Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gerner1
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cszolee79
tag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mivel ilyen cuccom van, sőt, saját építésű így ennek én utána mentem és nekiálltam levezetni. Jellemzően nem szokott fent lenni a dolog fizikája, sőt a számítások sem a neten fenn lévő kapcsolásoknál.
Eléggé összetett a cső és a kimenőtrafó jelre gyakorolt hatása, ha érdekel nézd meg a cikkem, a források is ott vannak: [link]DigitXT: valóban, van egy csillapítás a frekvencia függvényében, hogy a barázdák mélysége csak bizonyos tartományon belül legyen. A RIAA korrektor ennek az inverz kiemelését csinálja, hogy visszakapjuk az eredetit. Persze ez a folyamat sosem lesz 100%-os, azért is volt anno nagyon sok megoldása a RIAA-nak.
A digitalizálás során a használt csöves RIAA korrektor (fenti cikkben ez is ott van) az ott hagyja a nyomát a jelen. A végeredmény elég jól hozza ugyanazt, hallgattuk azóta másik rendszeren. Persze én is inkább lemezt szoktam hallgatni, csak ritkán veszem elő a digi verziót.
-
Héraklész
senior tag
Van kellemes (pl. a párosszámú felharmonikus) és kellemetlen (pl. a páratlanszámú felharmonikus) torzítás. A hanglemez és a csöves hangzás az előbbibe tartozik, ezért nevezhetjük élőnek azok hangzását. A számháború nyertese a digit lánc, a sterilitásától hosszabb távon fárasztóbb lehet.
-
Ixion77
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Az elektroncső is máshogy szól mint az IC. Sokak szerint az is "élőbb", valójában leginkább csak torzabb. Csak pont olyan torzítása van, amiről sokan el tudják hinni hogy nekik az tetszik.
A vinyl egyértelműen rosszabb technikailag mint a jó digitális alternatíva. De a zenében a "jó" nem egy objektív fogalom, ezért valakinek valamely hangulatban valamely felvétel lehet pont vinylen a "jobb".
Olyan ez, mintha azt próbálnánk meghatározni hogy Michelangelo, Van Gogh, vagy Picasso képe a "legjobb". Az a legjobb, amiről az aki hallgatja akkor amikor hallgatja el tudja hitetni magával hogy neki ott és akkor az tetszik. -
DigitXT
félisten
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Főleg ahogy a mély hangokat adja vissza, az egész más világ.
Ez a RIAA korrekció nem egy technikai kényszer volt? Tuti máshogy szól, csak lehet, hogy pont azért, mert az eredetihez képest torz, nem? De ha a torzítás jól szól, akkor jól szól!
(Véletlenül sem akarom elvitatni, hogy magának a lemeznek is lehet egy hangulata...
Viszont miután digitalizáltad magadnak, elveszik, nem? Sajnálatos, hogy drága és kopik.) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Az máshogy szól. Csináltam ilyen összehasonlításokat, mind a kettő jó, de hallhatóan más. A vinylt inkább az "élő" jelzővel illetném, de persze ez az én szubjektív véleményem. *Viszont a lemez drága, így nem árt ha van egy másolat.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Miért feltételezed, hogy szopatom magam?
Vinyl lemezeknek van egy saját hangzásvilága, nekem meg jó cuccom hozzá. Főleg ahogy a mély hangokat adja vissza, az egész más világ.
Viszont a lemezek a lejátszásoktól kopnak, ezért mikor még bolti állapotban vannak, akkor szoktam csinálni egy digitalizálást róluk, van erre a célra egy vonal szintű kimenet az erősítőmbe beépítve.
Ilyenkor még a pattogás is csak minimális (az is csak a fej statikus feltöltődése miatt), amit egy audacityben pikk-pakk kiveszek a felvételből mielőtt kimentem flacbe. Ha ezt a felvételt később lejátszom, akkor közel ugyanazt kapom vissza mintha feltenném a lemezt, csak ezt nem tud összekarcolódni, elkoszolódni. -
válasz
Patrik.Varga
üzenetére
Igen, te az EMU márkanév alatt alatt kiadott professzionális kártyákat írtad.
-
-
DEJVID
őstag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Minek rá usb?
-
huncut123
tag
Ez is mára már egy szűk rétegnek szánt termék, de legalább őket is kiszolgálja valaki, és nincsenek elfelejtve a fanatikusok!
-
XkSidewalk
csendes tag
Még él a rejtett Creative link, ahonnan tudsz letölteni drivereket, egyéb szoftvereket: MediaSource, MediaPlayer, WaveStudio + egyéb alkalmazásokat. Egészen SB 16-ig is.
Ha PH megengedi, itt a link, de bogarásznod kell:
https://support.creative.com/downloads/searchdownloads.aspx?nLanguageLocale=1033&filename=SB&nPage=1 -
Creative nem a fantasztikus driver támogatásról lett híres sajnos. Régebbieket is ilyen nem is tudom minek nevezték driverekkel használtam, jobbak voltak. Xonar DX-nél volt asszem, h a kimenet váltása a tálca ikonról a gyáriból kimaradt, meg még pár dolgot javított a "community" driver.
-
dseres
tag
Lehet személyeskedni, és böfögésnek nevezni a hozzászólásomat, de tényleg érdekelt, hogy mégis mi a búbánatra lehet ezeket használni, ha zenehallgatásra van sokkal jobb és olcsóbb megoldás.
Végülis megkaptam a választ. CPT.Pirk digitalizálásra használja, te meg 5.1 -es hangrendszert építesz vele PC alapon.
Az eddigi hozzászólásokból azt látom, hogy ezzel a termékkel csak addig lesz boldog valaki, amíg ki nem jön egy új Windows vagy egy új driver. Ilyen az élet. -
Feri1984
tag
válasz
cszolee79
üzenetére
Szóval nekem csak MSI b650 lapon van,net mégis azt írja ez jobb mint a te drágább lapodon levő.
Stereóban használom én is a SB kártyát.
Szörnyű a surround hangzás.
Mégis a tér érzet az ami lehengerlő és a hangok (maga,közép,mély) mennyire összhangban vannak.
Mesélhetem én hogy milyen a virág illata,nem fog átmenni az élmény.
Teljesen más dimenzió mint az integrált.de kell jó füles is. -
Feri1984
tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Pontosan abból indult ki.
Mondtátok,belső felett eljárt az idő,külső jobb.
De mire?
Stereóra igen,magasabb áron és nincs dolby,nincs DTS,nincs 5.1,7.1. -
cszolee79
tag
Ez / hasonló kategóriájú hangkártya saccperkábé mennyivel hangzik jobban / rosszabbul egy normálisabb fajta alaplapon lévő integrálthoz képest, kizárólag 2.0 sztereoban, optikai kimenettel?
Nem használok semmi kiemelést, effektet, hangszínszabályzót, csodabigyó funkciót.
Alaplap: Aorus Elite X870 Wifi7, ALC1220 codec, erősítő: Panasonic SA-HE90 -
Feri1984
tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
De miért példálózol egy 600k studió termékkel egy 40k hangkártya ellen?
-
Feri1984
tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Na itt a baj.
Hogy egy belső hangkártya fórumán elmegyünk ilyen irányba.
Kérdésem ez termék mire is jó,600k ért?
Van DTS,dolby támogatás,van5.1,7.1?
Más külső dac-oknál van?
Ha van ilyen ezen az áron?
Megy a vita a hülyeségen mert senki nem tud ki làtni a saját buborékából.
1 usb-külső jó a stereo,ultra minőségi zene hallgatásra szigorúan egy hifi fejessel ez oké de
2 akinek gamingre kell,meg dolby,DTS, mert esetleg gèpről hazimozizik és nem 1 millás mozit akar annak egy ilyen tökéletes és igen bátran állítom oda vér minden integráltnak. -
Csorbi
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nem, de nem is hangkártya. Audio interfész, a gyártó saját meghatározása szerint is..
-
Csorbi
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Speciális céleszköz?
Most miről beszélünk konkrétan?
Néha kezdem azt érezni, hogy az újabb generációk a manapság oly' divatos DAC-okat egy kalap alá veszik a hangkártyákkal, holott a kettő baromira nem egy kategória.
Kb. mint a bogár és a rovar. -
-
Csorbi
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Na akkor ezt jó lenne kifejteni bővebben, mi az, hogy "ki vagy téve az OS nyűgjeinek"? Egy külső eszköz kikerüli az OS-t, vagy mi? Vagy hogy kell ezt érteni, segíts feldolgozni a gondolatmenetet.
-
Garfield.37
tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Így van.
Egy külső hangkártya sokkal jobb választás. -
Csorbi
addikt
válasz
Garfield.37
üzenetére
Pardon, hogymi?
-
Feri1984
tag
válasz
Garfield.37
üzenetére
Saját tapasztalat:
MSI mag b650 tomahawk alaplapi
Realtek® ALC4080 Codec + 32-Bit/384 kHz ( persze ratyi,gondolom )
Sennheiser hd 560s fülessel semmi extra hangzás
De amikor megvettem az SB Z SE kártyát és arra dugtam,hát öregem az állam leesett,pedig csak 24 bit/192kHz.
Még is ég és föld a különbség.
Persze mondjuk kíváncsi lennék egy steelseries csúcs füles re a 100k+ katból mit tud -
laed
senior tag
válasz
Garfield.37
üzenetére
A másik dolog az hogy a hangkártyának nem a gépben van a helye.
Mióta nem?
-
Garfield.37
tag
1, Ennél a hangkártyánál már nagyságrendekkel jobbak az alaplapi kártyák.
( Persze nem a 20 - 30 ezer forintos alaplapokra gondolok )2, A másik dolog az hogy a hangkártyának nem a gépben van a helye.
-
VictorHUN
aktív tag
AE-5 nél biztos hogy nem jobb, csak egy lecsupaszított valami
-
-
válasz
Patrik.Varga
üzenetére
Tavaly vonták ki a forgalomból az Rx-et, az EMU-s kártya volt, egy PCI-e csatolós Audigy4.
-
Szerintem ezeken már csak PCI-e van, nem sima PCI, amit ők melegetnek.
Sima PCI polurális alaplapon a legmodernebb, amin láttam az AM4-es lap volt B350 chipsettel. Utána csak "ipari" lapokon volt, mint az ASUS zöld nyákos lapjai.
Az emlegetett két kártya (X-Fi, BSLive!) az hagyományos PCI csatolós volt. -
aprokaroka87
nagyúr
valójában az aptx lossles sem biztos hogy lossles mindig
chatgpt szerint ha gyengébb a jel automatikusan vissza vált aptx adaptive tipusra.Egyébként meg mivel Bluetooth esetén maximum 2-3 mbit/sec soha nem is lesz igazi normális lossles Bluetooth codec.
A 2-3 mbit/sec meg az elméleti max, nagyon sok chip valószínűleg jó ha a felét tudja.
-
Feri1984
tag
-
laed
senior tag
Igen, a veszteséges tömörítés ront rajta; de erősen számít a használt erősítő/hangfal milyensége is.
de a pci csatlakozó kihalása
Nem csak a pci, hanem lassan már maga a csatlakozók is kihalnak, alig tesznek már rájuk; és nem biztos hogy jut hely 1 külön hangkártyának. De van amelyiken van optikai kimenet, ott még lehet bűvészkedni.... -
Benjami
csendes tag
Azért a bluetooth az 'aptX Lossless' kodeket leszámítva veszteséges tömörítéssel továbbítja a hangot. Nem tudom mely eszközök ismerik ezt a kodeket, de tartok tőle, hogy nem ez a sztenderd. Én jelenleg megmaradok az USB-s focusrite scarlett és a vezetékes sennheiser hd660s kombinációnál.
Valaha nekem is volt sb live és sb x-fi hangkártyám is, de a pci csatlakozó kihalása óta ezeket már nem tudom használni. -
Csorbi
addikt
AE-5 Plus-om van, soha nem tapasztaltam ilyet (és korábban, egyik SB kártyámnál sem). Mindig figyeltem arra, hogy az alaplapi hangkártya BIOS-ban mindig tiltva legyen, az esetlegesen felkerült driver(maradványok) legalább DDU-val (Realtek-et és SB-t is tud eltávolítani) gondosan, csökkentett módban le legyenek takarítva, és esetleges alaplapi BIOS frissítéskor ne felejtsem el az integrált hangvezérlőt újra letiltani.
Valamint arra érdemes figyelni még, hogy AMD-s lapoknál, ha az Infinity Fabric órajele 1600MHz felett van, akkor a Creative cuccok képesek ilyeneket produkálni - de ezen meg könnyen lehet segíteni azzal, ha jól állítjuk be a BIOS-ban az órajeleket...
-
laed
senior tag
válasz
Patrik.Varga
üzenetére
Aki megadja a módját, annál nem igazán azon fog múlni, hogy kábel v. bluetooth.....
-
válasz
Patrik.Varga
üzenetére
mert a bt annyival jobb minőség, mint a vezetékes füles?
Meglepő lenne. -
Patrik.Varga
tag
A cég az egyetlen valódi, minőségi termékét már hosszú évekkel ezelőtt lehúzta a wc-n, (EMU 1616 vagy 1818m széria) Ezek a "mai" kártyák csak túlárazott értéktelen szemetek, pláne a mai vezetékmentes világban. Nagyon marginális már, aki asztali gépről kábelezve szeretne "minőségi" zenét vagy filmet nézni/hallgatni.
De ez totál szubjektív, személyes vélemény.
-
Bizony nekem is volt (van) ilyen X-Fi Titanium kártyám és azt gondolom hogy a mai napig ez az etalon. Sajnálom hogy ez a széria kivezetésre került és bár Windows 7 alatt ez a kártya is hibátlanul működött igazából ami ez után jött SB hangkártya és szoftver vonatkozásában teljesen elvette a kedvem a továbbiak megvásárlásától.
-
Low Noise
senior tag
Köszönöm, hangkártya vásárlás a történet vége, beszéltem a google AI-val és kiderült, hogy sztereo fejhallgatónál nem minden mai kártya tudja a crossover feqvencyt, de a Soundblaster AE-5 Plus az Acustic menü pont alatt tud valami hasonlót sztereóban is, amiről állítja, hogy jobb és leveri a vesém a mély majd
, ott is lehet 10 Hz enként állítani, de valami algoritmussal dúsítja a kijelölt frekvencia tartományt.A google AI Válaszaiból

A "trükk": Húzd le a frekvenciát 40 Hz és 60 Hz közé. Ez azt mondja a kártyának, hogy csak a legmélyebb tartományt emelje ki, így a 30 Hz alatti rezgések sokkal hangsúlyosabbak lesznek.
Creative Labs +3Ezekkel a beállításokkal érheted el a vágyott 30 Hz alatti "gyomrot rázó" mélyeket a Skullcandy fejhallgatóddal.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lord Amper
üzenetére
Ez a Windows10-el már nem állt fent, ott már megszüntették ezt a mixer réteget, de igen, Linux alatt csak beteszem a gépbe és megy.
-
Feri1984
tag
Jújj.Én ilyenekkel nem találkoztam.
Viszont frissítik mert pont kb 1 hete frissült nálam a commander 2026.03.xy kiadás.Előtte is 2025-ös driver volt fent.
Kérdésem az lenne,hogy alaplapi biosban tiltottad-e az integrált hangkártyát?
Sok esetben a Windows hang kezelés és az integrált szoftvere pofozkodik a Sound blasterrel.
Hogy ki a hibás,hàt fene tudja.
Nálam egy win frissítés után a commander nem látta kártyát.
Redditen tanácsolták a bios tiltást és bevált.
Lehet érdemes lenne tenni egy próbát neked is. -
Lord Amper
aktív tag
ezért se frissíti az SB, mert felesleges...
30 éve ezt a hozzáállást tolják
Amúgy a fejeseiket szerettem. Meg volt Creative Zen Stone Plus mp3 lejátszóm is, azt annyira rongyosra gyepáltam, hogy eltűnt a kék oled kijelző fényereje. Elfáradtak a pixelek. A kék oled amúgy se acélos élettartamban, akkoriban mikor még újdonság volt az oled, főleg nem. -
SRol
csendes tag
Elindul a Win11, és ha elkezdek zenét hallgatni, akkor a magasabb tartományokba berecseg vagy ilyen nagyon éles hangja lesz, mintha szkreccselne valaki, nemtudom másképp jellemezni. Egészen addig ilyen, amíg meg nem nyitom a Commandot, és ki nem kapcsolom a SBX Profilt, majd újra bekapcsolom és onnantól jó. Internet szerint hibásan töltődik be induláskor, és mivel a ki és bekapcsolásnál újra betöltődik a SBX Profil már jól, a hiba megszűnik. +1 hiba, játékok alatt szintén magasabb tartományba, pl egy közeli robbanásnál képes befagyni a Command, és elmegy minden hang, csak a windows reset segít.
Nem driver hiba mert jelenleg az a megoldásom, hogy le van tiltva a Command, nem indul el így az SBX profil se, és egy külön Windowsos equalizerrel visszahozom nagyjából a jó hangzást.. kb 80-85%-osan az SBX-hez képest, ami még így is messze jobban szól, mint az integrált Realtek. Viszont azóta semmi gondolom nincs, működik hibátlanul. Így nálam valóban a Commanddal lehet a probléma. Régebbi driverektől kezdve a legújabbik, mindenhogy kipróbáltam, régi driver + újabb Command, fordítva is, keresztezve, és semmi, mindenhogy szar. Sokan panaszkodnak pl redditen is, sokszor egy win update vágja haza a hozzászólások szerint, ezért se frissíti az SB, mert felesleges...update: találtam egy ilyet.. így recseg command alatt...
-
tsi
tag
Van egy eladó 5.1 SB Z-m ha valakit érdekel
(nem SE, dobozában minden tartozákával) -
Melorin
addikt
Nekem pont jókor jött a cikk, mert 5.1.2 hangrendszert szeretnék PC-vel megoldani. Sajnos ilyen célra USB hangkártya nem nagyon van, vagy nem túl acélos a minősége, vagy régi a drivere.
Nem értem azokat, akik beböfögnek ide olyanokat, hogy minek hangkártya amikor elég egy USB DAC is vagy elég egy alaplapi.
Ha nincs elképzelésük arról, hogy milyen célokra lehet jó megoldás egy sok kimenetes hangkártya, akkor inkább meg se szólaljanak.
Ez olyan, mintha kijönne egy új TV, és beírnák, hogy minek TV, lehet telefonon is filmet nézni... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Én szoktam vinyl lemezeket digitalizálni mikor még patika állapotúak, arra van egy Xonar DX a gépben aztán megy a rögzítés flac-be. De már a Xonar is olyan, hogy csak Linux alatt használható normálisan, Windowson mókolt driver kell rá, pont mint anno a régebbi Creative kártyákhoz. Ezek a cégek nem akarják, hogy sokáig használd a cuccukat, vegyél újat pár évente...
*Hírhez:
Fasza, mikor már a hangkártyához is kell a 8GB ram.
-
Low Noise
senior tag
Két EQ rész dolgozik össze a szoftverben van egy hagyományos, ott megcsináltam az alap beállítást, aztán van egy plusz beállítás ott a 0-30 at engedem át a fölöttelévőket vágja és ezt a beállított 0-30 at lehet egy egy csúszkával szabalyozni, kb 12 decibelig lehet emelni, fantasztikus hallgatni ha valaki szereti a mélyeket. Persze nem minden fejhallgató képes rá.
Semplar kolléga posztolt is egy képet a szoftverből, csak nem az EQ rész van benne megnyitva.
-
Semplar
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
PAX PCI XFI PAX Audio Suite DVD 2011 V1.05 -el használom + a gyári SBXF_PCDRV_L11_2_30_0012 driver -el és az ALMY_PCW8APP_LB_1_45_01 -vel.
Nem pattog, tud mindent W10, W11.
-
Tesztelo.hu
senior tag
Uh, azt hittem, hogy ez a cég már vagy 20 éve megszűnt.

-
SRol
csendes tag
Inkább a SB Commandot kéne megoldani, hogy működjön normálisan Win11 alatt mert az jelenleg egy hulladék, vagy ahogy látom, ennek a Nexus appját kéne kiterjeszteni, hogy a Z szériás kártyákat is támogassa, hátha azzal életképesebb és nem egy bughalmaz. Nekem ugye Z SE van, és hát föld és ég az alaplapi integrálthoz képest, csak a Commanddal egyszerűen alig használható..
-
insetta
csendes tag
válasz
Low Noise
üzenetére
Vágás után mit emelsz ki?
Aréna méretű rendezvény hangrendszereken kívül kb sehol nem jön át 0-30Hz, csak homályosítja a hallható subot és basszust (50-200Hz), zene keverésnél is alap hogy vágva van.Vágás után viszont mit emelsz ki?
A Loudness egy teljesen más, sajnos mára elfeledett dolog, ami teljesítménykompenzáció (az emberi fül különböző frekvenciákat más-más érzékenységgel hall, a Loudness lényege a alacsony hangerőn felerősíti azokat, amiket kevésbé hallanánk).
Harmadrészt pedig a subokon alulálteresztő szűrő van, pont hogy azt állítod mennyit vágj a tetejéből, nem az aljából.
-
lvb
aktív tag
Volt sokféle hangkártyám, valahogy egyikkel sem voltam elégedett (Na jó, megjelenésekor az SB16-al gyerekként elégedett voltam, mert nem volt mivel összehasonlítanom
Amikor már - már azt mondtam, hogy ok, jött valami frissítés, és elromlott / megváltozott valami... Aztán meguntam, vettem lassan 10 éve egy TEAC UD-503-at, azóta ezzel elégedett vagyok (Nyilván más árkategória). -
ddaydome
senior tag
válasz
goodboy007
üzenetére
Szia!
Az rgy elképesztően szép hangú kari, amíg tudod hasznàld. Nekem is volt olyan. Volt Sound Blaster ae5 -öm, aminek szebb hangja volt, de volt egy nagy hibàja, valamiért a gép elfelejtette rendszeresen és borzasztóan idegesítő volt.
Most aufigy fxv2m van a w11 miatt, de ha nem ez lenne , akkor a pro jó vàlasztàs volna. -
Lacccca87
addikt
Addig volt ezeknek a külön kártyának értelme amíg plusz is adtak, pl a raytracinghez hasonlóan számolták a hang terjedést amibe beletartozott az egyes felületek eltérő hangvisszaverése és hang módosítása (EAX), plusz levettek valami terhelést a prociról ( talán anno ki is mutattak ilyen 5-10% -os javulást átlagban)
-
válasz
goodboy007
üzenetére
Nekem Xonar DSX van, de elvileg már az Asus TUF B660M-Plus D4-emen levő hangchip is jobb nála. Párszor már gondolkoztam, hogy kiba***om a gépből, de még kitartottam. Majd kipróbálom, hallásra milyen az alaplapi.
-
Lord Myn
őstag
Tudod, régen volt a Creative-nak egy csúcskártyája, az X-Fi Titanium HD, na abban minden benne volt ami kellett (nekem), sajnos azóta nem gyárt ilyet a cég (Win11-es driverek és támogatás sincsen már hozzá), 2-3 kártyából kell megoldani azt, amit az az egy tudott, de így sem 100%. Igen az SB driverek állandóan összeakadnak, mivel a Creative valamiért azt szereti, ha egyszerre egy termékét használod a gépben. Van USB DAC-om a G6 meg az X4, de egyik sem túl alkalmas zenélésre önmagában.
Persze, biztos vannak zeneszerzők, akik USB DAC-kal dolgoznak, de gondolom 1-2(-3?) nagyságrenddel más árfekvésben vannak, mint a consumer termékek, nálam a zene csak hobbi, így is sok pénzt elb***ok rá, de milliókat azért nem szeretnék...

-
mad823
őstag
Covox-ot használok, nem érdekelnek ezek a digitális sz*rok...
-
Lord Myn
őstag
Zenét szerzel vele? Arra írtam a késleltést, nem a sima hanglejátszásra...
Az ASIO drivereknek van késleltetése, főleg ha live sávot játszol fel, a G6-é, sajnos, még néha fagyásra is alkalmas 5ms alatt, ami k* bosszantó (a G3-nak meg nincs is ASIO támogatása), ehhez képest a csumpi Audigy RX ASIO driverei ég és föld használhatóságban, viszont cserében rosszabb hangminőségben. Most beszereztem egy AE-5 Plus-t, remélem, ki tudja váltani az Audigy RX + X4 kombómat, mert ettől meg a Win11 hülyül meg. A G6-om meg megy majd valamelyik laptopra, most egyelőre szüneteltetem a használatát, pedig tényleg szép, tiszta hangja van...
-
Low Noise
senior tag
Mai top hír a DLSS 5, jöhet a hír Prohardverre is.
-
vg
veterán
Évek óta usb-s hangáratyát használok. Egyik gépben sound blaster g3, a másikban sound blaster g6. Nem tudnám elképzelni, h ilyet tegyek a gépbe újra.
-
dseres
tag
Van értelme még a hangkártyának, mint terméknek? Kinek jelent ez megoldást?
Én zenét hallgatok munka közben sztereóban. Saját tapasztalatom az, hogy pár éve vettem egy olcsó Fiio K3 DAC -t, ami tulajdonképpen egy külső usb-s hangkártya. Szuperul meghajtja az összes vezetékes fejhallgatót 100 000 forintig. USB-n rádughatom az asztali gépre és a laptopra is. Ez már nem kapható, de van helyette 10 másik csak a Fiio-nál. Személy szerint nem látom semmi értelmét a hangkártyáknak, mint termékkategóriának. -
válasz
Low Noise
üzenetére
Igen arra, a low profilos de a gamer verzió nem a sima X-fi. Win7-el használtam akkor és pattogott a hang a gyári driverrel meg kezdetben kékhalálozott is. Szerintem kell lennie itthon még egy kettőnek.
A fülesem meg annyira kommersz chippel van hogy driver sem kell hozzá. Genius Cavimanus, C-Media CM108 chippes amit igazából szerintem ha egy kenyérpirítóra dugok rá akkor is adna hangot. Cmedia hangkártyáim voltak az SB-k elött, nem volt velük gond bár gondolom a legalja volt de driverből soha nem volt velük szívás. -
Lord Myn
őstag
Btw, fun fact, hogy az egyetlen consumer piacon ma is kapható hangkártya, ami még tud hullámtábla szintézist az Audigy RX, csak épp nincs promózva és a hozzá tartozó szükséges szoftvereket sem lehet letölteni a driver supportnál (Soundfont Bank Manager, Vienna Soundfont Editor).
De ha sikerül beszerezni, akkor tökéletesen működik Win11 alatt is. -
Low Noise
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ha X-fi Extreme Gamer re gondolsz az ment még Windows 10 el is semmi gond nem volt vele.
-
Utolsó hangkártyám az X-fi Gamer volt, okádék drivertámogatással azaz csak a moddolt driverek mentek normálisan a gyári kattogot. (ezt leszámítva szerintem jó volt)
Aztán áttértem teljesen az USB-s fülesekre. Most azt sem tudom hogy van-e egyáltalán engedélyezve alaplapi hangkártyám vagy mi is egyátalán ami rajta van.
Ha kellene akkor megnézném mit tud az alaplapim aztán ha zajos akkor raknék bele valamit a hangkártyás dobozomból.
-
Low Noise
senior tag
válasz
Héraklész
üzenetére
A mély frekikre is jó hatassal van a mélynyomókban is vagják a frekvenciát, ezt tudta szoftveresen a X-fi Extreme Gamer szoftvere. Nem vágast írtam elösször, nem gondoltam, hogy lesz olyan aki úgy értené mire gondolok, egyszerűsítettem. Meg a vágott résszt aztán lehetett emelni. Regi Sony erősítők is tudtak ilyet, ott szimpla egy gombnyomassal 8db emelt az alsó tartomanyon, km az is 0-30 lehetett. Loudness volt a neve.
-
Egon
nagyúr
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Az SB16 még FM szintézist használt, az első ami már hullámtábla szintézist, az az AWE 32 volt (Gravis vonalon pedig az Ultrasound Max).
SB előnye a lábkompatibilitás volt, de az Audigy vonalon kezdetben voltak baklövéseik (akkor én is átálltam Xonar-ra), ugyanakkor az utóbbi pár évben elég jó kártyákat gyártanak. -
goodboy007
senior tag
Ez értékek tekintetében hogy áll mondjuk egy Asus Xonar DX/XD tekintetében?
Ez van nekem úgy 15 éve és ugyan elégedett vagyok vele, viszont hivatalos driver a 7 évvel ezelőtti Windows 10-es az utolsó, úgyhogy bármikor jöhet egy olyan monthly patch Windows 11-re, ami után nem lesz támogatott vagy crash-t okoz, úgyhogy ha van értelme, adott esetben lecserélném. Van értelme? -
Nekem most is külső Creative hangkarim van. Van régebbi PCIe is. Kicsi probléma, h a driverek nem követik az OS-eket, így előbb-utóbb kuka az amúgy jó eszköz is. A külső hangkarimat sem lehet az utolsó driverrel használni, mert azzal már beteges, egy korábbi verzióval win10 alatt még jó. Szal. a fene tudja... jobb alaplapokon már van ezekkel a belépő hangkarikkal versenyképes szerintem.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Depression
üzenetére
Mondjuk a retro youtuberek nézettségeit elnézve, többeket érdekelhet...
-
aprokaroka87
nagyúr
Én már azt hittem megszünt a hangkártya piac 😁
Egyébként hol marad az usb-c port róla? -
Low Noise
senior tag
Az szoftverére kívancsi vagyok, vissza került e a régi jó, ízlés szerinti, pl 0-30 hz közötti mélykiemelés, állítható db értékkel. Az nagyon jó volt Az X-fi Extreme gamer kartyán. Nem is tudom miert volt gamer a neve, inkabb Extreme Hi-Fi volt az, csak már nem lehet betenni új gépekbe PCI híjján.
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Ez a Daciara és a Skodára is igaz. Az, hogy 30+ évvel ezelőtt mit csináltak, az ma már a kutyát sem érdekli.
-
E.Kaufmann
veterán
Mióta egy TCL Soundbar-t és BT füleseket használok, amúgy megelégedettséggel, nincs szükségem semmilyen hangkártyára. Azoknak biztos jó, akiknek van egy meglévő jól bevált analóg rendszerük. Régen az SB még nem a minőségi hangzás szinonímája volt, hanem a megfizethetőé, valahol az SB16 AWE családnál kezdték jobban összekapni magukat. Retrtó hardveres videókon mutatták, hogy a kezdeti SB-ken hogy kispórolták az árnyékolást a nyákról

Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Még idén kézbe vehetjük a NEOGEO felújított kiadását
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Áprilisi hardverpasziánsz
- További aktív témák...
- Beyerdymamic Dt 1770 Pro 250 ohm fejhallgató eladó
- ELADÓ: ASUS MAXIMUS VII Ranger LGA1150 alaplap - ritka, gyűjtői darab (+gari/számlás)
- Lenovo Thinkpad T14 X280 X390 Yoga 460 Magyar Billentyűzetek eladó
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo RC2 drón szett - vadonatúj, garanciális
- 3Db Corsair ICUE 120MM 4-Pin PWM RGB Ventilátor White 31-006669
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 256GB Új akku 12hó jótállás!
- Infinix Hot 11s / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 11" M1 iPad Pro 3. Gen 128 GB Silver - 27% ÁFA - Garancia (0434BE)
- ÓRIÁSI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Viszont miután digitalizáltad magadnak, elveszik, nem? Sajnálatos, hogy drága és kopik.)
Creative Labs +3
Amúgy a fejeseiket szerettem. Meg volt Creative Zen Stone Plus mp3 lejátszóm is, azt annyira rongyosra gyepáltam, hogy eltűnt a kék oled kijelző fényereje. Elfáradtak a pixelek. A kék oled amúgy se acélos élettartamban, akkoriban mikor még újdonság volt az oled, főleg nem.

Amikor már - már azt mondtam, hogy ok, jött valami frissítés, és elromlott / megváltozott valami... Aztán meguntam, vettem lassan 10 éve egy TEAC UD-503-at, azóta ezzel elégedett vagyok (Nyilván más árkategória).

De ha sikerül beszerezni, akkor tökéletesen működik Win11 alatt is.