- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
Új hozzászólás Aktív témák
-
kasa85
őstag
válasz
BullKoxa #9890 üzenetére
Szia.Nekem is Gigabyte EP45-DS4-es lapom van.A karit úgy oldottam meg,hogy a első Pci-exp be raktam a Hd5870 et(16x a sebessége az 1es PCI Exp slotnak) A másodikat hagytam üresen(ez már 8x os a PCI Exp slot sebessége ) és a harmadikba raktam a GT220 at (ami 4x es a PCI Exp sebessége),így maradt a következő felállás a HD5870 maradt 16x sebességen a GT220 a harmadik slotban lett 4x es vagyis a HD5870 ed maradt 16x sebességen bármilyen sebesség korlátozás nélkűl.Én is így üzemeltem a gépemet ,és tökéletesen megy.
-
Sárpac
nagyúr
Igen sajnos crysisban mind 2ben szemetelt ilyen fénybecsapódások mint a csillagok háborújában de csak AA-mellett viszont ott szürkehalál elég sokszor bejött, aztán még 2játékban észrevettem így úgy döntöttem ez már nem lehet driver hiba pláne hogy szűz windowssal telepített catalyst mellett is csinálta. Meg basszus 100ks kari ilyeneket ne csináljon nekem még viccből se!
-
Giot
addikt
Láttam hogy volt vele gondod de ezek szerint csak nem oldódott meg! Sajnálom
Metro2033-ban nekem barna "halált"adott egy részen (a barna színek voltak túl sulyban azért lett barna), de végül is nem fagyott meg továbbfordultam a játékban és visszajött a kép
kb 2 óra játék s nem jött elő utána egyszer sem.
Egyébként alapórajelen ment. Nem a tuning volt a ludas. Inkább szoftveres problem szerintem. -
TTomax
félisten
válasz
BullKoxa #9890 üzenetére
Most nem értem... 10ért veszed,ha nem kell ingyen odaadod valakinek?Akkor tényleg 10K a bukó....egyébként miért nem nézed meg a gyártó oldalán vagy a manualban hogy mi van olyankor ha 3 vga van benne?
De én megkerestem neked.... [link]1. 1 x PCI Express x16 slot, running at x16
2. 1 x PCI Express x16 slot, running at x8
(The PCIEx16 and PCIEx8 slots support ATI CrossFireX technology and conform to PCI Express 2.0 standard.)
3. 1 x PCI Express x4 slot
4. 3 x PCI Express x1 slot
5. 1 x PCI slotsTehát e szerint a harmadik mindig 4X-es ezek szerint ha ebbe rakod az nv-t akkor a radeon megkapja a teljes sávszélt...
Na de igazán van a lapnak topicja,bár ezek szerint ott ezt nem kérdezted meg... -
TTomax
félisten
-
BullKoxa
őstag
válasz
Driftmester #9886 üzenetére
hello!Nem hagyom benne csak a Metro 2033-at akartam kipróbálni mennyit számit a physx de ez a 8500 gt nem tudja még azt sem.a 220GT az 2.0-s.Csak még azt nem tudom érdemes-e vennem agy 220-t mert akkor mind a kér kari 8x-n manne.Nem tudom ez mennyit számít játékoknál.Tegnap nyomtam úgy a Metro-t és nem vettem észre hogy 8x an megy az Ati-m is.(Mindjárt kipróbálom Dirt 2 ben is)
-
TTomax
félisten
válasz
Driftmester #9886 üzenetére
Visszafogja?Hol?Miben?Abban amire nem képes?És akkor miért is kell 2.0-ás PCI-E csati a fizikszhez?Szerintem nézz utána egy kicsit...egy 5870-et sem fog vissza egy 1.1-es csati,nemhogy egy fizikszre használt nv-t...nyugodtan mehet egy p35-ös lapban is...még a 4x-es sávszél sem fogja vissza...
-
-
balcsy
aktív tag
Halihó
MIDITORONY ATX THERMALTAKE VL80001W2ZD V3-ba nagyság szerint bele fér HD5870?
-
Gerisz
addikt
Mikor leveszed a hűtőt akkor azt is szét kell szedni és visszatenni a kártyára a hűtő hátlapját. Nem tudom az S1 alatt, hogy fog elférni, mit kell vagdosni, nekem a T-rad alatt nem fér el.
Így néz majd ki.
Csak a fekete lap a lényeg. Ezzel megoldva a ramok, fet és a többi alakatrész hűtését.Egyébként nincs matricázva a csavar mint nekem volt az NV-ken.(nem tudom mindegyiken van-e) Simán visszatehető. Mondjuk én finomkodtam és nem határozottan nyomtam a csavarhúzót és kicsit elnyaltam egy csavart.
-
zsero
aktív tag
S1 Rev 02-m van, 5850-re még gyűjtenem kell, ezért nem is ismerem a kártyát és nem is tudom mik vannak a hátlapján, de nagyon gondolkodom rajta, hogy előbb utóbb kellene vennem egyet, és akkor a meglévő S1-gyel meg ventivel halk is meg gyors is lesz.
Mit jelent ez a gyári hátlap téma? Hogy néz ki? Csak a 5800-asokon van, vagy kéne ismernem nvidiás oldalról is? A DVI-t még le is tudom valahogy faragni, de fel lehet tenni erre ezeket a hűtőket úgy, hogy ne sérüljön a gari? (úgyértem ha mindent megőrzök/visszateszek gyáriba).
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok még mindig küzdök hátha lesz valami most lát mindent a Gpu-z a Nv kártyán hogy a 196.21 Drivert tettem fel ahogy régebben RI\OS fórumtársunk írta anno.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #9867 üzenetére
GT220-al már csodákat tesznek hd5870 mellett, nagyon durva teszteket néztem valahol min fpsben 3x-at hozza.
-
BullKoxa
őstag
válasz
Robi BALBOA #9867 üzenetére
Hát lehet veszek mellé majd egy 220 Gt 512 MB-os t azt írták az elég számításra 10 K az új.Nem sok érte szerintem.
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok!Bocsi hogy íde írok,de mégis csak Ati-s vok!
.Kérdezni szeretném hogy ez a kari(Tudom Nv-de próba lenne,5850-n van)ha így tenném be PhysX-t számítani ratyi 8600gs kártya,de hátha dob valamit mondjuk a Metro 2033 ban.Annyi a baja az öcsém 7600gs hűtőjét rátettem akkor a kép csíkos volt gondolom ez memoria hiba,és ennyi.Azt sem tudom hogyy ezt a PhysX- mit csinál vagy mi fán terem.Gépem adatlapomon Ház Haf 922.
-
Gerisz
addikt
Akkor az 5850-re is fel kell mennie ha a 5870-re jó nem?
Szerintem igen.
Majdnem passzívra ezeket nem fogod tudni tenni. A VRM szarrá melegszik. Ha az S1 alatt bent hagyod a gyári hátlapot akkor van esély. Nekem még nem érkezett meg a VRM-R4, a vámon ünnepeli a húsvétot, de feltettem nélküle a T-rad2-t. Ha 700-on mennek rajta a ventik na azt nem hallani viszont tegnap öcsém 3.5óra játék után 102°C-t mért. Ez az érték jobb ha csutkára tekerem a ventit 20°C*al.
De ez a kombó nem vethető össze az S1+12-es venti+gyári hátlap ár/érték arányban, de legalább jól néz ki -
zsero
aktív tag
Sziasztok, mi a legjobb / megfizethetőbb módja egy 5850 majdnem passzív hűtésének? Az 5870-re állítolag simán felmegy az Arctic Cooling Accelero S1 Rev 2. + egy 12 centis venti szép halkan lehűti, de nem tudom mit lehet tenni az 5850-nel. 5850-re milyen hűtő megy fel?
-
Jarlaxle
senior tag
válasz
Jarlaxle #9855 üzenetére
Plusz jo lenne valami koltsegkimelo 2D profil 2 monitorra, mert a 400/1200 az eleg magas es melegszik is rendesen, amikor ugye leveszi nagyon kicsire es csikozodik a monitor akkor cserebe -10 fok... Szal valahol a ketto kozotti kompromisszumos megoldas erdekel, ahol nincs csikozodas de nem is folosen magas az orajel.
-
Jarlaxle
senior tag
Arra esetleg van megoldas, hogy ha tuningolok pl. msi afterburnerbe akkor utana a 2D orajelet azt ne 130/400 korulire vegye vissza? Ez azert baj mert 2 monitort hasznalok es ebben az esetben ugye nem ez a minimum orajel hanem 400/1200, de a tuning utan, a 130/400ra veszi vissza es ilyenkor csikozodik a kep az egyik monitoron... 2D profilt is probaltam mar allitani de ugyis a minimum orajelre veszi vissza. Marad a bios buheralas? Van itt meg valaki aki 2 monitort hasznal 5870hez es ilyesmit tapasztalt?
-
LEON-T
aktív tag
válasz
CptMisi #9853 üzenetére
Igen nem rossz a Haf. Kissebb hazba kellett koltoznom, ezert a 922-t vettem. Nem rossz haziko csak a lapom 3. slotjaval volt egy kis bibi.A benne levo gt240-re vekonyabb hutot kellett raraknom mert a tap miatt igencsak korlatozott a hely. Tehat, aki a kissebbik Haf hazat veszi, es physx modozni szeretne az lehetoleg lp-s vgat vegyen
-
zolo96
tag
Sziasztok.
A GigabyteGV-R585OC-1GDról mit lehet tudni? Ajánlott vétel? -
SirKero
őstag
Szia.
Nyugodtan megveheted ezt a karit nekem is ugyan ez van. Eddig semmi probléma nem volt vele még a sokaknál jelentkező csíkozódás vagy nagy egér kurzor hiba sem.
Én meg vagyok vele tökéletesen elégedve egy 955BE mellett megy és 1680X1050 felbontáson még minden játék max. grafikán fut. -
Colos1
őstag
Sziasztok!
Valószínűleg vennék egy ilyen Gigabyte karit, de az egyik kolléga azt írta, hogy előfordulhatnak vele venti problémák. Visszaolvastam ezt a topikot, és tavaly október környékén valóban találtam néhány hsz.-t erről. Azóta fordult elő ilyen?
Mert ha akkor volt egy esetleges szériahiba, akkor az mostanra már kifuthatottShappire-t vagy ASUST + 11K -ért tudnék vásárolni, viszont ha jól emlékszem, a Gigára 3 év gari van, a többire meg 2 év.
Más. Visszaolvasva a topikot lenne egy megjegyzésem: A furmark openGL teszt, amiben az nVidia mindig is jobb volt, tehát ezzel nem szabad a két karit összehasonlítani. Pl. öcsém 4770 -én nem folyamatos, és a 9600GT-m 780MHz -n megverte. De pl. Unigie Heaven -ben d3dx10 alatt én kaptam ki, igaz csak 1 FPS -el. A játékteljesítményt pedig ez utóbbi, directx teszt mutatja meg.
-
Nordic
Közösségépítő
üdv.
Lassan szeretnék venni egy új VGA-t és 5870re gondoltam.Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
1. Egy phenom 2 x4 955BE alaphangon elég hozzá, vagy meg kell hogy rántsam a száját(3,2GHz alapon, de 3,9ig bírja feszemelés nélkül)? Max 1650*1050es felbontásban lenne max használva.
2. két márka között vacillálok. Az egyik a Vapor-X, a másik ez a fajta Gigabyte[link]. Melyiknek jobb a hűtése(itt főként hangerőre gondolok). Mennyire hangos am a gyári hűtő? Az egyedi hűtések közül csak ez a két változat létezik(a vízhűtésen kívül)?
3. Van egy 500as chieftec tápom(pontos típust nem tudok, de kb 2 éves). Szerintetek elég ehhez a karihoz vagy előtte érdemesebb lenne egy tápba fektetnem?
4. Esetleg van olyan hűtés amit otthon rá lehet szerelni, és jobb is mint ezek a gyártói megoldások?(a garivesztéssel tisztában vagyok, egy 88GT+Accelero S1 van jelenleg)
Előre is thx a válaszokat!üdv Nordic
-
-
fsb1000
nagyúr
Ez a Te véleményed. A te koordinátarendszeredben.
Aki olyan játékkal játszik, ahol valamiért több kell mint 1GB, annak kell és kész.A 2GB-os verziók általaban azonos vagy kicsivel alacsonyabb órajelre vannak hangolva, igy 0-3%-val lasabbak, mint azonos tipusból a 1GB-os verzió.
De nem a sebesség számít.
Volt már 1GB feletti memóval VGA-m, és most is olyat akarok.
Ez az én koordínáta remndszerem, ahol mindennek van oka.History:
1-2 éve az volt a hülye PH!-n, aki 1GB-osat akart - felesleges modták a szakértők - most a 2GB-osak a hülyék és közben megjött az 1GB-osak esze.
Műszaki szempontból nem sok minden változott...{furmark rulez!}
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #9826 üzenetére
Én is.... remélem furmark barát lesz.
//
neo756: Nézd meg ezt: [link] ez egy szép darab.
Szerintem 1GB verzió 40K alatt kicsivel, 2GB-os meg 40K felett valamivel reális..
Beálltak a PH! árak, bár van egy kis túlkinálat.
A Vapor-X hűtés előny. Én a 2GB-osat venném... -
neo756
tag
Ez hova teszi a hozzászólásaimat?Nem is látom
Nálam van valami baj a fórummal!
Egyébként a 4890 a DX 11.-en kívül teljesen frankó? -
neo756
tag
Na senki sem tud egy átlagárat egy használt 4890-re kb?
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #9818 üzenetére
Nincs, de türelmesen várok.
-
Giot
addikt
válasz
szab0729 #9752 üzenetére
Azért csak óvatosan azzal a Delta táppal. Ha PFC-és netalán aktívPFC-és
.......... de ha nincs képes az egész gépet egy ilyen táp gallyra vágni! Volt már tapasztalatom hasonló nagy márkájú táppal. Szerencsére PFC-és volt és megúsztam. Annak idején pont egy 3870x2 volt nálam kölcsönben tesztelgetni. Az ütő megállt bennem amikor vagy fél óra Crysis után elfüstölt a táp!
-
Gerisz
addikt
Nem birtam megvárni míg megérkezik a VRM-R4. Felszereltem backplate nélkül.
Nekem nagyon bejön! A gyári 2 venti van 800-as fordulaton GPU 54°C A VRM szabályzó 83°C max. Furmark alatt 90°C. Remélem a bordával még alacsonyabb lesz és mehe a tuning ész nélkül. -
Goldmen75
őstag
válasz
Robi BALBOA #9820 üzenetére
De ez még hagyományos rezsó, nem indukciós
Az kevesebbet fogyasztana
Hivatalosan még nem jelent meg nálunk, úgyhogy kétlem hogy lenne -
Goldmen75
őstag
válasz
Robi BALBOA #9818 üzenetére
Van hát! (csak nem nálunk)
-
dani_golf
tag
hello.Asus 5850 em van.Miért van hogy néha fogja magát és windowsba átáll 175/300 ról 400/900 as jelekre?De nemmegy vissza magától,csak ha újrainditom a gépet.
-
Kirtam
tag
Nem tudja valaki, hogy ez kb. mikor lesz elérhető kishazánk kereskedelmi forgalmában?
-
Sárpac
nagyúr
válasz
CptMisi #9813 üzenetére
Ez hülyeség ha ilyen van akkor egy enyhe csík fut végig a másodperc töredéke alatt ezt sokszor látni is megoldás a függöleges szinkronizáció, viszont ide érdemes fps korlátozást is bevezetni mivel pl. 60hzre azaz képkockára szinkronizálva pl. cod 5 helyenként van 300fps is könnyen dobhat 4-5frémet is egyszerre mivel nem képes megjeleníteni így olyan mintha darabos lenne a játék. Amúgy úgy gondolom azért van egyes játékokban berántás mert a vga egy megszakításra kerül vagy egy ide eszközzel vagy a hangkártyával. Ilyenkor érdemes dpmit frissíteni az megoldhatja a problémát pl. bios frissítéskor.
-
CptMisi
őstag
válasz
Robi BALBOA #9812 üzenetére
a tőle kapott Pü-ből idézek: "A jelenség (vagy hiba) lényege, hogy az erősebb/több GPU-s VGA-k 15-25 msec-enként jelenítenek meg egy-egy képet, de szabályos időközönként a képmegjelenítés elcsúszik és ez akár 50-90 msec is lehet." nem igazán értem, hogy erre miért lenne megoldás a GTX480
az is erősebb GPU, akkor ott miért nem áll fenn a hiba, ha más erősebb gpu-jú nV-knél és radeonoknál fennáll
-
Robi BALBOA
őstag
Nekem csak a FC2 alatt lagolt eddig a kari, de ezt a problémát is megoldottam abu segítségével, a Gta4-et még nem próbáltam, de nem is fogom mertsoha nem jött be se a stílusa se a grafika, az egész game távol áll tőlem.
Amúgy nagyon kíváncsi leszek mire jut fsb1000 a fermivel. -
CptMisi
őstag
Nem igazán értettem a problémáját, de úgy vette meg a GTX480-at, hogy nem is tudta, hogy azzal fennáll -e a probléma...
amúgy is elég nVfan a srác, nem lepett meg...de vannak még ilyenek...mint akinek nem volt 125fps-e cod2ben 5870-el ezért GTX480at vesz
WesTM: elvileg játékok alatt is fennállt a probléma
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #9806 üzenetére
Pláne hogy azzal fog csak igazán laggolni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Medence topik
- PlayStation 5
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Battlefield 6 - Indul a második nyílt béta hétvége
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest