Na aztán megvan az első okos telefon! Vigyorogva
mutogatja mindenkinek a faluban, pedig még sms-t sem tudja elolvasni rajta! :DDD Nem érti a kifejezéseket. Nem tudja mit is vett, mert nem érti azt, hogy neki mire is lenne szüksége. Viszont a telefongyártók nem hülyék! Az egészet csomagban adják nyilván a többszörös árán mint amibe egy olyan készülék kerülne amire a lúzernek valóban szüksége lenne. A leglényegesebb viszont az, hogy
az emberek igénylik az átverést. Kell a sok megapixel, a sok soha nem használt alkalmazás, ehhez a sok RAM/ROM. Mivel a lúzerek nagy része digitális gyűjtögető ősközösséget hozott létre! Lásd fosbuk, instagramm twitter és társai! Ott lehetősége van mindenkinek, hogy mutogassa a bunkóját :DDD De ez bármilyen hihetetlen sok embernek kielégíti a vágyait. Ezért sok sok helyen a hálószoba is hideg marad..........

[ Szerkesztve ]

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#140210) citkar válasza svgyula (#140209) üzenetére


citkar
addikt

És mindezek ellenére, amit leírtál, mégis lehet butatelefont venni, ami csak és kizárólag telefonálásra való :U

(#140211) svgyula válasza citkar (#140210) üzenetére


svgyula
addikt

Persze! Mert van rá igény! Ugyanis nagyon sok ember(senkit nem akarok véletlenül sem megbántani!) nem képes kezelni még ezeket sem. Ezért vannak a "nagyi telefonok" is! A szomszéd néni nagyon kedves aranyos néni volt, de nemhogy a telefont még a TV távirányítóját sem tudta kezelni! De tovább megyek a lányai akik jóval fiatalabbak szintén műszaki analfabéták! Sajna vannak azok aki azt hiszik, hogy tudják és képesek kezelni(DE NEM!) és vannak akik tudják, hogy nem képesek és vállalják is. Az előbbi a nagyobb gond mert azok barmolják szét az okostelefont mint a gyerekek egészen a "gyári visszaállításig" És ott sírdogának, hogy minden kép elveszett és nem tudom a jelszót sem :( Ilyenkor van a kérdés: Minek vesz okos telefont, ha nem tudja kezelni? Válasz: mert van rá pénz! :W

[ Szerkesztve ]

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#140212) fateless válasza svgyula (#140211) üzenetére


fateless
veterán

Nagymamámnak (87 éves) elromlott a régi telefonja, kapott helyette egy másik nyomógombosat, de már más a menüje ,mint vola a korábbi, így már ennek is morog, hogy miért kellett ezt a sz@rt megvenni, miért nem olyat, mint a régi. Nem tudjuk elmagyarázni, hogy olyan már nincs.

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#140213) svgyula válasza fateless (#140212) üzenetére


svgyula
addikt

Az kor mindenkinél eltünteti a tudásvágyat. Hiába írják oda a papok sírkövére "befejezte tanulmányait" az már jóval előtte megtörtént. Megelégszenek a már megszerzett "anyaggal" nem akarnak/képesek új információkat magukhoz venni. Ez bizonyos szinten érthető is. Hiszen a nagyanyád sem fog napi szinten futni sportolni így nincs szüksége pl. fitnesz órára. A telefonnál meg pontosan elég az ha tud hívni és fogadni. Természetesen a "régi" módon tanulás nékül egyszerűbb :)
Ja ilyen fitnesz sz@rságokra meg "okosórára"nekem sincs szükségem! :N Pedig azért én még bringázok :B de ugye a test jelez ha fáradok és akkor pihenek. Ehhez nincs szükségem még egy "kütyüre" :DDD

[ Szerkesztve ]

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#140214) Goldmember01


Goldmember01
tag

Sziasztok!

Ha off téma akkor elnézést kérek, nem találtam nagyon megfelelő topikot ehhez a kérdéshez.
Tegnap vettem egy S20 FE-t, azelőtt J6+ volt, nagyon pöpec a 120hz kijelző és a telefon gyorsasága, imádom az akadásmentes működést. Mobil netre is előfizettem a diginél, életemben először van mobilnetem, ideje volt kilépni a kőkorszakból! :D Igazából azt szeretném kérdezni, hogy milyen beállításokat ajánlotok, hogy végezzek el illetve milyen appokat/programokat és egyéb dolgokat érdemes használni a telefon rendeltetésszerű felhasználásához/karbantartásához? (mondok egy példát: eddig herewego nevű gps-t használtam, mert van offline verziója, tegnap este kipróbáltam a waze-t és elájultam, mennyire jó). Segítségeteket előre is köszönöm!

(#140215) aprokaroka87 válasza Goldmember01 (#140214) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Üdv!
Szerintem a saját típusú topikjában jobb segítséget fogsz kapni :)

Samsung s20fe topik

(#140216) Wolfskin


Wolfskin
őstag

Lehet nem voltam érthető, a telefon alatt nem azt értem, hogy CSAK és kizárólag telefonálásra alkalmas (mint a mai nyomógombos telefonok), hanem, hogy ELSŐSORBAN telefonálásra alkalmas, egy célhardver, ami olyan ismérvekkel bír, mint

• Hatékony, gyors és ergonomikus keresés a névjegyekben, mint pl a Nokiánál megismert T9 keresés, ami alapállapottól kb 3. kattintásra már tárcsázta is a kívánt névjegyet. szerencsére van néhány (2) app, ami ezt imitálja.

• Funkciógombok (fizikai gombok) a legfontosabb funkcióknak. Ha a tárcsázáshoz érintőképernyő van is, de az olyan funkciók, mint felveszem, leteszem, a kijelzőt kikapcsolom, esetleg (nagyon extra esetben) a kihangosítás is vezérlem, dedikált gombokat kapnak. Őrület ez a mai divat, hogy ficsörnek számít a fizikai gombok hiánya :Y )

• Az 5800 még olyan luxust is megengedett, hogy külön gombon volt a ki-bekapcsoló és a hívás megszakító funkció, az utódain, ahol már ezen is spóroltak, sokszor fordult elő, hogy hívás után, talán elgondolkodva, pár tizedmásodpercig tovább maradt az ujjam a piros gombon és kikapcsoltam a készüléket. Sőt, a kijelzőt nem nyomógomb (hogy még csak véletlen se kapcsolódjon be nem szándékoltan), hanem rugó ellenében oldalra elcsúsztatható süllyesztett gomb kapcsolta, tényleg, mintha a tervezők mindenre (is) GONDOLTAK volna.

Idáig telefon. Ha ezen felül tud olyan funkciókat, hogy fényképez (dokumentálás minőségben, tehát egy menetrendet, A4 oldalt le tudok dokumentálni vele, aminek feltétele az AF, akkor már ok, minden másra ott a fényképezőgépem), van rajta térkép (GPS) és 4G, hogy útközben is meg tudjam nézni a leveleimet legalább IP67, mert nem egy telefonomnak lett a végzete a víz, akkor ennyi. Igen, sajnos belekényelmesedtünk/tem, hogy mobilan is szükségem, van már ezekre a dolgokra a munkám miatt is, így ezeket nem tekintem felesleges extráknak. Viszont ismétlem, ezek kiegészítők csupán, a telefon ergonómiája a TELEFONÁLÁSRA van optimalizálva. Nekem az a telefon. A többi, ahogy mondtam, telefon méretű számítógép.

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#140217) Wolfskin válasza svgyula (#140213) üzenetére


Wolfskin
őstag

Igen, ez így van, az ember egy idő után már nem akar új dolgokat megtanulni, bár be kell vallanom, és sosem szerettem a változást. „Bevált csapaton ne változtass”. Viszont tudom,- mert a szakmában dolgozom, hogy a marketing osztály vért izzad, hogy mindig kitaláljanak valami újat, mert a fogyasztó igényli a törődést. A Note 3-ban fekete volt a téma, minden háttér fekete alapon, ami akkubarát és éjszaka sem sütötte ki szemed, a note 4-ben új fícsörként adtak el a fehér hátteret (évekig dolgoztunk rajta, hogy kifejlesszük nektek, bla, bla... :D ) És az emberek annyira bekajálták, hogy engem is lehurrogtak itt, mikor szóvá tettem, hogy végre, nem hogy örülnél, ez most új, sokkal kontrasztosabb, az újságpapír is fehér alapon fekete betű, menyivel természetesebb... Aztán jött a Note 9, az android 10 verzióig kellett várni, míg újra hosszú évek fáradtságos fejlesztőmunkájával, kifejlesztették nekünk és értünk a sötét témát... És a világ ismét ujjongott, hogy végre, mennyivel jobb, kontrasztosabb, akkubarát és így tovább... ). Régen egy piackutató multinál dolgoztam Frankfurtban, az egyik ügyfelünk volt az Odol. A Whitening fokrémnél volt ökölszabály, hogy 2 évente kellett egy új koncepció (mostantól még fehérebb fogak, mostantól a hátsó fogakat is tisztítja, mostantól védi az ínyedet), szóval kellett 3 új fedősztori, ezeket kellett tesztelni, melyikre harapnak leginkább, és csak úgy 6 évente nyúltak valóban a termékhez, addig csak a kommunikációt változtatták.
De az, hogy már nem akarok új telefonokat megszokni nem azért van mert beleöregedtem, egyszerűen
1. már tudom, hogy mire kell és hogyan szeretném használni, és ha a fejlesztők (pontosabban a marketingesek) változatási kényszerből sz@rt akarnak letolni a torkomon, akkor már igyekszem nem lenyelni azt. Sajnos a termékeket ma már nem a mérnökök tervezik, hanem a marketingesek találják ki, és a kontrolling osztály rakja össze Excelben, hogy mi fér bele.
2. nem érdekelnek már a telefonok. megvolt az az idő, amikor izgatott a rootolás, az új funkciók, romok, új appok, szétszedni, összerakni, kontakthibát megforrasztani, a távolról kamerát bekapcsolni, de már nem. Sajnálom az időt is rá, van ezer más hobbim, amire jobban kellene, a régi autóim restaurálása, a motorozás, a viaferartázás, vagy csak magashegyi túrázás, a hifi rendszerem építése, most épp egy csöves előfok aktív szűrőváltóval, a kések (már csak cpm-3v), az elemlámpák, a varrott bakancsok gyűjtése, ésatöbbi és ezekre sincs :(
Szóval a telefon nekem már nem tamagocsi, hanem csak hólapát: legyen egyszerű, álljon kézre, és tudja azt, amire kell.

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#140218) Zeki


Zeki
nagyúr

Na majd egy jó teszt tényleg nem árt róla.
Doogee V20

(#140219) fateless válasza Zeki (#140218) üzenetére


fateless
veterán

Belenéztem a varázsgömbömbe:
Az adatok szokásosan jók lesznek. A készülék szoftvere első nyomkodásra megfelelőre várható, alap doriddal, amit otthon "felcicomázhatunk". Szoftverfrissítésről felesleges álmondni. A kamera roppant gyenge lesz.

Az, hogy mennyire válik be, a vele szemben támasztott elvárásoktól fog függeni. Amenyiben egy munkaeszközt keres valaki, megfelel, bár ahhoz kicsit drága. Ha mondjuk egy Samsung A52s 5G utódját keresi, akkor hiába a nagyobb RAM/ROM, erősebb ilyen-olyan paraméter, összességében csalódás lesz a készülék. Azért a tesztet én is nagyon várom róla, sok tekintetben szimpatikus lenne ez a készülék. Normális kamerával és szoftverrel a 600USD-t sem sajnálnám érte.

(a varázsgömböm támogatója a közel 20 éve vásárolt kínai telefonok tapasztlatai voltak)

Érdekes egyébként, hogy 2003 óta vásárolok kínai készülékeket. Bár közben is mindig van egyéb gyártótól is, de akkor kezdtem az okostelefonos létet, majd az első komoly benyomást egy Qtek s100 tette rám, majd még inkább a Qtek 9000 (ami még itthon van egy dobozban, mellette kb 15 másik őskori okostelóval). Mégis az igazi csúcsot a kínai készülékek számomra abban a korszakban érték el, amikor pl a Jiayu G2-k, az alap ZTE-k és rengeteg noname készülék futott itt a gapps felrakásával és társaival. Amikor 10 éve még nem ismerték ezeket a készülékeket, és egyszerre volt nálam egy Sony Xperia Arc S és egy random kínai készülék, és a kínait gyakraban vettem elő, mint a máig gyönyörű Sony-t.
Aztán valahol a Xiaomi Redmi 1s és a Honor 3x idejében talán 2014-ben volt az a pont, amikor már "száműztem" a nagy márkákat, és csak a kínai készülékek szerepeltek nálam. Ekkor volt az, hogy a 120k-s modellek tudását adták a kínaiak 40k környékén úgy, hogy már szoftveresen sem voltak olyan szerencsétlenek, hogy sokat kelljen küzdeni velük (pár készülék előtte sem volt rossz). Ugyanakkor évről évre kezdtek úgy emelkedni az árak, hogy már kevésbé érte meg kintről rendelni.
Mostanra a teljes családomnak kínai a készüléke (egyedüli kivétel nővérem, aki még mindig egy Samsung S8 edge-et használ, pedig a cégénél vehetnénke újat, de már nem akarja azt megtanulni). Nálam is egy Huawei P30 Pro az elsődleges készülék, a ketteske egy Realme 8, a hármaska pedig egy Alcatel 3x, de van még pár régebbi kínai készülék is. Durva, hogy mekkorát változott e téren a világ, no meg ahogy megvénültem, már nem akarok mindenféle dologgal játszadozni, mint 10-20 éve...

Nosztalgia OFF

[ Szerkesztve ]

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#140220) Papooo válasza Zeki (#140218) üzenetére


Papooo
senior tag

Egy éve jött meg az S96 Pro , azóta már a kollégámnak is rendelnem kellett.
Összességében egy erős, hosszú üzemidős, megbízható, strapabíró, megfizethető árú készülék.
Az éjjellátó kamera leginkább parasztvakításra való, de ezt előre sejtettem.
Jönnek rá a frissítések is. Úgy tippelem, még 2-3 évig hasznáni fogom.
Az, hogy nem 5G-s engem nem zavar.

Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.

(#140221) Zeki válasza fateless (#140219) üzenetére


Zeki
nagyúr

Osztom a véleményed a nosztalgiában. Ki gondolta volna még a Xiaomi Redmi 1S megjelenésekor (amiből egy rózsaszínt kapott a lányom a szülinapjára), hogy mostanra a tv reklámokban akár szolgáltató, akár kereskedői szinten csak Xiaomi, Samsung (mint androidok) és Apple lesz. Nagyon feljött a Xiaomi. Mondjuk a Huawei méggyorsabban, de meg is szívta.
És ezzel ki is merült. Régen színesebb volt a világ. Vagy én öregszem és nem érdekelnek az Asus, ZTE készülékek? Eltűntek, visszaszorultak a régi nagy gyártók, amiket anno itthon is megtudtunk venni.

(#140222) Zeki válasza Papooo (#140220) üzenetére


Zeki
nagyúr

Jó éjjellátó kamerái az első Sony Nightshot camcordereknek voltak, azok a vékonyabb ruhákon is átláttak. :)

[ Szerkesztve ]

(#140223) fateless válasza Zeki (#140221) üzenetére


fateless
veterán

Az Asus szerintem továbbra is az egyik legjobb készülék

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#140224) Zeki válasza fateless (#140223) üzenetére


Zeki
nagyúr

Mégsincs reklámozva, hogy gyere vegyed. Mert nincs.

(#140225) fudi2002 válasza fateless (#140223) üzenetére


fudi2002
veterán

A garanciális hozzáállásuk több mint okádék. Soha többet asust. Egy tablettel szivattak meg...

Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.

(#140226) fateless válasza fudi2002 (#140225) üzenetére


fateless
veterán

Elfogadom, hogy rossz tapasztalatod volt valamikor egy valamilyen Asus tablettel.

Szerintem továbbra is az egyik legjobb készüléket ők gyártják (egyetlen fontos dolog volt, ami nekem dealbreaker volt a 8-asnál, a vezeték nélküli töltés)

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#140227) fudi2002 válasza fateless (#140226) üzenetére


fudi2002
veterán

Míg fantom érzékést nem produkált jó volt. Meg míg a szervíz nem táncolt az idegeimen..

Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.

(#140228) totron válasza Wolfskin (#140216) üzenetére


totron
addikt

Pár fogalmat lehet, hogy át kell írni, át kell értelmezni. 6+" telefon beszerzése után automatikusan vajaskenyér üzemmódban intéztem hanghívást, pedig nem láttam előtte mástól ezt, utólag csak. Ha vannak a közvetlen közelben, akkor teszem fülhöz. Valahogy nem áll kézre (fejre) a fejhez emelés. Mire a kisebbítési trend után visszajött a száj elé a mikrofon, mégsem szívesen él vele az ember.

Beázott az on/off gomb, most nem tudom elindítani a telefont. Röhögjek, sírjak? Míg le nem merült töltésre dugás vagy arról levevés, illetve hívás felélesztette, most is működőképes a készülék, csak éppen nem tudom bootra bírni. Tegnap főmenü-gombbal álmodtam, ami ezen nincs. Jobban is kézre állt, jól is jönne most. Unibody házas, de a levehető hátlapos-cserélhető akksis Samsung fajlagosan jobban állta a mosdatásokat. Ezt még kiszárítani sem tudom, hiába a szabvány (MIL-STD-810G).

A hívásfogadás/lerakás fizikalitása nekem is hiányzik, de újabb androidokban már a felfele húzás, mint felvevés jobban egybe cseng a természetes ujjmozdulattal, szemben az oldalra való csuszogtatással. Virtuális gombként, érintéssel való fogadást is el tudok képzelni, ha nem jönne be a csuszi. Biztos van ilyen mod is. A levelekhez nagyon nem kell 4G, arra akksipazarló.
Az ergonómia már rég eltűnt. Nokia 6210, E51 elég keskeny. A többi, ezután a korszak után jövő ellentétes a maroki ergonómiával csak megszoktuk az évekkel, kötelező fejlődéssel + némi szubjektivitás.

Az öregségi rögzültségek, múltba irányuló tudat persze létezőek, mégis azt látom, hogy legalább ennyire alázat kérdése is a boldogulás. Vannak mammerek-taták, akiknek céljuk van, felismerik és belátják, hogy ahhoz a célhoz út vezet és ahelyett, hogy cselgáncsoznának a világgal, saját egójukat önmaguk ellen fordítva, szépen, csendben elsajátítják az egyébként is végletekig lekerekített-leegyszerűsített szükségeseket, majd használják, élvezik az előnyöket. Nincs feleslegesen generált súrlódás, ellenállás. Boldogabbak is. Nem csak erről van szó, de erről is.

(#140229) hunaqua válasza Zeki (#140221) üzenetére


hunaqua
addikt

Jajj....volt minden. ZTE.Asus,THL,Lenovo, Meizu,stb.

Egyébként mindet szerettem. Barkácsoltam rájuk a Magyar nyelvet. :D

[ Szerkesztve ]

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#140230) Sanyesz. válasza hunaqua (#140229) üzenetére


Sanyesz.
őstag

Régi szép idők :)
Az első Xiaomi készüléket napra pontosan 8 éve vásároltam. Egy Hongmi "Red rice" modell volt...

"Tiefe Brunnen muss man graben, wenn man klares Wasser will."

(#140231) Beni2360 válasza hunaqua (#140229) üzenetére


Beni2360
félisten

Egy THL T11 volt anno a kedvencem, 4 éve a felújítás alatt csortak el, akkor már másik mobolom volt de nem volt szívem eladni, meg a elmentett eredeti fw itt van egy 520-s xdsd kártyán.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#140232) hunaqua


hunaqua
addikt

"Vörös rizs" és T11 is volt! :D

Alig vártam,hogy jöjjön új ZTE! :DDD

[ Szerkesztve ]

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#140233) viktorhu válasza fudi2002 (#140227) üzenetére


viktorhu
veterán

Azt is Csehországba küldik szervizelni? A főnököm Asus laptopja ott tűnt el, már nem örökre, de egy pár hónapig nyaggatni kellett őket, hogy megtalálják.

(#140234) fudi2002 válasza viktorhu (#140233) üzenetére


fudi2002
veterán

Nem magyar marhák csinálták. Megnemmondom már a nevüket. Alaplapot cseréltek, aztán ugyanúgy fantomkodott. Aztán ment a hercehurca.. Végül vettem egy samsung tabot amit használok custom rommal szépen 3 éve kb még ma is. Az a szar 1 évet sem ment hiba nélkül.

Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.

(#140235) fudi2002 válasza fudi2002 (#140234) üzenetére


fudi2002
veterán

Hu mármint furán írtam, szóval nem külföldi vessző, magyar marhák csinálták :)

És rögtön hozzátenném a fikázás közepette:
Amennyire szerettem a xiaomit, annyira rühellem most a poco márkát.
Két telefon van itthon ghost touch-al, x3 pro, x3 nfc..
Előbbit szoftveresen úgy ahogy kordában tudtam tartani, a másodikat úgyfest kijelzőcsere.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.

(#140236) viktorhu válasza fudi2002 (#140235) üzenetére


viktorhu
veterán

A poco hogy viselkedik hálózati támogatottságban (volte, CA, 5g)? Én emiatt tartok csak tőlük, hiába vannak jó áron sokszor.

[ Szerkesztve ]

(#140237) fudi2002 válasza viktorhu (#140236) üzenetére


fudi2002
veterán

Volte megy de nem használom, 5g nincs az enyémen, ca fogalmamnincsmiaz :)
Pocot ne vegyél ha javasolhatok. Sztem a xiaomi cég szemete ezekbe kerül.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.

(#140238) viktorhu válasza fudi2002 (#140237) üzenetére


viktorhu
veterán

CA = carrier aggregation = 4G+ :) Ezzel is szokott némelyik xiaomin probléma lenni.

Köszi a válaszokat :)

(#140239) mobilizmo válasza viktorhu (#140238) üzenetére


mobilizmo
addikt

Volte teljesen rendben, 5g-vel már találkoztam, működik, 4g+ nem tudom, annyira azért nem figyelem. Poco F3, Telenor. A vas szinte teljesen rendben (egyedül a "rendes" közelség érzékelő hiányzik, de ez szinte minden Xiaomi-nál), mondjuk én a MIUI-tól rögtön megszabadultam.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#140240) fudi2002 válasza viktorhu (#140238) üzenetére


fudi2002
veterán

4g+ láttam rajta, de it karakószörcsögön ez sztem semmi előnnyel nem jár. Még vmi, miuit nem használom egyiken sem, szóval ezek custom rommal értendőek. Miuinál nem elékszem működtek-e, kb loader nyitásig volt fent.. :)

Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.

(#140241) RVR400 válasza fateless (#140219) üzenetére


RVR400
veterán

Most flashelek egy Lenovo A7600M-et. :) (MTK6752, 2/8GB, Android 5.0)

(#140242) Zeki válasza RVR400 (#140241) üzenetére


Zeki
nagyúr

Nem piskóta! :)

(#140243) RVR400 válasza Zeki (#140242) üzenetére


RVR400
veterán

Leszopatott azért, hogy cheksum ellenőrzés nélkül nem jó a flashelés, de checksum generátorral megoldottam, és megy. :)

[ Szerkesztve ]

(#140244) citkar válasza hunaqua (#140229) üzenetére


citkar
addikt

THL-en kívül mindegyik gyárt még telefont. Rendelhetőek, de kevesen vesznek a topikban egzotikus telefonokat. IQOO, Oppo, Vivo is alig van. Kevés már a vállalkozó kedvű, akik bevállalnák azokat,amiket nem Eu-ba szántak. Ha a kiszemelt telefonok nem lennének újonnan már ilyen drágák és lenne egy kisebb tábor bevállalnám, de drágák és némi magyar nyelvű támogatói tábor hiánya miatt kockázatosnak érzem.

(#140245) fa4hu válasza fudi2002 (#140237) üzenetére


fa4hu
őstag

Pocot én is csak óvatosan javaslok, a Poco M3-nál nagy számban előjött a dead boot probléma (hol sima újraindításkor, hol szoftverfrissítéskor), és csak hardveresen lehet javítani, vagy különben minden újraindításkor meg kell várni, hogy lemerüljön az aksi.

(#140246) viktorhu válasza citkar (#140244) üzenetére


viktorhu
veterán

Az elephone meghalt, pedig nekem az volt a kedvencem az egzotikusok közül :)

(#140247) viktorhu válasza fudi2002 (#140240) üzenetére


viktorhu
veterán

Én már nem vagyok hajlandó flashelni, még a kínai piacra szánt telefonokon csináltam, mert ott kellett (Bambook S1, Coolpad F1).

(#140248) fudi2002 válasza fa4hu (#140245) üzenetére


fudi2002
veterán

Tianma kijelzőkkel szerelték az x3nfck jó nagy részét. Már ott kiderült, hogy sok hardverhibás. Gondolom megmaradt egy jó nagy készlet, erre kidobták az x3 pro-t ugyanazzal a kijelzővel más soccal. Szted? :) Ez már sajna nekem is utólag állt össze. Arról nem is beszélnék, hogy az x3 promnál 12.5-ös firmware-el fantomkodik, 12.0.x-el nem. Most asszony nfc-jére feldobom az indonéz firmware-t és arra rá custom romot, elvileg az indonézben javították a fantom érzékelést. (kérdezem én miért ott hivatalosan, mikor minden telóba szereltek ebből a sz&rból, egy rossz vicc az egész) De folytathatnám arról, hogy a miuit mikor az első és egyetlen héten használtam, a sim2 nem volt hajlandó b20ra csatlakozni, látni látta, de nem ment fel rá. Inkább egy sokkalta rosszabb térerő értékű toronyra ment, ahol haddnemondjam milyen tempó volt. Sim1-ben pöccre. Ugyanezen firmware(nem rom)-re raktam egy custom romot amivel pöccre. Szóval a bemutatkozása sem volt valami meggyőző. Jószívvel senkinek nem javaslom, de még a xiaomi márkán is erősen gondolkozom a jövőben...

Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.

(#140249) Zeki válasza viktorhu (#140247) üzenetére


Zeki
nagyúr

Na itt a lényeg.
Ha egy ország polgárai jobban élnek, nem mókolgatnak kínai telókkal. veszik helyben ami garis, hivatalos. Mi még javában rendeltük a kínai telefonokat, mikor az USA-ban már csakazájfón ment. Esetleg Samsung, LG, Motorola, Lenovo, BlackBerry, Sony.
Na meg a Ft sem olyan jó mint régen, mikor még műszaki cuccokat vettem (190-210Ft/1USD).

(#140250) RVR400 válasza fudi2002 (#140248) üzenetére


RVR400
veterán

Én 1 SIM-mel használom az X3 NFC-t, semmi gondom vele, szinte tökéletes készülék.

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android dual SIM okostelefonok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.