Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz DarthSun #88510 üzenetére

Oh, nem azért írtam, mert szégyenkeznék vagy valami... igazából most pont csak azért ekkora a gyűjteményem, mert ennél nagyobbat nem is akarok (A commodore-ok még ott vannak).
    Többször írtam a topic hasábjain, hogy 2009-ig nekem is nagy gyűjteményem volt, volt, hogy egyszerre három komplett napi használatos gépem volt (az Athlon XP, egy 1600A (@2400) és egy 1800A (@3000MHZ) NW Pentium 4. Volt mellette ládaszámra alaplap, marék számra proci, vagy 20db VGA TNT1-től GeF2-ig, meg GeF4 MX-ig (volt Voodoo 2 is benne), sok-sok HDD (egy zöldséges ládányi) 1-300GB között teszteletlen, meg még egy zöldséges ládányi 20-40-60-80-120GB-os működő, de két működő Gravis Ultrasound hangkártya is volt. Konkrétan régi alaplapokkal kezdtem el "kitapétázni" a falat. (az volt a design ötletem, hogy az egyik kb 10nm-es falat bevonom régi alaplapokkal, mert szerintem bitang jólnézett volna ki)
    Aztán jött a lakásfelújítás, és mindennek mennie kellett :( , sajnos csak azt tudtam menteni, amiről tudtam, hogy akkor ott feltudom használni az aktuális napi gépben (csak az maradhatott), a GeF3 is a ház aljába ragasztva úszta meg (több más HW-vel együtt). Pár dolgot gyorsan eltudtam adni, de sajnos nagyon sok minden végezte nemes egyszerűséggel a kukában :( Nagyon rosszul viseltem a dolgot :(
    Szerencsére a Commodore gyűjteményen átvészelte ezt az időszakot.
    Ezután szándékosan maximalizáltam magamban a retro projectet Ismerem magamat, függő vagyok, rohadt hamar visszaesnék, és hegyekben állnának megint a fél és egész gépek, meg az alkatrészek mint régen. Azt el kell ismernem most otthonszerű a lakásom, és nem egy számítógépszervízhez hasonlít* (mondjuk nekem úgyis tetszett, de sajnos egyedül voltam vele a háztartásban).

* jelen pillanatban éppen nem igaz, mert van nálam egy Turion laptop (újratelepítés) meg egy FM2-es asztali gép (szervizelés), meg egy 1st gen I3 (memóriabővítés (4GB -> 12GB) és újratelepítés, ez már kész), az I3 holnapig, a másik kettő péntekig marad nálam, és ez most teljesen véletlenül alakult ez így.

hanem azon gondolkodtam, a Turionban (2×1800MHZ, 3GB RAM) van egy "Geforce 7000" nevű VGA, most Win 7-et raktam rá. Érdemes lenne 3D Markot futtatnom rajta? És ha igen melyiket?

Hm, szép kis pack, főleg a GTX770-nek örültem volna, ugyanis az még valamekkora előrelépés is lett volna a fő VGAmhoz képest.
    Erről jut eszembe : holnap után lesz 7 éve, hogy szolgálatba állítottam a GTX950-semet, ezzel minden idők leghosszabb szolgálati idejét főkártyaként betöltve.
    A második helyen a GeForce 3 áll, ami főkártyaként 2002 november 1-től 2007 áprilisáig szolgált (jelenleg a hobbi projectben pedig mai napig szolgál). Tényleg, kevesebb mint 2 hét, és 20 éve lesz, hogy egy borús napon a mester elé öntöttem az összes spórolt pénzemet ami csak volt, plusz az alig 2 hónapos GeForce 2-met, dobozával mindenével, és megkaptam az Inno 3D GeForce 3 128MB-ot, azzal, hogy ez tud menni Ti500-nak is. :) Én pedig szerényen csak annyit mondtam miután megköszöntem, hogy "elnézést egy buszjegyre valót visszakaphatok?". Tényleg minden pénzem oda volt, de mégis boldogan jöttem haza, mert azta GeForce 3!!!-asom van! A haverok álla egy emberként esett le, mind a 128MB VRAMtól, mind attól, hogy GeForce 3, ráadásul Ti500-asnak is megy ... Az más dolog, hogy az agyeldobós gyorsulásra következő augusztusig várnom kellett az Athlon XP 1700+@2700+ érkezéséig, ugyanis az 1700-as Celeron igencsak bottleneck volt (még ha én ezt akkor nem is tudtam).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés