Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
haddent
addikt
válasz
Apone33 #25775 üzenetére
OFF
Ha teheted akkor 1db 12V -os sines tápot vegyél. Ha a pénz nem számít akkor én Seasonic -ot javasolnék, ha igen, akkor meg Seasonic belsős Corsairt. HD7970 CF Tuning + 1366 i7 tuning mellé pedig 800W alá nem mennék semmiképp, mert egyrészt a hatásfoka is szar ha a végén haszálod a tápot, másrészt hamarabb degradálódik stb.. -
daneeeeee
aktív tag
válasz
Apone33 #25769 üzenetére
Ahogy így nézem kb egyforma gépünk van szóval tapasztalatból mondom, hogy egy 750W-os táp alaphangon kéne oda.
Aida64 Stress test-el mértem úgy, hogy mindent terheljen (tehát GPU-k, CPU, merevlemez, stb) 10 perc után 770W körülit mutatott az otthoni mérőm.
A procim 4GHz-en ment 1,34V körüli fesszel HT on, és a GPU-k 1080/1575MHz mentek +20%-on.Játékok alatt kb egy 100W-al kevesebb.
-
deadwing
addikt
válasz
Apone33 #25753 üzenetére
550-es tápot én sem javasolnám, még ha el is menne -amit kizártnak tartok-, a táp nem fogja szeretni a folyton csúcs felett járatást, továbbá a hatásfoka sem lesz túl jó. Én azt mondom, ha CF, hogy vegyél egy 850-1000-es tápot, és mindenki boldog lesz és a villanyszámlád is kevesebb lesz ha a hatásfokot nézzük. Tudom, nagyon drágák már ezek, de csak egyszer kell megvenni. FSP Aurum Pro jó helyen véve 5 év gari pl...
-
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Apone33 #25742 üzenetére
Ne merd szerintem.
Here is Guru3D's power supply recommendation:
Radeon HD 7970 - On your average system the card requires you to have a 550 Watt power supply unit.
Radeon HD 7970 Crossfire - On your average system the cards require you to have a 750 Watt power supply unit as minimum. -
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
Apone33 #25431 üzenetére
Szerintem nem olyan drámai a helyzet mint ahogy azt a fenti két kolléga kifejtette.
Ennek ellenére szerintem is húzd fel a procidat olyan 4-4,1GHz környékére (ha tud többet akkor menjen)Ügyelj arra, hogy legfrissebb driver+CAP legyen fent.
A GPU limitessé tevéshez pedig annyi a dolgod, hogy szépen az adott játékban bekapcsolsz minden fölösleges grafikai funkciót mint MSAA, HBAO stb.
Ha még ezek után is 60fps felett vagy (jó pár játéknál elő fog fordulni) no problem, rá kell kapcsolni a vsync-et.
Ettől majd szépen elhalgatnak a kártyáid (mivel nem mennek 100%) meg aztán a monitorod úgysem tud 60 képkockánál többet megjeleníteni (szóval akkor most mit küzdjenek szegények, nem?)Valamint ezt nem tudom hányan tudják de a CF-es microlag-ra is nagyon jó orvosság a vsync, csak ezt valahogy a tesztekben nem kötik az orrunkra, nálam több esetben is megoldotta a problémát, de legalábbis segített rajta.
radi: A BF pont rossz példa az szinte minden esetben GPU limites nézd meg például az alatta lévő F1 2012 azon látszik a proci limit.
Ettől függetlenül teljesen egyet értek veled 100 feletti fps-eknél szerintem sem számít. -
N_A_S
veterán
-
N_A_S
veterán
válasz
Apone33 #25420 üzenetére
Attól is függ mennyire szellős a ház, de terhelés alatt azért ki lehet hallani ezeket is. Ha halk kártyát akarsz akkor itt is az ASUS DC2 az egyik jó alternatíva, meg talán a Lightning, de arról nincs személyes tapasztalatom. @IDLE persze halkak a Dual-X-ek is.
Erdei88
Lehet mind2 biost át kéne flashelni, hogy ne tudjon honnan visszatölteniEzt nekem is csinálta amúgy az origi Matrixom, amikor ráraktam a Platinum BIOS-t, gép kikapcs után megint non Platinum-ként indult.
-
N_A_S
veterán
válasz
Apone33 #25414 üzenetére
Teljesítményben is igen elenyésző a különbség, ha erre céloztál. Persze ha valaki a maximumot akarja...
1-2 hónapja BF3-ban kockaharcossal felmentünk üres szerverekre és csekkoltuk a 7950 vs 7970-et azonos beállítások mellett, ugyanazon órajelen, és 2-3 FPS különbségek voltak. Igaz neki win7 volt a 7950 alatt, nekem meg win8, nem tudom ez mennyire játszhatott közre.
-
-
N_A_S
veterán
válasz
Apone33 #25406 üzenetére
Van ilyen is: 11197-01-40G. Ez a legjobb Sapphire 7970, nekem is ilyen van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudományos Pandémia Klub
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Windows 11
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- További aktív témák...
- Nvidia Geforce RTX 3090 Founders Edition
- Gigabyte RTX 4060 EAGLE OC 8G 34hónap Alza garanciával
- GIGABYTE GeForce RTX 2080 TURBO OC 8GB GDDR6 videokártya (használt)
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest