Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Monya78
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszi!
Újra raktam a win10-et, de amint a videókari drivert rakom fel, telepítés közben elsötétül a kép...és utána semmi, többször próbáltam többféle driverrel, de egyik sem települ fel.
Úgy tűnik a 2D-s része működik valami winfos alap driverként, de amint a 3D részhez ér, fekete kép
-
Monya78
veterán
Sziasztok!
Milyen hibajelenséggel szoktak elhalni a r9 270x-ek?
Enyém (MSI gaming) most kezdett hibázgatni...színes vízszintes csíkok villannak be, illetve zöldes sárga kockás képpel megfagy a képernyő...
Szétszedés leporolgatás után két napig tünetmenetes, majd elkezdődött előröl, most a winfos sem akar bejönni, gyönyörű fekete kép fogad
Esetleg újra pasztázás segíthet rajta? Soha nem volt még leszedve a hűtés róla...
-
Monya78
veterán
válasz
Steve198310
üzenetére

Gondolom minden MSI R9 270x tulaj kint szokta tartani az ablakba. Bevallom Én néha a mélyhűtőbe is beteszem a kártyát, csak azért hogy...
Azokat a teszteket Én is elolvasnám, ahol 2000rpm felett pörög az MSI
Na mindegy nem fárasztom magam ilyen hülyeségekkel...ezentúl Read Only-ba átmentem
-
Monya78
veterán
Furmarkot néztem az alap 960x540 felbontással, ott 1,162-1,176V között ugrált a GPU feszültség, kipróbáltam fullhd felbontással itt +5 fokkal több volt a hőmérséklet, és felment a ventilátor is 23%-ra, érdekes hogy a GPU feszültség itt stabilan (semmi ugrálás) 1,152V.
Ennyi a különbség a hűtőben: Msi 270x gaming: [link] , Msi 270 gaming: [link]
-
Monya78
veterán
Köszönjük a tapasztalat leírását...
Érdekes, nekem az MSI 270X-est szintén 1190Mhz-ig tudom tuningolni alap feszültségen
Nem is rossz a kistesótól...A hűtőjének a bordája viszont nagyobb, furmark max hőmérséklete deltaT = 50fok azaz 21 fokos szobában 71fok a GPU...21% fordulaton.
-
Monya78
veterán
Neked is MSI-d van gyári biossal, automatán láttad már 18-21%-on kívül a fordulatod? Én még nem...
2d:18%, Játékban 18% néha felugrik 19%-ra, Furmarkkal pörkölve 21%Persze manuálisan lehet piszkálni felfelé, de minek, hogy hangosabb legyen? Már próbáltam a mások által hangtalan Asus, Giga féle fordulatszámokat, de szerintem 25% felett már hangos...
Viszont 2d-ben szeretném ha még kisebb fordulaton menjen de nem sikerült beállítani, ha neked sikerült akkor megoszthatnád hogy...

-
Monya78
veterán
válasz
z0l1ka
üzenetére
RPM ennyi...bármit csinálsz 900-1000 rpm között ingadozik, de így is hűt jól, és ezért halkabb az MSI többi 270x-től... (Bár nálam a két véglet: 18%-on 950 rpm környékén mozog, 21%-nál 990rpm)
Ha tényleng csak egy játéknál jön elő akkor nem VRAM hiba, nekem pl. King's Bounty alatt egy bizonyos video alatt vannak villogó részek a képernyőn.
-
Monya78
veterán
Sapphire-val kapcsolatban nem lehet általánosítani
R9 270x-en belül 3 típusa létezik: Dual-X, Vapor-X, ToxicEddig csak a Dual-X -el kapcsolatban panaszkodtak a topikban. A másik kettő jó választás lehet.
-
Monya78
veterán
válasz
gerrrrry
üzenetére
Ha a 270x-esek hűtését vesszük alapul akkor csendmániásoknak csak az MSI jöhet szóba, ventilátor fordulata játékok alatt MSI: 950rpm, Asus: 1500-1600rpm. A sima 270-esekről nincs sok tapasztalat de a msi honlapja szerint szintén twin frozr IV van rajta mint a nagytesón.
-
Monya78
veterán
válasz
bajzal
üzenetére
Én kérdeztem a ventilátor fordulatot.
Biztos velem van a baj, vagy nagyon halk géphez szoktam hozzá, de manuálisan beállítottam 1630 rpm-re és Nekem ez már erőteljesen hallható sőt zavaró, ha 48%-ra (ez MSI-n 1880 rpm) ... inkább nem is mondok semmit
.Most már látom nagyon jó választás volt az MSI R9 270x hangerő ügyileg, főleg úgy hogy sikerült kifognom rendelésileg december elején azt az egy napot míg 50eFt volt ez a kártya az Iponon
-
Monya78
veterán
válasz
bajzal
üzenetére
Ventillátor fordulatszámát láthatod pl a GPU-Z neveztű progi Sensors részénél. Kíváncsi lennék a fordulatszámra 2d és 3d-ben.
Hát ez a semmi hangja sincs dolog erősen szubjektív, vagy külső zajok, vagy a számítógép többi ventilátora mellett nem tűnik fel neked a hangja. Én csendes környezetben az 1m-re lévő gépben (nyitott oldalfal) ezt a 950-990rpm videókártyát hallom. Gép többi ventilátora jóval halkabb a videókártyáétól.
Techpower Up-os tesztben elég nagy különbség van a két kártya hangjában
MSI gaming: 27dB
Asus DirectCU II: 38dB -
Monya78
veterán
válasz
Steve198310
üzenetére
13.6 ?? hisz októberben jelentek meg ezek a kártyák...de ha próbáltad Én elhiszem...

-
Monya78
veterán
válasz
marquuard
üzenetére
" hűtő meg olyan, mintha ott se lenne. 65%-tól hallom, hogy forog"
Csak mielőtt valaki azért venne Giga r9 270x-et mert halk a hűtése, két napja átveséztük 40979-40985 hozzászólások környékén az hogy a 4000rpm mellett pörgő proci ventilátor mellett nem hallod a videókártya hűtéstét nem azt jeleni hogy halk, hanem azt hogy 65%-nál tudja túlzajongani a proci hűtőt.
-
Monya78
veterán
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Igazad van legyünk precizek

Szoba 19-20 fok között volt. Gépház oldalfala nincs felrakva, belseje rendezett, plusz gépház ventilátorok nincsenek.
-
Monya78
veterán
válasz
marquuard
üzenetére
Igazából csak az a bajuk hogy ezt írtad:
"Ezek szerint mégsem szar a Gigabyte Windforce, TwinFrozr-nál is jobban hűt"Hiába 3fokkal alacsonyabb a hőmérséklete a gigának, ha 3x annyi a ventilátor fordulat. Ez egy halk gépnél nagyon hangos és zavaró.
De direkt leteszteltem hasonló körülmények között, fixre nyomtam 62% fordulatot az MSI-n és ez jött ki:

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- PlayStation 5
- Gitáros topic
- Milyen egeret válasszak?
- One mobilszolgáltatások
- Nyaralás topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Újszerű Playstation 4 Pro GoldHEN - 20db CSERÉLHETŐ PS4 játékkal (God of War, Cyberpunk, + sok más)
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
- Samsung Galaxy S23 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Nem is rossz a kistesótól...