Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7784) liksoft válasza Monyos (#7783) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ez a típus nagyon rosszul tolerálja a fizikai sérülést. Így nagyon nincs jó helyzetben a hölgy. Vannak leírások, "hogyan ugorjunk neki otthon", de ezek sajnos a vagy sikerül vagy nem kategóriába tartoznak.

Nagyságrendben a százezres értéktől indul egy sikeres mentés. Tiszta teres bontást, tapadás megszüntetését, fejszerelvény cseréjét kell alapból végezni, mert menet közben összepréselt drive esetében a felülethez nyomott fej 99%-ban meghalt. Hősokkot kapott a súrlódástól. Az is kérdéses, a felületet mennyire esztergálta meg, míg az megállt.

Szakember esetében ha sikerül feléleszteni (ez is kérdéses!), lehetőség van a firmware részleges megkerülésével nagyobb terület mentésére mint alap OS esetében. Ráadásul a másolás nagy toleranciájú eszközön történik, ahol akár 1-1 fej használata is kitiltható, így a folyamatos romlás mellett az új de már a felületi sérülésektől meghalt fej kitiltásával a még remélhető felületek másolhatóak maradhatnak. Ha kész (meghalt teljesen az eredeti) a másolat, abból készül másik munkakópia, és azon lehet software -es "bűvészkedést" folytatni.

Vagyis elég széles skálán mozognak a lehetőségek. Az 5400.6 széria (ha az) ráadásul több egymással nem csereszabatos belsővel készült.

A fentiek alapján azt hiszem nem meglepő az ár és , hogy az otthoni "tuning" nem javasolt, ha valóban fontosak az adatok.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.