Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz #20844032 #29669 üzenetére

Szvsz belepaszírozhattak volna másfélszer ennyi cuccot, 3-4000 bites HBM2-vel. Csaképpen akkor megint egy bő 600mm2-es csip lett volna, mint a Fury, aminek meg az árazhatósága vérzett volna ezer sebből. Szval érdemes azt is nézni, hogy itt nem ugyanakkora csipet építettek, mint a Fury-nél, hanem egy lényegesen racionálisabb, tömegtermelésre alkalmasabb cuccot.

Ami a 4K képességet érinti, szvsz simán képes rá, de tény, több kompromisszummal, mint a 1080Ti. Mondjuk ez a "több kompromisszum" mint a topikból sokan céloztak rá, képminőségben elenyésző.

(#29671) Szaby59: Ez igazán konstruktív hsz lett. Nem tudom, te hol láttál egy gyártástechnológia és architektúra váltástól kétszer +25% teljesítményt, ráadásul egy durván 25%-al kisebb csipből, de nekem egy se jut eszembe....

Egyébként nem tudom, feltűnt-e (úgy tűnik nem), hogy most nem a DX11/12 volt a téma, hanem az architektúra.

Ami amúgy az architektúrát illeti, elég vicces, hogy még úgy is nőtt az IPC a hivatkozott cikk szerint, hogy a magasabb órajelek elérhetősége miatt nőtt a futószalag hossza, ami amúgy IPC csökkenéssel jár. :C [link]

Új hozzászólás Aktív témák