Új hozzászólás Aktív témák
-
zuchy & lsc
-
petrusz82
aktív tag
Sziasztok!
Hamarosan tervezem egy 5850-es videókártya vásárlását. Nézegettem a teszteket a neten, de olyan beállításban sehol nem végeztek tesztelést amire én kiváncsi lennék. Ugyanis jelenleg egy 8800 gts van a gépben, és annak idején pontosan lemértem melyik játék alatt hogyan teljesít a kártya. Szóval össze szeretném hasonlítani a két eredményt.
A játék: Crysis Warhead
pálya: Ambush
felbontás: 1280x1024, enthusiast beállítás
vsync és élsimitás kikapcsolva.Ha valaki végzett ilyen beállításokkal tesztet, nagyon megköszönném ha a minimum, maximum és átlag fps értékeket közölné velem.
Előre is köszönöm!
-
tgulyas
senior tag
Hali , menyire fontos a vga biost cserélgetni? frisiteni? nekem 3 honapja van meg a 5870-m de még nem cseréltem biost .
-
Sziasztok.
Csatlakoznék egy Sapphire 5850-el...És mindjárt az első bakim:
A vga-n displayporton egy 22-es monitor, HDMI-n egy lcdtv van. Monitor 1680x1050, tökéletes. A TV 1920x1080 (60hz) lenne, de nem megy kiterjesztett üzemmódban. Csak azt írja a TV, hogy nem támogatott üzemmód.
Ellenben ha klónozom 1680-ban, akkor jó.
És idáig egy 4850-el mindez tökéletesen ment... -
Messa
tag
Én nem is próbáltam máshogy. Beállítottam,hogy a képernyő kikapcsolása 11perc múlva és csak elfeketedik a képernyő,nem kezd villogni a monitorom ledje,mint a 9600GTvel.Ergó szerintem nem kapcsol ki a monitor. Mondjuk meg tudom nyomi a gombot ha elmegyek a géptől csak megszoktam, hogy működik
Egy kisebb vagyon volt ez a kártya és annak ellenére, hogy tegnap földhöz akartam csapni kezdek lehiggadni.
-
balcsy
aktív tag
Szerintetek mennyi be fog kerül nyárra?
-
P00By
nagyúr
-
s1ru2
aktív tag
Na örülök, hogy sikerült! Igen a kép nekem is csak elsötétül... de ez legyen a legkevesebb. Ha elülök úgyis kinyomom a monitort, meg a hangfalakat. Viszont ott ahol lehet állítani a "power optionst" az oprendszren belül, be lehet állítani, hogy mikor kapcsolja ki a monitort. Azzal nekem megy.
-
TB
tag
a nagy kurzor probléma nálam is fenn áll a hotfixel is,sajnos!
-
Messa
tag
Úgy tűnik az óriás kurzort orvosolta a bios frissítés viszont felfigyeltem még 1 dologra. Ha "kikapcsolja a monitort" a kártya akkor a monitor csak elsötétül,de nem kapcsol ki (ha sokáig nem vagyok a gépnél). Erre valakinek valami ötlet?
-
Hi!
5850 és 5870 tulajok közül lemérné nekem valaki, hogy mekkora a NYÁK a kártyákon? Milyen hosszú, hány cm?
-
kasa85
őstag
Sziasztok a segítségetekre lenne szükségem.Tudom amit kérdezni fogok nem teljesen a témához kapcsolódik ,de szeretnék majd valamikor egy hd5970-et,és ahoz szeretnék egy jó házat venni.Esetleg biztos valakinek van ilyen karija akkor segítsenmár lécives mert googlez-tam és nem találtam arra utaló jeleket ,hogy a HD5970 belefér ne-e a
Cooler Master HAF 922-be.Olvastam róla,hogy a 932-be bele állítólag bele megy de a méret ugyanaz csak a 922-nek alacsonyabb a magassága.Sztem értelmetlen 932-venni mert a 922 szinte ugyanazt a hűtési teljesítményt hozza mint a 932-ha jól van beállítva.Előre is köszönöm a segítséget,ha tudtok linket is dobjatok léci mert 3-órája lesem és nem találtam semmit róluk. -
Messa
tag
Fent a 10.1+hotfix, DX fix. Egyenlőre minden jó, mennek a full hds .mov,.mkv filejaim. Egyenlőre nem volt nagy kurzor sem. Feltolok egy warheadet megnézzük mit alkot terhelés alatt. 1 dolog zavar még néha "pittyen" egyet a PC speakerem,de látszólag a hanghatáson kívül nem történik semmi. KB óránként 1-2X. Tesztelgetem még aztán majd írok addig is nagyon köszönöm a segítséget.
-
s1ru2
aktív tag
-
Messa
tag
Szűz új vinyó került a gépbe a szűz új laphoz,procihoz,táphoz és kártyához tegnap szűz Windows-al.
Avivo-t nem raktam fel és DirectX frissítés nélkül TF2 tegnap vígan ment 2 órán keresztül.
BSplayert használok minden video file lejátszásához.
A többi dolgot amit írtál megnézem és felrakom a hotfixes 10.1et aztán meglátjuk.
-
s1ru2
aktív tag
Hali!
Nekem is volt a Full HD bugom és ugyanolyan kártyám van, mint neked csak 3 nap előnnyel
Mostanra tökéletes. Rakjál új Win7-et. Nyugodtan használhatod a 10.1es hotfixes catalystot is. Ennek a linknek a segytségével kalibráld be az MPC-HC-t (gondolom DXVA alatt halt meg). Nekem ezután ment. Továbbá fontos, hogy a videókártyán. Add hozzá HDTV supportban Catalystban a 1080p24Hz-et is. Valamint a Catalystból az AVIVO-t ne telepítsd fel.(illetve én most nem tettem fel és megy.) ÚJ Win7-el most tökéletes minden.(kopp kopp kopp) Továbbá ezt a Direct X frissítést tedd fel, mert nekem enélkül a játékok meg sem akarnak nyikkanni.
-
Messa
tag
Tegnap délután énis beléptem a klubba egy Gigabyte HD5850el.
Eddigi tapasztalataim:
"Óriás kurzor" bug
"Full HD lejátszás halál" bug
"Időközönkénti hűtés 100%on"bug
Konfigom az adataimnál. Windows 7 64bit
Illesztőprogram csomag verzió 8.66-090908a-088270E
2D illesztőprogram verzió 8.01.01.961
Direct3D Verzió 8.14.10.0700
OpenGL Verzió 6.14.10.9016
Catalyst™ Control Center verzió 2009.0908.2132.36827
Mit is mondjak? Csalódott vagyok:S -
válasz
killer1203 #7965 üzenetére
-
válasz
killer1203 #7963 üzenetére
-
s1ru2
aktív tag
Na húztam új Win7-et és midnen gondom megoldódott. DXVA kipipálva. Tökéletesen megy. Játékok szépen mennek. Belenéztem MSI Afterburnerbe is. Nekem nem kellett semmit átírnom a .cfg fájlban. Alapból tudok állítani bármit, pedig Gigabyte 5850-em van. (MSI Afterburner 1.4.2-es verzióm van) Lehetséges, hogy utána állítottak valamit ?
-
-
-
_Fefe_
tag
Ha azt akarod, hogy legyen powerplay, akkor ne módosítsd a fájlt. Amíg 5870-em (C3D) volt én is próbálkoztam az MSI AB-val, de nekem valamiért az összes játéknál lag-ot idézett elő, vagyis megvolt a kívánt +5-10% FPS, de a játék rángatni kezdett (Pl.: Dirt 2). Ha a CCC-vel tuningoltam, akkor nem volt gond, csak azzal meg limites volt a dolog. Nekem az ATT is működött, csak feszt nem tudtam emelni vele, vagyis csak a gyári 2D/3D értékeket engedte beállítani.
-
jegenye77
addikt
E8400-as proci 3,6-on kihajtja 100%-ba az 5850-et?
-
P00By
nagyúr
-
Stukker1987
senior tag
Gondoltam kis érdekességként felrakom
-
Tomate
veterán
Ma éjjel 0:06 perckor szembesültem első szürkehalálommal.---->Asus 5850
Holnap megy fel a peccs. -
m3ss
veterán
hello
gigabyte 5850-et huzok msi afterburnerrel
de miutan beallitok neki egy erteket, utana mar 2d-ben is azon az orajelen fog uzemelni, nem veszi le 150/300-ra, mint tuning nelkul...hogyan tudom megoldani, hogy tuning ellenere 2d-ben ugyanugy lecsokkentse 150/300-ra?
amugy meddig lehet kb fesz emeles nelkul huzni a kartyat? most 800/1150-en jarok, de kezdem felteni a tapomat, q6600@3.3 1,4v + 5850 + 2 vinyo es egy lc power 550w silent hajtja, ugyhogy gpu vcoret mar nem igazan akarnek neki adni -
-
TB
tag
válasz
Bajnokfoto #7937 üzenetére
Nekem mindig rossz volt,nem csak néha,fél perc alatt összeomlott a rendszer!
Most viszont fél órát nyúztam mindenféle videót és semmi gond,a hardveres gyorsítás kikapcsolása megoldotta a problémát!Remélem ez volt a kártyával a legnagyobb problémám -
werttzui
addikt
Ez a fránya dirt 2 megint nem akar betölteni a promo videóknál kifagy ,valami ötlet?
5850 es sapphire radeon! -
Robi BALBOA
őstag
válasz
errorcode06 #7911 üzenetére
IHivatalosan softveres probléma, de ha végig olvasod ezt[link] a tropikot akkor találsz olyan embereket akiknek nem a hotfix segített a problémán.
-
Bajnokfoto
csendes tag
válasz
Razermazer #7935 üzenetére
Úgy javult csak meg ha kivettem a hardveres gyorsítást
De valamikor meg nincs baja, össze vissza ahogy kedve van
-
Razermazer
őstag
válasz
Bajnokfoto #7934 üzenetére
Hát még mindig nem jó hmmmm, ez érdekes amikor utoljára beszéltünk úgy tünt hogy minden klappol
-
TB
tag
Köszi mindenkinek a gyors válaszokat! Böngésző csere, 10.1 hotfix nem oldotta meg a problémát!! A harveres gyorsítás kikapcsolása viszont igen,most már minden jó!Amúgy eddig ha full screen-re raktam ,fél percet nem bírt ki,(fekete halál lett a vége)!Most okés minden!
Különösen köszönöm Bajnokfotónak az infót! -
errorcode06
őstag
-
TB
tag
Sziasztok!
Sapphire HD5850 -em van,eddig nem volt semmi bajom vele(2 hete van meg),a hozzá kapott drivert használom,mert hallottam a különböző problémákról és gondoltam amíg jó a gyári,addig az lesz!De most kiderült egy olyan hiba,hogy bárhol nézek mondjuk youtoube-on egy HD videót,egy kis idő után meghal az egész rendszer,de csak akkor,ha teljes képernyőre rakom!
Csak az internetes videókkal van ez a gond.Játékok rendesen futnak!A nagy egérkurzor hiba nálam is van,de az annyira nem érdekel!
Megpróbáljam felrakni a most kiadott catalyst 10.1 -es hotfixet?Segíthet rajta?Másnak is van ilyen problémája egyébként? -
TTomax
félisten
Honnan vettétek ezt a GDDR3-as 5830-at?Mert már egy 4850-en is limitelt a 256bites busszal,kizárt dolognak tartom,hogy ha már az 5670-re is GDDR5 kerül akkor ide ne azt rakjanak...
-
errorcode06
őstag
Na most megnéztem az árfolyamokat és kiderült hogy 239$ kb 48k huf, így az 55k-s magyar beszerzési ár valóban reálisnak tünik. Bár én akkor sem választanám ezt a karit, inkább még összeszednék valahonnan 10k-t, és 5850-et vennék.
Bár amikorra megjelenik, nagy valószínűséggel megjelennek az új nvidiák is (cry), így lehet hogy lenyomják picit az árakat, és az 5850is 60k alá kerül !
TTomax
(#7917) MrCsiT válasza beers (#7914) üzenetére
MrCsiT
..bár mindenben egyetértek veled, legközelebb ne a Mobility kártya adatait nézd -
beers
addikt
válasz
errorcode06 #7923 üzenetére
Ha 55-nél többe kerül, akkor nem fogják venni szerintem!
-
errorcode06
őstag
válasz
sz.zoli25 #7915 üzenetére
Egyébként valószinű hogy addig berreg amíg be nem melegszik (vagy ütögeted, de ezt ink nem javaslom), úgyhogy vidd vissza a boltba, és cseréltesd ki. Ne várd meg míg teljesen megadja magát.
Pici off : Úgy hallottam, hogy a 6magos intel, 1000 dolcsi környékén lesz
beers, ez így van, viszont eleve 240$ több mint 55k huf, bár nem néztem a mostani árfolyamokat...
-
sz.zoli25
aktív tag
válasz
errorcode06 #7916 üzenetére
Szerintem is az a gond bár elég korán mert csak 2 hónapos...
A referencia kártyák eléggé zártak és igy szerintem a hőt leginkább hátúl nyomják ki...
A Vapor-x viszont eléggé nyitott nemtudom a melegből igy mennyi távozik a gépből és mennyi marad... -
errorcode06
őstag
válasz
errorcode06 #7916 üzenetére
Na jólvan, mentem gyűrni a vga-t
(Crysis)
-
errorcode06
őstag
Még valami !
Gyártók tekintetében ugye tök8 hogy meik karit választom ?(giga,xfx,zafír,asus)
Mind referencia kártya ugye, nem változtattak semmit rajta ? (pl a hűtésen) - tudom h van vaporx-es zafír, de ettől eltekintve mindegyik karin ugyanaz a hűtés van ?Az asus+xfx-nél pedig a márkát kell megfizetni...
sz.zoli25 : lehet hogy csapágyas a venti
- bár nem tudom h milyen csapágyazás van neki. Valaki esetleg ? Sikló, gördülő ?
-
sz.zoli25
aktív tag
Helló all...
Gép inditáskor az 5870-em ventillátora érdekes berregő hangot ad ki 3-4 percig aztán abbahagyja...Ha kicsit megpaskolom a gépházat akkor előbb...
(Retro tv feeling)
Nos tapasztalt valaki ilyet?Használhatom tovább vagy esetleg jobb ha minnél elöbb megy szervizbe? -
beers
addikt
Mivel az 5830 is ide lesz berakva, ezért itt kérdezném meg:
Valóban csak a memóriában fog eltérni a az 5830 az 5850-től? (DDR5 helyett DDR3)
Az Amd oldalán nagyon úgy néz ki!
Az, hogy a GPU-ra csak 500MHz-et írnak semmit nem jelent, ezt mindenki tudja!
Gyanúsan bestbuy szaga van a dolognak!
Kár, hogy csak márciusban lesznek kézzel foghatóak!
Valahogy az 5770-et kevésnek tartom, az 5850 meg drága! -
cowboy_bebop
őstag
válasz
errorcode06 #7911 üzenetére
A gond szoftveres. Rakd fel a hotfixet, ami megszünteti a problémát.
-
errorcode06
őstag
válasz
Robi BALBOA #7910 üzenetére
Ezekről a "tényezőkről" hol olvashatok bővebben ? - a fentebb olvasott dx9 és dx6 (Dungeon Keeper 2) gondok nekem nem jöttek elő
, bár jelenleg az alap drivert használom...
Egyébként valamiféle hivatalos indoklás féleségre gondoltam.Mind1, letöltöttem a hotfix-et, bár csak akkor fogom felpakolni ha előbúlyik a "trükköskékhalál"
-
Robi BALBOA
őstag
"Q6600-om már lassan 3éve üzemel, és nagyon jó a teljesítménye még ma is" Osztom a véleményed
(nincs meg nem is lesz egy darabig az a game amivel ne bírna el főleg egy 50-60% tuning mellett)
errorcode06: Igen elő jöhet a "szürkehalál" de ha elő is jön nem azt jelenti egyből, hogy hibás a karid, több tényező is kiválthat csíkozódást.
-
errorcode06
őstag
Szevasztok !
Ha 1 hónap alatt nem jött elő a "szürke halál" probléma, még előfordulhat h beüt a krach, vagy ez általában rögtön kiderül ? -
ffodi
veterán
válasz
joshua7 #7906 üzenetére
Nekem igazából nem számít hogy 2 vagy 3 év gari van rá, mert általában 2 évig nincs meg egy vga, sajnos hamar elavulnak a számtech alkatrészek(van 1-2 kivétel, mert pl. a Q6600-om már lassan 3éve üzemel, és nagyon jó a teljesítménye még ma is).
killer1203
Simán jó, nekem is 5870 van a P35-ben, + mellette physxnek egy GT220, és simán jól megy vele.
-
-
jegenye77
addikt
Miért drágább vagy 6-7k val az ASUS vagy GIGABYTE mint a SHAPPIRE?
Csak a Dirt2 kupon miatt?
Hűtése hangosabb lehet? -
Tody56
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Eladó szinte karcmentes Samsung S21FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest