Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• TomiLi

addikt

válasz #54630400 #4536 üzenetére

Szerintem az úgy nem lesz, jó, ha molexekre kötöd a vga-t,

Az adatlapján a tápodnak ott vannak a kiosztások.
    V1;V2;V3;V4 , tehár 4 ágra van osztva áganként max 18A. Tehát áganként max 18Ax12V=216W teljesítményt tud leadni.

Az ágak a következő képen vannak kiosztva: (Az utolsó kép a technikai leírásban)
    V1: cpu - gondolom a 24pines táp csati, de ez nem derül ki
    V2: cpu - ez lehet a 8 és a 4pines csati ami az alaplapra megy...
    V3: GPU - ez kell neked!!! Ez kizárólag csak a vga! Ez a dupla 8pines piros csati a tápon a chieftech felirathoz közelebb! Ez az az ág ami a VGA -ra max a 216A áramot tudja biztosítani!
    V4: GPU + SATA + MOLEX - itt érdekes a helyzet, mert ezen az ágon van az összes molex, sata + még aegy másik vga kivezetései is - Esetleg ez jó lehet neked, ha nem kötsz egy rahedli HDD-t a gépre.... Azt sajnos nem tudom mennyi a maximális áramfelvétele egy HDD-nek, DVD RAmnak működés közben (Ha vannak neonok moddinghoz, akkor azok is innen szívják az áramot! Meg minden olyan fogyasztó, ami molex csatlakozós)

Tehát ha nagyon csak molex-szel tudod megoldani a táp ellátását a vga-nak, elképzelhető, hogy működne a vga is rendesen (ahhoz nagyon extrém használat kell, hogy felvegye azt a max 200W-ot a vga) Annak kellene utána járnod, hogy mennyi a max áram amit egy HDD, meg DVD RAM, meg azok a cuccok, amiket molexre sata-ra akarsz kötni, hogy mennyi áramot vesznek fel max... Ezeket mind le kell vonni a 216W-ból, annyi marad a vga-nak....

Remélem tudtam segíteni

Új hozzászólás Aktív témák