Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
- Asszociációs játék. :)
- GPS teszt POCO X6 PRO 5G vs Samsung Galaxy A54 5G között
- Newton harmadik törvénye
- Nagy chili topic. :)
- Nillkin CamShield cover case for Xiaomi Redmi K70E, Xiaomi Poco X6 Pro 5G
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
student
őstag
válasz balpeter04 #13170 üzenetére
kár hogy ien gyenge proci van mindegyikbe
-
Sanzaa
senior tag
válasz petipetya #13198 üzenetére
Nook Color.
Egyébként én is észrevettem, hogy a 4:3-as arányú tableteket jobban ajánlgatják itt, miszerint előnye van, de hátránya nincs a 16:9-es arányúval szemben. Persze nem az arány a lényeg, hanem a felbontás, de a képarány magával vonza a megnövelt felbontást is, amit sok app még mindig nem támogat a Google Playen. Én is félek a leendő 9.7 IPS-em 4:3as képarányától. A 16:9-es ConCorde 10.1 sokkal szimpatikusabb, csak arra nincs keret.
A 16:9es hordozhatóbb is, mint a 4:3.[ Szerkesztve ]
Lenovo Vibe Z2 Pro
-
vamzi
senior tag
válasz mipityu #13197 üzenetére
Remélem érzed, hogy így az aránypárokkal kicsit mellélőttél a dolognak, mert az nem a 21-ik század találmánya. Régen is lehetett ilyen viszonyszámokat gyártani. Konkrétan szétnéztem a könyveim között és van amelyik 10:18-as képarányú és van amelyik 10:13-as És még tengernyi másik. Annyi féle fazonú könyv létezik, amennyit kiadtak. Konkrétan van itthon az 1:1-től a 10:30-ig minden féle. Még 4:3-as is és 16:9-es is
De ez szerintem már megint ízlés kérdése. Én pl nem szeretem ha szanaszét van tördelve a a sor, így a 4:3-at részesítem előnyben. Ha viszont 2 oldalt szeretnék egyszerre látni, akkor egy döntött 16:10-nek jobb hasznát veszi az ember.
-
tjb007
nagyúr
válasz mipityu #13201 üzenetére
& (#13203) Sanzaa
Ezek közül egyik sem valódi e-könyv olvasó, mindegyik egy Androidos tablet ami e-könyv olvasóként van reklámozva/eladva.
Az igazi e-könyv olvasónak E Ink kijelzője van és úgy hívják, hogy Amazon Kindle/Kindle Touch/Kindle DX/Kindle Keyboard és NOOK Simple Touch.(#13202) student
Tapasztalatból mondod (azaz próbáltad valamelyiket) vagy csak te is a Minél több a processzormag annál jobb elvet vallod te is
-
aag
őstag
válasz tvamos #13193 üzenetére
Sajnos nem sikerült rendesen a kísérlet! Először azt hittük, hogy gyenge a kódoló processzor, mert ha én is bekapcsoltam a kamerámat, akkor egyből csak bik-mak-muk hangokat hallottam. Hamarosan aztán kiderült, hogy az én internetem szarakodik. Annyira, hogy végül le is állt.
Először egyébként a hangja nem tetszett. Tompa volt és érdes. Aztán kiderült, hogy a dobozában van. Kézbe véve egészen kellemes hangja lett. A képminőség is a még elmegy kategóriába tartozik szerintem. Elég kicsi volt a felbontása és a színek száma is kevés (talán 8, vagy esetleg 16). A képkockák száma volt, hogy csak másodpercenként 1-re csökkent. A kék színű háttér pedig többször zöldes fényben foszforeszkált. Partner szerint viszont az én hangom és videó-képem teljesen rendben volt.
Szóval ezt a kísérletet célszerű megismételni. Azt tippelem, hogy jó lesz! -
mipityu
tag
A könyvekkel kapcsolatban igazad van. Már írás közben beugrott, hogy a nyomdaipar olyan arányra, méretre gyárt, tördel, amilyenre akarod. Dolgoztam nyomdában szedő-tördelőként, tapasztaltam.
De hozzászólásoddal engem igazoltál. Vannak keskeny, hosszúkás könyvek.Én csak .txt formátumú könyveket olvasok tableten, mobilon. Ha az eredeti nem .txt. átkonvertálom PC-n. Ezt a formátumot a Moon+ (megvettem az összes fizetős androidos programommal együtt) kifogástalanul áttördeli minden felbontásra, betűméretre, kijelző arányra.
Ha nem haragszotok én itt most be is fejezem ezt a témát.
Csak arról szerettem volna tájékoztatni az olvasást szeretőket, hogy a 4:3 arány nem szentírás, mint ahogy tvamos újra és újra felhozza (mint szakértő), amint valaki olvasásra (is) keres tabletet.aag: nem dobozában, hanem egy tokban, a mikrofon (amit én annak gondolok) akkor is szabadon volt, de messzebb volt a pofámtól. Amikor kézbe vettem, kb. felére csökkent a távolság és szvsz ez okozta a minőség javulást. Összegezve: kb. 20 cm-re a beépített mikrofontől jó a hang.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi Note 10 Lite 8/128 - Teclast X98 Air 3G
-
vamzi
senior tag
válasz mipityu #13209 üzenetére
Nem is akartalak megcáfolni, én csak azt az elméletet szerettem volna cáfolni, mely szerint a 16:9 az új kor szülötte, előtte nem volt ilyen. A magasabb könyveket jobb is olvasni, mert ha kinyitod, akkor kb egyezik a széle, hossza és könnyebb kézben tartani. Én is végeztem
Van kínai e-könyv olvasó olcsóért?(bár ez lehet off, mert azt se tudom, hogy azon most android vagy linux vagy mi fut rajta. E-ink kijelzősre gondolok.
-
malwy
senior tag
Ennél olcsóbban nem nagyon hozod ki... 79$ Amazon Kindle
Bár nekem Kindle Keyboard 3G van, de gondolom ez is teljesen használható.
-
tjb007
nagyúr
E-Ink kijelző nincs, csak TFT -s, azok is köze annyiba kerülnek mint egy tablet.
-
Sanzaa
senior tag
-
Sanzaa
senior tag
Az ELF2 megjelenéséről infó?
Lenovo Vibe Z2 Pro
-
mipityu
tag
válasz Sanzaa #13216 üzenetére
Akkor az pont a határ :-)
Az a baj a jelenlegi internetekkel, hogy nagy részük ADSL és a technológiából adódóan kicsi a feltöltési sávszélesség. Már évek óta mondogatom, hogy amíg általános nem lesz a legalább megabites nagyságú feltöltési sebesség (a letöltési az már elég szokott lenni), addig kár erőltetni a videó telefonálást.
Hiába jó a kamera felbontása, ha a sávszélesség nem elég a továbbításra. Tudom még sok minden kell a jó minőségű kép továbbításhoz, képalkotáshoz, de én most csak a sávszélességre - mint minőség gátló tényezőre - próbáltam rávilágítani.Természetesen - mint már írtam - ez nem jellemző (kis sávszél) az aag és közöttem levő próbára, mert mindkettőnk netje elég sávszélességgel rendelkezik (ha nincs vihar :-) ).
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi Note 10 Lite 8/128 - Teclast X98 Air 3G
-
pandor
tag
@tvamos: En olvasasra a 4:3-asat (800x600) valasztanam ... A tobb pixel mindenkeppen jol jon. Ellenben filmnezesre meg a 16:9-es a jobb.
Ott a pont. Mivel a hardver/felszereltség mindegyikben ugyanaz a +néhány pixel is számít (akármilyen, pl. weboldalak) olvasásnál. A filmezésnél pedig a 16:9 jön jó a nagyobb megjelenített képhez.
@Sanzaa: Ezek biztos, hogy pontos adatok? Mert a Myadio tablet 45 mmes vastagsága és az ultravékony jelző nem igazán passzol
Webboltok specifikációiból mazsoláztam össze (MyAudio pl. eDigital). Lehetnek benne hibák. A MyAudio egy kicsit kilóg a sorból a méretével és súlyával.
Az azonos belső miatt szerintem talán a legfontosabb az összerakottság/anyaghasználat - ropog, nem ropog kézbe véve, milyenek az illesztések, milyen kézbe venni, nyomogatni a gombokat. Bár mindegyik "óccó kínai", nem mind kelti ezt a benyomást.
Érdekes, hogy kb. ezek a paraméterei a Defy-mnek is, csak ott a felbontás 3,7"-re vonatkozik. Ebben a kategóriában leginkább a nagyobb (1024x600?) felbontás kellene és tökéletes belépő gép lenne (persze van ilyen a kínai piacon, de onnan beszerezni valami jót nagyon lutri).
Mindenhol vastaggal jelöltem a mezőnyből kilógó paramétereket. Ezeket érdemes nézni, mert akinek számít a Bluetooth vagy a több pixel, annak egyértelműen WayteQ, mozizásra mindenképp 16:9 a jó választás.
A ConCorde (a WayteQ mellett) jónak tűnik a jó hazai támogatás miatt.
A MyAudio jónak tűnik, hajszállal erősebb proci, picit jobb kamera, de nagyobb/nehezebb mint a többi.
A Coby jól összerakottnak tűnik, de nem láttam 4-es androiddal.Vásárlás előtt lehetőleg nézzük meg őket élőben (ki tud kiállított modellekről?), nyomogassuk egy kicsit és akkor nincs nagy meglepetés.
És nem utolsó szempont a garancia sem, jellemzően 1-2 év és boltonként változik.
Saját vélemény, remélem segítettem.
-
pandor
tag
válasz Bagira01 #13222 üzenetére
igen, a hivatalos? honlap elég szűkszavú a 7-es esetében
ha valaki tud valós értékeket, tegye közzé - bár a min. az lenne, ha ezt a gyártó/forgalmazó tegye meg - de lehet, hogy ők sem tudják :-)
-
Sanzaa
senior tag
Lehet, hogy 14,5 mm.
Bár az sem épp ultravékonyLenovo Vibe Z2 Pro
-
pandor
tag
Ebben az árkategóriában a tökéletesnek látszó tablet:
Ainol Novo 7 Aurora
Ainol Novo 7 ElfElőbbi IPS panellel, egyébként ugyanazzal a speccel 150$ körül Kína felé:
Size and Weight: 190mm x 120mm x 12mm, 340grams
Operating System: Android v4.0
CPU: AllWinner Many Core A10 1.2GHz
GPU: Mali 400
Memory: 1GB DDR3 RAM
Storage: 8GB internal storage
Display: 7 inch 1024×600 pixel resolution
Expandable Memory: TF Card (microSD) up to 16GB
Camera: Front facing 2 megapixel
Sensor: Gravity Sensor
Connectivity: WiFi 802.11 b/g/n, 3.5mm audio, mini USB, mini HDMI
Battery: 3700MAh (up to 6 hours)Ha valaki tud ilyent, szóljon
-
kerjani
aktív tag
NFC-s tabletben nem reménykedem, de WiFi Directesből már van pár darab. De sajnos amiket láttam, mind nagyon drága kategória (Galaxy Tab 7.0 Plus és7.7, Transormer Pad T300)
Ismertek olcsóbb kategóriában olyan tabletet, ami támogatja a WiFi Directet?
A siker 2 alapszabálya: 1. soha ne mondj el mindent, amit tudsz! ...
-
Sanzaa
senior tag
válasz pandor #13226 üzenetére
Hajjaj, mi már az Elf2t várjuk az Aurora2vel egyetemben.
A Pandawillnél egy ideje már nem árulták őket,de az Aurorát ismét árulják.
http://www.spemall.com/Ainol-Novo-7-Elf-II-7-Inch-Android-4-0-Tablet-PC-with-Amlogic-Cortex-A9-Dual-Core-1-5GHz-Processor-and-HDMI-Port_g.html[ Szerkesztve ]
Lenovo Vibe Z2 Pro
-
tvamos
nagyúr
válasz mipityu #13219 üzenetére
"kár erőltetni a videó telefonálást"
Nem beled akarok kotni, de aki ritkan latja a szeretteit, mint en, (4-6 hetente talalkozom a kisfiammal,) az megreged minden hajszalnyi esejt! Kell a vonal mindket vegere egy jo proci, akkor megy a dolog. Persze, gyors mozgasoknal nincs felbontas, de ha egy pillanatra lenyugszik a kis orokmozgo, kitisztul a kep! Jo az a video Skype!"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Samott
addikt
A heten megjott a Gemei G9-es tabletem, a merimobiles.com-tol. Adatok a linken, ezen felul: fem hatlap, korrekt osszeszerelesi minoseg, kellemes fogas. Egy gond volt vele amikor megjott: minden zold volt aminek feketenek kellett volna lennie. Szet kellett szedni es megigazitani a kijelzo kabelet, gondolom utkozben szetrazodott, most mar hibatlan.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
pandor
tag
@Samott: Kanadából rendeléstől kézhezvételig hány nap volt? vám+áfa is hozzájön a $242.99 alaphoz?
@buca84: 1-2 hét múlva érdeklődnék hogy futott le a történet, ha nem gond
Egyébként ma megtapogattam a Samu 3 modelljét (7", 8.9", 10.1") és méretben számomra! a 8.9" tűnt leghasználhatóbbnak. Elég ritka méret, tudtok valamit ajánlani ebből az alsó-közép kategóriában?
-
Samott
addikt
válasz pandor #13235 üzenetére
Kinabol jott a cucc, szvsz nagyon lassan: 04/04 rendeltem, 04/14 postaztak, 04/19 hagyta el Kinat, 05/06 erkezett Magyarorszagra es 05/08 kaptam kezhez. Nem volt se vam se afa, el se tudtam olvasni a rairt erteket, de szvsz ki se bontottak.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
fpatrik17
senior tag
WayteQ xPad-100is-ről valami bővebb infonk/vidonk van már? :/
Üzemidő? Még 7 napom van az edigitalos akcióból, addig meg kéne győződnöm róla, hogy köll-e nekem ez.• Honor Magic5 Pro •
-
Somacsek
csendes tag
Sziasztok!
Feltettem egy videót, ahol kicsit nyomkodom a Protab2-t: link
Üzemidőről még nem tudok sokat mondani, nem értem rá folyamatosan használni, de persze azért babráltam. Így kb. másfél napot bírt. Éjszaka, készenlétben 1%-ot veszített a töltöttségből, de nem tudom, mennyire megbízható ez az adat.
A gyári böngészőt lecseréltem, mert elég akadozós lett a böngészés rajta valamiért. Opera Mini van most, azzal sokkal gyorsabb a netezés. NAS-ról szépen tudok filmet nézni 720p-ig, a g-s routerem már nem bír többet.
Az egész rendszer megfelelő sebességgel dolgozik, jól lehet lépkedni az appok között, tenni-venni. Azért vannak akadások, de nem veszés. Aki ebben az árkategóriában gondolkozik, annak el kell fogadnia, hogy ez a konfiguráció hamarabb eléri a határait, mint egy két-négymagos tábla, vagy egy iPad.
Az én vásárlásom oka főleg a kíváncsiság volt, de pl. sokat utazó diákoknak nagyon ajánlható egy ilyen gép, vagy második gépnek bárkinek.
Ja, lemértem többek kérésére: 640g. -
z0d1AK
nagyúr
Olcsó tabletre vágyóknak üzenem, van videóm a MyAudio MyPad S7-ről is, ma-holnap fent lesz a YouTube-on ez is!
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest