- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
tom_tol #35706 üzenetére
Nekem mindkettő 1175/7000-en megy. Pl BF3-ban is óriási különbség van 1 vagy 2 kártya között. Sajnos prociban nem egy tuningos fajtát kaptam ki, de még ebből is lehetne kicsikarni 100 vagy 200 MHz-et, de nem tudom, hogy az mennyit számítana. Mennyin kellene járatnom, hogy ennél is több teljesítményt lássak? Nekem a lightning 1150/1400 asszem, neked miért 1070?
-
Zsohi
őstag
válasz
tom_tol #34022 üzenetére
Nálam a 13.11beta9.4 teleszemetelt minden játékot. A már finomra hangolt OC beállítások mind elvesztek, még a gyári tuningot se bírta a kártya azzal a driver-rel, a memórián pedig már az 50Mhz-es emelés is elég volt a játék fagyásához. Az összehasonlítás kedvéért: 13.9-el 1150@1,25V/1500@1,5V míg a 13.11beta9.4-el még a gyári 900@1,091V/1250@1,5 szemetelt...
Amúgy a külföldi fórumokon sokan panaszkodnak a legkülönfélébb problémákra, mint a nálam is jelenlévő stabilitási gond, a CCC-ből eltűnő tuning menü.
-
daveoff
veterán
válasz
tom_tol #34022 üzenetére
Nem tudom, én is tegnap tettem fel a betav9.4-et de ezzel sincs semmi probláma!
Nálam ezek a kártyák voltak az utóbbi 1 hónapban, végig 13.11 beta driverekkel.
ASUS HD7970 - nem volt semmi képhiba
MSI R7970 Lightning - tele a játék nagyon durva képhibákkal!!
MSI R9 270X - nem volt képhiba, egy két textúra villogást leszámítva, ami szerintem egyébként is előfordul
XFX HD7990 - semmi képhiba, meglepően a játék érzésre is sokkal simábban fut mint egy kártyával, az fps számról nem is beszélve -
Rabbitf_24
addikt
válasz
tom_tol #32282 üzenetére
Szééép, a matrixom megy ennyit.
Más: bújom a lightning cikkeket és egy olyan megjegyzést találtam a reaktorra, hogy csak LN2 hűtésnél van igazán értelme, CF-nél meg normál használatnál le lehet szerelni, hogy legyen elég hely.
Ez így helytálló, mert akkor lekapom én is a tetejét, mivel hely szűkében vagyok,,,
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
tom_tol #28773 üzenetére
gyári léghütövel 1300mhz-1.3v droppolva 1.244,fölötte már az a gond,hogy beleszalad a gpu a 87fokba és ott 1310-nél már hibázik,viszont mig alatta van semmi gond nincs vele.hétfön jön a full cover blokk rá és akkor megtudom mondani a vizezett végét is ,hogy mennyi,mert 1x volt már rajta de csak 1300-ig huztam,aztis csak azért,hogy teszteljem a höfokokat.
-
válasz
tom_tol #28266 üzenetére
Akkor NAGYON ROSSZUL gondolod!
Asus Mattix Platinum alúról a 3.ik kép határozottan oda írják hogy simán egy át szitázott CHL8228.as a híres Digi+VRM -jük!
De ha nem elég a leg csúcsabb ARES II esen is ugyan ez a CHL VRM vezérlő van, csak ugye a 2 GPU végett 2.db!
Szóval nehogy bedőljél a mézes-madzag parasztvakítós szövegnek, hogy ilyen meg olyan csúcs találmány a híres ASUS Digi+VRM, mert a DC2 -es szérián is ugyan ez a MEZEI CHL8228.as vezérlő van(ami egyébként rendkívül jó) ahogy az összes többi HD79xx szérián(kivéve amik nincsenek halára olcsósítva)
-
SVLaller
senior tag
válasz
tom_tol #26803 üzenetére
hogy van akkor, fejtsd már ki légyszíves. tudtommal PC-n aktív 3D csak az Nvidia 3D Vision kittel megy, az meg le van védve, nem hiszem hogy az AMD-vel menne. Mindenesetre nekem Cinema 3D monitorom van AMD kártyával, csak erről tudok nyilatkozni mint ahogy eddig is tettem.
-
JanR
addikt
-
Weareus
addikt
válasz
tom_tol #26770 üzenetére
Ezek szerint ATI kártyával is műxik a 3D, ha megfelelő kijelződ + hemüd van hozzá?
Kéretik nem lehurrogni, én eddig azt hittem, hogy a 3D a zöldek "sajátja", míg az Ati kártyák több kijelzőben utaznak...
Szóval akkor ha veszek egy megfelelő 3D-s monitort, akkor tudom tolni 3D-ben az olyan játékokat a 7970-nel, amik támogatják a 3D-t? -
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
tom_tol #26645 üzenetére
De tendenciálisan inkább a magasabb asic a jobb mert azoknak kell kevesebb fesz ugyanahhoz az órajelhez, illetve az a jobb minöségü chip szóval ez alapján pont a lightningoknak volt gyengébb minöségü gpu-ja. A valóságban persze az asic csak tendenciát mutat, tényleges oc-re nem lehet megbízhatóan következtetni belöle.
-
válasz
tom_tol #26645 üzenetére
Mi számít neked komolyabb tuningnak? Mert nem hinném hogy a Martix megy 1300MHz felett akár 1,400.v al is!
És hiába a 78-fázisú VRM az is fogja nyaldosni a 90-100.fokot, és hiába van minőségi alkatrészből(bár semmivel nem minőségibb mint pl egy dual-x, vagy vapor-x)
Én akár hány HD7xxx kártyát teszteltem 70.fok felett(GPU és VRM is) már nem volt stabil jöttek elő a képhibák ha ~1200.MHz -en járt, ahogy lehűtöttem ugyan ezekkel a beállításokkal ~60.fokra egyből ment minden hibátlanul!Szóval kilehet jelenteni hogy hiába bírja a VRM a 100-120.fokot mert 70.felett már instabil a működése, és ez ugyan így igaz a GPU -ra is
Az meg mi hogy: "léghűtéssel, "normál" feszen nem jobb mint a sima, de nem is arra találták ki" ha nem léghűtésre találták ki miért nem legalább valami komoly vízhűtéssel árulják gyárilag? Amúgy meg tehetsz rá bármit és hűtheted te -100.fokra is akkor sem hiszem hogy jobban fog menni mint egy MEZEI referencia nyákos 7970 tehát itt sincs értelme a 1,5X árnak!
1300/1700 -at megy az én kis 7950 Dual-X -em is, és nem kell hozzá se jég se semmi csak egy perter van rajta és annyi! és a VGA+peter összesen került 82.e be originál újonan! nem 130-150.be mint a Matrix
-
válasz
tom_tol #26568 üzenetére
2.volt nálam: egy sima és egy Platinum de egyik se ment 1200.at normális feszen! csak szarrá feszelve(1,325.v)
de itt is volt pár emberkének Matrix és azok se jeleskedtek tuningba, és a netes teszteken sem igazán más a helyzet! szóval ki lehet jelenteni hogy nem egy tuning bajnokok a Matrix vga -k, persze biztos van 1-2.jól sikerült darab de inkább csak az átlagos a jellemző! akkor meg mi értelme a 156.fázisnak meg a sok körítésnek ha semmi haszna.....
-
HSM
félisten
válasz
tom_tol #25931 üzenetére
Pontosan.
Illetve fontos a VRM megfelelő hőfoka is. Bár azt írta csak 73 fokig melegedett a GPU [link] az azért a körülményekhez képest (1,3V) nem olyan rossz.
(#25930) N.Ferry: Ha mást nem is, egy általános GPU-blokkot tuti rá lehet tenni, csak kell hozzá egy megfelelő méretű réz hézagoló, különben fennakad a hűtő a csip keretén, meg néhány ramsüni és valami szellőztető a VRM-re főleg.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
tom_tol #25697 üzenetére
OK, szerzek gyorsba egy másik kártyát mert 99% hogy vissza kell flashelni a gyári BIOS-t. De megadom neki az esélyt, hátha
N_A_S: megköszönném
mod: érdekes dolog ez mert haveromnak volt egy első szériás szintén NON-Top DC2-je és neki simán lehetett állítani a feszt és ment is a kártya rendesen..
-
válasz
tom_tol #13160 üzenetére
Hát én kb 7-8.db (7770, 7850, 7950, 7970) próbáltam és természetesen a leg frissebb Ati WinFlash -el volt amelyik feltette végigment ki is írta hogy oké majd újra indítás után se kép se hang pl: 7950 nél meg szenvedett vagy 1.percig majd ki írta hogy nem tudja törölni a rom -ot (itt mondjuk nem lett gond mert működött restart után is de maradt a régi BIOS) 7870 nél meg azt csinálta hogy szépen törölte a rom -ot majd mikor írta volna bele az újat ott állt le hibával!
Szóval semmi értelme kísérletezgetni hogy most sikerül vagy nem, felírja vagy nem DOS alól meg kb 50 -ből 50 -szer felment ugyan azokra a kártyákra ugyan az a bios a win alatt nem
Na ilyenkor mi van nagy okosok??? Amúgy meg itt van a fenti 2 kolléga nekik sem ment win alól az én módszeremmel meg igen(az már más kérdés hogy a buzi giga ennyire eltér PCB -ben és nem igen kompatibilis egymással a vga bios -ai, nekem PL: Sapphire 7950 Dual-X és jelenleg egy referencia PowerColor 7970 bios van fent és tökéletesen működik) na akkor ki beszél hülyeséget???
-
-
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
tom_tol #11858 üzenetére
sweclockers marknadon olcsóbbak is vannak, ott 950-1200SEK körül mozognak a kártyák (blokk jó dolog, de még 2kt a többi vízhűtéses komponensre nincs kedvem kiadni), 6950eknél eléggé nagy volt az értékvesztés (bár 5970et 1300SEKért is láttam). 1600SEKért meg egyébként már újonnan 7850 2GBt kapni, emiatt is gondolkodok inkább a kártya cseréjén még CFhez is.
viszont itt vagyok lent Västra Götalandban, kb egy órára vonattal Göteborgtól, szóval kissé macerás lenne
-
-
-
-
-
-
rEnk
tag
válasz
tom_tol #9536 üzenetére
Az órajelet állítottam, igaz nem volt éppen kikapcsolva a lakat, de nincs jelentősége. Úgy is megpróbáltam...
A kártya eleve 1000/5600-on menne, de én csak olyan 950mhz-es gpu mellett tudom használni. De néha úgy is kifagy, csak nem egyből. Ha 1000mhzen használom betölt a játék, de még mielőtt képet látnék vagy becsíkozódik a kép vagy totál fekete lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged