Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
Kifutottam az időből. ITT a teszt a PCI-E 1.1 vs PCI-E 2.0 -ról(5870-essel tesztelték).

-
Razermazer
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Ennek valószínűleg az az értelme, hogy a kezdetben kiadott kártyáknak egy része nem éppen felelt meg az előírt kritériumoknak(de úgy látom még most sem). De a rájuk került bios ugyanaz volt mindegyiken, na mármost a gyengébb modellek a nagy tesztelés ellenére, amit ugye mondanak hogy húú de szigorú, hát ennyire szigorú azok is átmentek a megfelelő rostán. De ezeknek a modelleknek kicsit több feszültség kell 2 d-ben illetve 3-dben, mivel ennyi kártyát nem hívhatnak vissza, ezért biosflasht alkalmaznak ami visszavivős garanciális ügyintézésnek felel meg. Jobb ez aki nem ért hozzá, és tényleg ez a baj sok tesztelés után úgyis kiderül mint otthon bajlódni vele. Aki ért hozzá az saját felelősségre nekivághat. Így nem lesz gond a csíkozás, lefagyás, meg miezmás érdekes dolgok. Csak ez elég rossz dolog az ati részére, bár erről nem ő tehet hanem a tsmc, majd egy későbbi időpontban szerintem egy jó kis per társaságában, be is pereli a kimaradt haszon miatt

Ezt én így gondolom de majd megcáfolnak akik jobban járatosak ez ügyben. -
ffodi
veterán
válasz
killer1203
üzenetére
Nekem speciel a P35-ös lapomban csak 1.0-ás (de lehet hogy 1.1-es) PCI-E csatik vannak, és egyáltalán nem fogja vissza. Valahol olvastam egy ilyen tesztet, ahol össze volt hasonlítva az 1.0 és a 2.0, és a különbség maximum 2% valahol pedig semmi.
-
proximus
senior tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Ahoz képest hogy így hívják, nálam nem baromkodik így már a kártya.(főleg bekapcsoláskor indította magát újra, meg dobott vagy 6-7 display driver stopped-et kicsivel a win7 welcome képe előtt(eventlog)) Egyszerűen bekapcsolás után nem sokkal még instabil volt az egész amíg be nem melegedett. Tudom hülyeség, de a lényeg hogy ez nekem megszűnt.
Ja igen, a javítás érkezik egyszer ebben a formában, illetve a hotfix driver. Hogy melyik lesz előbb hivatalos, azt nem tudom. -
proximus
senior tag
Újabb finomságok a forums.amd.com-ról:
Nem csak a vapor-x 5770 -eshez van gyakorlatilag beta BIOS, hanem 5750-től 5870-ig mindhez. Az alábbi linken ha kicserélitek a 116.zip-et 115,117,118,119,120 -ra, megkapjátok a többihez is a cuccot.(A 121 nem BIOS az rbe szerint)
[link]
Mindenki csak saját felelősségre próbálja ki, de ha szakszerűen fogtok hozzá, nem lesz baj.
Az rbe123 -ban nézhetitek meg melyikhez tartozik melyik.(Az 5770-hez kettő is van 115,116; gondolom a sima(115) és a vapor-x(116))
Sok szerencsét!
-
Stukker1987
senior tag
válasz
Razermazer
üzenetére
Minden tiszteletem az 5870Cf-nek

14k reális érték 5850-re Vantage P módban?
-
killer1203
senior tag
Olvastam hogy ezeket a kártyákat a PCI 1.0 visszafogja, kerestem tesztet de olyat nem találtam ahol PCI 1.0 és PCI 2.0 -val lenne összemérve, Nemtud valaki ilyen tesztet?
-
SimonYana
addikt
válasz
CheaterBandi
üzenetére
Annyira nem hiányzik!
Jó ez így gond nélkül is! -
SimonYana
addikt
Én nem értem ezt!
Csak én fogtam ki egy jó Asus 5850-et???
Nekem az ég világon semmi bajom vele ,pesig agyonra van húzva!
Meg emelte a feszt és az AF-el felhúztam a maximumra és így van azóta is!
Akár melyik Catalistet tettem fel,mindegyikel jó volt! -
Sárpac
nagyúr
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Halkabb és mellesleg idleben is loadban is jócskán többet fogyaszt mint a rev 1.

-
Nagymelák
senior tag
Sziasztok.
Segitségre lenne szükségem, tulajdonosa lettem egy Asus 5850 videókártyának, kíváncsiságból szerettem volna tuningolni egy kicsit ezért feltelepitettem az MSI after programját.
A gondom a következő megemelem a feszt és a GPU órajelét alkalmazom a beállitásokat de abban a pillanatban a kép elkezd ugrálni, amint vissza állitom alapértelmezetre minden rendbe jön, a képugrálás akármilyen kicsi húzásnál elkezdődik.
Mi lehet a hiba? Vagy kellett volna szerkesztenem az MSI programban azt a fájlt amiről néhányan írtatok?Köszönettel.

-
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Nekem rev.1-es van, idáig még nem volt panaszom vele, Ati Tray Tools-al használom. Játék alatt is allig van hangja. Nekem bejött idáig, lassan 2 honapja van meg.
-
SimonYana
addikt
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Jólnézki!
Tiszta olyan beütése van mint az egynyákos GTX295-nek. Még a venti is teljesen hasonló! -
ImpersonatoR
addikt
Most nézem, hogy 5870 Vapor-X ből is 2 fajta van Rev1. és Rev2. Érdemes nézni aki esetleg ilyet vesz, hogy már Rev 2. -st kapjon ha lehet. Kicsit több órajel meg halkabb is azt nem tudom jobban hűt-e. Iponból mindenesetre Rev2. s jött szóval ott érdemes próbálkozni. Itt egy összehasonlító test is ha valakit érdekel.
-
fanti
addikt
Én is feltettem a 10.1 hotfixet.
Teljesen elégedett vagyok vele!Semmi bajom sem volt a síma 10.1-el sem, és ezzel sincsen.
Maradt a 157/300 és a Crysis Warhead sem lassúlt semmit.
Win 7 x64 - et használok.Ezt próbáltátok már? : [link]
-
M@Db0Y
senior tag
válasz
CheaterBandi
üzenetére
Érdekes nekem az alap az megmaradt 157/300 viszont az utána lévő állapot 550/900 lett 400/900 helyett

-
proximus
senior tag
válasz
Stukker1987
üzenetére
1. Nézd meg hogy rendesen passzol-e a kártya a helyére, illetve ki is veheted, majd vissza(ha még nem volt)
2. Csinálhatsz egy CMOS CLEAR-t, ha tudod hogy állítgasd vissza a BIOS-t utánna.
2.a. Esetleg megnézheted van-e frissebb BIOS az alaplapodhoz.
3. Ha DVI-re van kötve a monitor, nézd meg a 2. porton is, illetve úgy a kábelcsatlakozásokat egyébként is.Hátha bejön valamelyik.

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Stukker1987
üzenetére
Nekem semmi bajom nem volt ASUS 5850-el 9.12 hotfixxel.
-
BullKoxa
őstag
Hi! Jó Ez a AvP 3 Szép mint állat!
-
Stukker1987
senior tag
Sziasztok!
Kezdeti lelkesedésem máris alábbhagyott az 5850 iránt!

Jelenleg Winfos újrapakolás és 9.12 hotfix után is vannak olyan jelenségek amiket nem értek!
PL: restartkor nem jön be a kép(csak függőleges sáv a monitor 2 szélén) és újra be kell kapcsolni a monitort, a súlyosabb pedig az h 2X is restartolok,3X is kapcsolok monitort mire van valami kép
Ja igen: hibaüzenet néha win alatt: Cannot load driverValami ötlet?
-
lamantin
tag
-
lamantin
tag
linkfix 10.1_02.05
: "incorrect links on amd page
ati_win7_vista_catalyst10.1_hotfix_8.69.3.1rc1_feb 2.exe.exe
there are 2 .exe in the link just remove one .exe and you are good to go"szerk.: vagy mégsem?

-
Sárpac
nagyúr
válasz
Stukker1987
üzenetére
Szerencsétlen!:

-
Stukker1987
senior tag
Hali!
Végre ma Asus 5850 tulaj lettem!
Már nagyon vártam.
Kiváncsi leszek mennyire válik be!Egyenlőre úgy döntöttem h tesztek helyett WIN Installt futtatok

-
proximus
senior tag
Hoppá hoppá, ezt lessétek:

[csíkosfagyás javítás] -
SirKero
őstag
Az 5830 ma sem jött ki. Jan.25. febr.05. ???
-
Na megvan a vga, remélem lesz időm berakni a hétvége folyamán.
Majd csinálok teszteket is. -
->Raizen<-
veterán
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
Nekem a multis élmény után egyértelmű hogy veszem eredetibe! Évekig elleszek vele!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
LackoMester
addikt
várj egy hónapot és Ci7 930-ast vegyél(azt várom én is)2,8Ghz -TB 3,06Ghz,árilag valahol a 920-as körül lesz..naná,h.CF 5850-es gyorsabb mint a sima 5870(de minek
), és ajálhatom akkor Asus(elvileg alapban azon jobb kondenzátorok vannak vagy Sapphire Vapor )van a csomagban OC progi,egész jó,az XFX-et nemismerem 
-
maflame
aktív tag
Ez csak az én tapasztalatom, nem biztos, hogy másnál is igaz lenne.
Nekem nem jött be a 10.1-es. A Photoshop-nál néha elsötétült a kép amit csak újra indítással tudtam megoldani. Illetve itt írták valahol, hogy a monitor ki-bekapcs is esetleg segíthetett volna... na mindegy az se nagy öröm.
A Dirt2-ben életemben először láthattam élőben a szürke csíkos képernyőt.
Az AvP demó meg kilépett mindig mikor beléptem volna a játékba.Tegnap este nálam vissza került a 9.12 hotfix. Azzal nekem semmi bajom nem volt soha.
-
sheedy
csendes tag
Szerintetek egy AsusP6X58D premium + core i920 v. 950 -es párosításhoz mit ajánlotok:
1. 2 db HD5850-es kártyát CF-ben (mivel a i950-nél említették, hogy igazán akkor jön elő a képessége, ha megfelelő alkatrészek is vannak mellé és itt említették, hogy egy jó vga cf-ben) vagy
2. 1 db HD5870-es kártyát single.A másik kérdésem a gyártókat illetően lenne.
- olvasgattam itt a fórumon, hogy a giga és asus kártyák esetében nincs letiltva az OC
- másrészt mi a véleményetek az XFX márkáról, azt esetleg lehet húzni?Előre is köszi.
-
s1ru2
aktív tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Hali!
Azzal nem volt semmi gond? Most mondjuk nekem 10.1 van fenn. Ma majd szépen újrarakom a Win7et-is RC ről teljesre. Remélmműködni, fog mert azért bosszantó hiba, bár enélkül is elviszi a legdurvább HD anyagokat is a gép szóval mind1... Bár most néztem és rivatuner azt írja, hog ynincs megfelelő driver a kártyához feltéve és ezért nem is tudok semit állítani. Gondolom azért egy reinstall jót fog neki tenni.Majd csak azt mondja meg nekem valaki, hogy ha újrarakom a Win7-et melyik drivert érdemesebb egyből feltolnom. 9.12 vagy 10.1 ?
-
M@Db0Y
senior tag
válasz
LackoMester
üzenetére
80-85 fok maximum neked tűnik furcsának, a kártya jól érzi magát ekkora hőmérsékleten is
Szerintem nem kell eröltetni a magas fordulatokat majd automatikusan feljebbviszi ha túl meleg. -
LackoMester
addikt
van egy Asus HD5870-es karim(gyári hütövel)az érdekelne mennyire melegszik,mert nálam elég érdekes(játéknál 45% venti fordulat pl.MW2 max.55C,COD 4 53-55Cde viszont COD WAW 65C,persze max.1920*1080 felb.)
ha meg automatára állítom nem emeli automatikusan a ventilátor fordulatot,a melegedés függvényében,igy simán 70C+
valaki valami info
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Na lejött és kipróbáltam!
A grafika még így dx9-ben is rettenetes jó(mármint nekem bőven megfelel) és 100-130fps-el megy,(1920*1080 minden max)
A játékélményt a demó alapján megitélni nem tudom, de szerintem(bizok benne) nem fogunk benne csalódni, engem főként az SP része érdekelne a gaménak.
Majd elválik még milyen lesz Dx11-ben és hogy milyen lesz az SP része ha jó akkor veszem is meg. -
proximus
senior tag
Na emberek, mérföldkőhöz érkeztünk a csíkos nyavaját illetően:
"We got information from AMD Engineers that they will release a driver version called the CAT 10.1v hotfix tomorrow, that will supposedly fix this grey screen issue for the HD5800 series cards. Please check back tomorrow on ATI/AMD's site or at least give it a few more days until you can find this new driver that will be release by them soon. Thanks for the support."
vagyis kb.:
"Értesítettek minket az AMD mérnökei, hogy egy 10.1 hotfix nevezetű drivert fognak kiadni a holnapi napon, ami várhatóan orvosolja a szürke csíkos mizériát a HD5xxx kártyák esetében. Kérjük nézzen vissza holnap(vagy még rá pár napra) az ATI/AMD weboldalára amíg letölthetővé nem válik ez a kiadásra kerülő driver. Köszönjük a támogatást."

-
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Így van, és most már kereséskor írja is hogy épp mit csinál

-
s1ru2
aktív tag
Helló!
Ma lettem 5850 tulaj. És lenne egyből 1 kérdésem. (Ha volt már akkor bocsánat, de létszi írjátok le a választ, vagy linkeljétek be a megoldást, ha van.) Media Player classic ban használnám a videókártyával való dekódolást. DXVA, de amit elindul a film, eldobja magát a driver. A film megáll, eltűnik a kép aztán visszajön azzal, hogy a driver helyreállt. (Nem tettem új win7et a 3870x2 után csak drivert, registryt pucoltam) Van valakinek vmi ötlete? Amúgy midnen más rendben van és remekül meg a kártya ! Gigabyte lett végül. -
->Raizen<-
veterán
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
Kiadtak valami steam update cuccost meg az avp3 demo is frissült valamivel azóta lehet jáccani! marinéval kinyirtam mindenkit meg predatorral is xd
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Nekem is elég sírva jön!

M@Db0Y: Azért az, hogy a demó csak dx9-es az azért ki..szás, mert engem pont a dx11 érdekelt volna jobban, hogy mégis mit mutat, na mindegy ha már így is szép és a játék élmény is bejön akkor megveszem, csak az a baj, hogy még nem jött le, hogy a fene enné meg.
-
asthma
tag
Üdv!
VGA karit szeretnék venni, és a kérdésem az lenne, hogy 5850 v 5870-et vásároljak? (mindkettőre megvan a keret). Megéri az 5870 azt az x10000ft különbséget, vagy sem?
Néztem teszteket, 5-15 fps különbség van a kettő között. Előre is köszi! -
millerur
tag
Sziasztok!
Év végén vettem egy ASUS HD5850-et egy i7 konfiggal (adatlapom). Van egy Samsung 225MW monitorom és amikor felrakom az új 2010-es ati drivert, játék közben egyszerűen megöli a monitoromat(full beszemcsésedik a kép, vagy szimplán elfeketül) a monitor tápkábelét ki kell húznom és megint bedugnom ha azt akarom hogy működjön rendesen, de a hozzá kapott driverrel meg minden frankó.
Valakivel történt már hasonló dolog?
Köszi!
-
M@Db0Y
senior tag
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
Multiplayert lehet tolni 1 pályán és deathmatch. Nem rossz bár a deathmatch mód nem igazán jön be nekem.(Semelyik játékba nem szeretem).
Grafika egészen jó dx9-el is de dx11re vagyok igazán kiváncsi ami csak a teljes játékba lesz elérhető! -
->Raizen<-
veterán
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
Olyan hogy nem csatlakozik egy szerverre sem már dél óta.

-
SimonYana
addikt
válasz
Goldmen75
üzenetére
Nem a CCC-vel!
Azzal nem tudsz feszt adni!
Itt a segítség! -
Robi BALBOA
őstag
NA valakinek lejött már az AVP?
Milyen?
-
ffodi
veterán
Konkrétan ilyen az Unigine Heaven Benchmark DX9 alatt, de ilyen a Crysis is DX9-ben, sőt DX9-ben minden ilyen:
Próbáltam több driverrel is, próbáltam feszt állítani a vga-n le-fel, órajelet le-fel, AA és AF-et ki-be, DX-et újratelepíteni, próbáltam a GT220 nélkül is. Egyszóval mindig ilyen.

-
ffodi
veterán
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
SirKero
üzenetére
Az alapelképzelés az volt hogy alaplapi vga lesz. Meg is vettem egy Giga 785gm-us2h lapot hogy majd azzal hajtom a tévét ami egy Samu 52a656. De mindig ott motoszkált a kisördög hogy egy ekkora tévén már a játék is élvezetesebb lehet, nembeszélve arról hogy egy elég komoly hangcuccom van van, amin a játékok hangjai is jobban szólnának. Így most ott tartok hogy össze kéne raknom egy htpc-re is ideális konfigot, amely 2D-ben teljesen csendben van, de ha játszani szeretnék akkor van benne kraft. A proci is ennek a szellemében lett kiválasztva ami egy Phenom II 925 lett. A hdd meg egy Samu F2 ecogreen 5200rpm-es a szinte nulla rezonanciája és melegedése miatt.
Csak még azt nem tudom hogy ha játszani fogok szeretném kerülni az egér-billentyüzet párost, mert a szoba úgy van kialakitva hogy ezeket nem tudom hova lerakni, ezért egy ilyen vezérlőt szeretnék, csak azt nem tudom hogy ezzel pl. a GTA4-et lehet-e irányitani.(OFF) -
ffodi
veterán
Olyan problémám van, hogy most felraktam az AVP demot, és játszhatatlan, mert össze -vissza megy a kép, fekete és egyéb színű háromszögekből állnak a dolgok. Próbáltam már többféle driverrel, de nem jó. Sajnos mint utólag kiderült nem csak az AVP ilyen, hanem minden ami DX9.
A dark void is eleinte ilyen volt, aztán frissítettem a drivert és megjavult(de közben átállytottam a cfg-ben dx10-re) szóval azt hiitem a driver miatt volt. Onnan derült ki biztosan hogy csak DX9 alatt ilyen, mert Unigine Heaven Benchmarkban DX10 és DX11 alatt midnen hibátlan, tessalation is megy, de ha DX9-es tesztet csinálok, akkor ugyan olyan mint az avp. Természetesen a kártya alapon megy, és a legfrissebb DX9-et felraktam.Tud valaki esetleg segíteni?

-
Sza_Sa
senior tag
válasz
SirKero
üzenetére
Bocs, megnézhettem volna az adatlapodon, eszembe sem jutott, annyira méregettem hogy hogy férne be

Még egy dolgot kérdeznék, 2D-ben mennyire melegszik és mennyire hangos a kártya? Nekem alapfeltétel hogy filnézéskor kussban legyen és lehetőleg ne okádja tele meleggel a házat. -
vhunor
őstag
Ebből nem talált valaki DX10 vs. DX11 összehasonlítást? Mert itt a GTX-ek DX10-ben csúnyán elporolják a HD4870/4890-et, és a GTX285 majdnem pariban van a HD5850-el
. Pedig ez elvileg ATI-kedvelő játéknak volt beharangozva, emlékszem a példálózásra, hogy majd ha jön a BC2, mennyivel szarabbul fog menni a GT200-akon mint az RV770/790-en...
Új hozzászólás Aktív témák
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Call of Duty: Black Ops 6
- Anime filmek és sorozatok
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- További aktív témák...
- ASUS RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X TUF GAMING OC Eladó!
- XFX RX 7900 XTX SPEEDSTER MERC 310 24GB BLACK EDITION - 3 év Alza Garancia
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC 6GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- ASRock Radeon RX 6700 XT Phantom Gaming D OC 12GB számlával és garanciával eladó!
- ASUS RTX 5070 12GB GDDR7 PRIME OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4242, 100% Akksi
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Hordozható napelem 10 Watt / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

bár én nem tuningolom de játékok / FarCry2 Crysis Cod MW2 / alatt nyúzom naponta több órát.

.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

), és ajálhatom akkor Asus(elvileg alapban azon jobb kondenzátorok vannak vagy Sapphire Vapor )van a csomagban OC progi,egész jó,az XFX-et nemismerem