- btz: Internet fejlesztés országosan!
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
s1ru2
aktív tag
Helló!
Tualjok remélem tudtok nekem segíteni. 3870x2 ről váltanék 5850-re. Azt szeretném megkérdezni, hogy vannak-e esetleg ajánlott, preferált típusok már most ?
Ezek között vacilálok:
ASUS Radeon EAH5850/G/2DIS/1GD5
Gigabyte GV-R585D5-1GD-B HD5850 1GB DDR5
Sapphire Radeon HD5850 1GB DDR5Van ezek között valami mérvadó különbség? Egyetlen kritérium: jó lenne, ha azért lenne benne némi tuningpotenciál ami, ha jól olvastam mindegyikben van. Előre is köszi a segítséget ! Valamint azt szeretném emgtudni, hogy 5850-hez léteznek már mindeféle gyártók hűtői ? Mindenfele csak 5870re találok.
-
Ivanka
csendes tag
Sziasztok!
2 napja vettem egy 5870 sapphire kártyát, az érzelmeim azonban vegyesek. A giga lapomba harmadszorra sikerült normálisan beillesztenem, de ez még semmi, a drivere egy nagy rakás....
Win 7 64 bit alatt számos meghajtóval próbálkoztam, sajnos mindegyiknél ugyanazt a hibát tapasztaltam. Főként 2D alatt (netezés,office) random "driver has stopped working..." üzenetet kapok, de 3D-ben is néha előfordult. Mondjuk Dirt2 szépen futott 3 óráig nyúztam egyfolytában, semmi error nem volt, NFS Shift alatt 20 perc után állt le a driver.
A 8800GT-m éppen lecserélésre érett volt, de most egy kicsit csalódott vagyok egyenlőre. Remélem megérik egy jó meghajtó ati részről is. 9.12 van jelenleg fenn, only driver, de azt hiszem teljesen random az egész.
Külföldi fórumokon is olvastam erről -sajnos nem egyedül vagyok ezzel a problémával.
Tud valaki egy megbízható drivert vagy ötletet ajánlani? -
a347
aktív tag
Nálam a City Bus sim. 2010 játéknál full sceen-es beálítás mellett villódzik a kép, mintha valamilyen frissítési gondja lenne. De ha lekapcsolom a teljes képernyőt és csak ablakban játszom, akkor teljesen jó. A grafikai beállításnál csak felbontást és élsimítást lehet állítani, frissítést nem.
Valakinek ötlete?? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cathulhu #6987 üzenetére
Nem biztos. Ha nem sikerül a hibát reprodukálni, akkor arra lehet következtetni, hogy nem mindegyik kártyánál jön elő. Az világos, hogy az egész kompatibilitási problémának tűnik, de bőven benne van, hogy hardverhiba lesz. Utóbbi esetben egy új BIOS nem fog sokat érni. Az ilyen eseteknél általában az a legrosszabb ha keverednek a ténylegesen hibás és a kompatibilítási problémával küzdő konfigok, mert először szét kell választani őkat, ha a problémára megoldást akarnak keresni.
-
banderasz77
addikt
válasz
Cathulhu #6987 üzenetére
Szerintem is tuti memó hiba lesz ez. Nekem a kártyámmal semmi baj nincs hónapok óta (5850), de elő tudok hozni ilyen csíkozódásos dolgot tuninggal. A személyes tapasztalatom az, hogy nekem az 1200-at nem bírja játékok alatt, becsíkozódik. Viszont 1176-on atom stabil, semmi baj vele.
-
Cathulhu
addikt
-
Cathulhu
addikt
Csikozas:
Akinek ilyen jellegu problemaja van, javaslom inditson egy tech supportos eljarast az adott gyartonal, hagy nehezedjen nyomas az AMD-re. A legtobb gyarto sajnos meg mindig ugy kezeli a problemat, hogy vagy egyaltalan nem is letezik, vagy ugyis csak elszigetelt esetekben jon elo
-
Sennalacy
aktív tag
8.690. de páran nem szerették a Guru 3D fórumán.. állítólag van a neten egy 8.70-es is, de ezek mind párhuzamosan fejlesztett béták, nem lehet tudni csak a számból, hogy melyik az újabb. Remélhetőleg kijön a hivatalos 10.1-es is hamarosan. Azért az érdekes, hogy az MSI-nél kiraknak egy béta drivert anélkül, hogy felhívnák rá a figyelmet, hogy ez még nem végleges, de tényleg itt van.. [link]
-
a347
aktív tag
Az MSI oldalán kijött egy driver a mai napon.
Kipróbálom azzal a kártyámat -
Gicz
addikt
hát nekemis csíkozódott az asus 5850, de azaz érdekes h mióta nem az asus smartdoctorral, hanem az msi afterburnerrel húzom, azóta nem láttam csíkozást!!!!
lehet h ez csak véletlen nemtudom...
amugymeg 2 verzió lehet:
1, a csíkozás driver hiba : előbb utóbb javátják.
2, hardveres hiba : garanciába cserélik a kártyádat másikra.tehát előbb utóbb kapsz egy csíkozás mentes kártyát.
DE mivel már 2 hete azt lehetett olvasni hírekben h végre megy normálisan a TSMC gyártósora és az eddigi kb 40%-os kihozatali arányt végre maguk mögött hagyták, ezért a január végén-februárban ideérő kártyák már valószínűleg nem hibásak, márha a hiba hardveres.
én a helyedben nem aggódnék ezen a csíkozás dolgon.
-
oleeg
tag
Sziasztok!
A január végén, vagy inkább február elején szeretném megvenni a gépem. Elvileg a konfig megvan, VGA egy 5850 lenne, de nagyon elbizonytalanodtam a csíkozódós probléma miatt. Itt a fórumon viszonylag sokról olvasni. Tudni valamit erről a hibáról, hogy mi okozza és lesz valami javítás, vagy javított verzió?
Az a válasz nem igazán nyugtat meg, hogy ide azok írnak akiknek problémájuk van.
Köszönöm:
oleeg
-
Zoli-206
senior tag
Drágább hozzá az alaplap vagy 15-20-al, mondjuk én UD4-est néztem és A-st (333), és a proci is drágább vagy 15-20-al.
Másik hozzászólásra, rendszergarázda vagyok egy multinál, dolgozok meg konvertálok itt eleget, otthon igazából szórakozásra kell a gép, VPN-nek meg mindegy
-
Zoli-206
senior tag
i7 860-at néztem, az 1156-os, mivel kb 4-5 évig meg lenne, aztán meg úgyis új foglalat lesz, szóval szerintem mindegy , hogy 1156, vagy 1366, addigra "elavult" lesz mindkettő. (persze ennek feltétele, hogy nuku bővítés
Egyébként kb 40-50-et dobna rajta árban. De egyre jobban azon gondolkozom, hogy inkább AMD és a különbözetet beletolom a vga-ba, így az eredeti tervben lévő 5850 helyett beszereznék egy 5870-et
-
ndlx
aktív tag
válasz
Zoli-206 #6968 üzenetére
Zoli-206
már komolyan érdekel, biztos csináltál összesítést ár ügyileg, mennyi a difi egy AMD Phenom II X4 965 BE és egy i7 konfig között? javaslom vegyél bele egy i7 920 1366 os alapkonfigot is (pl asrock alaplap, olcsó és nagyon jókat írnak róla gyakorlati használatban és tuningban), mert betyárul tuningolható és jelenlegiek közül csak az 1366 os megoldás lesz későbbiekben támogatva by intel. az az egy lesz időtálló...
-
Zoli-206
senior tag
Sziasztok,
Csak egy kérdésem lenne. Gép cserén gondolkozok, már mindent elolvastam amit csak lehetett, az összes külföldi tesztet, fórumot, de még mindig tanácstalan vagyok egy picit. AMD Phenom II X4 965 BE vagy Core i7 860, ezekhez egy HD5870-et gondoltam.
Amennyiben jól értelmeztem a teszteket, egy ilyen HD5870 kihajtására bőven elég az AMD is? Esetleg tapasztalat van valakinek?
,
Köszi
-
mclaren-d
aktív tag
igen kettő 512mb-os
-
gyiku
nagyúr
Cypress-alapú tuningkártyák a Gigabyte-tól - 5870 (1000/5200)
-
mclaren-d
aktív tag
Na ugynézki Sapphire 5850 tulaj leszek, 4870 Cf-em volt kb 2 hétig vagyis még van. ugyan az az érzésem mint anno a 3870x2-vel egyszerűen hirtelen le esik az fps,meleg, sokat eszik,baszakodik a driver,bug halmaz áhh
-
aua
tag
Ha jól látom, most ezeket 5850-est lehet(?) venni: Sapphire, PowerColor, Gigabyte, Asus, MSI. Melyiket érdemes, vagy nincs jelentős különbség köztük, döntsön az ár?
Szeretnék még a héten venni egyet, ha tudtok írjatok tippet, de számlára, garanciával kell, Budapesten.
Köszi a segítséget: aua -
Cathulhu
addikt
válasz
Blackdeath #6954 üzenetére
Csikozasnak egyelore ne orulj, a legvaratlanabb pillanatban lecsaphat, akar 2-3 het hibatlan mukodes utan is....
Powercolorrol:
[link]Bocs a rossz hirekert
@madgie
En is 1280x1024-hez vettem, es igy pl a crysis elfutkoraszik stabil 30+ fps-sel legmagasabb beallitasokon. Es ki tudja milyen igenyu jatekok jonnek egy ev mulva, szerintem kelleni fog. -
madgie
titán
válasz
banderasz77 #6957 üzenetére
Nem cikizem én, csak pont a DiRT 2-nek nincsenek nagy igényei, lazán elfutkos full HD-n egy kevésbé erős karival is. Jó, persze, hol van még a "normális" DX11... én csak remélem, hogy az 5770-em el fog bírni korrekt beállítások mellett az AvP-vel is, ti meg majd lazán nyomjátok
-
madgie
titán
válasz
Blackdeath #6954 üzenetére
Nem mondod, hogy 1280*1024-hez vetted az 5850-et?
-
Blackdeath
aktív tag
haller!
már pár napja én is egy bódog powercolor hd5850 tulaj vagyok.
hál' istennek nem abszolút nem csíkoz, se 2d-ben se 3d-ben (DiRT-el tesztelve max. beállításokkal, 1280*1024ben). viszont alig fért be a házba.
azt tudtam hogy nem lesz kicsi, na de hogy EKKORA!
sapphire lett volna a szerintem a jobb választás, de ez viszont árban jobb volt. ugye semennyivel sem rosszabb a powercolor mint a többi gyártóé?
-
Goldmen75
őstag
válasz
banderasz77 #6952 üzenetére
Erre gondoltam csak nem akartam ideírni, kimondani
-
Goldmen75
őstag
Csak tudnám, honnan szerzik ilyen áron?! Valami vagy nem stimmel itt vagy a fene tudja. Én ha az összes nagykerünket végignézem(nem kevés) ,akiknél van 5850, a bruttó beszár magasabb mint amit ezekben a hírdetésekben látni....mármint a 60.e-re gondolok, a 66-68 már oké! Ezek a mostani reális árak, Mint írtam is 68 nálunk is a shappire 5850....
-
aua
tag
válasz
norbitális #6946 üzenetére
Köszönöm norbitális, azóta már böngészem a hirdetéseket.
-
Goldmen75
őstag
450-es chieftech-el is tökéletesen bírja az egész rendszer!
-
Dops
tag
Hali!
Egy ASUS HD5870--hez elég lenne egy Chieftec 550W-os táp?
az aláírásomban vannak a a cuccaim
a 9800gx2 helyett lenneüdv. Imi
-
maflame
aktív tag
válasz
Bajnokfoto #6941 üzenetére
Akkor oké! Nincs ott hiba.
-
Bajnokfoto
csendes tag
válasz
Bajnokfoto #6940 üzenetére
Megnéztem Gpu.Z-t pipa Direct Compute 5.0 pipálva.
-
maflame
aktív tag
válasz
Bajnokfoto #6934 üzenetére
Amikor nálam elment a Dx11, a Dxdiagramban továbbra is Dx11 volt. Nem tudom nálad mi a valódi helyzet de a Gpu.Z 0.3.8 biztosan megmondja a DirectX supportnál vagy alul van-e pipa a DirectCompute 5.0 elött.
A másik megbízható "teszt" a Heaven benchmark. Ott szemmel is látható. -
aua
tag
Sziasztok!
Egy 5850-es megvásárlását tervez(t)em, a hardverker.hu-n bruttó 62.500-ért van hirdetve, de nincs készleten. Van esélyem, hogy kb. ennyiért kapok valahol?
Üdv, előre is köszönöm a választ: aua -
SimonYana
addikt
válasz
Bajnokfoto #6925 üzenetére
savanya már leírta mit kell futtatni és ott látszik hogy DX11-ben megy!
Nem értem én sem miért DX10-et ír ki! -
Bajnokfoto
csendes tag
-
Gicz
addikt
válasz
Bajnokfoto #6929 üzenetére
amúgy mi kell ahhoz hogy fotóriporter lehessek?
-
Gicz
addikt
válasz
Bajnokfoto #6929 üzenetére
nem, dx-10ben jáccottad!
-
Gicz
addikt
válasz
Bajnokfoto #6927 üzenetére
9.12 vel nincs semmi baj, és igen dx10-ben megy géped, driver le majd fel, de után visszaugrott nekem random módra.
újratettem a wint, azóta nem csinálta.
-
ndlx
aktív tag
válasz
Bajnokfoto #6925 üzenetére
driver le, aztán fel. nekem ez az egy gyógyította csak meg...
és az asus gamerosd meg smartdok programok hanyagolása... -
Bajnokfoto
csendes tag
Ezek szerint nálam is DX 10-be van rendszer?
[link]
Én csak egyszer telepítettem drivert (catalyst 9.11) és semmit nem húztam.
Mit variáljak vele hogy DX11-be legyen? -
Gicz
addikt
szintúgy....
mindig visszament dx10 be.
utána mindig ujra kellett raknom a drivert és akkor megint 11 lett.
azt nemtudom h a Smart Doctor csinálta-e mert már énis After Burnert használok, sztem jobban kezelhető (pl a ventillátor kézi szabályozása kint van a főoldalán, míg smartdoctornál settings, aztán fan fül aztán ott tudod húzni, szóval 2 menüvel beljebb. ) -
ndlx
aktív tag
válasz
maflame #6910 üzenetére
maflame
ráhibáztál, egyszercsak DX10 kártya lett a DX11ből.
de ezt elkövette jó sokszor, és hipp hopp megszűnt amikor leszedtem a smartdoktort és egyéb kacatokat.az asus drivere biztos jó, őszintén fogalmam nincs, de ez a smartdoktor és társai nekem fektették a rendszert. lehet másnál jó, nekem az MSI ab jött be, ugyanazt a célt szolgálja csak azt stabilan teszi.
-
dokee78
félisten
Egy 5850-et kihajt alapórajelen egy 620 X4?
-
HW Junkie
tag
850/1200 simán megy feszhúzás, bios csere és szemetelés/fagyás nélkül. Be is állítottam 3D profile-ra.
Jó ez a Gigabyte
-
HW Junkie
tag
válasz
subaruwrc #6890 üzenetére
Hi
Átírtam a config file-t ahogy mondtad és valóban, most már húzhatom amíg akarom simán engedi a catalyst limitje fölé.
Nem kellett bios-t cserélnem a Gigabyte-é teljesen jól elfogadta.
Első nekifutásra 850Mhz GPU, fesz emelés nélkül döcc mentesenRamot majd óvatosabban fogom kóstolgatni....
Köszönöm a tanácsot!
-
dokee78
félisten
Egy 5850-et kihajt alapórajelen egy 620 X4?
-
maflame
aktív tag
Mit értesz az alatt, hogy "gyakorlatilag eltüntette néha"? És az asus-driver volt rossz vagy a Smartdoctor és társai?
Csak mert épp tegnap kellett újrahúznom a Win-t (7 64bit) mert egyszerűen Dx10-nek látta a kártyát. Ha újra raktam a drivert, az első restartig jó volt aztán megint nem volt Dx11.
A Smartdoctor fent volt.Más: Miért van az, hogy nálam a fesz alapból 1,1250V Smartdoc szerint (Afterburner szerint is) 1,15V-nak kéne lenni nem? kb 2 hónappal ez elött néztem utóljára, akkor szerintem 1,15V volt még. na mindegy, így járattam stabilan 900/1250-en. Soha nem fagyott, nem csíkozódott, semmi hiba.
Tegnap, win reinstall után (tudom, hülyeség volt de rámjött) alaplap biost is frissítettem, a tavaly februárit lecseréltem a legújabbra. Ez után többször is megfagyott csíkos (nem szürke hanem kék) képernyővel. De úgy, hogy a Dirt2-ben gyakorlatilag azonnal.Felhúztam a feszt 1,15-re és utána teszt képpen játszottam 2 órát. Semmi hiba.
(Azért megejtettem a bios downgrade-t. Most stabil 1,125V-on)
Szóval csíkozódás ügyben lehet, hogy néha nem is a kártya a hibás? Esetleg nagy szerepe lehet benne az alaplapnak/biosnak, és persze a feszültségnek? -
Magnum PI
tag
sziasztok
Kérdésem az lenne, hogy 5850-es Ati-ból melyiket ajánlnátok Msi, Sapphire, vagy Asus? Ezeket nézegettem csak szeretnék valamilyen megerősítést egyik másik mellett érvekkel alátámasztva. Mivel nem kevés pénzről van szó nem szeretnék melléfogni és azt szeretném megvásárolni amelyik ennyi pénzért a legtöbbet nyújtja ezen hármas közül
-
katt777
félisten
Áj, csak az a 12k difi ne lenne!
Talán majd GT300-ak megjelenésével.
Én ASUS kártyához mindig ASUS drivert használtam, és soha nem volt bajom velük, még akkor sem, amikor mindenki szívott a ref. meghajtókkal (ha nem volt újabb ASUS, nem is frissítettem). Persze ez 1950XT/HD3870/HD4870 VGA-kkal volt, az újakról nem tudok semmit ilyen szempontból. Lehet, hogy éppen a bios-csere miatt volt gondod, hiszen valójában nem ASUS a kártya?
MSI-t semmiképpen nem akarok, már az alaplapjaikból elegem volt, VGA-k mellől meg szinte minden tartozékot kispórolnak.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CheaterBandi #6904 üzenetére
"régit 8-10ér vennék be" annyiért megéri, számítasd be!
Egy 17" crt monitor már gyakorlatilag nem ér semmit.Amúgy nem hinném hogy menne a kettő eggyütt.
-
ndlx
aktív tag
válasz
katt777 #6902 üzenetére
vegyél ázuszt, azt a legtisztább.
nekem is az lett, msi alferbörnerrel meg tök jól lehet állítgatni mindent.
az asus szoftverek miatt meg 4x kellett drivert újraraknom mire rájöttem hogy az szarja el (gyakorlatilag eltüntette néha, nem jöttem rá miért)
szóval azt fel ne rakja senki akinek kedves a drájvere, nem sok haszna... -
CheaterBandi
tag
Hello olyan kérdésem lenne mit gondoltok róla ha a mostani monitorom LG FLATRON L1740PQ monitorom 17" 1280x1024 felbontása leakarom cserélni egy SAMSUNG P2370 monitorra 23" 1920x1080 felbontása de több helyen is érdeklődtem a régit 8-10ér vennék be én neten nem szeretném eladni.. és arra gondoltam megtartam a régit is és rádugom mindkettőt a HD5850-emre.Birná kezelni? és hogyan müködne mint az eyefinity hogy egymás mellé teszem és mintha egy lenne? (gondolom nem mivel eltérő méret és felbontás :/). Vagy külön hogy például egyiken játszok másikon meg akár közbe netezhetek is ? Előre kösz a válaszokat ! András
-
katt777
félisten
válasz
cowboy_bebop #6895 üzenetére
És azt az ASUS Smartdoci gond nélkül lezeli, vagy ASUS driver kell hozzá, esetleg ATT-szal is OK? Bios mod akár szívathat is. Én jobban örülnék, ha bármelyiken menne a Vmod ATT-szal.
SimonYana: Akkor van baj, ha úgy szarik be, hogy nem tudod visszatenni a biost, de még elindítható vhogy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest