- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsohi
őstag
válasz
fatal1ty1984 #25997 üzenetére
Nekem is bevált!
-
Tarill
őstag
válasz
DroiDMester #25998 üzenetére
ja szóval akkor ez normális ez az 1.25V? akkor nem tudom mért csak 1.1V és 1.17V között megy nekem a vga terhelés alatt pedig nem nyúltam bele semmibe, azóta megy így amióta ccc-ben nyomtam egy alapértelmezett helyzet visszaállítását
(meg egyébként több külföldi tesztben is 1.1V körüli alap értékeket írtak, sőt még kisebbeket is [link] , [link])
még egy kérdés, azt meg lehet valahogy csinálni hogy amit beállítok trixx-ben az "végleges" legyen szóval ne kelljen mindíg beállítgatni?
amúgy meg ahogy nézem abből a kártyából 2 féle van, egyik ami 6+8 másik meg ami 8+8-as tápcsatlakozós, van ezek között érdembeni különbség?
-
válasz
Tarill #25996 üzenetére
Hidd el hogy 1,25.v az alapfeszed mind a 2 BIOS -nál!
De próbáld ki kikapcsolod MSI AB nél és TRiXX nél is a force módot, leállítod a gépet majd indulsz vele és semmit nem állítasz se TriXX se AB nél és a GPU-Z vel indítasz egy RENDER tesztet meglátod hogy NEM 1,125.V ot fog kapni a GPU hanem Droopolva ~1,225.v körül fog mutatni a GPU-Z
De tessék csináltam neked 2 képet(át váltottam a Boost BIOS -ra) te is így csináld és +látod!
idle
Load
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Motion_Blur #25979 üzenetére
ezzel a linkelt editorral,csináltam egy biost.1112mv-ra lötem be a feszt és 1200-at 0.998mv-ra droppolt fesszel simán lefut a furmark és a valley teszt
(sapphire Dual -x fekete nyákos)
-
Tarill
őstag
válasz
DroiDMester #25994 üzenetére
értem, de most akkor mi a gyári feszültség a magnak? mert ha nem piszkálok semmit csak hagyom hogy mennyen akkor 1.1V-n megy csak a trixx akar többet adni neki...
-
válasz
Tarill #25991 üzenetére
4.6-os hivatalos verziónál akár hányszor elindítom a programot kapásból 1.25V feszt ad a kártyának holott 1.1V-n megy nekem gyárilag
ez így teljesen RENDBEN van!
hiába az alap 850/1250 -es BIOS de az is totál ugyan az mint a 950/1250. es! a 850.es BIOS is ugyan úgy BOOST -os csak a boost órajel is 850.re van állítva! és az alapfesz is ugyan úgy 1.25625.v mind 2 bios nál!
De erről már milliószor írtam itt a fórumba!
4.0.4-es nem hivatalos verziónál meg hiába veszem vissza a memória feszültségét 1.602V-ről 1.5V-re egy géprestart után visszaáll a gyári érték
Ez is teljesen rendben van ennek így kell működnie a TriXX -ben (meg a többi tuning progiban is) amit beállítasz értékeket csak gép leállítás/restart -ig vannak érvénybe!
CCC -ben meg kapcsold ki az Over Drive opciót totál felesleges ha TriXX -et használsz!
-
-
Tarill
őstag
hy, több problémám is van sapphire trixx-el
a kártgya egy 7950 vaporx az alap (850/1250-es) biossal
- 4.6-os hivatalos verziónál akár hányszor elindítom a programot kapásból 1.25V feszt ad a kártyának holott 1.1V-n megy nekem gyárilag
-4.0.4-es nem hivatalos verziónál meg hiába veszem vissza a memória feszültségét 1.602V-ről 1.5V-re egy géprestart után visszaáll a gyári érték
szóval most ccc-ben játszadozom a csúszkákkal :/
-
ffodi
veterán
válasz
Motion_Blur #25983 üzenetére
Ezzel a GPU Tweak verzióval megnézted már, hogy működik-e a fesz. állítás? Állítólag jó, max MSI AB-vel ki kell tolni az órajel limitet előtte, mert az limitált.
-
glspeter1
őstag
válasz
Motion_Blur #25986 üzenetére
Driver összeomlott és újraindítást kért. Ha ezt megtettem, utána már nem kapott jelet a monitor.
Szóval egyből vissza kellett rakni az előző biost. -
válasz
Motion_Blur #25986 üzenetére
Még ha össze is jön a kép: 3D alatt elszáll a driver, de ha van rá 30 perced akkor nyugodtan próbáld végig
-
glspeter1
őstag
válasz
Próbáltam az összeset, egyik sem működött.
-
L1ZRRR
senior tag
válasz
Ezek szerint igen
-
glspeter1
őstag
válasz
Motion_Blur #25979 üzenetére
Sima DC2-es 7970-en akarsz feszt állítani ?
Ha igen, akkor most tegyél le róla.
Lehetetlen. -
Motion_Blur
félisten
-
HSM
félisten
válasz
fatal1ty1984 #25976 üzenetére
Minek számít? Hogy nagyobb a szivárgása, mint egy kisebb %-únak.
Az amúgy már a melegedősebb féle, ha feszeled. Cserébe ezeket úgy válogatják, hogy jobban bírják a kisebb fesszel. Nincs túl nagy jelentősége napi használat szempontjából, ki lehet fogni jót/rosszat alacsonyból és magasból is.
-
HSM
félisten
Jónak tűnik. De a tuti akor is a HWiNFO.
Itt szépen kategorizálva írja, mi a pálya.
[link] Amit bejelöltem, az amit valósan kap, ami meg feljebb van GPU VDDC, az meg amit a BIOS-akarna a kártyának.
Persze, nálam maszívan alulfeszelve látod, nem ilyen nagy a drop.(#25974) N_A_S: Az alapfeszt elvileg az ASIC alapján lövi be a BIOS, 80%-ig van tudtommal ez az 1,18V, ami nekem is van, fölötte egyre kevesebb. (Minél nagyobb az ASIC, annál nagyobb szivárgású a csip.)
-
ffodi
veterán
válasz
Motion_Blur #25966 üzenetére
AIDA-ban a GPU mag gondolom nem változik terhelés alatt, annak függvényében, hogy a feszt mire állítod. Vagyis, ugyanannyit mutat (1,170 V), ha mondjuk 1,2 V-ra állítod, mintha 1,1 V-ra. (nálam így van)
Ebből az következik (illetve abból, hogy üresjáratban gondolom mást mutat 0,8-0,9 V körül), hogy az a feszültségérték az adott state-hez tartozó gyári feszültségszintet szemlélteti. A GPU VRM, az a mag feszültsége lényegében, pontosabban annak valós (droppolt) értéke ebben az esetben. (Értsd így egyszerűbben: VRM feszültség = a tápkörből a feszültségátalakítást követően kijövő feszültségérték, ami ebben az esetben a magot táplálja, vagyis ez a magfeszültség valós értéke
)
-
BeLucZ
addikt
nekem az utóbbi 3 vgamnak 60 és 70 % közt volt az asicja, elég pocséknak mondható, egyik se volt tuningbajnok, bár többen mondták már hogy nincs köze a potenciálhoz de valahogy mintha nálam összefüggés lett volna köztük
-
HSM
félisten
Afterburner rosszul írja az alapfeszt.
HWiNFO-val tudod megnézni, ATI Internal néven említi a szenzor-nézet.
Sőt, nálam még Kombustorban se nagyon vette vissza az órajeleket +20%-on, 117 FPS átlagban +20% poweren [link], míg 133 "unlimited" poweren [link].
Miután rájöttem AB-val hogy lehet monitorozni, kiderült, hogy nem vette lejjebb +20% poweren 8-900Mhz-nél a beállított 1050-hez képest. Egy játék meg ennyire sohasem terhel.
Nem is láttam ugrálást eddig még semmiben sem ezeket a power vírusokat leszámítva, igaz, BF-et nem játszom. -
HSM
félisten
-
HSM
félisten
BF3-ban, nemár... Elvileg a TR jobban terhel SSAA-val, és még ott se volt gond szanaszét húzva sem... [link] Csak azért nem ment magasabb órajelen, mert ez a cata max, és nem volt kedvem újraindítani egy teszt kedvéért a masinát kitolt limitekkel. Amúgy ez a BIOS van a tiéden is [link]?
A feszt fixálni érdemes BOOST kariknál, nekem ez a tapasztalatom. Sokat nem vesztessz vele, ha csinálsz egy kisfeszes 2D profilt a karinak. AB tudja automatán állítgatni, csak ne menj 0,95V alá, akkor meghal a DXVA.
-
N_A_S
veterán
Powercolor 7950 V2-eshez akad valakinek Boost-mentes BIOS-a?
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Whit3Rav3n #25953 üzenetére
Igen,közben én is megtaláltam ezt a listát.
Úgy veszem észre ebben az esetben le kell mondjak a vízről,max a Peter marad,ha szeretnék még kis hűvösséget+halkságot. -
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
N.Ferry #25950 üzenetére
Ezt a listát vedd figyelembe:
http://www.alphacool.com/download/compatibility%20list%20ATI.pdf
-
N.Ferry
senior tag
Azt az infót kaptam,hogy az Alphacool NexXxoS ATXP Ati 7970/50 Series V2 tipusú/nevű blokk rámegy a nem ref nyákra.
Van valakinek ezzel kapcsolatban esetleg tapasztalata?
(Megkérdezem vizes topikban is,de gondtam itt is) -
foka
aktív tag
Lehetséges hogy a Giga 7950-em voltage limitje 1.090-re van állítva (F42-es bios)?
-
HSM
félisten
válasz
N.Ferry #25936 üzenetére
"lehet-e rá egyáltalán rakni valamit"
Kell hozzá egy akármilyen blokk, aminek megfelelő furattávolsága van, vagy át lehet alakítani a 7900-ak furattávolságára adapterrel, kell hozzá egy megfelelő vastagságú vörösréz betét, meg pár ramsüni. Aki ezzel foglalkozik, annak nem nagy meló összehozni.
Ja meg a megfelelő helyre rögzíteni kell kreatív módon valami halk 12-es ventit, ami szellőzteti a VRM-et meg a ramsüniket. Kb. ennyi. -
HSM
félisten
válasz
tom_tol #25931 üzenetére
Pontosan.
Illetve fontos a VRM megfelelő hőfoka is. Bár azt írta csak 73 fokig melegedett a GPU [link] az azért a körülményekhez képest (1,3V) nem olyan rossz.
(#25930) N.Ferry: Ha mást nem is, egy általános GPU-blokkot tuti rá lehet tenni, csak kell hozzá egy megfelelő méretű réz hézagoló, különben fennakad a hűtő a csip keretén, meg néhány ramsüni és valami szellőztető a VRM-re főleg.
-
tom_tol
addikt
Mit szeretnétek 7970 léghűtéssel 1,35v-on?
Ezeknél a kariknál többet jelent a hűtés mint a vcore. Pl. DCIIT gyári hűtővel nem volt stabil 1000Mhz-n, -20°C folyadékkal meg ment 1200-t. Lightning 1100 > 1300. 1,35v nagyon sok, én nem erőltetném. -
N.Ferry
senior tag
Én most annak örülnék,ha rá lehetne rakni egy blokkot,hogy jól érezze magát.
-
ÁdiBá
veterán
Én kicsit belefáradtam a tuningolásába és a szarakodásába.
Használom alapon, ez a tuti!
Most az a 2-3FPS számomra nem túl sokat segít WQHD-ban. De örültem volna az 1200Mhz Gpu órajelnek. -
Motion_Blur
félisten
válasz
DroiDMester #25925 üzenetére
Értem, köszi
-
válasz
Motion_Blur #25920 üzenetére
Nem akartam 3D -be leterhelni ~1,37.v al(mert én még az 1,30.v ot is sajnálom tőle), ezért hogy GPU -Z ben látszódjon a beállított fesz, a kép készítésig bepipáltam a "Force Constant Votage" opciót a TriXX nél!
********************************************************************************
Amúgy az a TRÜKK hogy a 4.4 hekkelt verzióval feltoljátok a feszt max -ra(1,381.v) leokézzátok majd kiléptek a Trixx -ből ezután el lehet indítani a 4.6 -ost és lehet resetet is nyomni benne hogy vissza álljon a fesz a gyári értékre, de ezután már 1,381.ig fogja engedni állítani a feszt, sajnos csak gép újraindításig, tehát minden gép indítás után el kell játszani akinek kell a "Force Constant Votage" opció mert más végett nem látom értelmét a 4.6 -ost használni én még mindég a 4.4 et használom -
HSM
félisten
Ez ilyen. Nekem is az 1200 1,225V-on stabil a 7950-emmel, míg 1225-öt már 1,3V-on se hajlandó. Elfogy a csip, aztán bíztathatod feszültséggel, nem fog jobban menni.
Más... A VRM nem brutál forró 1,3V-on? Mert ha a csip vagy VRM jobban felmelegszik a kelleténél, az se tesz ám jót a stabilitásnak.
A beállított feszt megkapja? Nézted HWiNFO-val is? -
p87
senior tag
válasz
DroiDMester #25916 üzenetére
Elvileg nem hekkelt, memória fesz. állítás nincs benne, és rosszul emlékeztem 1,38V-ot engedne.
Már nem emlékszem honnan van Saphire oldaláról vagy máshonnan de már nagyon régóta megvan, elképzelhető még hivatalosan egy ideig így volt fent aztán lekorlátozták de a verziószám maradt. -
ÁdiBá
veterán
válasz
Motion_Blur #25920 üzenetére
Ezt néztem én is! Nálam is így írta ki.
Terheltem.: 1,17-18V
Nem terheltem.: 1,28V -
Motion_Blur
félisten
válasz
Jól látom hogy itt 2D-ben is megkapja a beállított 3D feszt?
-
asdf2
tag
válasz
Elárulod mi az a trükk?
-
daveoff
veterán
gondolom power limit-et rátoltad. lehet, hogy kifogtál egy rosszabb példányt. az én kártyám meg nem megy 1200 fölött, ott megáll akármennyi fesz.-t adok, pedig alapfeszen megy 1125-öt, és peter van rajta, ennyit tud a GPU, nem mindig a fesz a korlátozó tényező. az enyém is 50-70mV-ot droppol terheléstől függően.
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
daveoff #25905 üzenetére
De igen!
(#25908) daveoff A Régi kártyának felemeltem a feszültségét akkor növekedett, és elértem vele stabilan az 1250 mhz bőven.
Ezzel a kártyával 1,3V se érem el stabilan az 1200 at.
Elkezdtem emelni a feszültséget, és terhelve meg leveszi a feszültséget.
Úgy hibázik 1200on a kártya hogy öröm nézni. -
ÁdiBá
veterán
Valami nem tiszta.
Mikor nem terhelem a kártyát akkor 1,280V ír a GPU-Z
Mikor terhelem a kártyát lemegy 1,18V-re. Ez hogy létezik? -
ffodi
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged