- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
Beléptem a ismételten a klubba.
A referencia HD7970 kártyámat 106 ezer forintért vette vissza a HARDVERKER, így választottam helyette egy ilyet!Ezzel a tápegységgel hajtom most már a gépet. Illetve megfigyelhető hogy raktam egy ventilátort a TÁP mögé is.
Illetve ezzel tekerem rá a levegőt a kártyára, alaplapra. 4DARAB Nexus12cm ventilver, mindegyiken van porfogó a biztonság kedvéért.
Ennyit barkácsoltam tegnap... -
Régóta nem használtam 1 GPU-t, amit tapasztalok az az, hogy az 50 alatti fps-el valóban érezhetően simábban futnak a dolgok, ebben csak az a hiba, hogy CF-el szinte minden stabil 60fps-el futott, ott meg ugye vaj sima a játékmenet.
A Crysis 3-t kellett lebutítanom High-ra, és tökéletesen fut, anno mikor megvettem a 7970-t majdnem megjelenéskor akkor még bizony nem volt ennyi erő 1 GPU-ban, gratulálok a Driver íróknak
Úgylátom, hogy mostanában nem fog fájni a szívem a második kártya után. -
HSM
félisten
válasz
haddent #25793 üzenetére
Abszolút programfüggő ez. Ez pl. alap 7950-el és i5 3570-el PLanetside2 GPU usage, kb. félóra-órás intervallum: [link]
Kihajtja a proci? Marhára nem. A játékmotor szar? Azt se mondanám, mert 100%-ban élvezhető, jól fut, egyszer se éreztem úgy, hogy azért maradtam volna alul, mert lassú lett volna a megjelenítés, jó ez ahogy van.
Ugyanakkor ha meg egy Tomb Raider képet mutatnék, akkor 20-30% CPU mellett végig koppon maxon 99% a GPU usage, mégis kevesebb az FPS, és ott volt, hogy ezért haltam.Szerk.: Ezt akár SRII (#25792)-re is írhattam volna.
Szval nyugodtan mehet ahhoz a procihoz a 7970, és kellően meg fogja hajtani. Nem kell 7750-et venni, mert nincs valakinek 5,5Ghz-es i7-3960X-e....
-
Zsohi
őstag
válasz
DroiDMester #25785 üzenetére
Hát akkor végképp nem értem... Esetleg valami tipp, hogy mi lehet a gond? Driver frissítés megvolt és a játék újratelepítése is ami eredeti.
-
HeZzZ
senior tag
butaság emiatt aggódni. mások itt 680 SLI-t tettek volna egy meghúzott 2500k-ra én is majdnem 780 vagy 670 SLI-t adtam volna neki.
kihajt bármiylen egy GPU-t még a 2500k is, csak a 780-hoz pl jól meg kell húzni alsóhangon 4.8 ig.
nem kell ilyen miatt aggódni pláne nem egy azzal a procival amit te nézel magadnak ki.
-
haddent
addikt
Egy db 7970 mellé még a 2500k is jó meghúzva. Teljesen jó lesz az a proci alá, de a 3570k/3770k is jó. Ki fogja hajtani, ne aggódj. Itt amit már egyesek művelnek, kicsit el van túlozva. Én is mondhatnám, hogy proci limitem van Counter Strike: Global Offensive-ben, mert 70% -on pörög a kártya. De így is van 400FPS.
Röviden: jó választás, jó kombó. -
SRII
őstag
hi!
Most nézegettem a teszteket és meg szeretném kérdezni tőletek , tulajoktól, hogy ha egy 7970 veszek akkor egy i54670k elég lenne mellé, teljesen 100%-ban.
Itt olvastam hogy a 3570k limites volt, na most ez sem erősebb nála(+5% tán)
Így most akkor felesleges ezt a kártyát vennem ? mivel a kiválasztott proci nem birkózik meg vele?
ahogy vissza olvastam azért ez aggasztó hogy egy viszonylag új procik 4 vagy 8 magon sem tudják teljesen megizzasztani a video kártyákat 100%-on.(esetleg i7)
Ez is behatárolja a proci vételem, így ha ezen kártya mellett döntök akkor mit javasoltok? -
Apone33
őstag
válasz
DroiDMester #25785 üzenetére
Köszi, mondjuk ennyiért már seasonic is van ha nem olcsóbban egy kicsit, de ez tetszik.
-
deadwing
addikt
Hihetetlen már ez a grid meg benchmark mánia...
-
válasz
sixpak #25746 üzenetére
Hmmm..... Érdekes
de igazad van megnéztem még 1X és most nálam is kb pont annyi lett mint nálad!
7950@925/1250.MHz 8F16X EQAA
És akkor 1úttal megnéztem Zsohi kollégának is 1000/1500.on
4X MSAA
és 8F16X EQAA
**********************************************************************************
#25784 Apone33 KIVÁLLÓ választás, ráadásul Seasonic beles, nem úgy mint a többi Be Quiet táp amik FSP belesek! -
ÁdiBá
veterán
Én most cseréltem le a TX750 tápomat, egy Corsair AX860i Táp egységre. Ha két Oc titánt kiszolgál tesztekben bízom benne hogy egy ideig nem lesz vele bajom.
-
haddent
addikt
Igazad van, de én továbbra sem vennék 750W -os tápot, ha tudom, hogy a gépem képes 750W -ot felveni
A CWT -vel kapcsolatban pedig személyes rossz tapasztalatom van (1 hónapon belül 2 ment szét), szóval azt meg azért én nem nagyon ajánlanám, de biztos én voltam ilyen "szerencsés". -
ffodi
veterán
válasz
haddent #25780 üzenetére
Nem akarok ebbe nagyon belemenni, mert sok OFF lesz belőle. Viszont, néhány dolgot meg kell jegyeznem:
"Ha a pénz nem számít akkor én Seasonic -ot javasolnék, ha igen, akkor meg Seasonic belsős Corsairt."
- Ezek nagyjából egy árban vannak. Ha már valaki 40-60k-ért vesz tápot, akkor vajon számít ±3-5k? Illetve, ha (közel) ugyan az a bél, akkor egyiknek mi az előnye a másikkal szemben? Emellett nyugodtan vehet CWT beles tápot is (pl. Corsair) azok is nagyon megbízható és korrekt darabok.
"....mert egyrészt a hatásfoka is szar ha a végén haszálod a tápot, másrészt hamarabb degradálódik stb.."
- Ez igaz, hogy a maximális névleges teljesítmény mellett valamivel rosszabb a kapcsoló üzemű tápok hatásfoka, mint mondjuk ~50% környékén, de gondolj bele, napi használat mellett biztos nem fogja csúcsra járatni (egészséges tuningot feltételezve), szóval olyan 450-550 W körül meg fog állni a fogyasztás, ami pont ideális, és még egy ~700 W körüli tápnak is bőven kellemes. (persze ettől eltekintve a 800-850 W-os ajánlás teljesen rendben van, én is ezt ajánlanám, ha már új tápot vesz valaki egy ilyen konfighoz) Továbbá ebben az esetben mit értesz degradáció alatt?
-
haddent
addikt
válasz
Apone33 #25775 üzenetére
OFF
Ha teheted akkor 1db 12V -os sines tápot vegyél. Ha a pénz nem számít akkor én Seasonic -ot javasolnék, ha igen, akkor meg Seasonic belsős Corsairt. HD7970 CF Tuning + 1366 i7 tuning mellé pedig 800W alá nem mennék semmiképp, mert egyrészt a hatásfoka is szar ha a végén haszálod a tápot, másrészt hamarabb degradálódik stb.. -
válasz
ricshard444 #25778 üzenetére
Kevés grafikon, sok írás ami szubjektív lesz és biztosan flame keltő egyesek számára.
Legalább munkát adsz amodiknak.
-
Végül eldőlt, megy a CF.
A készülő kis kiegészítő cikkemben ki is fejtem ennek okát. ( a nyilvánvaló kell a pénzen kívül)Kevés grafikon, sok írás ami szubjektív lesz és biztosan flame keltő egyesek számára.
-
HSM
félisten
Jogos, kicsit túloztam.
Bár anno sikerült a régi gépemmel (1db 4890 és I7 920 húzva) 550W feletti (konnektoros) fogyit elérnem Linx+Furmark, de tény, napi használatban, kisebb tunninggal nem nagyon ment 350W fölé.(#25775) Apone33: Egy 850-es szvsz épp ideális lesz.
Csak tudjon ~800W-ot 12V-on.
-
ffodi
veterán
"Persze, a tuning, pláne ami a PH berkein belül népszerű, mindenből húzzuk ki ami csak a csövön kifér, úgy szvsz egy 850W-os táp se elég egy 7970 CF-nek... "
De-de, egy minőségi 850W-os táp elviszi szépen.
(a tesztet ugyan régen csináltam, de nem csak 3dmark alatt, hanem C2 és egyéb akkori komoly játékok alatt nem volt gond. Persze a játékok alatt ennyire nem volt meghajtva, csak közel ennyire
)
Szerk.:
radi8tor1:
Ez még a HX850-es táppal készült. Most nekem is AX860i van, ezzel még nem volt CF, de single vga esetén, rendesen tuningolva nálam sem kapcsol be, vagyis csak ritkán 1-2 másodpercre.
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
Apone33 #25769 üzenetére
Ahogy így nézem kb egyforma gépünk van szóval tapasztalatból mondom, hogy egy 750W-os táp alaphangon kéne oda.
Aida64 Stress test-el mértem úgy, hogy mindent terheljen (tehát GPU-k, CPU, merevlemez, stb) 10 perc után 770W körülit mutatott az otthoni mérőm.
A procim 4GHz-en ment 1,34V körüli fesszel HT on, és a GPU-k 1080/1575MHz mentek +20%-on.Játékok alatt kb egy 100W-al kevesebb.
-
HSM
félisten
válasz
deadwing #25762 üzenetére
Persze, nyilván, de azért ha már tápegységet ajánl egy oldal egy kártyához, számomra azért úgy lenne korrekt, ha figyelembe venne ilyen durva eltéréseket és leírná, hogy mondjuk gyárilag... A gyártó ajánlása ismert, de itt inkább a gyakorlatról beszéltem, abból a szempontból, lehet-e esélye egy 550W-os táppal a 7970CF-nek, és szsvsz ha nem tuningol semmit és alulfeszeli a VGA-kat, akkor elmehet vele simán rövid távon.
Amúgy BF3-ban se hiszem, hogy folyamatosan 100%-on tekernének a procik végig míg játszol.... Bár nálam úgy is max 60W a 3570K fogyasztása tuning nélkül.Na mind1, részemről ennyi.
(#25763) deadwing: Természetesen ha most vesz tápot, alap, hogy ne 550-est vegyen senki a 7970 CF-hez, hanem lehetőleg 650W felett, de ideális esetben tényleg 750W-tól felfele, és tuninggal a 850W se túlzás. De ha már mondjuk otthon a gépben ott figyel egy jóféle erős 12V-os ágú 550-es, addig oké, míg vesz az ember nagyobbat.
-
deadwing
addikt
válasz
Apone33 #25753 üzenetére
550-es tápot én sem javasolnám, még ha el is menne -amit kizártnak tartok-, a táp nem fogja szeretni a folyton csúcs felett járatást, továbbá a hatásfoka sem lesz túl jó. Én azt mondom, ha CF, hogy vegyél egy 850-1000-es tápot, és mindenki boldog lesz és a villanyszámlád is kevesebb lesz ha a hatásfokot nézzük. Tudom, nagyon drágák már ezek, de csak egyszer kell megvenni. FSP Aurum Pro jó helyen véve 5 év gari pl...
-
deadwing
addikt
Értem én, de egyrészt az alulfeszelés nem cél egy vapor-x esetében, alapfeszen sem megy fel 70 fok fölé, akármit is csinálok, a specifikációk pedig egyébként sem alulfeszelés alatt értendőek. Sőt, kolléga egy minimális tuningot is említett. Továbbá BF3 vagy akármilyen game alatt a cpu menedzsment energiatakarékos feature-k nem fognak működésbe lépni. Szép is lenne, mikor így is cpu limites a játék
No a lényeg a lényeg, én úgy fogok mérni, hogy proci tuninggal 2500k@4.4 és vga alapon. Aztán az eredménnyel mindenki azt csinál amit akar
-
HSM
félisten
válasz
deadwing #25757 üzenetére
Próbáld ki egész nyugodtan.... Alapon menjen a CPU, alapon a GPU, kis alulfeszelés és tedd rá a +20% powert, ja, és legyenek bekapcsolva az energiatakarékos proci cuccok, windóz energiamenedzsment pedig legyen kiegyensúlyozott.
Van itthon 7970 is, tudom mennyit fogyaszt.Nekem is olyan mérőm van, csak a nagytesója [link].
Azért nem véletlen, hogy Logoutra is én írtam a Tahiti-LE fogyasztásos cikket, én odafigyelek az ilyesmikre. -
deadwing
addikt
Bitcoin mining alatt, amikor a kari fullon megy, proci meg semennyire sem, kereken 400W volt a gépem konnektoros teljesítménye. És nem 2000 Ft-os mérővel mérve, hanem egy ilyennel. Ma ha lesz időm, megmérem játék alatt is. Amit te írsz 150W-nak VGA-ra egyszerűen kevés. No de igyekszem a méréssel.
-
HSM
félisten
válasz
SVLaller #25752 üzenetére
Hű, az jó sok! Bár nem írod, milyen beállításokon... Nekem a 7870XT még kevesebbet evett picivel, mint a 7950, ha mindkettőt alulfeszeltem... Mondjuk nagyon sokat számít, hogy használod, pl. sniper benchben nekem majdnem duplaannyit fogyasztott "alapfeszen" 1,256V-on 1200Mhz GPU-val, mint a gyári 975Mhz-en alulfeszelve 1,038V-on: [link] (A kép a logout tesztemből való, ha valaki kíváncsi többre, ott még vannak infók.)
Csak azért ON-ban, mert az összes Tahiti kártya így viselkedik...(#25754) Erdei88: Ha valaki félévente cseréli a gépet, akkor nem baj, csak erős tápegység kell.
Ha valaki azt szeretné, hogy az is boldog legyen, aki használt dolgait megveszi, akkor már nem okés.
A kedvencem amúgy ez a napokból: [link]. Gondoltam belinkelem elrettentő példának...
De rendszeresen látni hasonlókat...
-
HSM
félisten
válasz
Motion_Blur #25747 üzenetére
Jó, hát ez az ajánlás tiszta vicc...
Marhára nem zabál annyit, mint amiket itt írnak.
Egy átlagos PC, ha nem húzzák, mondjuk max 150W terhelés játék alatt VGA nélkül, erre jön rá a VGA, ami hivatalosan 250W, de gyakorlatilag kicsit alulfeszelve. +20% poweren gyári órajelen inkább max 200W a legbrutálisabb terhelésen, de tipikus játék alatt szvsz a 150W-ot se nagyon éri el.
Nekem pl. a 7950 alulfeszelve +20% limittel alapon +I5 3570k alapon játékok alatt komplett a komplett gép 200-280W konnektorból, szval max 230W, amit a tápnak le kell adnia....Persze, a tuning, pláne ami a PH berkein belül népszerű, mindenből húzzuk ki ami csak a csövön kifér, úgy szvsz egy 850W-os táp se elég egy 7970 CF-nek...
-
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Apone33 #25742 üzenetére
Ne merd szerintem.
Here is Guru3D's power supply recommendation:
Radeon HD 7970 - On your average system the card requires you to have a 550 Watt power supply unit.
Radeon HD 7970 Crossfire - On your average system the cards require you to have a 750 Watt power supply unit as minimum. -
sixpak
nagyúr
válasz
DroiDMester #25712 üzenetére
-
-
Apone33
őstag
A 7970 cf-et merjem egy be quiet 550w-os táppal hajtani? A 6990-et oc-ban gond nélkül vitte.
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Sapphire Radeon HD 7970 VAPORX típusú kártyán a két nagy ventilátor az szívja el a meleget a hűtőbordáról, vagy fújja rá a hideg levegőt?
Ezt azért kérdezem mert tervezek ma berakni majd a kártya alá egy nexus 12 cm ventilátort ami közvetlenül alul a tápegység mögött található vagyis a kártya alatt, csak azon gondolkodom hogy az fújja a vaporx kártyára a levegőt, vagy szívja ki a házból a levegőt...
Szerintetek? -
HSM
félisten
válasz
radi8tor #25729 üzenetére
"Szerintem nagyon már nem fog esni 7970 ára a használt piacon."
Szerintem meg folyamatosan esik a használtpiaci áruk (mint minden VGA karinak), pláne esni fog, ha bejönnek a GTX680 alá árazott 770-ek, pláne ha megjönnek majd a 8900-ak....
Én azt mondom, akkor érdemes új karit venni, ha a régi már csak kellemetlen kompromisszumokkal elég, vagy ha olcsón megúszható a váltás. A kis refi 5850-emmel rekord sokat, 3 évet elvoltam, pedig volt idő, mikor havonta volt új VGA-m....Jónak tűnt februárban beszállni a 7000-es szériába az új játékok és a halk hűtés, és energiatakarékosabb működés miatt és nem bántam meg, hogy addig vártam.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fermacht1994 #25730 üzenetére
MSI Afterburner
Az általad linkelt képeken is látszik. -
fermacht1994
aktív tag
Hali ennek a programnak ami mutatja a kihasználtságot felső sarokban mi a neve?
[link] -
SkyS1gn
félisten
Melyik gyártó/melyik verzió húzható legjobban átlagban? Hűtés nemgond, víz menne rá!
Esetleg aki vízezte a kártyát tudna valamit mondani?
(7970)
-
Akkor nálad valami nagy galiba van
Megnézem neked én is 7950@1000/1500 -on ahogy te is teszteltél!
4X MSAA
8X MSAA
8F16X EQAA
és ilyen órajelen(1000/1500) még kipörgeti FULLRA a GPU -t, még 4X MSAA mellett is a 4,4 -en járó 3570K
4X MSAA
Monitorozod menet közben OSD -n a GPU és CPU adatait? hogy látnád mi a gond pl nem jár 99.% on a GPU, a power limitet gondolom kitoltad +20% ra
-
ffodi
veterán
válasz
Rabbitf_24 #25708 üzenetére
Hm....ezt nem tapasztaltam, mert kontrollerrel játszom.
-
foka
aktív tag
válasz
fatal1ty1984 #25705 üzenetére
Ennek az alaplapnak van post ledje a ramra, a procira, a vga-ra és a boot eszközökre, a rossz vga biossal világított és nem bootolt tovább. Ha ram hiba van (beállítások) akkor meg kell nyomni a led melletti gombot és keres olyan beállításokat, amivel el tud indulni.
-
glspeter1
őstag
válasz
Motion_Blur #25700 üzenetére
Én eddig bármilyen biost tettem fel rá, sose ment. Mindig driver error volt.
-
fatal1ty1984
őstag
ez ilyen asusos doloög lesz,mert ha tulhuzom a 7970-emet és kifagy a gép akkor ujrainditás után azt irja,hogy overclock faild
esetleg egy clear biost nyomhatsz hátha megoldja és ujraindul mégis.egy probát megér,ha mégsem akkor kérj kölcsön egy vga-t és flasheld ujra a kártyádat.
-
BullKoxa
őstag
Nekem 7950 Vaporom van, amit sokáig 7970-s Biosal használtam amivel elég jól melegedtek a VRM-k .( csináltattam rézből a VRM-re bordát nagyobbat,és sűrűbbek a lamellák) . Jelenleg a gyári biosa van fent, Trixxel húztam a karit úgy mint a nagy tesó biosával ( Gpu: 1150MHz , 1.093v , Mem: 1450MHz , 1.537v ) . Nagyon ellene voltam a gyári Biosnak, de lám mégis az ami teljesen tökéletes. a VRM hőfoka max 80-87C° játékok közben.
-
N_A_S
veterán
válasz
Van TPU-n is: non Platinum Matrix BIOS
-
foka
aktív tag
válasz
A korábbiakban beszélt 7950-emnél van értelme egy újabb bios buherának, vagy amit lehet ki tudom hozni belőle a trixxel is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen autót vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- További aktív témák...
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest