- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Complic
csendes tag
Szerintetek 500W elég lesz az 5850-nek?
[Antec Phantom 500] - ilyenem van -
Tody56
aktív tag
Igen kb 60-65 fok körül ment a vrm úgy emlékszem, de hozzáteszem most a vízhűtésem darabokban és épp hogy csak van a radin hűtés. A gpu most max 40-45.
Ha visszatér a normál raditáro hűtésem akkor vrm talán 50-60, a gpu pedig 35 terhelve.
Tuning nélkül terhelve kb vrm 40 max 50, gpu 33-34.Egyébként csak tanács: Én is használtam kb 2 hétig gyári hűtéssel. Ha 900 fölé mentek tuningal akár alap feszen is, akkor állítsatok rá a ventilátor fordulatra. Ne hagyjátok autón.
Lehet, hogy stabilnak tűnik, de azért hajlamos elmelegedni még akkor is, ha "csak" 65 körül ír a gpu-ra.
Ezek a kártyák sokkal inkább a vrm hűtésére érzékenyek. A gpu-t nem nehéz lehűteni. -
CptMisi
őstag
érdekes ez az OCCT...950/1200->elkezd villogni a kép, de errort nem ír
Hobbbyt: nekem az van, elég jó cucc: most 3 venti megy benne, egy a HDD-nél(35°C körül szokott lenni a hdd) 2felül, majd még teszek bele párat, meg kicsit átalakítgatom
amit sajnálok, az az, hogy az alsó venti helye felesleges, mert ott vannak a tápkábelek, nekem moduláris tápom van, mégse tudnám használni...összességében egy elég jó ház
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #9291 üzenetére
Majd leviszem haverhoz a Toxicot kikapjuk a gépéből, a Sapphire 4870-ét (amúgy is szólt hogy kapjuk szét a kártyáját hűtéstakarítás végett) és csinálok egy fényképet!
Complic: Sorry fórumtárs nem akartalak félrevezetni.
.
(#9295) Hobbbyt:: Az előző gépemet eladtam egyben azon is volt matricagyűjtemény. Szép rendezett sorban!
Amit most kicsit sajnálok belőle az a Gigabyte-os matrica mivel most ilyen hosszúkás matricát adtak a Giga alaplaphoz. Ez nem illik bele a sorba nem is ragasztottam fel.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
front3r #9287 üzenetére
Én a proci tesztből a Linpack-ot vagy mit indítottam el, hát nem semmi, a prime95-el sem ment még a proci 65fok fölé, de ez olyan volt, hogy az egyik pillanatban 50 fok körül 2mp múlva már az látom, hogy 80fok és egyból le is állt a progi(a gép nem fagyott meg szerencsére)
-
subaruwrc
félisten
válasz
Robi BALBOA #9286 üzenetére
mondjuk ja, már oda is kevés a hűtés.
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok!Látom hogy van valami jó tuningoló program az 5850 hez.Occt 3.1.0 de a Magyar nyelvűt nem találom sehol sem,tudnátok segíteni?És egy kis használati infót is elfogadnék hozzá
.PL:Hogy a tesztet Auton hagyjam -e és akkor úgy tuningolja mint a Catalyst,az ídőt elvileg lehet állítani?Shader az talán hogy mennyire erősen tesztelje?Error Check?
-
Complic
csendes tag
Méret a lényeg
-
fsb1000
nagyúr
58xx-eknél mivel lehetne a videomemoria kihasználtságát monitorozni játék alatt?
(Vmem usage)Illetve XP/32bit alatt, hogy tudom megnézni, hogy a fizikai 4GB rendszermemó és a VGA 1GB memója milyen arányban osztozik a logikai 4GB-on.
-
CptMisi
őstag
nem, csak egy teszt erejéig, amúgy nekem folyamatosan gyári órajelen megy, majd ha egyszer nem lesz elég valamire defaulton, akkor mehet tuninggal
na OCCT röviden lefutott, most is gyári órajelen 5percig ment a teszt, ezalatt beállt stabil 67°C-ra 60%-os venti mellett...ennél melegebb már nem lenne szerintem, mivel Bad Company 2 10perc és 2óra után is ugyanannyira melegítette fel...
-
viktor82
őstag
Hali,játék vagy terhelés alatt ciripelést hallok a gépből eddig ezt nem csinálta gyanakodok a kártyára más nem vett észre hasonlót?
-
Sárpac
nagyúr
Srácok HD5850-ből melyik típust gyártót ajánljátok?
-
Complic
csendes tag
MSI bios-t bele lehet pakolni a Sapphire kariba?
Valaki kísérletezett már ilyesmivel?
-
Tody56
aktív tag
Erről a progiról van szó. LINK
A régi verzió csak cpu-t tesztel, de ez az új verzió már cpu, ram és vga.
Válassztható természetesen.
A vga rész nagyon hasonlít a szőrösfánkra.Ha valaki eddig a fánkra állította a vga feszt, akkor a teszt indítása előtt mencsen el mindent amit épp csinál, mert pár mp múlva fagyni fog
-
Giot
addikt
válasz
subaruwrc #9246 üzenetére
Na megvan a hunyó! A memória. EZ alapján a teszt alapján beállítottam 895/1175-re a kártyát. Elővettem a Heaven Benchmark-ot és elkezdtem tesztelni, ezen az órajelen stabilan ment így fentebb állítottam 900Mhz-re (csak a GPU-t piszkáltam feszhez nem nyultam)) majd tízzel emeltem minden lefutott Benchmark után, 950Mhz-ig jutottam majd ez is lefutott gond nélkül de másodjára megfagyott. Reset és vissza 940Mhz-re. Ezzel a beállítással lefutott többször is stabilan.
A Vapor-X hűtés is jól tette a dolgát. 50%-on pörgött s nem ment 70C° felé. Hangja pedig nem volt illetve inkább a Chieftec tápom zajongott!
Végülis nem rossz ez a Toxic!
A beállítások és az eredmény:
KÉP -
Goldmen75
őstag
Jobb kérdésem van! Mi ez az OCCT?????
-
sussa
csendes tag
sziasztok!
egy kérdésem lenne csupán: MSI R5850-PM2D1G-OC belefér egy mATX házba ?
vagy esetleg tudna valaki pontos méreteket adni,mert sehol nem találtam?!
köszi
-
Tody56
aktív tag
Hát engem is jól megleptél ezzel az OCCT-vel. Én meg örültem mint majom a f@rkának, hogy simán fut a szőrösfánk.
Ez az occt butális.Nekem végül 1.175v lett 1ghz-re vizzel. Itt már az occt is stabil. Játékokhoz és szőrösfánkhoz simán elég az 1.15v-is, de a tudat !!!!
Szóval 1.175-kell neki.
Még egyszer köszi a segítséget LEON-T
-
ffodi
veterán
válasz
subaruwrc #9246 üzenetére
Nekem az 5870-em 1,06V-al viszi az alapértékeket. Alapfeszen(1,16V-on) 965-970/1295-öt viszi simán. Viszont ezután arányosan sokkal több fesz kell akár +50MHz-hez. Bár egy jobb hűtés nem ártana, mert az sokat dobna rajt, és az 1100MHz feletti GPU is simán meglenne sztem. Ha hideg van a szobában, és az afterburnerrel adok neki 1,45V-1,5V-ot
, akkor nagyon ritkán lemegy 1-2 teszt 1100/1355-ön.
Jobb hűtéssel lehet nem kéne neki ennyi fesz.
-
Giot
addikt
válasz
subaruwrc #9240 üzenetére
Azért kérdezgetem mert nálam 5850 Toxic-nál is stabil még ott. De ha fentebb tolom pld 870/1250 ott egy pár mp után lök egy szürke képet, ezek szerint ott már feszhiánya van? Esetleg ez lehet abból is hogy 10.2 es Catalystot használok, vagy ahhoz semmi köze? Tudom hogy voltak az ATi-nál problemek ezzel a szürke kép jelenséggel, igaz nálam ez csak akkor jön elő ha 850Mhz felé tolom.
(#9241) Corsa1: a teszteken eléggé leszerepelt, de leginkább az árával van gond mivel drágán adják ha kicsit megpótolja a delikvens már 5850-et vesz. -
Corsa1
tag
-
Giot
addikt
Nem tudom hogy másnál hogy van 5850 esetében, de 850 Mhz-hez (1200Mhz a memó) már általában kell a feszemelés? Vagy úgy általában mikortól kívánja a + feszt?
(#9232) Complic: Nálam a Sapphire 5850 Toxic-nál a CCC overdrive-ában 775Mhz-ig van a skála a memó meg 1125-ig vagyis igen le van BIOS-osan fojtva. De az AMD GPU Clock Tools-al simán tovább lehet tolni. Igaz nem egy felhasználóbarát progi, kicsit puritán. De ha jól tudom lehet használni az MSI Afterburning progjamját is csak ott át kell írni (lásd EZT a hozzászólást from tomta) egy cfg fájlt.
Még nem próbáltam de mások szerint működik. -
Scorpion
tag
Sziasztok!
Windows XP után 7-et tennék fel a gépre, de nem találok ehhez az op rendszerhez ATI hdmi drivert. Ha vki netán tudja merre leledzik, akkor egy linket nagyon megköszönnék!
-
szerintem azér hdtv nélkül kicsit másabb
meg a kupont simán eltod adni 3k felett
(ha ügyesvagy) -
envy06
tag
sziasztok!
Van 1 gihabyte HD5850-es VGA-m ! kérdésem az lenne, hogy ha bekapcsolom a gépet 1 másodpercre felpörög , ez normális, másnál is így van? köszi! -
Darkman1995
csendes tag
az 5850 az mien hangos nem a vapor hanem a sima előre is kössz a választ
-
tom_77
tag
Sziasztok,
A kovetkezo 2 kari kozott csak azt a kulonbseget latom, hogy az utobbi specifikacioi kozott ott van hogy HDTV tamogatas:
ASUS EAH5850/2DIS/1GD5 1G DDR5 PCIE
ASUS EAH5850/G/2DIS/1GD5 1G DDR5 PCIEEz mit jelent? Mit tud, amit az elso nem?
Koszi
-
Mappa
addikt
hogy lehet két azonos ref 5850 kártya 69k meg 77k egyik Gigabyte másik Asus ..vagy itt már márka nevet fizetek ?
-
ffodi
veterán
válasz
viktor82 #9221 üzenetére
Ha jól tudom az 5850-esnek az afterburner 1,3V-ot enged maximum(lehet neki többet is adni afterburnerrel, akár 1,65V-ot is, csak ahhoz egy kis okosság kell)
. Nem kell tartanod a fesz emeléstől, nem lesz semmi baja. Teszteltem már 1,45V-al is gyári hűtővel és semmi baja nem lett, kb 65-70fok volt úgy is, szal nem vésze. Az 1Ghz-t 1,25-1.29V körül szokták vinni általában. Ha alacsonyabb feszen viszi, annak csak örülni kell. Nekem pl a gyári értékeket az 5870-em 1,162V helyett, 1.062V-on viszi, szal -0,1V-al.
-
viktor82
őstag
A kártya terhelés alatt elérte a 100fokot ,nem jó fizikának a 8-as széria túlfűti!
Nagyon megvagyok vele elégedve nagyon jól sikerült ez a széria az atinak szerintem!Msi afterbrunerel lehet állitani a feszt mennyi a biztonságos amitöl nem kell tartani,hogy elfüstöl a kártya és az órajeleket meddig lehet húzni mondjuk 1,35v-n?
-
Giot
addikt
Srácok.
A Dirt2-ben automatán áll be DX11-be ha, az oprendszer Win7? Mert hiába kerestem az option-be nem találtam erre utaló beállítást! Aztán meg google de ott sem találtam ezzel kapcs semmit.
Ja és csak DX9 meg DX11 van? DX10 ki lett spórolva? -
Hobbbyt
őstag
válasz
CptMisi #9216 üzenetére
Nálam 2 éve volt az ,hogy hogy megvettem méreg drágán a HD4870-t De elötte 1 hónapig nem volt csak pci-s matrox. És előjöttek ezek a régi játékok.. Pl. Heroes3, DungeonKeeper, Worms armageddon, és mikor meglett a 4870 akkor is ezekkel játszottam vagy fél évig
Szóval.. hazsnos volt.
úú nekem a ControlCenter azt csinálta, hogy kilőtte a powerplayt. Nem 157/300-ra vette vissza magát hanem csak 450/900-ra
szóval most csak driver van. De így mükdik.
-
LEON-T
aktív tag
válasz
Hobbbyt #9212 üzenetére
en 900/1200 on hasznalom + fesszel. Boven eleg. Fanprofilozasra ott van az afterburn, amig nem dobnak ki ujjabb rbet
Most kicsit szopok 10,3a driverrel. Az elso pre 10,3 siman mukodik, ez az ujabb meg nem igazan
Erdekes modon 1 db felbontas tudok hasznalni. Mind cccbe mind pedig a windows felbontas reszenel csak 1 szerepel. Erdekes. Ezzel csak az a nagy gondom h, a jatekok nem indulnak el
Mondjuk az is lehet h a monitor driver szivat,. Na mind1 holnap meg futok egy kort ezzel, de nincs kedvem ujrahuzni a windowst
-
BullKoxa
őstag
Hi!Csak engem idegesítenek a PhysX -es játékok Ez a Metro 2033 mintha diafilm lenne.
-
Hobbbyt
őstag
Valaki megtudná nekem mondani ,hogy miért van az ,hogy hiába álítom be a biosában a venti szabályzást ugyan úgy 85 fokig engedi és ott 37% forog :S
-
barks
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3349
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3262, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3244
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest