- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirKero
őstag
Nos mostantól boldog / hogy elégedett is az a későbbiekben derül ki / tagja lettem a HD5850 tulajoknak egy Gigabyte kártyával.
-
Valty
aktív tag
Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy elég lesz-e a 620-as Corsair tápom az 5870, i7 860 és 2 db HDD mellé, de gondolom igen
-
strebacom
senior tag
Újabb, hát ezek 01.26-i ????? Dobj már egy linket légyszives ahonnan leszedhetem az ettöl is újabbat.....
A monitoros dolog ,meg driver hiba...Olvasgattam utánna....... -
ffodi
veterán
válasz
strebacom #7592 üzenetére
Aha, ami nekem van annak aminden eleme újabb mint ez, kívéve a control centert. De az nem is baj, mert a véglegessel be se jött, kiírta, hogy nem támogatott GPU(nyilván a GT220-ra gondolt)
. Ezzel viszont tökéletes. Ha régebbi driverekkel jó volt, és kikapcsolta a monitort, akkor próbáld meg a 8.70 RC2-t leszedni, hátha azzal jó lesz.
-
Goldmen75
őstag
Ismét bebizonyosodik, hogy nem mindig a legújabb a legjobb!
-
ffodi
veterán
Nem tudom, Ti hogy vagytok a végleges 10.1-es driverrel, de szerintem sz@r. Mondtam korábban, hogy ugyan az , mint a 10.1 Beta. Nomost kiderült, hogy nem. A végleges verzió, régebbi, mint a beta ami fennt volt nekem. Onnan derült ki, hogy teljesen letöröltem a Catalystot, majd fel a végleges drivert, és az nem 8.70-es verziószámú, hanem 8.69, illetve a control center 2009-es dátumot visel. Ezek mellett nincsenek benne alkalmazásprofilok, meg még 1-2 más. Most leszedtem a 8.70RC2-t eddig ez a legjobb, van benne minden, és 2010-es minden eleme(jan14 azthiszem)
-
strebacom
senior tag
Hali!! Nekem ez az új driver nem kapcsolja ki a monitort, pedig 10 percre van állítva a kikapcsolás idözítése, a kép elsötétül, de nem kapcs.ki a monitor.
Valaki találkozott már ilyennel??? -
jeni
félisten
válasz
Robi BALBOA #7578 üzenetére
A rendelést 8 napon belül lehet érvényesíteni,illetve lemondható egyéb kötelezettség nélkül
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Van még valaki rajtam kivűl akinek szaggat a Dirt2 5850-el 10.1-es driverrel? Mintha a 9.12 hotfixben már jó lett volna, most meg kiadnak egy újabbat amint megint szaggat?
-
Valty
aktív tag
Köszi a válaszokat
Kicsit tartottam tőle, mert Gigabyte kártyám még nem volt, de akkor úgy néz ki benevezek rá
-
Valty
aktív tag
Hi!
Iszonyat bajban vagyok
Hétfőn rendeltem egy XFX 5850 Black Editon-t, amit csak jövő héten tudnak postázni, viszont most tudnék szerezni Gigabyte 5870-et 10 vagy max 20 euróval drágábban, viszont ahogy elnéztem, ehhez nincs se játék, se semmi, csak a Vga.
Most mit tegyek? Mondjam vissza a rendelést?
-
Robi BALBOA
őstag
"Amikor ezt a házat vettem, az x800-as kártyámat tettem bele, nem igen emlékszem, hogy akkoriban lett volna hosszabb kártya az ATi-nál, de kijavítotok úgy is, ha tévedek..."
Hát igen ezek aszt hiszem csöppet hosszabbak voltak: [link] [link] és még volt egy-két kari Pl: dual 6600gt, dual 6800ultra.Amúgy a kis kondik nem nagyon számítanak, hogy hány pikofarad vagy nanofarad(csak azért mondom mert nemrég tesóm talált a szemét telepen egy Gigabyte Geforce6600(256mb-os) vga karit amit hazahozott, ő nem is foglalkozott vele de én megnéztem és külsőre annyi volta baja, hogy 4db kis kondi hiányzott róla, mondom próba szerencse(mondjuk soha nem gondoltam volna hogy életre kel) forraszok vissza (egy rosz DDR ramról kis kondik le) rá lett forrrasztve és be a gépbe és egyből ment is és azóta is megy és még a tuningot is kib.szottul bírja
), csak kb akkora legyen mint a többi és kész a gondot az ellenálás okozza mert az már tényleg nem mindegy milyen, de szerintem ha rámérsz a közelben lévő többi ellenálásra és abból lehet, hogy tudsz következtetni, hogy mégis kb milyen kell.
-
sz.zoli25
aktív tag
Már 7.8...
-
Dele77
csendes tag
válasz
Goldmen75 #7568 üzenetére
Itt nem arról van szó, hogy elengedett a forrasztás. Sajnos a fóliával együtt szakadtak le az alkatrészek. Tehát nem gyártási hiba. Hacsak nem a panel alapanyaga hibás és gyenge volt a ragasztó, amivel a fóliát ragasztották a műgyanta laphoz. De ennek a valószínűsége csekély.
-
-
Goldmen75
őstag
Na bakker, a nagygépen maradtak a file-ok....akkor majd este
-
Goldmen75
őstag
Alkatrész leesésről:
Anno dolgoztam az SCI-ban.
Szóval alaplapokat gyártottunk. Megkapta az ember a csupasz nyákot, be a pasztázóba, majd az automata ráülteti az alkatrészeket, aztán irány a "kemence" ahol a pasztából forrasz lesz. Na de saját szememmel láttam hányszor jöttek le az alkatrészek, vagy hánszor hibázott a gép s az adott helyre nem rakott alkatrészt....
Szóval nem egy tökéletes megoldás sem itthon sem külföldön, de egyenlőre nincs jobb.
Nem csoda hogy "gyári hibásak" a nyákok soxor... -
maflame
aktív tag
válasz
sz.zoli25 #7566 üzenetére
Létezik. Olvastam amit írsz és megnéztem. Nálam is 6-os lett, viszont volt fölül egy üzenet, "a win új hardware-t észlelt.....új értélelés javasolt"-vagy valami ilyesmi.
Rányomtam, lefuttatta a tesztet és most újra 7,8.Viszont amit tegnap vettem észre, hogy CapsViewer szerint nincs OpenCL támogatás.
..most, hogy tényleg nincs vagy csak nem észleli, nem tudom, én nem vettem észre sehol semmilyen lassulást vagy egyéb gondot. Minden jónak tűnik. -
sz.zoli25
aktív tag
Lecseréltem a 9.12-t 10.1-re...
Létezik hogy eddig 7.8 ra pontozta a win mostmeg 6-ra?
Elöször leszedtem a régit aztán telepitettem az ujat... -
SimonYana
addikt
válasz
Gyuri27 #7556 üzenetére
Jogos!
Saját tapasztalat!
Vettem egy Sopranot , mikor bejöttek a 9600GT-k. Elkezdtem belepakolni és szépbaszott az ideg!
De nem variáltam!
Beláttem , hogy ami nem meg nem kell eröltetni!
Már aznap árultam a házat,mert csak a VGA és a Winyókig jutottam...Lap ki az asztalra (ami szintén nem biztonságos,de van hely), és hetekig itt volt összerakva!
Na azóta Útálom THermaltaket! Nem Ő a hibás , mert én is nezegethettem volna a méreteket,de megtanultam!Abban is biztos vagyok , hogy Dele77 kolléga is megtanulta!
Dele77
Hídd el a leg egyenesebb út amit én mondtam!
Ha variálsz vele 100%-hogy bebukod a karit!
Ezt azonnal kiszúrják!
Oda kell menni,hogy f@sz voltam.... kérem feltételesen elküldeni az Asusnak!
Nem kerül semmibe a kiskernek sem és a nagykernek sem! Asus , megfogja javítani,ha nincs nagy gond! Ha nem vissza kapod rosszan és akkor már lehet variálni , heggeszteni , kalapálni!De ne halgass rám , hisz naponta járok a nagyker szervízbe !
Nincs semmi tapasztalatom , csak sörözünk! -
válasz
Gyuri27 #7556 üzenetére
Részben igaza van Dele77-nek.
Most nem tudom mit kell azon lovagolni hogy hogy történt.
Megtörtént, le is írta hogy hibás volt ő is és hogy jobban figyelhetett volna.
Inkább próbáljatok meg segíteni neki (én is segítenék de még nincs meg a kari) mint hogy egymást marcangoljátok.
Mellesleg leírom hogy tényleg könnyen lejönnek az alkatrészek.
A régi x1800-as karimról is hiányzott egy ic, bár ennek ellenére müködött tökéletesen.
De ez is csak eladás után derült ki, amikor az új tulaj egy takarítás során észrevette.
Mai napig nem tudom mikor esett le, vagy hogy hogy esett le -
Dele77
csendes tag
Nálam is ez volt a helyzet...Sopranom van, nekem is át kellett rendeznem a HDD-ket hogy beférjen a VGA, tervbe is vettem a házcserét a jövőben, de nem vagyok milliomos, így kénytelen voltam abból főzni ami volt. Láttam én, hogy problémás a dolog, ezért raktam oda a kartont. A kártya egy hónapos, azóta többször is kivettem-betettem már, de most megtörtént a baj. Ennyi.
-
Dele77
csendes tag
válasz
Gyuri27 #7556 üzenetére
Köszönöm a személyeskedő hangnemet!
A te kedvedért leírom: GYEREKEK! HÜLYE VOLTAM!
De szerintem senki nem kíváncsi arra, hogy emberek csámcsogjanak azon, hogy valaki hülyeséget csinált! Azért írtam be ide a fórumba, hogy segítséget kérjek az erre hajlandó emberektől, hogy helyrehozhassam a hibát és egyben felhívjam a figyelmet arra, hogy könnyen járhat így bárki! Te is!
Ehelyett kapok itt gumi kalapácsot és pajszert az arcomba...
Én nem hibáztattam senkit, szóltak hozzám, válaszoltam.
Amikor ezt a házat vettem, az x800-as kártyámat tettem bele, nem igen emlékszem, hogy akkoriban lett volna hosszabb kártya az ATi-nál, de kijavítotok úgy is, ha tévedek...
Megkérnék mindenkit, hogy aki tud, segítsen! Csak tíz percnyit kérnék az időtökből...
Egység Sugarú
-
Gerisz
addikt
-
Dele77
csendes tag
Persze! Nincsenek kötelezve semmire, mivel ők szabványos VGA-kat gyártanak... De gesztus jelleggel azért megtehették volna. Gondolván arra, hogy a házak egy része nem szabványos...
De nem gondoltam erre, mikor megvettem a házukat sokezerért és amikor a tt-nél megtervezték (kb. 23k volt), közel sem voltak még ilyen hosszú VGA-k, tehát ők se...Ezek szerint pereljem be a Thermaltake-et? Szerintem nem sok esélyem lenne ellenük.Nem tudom,hogy a házak hány százaléka érintett, de azért mindenki vigyázzon, nehogy úgy járjon, mint én!
-
rocket
nagyúr
"Egyébként pont emiatt tettem a panel hátoldala és a HDD közé egy vastag kartonlapot, de úgy látszik kevés volt
Az Ati is tehetett volna gyárilag vmi műanyag burkolatot a kártya végére, ha már ilyen hosszú panelt gyárt!"A kartya hosszusagban az ATX szabvanynak megfelel (a HD5970 is), arrol nem az AMD tehet, hogy a gyartok megszegik az ATX szabvanyt, es oda rakjak a HDD keretet
-
Dele77
csendes tag
Jól gondolkodsz, de én már továbbgondoltam...
Ugye mérhető vmi eredő ellenállás érték, ami az adott (jól működő) áramköri környezetben mérhető. Nekem ezt az ellenállás értéket -ami esetleg több tag eredője- kell azon a ponton beállítanom. Nem mondom, hogy elsőre menne, de elég jól el lehet találni néhány próbálkozás után, de a lényeg, hogy ugyanazt mérjem eredőnek.
Ugyanez érvényes a kondik értékére is.
A kérdés még mindig ugyanaz: Ki lenne hajlandó nekem segíteni?
-
Dele77
csendes tag
válasz
barnam_ #7538 üzenetére
Szó nem volt arról, hogy rángattam volna a kártyát kifelé...
Nem is gondolnád, milyen könnyen leugranak a helyükről ezek a kis alkatrészek. Ne próbáld ki, lehet, hogy meglepődsz...
Egyébként pont emiatt tettem a panel hátoldala és a HDD közé egy vastag kartonlapot, de úgy látszik kevés voltAz Ati is tehetett volna gyárilag vmi műanyag burkolatot a kártya végére, ha már ilyen hosszú panelt gyárt!
Persze, figyelhettem volna jobban, de már késő bánat!
De most nem is ez a lényeg, hanem, hogy lehet-e a kialakult helyzeten segíteni!
-
Goldmen75
őstag
Ezt én direkt nem akartam tőle megkérdezni
-
Robi BALBOA
őstag
A ventit hagy auto vezérlésen! (kivéve ha nagyon-nagyon tuningolsz 1,3v+)
Auto venti vezérléssel és jól szellőző házzal max olyan 85 fokos lesz a karid de az is csak Markok alatt, game alatt még lehet a 75-80fokot sem üti meg. Ettől nem is nagyon lesz melegebb mert ha adsz is neki feszt akkor is a ventit úgy szabályozza, hogy akkor jobban pörögjön. -
Nippon
őstag
válasz
Robi BALBOA #7529 üzenetére
Mennyi a max hőfok amit még tolerál hosszútávon? 60% környékén már nagyon hangos a venti és kicsit cicereg is
-
CheaterBandi
tag
Felraktam a 10.1 drivert és elötte utána nyomtam egy tesztet mi változott 9.12 hotfixhoz képest... 9.12 h. crysis warhead 1280x1024 dx10 8AA vsync 43.55fps 3dmark 06 18855 10.1 crysis warhead 1280x1024 dx10 8AA vsync 40.81fps 3dmark 06 18311
Most akkor mivan ennyire rossz vagy valami mást is kellett volna csinálnom telepítésnél ? XD -
djg
aktív tag
Hali,
Ha fel szeretném tenni az új 10.1-es drivert elég ha simán uninstallom a régit vezérlőpultból?
Eddig mindig így csináltam nv-nél és ati-nál is, de olvastam ebben a topicban, hogy valaki több (hatékonyabb?) pucolóprogramot is használ a cél érdekében.Kérdés tehát, h sima uninstall start menüből vagy vezérlőpultból elég?
Remélem igen...Dánke
-
Robi BALBOA
őstag
Nyugodtan mehet a karinak 1,2v 24/7-re is gyári hűtővel még az 1,25v is simán belefér!
A gyári hűtő mindig ugyan azon a hőfokon fogja tartani a karit ha húzatod ha nem csak ha húzatod akkor gyorsabban fog pörögni a venti azaz hangosabb lesz, de melegebb nem nagyon.(esetleg akkor ha nagyon-nagyon megfeszeled) -
Goldmen75
őstag
Kétesélyes!
1. ha bemegy a boltba garoztatni, vagy sikerül vagy nem, de ha nem, akkor végleg nincs gar, mert lehet akkor már tudni fogják, hogy ez ilyen kari s ha sikerül is megforrasztani s később lenne hibás más okból, akkor mivel "sérült" már nem fogadják be.
2. ha vissza sikerül forrasztani, vagy siekrül s minden ok, vagy nem, akkor még mindig leheet vinni boltba hogy nem jó, ugyanis ilyen apró forrasztásokat nem szoktak megnézni, tehát lehet szó nélkül elmegy garba s kicserélik.
?!Ezt jól megfogalmaztam
-
Dele77
csendes tag
Új fejlemény van! Megtaláltam az IC-t! A lábai nem sérültek, így vissza tudom forrasztani a helyére gond nélkül. Így a legnagyobb problémát már csak a másik három alkatrész ( két kondi és egy ellenállás ) jelenti.
Tehát: Olyan segítőkész kollégát keresek, aki megmérné nekem multiméterrel az 1-3 pozícióban lévő alkatrészek értékét, vagy hajlandó lenne a gépéből kivenni a kártyáját egy mérés erejéig Budapesten és környékén. A műszert én biztosítom. A mérés egyébként kockázatot nem jelent, garanciavesztéssel nem jár.
A segítőkészséget előre is köszönöm!
-
ffodi
veterán
válasz
maflame #7517 üzenetére
A hivatalos ugyan az mint a Beta volt. És az nem 8.69, hanem 8.70. Hogy miben újabb, azt nem tudom. Szerintem rakd fel a hivatalos catat.
quasarus:
Ott a legcélszerűbb beállítani. De, ha alkalmazásvezéreltre teszed, akkor értelemszerűen, majd a játékon belül állítod be, és ilymódon, lehet minden játékban más és más a beállítás. -
maflame
aktív tag
Vacilálok, hogy melyik drivert rakjam fel.
Van egy jan.22-én megjelent Asus féle -valami 8.69-es ...nem tudom csinált-e vele valamit az Asus, ..optimalizáltak rajta? ..vagy csak "leellenőrizték", hogy OK és kirakták a bétát az oldalukra?
Minden esetre, az asus-os 98MB, a hivatalos ATI-s pedig csak 70MB.
Mi lehet a különbség?
...nem sok kedvem lenne mindkettőt kipróbálni. -
ffodi
veterán
válasz
quasarus #7513 üzenetére
Ez csak a Te igényeidtől függ. 1920x1080-as felbontáson a dolgok már inkább vga limitesek, mint proci limitesek. Egy q9550-et vétek alapon hajtani.
Én azt javaslom, ameddig alapfeszen lehet húzni, addig húzd, és akkor nem lesz belőle semmi, gond, és a fogyasztnövekedés sem olyan számottevő, sőt......3500MHz kb reális alapfeszen, de én azért adnék neki egy 4GHz-et, mert az olyan szép kerek szám.
Ha tuningolod, nyilván nő majd a teljesítménye a játékokban. Szóval a döntés rajtad áll.
-
quasarus
tag
gondolom a 2,8ghz kevés! Min kellene 3-3,2ghz?
-
quasarus
tag
Hi all!
giga p45c ds3r deszkában q9550 intel procival, 5850-nek elég alap frekón, vagy húzzam a procit hogy kihajtsa rendesen? És ha igen, mennyire?
1920x1080 felbontáshoz
Thx!
-
SimonYana
addikt
Egy kist teszt azonos beállítésokkal a két Catalyst között!
-
SimonYana
addikt
válasz
ImpersonatoR #7501 üzenetére
Ki van zárva,hogy ezt gariztatják!
Dele77
Tégy egy próbát!
Kérd meg a boltot,hogy küldje el neked feltételesen!
Asus korrekt szokott lenni és ha nincs nagy baja megcsinálja neked!
1 hónap alatt megjárja az Asust!
Ne nyulj hozzá!
Hól vetted? -
lsc
nagyúr
válasz
ImpersonatoR #7505 üzenetére
Ha elolvasod a hírt [link] az alján megtalálod a választ.
-
lsc
nagyúr
válasz
ImpersonatoR #7501 üzenetére
A régit le kell szedni.
-
Dele77
csendes tag
válasz
Cseneles #7502 üzenetére
Csenes
Köszi, el vagyok látva műszerrel, szerszámmal... Elektrotechnikus végzettségem van, ilyen irányú tapasztalattal is rendelkezem épp eléggel.javítottam már alaplapot, vga-t, egyéb eszközt. A baj az, hogy az alkatrészekkel együtt a padok is leszakadtak. Namost, ezek pótlása nehéz feladat. Ha ezt a szervizre bízom, nem biztos, hogy olan hozzáállással állnának a javításhoz, mint én a saját kártyámhoz.
Goldmen75
Igazad van, de tegnap este villanyfénynél nem láttam semmit. Majd ma még egyszer körülnézek... -
Cseneles
őstag
szeva!
Hát apám ezt nem lesz egyszerű gariztatniforrasztás is elég körülményes de próbálj meg szerezni pár rossz cd lejátszót annak a panelje tele van ilyen kondikkal! Én már megcsináltam 1* egy HD2900XT-t ....bár azon elposszantak a hútás miatt
Nemárt 1 pontos multiméter sem!!Ha a panelen a talp nemszakadt fel akkor nemolyan vészes.......jó pálkával meg sok türelemmel
ÉN NEM VÁLLALOM1* elég volt
-
válasz
Goldmen75 #7500 üzenetére
Igaza van vesztedni valód mint írtad nincs. Ki tudja lehet szerencséd lesz és visszaveszik és megkíméled magad attól, hogy esetleg még nagyobb bajt csinálj (+ egy csomó rohangálástól)
Más. 10.1 ccc -t simán rá lehet installálni a 9.12 -re? Vagy le kell szedni előtte meg kiírtani remove er el? (első ati karim és most raktam újra wint nem akarom megint ilyen hülyeség miatt)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged