- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Még több 12400F tuning eredmény (vs. stock)
- Kis színes abszurdisztánból
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
haddent
addikt
válasz Apone33 #25775 üzenetére
OFF
Ha teheted akkor 1db 12V -os sines tápot vegyél. Ha a pénz nem számít akkor én Seasonic -ot javasolnék, ha igen, akkor meg Seasonic belsős Corsairt. HD7970 CF Tuning + 1366 i7 tuning mellé pedig 800W alá nem mennék semmiképp, mert egyrészt a hatásfoka is szar ha a végén haszálod a tápot, másrészt hamarabb degradálódik stb.. -
daneeeeee
aktív tag
válasz Apone33 #25769 üzenetére
Ahogy így nézem kb egyforma gépünk van szóval tapasztalatból mondom, hogy egy 750W-os táp alaphangon kéne oda.
Aida64 Stress test-el mértem úgy, hogy mindent terheljen (tehát GPU-k, CPU, merevlemez, stb) 10 perc után 770W körülit mutatott az otthoni mérőm.
A procim 4GHz-en ment 1,34V körüli fesszel HT on, és a GPU-k 1080/1575MHz mentek +20%-on.Játékok alatt kb egy 100W-al kevesebb.
-
deadwing
addikt
válasz Apone33 #25753 üzenetére
550-es tápot én sem javasolnám, még ha el is menne -amit kizártnak tartok-, a táp nem fogja szeretni a folyton csúcs felett járatást, továbbá a hatásfoka sem lesz túl jó. Én azt mondom, ha CF, hogy vegyél egy 850-1000-es tápot, és mindenki boldog lesz és a villanyszámlád is kevesebb lesz ha a hatásfokot nézzük. Tudom, nagyon drágák már ezek, de csak egyszer kell megvenni. FSP Aurum Pro jó helyen véve 5 év gari pl...
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
Motion_Blur
félisten
válasz Apone33 #25742 üzenetére
Ne merd szerintem.
Here is Guru3D's power supply recommendation:
Radeon HD 7970 - On your average system the card requires you to have a 550 Watt power supply unit.
Radeon HD 7970 Crossfire - On your average system the cards require you to have a 750 Watt power supply unit as minimum.Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
daneeeeee
aktív tag
válasz Apone33 #25431 üzenetére
Szerintem nem olyan drámai a helyzet mint ahogy azt a fenti két kolléga kifejtette.
Ennek ellenére szerintem is húzd fel a procidat olyan 4-4,1GHz környékére (ha tud többet akkor menjen)Ügyelj arra, hogy legfrissebb driver+CAP legyen fent.
A GPU limitessé tevéshez pedig annyi a dolgod, hogy szépen az adott játékban bekapcsolsz minden fölösleges grafikai funkciót mint MSAA, HBAO stb.
Ha még ezek után is 60fps felett vagy (jó pár játéknál elő fog fordulni ) no problem, rá kell kapcsolni a vsync-et.
Ettől majd szépen elhalgatnak a kártyáid (mivel nem mennek 100%) meg aztán a monitorod úgysem tud 60 képkockánál többet megjeleníteni (szóval akkor most mit küzdjenek szegények, nem?)Valamint ezt nem tudom hányan tudják de a CF-es microlag-ra is nagyon jó orvosság a vsync, csak ezt valahogy a tesztekben nem kötik az orrunkra, nálam több esetben is megoldotta a problémát, de legalábbis segített rajta.
radi: A BF pont rossz példa az szinte minden esetben GPU limites nézd meg például az alatta lévő F1 2012 azon látszik a proci limit.
Ettől függetlenül teljesen egyet értek veled 100 feletti fps-eknél szerintem sem számít.[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
válasz Apone33 #25438 üzenetére
Jobb az Ivy, ha a 3820-ra gondoltál mint legolcsóbb 2011. Másrészt meg játékhoz a 3930K-t is kb pont ugyanannyira kell tuningolni mint egy 3770K-t.
radi8tor1
környezet függő, azért megnézném a 4.2-es ivy-t egy bf3 multi alatt GHz-es 7970-ek mellett mit művel.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/phnas
-
N_A_S
veterán
válasz Apone33 #25420 üzenetére
Attól is függ mennyire szellős a ház, de terhelés alatt azért ki lehet hallani ezeket is. Ha halk kártyát akarsz akkor itt is az ASUS DC2 az egyik jó alternatíva, meg talán a Lightning, de arról nincs személyes tapasztalatom. @IDLE persze halkak a Dual-X-ek is.
Erdei88
Lehet mind2 biost át kéne flashelni, hogy ne tudjon honnan visszatölteniEzt nekem is csinálta amúgy az origi Matrixom, amikor ráraktam a Platinum BIOS-t, gép kikapcs után megint non Platinum-ként indult.
[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
válasz Apone33 #25414 üzenetére
Teljesítményben is igen elenyésző a különbség, ha erre céloztál. Persze ha valaki a maximumot akarja...
1-2 hónapja BF3-ban kockaharcossal felmentünk üres szerverekre és csekkoltuk a 7950 vs 7970-et azonos beállítások mellett, ugyanazon órajelen, és 2-3 FPS különbségek voltak. Igaz neki win7 volt a 7950 alatt, nekem meg win8, nem tudom ez mennyire játszhatott közre.
[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
válasz Apone33 #25408 üzenetére
Ezeket jól lehet húzni. Enyém így vitte a markot: [link] , 24/7-re pedig 1200/7000-en stabil, alulfeszelve viszi az 1GHz-et. Sötét PCB-s, Dual-X, non-Boost, ritkaság, iPon-ba is csak ez az egy darab van. Ha kettő érdekel nyugodtan írj rám, épp eladó.
[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
válasz Apone33 #25406 üzenetére
Van ilyen is: 11197-01-40G. Ez a legjobb Sapphire 7970, nekem is ilyen van.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS Expedition GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 128bit (EX-GTX1050TI-O4G)
- ASUS GeForce RTX 4080 TUF GAMING (TUF-RTX4080-16G-GAMING) videokártya 16GB
- INGYENES SZÁLLÍTÁS! EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X 384bit
- PowerColor Radeon HD5770 1GB 128bit DDR5 Videokártya
- EVGA RTX 3070 FTW3 Ultra Gaming 8GB VGA eladó (2025. 02. 18-ig garanciális)