Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9062) Coxee


Coxee
csendes tag

Sziasztok!

Most már másodjára járok úgy egy 1TB-s WD vinyóval, hogy a windows10 pendrive készítő progija véletlenül a winyómra teszi a telepítőt, nem pedig a pendrive-ra. Ilyenkor csinál egy 32GB FAT32 partíciót és a maradék rész nem kiosztottá válik. És persze ott csücsül minden zeném a meghajtón.

Egyszer sikerült visszaállítanom elég szépen EASEUS Data Recovery-vel. Minden rendben volt, nulla veszteség. De nem emlékszem akkor milyen verzióval csináltam.
Most egy technician editionnel kezdtem neki újra. Még az eredmény nincs meg, már 8 órája megy a progi, de sík ideg vagyok, mert a könyvtárszerkezet sem az eredeti az elkészült file-oknál és a file-ok is át vannak nevezve mindenféle számmal és hablattyal ellátott elnevezésre.

És ez utóbbi a legnagyobb probléma, mert átnevezett file-ok között nem fogom megtalálni azt amit keresek.
Gyakorlatilag így értelmét vesztette az egész recovery.

Bazi nagy pánikban vagyok, mert lemezlovasként nekem a megélhetésem függ a zenéimtől. És ennyi file-t egyszerűen lehetetlen vissza nevezgetni egyesével történő belehallgatás után közben.

Köszi előre is a segítséget!

Coxee

(#9063) King Unique válasza Coxee (#9062) üzenetére


King Unique
titán

Az MCT belső meghajtót (SATA) normál esetben eleve nem is enged kiválasztani a telepítési adathordozó létrehozásánál, hanem csak külsőt. Amely utóbbi lehet pendrive, de akár USB-s HDD/SSD is. Viszont pont az a lényeg, hogy ilyenkor eleve feldob egy meghajtólistát és ha több eszköz van ott, akkor ki lehet választani, hogy melyiket használja. Szóval ez a véletlen inkább user error lehetett... :U Amúgy valóban FAT32-re formázza az eszközön lévő kötetet, de a tudománya ez esetben megáll 32 GB-nál, azért lesz a többi nem lefoglalt. De ez is csak a Windows beépített eszközei, illetve pl. az MCT esetében van így. Ellenben egy komolyabb programnál, mint pl. a Rufus, nincsen ilyen korlát. Meg az nem mellesleg USB HDD/SSD meghajtót biztonsági okokból eleve nem is enged kiválasztani, max. csak külön beállítás után.

Ha korábban egy ilyen esetnél sikerült visszaállítani csaknem mindent adatmentő programmal, akkor most is lehet rá esély. Ilyenkor értelemszerűen teljes keresés (deep scan) kell, illetve a teljes fizikai lemezen, nem a FAT32-es partíción. Amúgy van több adatmentő szoftver otthoni használatra (példák), szóval ha egyik esetleg nem vált be, attól még egy másikat is ki lehet próbálni. A keresés úgyis rendszerint mindegyiknél ingyenes, sőt a keresési eredmény akár menthető is.

Egyébként az meg a másik, hogy nem tudom esetedben honnan van a program nem éppen szimpla home felhasználásra való Technician verziója, de normál esetben szokás megvásárolni az adatmentő szoftvert, ha az fizetős. Pláne azért is, mert némelyiknek az okosított változata okozhat akár kellemetlen meglepetést is...

[ Szerkesztve ]

(#9064) Doky586 válasza Coxee (#9062) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Tanulság: illuminált állapotban nem kell telepítőt gyártani. :K
(egyébként meg több helyen legyen mentés a fontos dolgokról)

Egyébként többek közt ezért nem programmal készítem a telepítőt, csak sima másolással..: mert nem kell semmit formázni, semmit se kell törölni..

[ Szerkesztve ]

(#9065) liksoft válasza Coxee (#9062) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Az NTFS MFT file-ja (könyvtára) 3, 2-3,4 GB körül szokott a lemezen elhelyezkedni. Vagyis ha ennyit írtál rá, akkor nagy valószínűséggel felül lett írva, ezért nem találtad. Persze több programmal kell keresni, hátha mégsem.

Azért azt nem értem, ha ebből élsz, akkor miért nincs biztonsági másolat? Hiszen ezen a hibán kívül a hordozó is tönkre mehet, vagy vírust is kaphatsz.....

Nagy kalappal!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#9066) Coxee válasza liksoft (#9065) üzenetére


Coxee
csendes tag

Nem vagyok expert... Tudnád esetleg kezdőnek is érthetően megfogalmazni?
Valami tipp esetleg, mit csináljak?

Coxee

(#9067) liksoft válasza Coxee (#9066) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Például Get Data Back program talál-e valós neveket, valós tartalommal?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.