- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GreatGodzi
tag
válasz
subaruwrc #6499 üzenetére
Nem rossz a meglátásod, az nv kártyákat tényleg jobban csípem, de azért ezek az új 5000-es atik elég jók lettek minden szempontból, az egy-két gyártó által felszerelt morgós ventiken kívül semmi rosszat nem tudok róluk írni.
Azért remélem a fermi jól odabasz majd az atinak, mert ilyen drágán azért eléggé meggondolandó 5000-es atikat venni, egy gtx260 még mindíg a legjobb vétel szerintem, de ugye mindenkinél más szempontok dominálnak... nálam a lényeg, hogy a fix 60fps legyen meg minden játékban, és ez lehetőleg úgy, hogy minél kevesebbet kelljen visszavenni a képminőségből. -
subaruwrc
félisten
válasz
GreatGodzi #6495 üzenetére
elég egyoldalú tapasztalataid lehetnek
vagy csak sima zöldhályog? -
SimonYana
addikt
A mostani Ati hűtőket ne fikázzuk!
Nem olyan rosszak és csendesek!
Ha valakinek ez hangos,vegyen egy Asus Matrix GTX285-öt.
Nagyok jó kari és nagyon komoly teljesítménnyel,de hogy nem lehet vele normálisan játszani,mert olyan hangos,mint egy Vadász gép akarna felszállni,de nem tud mert ki van kötve! -
XoZ
aktív tag
Üdv Neked is
Azért javasoltam a Vantage-et, mert az nem annyira processzorlimites, így viszont marad a 3DMark06. Annál kb. 6000 SM2 és 8000 SM3 pontot kell kapnod ([link]), ha minden rendben van. A CCC-be esetleg nem állítottál el valamit, pl. élsimítás? Én a CCC-ben mindent alapon szoktam hagyni, és a játékban állítgatok AA-t, AF-et (persze csak ha lehet, egyéb esetben marad a CCC, amiben lehet profilokat készíteni).
A Windows 7 beszerzését pedig javaslom, egy vérbeli DX11-es kártyához az illikHa két partíciót vagy winchestert használsz, akkor meghagyhatod az XP-t is biztonsági tartaléknak.
-
Speed®
titán
válasz
GreatGodzi #6495 üzenetére
Ja, nekem is valami hasonló rémlik a G92 GTkről ;p Ne általánosítsunk plz..
Valóban, a 7900GTO/GTX meg a G80 GTS/GTX és a GTX260-280 jók voltak.
De ugyanúgy akadtak sz4rok ott is bőven, ahol a spórolás volt a fő irányelv..Kisebb gyártóként Atiéknak minden centet át kell/ett gondolnia, ez is indok.
Azért általánosságban amire való a ref. hűtés, azt maradéktalanul teljesítik..
Most tekintsünk el az elqrt szabályzásról és a (szerintünk) magas hő°októl. -
Speed®
titán
válasz
subaruwrc #6488 üzenetére
Amikor olvasom ezeket (Ati hűtésszapulás) mindig megelégedve nézek a GPUzre..XFX 4830, 30% OC, 600rpmen 60°C alatt..némán. De sz4r ;p
Én úgy fogalmaznék inkább, hogy aki ref. hűtéssel tuningra megy, az nem oké szakmailag..procikat sem gyári hüteccsel húzunk szénné..
Aki ilyen szinten (60+ks VGA) sajnál ~10kt egy jó hűtőre, hogy aztán bátran nyúlhasson GPUfeszhez tuningnál, az ne sírjon hőfok\zaj\garizás miatt.
-
Dele77
csendes tag
1, a, Multizom COD4-el és ott szerintem a frame rate többet számít, mint a felbontás...
b, CRT monitorom van, így nem vagyok rákényszerítve a nagy bontásra, viszont élvezem a magas frissítési freki előnyeit
2, Azért van XP-m, mert a vistát nem csípem, számomra nem jelentett megfelelő alternatívát.
A win 7-re készültem már ősz óta, vettem plusz 2giga RAM-ot, meg most a VGA-t meg tudtam venni, mert a P35-ös lapomat nem tudták cserélni garanciában, de felajánlották a beszámítást és én ezt választottam.Win 7-el még várnék, míg minden progi és driver elérhetővé válik rá. Lehet, hogy furán hangzik, de én legális Win 7-et szeretnék majd venni, és az bizony nem olcsó...
Remélem kielégítő választ adtam és nem gondolod már, hogy totál hülye őskövület vagyok
-
Cathulhu
addikt
válasz
Insolent #6199 üzenetére
85Hz-en hasznalom pont, szoval nincs
Kiveve Crysis alatt, de az a jatek meg hidegen hagy, kiprobalni tettem fel, nem sokat idozott nalamCsikozodas tapasztalatok:
Par honapja megvan az 5850-em (MSI), egy jo kapcsolatomnak hala meg a legnagyobb hiany kozepen is szinte azonnal hozzajutottam. A csikozodas azonnal jelentkezett, linux alatt is, nyilvan driver vagy hardver hiba (kulfoldi forumok feszultseg bajokat emlegetnek, ha itt is felmerult mar, bocsi, jo sok hozzaszolas, nem olvastam at)
Rendszeressege heti-ketheti 1 fagyas, es semmi jele nincs annak, hogy ez az allapot romlana. Igaz a heten 2x is elojott, de elotte vagy 2 hetig semmi, pedig most az unnepek alatt azert hasznaltam rendesen. Ezt a gyakorisagot en el tudom viselni, bizok kesobb bios vagy driver fixben. Mondom semmilyen romlast nem tapasztalok, de 3 ev gari ved, babralni nem fogok vele, meg tuning sem -
cowboy_bebop
őstag
válasz
GreatGodzi #6486 üzenetére
Várjuk a fejleményeket. Azért nem rossz az, ha hangos a hűtő, legalább nem főzi meg a GPU-t.
-
subaruwrc
félisten
válasz
GreatGodzi #6482 üzenetére
Hát igen, a gyári hűtések soha nem a tuningra vannak kitalálva (különösen az ati vga-kon)
muhhhahhhahahhaa.
az nv vgakon tuningra vannak alakítva a hűtők nem?
-
GreatGodzi
tag
válasz
cowboy_bebop #6484 üzenetére
Na, egy jó ötlet... bár nem tudom alacsonyabb fesszel meddig bírná 3D-ben... de egy próbát megér, majd kipróbálom, és beszámolok az eredményekről.
-
Dele77
csendes tag
Köszi, hogy megnézted!
1.Mondom én, hogy valami gáz van itt...Nyílt terepen 1920x1080-ban 75-90fps-em van, ha az égre nézek, vagy a pálya "széle" felé, akkor kiakad a számláló 250-en. De a legfurább, hogy 1024-ben is ugyanez a helyzet!
Mintha cpu limites lenne.
2. Crysis-nál nekem is csak 1280-ban volt ennyi, de nem is kellett nekem a magas felbontás.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
GreatGodzi #6482 üzenetére
Próbáld meg a GPU feszültségét csökkenteni, akkor halkabb lesz. Csak ki kell tesztelni, hogy mennyin bírja még az alap órajeleket.
-
GreatGodzi
tag
válasz
SimonYana #6477 üzenetére
Hát igen, a gyári hűtések soha nem a tuningra vannak kitalálva (különösen az ati vga-kon), könnyen beszarik bármelyik az állandó brutális tuningtól... kis tuning nem gond, de az meg nem ér szinte semmit.
Egy jó vizesblokkal biztos jobb a helyzet, de akkor meg már ugrott a gar ha nem elég ügyesen szereli az ember.
Én még az 5870-esemet nem húztam egyszer sem (nem is kellett eddig), de 3D-ben még így is eléggé beindul a ventije, bele sem akarok gondolni tuningnál milyen hangos lenne (meg milyen meleg a gpu), biztos nem használna neki...igaz hogy nekem nagyon kevésbe van ez a kártyám, de azért vigyázok rá, nem szeretek várni a garos cserékre, meg amúgy is szeretek vigyázni a dolgaimra...
Ugyenez a cpu-nál is, még a Mugen2-es hűtőmmel is felmegy 62 fokra a magok hőmérséklete telrhelve 4GHz-en, gyári hűtővel én még 3GHz fölé sem mennék soha.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
GreatGodzi #6475 üzenetére
Ez nem vita csak más szemszögből nézzük a dolgokat!
-
SimonYana
addikt
válasz
Van benne valami amit írtál!
Az is egy dolog,hogy szénné húzzák és a hűtés maradt a gyári!
CPU-t sem lehet észnélkül húzni a gyári hűtővel!
Úgy van vele mindenki..kibírja....120 fokig hitelesítve vannak a GPU-k. -
Razermazer
őstag
válasz
Abszolute teljes mértékben egyetértek hasonló a gondolkodásunk végre nem vagyok evvel egyedül. Nálam a tuning ott kezdődik hogy 5-10 mhz-ként megyek fel és tesztelek, ez nem lóverseny,( nálam 1 hét 2-hét a tuning) mind procinál mind vganál. Vga-nál csak akkor ha kell különben hanyagolom. Persze mindenki úgy csinálja ahogy neki jólesik, és ahogy a pénztárcája engedi, meg ideje a gariztatást
.
-
GreatGodzi
tag
Nem értem miért vitatkoztok még mindíg ezen az 5850-5870 dologról... akinek van pénze, az vegyen 5870-et, és nem bánja meg (tudom, mert próbáltam már mindkét kártyát), akinek nincs elég pénze rá, az pedig vegyen 5850-et, az sem rossz kártya egy kis tuninggal (az más dolog, hogy nem sokat ér a tuning egy vga-nál, amit szintén gyakorlati tapasztalatból tudok), de akkor ne tőlem vegye, mert nagyon mérges tudok tudok lenni, mikor széttuningolt vga-t hoznak vissza garba (és higgyétek el, szoktak ám hozni rendesen)...
procinál jó a tuning, és még érezhetően gyorsabb is tőle (és még ráadásul nem is nagyon szoktak tönkremenni), de vga tuningnál, főleg feszemelősnél, és legfőképp ATI vga-knál nagyon leredukálja az élettartamot a tuning.
Amúgy meg 5770 a legjobb az áráért (még akkor is ha nem ér 38-40k-t a kártya), élsimítás nélkül mindent elvisz szép csendben...
Tudom, hogy tök mindegy hogy mit írok, úgysem fogadja meg senki, de azért nem árt olyan vga-t venni saját használatra, ami tuning nélkül is simán visz mindent full hd-ben úgy, hogy nem kell széttuningolni, és félni attól, hogy mikor fog beszarni...nálam pl. még egy vga sem szart be, pedig a tuningot is nyomtam mindíg (persze csak ésszel), de úgyis vannak mindíg olyan emberek, akiket nem érdekel semmi más, csak hogy a háromdémárk pontszáma minél magasabb legyen minden áron... utána meg pár hét-hónap múlva viszik vissza garba a kártyát.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Savanya #6469 üzenetére
Csak hogy az 5870sem bír nagyobb tuningot mint az 5850,megnézheted bárhol is.
És azonos órajelen van köztük 2-3% különbség,erről ennyit!
Azok a hivatalos tesztek,nem mindenféle akárhonnan vett hülyeségek,ott van VGAspeed teszt is,érdemes átnézni.De ezen nem vitatkozzunk én sosem láttam értelmét az 5870nek az 5850 szemben,csak akkor ha valaki alapórajelen használja mind a két kártyát!
Mondom 4830/4850 szindróma! -
RI/OS
addikt
Igen, általában mindenki azt felejti el, hogy az 5870-et is lehet húzni
-
zuchy
őstag
Jó kari, de csak az MSI-t és az Asus-t lehet jobban húzni, mivel azokban olyan bios van.
Ha azt akarod, hogy más gyártó termékét is jobban fel lehessen húzni, akkor bios flash kell.
De van amikor nem kell bios cserélni, és megy a nagyobb tuning is. De ezt a többiek jobban tudják nálam. Hűtése mindegyiknek ugyanolyan. -
miklos16
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni abba hogy egy HD 5850-et ki tud-e hajtani egy
INTEL i7-860,Asus Maximus III Formula és 4-8GB-ram?Legfőképpen nagy felbontásban szeretnék játszani (2560x1600) és az Eyefinity technológiát is ki szeretném használni.Válaszotokat előre is köszönöm!
-
zuchy
őstag
-
CheaterBandi
tag
mondanátok egy topik nevet mert keresgetek de egyelőre eredménytelen és nem akarom olyan topikba irni aminek nem ez a témája : D
-
zuchy
őstag
válasz
CheaterBandi #6450 üzenetére
Pont az a jó, hogy nem gyári.
Az jó kis hűtő, 4Ghz kihozható belőle szerintem. De van erre pár külön szakosodott topik. -
CheaterBandi
tag
rángatnám én szívesen csak a processzorhütőm egy Asus v60 ami nem gyári. meg egy Asus P5QL Pro alaplap . Mit gondoltok meddig lehetne felhúzni a 3.16-ról ?
-
zuchy
őstag
válasz
CheaterBandi #6446 üzenetére
A procit is húzd, a VGA mellett.
-
lsc
nagyúr
válasz
CheaterBandi #6446 üzenetére
Annál a felbontásnál inkább cpu limited van, a vga-t felesleges rángatni. Esetleg egy 5970-en még gondolkodhatnál
.
-
scream
veterán
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem volna, hogy mivel nemsokára lesz egy HD 5850em, hogy melyiket érdemes venni ?
Mmint melyik hűtése normális (rendesen hűti VRM-eket is) és nem hangos !!!
ennek pl milyen a hűtése ?
-
CheaterBandi
tag
igen ugye belemegyek a control centre-be és ott az ati overdrive kipipálom az engedélyezést és feltudnám húzni max 1200/1400-ra de nem tudom hogy az biztonságos meg megkora fps nyerés lenne meg a ventit mennyire kell húzni ahhoz. egy alapfeszen járó e8500 van mellette 2x2gb 1066mhz kingstone hyperx-el.
és ezért kéne a crysis benchmark tesztelgetném a különbséget! max 1280x1024 a monitorom felbontása
-
SimonYana
addikt
válasz
CheaterBandi #6444 üzenetére
Asust fel lehet húzni simán?
A Saphire-t nem csak bios flasseléssel!
Akkor ezért kell lehet az asus bios rá? -
CheaterBandi
tag
hello! honnan lehet leszedni a crysis benchmarkot ? tesztelném az 5850-n: D
és az ati overdrive most nekem 725/1000-en van de 1200/1400-ig fellehet húzni meddig emelhetem biztonságosan ? nekem asus 5850-em van mit állitgassak az órajel mellé ? -
lamantin
tag
válasz
SimonYana #6438 üzenetére
Próbáld ki ezeket, elég szájbarágós
[link]
[link]...
külön a lépések:
The Steps
Note: Make a backup of your original BIOS using GP-Z
Plug in the USB drive that you want to use.
Install and run HP USB Disk Storage Format Tool.
Select the USB Drive. In the "File system" drop down box, pick FAT32. Tick "Quick Format". Tick "Create a DOS startup disk, using DOS system files located at and click the "..." and direct it to the BOOTFILES folder you made.
Click start.
Once that's done, copy the ATI Flash and ASUS BIOS into the USB drive.
Restart your PC and boot from the USB Flash drive.
Once it's booted in type
atiflash -f -p 0 asus.rom (If you're not using crossfire)I used the MSI one so I went: atiflash -f -p 0 MSI_R5850_unlock.A11
DOS did not like the long name so I renamed the file to something short like MSI.A11
[*]Once the flashing is done will ask you for reboot. When Windows boot you will see all your resolution lost and Windows will detect a new video card. You will have to re-install the Ati drivers again to take effect.If you're using crossfire, I'd suggest you flash each card individually (For people like Virus). More so that I don't know how to flash more than one card at once
...
Nálam is tökéletesen működik win 7, 64bit alatt. Mondjuk vicces volt a pendriveról bootolásnál látni a felvillanó win 98 kezdőképet
-
SimonYana
addikt
válasz
Black Dragon #6439 üzenetére
Lehet!
-
SimonYana
addikt
válasz
Black Dragon #6436 üzenetére
No ez alapján én nem kezdek bele biztos!
Olyan az oldal mintha vissza mentem volna az időben!
Nem akarom szét cseszni,mert itt még xp,stb.
Van olyan progi ami meg sem nyekken 64 win alatt.
Lehet én közelítem meg rossz oldalról... -
SimonYana
addikt
válasz
Black Dragon #6436 üzenetére
Köszi!
Átnézem. -
SimonYana
addikt
válasz
Black Dragon #6434 üzenetére
Nincs folyamatosan,mert lekapcsolom,ugyanis csak az AMD GPU Clock Tools-al vittem fel a tesztek erejéig!
Nem értek a bios frissítéshez , így még annak nem kezdtem hozzá.
Ott meg kell tanuljam még mivel tudom frissíteni és lementeni az eredetit is,hogy vissza lehessen tölteni!
Valaki majd segít itt és elmagyarázza szájbarágósan! -
SimonYana
addikt
válasz
Black Dragon #6432 üzenetére
Nálad lehet!
-
SimonYana
addikt
válasz
Black Dragon #6430 üzenetére
Vegyél hozzá még eggyet!
Én eddig eljutottam ,
de így már tesztelés alatt fel ment a hőfok 44 fokra!
-
Gicz
addikt
miért vesz vki dx radeon 5850 et, ha
1) 1280 ban jáccik (akkor sztem nagyon felesleges ekkora kártyát venni)
2) mégmindig XP-t használ!!!ha vki annyira szereti az xp-t akkor tegye fel, meg tegyen mellé win7-et jáccani
-
madgie
titán
válasz
Black Dragon #6393 üzenetére
ATT, és minden alapon.
-
SimonYana
addikt
Boldog Új Évet kívánok mindenkinek és bízzunk abban , hogy 2010-es év már csak jobb lehet az elmult éveknél!
-
SimonYana
addikt
válasz
Black Dragon #6417 üzenetére
Mi lenne,,,?
Win 7. -
-
Gerisz
addikt
Elbasztam mert nem állítottam be a benchmarkot a frapsba. Nem mentett semmit, de 1920x1080-ban zárt térben nyaldossa a 200-at, nyitott terepen meg 120. Akkor megy 100 alá mikor videó megy
Jah és a cryfosban 8800Gt-vel soha nem látam 70-80Fps-t, esetleg minimumon 1280x1024-ben -
SimonYana
addikt
válasz
Black Dragon #6414 üzenetére
-
SimonYana
addikt
válasz
Black Dragon #6412 üzenetére
Hidegebb éghajlat nem lesz jó,mert meg fagy a víz a rendszerben! -
SimonYana
addikt
válasz
Black Dragon #6409 üzenetére
Kicsit nyaggatam a VGA-t igaz alapon,de akár hogy nyaggatom , így a víz bolckal nem megy fel a hőfok 42-43 fok felé!
Pedig a radin csak 600-as fordulattal mennek a ventik!Úgy hogy szinte semmi hang!
-
SimonYana
addikt
Én hiába állítgatom az MSI Afterburner-ot. nem megy! Vissza áll alap 725-re!
-
Black Dragon
addikt
Haggyuk már ezt az oprendszer resit, mert köze nincs a problémához.
Már 2x raktam ujra a windowst és még mindig ugyan annyi fps t produkál, ami nemfeltétlen kártya probléma hanem ennyit bír.
Ha letörlöd az nvidia drivert már bőven jo.
Amikor beraktam az uj ati kártyámat, egyből letöröltem az nvidia drivert és jois volt a kártya, csak én kevesletem az fpst és ujraraktam a windowst, de utána is ugyan annyi fps em volt.
A windows resi csak időpazarlás és rohadt hosszadalmas munka.
-
Gerisz
addikt
Én is 8800GT-ről váltottam de ez megeszik 2-t is reggelire, nem hogy nem erősebb.
Felteszem a COD4-et és mérek én is. Mondjuk a 8800GT nem igen mukkan meg 1920x1080-banCryfosban tuti, hogy sokkal erősebb, mert elhoztam havertól rögtön amint megjött a kártya és kipróbáltam fullHD-ban. szépen tudtam játszani bár értéket nem mértem, nem is szoktam.
-
XoZ
aktív tag
Lehet, hogy mégis kellene az operációs rendszer újratelepítés, mert az 5850-nek minimum 60%-kal gyorsabbnak kell lennie a Crysisben: [link] (8800GT nem volt, ezért választottam az annál egyébként kb. 20-25%-kal gyorsabb GTS250-et).
Esetleg egy 3DMark Vantage-et tudnál futtatni? Ott kb. 12-13 ezer GPU pontot kellene kapnod. Ha ott is probléma lenne az eredménnyel, akkor egyértelmű lenne a szoftveres (vagy esetleg hardveres) probléma. -
Scooby
aktív tag
Kedves 58XX tulajok. Aki nem akar biost flesselni, de szeretné meghúzni a kártyáját, annak megfelelő alternatíva lehet, hogy msi afterrel a feszültséget állítja be és amd gpu clock toolal pedig az órajelet lövi be. Én azt olvastam, hogy az msi program a catalystra épül, és mivel ott 900 a max ezért nem engedi tovább húzni az órajeleket. Továbbá az msi programmal csak a gpu feszültséget lehet állítani, de ott sem tudja majd mindenki, mint ahogy már a fórumban írták előttem. A kártyák 90%-ánál lehet a feszültséget állítani, de a memória feszültséget továbbra sem. Ahhoz már bios fless kell. Én kipróbáltam és nálam működött a dolog. Win7 64bit sapphire 5870. Remélem tudtam segíteni.
BUÉK mindenkinek!!!!!!!!!!
-
Dele77
csendes tag
válasz
KDavid17 #6400 üzenetére
1. Annó a 9800PRO-nál textúra problémák voltak az első driverekkel...
2.Az x800xt-nél a frissítési frekikkel nem boldogultunk az elején...
3. A 3870-esnél a Medal Of Honor fagyott ki pár perc játék után...Ekkor váltottam a 8800GT-re, de a szívem mindig a pirosaké volt!
Gondoltam, most újra megpróbálom, de látom, az elején nem megy nekik zökkenőmentesen, még mindig.
Ui: B.U.É.K. mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming RX 6700 XT OC 12GB GDDR6 Videokártya!
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- ASUS Radeon RX 6800 TUF GAMING OC 16GB használt videokártya számlával és garanciával eladó!
- MSI RTX 3080 GAMING X TRIO 10G - HIBÁS
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest