Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stunts666
őstag
Észrevételeim szerint Win8.1 után Win7:
- Lassabban áll fel a rendszer
- SSD ellenére is érezhetően elgondolkodik a Win7 a Win8.1-el szemben
- Sokkal lassabban tölt be a BF4 (szinte mindig első voltam Win8.1 alatt, ami a Win7 alatt megváltozott)
- Simább a játék Win8.1 alatt. 80 fps mellett képes laggolni a játék WIn-7en. Ez Win8.1-en nem fordult elő. Lehet, hogy van aki Win7 alatt nem tapasztalja. De egy oda-vissza rendszerváltás alatt észrefogja venni (persze ne egy napig legyen fent a rendszer) -
-
-
Raggie
őstag
Természetesen ha alacsonyabb feszültségen ám JÓVAL magasabb órajellel üzemel valami lehetséges, hogy valóban nem csökken a hőmérséklet, de elég extrém helyzetnek kell lennie, hogy feszültség csökkentés után emelkedjen a hőmérséklet.
A kisebb hőmérsékleten való üzemelés pedig valóban kevésbé veszi igénybe a kártyát. Ezt remélem azért nem vitatod.
Az alacsony feszültség meg a hardverben nem tud kárt okozni, maximum instabil működéshez vezet ha túl alacsonyra van belőve.
-
-
-
sakal83
addikt
Ugye, csak sokan azt hiszik, hogy felvágásból irkáljuk, hogy nem elég.
És sajnos ebben a PH is hibás, mert mindig azt írják, hogy a CPU nem annyira lényeges, csak azt nem hangsúlyozzák, hogy benchmarkot futtatnak, nem pedig valós idejű játékot, ahol mindent számítani kell...
ricshard444 tesztje nyugodtan lehetne etalon a CPU témában
-
Akkor nálad valami nagy galiba van

Megnézem neked én is 7950@1000/1500 -on ahogy te is teszteltél!
4X MSAA
8X MSAA
8F16X EQAA
és ilyen órajelen(1000/1500) még kipörgeti FULLRA a GPU -t, még 4X MSAA mellett is a 4,4 -en járó 3570K
4X MSAA
Monitorozod menet közben OSD -n a GPU és CPU adatait? hogy látnád mi a gond pl nem jár 99.% on a GPU, a power limitet gondolom kitoltad +20% ra

-
Foxmulder89
senior tag
Ha két kártyát akarsz alapon ekkora táppal az csak úgy fog működni max ha alulfeszeled őket amennyire csak lehet, ami egyébként is ajánlott, ha már nem tuningolsz.. 800mhz 0,9-1,0 beállított fesz között stabil kell hogy legyen.
De szerintem még úgy is necces 520 wattból, arról nem beszélve hogy úgyis tuningolni akarod majd őket
cf vagy sem, 800 és 1100 között van különbség, szóval megérné az a táp. -
haddent
addikt
Ott valami komoly baj van, ha a Gigabyte Windforce 3x hűtő elviselhetetlen hangos. Én nem tudom, hogy te miről váltottál, de az az egyik leghalkabb hűtés, és jól is hűt. Mondjuk most nézem, hogy Corsair Obsidian 550D ház, kompakt vízhűtés, akkor godolom a halkság a cél, nincs is/nagyon le vannak szabályozva a ventik. A nem referencia megoldások pedig csak nagyon kis mennyiségű levegőt juttatnak ki, persze, hogy befűti a házban lévő levegőt és azt fújja magára megint...
#23593 ÁdiBá -nak igaza van, nem hinném, hogy halkabb lenne az a megoldás. Egy Alpenföhn Peter még segíthet, de sokat nem fog, hiszen az is csak jól szellőző házban ér valamit ... Egyébként a 800 és az 1100MHz között még van pár fokozat. Ha meg olyan iszonyat gyenge akkor nem is értem miért álltál meg 1100 -nál, kicsit ellentmondásos ez az egész..
-
ÁdiBá
veterán
Én nem értem csak, vagy esetleg akad más is?!
Azért vásárolsz még egy videokártyát hogy halkabb, hűvösebb legyen a géped?
Ez picit ellent mond a fizika törvényeinek.Annyira nem lehet lassú egy 7950 kártya sem.
Vegyél rá egy picit jobb hűtést ami nem fog sikítani és járathatod emelt órajelen.
Olcsóbb mint még egy 7950-est vásárolni. -
HSM
félisten
Nekem bárhogyan megugrik, ha a DXVA videógyorsítás használva van. Én főleg youtube hd és a gépen lévő h264 videókkal tapasztaltam. Engem főleg a youtube-os rész zavar, mert az kikapcsolhatatlan külön. A nem youtube videólejátszásnál a szoftveres módot szoktam választani, ahol szépen a proci játssza 10w-ból, DXVA nélkül....

-
-
Darknes
csendes tag
Bevallom oszintem nem nagyon erdekel mennyit eszik a gep 800Mhz vagy 1000mhz.

Jobban erdekel a legjobb tejesitmenyt tudjam kihozni belole. Azert dontottem HD 7950-nel mert jokat olvastam rola meg nezegettem a benchmarkingokat. Csak annyira unlucky voltam vele hogy nem tudtam tobbet kihozni belole amit elvartam.
Es most ugy vagyok vele akkor veszek melle megegyett. Csak azt nem tudom ugyan azt a kartyat vagy egy masik gyartotol. De nagyon csalogat a powercolor. Vissza olvasva a forumot csak jokat irnak rola. -
-
pcsabat
őstag
ott valamit elcseszhettek tényleg, mert nálam alapból nem megy gyári venti opcióval 55 fok fölé (Crysis 3, Far Cry 3 alatt), pedig tuningolva is van és kap minimális plusz feszt is. Bár furmark, kombustor teszt nem volt, nem kínzom ilyenekkel a kártyát, ott azért valószínűleg 10 fokkal még melegebb lenne.
-
-
Hát ha a monitor elmegy az Energia Gazdálkodás beállításainál beállított idő után készenlétbe, akkor automatikusan aktiválódik a Zero Core

De ha arra gondolsz hogy lehet e manuálisan a monitort alvó módba küldeni akkor igen lehet, legegyszerűbb egy apró ingyenes progival a NirCMD -vel és ott a nircmd.exe monitor off parancsot kiadva egyből elmegy alvóba a monitor, célszerű egy parancs ikont készíteni ezzel a paranccsal és akkor 1.kattintás az altatás

-
Tian66
senior tag
-
-
-
ThodEE
őstag
Nekem egy Sapphire 7970em ment hasonlóan tönkre mint neki, napokig ment minden szépen, aztán fekete képernyő, restart aztán bioson kívül mindenhol kifagyott, másnap már a bekapcsolás után sem adott képet

Szónélkül cserélték gariba
-
-
-
-
-
BeLucZ
addikt
sorry, akkor lehet csak én jártam így és nekem nincs szerencsém a kék nyákkal, akkor inkább ugy fogalmazok, hogy amik nálam jártak kék nyákos vgak, egyiken sem lehetett feszt állítani és engem ez nagyon zavart és mellette még antituning példányok is voltak, tehát alapfeszen is gyér volt a power, lehet akkor a giga jó, de én HIS-el benyaltam rendesen meg a sapphire toxiccal, de szerdán meg lesz az asus, azon fix hogy lehet és remélem hogy alapból tuningosabb példány lesz
-
Zsohi
őstag
-
-
ZozzHUN
addikt
Hát sajnos, ha nem te akkor ők fognak BIOS-t cserélni, és akkor no problem, ez így jogos is. Az, hogy anti-tuningos az nem Giga hibája, nekem is gyenge a GPU, de 1250mV-n 1150-et viszi, ami átlagos. GPU-t nem ők gyártják le. Pénzed vissza tudod kérni, mivel a kupon papírt visszaadod nekik, nekem is visszaadta a pénzem az iPon, kupont szóltam, hogy felhasználtam, szóval inkább cseréljék, de akkor is pénzt adtak vissza.
-
-
BullKoxa
őstag
Hello! Ilyen gondom nekem is volt és ezért csináltam Bios cserét a 7950 VaporX-n (Szerencsére itt a fórumon vannak nagyon segítőkész emberek hála nekik!! Szerintem tudja kiről írok,aki sokat segített nekem PÜ-ben,) . Itt vannak az írásaim,és én sem kaptam nagyon választ mikor ezt írtam 1.498 v a Gpu fesze.
És lám itt vannak a Bios utáni képek! És a hűtésem is rendben van ha a gép nem a kandalló mellett van!

1 Óra FurMark teszt
3DMark11
GPUz 0.6.6. Teszt 31 percen át
A CCC-ben és az AB-ben így van beállítva! A Ventiszabályzás AB-ben van belőve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Formula-1
- 3D nyomtatás
- Asztalos klub
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magisk
- További aktív témák...
- GIGABYTE AORUS Radeon RX 580 8GB - MINDEN TARTOZÉKÁVAL.
- 27% - Gigabyte RTX 3060 12GB OC DDR6 GAMING Videokártya!
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air - Arctic White - Alza garancia 2028.02.25.
- NVIDIA ASUS TUF RTX 3070 TI OC 8GB GAMING Videókártya
- Keresek: Fehér NVIDIA RTX 5070 Ti Videokártyát (Csere/Vétel)
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 640 G4 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

.