- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SimonYana
addikt
válasz
cowboy_bebop #6599 üzenetére
Akkor te feltetted ugye az Asus biost!
Jobb úgy vagy semmi külömbség?
Mert ha azzal megy 880-on akkor semmi! -
SimonYana
addikt
válasz
cowboy_bebop #6595 üzenetére
Nekem mivel Sapphire így az auto tuningot használtam és felment 890/1290-re!
Majd megpróbálom a Crysis Warheadot hogy bírja! -
cowboy_bebop
őstag
válasz
GreatGodzi #6596 üzenetére
Akkor jól kicentizték AMD-éknél.
-
GreatGodzi
tag
válasz
cowboy_bebop #6592 üzenetére
Mindegy mennyit csökkentek, egy idő után mindíg kifagy a kártya. Alapfeszen szerencsére nem, úgyhogy marad minden a régiben.
-
Gicz
addikt
válasz
cowboy_bebop #6590 üzenetére
ilyen tuning dolgot nem tapasztaltam, de az asus féle progi vmiért nagoyn nem szimpatikus.
inkább msi afterburnert használok az nekem jobban bejön.
-
Gerisz
addikt
válasz
cowboy_bebop #6590 üzenetére
Nekem ezektől a szaros progiktól csak behal a rendszerem
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
GreatGodzi #6591 üzenetére
Sajnálom, hogy nem jött össze. A legminimálisabb feszültség csökkentésre is fagyással reagál?
-
GreatGodzi
tag
Közben nekem nem nagyon jött be a gpu-feszültségének a levétele, mert úgy általában tökéletesen ment alacsonyabb fesszel is, de néha csak úgy kifagyott a kártya legtöbbször szürke-csíkos képernyővel, de volt hogy csak úgy simán a win7 desktop is kiakadt.
Miután visszaállítottam a gpu-feszt normálra, azóta simán megy minden, csak hangosabb kicsit a venti 3D-ben...
Amúgy ez a 64bites Win7 ati 5000-es kártyákkal szerintem nem az igazi még sem driver szintem, sem egy-két játék-program-codec szinten sem, ráadásul túl sok memóriát zabál...
32bites win7-el nincs valakinek jobb tapasztalata? Vagy rakjam vissza a jól bevált XP-t?Úgysincs még túl sok DX11-es játék, de ami van, az úgyis megy XP alatt is tökéletesen, sőt még gyorsabban (konkrétan a Dirt2)... a látvány meg annyival úgysem rosszabb DX9-ben, és még a GTA4 is jobban megy XP alatt.
ha lesz időm lehet kipróbálom egy másik vinyón XP alatt az 5870-est...
-
cowboy_bebop
őstag
Valakinek volt már olyan, hogy 5850-nel alapfeszen az ASUS Smart Doctorral rosszabbul ment a tuning, mint CCC-vel? Smart Doctor-ral 800 mhz felett fagyott, CCC-vel a 880 mhz sem akadály (alapfesz).
-
Bajnokfoto
csendes tag
válasz
Bajnokfoto #6587 üzenetére
Sőt én még a 9.12-t se mertem felrakni mert csak rosszat hallottam róla
-
Bajnokfoto
csendes tag
Az 1080p-s gondok nekem is előjöttek de csak youtube-s vidiknél amikor is teljes képernyőre váltottam, hirtelen elsötétült a kép, ki-be lépett az asztalra, úgy belassult a gép hogy csak az újraindítás hozta rendbe. Most nem voltam Pesten 2 hete de azóta kijött valami új Flash azzal megnézem javul-e a helyzet. Játékoknál, filmeknél egyelőre nincs panasz meg a ventire se. Sztem itt driver, codec valamint oprendszer gondok vannak, nem egy kiforrott hardver ez még türelmes vagyok én is vele. Ha meg nem javul a dolog akkor váltás lesz Fermire (ha kijön valahára)
-
SimonYana
addikt
válasz
cowboy_bebop #6584 üzenetére
savanya!
De igen!
Itt pihent haver Sapphire 5870-e és még az 5850 víz block is ráment , így én erre leváltottam.Haver meg megvette az 5970-et.cowboy_bebop!
Nem tudtam kipróbálni,mert a Sapphiret nem lehet felhúzni csak ha Asus biost kap és én meg nem akartam varizni!
Inkább így érintetlenül eladtam és megtartottam magamnak az 5870-et! -
SimonYana
addikt
Nekem csak 1 hétig volt 5850-em,de nem tapasztaltam semmi ilyet amit Te itt most leírsz!
64Bites Win.7 van nekem is fent.
ImI87 Nekem Benq moncsim van és ha néha csilálja azt amit írtál az elején,én is ki-be kapcsolom a moncsit és utána okés!
Van itt még mit javítani a driveren! -
rento
őstag
Kezdem megunni ezt az 5850-es karit. Hihetetlen hogy így hogy lehet kiadni egy kártyát. Ott kezdődik hogy az elejétől fogva, mióta megvettem kattog a ventije. Mondom ez meg nem olyan nagy baj, mondom majd januárba visszaviszem gariba, amikor már remélhetőleg lesz normális szállítmány, nem akartam 1hónapig kari nélkül maradni. Aztán most hogy volt időm, elkezdtem 1080p-s filmeket nézni a napokban. Ekkor jöttek az újabb gondok. A kép szétesik, megáll a kép, a hang megy tovább, elsötétül a kép, a catalyst hibaüzenettel elszáll, aztán pár másodperc múlva megy tovább a film, és ezt kb. 5-10 percenként csinálja filmnézés közbe, szal az ideg már szétb@sz. Próbáltam a 9.11-es, a 9.12-es, és a 9.12-es hotfix drivert is. Mindegyiknél előjön a probléma. Viszont ami még érdekesebb az az, hogy játék közben tökéletes a kártya, persze a tökéletest arra értem hogy nem megy el a kép, de a venti az zörög.
Szóval hihetetlen, hogy kiad az ember 65-70ezer forintot egy kártyáért és fos úgy ahogy van.
Bocs ha hosszú voltam, csak gondoltam leírom a tapasztalataimat a karival kapcsoltban, mert már nem bírtam magamban tartani. -
ImI87
őstag
Nekem is volt egy ideig ugyanez a kép 5870-nel.
Kb. minden 3-4. bekapcsolásnál jött elő, a Win betöltő csík még normális volt, de amikor az asztal képet beadta, akkor váltott ilyenre. (Win7 64bit) Érdekesség, hogy ha ilyenkor kikapcsoltam a monitort, majd rögtön utána be, akkor már jó volt a kép.(Dell 2709W)
Valszeg csak v.mi driver gond volt, mert miután a 9.11-et lecseréltem 9.12-re azóta megszűnt a hiba. (Vagy esetleg a már korábban ismert Dell és ATI "nem szeretjük egymást játék" egyik újabb fejezete. Volt már ilyesmi a 4890 korszakban, ott az volt a jelenség kb félóránként 1-1 másodpercre elsötétült a kép.)
-
Sennalacy
aktív tag
válasz
->Raizen<- #6578 üzenetére
igen, 400/900.
-
Sennalacy
aktív tag
válasz
->Raizen<- #6572 üzenetére
Igen volt ilyen, a hiba nem az ön készülékében van!
Ez még csak béta... remélhetőleg fejlődni fog.
A kérdés inkább az, ha eltekintünk a képminőség változástól, hogy megéri-e, hogy a processzor 11%-helyett mondjuk 6%-on ténfereg, de közben a GPU órajelek szépen megemelkednek azt hiszem 150-ről 500-ra teszi.... komolyabb procik eddig se haltak bele a fullHD-s videókba sem. Ha ez így tényleg többet eszik akkor a gyengébb procis notebook-okban sem olyan jó hír, ha mondjuk HD filmet akar valaki hardveres gyorsítással nézni, mert a film felénél lemerül az aksi... -
SimonYana
addikt
válasz
cowboy_bebop #6574 üzenetére
Nem 890-en ment csak , de én is arra gyankodtam.Most vissza tettem alapra és azóta még nem fordult elő!
-
->Raizen<-
veterán
Közbe rájöttem 720pbe tökéletes mikor 1080pbe toltam át a hiba akkor jelentkezett a monitorom csak 19" 1440*900at tud mégis megjelent kicsibe a videó 1080pe is és láthatóan részletesebb volt tehát a hiba adott kérdés másnál is ez van? A cpu 6-10%ba van leterhelve csak holott ezelőtt 35-38%ot kapott!
-
->Raizen<-
veterán
Nah beleástam kicsit magam a flash playeres gpu gyorsításba és működne is a dolog látom gpuzbe hogy felmegy 57 fokra a kari meg hogy simán fut a 1080p-s big buck bunny videó viszont egy idő után elsötétül a képernyő és kiirja a win a vga nem válaszolt ezért alaphelyzetbe állt és a videó zöld képes lesz. Na ez meg mitől van?
[link] a beállítás gpu gyorsításhoz
[link] a videó amivel tesztelve lett. -
Gerisz
addikt
válasz
CheaterBandi #6569 üzenetére
Azt észre fogod ha jön, nem kell keresni apró csíkokat a képernyőn.
Bejön egy telibe szürke fekete csíkos képernyő és csak a jó reset segít.
Van aki lefotózta -
Sennalacy
aktív tag
válasz
Cseneles #6567 üzenetére
Én nem tapasztaltam ilyesmit, igaz nem is hardveres gyorsítós lejátszóval néztem. Illetve nálam DVI-HDMI kábellel van összekötve a TV-vel, mert a korábbi kártyán csak ilyen kimenet volt és nem cseréltem ezért most kábelt.
A béta 2-es flashplayerrel néztem hardveres gyorsítással 1080-as youtube videókat és az úgy tűnt rendben van. [Adobe Flash GPU Acceleration Guide] -
Sennalacy
aktív tag
A kártyán a feszeket nem bántották szerintem. Ha jól tudom minden 5850 1.087V-el megy és az MSI afterburner szerint ez is. Egyszerűen csak feltolták az órajeleket 725-ről 765-re, illetve memóriánál 1125-re.
Azon az egy csíkozáson kívül nálam még nem volt probléma. Illetve az extended desktop két DVI portra kötött monitor illetve tv mellett nem igazán tökéletes, de ez szerintem driver hiba lehet mivel mindkét kivezetés külön-külön jó, csak együtt néha vibrál... ami idegesítő, ezért nem is tudom használni most így. Remélem lassan jön valami normális driver, nem csak ilyen toldozgatott hotfixesek.
Ja illetve a dobozban alig van valami.. játék persze nincs, sőt mivel mindenféle kivezetés van a kártyán ezért átalakítók közül is csak egy.
Egy bajom volt csak vele, hogy az üzletben csak ez az egy volt akkor, és a doboza olyan nyúzott volt mintha végig rugdosták volna pesten.Ezért kicsit aggódtam, hogy valami gariztatott darab került hozzám, de egyenlőre úgy tűnik minden ok vele. Régebben volt egy MSI 8800GTS-em amivel nagyon meg voltam elégedve, van rá 36 hó gari, úgyhogy jó kis kártya ez, ha meg mégsem akkor van idő, hogy kiderüljön.
-
SimonYana
addikt
A nyák éppen akkora mint a hűtő burkolata!
Ha választanom kellene,hogy víz hűtés vagy haf,akkor a vízet választanám!
Attól hogy jó szellőzik a ház,nyersz max 10 fokot!
A vízzem 20 vagy 30 fokot nersz és mellé még egy kicsed is járul!
De ha gyerekkorodban szerettél volna pilóta lenni,akkor lehet a sok venti zaja tetszeni fog!
Nagyon jó és szellős a HAF,de a víz az víz! -
subaruwrc
félisten
válasz
miklos16 #6554 üzenetére
Például amit Gaboman írt a hűtés alap órajelen is alig bírja hűteni
milyen terhelés alatt?
eggyik haveromnak törötten érkezett a kártya(sapphire) a burkolat volt eltörve+egy 2 cm-es karc volt a kártya jobb sarkában.
gondolom az amd hibájaA kártya rengetege eszik terhelve kb 320 W-ot pedig a gyári érték 300 alatt van!
ez gondolom hitelesített műszerrel mért adat és nem a konektorba csatlakoztatott kütyüről leolvasott érték
ezeknél kicsit erősebb érvek kellenének. -
NFree
addikt
válasz
SimonYana #6508 üzenetére
kis infóra lenne szükségem, te akkor most cseréltél blokkot a karin?
Mert ha igen akkor valszinű szerelted is , és innen lenne a kérdés a gyári hűtő mennyire lóg úgymond túl a kártyán, ez azért lenne fontos mivel egy 98gtx épp befér a házamba s ha úgymond a kari nyákja nem hosszabb nálla akkor egy vizes blokkal én is beaplikálhatnék egy ilyet , ha lessz rá keret. Vagy van egy másik megoldás haf 932 csak ahhoz megin gyüjtenem kell -
a347
aktív tag
válasz
Sennalacy #6545 üzenetére
Konkrétan a csikozásra gondoltam én is, ami sok kártyánál előjött, amire többnyire olyan feltételezések születtek, hogy feszültség beállítási problémák lehetnek a ludasak.
Gondolom az OC kártyáknál felpiszkálják egy kicsit a referenciaértékeket, s így talán nem jön elő az előzőekben említett hibajelenség, ha mégis akkor nem a feszültségértékekkel volt/van a probléma.
Igazából csak erre az irányba is akartam puhatolózni.Nem utolsó sorban most rendeltem meg a kártyát, ezért lennék kiváncsi a véleményekre.
-
SimonYana
addikt
válasz
cowboy_bebop #6560 üzenetére
Azt sem értem,hogy ha már itt ketten beszélgetnek erről,miért nem priviben folytatják????
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
CheaterBandi #6559 üzenetére
Légy szíves, hagyd abba a topik szétoffolását. Itt az 5850/5870 VGA-król beszélgetünk.
-
CheaterBandi
tag
nézem a hőmérségletet SpeedFan 4.0-ával System 35fok,CPU 34fok,AUX 6fok,Core0 39fok, Core1 37fok ez van ha csak netezgetek és nem játszok!
Ez jó érték ?
-
RI/OS
addikt
válasz
CheaterBandi #6557 üzenetére
A hőfokokat nézd meg, tesztelgesd.
Addig lesz időd utána olvasni, hogy feljebb mit hogy kell beállítani -
CheaterBandi
tag
hát 3.16ghz-ről 3.8ghz-re tettem és a 3d mark 06 pontom 15409-ről 18347 lett : D
rendben érdeklődök ott is : D -
SimonYana
addikt
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
CheaterBandi #6552 üzenetére
Azért mondom hogy kérdezz a lapod topicjában, mert lehet hogy fel tudod rakni nagyobb fsb-re és megy, de közben lehet a lap szétfeszeli a procit (gigabyte lapoknál spec minden auton hagyott feszültség az órajel arányában növekszik)...magyarra fordítva könnyen lehet hogy kinyírod a konfigod
-
miklos16
csendes tag
válasz
subaruwrc #6480 üzenetére
Például amit Gaboman írt a hűtés alap órajelen is alig bírja hűteni,eggyik haveromnak törötten érkezett a kártya(sapphire) a burkolat volt eltörve+egy 2 cm-es karc volt a kártya jobb sarkában.
Fórumokon azt olvastam hogy nem működik a HDMI csatlakozás.
A kártya rengetege eszik terhelve kb 320 W-ot pedig a gyári érték 300 alatt van! -
Mach5
aktív tag
válasz
CheaterBandi #6552 üzenetére
Álltalába akkor fagyás szokott bekövetkezni! De ne félj, ha tovább nem bírja úgyis észreveszed, de szerintem már jó ez a 3.8ghz is!
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
CheaterBandi #6549 üzenetére
Sztem ne az ati topicban vezesd le a procituningodat, van erre megfelelőbb/naprakészebb topic is.
Amúgy Mach5 véleményével ellentétben az, hogy jó a procid és van mi hűti még semmit nem jelent, feszekkel meg addig semmiképp se játsz, míg nem vagy képben majd mindennel a lapodat illetően
-
RI/OS
addikt
válasz
CheaterBandi #6549 üzenetére
lol, ne szórakozzál, mert így sokáig fog tartani.
Indítani 400-ról kell, menni fog auton nagy valószinüséggel, csak írd át 400-ra az fsbt -
CheaterBandi
tag
nah jó olyat találtam hogy cpu frequency az(FSB) 333 most próbaképpen feltettem 336-ra és ugye mivel a szorzó e8500esetében 9.5 ezért 3164-ről 3192-re ugrott : DD de a feszt hol tudom adni ? ASUS P5QL PRO
-
CheaterBandi
tag
nah jó olyat találtam hogy cpu frequency az(FSB) 333 most próbaképpen feltettem 336-ra és ugye mivel a szorzó e8500esetében 9.5 ezért 3164-ről 3192-re ugrott : DD de a feszt hol tudom adni ? ASUS P5QL PRO
-
Mach5
aktív tag
Tudom, hogy minden procinál más ezért írtam, hogy feszültség emelés-t kérdezze másnál mert én nem tudom, meg azért írtam, hogy szerintem bírja a 3,8ghzet mert nem vagyok biztos benne, de szerintem bírnia kéne mivel jól tuningolható a 8xxx széria, és nem is gyári hűtője van neki!
-
Sennalacy
aktív tag
Mi a kérdés pontosan? Nekem is olyan van.. eddig minden ok volt vele, egy csíkozást láttam épp tegnap.. azóta semmi.. Igaz patch-eltem a programot is aminél csinálta, szóval ha szoftveres gond volt, akkor ez is megoldhatta. Igaz az első hibának is két hétig tartott míg kijött, szóval lehet hogy eleve nem produkálja sűrűn.
-
Mach5
aktív tag
válasz
CheaterBandi #6541 üzenetére
Hát nem tudom én ezt, de szerintem bírnia kéne fesz emelés nélkül olyan 3,8ghzet a processzorodnak mivel elég tuningos a processzorod plusz még nem is gyári a hűtőd! Ezt mástól kéne meg kérdezned, hogy hány ghztől adjál neki plusz feszültséget, de szerintem 3.8ghzig bírja feszültség emelés nélkül!
Venti sebességet se tudom:S De nem hinném, hogy azt kell állítgatnod, csak ha már nagyon hangos, szerintem akkor kéne azt állítgatnod, de nem hinném, hogy nagyon hangos lenne! -
Mach5
aktív tag
válasz
CheaterBandi #6539 üzenetére
Nekem is eleinte kínai volt, de utána már kezdtem rájönni! Deletét nyomkodod mikor indítod a géped, és biosba leszel! Fejből nem tudom, hogy hova kell menni, de mindegyiket nézed át egyesével és te is rájösz, hogy hol lehet átálítani! Nekem van egy olyan, hogy cpu frequenczy az mutatja, hogy mennyin megy a processor, cpu clock ratio pedig szorzója, plusz gombbal lehet feljebb vinni, minusz gombbal lejebb vinni! Cpu Frequenczy az nekem 266mhz! Ezt is plusz gombbal lehet feljebb minuszal lejeb vinni! Ha pl. neked cpu frequenczy 280mhz, cpu clock ratio 10! Akkor azt jelenti, hogy 2,8ghzen megy a processorod mivel két értéket meg kell szoroznod! Szóval ha te a szorzót 11re teszed akkor lesz 3080mhzed a processorod! Matematikával ki lehet számítani egyszerűen, amennyire akarod! De szerintem olyan 3,8 3,9 4ghz elég lesz a processzorodnak! Ha nagyon sokat tuningoltál már akkor érdemes a feszültséget is állítanod! Remélem értetted amit le írtam!
-
CheaterBandi
tag
én többször is szerettem volna tuningolni csak etéren teljesen fehér volt van a fejembe és mikor kértem segitséget úgy hangzott mintha kinai lenne pedig érdekel a téma :/ szívesen várom a segítséget bármilyen formába amúgy ASUS P5QL alaplapom van tudom nem egy tuningbajnok de egy 3.8-ig simán vinnie kéne...
-
Mach5
aktív tag
válasz
CheaterBandi #6537 üzenetére
Tuningolod E8500at és úgy bírod megnövelni a proci eredményt! Amúgy is jól tuningolhatok E8xxx processzorok neked meg ha jól látom nem gyári hűtő van hozzá, szóval szerintem tuningoljad, és úgy megnölhet az eredménye is!
-
CheaterBandi
tag
válasz
cowboy_bebop #6536 üzenetére
hát igazából ati overdriveon nem nagyon látok fesz változtatást igy marad az alap beraktam 850/1200-ra 40% ventillátorra normál állapotban 40 fok terhelésnél 60-70 fok és nem lép ki a crysisnál hibátlanul müködik és 3d mark 06-nál sem volt gond
kapott érték ha 725/1000mhz
15409pont:
6804
8647
2873kapott érték ha 850/1200mhz
15819pont:
6867
9186
2877Intel Core 2 E8500 3.16Ghz+Asus V60
Asus EAH5850
Kingstone Hyper X Black Edition 2x2 GB 1066mhz
Windows 7 Ultimate 64bitEz milyen érték 15819 ? és hogyan tudnám a proci eredményt 2877-ről megnövelni ?
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Cheater-666 #6533 üzenetére
Nálam 1.088 volttal megy 880-at (érdemes alapfeszen is megpróbálni az 5870 órajeleit).
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Cheater-666 #6533 üzenetére
850/1200-ig elég lesz. 1,115v-os gpu fesszel vinni fogja 100% 40% venti fordulat fixen ajánlott!
Ilyen órajelen mindössze 3-4 %-al lesz lassabb mint egy 5870es kari. -
zirigy
tag
válasz
subaruwrc #6531 üzenetére
Jó ennek örülök. Köszi a választ.
Amúgy SLI-be nem is akartam kötni
Meglátom majd mennyire fog beválni a kártya, azt majd lehet az év folyamán cserélek AMD-s lapra és kipróbálom a crossfiret, de az még messze vanÍgy is nagy lépés előtt járok, mert ez lesz az első ATI kártyám. Eddig nVidia fann voltam
-
Cheater-666
csendes tag
hello egy hd5850-et meddig érdemes húzni 725/1000 ről ? ati overdrive-ban ott 1200/1400-at enged ..és a felhúzott értékhez megkora venti sebesség javasolt ?
i5 750
8gb ram
1920 x 1080-ba tolom -
a347
aktív tag
Sziasztok!
Mia helyzet a gyárilag tuningolt 5850-sel. Esetemben MSI 5850 1GB DDR5 (R5850-PM2D1G-OC) .
-
zirigy
tag
Sziatok
Egy 5870 vétele előtt állok, ami 2 héten belül várható.
Olyan kérdésem lenne, hogy a mostani gépemel nem lesz valami kompatibilitási hibám?
Úgy értem, hogy nVidiás csipszetű SLI lapom van, most meg akarok rakni bele 1 ATI kártyát.Persze az AMD procim húzva van, valószínűleg a kártya is lenne picit. Itt nem cseszne bele az nForce?
-
zuchy
őstag
-
->Raizen<-
veterán
Csíkozós vga-k és a tulajdonosaik! Próbáljátok meg azt hogy újrateszitek a win7 64-bit op rendszert és a windows update-t átállitjátok hogy csak az user engedélyével telepítődjenek a frissitések. Én nekem nincs felrakva egy frissités sem a mostaniak közül és nincs semmiféle problémám a karival! Olvastam hogy w7 64-biten jellemző ez a hiba általában és sztem akkor az egyik frissitéstől csikoznak a vga-k kb! És azért gyanus ez a dolog nekem egyre jobban mert ennyi vga-t egyszerüen nem kellene átengednie a végső teszter gépnek a gyárban amelyik csíkoz már terhelés nélkül is azt meg pláne!
-
Dele77
csendes tag
Igen, sajnos próbáltam a hotfixet is, eredmény nélkül...
De azért köszi!
Viszont! Megfigyeltem, hogy erősen pályafüggő a dolog! Bizonyos pályákon több az fps, mint az eszem
( 300fps alá nem esik, olyan 400fps az átlag, 1280-ban ), de a Bog iszonyatosan lassú, az említett 40fps a minimum, de az átlag 55, a max. pedig 120.
Aztán a legérdekesebb! Az Ambush nevű pályán van középen két szétlőtt harckocsi, kinézetre egyformák, mindkettő lángol. Namost, ha az egyik felé nézek, 450fpst kapok, de ha a másik van a képben egyből lezuhan 90-re, akkor is, ha nagyobb a távolság és még épületek is vannak közöttünk...Tehát: hasít a kártya, egészen addig, amíg a tank felé nem nézek a pálya bármely pontjáról...Nem kell pont rácélozni, elég ha ott van a látómezőben! Az a legzavaróbb, hogy a 4-600fps-ről egy rántással vált át 90fps-re.Ezt az újratelepítési dolgot megpróbálom, ha lesz egy kis időm...
-
Gerisz
addikt
válasz
Sennalacy #6510 üzenetére
Mekkora már. Épp írni akartam neked az előbb és rákattintottam a válasz gombra erre megjelent nekem is a "csíkos" képernyő
Tegnap olyan volt, hogy nyomtuk a modern 2-t multiban és egyszer csak összeugrott a kép.
Olyan mintha minden 2. függőleges csíkot kivettek volna és a maradékot egymás mellé rakva csinálták volna a képet, de játékból ilépve is csinálta a winben is, csak a restart hozott megoldást.
Egyébként azt vettem észre, hogy tényleg nem szereti a meleget a kártya, vagyis nem is bírja. Lekapcsoltam a procin kívül minden ventiti a házban és kb fél óra alatt KO. Nem ad tovább képet. -
RI/OS
addikt
Letölteni innen lehet:[link]
-
SimonYana
addikt
válasz
Black Dragon #6520 üzenetére
A tuning mindég sok idő!
Az autó tuning is lépésenként kezdi emelni szépen,addig amég stabil.
Tuningolni nem lehet pikk-pakk.Ez nem egy sebesség váltó,hogy beteszem 4.-be oszt jóvan. -
RI/OS
addikt
érdemes megjegyezni, hogy a legújabb 5870 ati bios már 1,175v alapfesszel jött ki. Ez egy egységgel több, mint ami volt. Szóval a fesz emelés megoldhatja a gondokat. A fekete képernyö+driver nem válaszolt is akkor csinálja, ha nem birja a kártya azzal a fesszel azt az órajelet. Akinek gondja van, javaslom a +1 lépcsœ feszt, gond nem lehet, hisz az atinál is ez az alap már. (persze felelőséget nem vállalok)
Üdv -
Gicz
addikt
válasz
Gaboman #6515 üzenetére
most az van....
de fentvol a 9.12, azzal volt 1 hétig olyan h ha volt a GPU terhelve , akkor az asztalon a felső 1 centiben a képernyőnek csikozás volt, elcsúsztak a pixelek összevissza.
de ha nem volt terhelve akkor OK volt minden. (pl megállítottam a videót, ilyesmi.)
hotfixel ez megjavult de jött eza driver nem válaszol dolog. remélem 10.1 már normális lesz, ha az sem akkor visszaviszem a karit.
-
fanti
addikt
válasz
Sennalacy #6510 üzenetére
Szerintem ne parázzál nagyon.
Játszál szépen tovább, vagy futtass valami demót végtelenítve 24 órán át, olyat ami 100% terhelést ad a karidnak, és meglátod, hogy előjön-e ismét a hiba.
Lehet hogy csak pillanatnyi elmezavar volt, nyugi!Ez a vas még nagyon-nagyon új, és a driveresek az ATI-nál nem tudtak még teljesen felnőni a feladathoz.
Próbálgass! Tesztelj!
-
Sennalacy
aktív tag
Nekem is megvolt az első függőleges csíkos képernyőm cirka két hét után..
Minden gyári órajelen volt, ami persze nálam OC ed. miatt 765/1125. Eddig semmi gond nem volt, végig a 9.12-es hotfix volt fent, és Dragon Age alatt mondta be az unalmast... Feszt emelni nem nagyon akarok neki, ha garis probléma, a táp meg eddig elég volt neki, csak épp most hasalt volna el?
Szerintem nem.. Akinek volt már ilyen, miután először előjött utána egyre gyakoribb volt, vagy mire lehet számítani? Azért kérdezem, mert hallottam, hogy valaki februárban akar gariztatni, mivel addigra ideérhet a jobb széria..
-
SimonYana
addikt
No...Uraim!
Új infó!Az EK 5850-es vizes block rámegy szépen az 5870-re is!
2 db csavart nem lehet behajtani,de nem sok jelentősége van,mert nagyon közel van másik kettő és az szorít eleget rajta!
Szóval ha valaki váltana VGA-t és bevizeszte,nem kell áron alul kiakcióznia az előző blockot!
Catalist autó tuning alatt,mikor végig 95% körül hajtja,akkor volt a GPU hőfok 49 fokos! -
XoZ
aktív tag
Ez így tényleg szoftveres gond lesz. Olvastam, hogy több drivert is próbáltál, közte volt a legújabb 9.12 hotfix is? Esetleg érdemes lehet a játékot is újratelepíteni, hátha a korábbi kártya miatt bentragadt valami olyan beállítás, ami lerontja az 5850 teljesítményét. Végső megoldásként sajnos csak az új OS marad, ha van rá lehetőséged, akkor először egy külön winchesterre javaslok egy gyors telepítést a legszükségesebb driverekkel (mert ha nem segít, akkor nem kell mindent feleslegesen újratelepíteni).
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
GreatGodzi #6501 üzenetére
Igazán nincs mit, örülök ha segíthettem.
Igen, a csíkozás - tuningnál is - a kevés feszt jelenti. -
Dele77
csendes tag
Futtattam 3dmark 06-ot: SM2.0: 8755, SM3.0: 9805pont. Ezek szerint ez rendben van...De!
Most este próbáltam a COD4-et neten és majdnem sírva fakadtam! A Bog nevű pályán 40-50 fps körül van az átlag! 60 alatt már pirossal írja az fps értékeket! Ez piszok lassúRáadásul annyira rángat,hogy játszhatatlan! 1280-ban próbáltam, a ccc-ben minden alap, a játékban 0xAA, 8xAF, de azt is visszavettem, eredmény nélkül.
Tuti driver gond lesz...Ha benchmarkokban jó, hardveres gond nem lehet.
-
zuchy
őstag
válasz
GreatGodzi #6501 üzenetére
Külföldi oldalakon is írták, hogy a csíkozás feszültségprobléma. Lehet megoldja egy hangyányi feszültségemelés? Akinek csíkozik az próbálja valahogy ki.
-
GreatGodzi
tag
válasz
cowboy_bebop #6489 üzenetére
Köszi a tippet cowboy_bebop, a feszcsökkentés egész jól bevált, bár túlzottan nem jó levenni, mert egy idő után szürke csíkos képernyővel elszáll a kártya, de az 1,162V-ról 1,137-re levéve a feszt minden elmegy, és tényleg nem melegszik annyira a kártya, így valamivel halkabb is lett 3D-ben.
Viszont lehet ezzel meg is oldottam a néhány embert érintő problémát (a szürke csíkokat), mert túl alacsony fesszel mindíg úgy szállt el a kártya, hogy függőleges szürke csíkokat rakott ki, és ki is fagyott az egész winfos. Lehet néhány ilyen problémával küzdő embernél nem ad le elég áramot a táp a vga-nak, és azért vannak ezek a problémák.
Azért még mielőtt sokan lehülyéznének, ez csak egy felvetés, egyáltalán nem biztos, hogy így is van, főleg úgy, hogy nem is tudom kinek milyen gépe-tápja, esetleg lerobbant winfosa van, és hogy mitől is vannak szürke csíkjai...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged