- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Landon
addikt
válasz
Robi BALBOA #8199 üzenetére
Hát mivel gondolom a régi áron számolnak semmit, de ha az újon akkor is max 6-7e.
-
Landon
addikt
Sziasztok,
Egy gyors kérdésem lenne.
Most cserélik gariba az 5870esem és én választhatok típust. A kérdésem az lenne, hogy megéri a sima Sapphire 5870 helyett a Vapor-X-et választani? Tudom, hogy kissé bugyutának hangzik a kérdés de volt már ilyenről szó, hogy a vapor-x féle hűtés nem jobb mint a sima ref mivel nem nyomja ki a házból a meleg levegőt. Bár egy Thermaltake element V-b ez nem tudom mennyire számít.
-
balcsy
aktív tag
Nyáron elején valószínű veszek egy 5870-es VGA-t.De akkor már érdemes lenne új proci-t is venni.Melyik az a proci ami kihajtja 100% és nem olyan drága?
És hány wattos táp kellene?(minél olcsóbban akarok kijönni belőle
)
-
jegenye77
addikt
Amikor nézek valami kis videót videa youtube akkor mikor teljes képernyőre váltok teljesen bekockásodik a kép.
Mi lehet a baj? -
jegenye77
addikt
Most tettem be a gépbe az 5850-et.
Elindítottam a Tropics beechmark tesztet és folyamatosan vízszintes fekete csíkok vannak a képernyőn!FPS 48 átlag fullon 1920x1200-ba.
Miért lehet?
A ventilátor fordulatszáma automatikusan kellene hogy emelkedjen?
Mert én úgy veszem észre hogy terhelésen se emelkedik. -
válasz
omikron23 #8183 üzenetére
Maradjunk annyiban hogy a Thermaltake bigwater-t nem nevezném vizhűtésnek max teaforralónak
Ha a vizes topicban szétnézel ott is sokan akarnak venni ilyet, mert olcsó, de sajna itt is igaz a mondás, olcsó húsnak híg a leve. Nem sokat ér a Bigwater, mondjuk egy Quadon, vagy egy I7-en. Egy régebbi 1-2 magos cuccra még csak csak, de bármi komolyabbra már felejtős. -
Lejárt a szerk, és kicsit kusza lett a vége.
Szóval olcsóbb venni pár minőségi ventit, mint kiadni több pénzt egy olyan radira ami passzívan elviszi a fent említett rendszereket. Nekem aktív van, de szinte hangtalan.
Csak a táp ventijét hallani ici picit, illetve a pumpa duruzsoló hangját. -
A teljes víznek nincs értelme. Vinyón nekem sincs, és nem is vennék. Ramra szintén nincs, talán azon gondolkodnék kicsit, de valószínűleg arra sem kerülne, mint ahogy most sincs.
És elárulok egy titkot, a mostani lapomat nem terveztem vizezni
Hogy miért? Azért mert eladhatatlanok az alaplapi blokkok. Tudom mert a régi p5k sorozatra való szettem is még mindig itt van rajtam pedig a bolti ár harmadáért adom és a kutyának sem kell. Erre azért került mert beteg fórumtársnak meghalt a lapja és másikat vett helyette és a 2 hetes blokkokat olyan áron adta amit nem utasíthattam vissza.
De tisztában vagyok vele hogy ha eladásra kerül a sor akkor a büdös életbe nem fogom eladni normális áron.
Szóval lebeszélnélek a lap ram és hdd hűtésről. Ha ezeket kihagyod akkor már igen csak erős vizet tudsz összerakni a procira és a vga-ra, emberi áron.radi8tor1
Ugyan azok vannak mint egy aktív rendszernél, csak a passzívnál nincsenek ventik a radin.
Mellesleg azért egy Quadot vagy egy i7-et is passzívban működtetni elég merész feladtad
Vagyis nem merész mert meg lehet oldani, de sokkal-sokkal drágább mint ha vesz az ember egy minőségi ventiből 3-4 darabot, mint mondjuk egy mora2-őt -
GOODPSP
csendes tag
sziasztok lenne egy kis problámám
SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 HDMI PCIE
GIGABYTE GA-MA770T-UD3P
GEIL Value 4096Mb DDR3 1333Mhz CL7 KIT
AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition
és mellé egy win 7 64 bit eddig 32 bit volt fent de ugye az nem volt jo mert nem kezelte az osszes ramot de eddig tudtam használni 1920 szor 1080 de most valmi furcsa csikok vannak a képernyon ha erre állitom de 1280 szor 720 al tokéletes.
még annyi hogy egy panasonic tx p42u10e full hd tre van rákotve
lehet hz hiba?
vagy win 7 nem jo?lécci segítsetek
koszonom -
radi8tor
MODERÁTOR
Csak ez egy ördögi kör. Halkabbá akarod tenni a rendszert de melegebb lesz, emiatt a szabályzott dolgok hangosabbak lesznek (Táp).
Ha berakod a HDD-t egy halk keretbe akkor melegebb lesz, hamarabb meghibásodhat.Meg kell találni az egyensúlyt vagy elrakni a gépet a monitor mellől egy távoli szobába
-
Gerisz
addikt
válasz
radi8tor #8169 üzenetére
Mindenki más. Telepakoltam öcsém gépét S-Flex ventikkel, hogy ne legyen hangos, kapott 4db-ot. Ha mellette ülök huzamosabb ideig akkor az is zavar. vettem vezérlőt. Letekerem de az is zavar egy idő után. Ha lekapcsolom akkor zavar a winyó, táp, vidkari. Ördögi kör nálam.
Ami még nekem nem mellékes az, hogy pl T-rad2 GTX és mellé a VRM-R4-es hűtő "csoda" nagyon tetszik és jól mutatna. -
Gerisz
addikt
Nagyon bírnám a vizet, de amit "kinéztem" cuccok 80 körül vannak. radiátor szivattyú cpu, gpu blokk. a lapra vinyókra még semmi nincs, + ventik, csatik, csövek, lötty amit nem is számoltam. Ennyit sajnálok rááldozni egyszerre. Tényleg párja nincs, de ha veszek akkor mindenre veszek, meg jól bővíthetőt.
-
Gerisz
addikt
válasz
HollyBoni #8158 üzenetére
Ha leveszed a bordát akkor a gyári hűtőt szét kell szedni és a fekete lapot visszatenni, hogy megfelelő legyen a VRM hűtése mint a 4870-90 esetében.
Így
Aztán a hűtőt pedig lehet moddolni. A Termalright gyárt hozzá megfelelő VRM R-3, R-4 és már R-5 hűtőt de sajnos még itthon beszerezhetetlen. A Scythe Musashi pl. De ezen is módosítni kell
Van GV1000-el szerelve is, de ezt nem javaslom, mert a hangon nem segít.
Valahol láttam, hogy az Arctic Cooling Accelero Twin Turbo Pro, sem jó, módosítani kell, mert a tápcsatlakozónál nem fér el.
Még lehet várni kellene, míg valaki "megfelelőt" gyárt. Én várok pár hónapot. Mondjuk engem zavar a hangja terhelés alatt. -
Zoli-206
senior tag
válasz
Robi BALBOA #8159 üzenetére
Azt észrevettem én is, hogy kifelé fújja. Nem vagyok hülye, de a fene gondolta volna, azt hittem onnan szívja be. Bár logikus (így utólag
), hogy nem a házba csinál szaunát. Egyébként roppant forró levegő jött ki hátulról, pár óra GTA4 max beállítás után nem sokáig bírtam ott tartani a kezem
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
HollyBoni #8158 üzenetére
Passzívat 58xx karikra nem is lehet kapni (vagyis van csak venti nélkül használhatatlan)
Szerintem hagyad a gyári hűtőt, mert 2d-ben halk 3d-ben sem nagyon hangos, jól hűt, a meleget kifelé fúja a házból(amit sokan nem vesznek figyelembe pedig itt majd 200w hőről van szó,tuning esetén még több), gari nem veszik el még véletlenűl sem.
Inkább a hűtő árán vegyél egy jobb procit, egy Q8xxx vagy egy Q6600(g0) procit minimum. -
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
5850-re milyen hűtőt tudtok ajánlani?Lehetőleg ne passzív legyen.
-
S0m30n3
aktív tag
Hello! Szerdán lesz egy hete, hogy megkaptam a Sapphire 5850-esem, de problémába ütköztem. Filmeket jól lejátsza, fagyás, vagy ilyesmi nem volt, viszont az összes játék intrójánál kicsit csíkozódik a kép, és pl. a Prince of Persia-ban, amikor fehéredik vagy sötétedik kicsit jobban a kép, akkor ezt csinálja:[link][link][link][link], viszont alapból jó a képe: [link] Mi lehet a gond? Szürkehalál előjelei? Vagy micsoda? A 10.1-es hotfix van felrakva. Gariztatnom kéne, vagy várjak még másik drivert?
-
Goldmen75
őstag
válasz
superTibcsi #8155 üzenetére
Első körben pécs
A többit PÜ-ben ha továbbra is érdekel!
-
Goldmen75
őstag
válasz
superTibcsi #8153 üzenetére
Samsung vagy LG!
Nálunk most vannak jó áron, de tudok adni 45-ért 24" benq-t is!
-
CptMisi
őstag
válasz
superTibcsi #8137 üzenetére
szerintem nem lesz gond vele még jó ideig, maximum nem viszi majd a crysis2-t maxon, vagy majd valami későbbi játéknál kevés lehet, de én szerintem elég erős....esetleg egy jobb driver még segíthet is, ahogyan azt más is mondta
de szerintem jobban jársz azzal, ha most 5850et veszel, és majd jövőre -ha kell- lecseréled egy 5870re, vagy valami új kártyára, addigra már fermi is lesz talán
persze, ha jó áron lenne egy 5870 érdemes lehet elgondolkozni...amúgy szerintem nem zavaró, ha nincs AA, de ez megint emberfüggő...meg amúgysem szoktam játékközben éleket nézegetni, hacsak nem valami autózás vagy hasonló van, ahol nem én irányítok
-
omikron23
senior tag
válasz
szanitéc #8144 üzenetére
Szinte mindegy melyiket veszed, hacsak nem vagy Asus rajongó. Az 5750 Formula, és a Vapor-X halkabb, de teljesítményben, meg tuningolhatóságaban nincs köztük különbség.... Szerintem azt vedd, amelyik jobban tetszik...
Bár elgondolkodnék egy ezeken is:
<link>
<link>Messa: Azt hiszem ugyanarra gondoltunk, bár ez az autós, meg Forma1-es design nem jön be, de ez csak az én privát véleményem...
-
Goldmen75
őstag
válasz
Robi BALBOA #8102 üzenetére
Üdv!
Nekem megvan eredetiben a Diablo1-2 minden kiegészítőjével, de sajna nem eladó az ETALON
Ellenben keress rá forgalmazóknál, vagy médiába, electrow-.be hátha. Vagy online áruházakban?!..
-
jegenye77
addikt
Melyik drivert érdemes felrakni az 5850-hez?
Vagy mindig a legfrissebb a legjobb?
Elvileg holnap érkezik a kártyám. -
omikron23
senior tag
válasz
superTibcsi #8137 üzenetére
Értem én, csak hát ugye, megaztán persze....
Szerintem tuti nem lesz gond vele, van még a kártyákban tartalék, csak végre megfelelő driver kellene, és mindenki boldog lenne.... -
-
Kami11
őstag
Innen tölthető az RC2-es 10.2-es Catalyst!
Német fórumon a "szürkehalálra" ajánlják! -
omikron23
senior tag
válasz
superTibcsi #8134 üzenetére
Én FullHD-n nyomom, és nem zavaró a hiánya, főleg ha bekapcsolod.
És miért ne tennéd meg???Ha ki van kapcsolva, akkor sem olyan számottevő a különbség....
1280*1024-et simán bír az 5850-es élsimítással....gondolom tapasztaltad már...
-
superTibcsi
aktív tag
válasz
CptMisi #8132 üzenetére
Nagyon zavaró ekkora felbontásban az élsimítás hiánya?
Milyen monitorod van?Nekem egy 17-es LCD monitorral nyomom
, de 1280*1024-ben nagyon zavaró ha nincs aa.
Az a baj hogy nincs összehasonlítási alapom.
Mert lehet 1 év múlva nem bírja az új játékoknál a HD5850 a full HD-t
-
-
CptMisi
őstag
válasz
superTibcsi #8131 üzenetére
elég, én Crysis full hd-ban maxon, élsimítás nélkül 35+fps megvolt, egyszer sem akadt
fasza kártya ez
-
superTibcsi
aktív tag
Beújjítottam egy gigabyte hd5850-et. Most a monitor csere jönne.
Milyen felbontású monitort ajánlotok? Csak játékra, meg netezéshez kell. Filmeket az samu lcd-n nézem.
Érdemes full HD monitort venni játékra. Illetve a 5850 elég lesz hozzá a közeljövőben? -
adatfalo
senior tag
válasz
Bluegene #8099 üzenetére
Van tartalék vga-m meg most laptopon vagyok. Én egy 6600 as nvidia-t használok.
Amúgy, egyetem mellett grafikusként dolgozom, de leginkább a 3d modellezésekhez kell, hoyg minél több polygont tujak egyszerre mozgatni akadozás nélkül.. persze vehettem volna külön erre a célre fejlesztett kártyát (geforce quadro-k ilyenek) , de a játékhoz meg ugye ez kell., szóval kompromisszumot kötöttem magammal, csak sajna közbecsúszott ez a hiba... de nagyon remélem, hogy kicserélik a kártyát és minden rendben lesz.
-
balcsy
aktív tag
Srácok.Engem az érdekelne hogy melyik az erősebb kártya.A 4870 vagy az 5870?Most az hogy az 5870 DX11 4870 nem az ez nem érdekel annyira csak hogy melyik az erősebb.
-
CptMisi
őstag
válasz
CptMisi #8124 üzenetére
ezt találtam önmagában, nem rossz, de ennyiért lehetne jobb szerintem
-
CptMisi
őstag
válasz
SirKero #8123 üzenetére
jaja, kicsit le kell nyesni a fémlemezekből
korábban már belinkeltem, hogy kell megcsinálni....Scythe Setsugenről keresek majd egy tesztet, ahol összehasonlítják a musashival, miután egy árban vannak, így az nem kavar be...engem annyira nem zavart a hűtés, majd egyszer talán veszek rá egy másikat
-
CptMisi
őstag
válasz
CptMisi #8121 üzenetére
külföldi fórumokat olvasgatva ezeket a hűtőket írták: Accelero S1 Rev2(5k újonnan+ventik), Scythe Musashi(10k), Scythe Setsugen(10k), Zerotherm CoolMaxx 2000(nem tudom, mennyibe kerül)
-
CptMisi
őstag
válasz
SirKero #8118 üzenetére
esetleg ez... van olyan, aki cserélt hűtőt, de léghűtésnél maradt?
-
SirKero
őstag
Valami hűtést kell néznem nekem is mert már most 84 fok a kártyám játék alatt mi lesz nyáron.
-
XoZ
aktív tag
válasz
Erdei88 #8115 üzenetére
Ebben a tesztben szerepel 5870 órajeleken futtatott 5850: [link]. A különbség a legtöbb játéknál alig észrevehető, átlagosan 2-2,5%. A különbség a jövőben esetleg növekedhet, pl. ha shaderintenzívebb játékok jönnek, és egyéb korlátozó tényező nem akadályozza a nagyobb eltérés kialakulását (pl. a memória sávszélesség, ROP-ok, ütemező).
-
-
Erdei88
veterán
Sziasztok! Nézegettem az 5850et és 5870et. A shader és textúrázókon kívül az órajeleik különböznek. Lehet-e arra esély hogy 5850 az 5870 órajeleit felhúzva, azonos teljesítményt kapjak?
-
goldnarmz
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémába ütköztem, hogy a 10.1-es driver install közben, amikor a control centert telepíti, megáll. Semmi hibaüzenet, csak egyszerűen mozdulatlan az install progress bar. Feladatkezelő szerint az esemény fut. (Kizárólag onnan tudom kilőni.)
Próbáltam, hogy külön leszedem a drivert, majd a ccc-t telepítem, ugyanez. Próbáltam a 10.1 hotfixszel ugyanez. Ha kilövöm, és reboot, akkor CCC indításnál kapok egy hibaüzit, de elindul, működik is csak bosszantó.
Találkozott-e már valaki ilyen problémával?
Konfig: 5850, I7-920, 6 GB DDR3 RAM, Win7-64bit (win reinstall után is ugyanez a hiba)Köszi a segítséget előre is!
-
válasz
Robi BALBOA #8102 üzenetére
25500 HUF.
Tuning nem lesz, vga-t nem szokásom húzni, nekem a csend miatt kellett.
Hőfokokat tudok mondani.
Léggel idle volt 51-53C Load 65-67
Most idle 38-40 Load 44-46 Max
Mindenz úgy hogy a radin a venti csak 400-at forog. Ha 8-900 körül járatom akkor idle és load is kb -5 fok. -
Zoli-206
senior tag
válasz
jegenye77 #8103 üzenetére
Nálam is hasonló. 5870 alapon semmi hang, de izmosabb játék alatt (pl. GTA 4 max beállítással) pár perc után megjön a hangja. Nemtom mihez lehet hasonlítani. Kb Egy 24x-es sebességgel pörgő CD hangja dobozba zárva
Azt nem mondanám, hogy hangos (maxon), de határozottan hallatja magát
-
jegenye77
addikt
Ref hűtős 5850 nek mekkora hangja van.Alapon ill terhelésen?
Kb mint a 4890-es ref hűtősnek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- HP EliteBook 820 G2 i5-6300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- Panasonic TX-L47E5Y 47" LED TV eladó
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest