Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DarthSun

Ármester

válasz jokeph #98527 üzenetére

4 variáció retro tesztre :
    -Win98/3DM2001/madness gép : 61077
    -Win11/3DM2000/madness gép : 87059
    -WinXP/3DM99/madness gép : 71855
    -Win98/3DM99/madness gép : 70665

Ezekben tartom a csúcsot. Win98 a mégmodernebb gépre nehéz, vagy nem megy fel, Win11/3DM2000, vagy a WinXP/3DM99 azonban megoldható. A Win98/3DM2001 persze csak 98 alatt csúcs, XP alatt az NV79xx feletti kártyák driverei lenyomják, tehát ott kitétel a 98, a többinél akármilyen vas-kombináció lehet. 3DM99 esetén nem kell default, ugyanis gépenként, felbontás/bitmélységgel nagyon változik a pont, el kell találni hol ideális. Egy eredményt találtam külföldi fórumon, mely lenyomja az enyémet, 99 alatt. 3DM2000- ből viszont nem, az úgynézem abszolút első.

Ezek miatt említettem hogy kíváncsi vagyok hogy a későbbi, modernebb konfigod mit tud ilyentéren.
    A siker komponensei : moddok szintjei a megfelelő oprendszerhez, sync/async függőleges szinkron sem mindegy(Win11), CPU összetett set variációi, nem mindíg a magasabb FSB, RAM freki nyer, valamint van hogy default+turbó, van hogy allcore manual, vagy éppen 4core manual(Win98) jön be. Variációk az egekben, nagyon sok, vagy szinte végtelen. Jó sokat teszteltem, mire kijöttek az eredmények.

Tehát a fenti eredmények adottak, ezek fölé kéne menned, vagy bárkinek aki belevág ebbe, sok idő, türelem kell hozzá, hogy mi értelme?, semmi, csak érdekesség, mivel a 2001 körüli cuccokhoz már egy 775 is overkill, de a kíváncsiság győz, a retrós tudni szeretné hogy a legmodernebb gépek is mit tudnak a korabeli címekkel, és mivel a PC X86/64 vonal rendelkezik a legátfogóbb kompatibilitással, emiatt lehetségesek ilyen hasonlítgatások, melyek semmilyen más vonalon nem megvalósíthatók...

Új hozzászólás Aktív témák