Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- gerner1
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
Új hozzászólás Aktív témák
-
SimonYana
addikt
válasz
cowboy_bebop #7096 üzenetére
GamerOSD V3.06.1201 ezt is feltetted?
Nekem nem fagy egyáltalán,minden rendben van! -
lamantin
tag
Tudna valaki mérni 5870 vrm tempeket (idle/load) ?...kiváncsi lennék
...számomra ijesztőek a forrás közeli vrm tepjeim
köszi -
radi8tor
MODERÁTOR
Win Reinstall folyamatban
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
banderasz77 #7095 üzenetére
Nekem is fagyott minden a smartdoctor-ral; s már majdnem elhittem h. egy ilyen antituningos vga-t fogtam ki.
-
Gicz
addikt
válasz
radi8tor #7078 üzenetére
az oszlop is dx 11 "mentes"
itt nem megy a dx 11
tedd fel az everestet, aztán direcx fül balra és azon belül directx fájlok, ott kiirja h mi van fent.
amig nem friss windows ra tettem fel a drivert, addig dx 10 es játék után mindig visszaugrott 10 re a dx és akkor nem ment a heavenben a tesszelláció
rakd ujra a wint és utána már nem lesz gondod
-
-
SimonYana
addikt
válasz
mclaren-d #7080 üzenetére
Látom sokan húzzátok az 5850-et,én még nem igen merem egyáltalán érdemes?
Szerintem ha többet is kihozok (de legalább annyit mint az 5870 alapórajelen 90-100 ezerért), akkor szerintem érdemesebb mint 30-al többért venni egy 5870-est!
Természetesen ne feledjük el azt , hogy az 5870-et is lehet még húzni! -
radi8tor
MODERÁTOR
Tudnál segíteni benne hol találom ezt meg? Gugliban rákerestem, ezt találtam:
Viszont nem segített a telepítése.
mclaren-d: Simán el lehet érni vele 5870 szintjét 20-30e Ft-al olcsóbban.
-
mclaren-d
aktív tag
Látom sokan húzzátok az 5850-et,én még nem igen merem egyáltalán érdemes?
-
ffodi
veterán
válasz
radi8tor #7074 üzenetére
Hi!
Az könynen lehet! Le kell törölni minden nvidia driver(physxet is és most az atit is), legjobb ha még driversweeperrel is letörlöd. Utánna minden frissen fel, és akkor jónak kell lennie.
szerk.: KATT nem csak neked ilyen, lehet hogy a tessalationnel van valami gond.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Olyat tapasztalt valaki, hogy a Heaven Benchmarkot DX11-ben futtatva nem jeleníti meg a lépcsőket? Nekem csak ilyen akadálymentesített lépcsők vannak. (ASUS 5850)
Lehet az kavarja meg Win7-et hogy Nvidia-ról váltottam VGA-t?
-
SimonYana
addikt
válasz
banderasz77 #7072 üzenetére
Valamiért nem is engedi 1.175 felé !
Hiába húzom 1.184-re vissza dobja. -
GJ70
tag
EMBEREK SEGÍTSETEK !!!!!!!!!!!!!!!!!
Mindenkit üdvözlök.Másfél napja bújom a fórumot ati driver és kártya ügyben.Lassan de biztosan elkap az idegbaj!!!!
KÉRLEK BENNETEKET SEGÍTSETEK!!!
Következő van. A múlt héten összeraktam egy új gépet gianni bazárjából-minden zsír új- ami ezekből áll össze:
Asus M4A79XTD EVO alaplap ; ATI Sapphire 5850 vga ; AMD Phenom2 X4 BE 695 processzor ; Mushkin 1600 2x2gb RAM.Szóval nem egy rossz konfig, DE! Maga a rendszer egy Win7 Ultimate-céges, lefrissítve, önmagában szépen ketyeg. Mivel szabadidőben szeretek játszani, főleg fps-t, ezért feltelepítettem ,mint korábban egy másik, inteles konfigra a Stalker 1-2 részét, Far Cry 2, Wolfenstein 2, Call of duty-World at war stb..stb.
Fel raktam az ati 9.12 driverét-ccc-t is, majd a hotfixet, majd a 9.11 csak driver, majd a ccc-t is. EMBEREK!!! Lehet, hogy én vagyok egy lúzer-megjegyzem, hogy nem 1-2 rendszert állitottam már össze, volt már régebben ati-s konfigom is, legutóbb inteles rendszer nvidiás 8800 gtx kártyával. Ezekkel soha NEM SZÍVTAM annyit mint most!!! Mindent úgy csináltam, ahogy a nagy könyvben le van írva.
És a LÉNYEG: egyetlen játék sem megy normálisan, mindegyik olyan LASSAN- írd és mond van amelyik 10 percig is!!!-tölt, hogy már több ősz hajam van mint fekete!
És ráadásul ha mégis elindul, akkor sem örülhetek soká, mert már a menükben is kifagy vagy el sem indul.Ha módositok a menükben a felbontáson, vagy máson mire aktiválódik, van tiz perc is, vagy fogja és lefagy.
AZ ESZEM MEGÁLL. Örültem, mint majom a farkának, hogy egy izmos kártyát és rendszert hosszabb távon használhatok, de már ott tartok, hogy a baltát beleillesztem a nemesebbik felébe..!
ATI tulajok ne bántsatok, de a régi 8800 gtx kártyát csak betettem,driver fel aztán hajrá játék! Tényleg ne bántsatok, DE ISZONYATOSAN EL VAGYOK KESEREDVE!!!
Mit csináljak? Mit csinálok rosszul, vagy mit hagyok ki a telepítéskor???? Azt hittem, hogy ha felteszem a legújabb drivert megy mint a szél,bár ezután olvastam, hogy elég bugos, szóval felteszem a korábbit, aztán ott vagyok azzal is ahol a part szakad!
Adjam vissza a kártyát, aztán cseréljek nvidiára? Nem szeretnék, megmondom őszintén.
Az alaplap biosa is tök egyszerű vga ügyben, szóval csak a driver vagy mittudom én mi a ludas.
A CCC-t is mindig alapbeállításon hagytam,nehogy valamit elkavarjak.
Segítsetek legyetek szívesek, rengeteg jó ember-és főleg ati ügyben tőlem sokkal hozzáértőbb hozzászólását olvastam, de már úgy meg vagyok kavarodva, ki se látok a betükből............
A drivereket is rendben leszedtem mindig, szóval visszamaradt fájlok sincsenek.
Van valami telepítési sorrend az ati drivernél, vagy ütközik valami rendszer eszközzel? Hihetetlen.
Semmi nincs túl húzva, minden alapon megy, a tápom is egy Enermax Liberty 500-as,semmi bibi vele!
Segítsetek! -
adatfalo
senior tag
Most vettem egy gigabyte 5870 es videókártyát, beteszem a gépbe rákötöttem a két 6pines csatit, mikor bekapcsolom a gépet a képernyő nem jön be és a vga ventije maxon zúg. Mi a fenét lehetne tenni? 600Wos tápom elég rá, az alaplap P5Bdeluxe a 9550es proci miatt frissítettem még annó a biosát. Megöl az ideg, mi a fene lehet?
-
Jenő76
tag
Sziasztok
Milyen lehetőség van ha ezekről a kártyákról egy hagyományos TV-t szeretnék meghajtani .
(nincs s-video kimenet)
Kösz előre is a válaszokat.
-
NFree
addikt
Sziasztok nem tudjátok véletlenül jönnek később 5870-nél keményebb karik a közeljövőben?
Mondjuk ojasmire gondolok itt mint anno a 4870 után a 4890 , Esetleg több memória a karin mondjuk 2gb? -
CptMisi
őstag
-
A Scythe oldalán láttam, hogy a Musashi kompatibilis az 5850-70 kártyákkal. Valakinek van tapasztalata ezzel a hűtővel, érdemes, elbír vele szépen?
Köszi. -
CptMisi
őstag
Helló!
5850 vásárlás előtt állok, és lenne pár kérdésem, valószínűleg sapphire (kérdés szempontjából szerintem lényegtelen).
tehát: mennyire vagytok megelégedve a gyári hűtővel? van olyan, aki cserélt hűtőt? mit rakott rá? hogy megy vele?
Üdv! -
mclaren-d
aktív tag
Na megvan az Sapphire 5850
sokkal erősebb mint vátam
ugye 4870cf-em volt és jobb az 5850
-
válasz
gyilkos répa #7046 üzenetére
Elég nagy...
-
gyilkos répa
tag
válasz
gyilkos répa #7046 üzenetére
természetesen core 2 duo
-
gyilkos répa
tag
Sziasztok!
Mekkora az esélye annak, hogy egy 5850-es kártyával
- core 3 duo 3GHz cpuval
- 4 giga rammal2560 x 1440 felbontásban tudjak játszani? Semmi szükségem rá, de a következő monitorom valószínűleg ilyen natív felbontású lesz...
előre is köszi.
-
Dops
tag
HALI!
egy Msi P6N SLI V2 -lapba ha beletenném az ati sapphire HD5870-et jól tudnának együttműködni? mert ugye a lap nvidia chipsetes..
üdv.
-
Kucsek
aktív tag
A dirt kupon ha jól tudom jár mindegyik kártyához.
Valóban nem garantált az O.C. de úgy vagyok vele ,hogy a vid kártyánál nem szeretem az ilyen sufni tuningot.
Ekkora összegnél már szerintem nem sok az a pár ezres amit rá kell dobni,ezt csak a garancia miatt mondom.De ez az én szubjektív véleményem lehet parás vagyok de jobb a biztonság -
lamantin
tag
Szerintem igen, de azért kérdezz körbe még egy pár 5850-el rendelkezőt... Én egy sapphire 5870-el használom ezzel a módszerrel.
tudtommal gigaék is csomagolnak mellé Dirt2-őt,
nekem is onnan van, ugyanis ilyen kártyám volt (csak akkor még nem tudtam erről az afterburner megbuherálós módszerről)
-
s1ru2
aktív tag
válasz
lamantin #7039 üzenetére
Persze azt tudom, hogy nem garantált a siker OC terén. Ez a módszer tuti, hogy működik? Mert akkor fölöslegesnek tartam, hogy azért fizessek többet ASUS kártyáért, hogy legyen Dirt kupon mellette. Vagy az Asus megérné másért esetleg? Mert ugye ezek elvileg tök egyfromák csak más a "matrica" rajtuk.
-
lamantin
tag
Szia. Afterburnert fogod tudni használni hozzá, csak egy kicsit meg kell bütykölni. Viszont ettől még nem garantált, hogy 24/7 az 5870 órajeleit fogja hozni.
-
mandras81
senior tag
Sziasztok!
Olyat tapasztalt valaki, hogy ha hdmi-n keresztül kapja az lcd tv a kártyától (5780) a hangot, akkor ciklikusan egy-egy másodpercre lehalkul mondjuk a film?
KMPlayer a lejátszó, csak ennél csinálja, több filmmel is próbáltam már...
-
s1ru2
aktív tag
Hali!
5850 vásárlás előtt állok. Már csak egy dolog nem világos számomra. Az Asus ugye ad túlhajtó progit a kártyáihoz. Az MSI-nek ott az Afterburner. Azonban, ha én Gigabyte kártyát veszek akkor azzal tudom használni az MSI Afterburnert, vagy az Asus progiját? Vagy BIOS-t kell rajta cserélnem hozzá? (Asus-ra vagy MSI-re) A célom az lenne, ha elérhető, hogy az 5870 órajelein hajtsam. Ehhez ugye kell valószínűleg némi fesz emelés amit csak ezekkel lehet elvégezni.
-
törölt tag
üdv
az érdekelne ha vennék két 5870 kártyát ,és három monitort akarok rákötni akkor muszály az első kártyára kötni őket és így venni egy active display port to dvi átalakított? -
Ivanka
csendes tag
Nagyon úgy néz ki megoldódott a meghajtó probléma:
Driver sweeper teljes takarítás + nvidia létező összes bejegyzésének kiirtása, csökkentett módban még egy driver sweeper, majd legújabb intel chipset driver fel, ati oldaláról display driver only, reboot, majd ccc második lépésben (9.12).
Így az elmúlt 2 napban minden ok, nincs fagyás vagy akadozás. Crysis Warhead és Dirt2 szépen fut, bár én nem HD-ben nyomom.
Egy darabig nem frissítek drivert az biztos. -
sz.zoli25
aktív tag
-
Sennalacy
aktív tag
válasz
sz.zoli25 #7025 üzenetére
Crysis 8x élsimítással fullhd-ben mindent megfektet szerintem.
Amellett felesleges is, full HD-re 8xost tenni. Én már annak is örülnék, ha élsimítás nélkül elvinné fullhd-ben a 5850-esem, de egyenlőre még csak a játék elejét néztem meg vele, de tudom, hogy korábban amikor végigvittem, akkor is a végén feküdt meg a gép, úgyhogy nem csoda, hogy neked is ott jelentkezett a szaggatás. Szerintem vedd le az élsimítást inkább, minthogy visszavedd a beállításokat alapra és nézd meg úgy...
Ami az processzor órajalet illeti, megnézheted, hogy futtatsz 3dmarkokat különböző felbontáson, és ha az 1280-as alap érték és a fullHD-s felbontás pontszám nagyon közel van akkor valószínű a processzor fogja vissza... Nem tudom mennyire hülyeség, de ha a képpontok számát nézzük, akkor 58%-al több van kb fullHD-ben, azaz kb 1,5x több pontot kéne kapnod alap felbontáson mint Full HD-ben hogy ne legyen értelme tovább húzni a procit. Nálam 3,6 on megy szintén 4 mag, és szerintem örülne még a 5850-esem is a 4Ghz-nek is. (a proci persze nem!
) Persze erre nincs pontos szabály, mert programfüggő. Pl ha egy dx11-es programot nézel, és nagy élsimításokat állítasz be, teszellációs móka is lesz, akkor ott már a videokártya is elfogyhat..
De arra is érdemes odafigyelni, hogy a 8x élsimításnál nagy textúrák esetén már az 1GB videó memória is szük keresztmetszet lehet és lehet hogy emiatt esik drasztikusabban a teljesítmény. Crysis erre is jó példa, úgyhogy ott szerintem az élsimítást vedd le ameddig akad és csak utána butitsd a grafikát, ha még mindig szaggat... -
sz.zoli25
aktív tag
válasz
Sennalacy #7024 üzenetére
Hát figyelj...Full hd-n játszottam a legerössebb grafikával 8x élsimitással...
Nem volt teljesen folyamatos de még játszható volt...
A játék végén kezdett el akadozni de akkor volt akció rendesen...
De akkor már olyan szinten hogy full hd-ba csak alap szinten tudtam játszani...
Azért irtam ide mert itt gondolom képben vagytok,hogy ennek a kártyának mit kell birni...
????Mhz x 4mag elégiti ki a 5870-est? -
Sennalacy
aktív tag
válasz
sz.zoli25 #7019 üzenetére
Szerintem simán lehet, hogy ennyit bír FullHD-ben a Crysis elég megterhelő tud lenni. pláne ha mindent Nagyon Magas-ra tettél, és bent felejtetted az élsimítást meg a vsync-et is...Szerintem a procit még húzhatnád, az is lehet hogy visszafogja egy kicsit.
A tápot én egy picit kevésnek érzem, de ha egyszerre elindítasz egy furmarkot, prime95-öt meg valami nagy file másolást a vincsinek, és bírja, akkor ok. Azért terhelés alatt tudnak enni ezek a kártyák is, csak a 2D fogyasztás javult jelentősen az alacsonyabb órajeleknek köszönhetően.
Nézz meg pár 3Dmark eredményt itt a fórumon esetleg, ha még mindig gyanakszol, hogy valami nincs rendben. -
sz.zoli25
aktív tag
Ha jol rémlik a házban elöl egy 12-es vent meg hátul is egy...
A vga elvileg kifelé fúj hátul...
Ha a házban meleg lenne akkor a proci is melegedne de az terhelésnél is alig megy 50 fölé... -
sz.zoli25
aktív tag
Helló mindenki...
Nos egy egyszerü kérdésem lenne:
Létezik hogy egy 5870 megtámogatva X48-DS5+4GB Ram+4x3333MHz-mal nem bir el a CRYZIS-sal?Full hd max felbontással elég jól birta de a végén elkezdett szaggatni...
Most a kártya ennyit bir vagy gyanakodjak másra? -
speed3456
aktív tag
Hali!
Én is szorakoztam a 2 monitoros eyefinityvel. Nekem 2 db LCD-m van de teljesen különböző a kettő. Az egyiken csak VGA csati van a másikon VGA és DVI is. Na szoval ha mind a 2 őt DVI to VGA átalakítoval nyomtam a kariba akkor az eyefinity egyáltalán nem ment. Szoval 2 monitornál szükség van egy olyan moncsira amelyikbe be van építve a DVI csatlakozo és nem kell hozzá átalakíto. A másik lehet VGA-s de sajna az egyiknek muszáj DVI-s nek lennie alapbol. Én ezt tapasztaltam. Remélem tudtam segíteni.
Szoval egy az eyefinity csak úgy műkdik ha 1 VGA-s 1 DVI-s (a 3 ik meg természetesen Display portos) vagy DVI-s és DVI-s monitorok vannak rákötve.
Ja és a felbontás nem számít mert alapbbol az eyefinity a legnagyobb felbontáshoz áll be amit bír a nagyobb moncsi. De ha az az elsődleges(Bal oldali) akkor át lehet állíani a csatalisztben a felbontást kissebre. Sőt még azt is beállíthatod ha az egyik moncsi wide a másik 5:4 es hogy az 5:4 esen középen jelenjen meg pont akkora méretben mint a wide. Én így toltam a dirt2őt és a GTA IV-et is.
-
HW Junkie
tag
Hát akkor vagy proci tuning miatt hibázik ahogy itt már pedzegetik illetve esetleg valamilyen úgymond hibás memória / időzítés / feszültség (BIOS) beállítás miatt instabil / hibázik a gép, még ha alapórajelen is megy. Ha erről van szó akkor minimálisan térhet csak el a megfelelő beállítástól mert lám egyetlen szofter kényes csak rá eddig.
Amúgy messze nem biztos, hogy bármilyen hw / hw vezérlési, beállítási eredetű probléma. Én tuti, hogy már húztam volna új OS-t mert az néha csodákat tesz
-
wesen
csendes tag
Sziasztok.
A következő problémám volna (de ahogy olvastam külföldi fórumokon, nem vagyok egyedül) tehát van egy 5850es kártyám, minden csuda szép csuda jó vele. Ami a problémám az a monitorok felbontása. A kártyára két monitor van rákötve mindkettő 15pines átalakítóval. Egyik egy ACER TFT (X223W, wide) a másik egy HP (P1120) CRT monitor. Jelenleg WIN7 x64 van fent. XP alatt 32/64 biten is működött minden tökéletesen a TFT 1680x1050@60Hz és a CRT 1600x1200@85Hz. Sajnos WIN7 alatt hiába állítom át a CCC-ben a dolgokat tudomást sem vesz róla.
A TFT monitor most 1400x900ban megy, de persze kicsit homályos a kép, látszik hogy nem ez az optimális. Ha átváltok 1680x1050-be akkor "NOT SUPPORTED". Azt már kiderítettem, hogy ezt valószínűleg azért dobja mert 1680x1050@30Hz-en akar csak működni. (gépkönyvébe: 1680x1050@60Hz)
A CRT most 1600x1200ban megy de csak 60Hz ami baromira villog, átállítani itt sem tudok semmit érdemben.
Ha esetleg valaki tudna segíteni, vagy van valamilyen ötletek akkor kérlek ne foglyátok vissza magatokat.
telepített driver: CCC 9.12
kártya: ASUS (HD5850)(A monitorok kábele adott, nem tudom lecserélni)
-
fanti
addikt
-
huby80
senior tag
Sziasztok!!!!!
Gigabyte 5870 tulaj vagyok!!!
(Win7 (x64) i-core7 860 catalyst 9.12+9.12 hotfix)
Teljesen jol mükö(döt)dik 3dmark lement ezerszer meg egy csomo teszt + játékok
MW2-napokig szoktam játszani! Na de van ez a Dirt2 ez a szemét ez nem akarja az igazságot!!! 10 inditásbol 6x lefagy már az elején a filmnél fekete képernyö de ha véletlen elindul akkor orákig tudok játszani vele!!! Tegnap este is ez történt lefagyás fekete képernyö de ekkor bejött a fekete képernyö után az a bizonyos szürke kép függöleges csikkokal amiröl már olysokat lehetet halani,nyomtam egy restartot és utána müködött minden rendesen bár a Dirt2-öt nem inditottam ujra!!! Most az lenne a kérdésem hozzátok ez a videokártya rossz és vissza küldjem a nagykerbe?? vagy várjak ij driver-re??Elöre is köszönöm!!!
-
Gicz
addikt
elvileg menni fog, de
én 4850 crossfire után vettem 5850 et, és amíg nem friss windows volt alatta addig náhányszor lefagyott a driver.
win install óta nem.
+nem árt ha nem 7100-as win 7-et raksz, hanem 7600-as RTM (kiadott) verziót.
haveromnak fagyások voltak 7100 win 7 alatt, újjal már semmi gondja nincs.
-
Dops
tag
Hétfőn vagy kedden érkezik meg a Sapphire HD5870-es karim
Addig formázzam a vinyót és majd teljes reinstall vagy berakom majd a gépbe és menni fog? nvidia után..?
üdv. Imi
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire PULSE RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest