Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
pandor
tag
Sziasztok
Egy COBY MID7022 táblát láttam ma, ránézésre ok és a 30+ ezer Ft-os ár megfogott.
Van valakinek tapasztalata vele, ajánlani esetleg? Rendben van az összeszerelése, os+app használata nem döcögős ezzel a specifikációval?
A spec. részemről ok (azaz ami nincs az nem is kell, a 7" ok)
Jellemzően otthoni használatra kellene: hírolvasás, youtube/film lejátszás, skype videoKöszönöm a segítséget
KIJELZŐ ÁTMÉRŐ: 7"
WIFI: Igen
3G HÁLÓZAT: Nem
BLUETOOTH: Nem
GPS: Nem
USB: Igen
KÁRTYAOLVASÓ: Igen
MINI HDMI: Igen
ELŐLAPI KAMERA: Igen
HÁTLAPI KAMERA: Nem
PROCESSZOR: ARM Cortex A8 1.00GHz
BEÉPÍTETT MEMÓRIA: 512MB
HÁTTÉRTÁR: 4GB
SÚLY: 0.4 kg -
pandor
tag
Ugyanezzel a speccel a ConCorde 7020 táblát is forgalmazzák, de az 40+ eFt körül van
Más inkább ajánlott a mezőnyben?
-
pandor
tag
válasz tjb007 #13191 üzenetére
Köszönöm a listát.
Összeszedtem a specifikációkat, talán másnak is hasznos - min. eltérés van a gépek belsejében.
A ConCorde Tab 7015 vagy a WayteQ xTAB-70i a befutó nálam az alsó kategóriában, bár jónak tűnik a Coby MID 7022 anyaghasználata is...
Előbbieknél + az aktív hazai felhasználótábor+support...[ Szerkesztve ]
-
pandor
tag
@tvamos: En olvasasra a 4:3-asat (800x600) valasztanam ... A tobb pixel mindenkeppen jol jon. Ellenben filmnezesre meg a 16:9-es a jobb.
Ott a pont. Mivel a hardver/felszereltség mindegyikben ugyanaz a +néhány pixel is számít (akármilyen, pl. weboldalak) olvasásnál. A filmezésnél pedig a 16:9 jön jó a nagyobb megjelenített képhez.
@Sanzaa: Ezek biztos, hogy pontos adatok? Mert a Myadio tablet 45 mmes vastagsága és az ultravékony jelző nem igazán passzol
Webboltok specifikációiból mazsoláztam össze (MyAudio pl. eDigital). Lehetnek benne hibák. A MyAudio egy kicsit kilóg a sorból a méretével és súlyával.
Az azonos belső miatt szerintem talán a legfontosabb az összerakottság/anyaghasználat - ropog, nem ropog kézbe véve, milyenek az illesztések, milyen kézbe venni, nyomogatni a gombokat. Bár mindegyik "óccó kínai", nem mind kelti ezt a benyomást.
Érdekes, hogy kb. ezek a paraméterei a Defy-mnek is, csak ott a felbontás 3,7"-re vonatkozik. Ebben a kategóriában leginkább a nagyobb (1024x600?) felbontás kellene és tökéletes belépő gép lenne (persze van ilyen a kínai piacon, de onnan beszerezni valami jót nagyon lutri).
Mindenhol vastaggal jelöltem a mezőnyből kilógó paramétereket. Ezeket érdemes nézni, mert akinek számít a Bluetooth vagy a több pixel, annak egyértelműen WayteQ, mozizásra mindenképp 16:9 a jó választás.
A ConCorde (a WayteQ mellett) jónak tűnik a jó hazai támogatás miatt.
A MyAudio jónak tűnik, hajszállal erősebb proci, picit jobb kamera, de nagyobb/nehezebb mint a többi.
A Coby jól összerakottnak tűnik, de nem láttam 4-es androiddal.Vásárlás előtt lehetőleg nézzük meg őket élőben (ki tud kiállított modellekről?), nyomogassuk egy kicsit és akkor nincs nagy meglepetés.
És nem utolsó szempont a garancia sem, jellemzően 1-2 év és boltonként változik.
Saját vélemény, remélem segítettem.
-
pandor
tag
válasz Bagira01 #13222 üzenetére
igen, a hivatalos? honlap elég szűkszavú a 7-es esetében
ha valaki tud valós értékeket, tegye közzé - bár a min. az lenne, ha ezt a gyártó/forgalmazó tegye meg - de lehet, hogy ők sem tudják :-)
-
pandor
tag
Ebben az árkategóriában a tökéletesnek látszó tablet:
Ainol Novo 7 Aurora
Ainol Novo 7 ElfElőbbi IPS panellel, egyébként ugyanazzal a speccel 150$ körül Kína felé:
Size and Weight: 190mm x 120mm x 12mm, 340grams
Operating System: Android v4.0
CPU: AllWinner Many Core A10 1.2GHz
GPU: Mali 400
Memory: 1GB DDR3 RAM
Storage: 8GB internal storage
Display: 7 inch 1024×600 pixel resolution
Expandable Memory: TF Card (microSD) up to 16GB
Camera: Front facing 2 megapixel
Sensor: Gravity Sensor
Connectivity: WiFi 802.11 b/g/n, 3.5mm audio, mini USB, mini HDMI
Battery: 3700MAh (up to 6 hours)Ha valaki tud ilyent, szóljon
-
pandor
tag
@Samott: Kanadából rendeléstől kézhezvételig hány nap volt? vám+áfa is hozzájön a $242.99 alaphoz?
@buca84: 1-2 hét múlva érdeklődnék hogy futott le a történet, ha nem gond
Egyébként ma megtapogattam a Samu 3 modelljét (7", 8.9", 10.1") és méretben számomra! a 8.9" tűnt leghasználhatóbbnak. Elég ritka méret, tudtok valamit ajánlani ebből az alsó-közép kategóriában?
-
pandor
tag
Sziasztok
Pár hete körbejártam veletek itt "a melyik 7" táblát az alsó kategóriában" témát és akkor arra jutottam/tunk, hogy vagy
- Ainol novo 7 Aurora vagy
- Ainol Novo 7 Elf IIA kettő kb. egy árban (40e körül jelenleg), előbbi IPS panellal egy maggal, utóbbi két maggal és IPS nélkül.
Az Elf II egy kicsit szimpatikusabb az erősebb proci miatt, ami később, ahogy növekszenek a progik hardver-igényei jól fog jönni.Persze Kínából rendelés, zsonglőrködés vámmal stb, és csak reménykedünk, hogy a végén a gép rendben lesz. @buca84 fórumtársnak pozitív tapasztalata van ez ügyben egyébként.
Aztán a napokban ráfutottam a Samsung P3110 Galaxy Tab 2 7.0 WiFi 8GB modelljére, ami br.80e körül van (nettó 63e ha céges a sztori), kiforrott Samsung termék, 2 év honi garival.
Így már nem olyan lényeges ar árkülönbség az Ainol termékek és a Samu Tab2 7.0 között.
A hosszú felvezető után a kérdés: mik a tapasztalatok a fenti Tab2-vel?, rendben van? mert hardver-ár-érték viszonyban nagyon rendben valónak tűnik.
Köszönöm a véleményeket/tapasztalatokat
-
pandor
tag
válasz Jano_023 #14943 üzenetére
Ez tényleg jó hangzik, viszont UPS-en keresztül én még nem úsztam meg vámot. Ha van megoldás rá, kérlek oszd meg. A sima posta (Air Mail?) megoldás, de azt itt nem látom opcióként.
A Pandawilles 120$ ár már tényleg vonzó: ~ 29.000 Ft jelenleg
Megbízható a csapat?Továbbra is megy a vacilla: Elf II vagy Samu Tab2, ezért ha van valakinek utóbbival tapasztalata, ne fogja vissza magát. Kösz.
[ Szerkesztve ]
-
pandor
tag
PandaWill írja:
- For orders above 50usd, the default free shipping method is registered airmail,which the delivery time is aorund 2-4 weeks normally.
- Express - Express includes DHL China, EMS China, DHL Hongkong,EMS singapore,The tracking number and corresponding tracking site will be found in your ordre stasus after order shipped.
- Registered Airmail - A tracking number and the site for tracking will be updated in your order status.
- Standard Airmail - There is no tracking number for this shipping method.Azaz, alapértelmezett ingyenes küldés a "Registred Airmail", ez kb sima postai kézbesítésnek felel meg, azzal, hogy tartozik hozzá tracking number. Itt nem feltételnül kell, hogy belefusson vám és egyéb adminisztrációba.
Az Express esetében mindenképp.
Ha van valakinek tapasztalata PandaWillékkel + kiszállítással, kérem ossza meg.
-
pandor
tag
Kezdek elveszni :-)
- eredeti Tab 7
- Samsung 7.0 Galaxy Tab ( WiFi + 16GB ) GT-P6210 --- 72.000 Ft
- Samsung 7.0 Galaxy Tab 2 WiFi 8GB P3110 --- 80.000 Ft
- Samsung 7.0 Galaxy Tab Plus wifi --- 92.000 FtA P3110-ben 1,0 GHz Dual Core ARM Cortex A9
A GT-P6210-ben 1,2 GHz Dual Core ??? --- gondolom erre is van/lesz ICS
Más különbség van a kettő között? -
pandor
tag
válasz tjb007 #14964 üzenetére
@tjb007: Nem tudom, hogy hogyan áll főzött ROM ügyileg de az biztos, hogy hivatalosan is meg fogja kapni hamarosan az ICS frissítést.
Öröm a hozzászólásaidat olvasni :-)
Akkor az utolsó kérdés: nem igazán tudok dönteni az Elf II és a 6210 között. Megéri a 2xpénzt ez utóbbi az Elf II-höz viszonyítva, lévén, hogy a két tech. spec. nagyon hasonló?
-
pandor
tag
PandaWill postázás opciók és árak:
Express Shipping Method
* DHL Hongkong $18.08
* EMS $30.08
* DHL China $53.22
Airmail
* Reg Airmail By China Post $0.00
* Reg Airmail By Singapore Post $2.86
* Reg Airmail By HongKong Post $3.17 -
pandor
tag
válasz tjb007 #14973 üzenetére
@tjb007: szépen összefoglalva, kösz
@boxgamer12: igen, én is követem a google tabletje körüli mézesmadzaghúzást, de nem látom túl reálisnak, hogy ősz előtt felénk bárki is látna ebből kézzelfogható példányt - de ne legyen igazam
Egyébként papíron nagyon csábító, de mint tudjuk a végeredmény gyakran nincs köszönőviszonyban a papírformával -
pandor
tag
Sziasztok
30e alatti 7"-es kategóriában most melyik az ajánlott vétel (gyereknek lesz általános - zene, film, játék - használatra, semmi buhera)?
Az edigital listáját nézve az alábbiak játszanak:ConCorde Tab ONE 8GB / 19.900 Ft
DPS Dream 7 / 21.900 Ft
MyAudio Series 7 708W 8GB / 23.900 Ft
ConCorde Tab ONE 16GB / 24.900 Ft
DPS Dual 7 / 26.900 Ft
MyAudio Series 7 716W 16GB / 27.900 Ft
MyAudio Series 7 708DCC 8GB / 29.900 FtEsetleg más (Tescos, stb) kínálatban előforduló modell?
Köszönöm a segítséget
-
pandor
tag
válasz tjb007 #33050 üzenetére
(#33050) tjb007
igen, az jónak tűnik, de jövő keddre kell (ajándék)
Végigolvastam az alább gépek tesztjeit, de mindegyiknél fanyalognak egy rakat valamin (ami az árból fakadó kompromisszumok miatt valahol érthető). Viszont mindegyik a piacon van már egy ideje így gondolom van a modellekről egy kialakult összkép (jól össze van rakva, szoftveresen/hardveresen többé-kevésbé ok, stb). Mint írtam, általános felhasználás vár rá: film/zene lejátszás, Angry Birds, Temple Run, stb - ez még ebben a kategóriában is alap kell hogy legyen...
ConCorde Tab ONE
MyAudio Series 7 708W
MyAudio Series 7 708DCC
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- 20 Gbps-os ház érkezett M.2-es SSD-khez az ASUS TUF divíziójából
- Milyen monitort vegyek?
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Debian GNU/Linux
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél
- TÖRÖTT Surface Pro 7+ - i5-1135G7 16GB RAM 512GB SSD
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Wi-fi, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest