Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz KROK640 #91592 üzenetére

Szerintem javasoltam neked már máskor is, de a "parancssoros Linux" helyett tényleg próbálj ki egy mostani, friss grafikus felületű Linux disztrót. Felhasználói élményed, sikereid kezdőként az utóbbival lesznek és ez teljesen rendben van. Nem várható el, hogy nulláról indulva az előbbivel bármilyen reális fejlődésed legyen, ez klasszikusan az a helyzet, amikor nemhogy hegymászói tapasztalatok, hanem bemelegítés nélkül is szeretnéd megmászni az Everest-et.

Én úgy 2009 óta próbálkozom Linux disztrókkal. 2016-ban jutottam el odáig, hogy másodgépre napi használatra feltegyem hosszú távon. Talán 2020-ban odáig, hogy szívesebben ülök le mondjuk egy Linux Mint-es gép elé, mint egy Windows-os elé. Ha a játékok terén a Windows-nak nem lenne valamennyi előnye, akkor már akár teljesen száműzni tudnám az életemből.

Ez egyben nem jelenti azt, hogy utálom a Windows-t, de több apró nyűgöm van vele, mint egy Linux Minttel.

fatpingvin kolléga védelmében, a megnyilvánulásai semmivel sem kirívóbbak, mint egy Windows-"fannak". (Idézőjel azért, mert igazából szerintem értelmezhetetlennek kellene lennie, hog egy OS-nek "fan"-jai vannak, mégis úgy néz ki, hogy vannak...) Ha ő Unix-like rendszereket látott otthon, azokon szocializálódott és se a tanulmányaihoz és kutatásaihoz (ha jól emlékszem, bioinformatika), se a napi munkájához nem szükséges Windows, miért kellene ismernie? Mi nyilván más módon szocializálódtunk (DOS, majd Windows nálam, a Linuxszal való ismerkedés csak később jött), de attól még, mert a végfelhasználók nagy része a mienkhez hasonló szocializációval rendelkezik, nem csak Windows van.

Új hozzászólás Aktív témák