- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nRu3
addikt
Kedden megjött a pénz a disput miatt, de ma meg is jött a csomagom végre , örülök mind a kettőnek, de mégis nekem van lelkifurdalásom hogy éltem a lehetőséggel hogy a pénzt jogosan megkapjam.
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
Topikgazda
válasz atesss #39696 üzenetére
Kezdem az utolsóval, semmi sem gyors mostanában. Legtöbb esetben ez a szállítás egy közelben lévő Pick Pack Pontban végződik.
Nem annyira trükkös, mert régebben volt visszalépési lehetőség a fizetés előtt, most nincs. Itt az a lényeg hogy az eladónál megjelenik a vásárlás, de kifizetetlenül, tud módosítani az áron és a szállítási költségen és azután te tudod a szokásos módon kártyával fizetni.
Eleve egy terméknél írsz neki és a többinek a linkjét adod meg amit még megvennél. Az lehet a link maga: https://www.aliexpress.com/item/4000760440303.html
vagy csak a termék azonosítója az item: 4000760440303
A kosarat szerintem nem lehet, de én még nem próbáltam. -
atala
addikt
Hogy szoktad kifizetni? Nekem eddig amiért vissza kértem a pénzt, az később sem jött meg. Most viszont jó pár márciusi, és áprilisi rendelésem van aik még nem jöttek meg. Párnál már vissza kaptam a pénzt.
Nem tudom, mi van, de egy május eleji már megérkezett, de a februári, és márciusi meg nem. -
atesss
addikt
Tehát akkor először írok az eladónak a "Contact Now"-al.
Ilyenkor már kapásból érdemes belinkelni neki mindegyik terméket (ami mondjuk lehet akár 15+ különböző is) ? Csak mert a végén úgy kicsit átláthatatlan is lehet már.
Vagy van pl. valami ID, amiből ő is gyorsabban átlátja ?
Vagy nem lehet esetleg a "kosaramat" egybe átlinkelni ?Mivel látom hogy elég trükkös (úgy néz ki ez Webmoney hivatalosan nem erre való lenne), így rákérdezek: ezt a "6. Az eladó általi vételár módosítás lehetősége." módszert az eladók is mind így ismerik (pontosabban ilyen esetekben ugyanez az ő alap-eljárásuk, az automatikus) ?
Persze, a vámhatárra vigyázok, van amit majd lehet direkt csak emiatt fogok máshonnan.
Itt ugye a végső szállítási költség is kérdés, mert az nyilván valamivel több lesz mint 1db alkatrészre.
Csak amíg hozzávetőlegesen nem tudom, addig meg nehéz kalkulálnom hogy mi is fér bele még egy rendelésbe.AliExpress Standard Shipping -ről mi a vélemény ?
A kiírás szerint viszonylag gyors, és egy egybe 30$ körüli rendeléshez nem tűnik vészesnek ha mondjuk 4-5$ (na már ha annyi, ugye nem tudni még ahogy írtam is fent)[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
Ha rányomok a confirm goods received-re akkor indíthatom ugyanúgy "nem kaptam meg, amit rendeltem" okkal? Mert néztem azokat az opciókat, ahol megkaptam, de ott csak a minőségbeli vagy mennyiségbeli stb problémákat lehet választani, olyan nincs, hogy gyökeresen mást kaptam.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Topikgazda
válasz chopin42 #39693 üzenetére
Az ugye logikus hogy amit nem vettél át azt nem is tudhatod hogy rossz? Amíg az AliExpress-nél nincs leigazolva a megérkezés ez addig igaz.
Aztán he jelzed a megérkezést lehet dispute-t indítani, nem kell a rendszer zárására várni. Bár az LP001......-re nem fogja, csak svéd számra tenné meg.
De ez volt a száma LM148572075SE amivel kézbesítve lett, amaz a szám meg a logisztikai cég azonosítója, szokott ilyen lenni. -
chopin42
addikt
Üdv!Akkor mi a helyzet, hogyha ezt rendeltem, és helyette ezt kaptam? A boltban nincs is ilyen, ahonnan rendeltem
Az ali nem enged dispute-ot indítani, mert még nem jelzi a tracking, hogy átvettem. Úgy akarom, hogy a cuccot nem kaptam meg. Mindenképpen fogok, mert 6.30 euro van a cuccban, drágább postával. Amit kaptam, az meg egy értéktelen fos.
(Mondjuk vicces a tracking is: egyszercsak átvettem, pedig senki nem csengetett, mire kiderült, nemzetközü ajánlott esetén nem kell aláírás most, sem személyes kontakt, mehet egyből a postaládába).[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz atesss #39690 üzenetére
Ha egy eladótól akarsz venni és egy szállítási költséget szeretnél akkor előtte megbeszéled vele hogy jöhet-e egy csomagban egy díjért, ha beleegyezik akkor megvásárolod, de ne fizeted ki és ő beállítja a megbeszélt szállítási költséget és azt fogod kifizetni. A módszer benne az Összefoglalóban 14. Gyors tippek-nél.
Egy dolgot viszont vegyél figyelembe, ha így egy csomagban lévő dolgoknak a szállítási költséggel együtt az értéke meghaladja a 38,78 $-t akkor vámeljárás alá kerülhet, és fizetni kell a 27% áfát és a 3500 Ft-os vámeljárási költséget. -
atesss
addikt
"Registered Air mail az pl. légi úton jön, de nálam a CN az mostanában a leglassabb, 30-60 nap, kerülöm ha lehet."
Mit ajánlasz, ami egyel fölötte van (kicsivel drágább, de kicsivel gyorsabb) ?
Bár azon gondolkozok, hogy ha összejön egy eladótól jó pár dolog, akkor már simán beleférhet mondjuk egy 5-10$-os szállítási költség is akár az egész pakkra.
Na de honnan tudja a rendszer hogy mit lehet összecsomagolni, és mi lesz az összesített szállítási költség úgy ?
Ha berakom a kosárba, akkor ki tudja számítani (az eladó külön kézi feldolgozása nélkül) ?
Ja vagy megadja az eladó minden terméknek a g-ra pontos pontos súlyát, és abból tud kalkulálni a rendszer ?
A csomagolóanyagokat (belső azaz egyes termékek közti + külső is) így hogyan tudja belevenni, mind súlyra, mind esetleg méretre ?
"Aláírós az kettő betű R vagy L-el kezdődik, utána 9 szám, végén megint kettő betű."
Ez ugye a tracking no. ? Mert akkor így már tudni fogom ezt, amikor feladta az eladó. -
Topikgazda
Kezdem azzal ha lejárt a szállítási védelmi idő és a rendszer zárta a vásárlást, akkor nem lehet növelni a védelmi időt, hiszen az már nincs. Ezt legalább 3 nappal a lejárat előtt kell kérni.
Egy Magyarországon postailag nem könyvelt küldemény megérkezési bejegyzése nem számít, hiszen még mindig nem kaptad meg. Kézbesítve bejegyzés (delivered) ami számít.
Ez küldemény nem került a Magyar Posta kezelésébe és nem a repülőtér (aminek Liszt Ferenc a neve, nem Ferihegy) kezeli a küldeményeket, a hivatalos érkeztetés: Arrival at inward office of exchange, A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben Nemzetközi Posta Kicserélő Központ
Ennyi ideig nem tartják bent és ha azóta csak ez a bejegyzés van, nincs másik akkor a küldemény elveszett, jogos a dispute.
Én oda szoktam írni , ha csoda történik és előkerül akkor ki fogom fizetni, de ez most úgy tűnik hogy elveszett állapotban van, így kérem vissza a pénzt.[ Szerkesztve ]
-
Dayco
tag
Sziasztok. Van (több) 03.31-i rendelésem, amit ezidáig nem kaptam meg. A vásárlói védelem a napokban járt le. Dispute-ot indítottam, erre az eladó bemásolta a nyomkövetést, ami szerint a rendelésem 04.23 óta Hungary Airporton van. Azt akarja, hogy zárjam a dispute-ot és várjak. Na most ha zárom, és nem hosszabbítja meg a Purchase Protection-t, akkor buktam a cuccot ha nem jön meg, ugye? És ha az egész nyomkövetési szám amit küldött kamu? És ha meghosszabbítja, akkor még tudok később is ugyanerre hivatkozva dispute-ot indítani? Én azt írtam neki, hogy inkább most a pénzem kérném vissza, de ha megjön a termék természetesen kifizetem neki újra, de ő csak azt hajtogatja hogy zárjam a dispute-ot mert jön az, várjak még néhány hetet.... Ha nem zárom, akkor dönthet az eladó javára az Ali?
Köszi. -
t72killer
titán
Feltételezem a nem-megérkező áruk sokaságára gondolt a kolléga. Nekem eddig főleg jó tapasztalataim voltak az alival, a mostani dispute előtt 1x volt, h egy olcsó fotós polárszűrő sz.r volt, és végül inkább nem küldtem vissza a postaktg + macera miatt.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
cof
veterán
Most találtam a postaládában viszont egy RE...CN csomagot, ez baromi gyors volt.
14 Máj 2020
10:26
Waiting for pick up04 Jún 2020
07:44
Arrival at local delivery office21 nap összesen, úgy látszik, hogy csak a március/áprilisi CN csomagok ragadtak be.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Topikgazda
válasz joergie #39684 üzenetére
Ha csak a járvány miatt leáll kínai gazdaságot és a kialakult válságot figyelmen kívül hagynánk akkor lehet hogy nem emeltek volna árat. A szállítási költség mindenhol emelkedett (nálunk áprilisban és júniusban is) a free shipping most már nehezebben kalkulálható ki, hiszen azt valakinek csak ki kell fizetni. Tehát vagy nincs free, vagy a termék ára emelkedik, ez nem átverés, hanem piacgazdaság.
[ Szerkesztve ]
-
joergie
őstag
Nem tudom, hogy vagytok vele, de az utóbbi időben(hónapok, 1-2év) amikor rendelek, vagy már amikor böngészek, folyamatosan az az érzésem, hogy át akarnak verni. Ami az elején még belefért, mert legalább olcsó volt. De ma már annyira olcsónak se mondanám.
Azt nem értem, ez miért éri meg nekik, így gyakorlatilag nem csak az aliexpress, de az összkínai hozzáállásról kialakult képet is aláássák (vagy mindigis ilyen volt, az egy másik téma).Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
cof
veterán
válasz atesss #39679 üzenetére
Lehet, hogy kiszúrja, de általában nyomtatják a címkét, ha van eltérés akkor külön postázza, persze 50%. Az első módszer a tuti, másik név/cím.
--------
18650 az pont van itthon is jó árban.
--------
Registered Air mail az pl. légi úton jön, de nálam a CN az mostanában a leglassabb, 30-60 nap, kerülöm ha lehet.
--------
Aláírós az kettő betű R vagy L-el kezdődik, utána 9 szám, végén megint kettő betű. Ez postai forma, a futár az más formátumot használ, de ott a szállítás is drágább.
--------
Ahogy már írtam postásodtól függ, nekem pl. csak bedob egy értesítőt, pedig simán beférne a postaládába is (most, hogy nem kell aláírni) az aláírósat (bár nem tudom, hogy még ez a dolog él-e).
-
atesss
addikt
"De esetleg elég lehet az is, hogy felveszed ugyanazt a címet és megfordítod a neved, keresztnév elől, vezetéknév hátul, épp az ellenkezője ahogy eddig használtad."
Hehe, és ezt nem szúrja ki ?Ja igen, az hogy könyvelt küldemény az tényleg számít, ez elég jó indok igen.
"Akku az, NL post-al szokott jönni"
Nézzek olyan eladót, akinél van ilyen opció ? Bár kérdés mennyivel drágább.
Hát tulajdonképp nem annyira extra az igényem, 18650, meg forrfüles 18650. Annyi hogy másik topicban ajánlották a LiitoKala márkát. De megnézem akkor azért ott is amit ajánlottál."meg mostanában talán CN? De az vasúton, és nagyon lassú"
De ez ugye akkor a CN-nél csak az akksikra vonatkozik ?
Mert más dolgokat néztem pl. "China Post Registered Air Mail" -el is."aláírósat ki kellene vinniük"
No de mi lesz a gyakorlatban aláírós ?"akkor is ha nem fér bele a postaládába."
Ami befér a postaládába, azt kihozzák és bedobják a postaládába ?
Vagy ez milyen arányban igaz ?[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz atesss #39677 üzenetére
Az sem garancia persze, ha csúsztatva rendeled.
Lehet, hogy kamu tracking-et adott, és a tiedet meg később küldi csak. Szóval van ideje egybecsomagolni.
A tuti módszer ha másik névre/címre rendeled. De esetleg elég lehet az is, hogy felveszed ugyanazt a címet és megfordítod a neved, keresztnév elől, vezetéknév hátul, épp az ellenkezője ahogy eddig használtad.
-----------
Én törekednék arra, hogy a lehető legkevesebb csomagból megússzam. Ha nagyon szétszeded, pont egy olyan alkatrész veszhet el ami lényeges, és várhatsz megint 1-2 hónapot.
Meg azért is, mert 10$-tól már általában könyvelt küldeményként adják fel, így lesz normális nyomkövetése, míg egy 2$-os tételnél ez nem valószínű.
-----------
Akku az, NL post-al szokott jönni, meg mostanában talán CN? De az vasúton, és nagyon lassú. Nem tudom milyen kell, de ebayes kütyük topikban van ajánlott itthoni forrás, jófogás meg talán ikea.
-----------
- Amit a postán kell átvennem, arról értesítőt dobnak be ? Vagy ez mitől függ ?
Postásodtól függ.
- Milyen Ali-n rendelt csomagokat hoz már ki házhoz a posta, milyen szállítási típusnál van ilyen ?
90% a magyar posta hozza házhoz, aláírósat ki kellene vinniük, ez is terület függő, valahol még kiviszik a nem aláírósat is akkor is ha nem fér bele a postaládába.
[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz Graphics #39662 üzenetére
Na jó, de ha csúsztatva, akkor mennyi idővel ? Mert ahogy látszik 4 nap nem biztos hogy elég. Vagy ha kapok az első pakkról tracking no.-t, hogy feladta, akkor rendeljem csak a második felét ?
(Bár ahogy itt visszaolvasgatok, ha van tracking no., az se biztos ám...)
No de ez csak egy volt a felmerült kérdéseim közül (és kb. a legkevésbé fontos, mert most valószínű nem is lesz aktuális). -
t72killer
titán
válasz szly01 #39673 üzenetére
Ma nekem megjött a dispute döntés, visszautalják az árat.. Az eladó még mindíg sopánkodik üzikben, de sajnálom, ha múlt héten nem lépek, akkor bottal üthetem 22$ nyomát. Még ha meg is érkeznének a maszkok valamikor, így a járvány végével túl sok hasznát nem veszem - illetve járványmentes időben kb harmadannyiért rendelek újra.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
szly01
csendes tag
A remény hal meg utoljára!
2020-06-04 07:11
Budapest, elérte az érkezési helyet
2020-03-11 22:36
Shenzhen, légi közlekedésbe szállítva -
Topikgazda
válasz rejtettlampa #39670 üzenetére
Ha az előtted lévő hozzászólást elolvasod?
-
rejtettlampa
tag
Sziasztok!
Újabb csomagot rendeltem május 25.-én az aliról. Ma ránéztem már az alin keresztül a csomag útjára, de azt írja a rendszer, hogy: shipment cancelled by seller. Ez mit jelenthet pontosan?
Itt a csomagszám, ha esetleg többet tudtok ez alapján: LT049927395NL[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Shkiz0 #39667 üzenetére
Van ilyen hogy a szállítás valamilyen okból félbeszakítva.
Ezzel a S0000..... nyomkövetési számmal a szállítás nem jön tovább. Ekkor semmit nem kapsz még, hiszen augusztus 14-ig él a szállítási védelmi idő, így akár 2* újra küldheti.
Azt szoktam csinálni hogy írok az eladónak, ezt a shipment cancelled-t látom, adja meg az új nyomkövetési számot vagy nyilatkozzon hogy egyáltalán el tudja-e küldeni. Aztán amit ír annak függvényében tovább. -
nagyúr
-
acsati
aktív tag
Nekem is furcsa persze. Az a baj amúgy, hogy igen köthető ahhoz a dátumhoz, mert 8-án fizettem ki a rendelést.
#39664 CoF: igen, gyanús nagyon ez az egész így.
Ha most dispute-olnék és visszakérném a pénzt akkor abba igazából nem lehet belekötni, nem? Mert a rendeléshez párosított csomagszám másé volt.
Amúgy, ha megjönne, hogyan tudnék neki fizetni? Mert kifizetném természetesen, ha megjönne, de így kezdem elveszíteni már a reményt. -
Topikgazda
válasz acsati #39663 üzenetére
Semmi gond, most adja csak vissza pénzed, ha megjön akkor kifizeted újból.
09 Máj 2020 az köthető a vásárlásodhoz? Bár az hogy mégis 23 Máj 2020 amikor postára adta az egy kicsit érdekes.
Több mint 10 ilyen volt az elmúlt évek alatt, sosem érkezett meg az ilyen, máshol kézbesített "tévedésből" megadott számú helyett a küldeményem. Szóval én egy kicsit szkeptikus vagyok már. -
acsati
aktív tag
Válaszolt az üzenetemre.
Azt írja, hogy ne aggódjak, úton van a csomagom és írt egy másik csomagszámot, linkkel együtt: https://t.17track.net/en#nums=RV422855020CN
Kíváncsi vagyok mi lesz így a vége. Most akkor a rendelésemnél miért nem ez a csomagszám van feltüntetve... -
atesss
addikt
Üdv !
Elektronikai alkatrészeket (legtöbbje kis nyák) akarok rendelni, sok kis tétel, nagyobb része kb. 500-3000Ft között, de van amelyikből több db is. Egy jelentősebb része egy kísérletezős projekthez lenne (Li-akksis szünetmentes tápellátások), de van sok teljesen külön dolog is.- Ha az árdifferencia nem indokolja (pl. mert mindegyiknél free shipping van) mennyire célszerű azt keresni, hogy minél kevesebb eladótól legyenek meg a termékek ?
- Az oké, hogy nekem egyszerűbb, mert egyszer kell fizetni, kevesebb csomaggal kell foglalkozni (tracking nézegetés, átvétel, stb.).
- Viszont ha nem vagy nagyon lassan érkezik meg egy egybe nagyobb csomag, akkor az meg azért szívás.
- Több csomagnál viszont annak a nagyobb az esélye, hogy lesz problémás.
Egyszóval melyik a célszerűbb szerintetek ?
(Természetesen arra odafigyelve, hogy az áfahatárba még ne essek bele egyik csomaggal se. Ami ahogy látom az összefoglalóból gyakorlatban 35,44 € ~ 12.000.- HUF.)- Li-akksik rendelésénél van bármi extra amire oda kellene figyelni ?
Oké, oldja meg az eladó hogy ne legyen akkumulátor szállítással gond ha ő választja ki a választható szállítási módokat.
De van esetleg konkrét tapasztalat, milyen - olcsó, vagy Free-ként adott - szállítással szokott esetleg probléma lenni ?- Ha egy sellertől két dolgot külön rendelek, direkt azért, hogy külön-külön vám(/áfa) mentes lehessen, akkor mit kellene tenni, hogy ezeket ő biztosan ne csomagolja egybe ?
(Évekkel ezelőtt már egyszer volt ebből problémám, azért kérdezek rá. Akkor a kb. 4 napnyi rendelési különbség nem volt elég ehhez...)
- Milyen Ali-n rendelt csomagokat hoz már ki házhoz a posta, milyen szállítási típusnál van ilyen ?
- Amit a postán kell átvennem, arról értesítőt dobnak be ? Vagy ez mitől függ ?
(Ezek most valószínű nem lesznek aktuálisak, de kíváncsi vagyok, és az összefoglalót átfutva nem találtam rájuk választ.)[ Szerkesztve ]
-
RedCactus
senior tag
Gyorsan válaszoltak. Szóval az a helyzet, hogy a szállító cég elvesztette a csomagom , de a héten elküldik újra ha nekem is Ok.
Ahogy te is írtad korábban, valószínűleg fel sem adták, csak adtak egy követési számot aztán jól van. Nem értem, hogy történhet ilyen. Olvasgatva az értékeléseket a terméknél, elég sokan jártak így, szóval el is indítom a dispute-t. -
veterán
Kaptam ma egy ilyet
Order xxx has been shipped! You can click below to track your package, check delivery status or see more details. (Note: It may take up to 24 hours to see tracking information.)
Order time 2020.03.28A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Topikgazda
válasz Grafiqs #39656 üzenetére
A név a tied? G*** bo*** Za*** n***
Ha igen akkor lásd az Összefoglaló 7. Az AliExpressen megvásárolt termékek vámkezelési szabályai leírást és küldd be amit ott írok.
Az értékét a benne lévő dolognak igazolni kell, nem találgatnak.
De várd már meg amíg a Magyar Posta küld egy sms-t illetve az ő kereső oldalukon is látszik az hogy adatot kérnek tőled. Még lehet téves bejegyzés. -
Grafiqs
őstag
Tudja valaki mit jelent, hogy a vámon hiányzó okmányokra vár a csomag? Néhány dolláros cuccról van szó.
Ez itt.G
[ Szerkesztve ]
És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss
-
RedCactus
senior tag
-
RedCactus
senior tag
Nekem is pont most jött meg a csomagom, csak nem Bp-re, hanem Zalaegerszegre. Lengyel raktárból küldték 2-5 napos átvételi idővel, ami már most 3 hétnél tart és még sehol semmi. Már a feladás is nehezen ment, 14 nap után írtam rájuk és másnap kaptam ezt a (CP727966745DE) követési számot, ami mint kiderült, nem is az enyém. Na mindegy levelezek tovább... Ilyen esetem még úgysem volt. A bolt egyébként a Tronsmart Official Store, ahonnan már rendeltem és akkor 3 nap alatt kezemben is volt a termék.
-
Topikgazda
Nem azt írtam hogy ne használd a dispute lehetőségét, valóban az érdekeidet védik. De van egy alapvető tisztességes vevői magatartás is, ha azt nem tartod be akkor az Aliexpress sem védi az "érdekeidet" simán kivágnak az oldalról.
Az hogy késve kapod meg, nem azt jelenti hogy az eladónak az anyagi veszteséget el kell viselni, ha késve kézbesítenek azért egyik szállítási szolgáltató sem fizet kárpótlás a feladónak, főleg nem a termék árát.
Fizetés nélkül nem távozunk a kasszától, mert az akkor másnak hívják mint vásárlás.
Én nem az elveszett termékről írtam hogy kifizetem újból.[ Szerkesztve ]
-
K53TA
tag
Nem szoktam sajnálni az eladót. Tudta mit, milyen kockázattal vállal. Megteheti hogy kártérítést kér attól a postától, csomagküldő cégtől akire rábizta a csmag küldését.
Az ali és a dispute azért van, hogy éljünk vele, ez a mi érdekeinket védi. -
Topikgazda
válasz acsati #39649 üzenetére
Kérd vissza pénzt és vedd meg újból, ez nem olyan hiba hogy agyalni kell rajta. Sajnos az elmúlt hónapban 3 ilyen "téves" nyomkövetési számom volt amit ahogy írom a dispute-t indítottam és visszakaptam a pénzemet. Volt már régebben is, mindig visszajött a pénz.
Az is tény hogy egyiket sem adták fel, mert akkor ugye más számmal, de meg kellett volna érkezni, soha nem volt ilyen. -
fairi
addikt
válasz acsati #39647 üzenetére
"Ezt érdemes lenne újrarendelni? Lehet csak valami hiba történt az én rendelésemmel?"
vedd fel vele a kapcsolatot, de lehet direkt volt. Pont most volt egy vitám, szimplán kihagyott egy terméket a csomagból, mert nem érte volna meg neki elküldeni. nem tagadta, Alis vita hamar rendezte a dolgot.
Hiba is lehet, de kicsi az esély, szándékosság sajnos valószínűbb.
"Mert igazából sok értékelése van az eladónak (storeként üzemel) és a termék alatt is voltak képek, pozitív értékelések."
sokszor nem jelent sokat, főleg most, kaotikus idő alatt. Ám mindenképp írj rá, hogy tisztázd a dolgot. lehet tényleg felcserélt valamit, icipici esély van rá, és pár nap múlva a tied is jön. -
acsati
aktív tag
Köszönöm mindkettőtöknek az útbaizgazítást.
Ezt érdemes lenne újrarendelni? Lehet csak valami hiba történt az én rendelésemmel?
Mert igazából sok értékelése van az eladónak (storeként üzemel) és a termék alatt is voltak képek, pozitív értékelések. -
chopin42
addikt
Nem akarom visszaküldeni, pont, hogy minden rendben volt, ezen kívül hiába került többe 22 eurónál, nem kellett semmit intézni, simán kihozta a postás, és szürke címke volt rajta, postNL. Feladó címe nem látszott. A kamu cuccot arra értettem, hogy az eredeti tracking szerint április 28 óta van Magyarországon, de nem az én címemen és nevemen (bpost), majd mikor ezt jeleztem, akkor adott egy másikat, amivel megjött, de ott csak későbbi feladás látszik. Mindegy itt van az a lényeg.
Amivel kapcsolatban reklamálni akarok az a MÁSIK csomagom, a trackinget linkeltem, sztorit leírtam, arra valami ötlet?Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Múlthéten kaptam Ali-s emailt, hogy megérkezett a rendelésem. Vártam vártam a postától is az értesítést, hogy mikor mehetek érte, de semmi. Aztán most rákerestem a posta nyomkövetésénél a rendelési azonosítómra és ott egy szép kézbesítési történet.
A probléma az, hogy Nagyigmánd nagyon nem az én címem. Ilyenkor mi a teendő?
Nem is pár száz forintos tételről van szó. Hogy tudták ezt kikézbesíteni? Meg így hova került, aki átvette nem volt neki gyanús?
Rendelés
PostaPostánál próbálkozzak első körben? Foglalkoznak egyáltalán ilyen "kínai szarokkal"?
-
Topikgazda
válasz chopin42 #39640 üzenetére
Nagyon félre gondolod. A ráírt dolog az senkit nem érdekel, hiszen szerinted is kamu volt, ez 2004 óta nem azt kell alapul venni a hatóságnak. Milyen színű regisztrált levél címke volt rajta piros vagy kék? A feladó címe mi volt?
Ha nem kell és pénzed akarod visszakapni akkor visszaküldöd és kész. Az hogy a pénzed is visszakapd meg meg is tartsd hát mondjuk úgy kizárja egymást.[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz chopin42 #39512 üzenetére
Nos, ma kihozta a postás. Nem kellett kérvényezni az áfa elengedést (24 euro), mivel a csomagoláson 15 euro volt feltüntetve+holland posta. Ami vicces, hogy a feladó egy bizonyos Wang volt, de ezen kívül semmi más nem szerepelt, ami kínára utalt volna, egy dolgot kivéve: a hátsó címke sarkán volt valami cn22 vagy ilyesmi.
Tehát 2 dolog történhetett: vagy el voltak havazva, vagy nem is izgatta őket.
Esetleg az is lehet, hogy az eladó, mivel reklamáltam a rossz tracking miatt, ezért feladott egy újat (ezúttal tényleg) holland raktárból, talán a tracking is erre utal.
Mindegy, 100 szónak is egy a vége: Április 4-én megrendeltem, ma ki is hozták. Szóval jól jártam.
Más:
Viszont egy cucc, amit március 1.-én rendeltem, azóta is abban a státuszban van, hogy küldemény átadása nemzetközi szállításra. A cucc maga kevesebb, mint 3 euro, de nem free shippinggel kértem, hanem felárassal, így 6.30. Gondoltam, hátha akkor ideér. Ezen kívül igazából le akartam mondani, mert nem kellett mégse valamint az eladó nem akarta feladni a 8. napon sem, de az eladó elutasította, majd hirtelen "shipped" lett a 9. napon. Számon kértem rajta, illetve az egész sztoriról van levelezés alin. Ha esetleg dipuste-ot akarok indítani, visszakaphatom-e a pénzt azzal, hogy eredetileg nem akartam, de az eladó nem engedte lemondani, illetve már 3x hosszabbított, pedig azóta MINDEN ideért, amit később rendeltem? Bizonyítéknak csatolnám a trackinget, illetve a levelezést lefotózva.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Köszönöm nektek. Az összes - az összefoglalóban szereplő - keresőben néztem, sehol nem mutatja. Ez pedig igen. Akkor van még idő, hogy megérkezzen. Gondolom a 2. tracking-et már Hollandiában kapta, azt fogja látni a Magyar posta is.
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Topikgazda
válasz Baltazár123 #39635 üzenetére
Jelzem az eladónak, aztán ahogy ő írja, de azok jönnek szóba amit Flashy is írt, illetve van még egy, azt válaszolja hogy rendben vagyunk. Ha nem reagál, akkor meg szintén rendben vagyunk.
-
Flashy
veterán
válasz Baltazár123 #39635 üzenetére
vagy létrehoznak egy "virtuális" terméket, amit kifizetsz és nem küldenek semmit, vagy rendelsz egyet az igazi termékből, kifizeted, de kommentben (vagy előre üzenetben) jelzed, hogy ne küldjön semmit. utalhatsz paypalra is, olyat is szoktak. számlaszámos szerintem nem jellemző.
-
Baltazár123
senior tag
"Annyira nem, illik kifizetni ha később megérkezik. "
Tervezek pár eddig elhalasztott vásárlást Alin most júniusban, de tegyük fel így járok. Illetve biztos, hogy lesz olyan cucc, amivel így járok, tekintve a mostani helyzetet.
Ha visszakapom a pénzt dispute után de utána mégis megérkezik a cucc jókora késéssel, azt hogyan lehet kifizetni?
Azért értetlenkedem, mert még elképzelni se tudom, hogy ez hogyan működik. Kérnem kell egy számszalszámot és átutalom, de annak egy csomó plusz költsége lehet. -
nRu3
addikt
Nekem küldtek hogy van 15 napom panaszra, ma meg is jött a pénz, sajna a termék amit rendeltem még mindig nem, pedig kéne , reménykedem talán még is megjön. Újból megrendelni ugyan a-tól az eladótól a-hoz nincs arcom .
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
Topikgazda
válasz Fr@nkieWilde #39631 üzenetére
Ennek van egy másik száma is LT041843451NL, de egyébként itt látszik hogy merre jár.
Ha maradna észt postás akkor meg az Összefoglaló 11. pont szerinti is lehet a kézbesítés, de szerintem ez most ott tart hogy Hollandiába megérkezzen.[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Hi!
Van egy tételem, ali standard shipping-gel. Itt elmvileg már lennie kell tracking-nek. De mégsem látom sehol sem, hogy hol tart:
RO438767380EE12k az értéke, még van időm, csak bosszant, hogy nem látni hol van.
Mit gondoltok?Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Topikgazda
Annyira nem, illik kifizetni ha később megérkezik. Ezt nem szoktuk kárpótlás fejében zsebre rakni. Ha meg nem kárpótlásként tekintünk rá akkor meg máshogy hívják.
Én legalábbis kifizetem újból, hiszen a szállító késedelem és a vírus járvány korlátozásairól nem valószínű hogy az eladó tehet.[ Szerkesztve ]
-
K53TA
tag
Az eladó levelezése, ígérgetése után, végül az Aliexpress megítélte részemre a visszatérítést..
Holnap indíttok egy másik csomaggal kapcsolatos reklamációt, mert egy nap és ott is lejár a védelmi idő.
Ha valamikor mégis megérkeznek ezek a rég várt csomagok, akkor jól jártam........ -
vacs
veterán
Sziasztok.
03.28-án rendeltem Ugreen storból, a terméket még NEM kaptam meg.
Az ali (vagy a Store) automatikusan lezárta a rendelést (Status: Finished)!
Év elején (de tavaly tutira) mindig kaptam értesítést/emailt, hogy hamarosan lejár a 60 nap, de most semmi nem jött (és az utóbbi pár hónap rendeléseinél sem)!
99%, hogy idővel meg fogom kapni, de addig is tudok bármit csinálni?(^)(>.<)(^)
-
zso79
őstag
Újabban nálatok sem működik a &shipFromCountry=xx trükk? Semmit sem hoz fel találatnak... Hogy lehet manapság EU-s raktárban keresni?
-
xy.zsolt
őstag
csak próbálom hogy működik -e a "panasz fórum".....mert szinte hihetetlen, hogy 1 napja nem írt ide senki vagy csak nekem nem jelzi
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
-
nRu3
addikt
Sziasztok, hogyha lejár a szállítási védelmi idő és a rendszer a vitában megítélte nekem hogy vissza kapjam a pénzemet, nekem ez után van még valami dolgom? Vagy az ali fogja utasítani az eladót hogy vissza kapjam a pénzemet? Nekem egy csomagom ragadt be, január 15én rendeltem, a koronvirus miatt nem tudták elküldeni, majd végre márciusban útnak indult de azóta eltelt bő 2hónap és semmi.
-
Topikgazda
válasz xtremez #39615 üzenetére
Az aktuális érték benne az Összefoglalóban 38,78 $, ha az érték 38,5 $ akkor a vámos program nem számol fel áfát. Ebben az összegbe a szállítási költség+termék ára együtt bele kell hogy férjen.
Mivel bekérik a vételár igazolást mert köztudott hogy valótlan értékek szerepelnek a rárakott CN22 vámárúnyilatkozaton és csak igazolt költség fogadható így lényegtelen mi van ráírva. -
xtremez
aktív tag
Értem, és ha egy 38 dolláros cuccot veszek premium shippinggel akkor is megvámolhatják plusz áfa ? Régen rendeltem a kinézett dolgot 42 usd ért, igaz akkor standard shipping volt és nem volt semmilyen fennakadás, viszont most jobb lenne ha nem hónapokig tartana. Tehát ha ezt a drágább szállítást választom mindenképp megvágják ?
Az összefoglaló alapján így lenne már áfa vagyis lehetne, de eléggé a határon mozog ez az ár és az eladó is kevesebbet írhatna rá. -
Topikgazda
Nem kell addig várnod.
Igen itt is beszéltük hogy a járvány után ott Kínában is van még lassúság, a tranzit országok járvány elleni szabályozása is lassító tényező, itt Európában pedig szintén gond, hiszen a csomagok nem mindig direkt jönnek ide. Azt is megbeszéltük hogy a szállítási útvonalak is változtak többünk csomagját air mail-ről "railway mail"-re rakták át amikor nem sikerült elküldeni légi úton.
Egy gazdasági visszaesés közepén azért nem várható el hogy minden úgy működjön mint előtte.
Azt is tudjuk hogy az AkliExpressen lévő hirdetésekhez az eladók nem minden esetben nyúltak hozzá, jobban ,megszaporodtak a nincs mögötte termék kategóriák mert nem volt gyártás egy jó darabig, után rendelnek, de azt adják meg hogy szállítva, pedig még meg sincs az adott termék neki, vagy beszállítójának. Te csak azt látod hogy nem mozog.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Nem a lejárt szállítási időre értettem, a szállítás védelmi idő ha lejár akkor a rendszer zárja a vásárlást, ezután értem a dispute indítását, amire 15 nap van, arra írhat valamit az eladó és ha nem felel meg akkor Reject-el az AliExpress döntését kéred. Nem kell osztozni az eladóval. Az látszik hogy elindult, az pedig hogy kézbesítve neked nem látszik, nincs rajta mit vitázni.
De nem vontam kétségbe a tapasztalataidat, ha olyat éreztél ki a szövegből, elnézést.
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Köszi, akkor nem tudok mást, várok.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
K53TA
tag
A lejárt szállítási idő után én nyomtam egy Dispute-t. Ezen az eladó felháborodott, met szerinte megkaptam a csomagot.
Két héten keresztül kb 8-10 levélváltás történt és a legutolsóban szerepel az, hogy várjak még 7napot. A dispute fenntartva, nem vontam vissza.A csomagjaim útját a telefonos app és a webes felületen is figyelemmel kísérem. Valamint több nyomkövető rendszerben is meg nézem, merre járnak, van-e változás.
Régi motoros vagyok már rendelések terén (cirka 15év), van bőven tapasztalatom. A mostani csak azért más, mert a korábbi tapasztalataim alapján a China post volt a legmegbízhatóbb, ezért az elmúlt években a csomagjaimat mindig azzal szállítva kértem, ( fizetni is szoktam rá ) és mindig rendben meg is érkezetek.
De, hogy most mi történt a China Post-nál?? Passz, egy a biztos, hogy a csomagok nem jönnek, nem mozognak.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Winne
nagyúr
-
-
törölt tag
Sziasztok, olyan kérdésem lenne hogy Cainiao Super Economy Globalnál mennyire kezdjek izgulni, ha lassan 3 hete nincs új infó a csomagról? Plusz befolyásol-e bármit az, hogy parcelsapp szerint a magyar postának a csomag adatait nem adták le, de a belga bpost ba meg igen? Mennyire lehet hinni a telós app előrejelzésének (az azt írta hogy 05-18 és 06-06 között fog megjönni)?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Nem mobil app-ban is meg volt nézve? És nem az az ok volt hogy lejárt az idő, de nem érkezett meg? Mert arra hosszú ideig azt kaphatod.
Egyébként az eladó írt valamit, arra Reject-et nyomtál és azután írta az AliExpress hogy várj még és nem volt dátum sem?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest