Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6831) liksoft válasza cserix (#6829) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Lehet, hogy csak a panel, de lehet, hogy a fejszerelvényen a belső erősítő is. Az tudja vinni a rárakott új elektronikát is az örök vadászmezőkre. Nem törvényszerű, de megtörténhet. Akkor lehet esélyed, ha a gyári számon kívül minden megegyezik. Azt nem tudom fejből, hogy ez is érintett széria-e, de a Seagate is készít gyári számra összepárosított drive-ot. Ha ez is ilyen, akkor az egyszerű panelcsere nem fog segíteni.

Túlfesz esetén én inkább adatmentéses szakembert javasolnék. Volt már hasonló mentésünk, ahol a fejeket még el tudta indítani a drive a parkoló pozícióból, és utána halt meg. Nem csak elektronikailag volt kuka, hanem meg is tapadt. Ilyen esetben a kar deformációja megtörténhet egy hirtelenebb mozdulatra (rántás, forgatás) is, így a kezelése, szállítása esetén az óvatos mozdulatok ajánlottak.

A másik meglátásom, hogy külső házba ilyen melegedésre hajlamos 7200-as drive-ot tenni "orosz rulett". Így már kaphatott tisztességesen meleget, ami a túlfeszültség esetén az alkatrészek nagyobb arányú meghibásodását könnyen okozhatja.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.