Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-02-10 12:03:59

LOGOUT.hu

Airsoft

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28622) macilaci78 válasza kisÁdi (#28621) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Az airsoft légfegyver, az ingatlan tulajdonosának írásos engedélyével az ingatlanon 18. életévét betöltött személy* használhatja.
*szülői engedéllyel, sportegyesületi keretek közt 16, illetve 14 évre le lehet szorítani.
Meg kell oldani, hogy a területen ne menjen át a lövedék, ezt nyílt terepen például a lőirányokkal is lehet szabályozni, például a kerítéstől 30 méterre a kerítés irányába nem szabad lőni.
Kell egy működési szabályzat, ami kijelöli a biztonsági zónákat, lőteret, a lőtér működési rendjét, védőfelszereléseket, azok viselését területileg és időben is szabályozva, stb.

Ami jó irány lehet, az egy már meglévő lőtér szabályzata, csak airsoftra korlátozva: egyfelől légfegyveres részre leszabályoznám, természetesen statikus célokkal, valamint airsoftra egymás elleni játékra MASZ szerinti korlátokkal. A MASZ-t nem említeném, nincs mögötte akkreditált sportszövetség, csak irányelv. De a 400, 600 fps, rálövési távolság, 6 mm, csőtorkolati energia, a találatjelzés és persze a védőfelszerelések használata okvetlenül legyen benne. A lövedék tömegét legfeljebb úgy említeném meg, hogy a lövedéksebességmérés 0,2 g tömegű, 6 mm átmérőjű airsoft BB gömblövedékkel történik az arra kijelölt biztonsági zónában.

Rendőrségen kezd, az önkormányzat részéről ez egy ugyanolyan üzlethelyiség, mint egy kertészet, vagy egy vegyesbolt. A másik komoly hatóság a katasztrófavédelem lesz.

Fegyverek tárolása, nyilvántartása, karbantartása (akár külsős vállalkozó által) is legyen megoldott.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.