Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10451) Ciccuka válasza liksoft (#10449) üzenetére


Ciccuka
veterán

A topik főcímét esetleg ki lehetne egészíteni: memóriakártya, SSD-vel

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#10452) myke7


myke7
tag

Sziasztok,

betettem a külső HDD-met (maxtor m3 portable 2T) a kocsiba, rádugnám a gépre megérkezés után és egy korábbi állapotot mutat. Egyes létrehozott mappák eltűntek róla, van amelyiket meg nem hajlandó "sérült" címszó miatt megnyitni.

Mit tudnék ezzel kezdeni itthoni körülmények között?

(#10453) King Unique válasza myke7 (#10452) üzenetére


King Unique
titán

Itt nem derült ki, hogy az autóban mi történt (rázkódás, leejtés, lejátszás valamihez csatlakoztatva???), mert attól normál esetben nem megy tönkre a külső HDD, hogy szimplán be lesz téve a kocsiba, majd kivéve onnan és utána PC-hez csatlakoztatva. Ahogyan az sem, hogy milyen a külső házban lévő HDD állapota (HDS), mi a pontos hibaüzenet (screenshot arról), stb.

Házilag a szoftveres adatmentés jöhet szóba a szokásos programokkal (példák), de előtte nem ártana tisztázni az előbbieket.

[ Szerkesztve ]

(#10454) myke7 válasza King Unique (#10453) üzenetére


myke7
tag

Az autóban lévő szállításnál nem lehetett elvileg semmi gond. Táskában volt kibélelve használaton kívül, semmi fizikai hatás nem érhette.
Megnézem a HDS-sel a külső merevlemezt ma.

Annyit ismertem fel, hogy egy legutóbb létrehozott mappa tűnt el róla a benne lévő adatokkal. Nem pótolhatatlan dolgok, csak inkább eldönteném, hogy akkor ez a külső HDD már akkor kuka vagy még lehet használni.

(#10455) G.FeT


G.FeT
tag

Üdv mindenki!

ADATA HD710-es 1 terrás "ütésálló" külső vinyó kb 70 centit zuhant parkettára, de közben rá volt dugva a gépre. Azóta csak gyors egymásutánban nyüszít párat, de nem pörög fel. Gép egyáltalán nem látja. Mennyire reményteli az adatok visszahozása róla? Ha elektronika hiba, akkor valamennyire értek hozzá, de azért inkább körbekérdezek, mielőtt szétszedem vagy elviszem valami erre szakosodott céghez.

90-es évek? Az nem tavaly volt?

(#10456) liksoft válasza G.FeT (#10455) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ez "letapadt". Vagyis a fejek rajta vannak a felületen. Ilyenkor óvatosan célszerű szállítani, mert egy hirtelen mozdulat miatt a fejeket tartó hajszálrugó durván tud gyűrődni, így a felületet felsérteni. Ehhez célszerszám kell, tiszta térben. Mechanika.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#10457) liksoft válasza myke7 (#10454) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!
Vagy nem tudta felírni az utolsó változásokat (sérült drive, tovább használhatatlan), vagy a leválasztás előtt az OS nem küldte ki a felírandó adatokat, így azokat a drive meg sem kapta, fel sem tudta írni. Az adatok mentése után egy tesztelés meg tudja mondani, érdemes-e tovább használni. Persze már inkább csak "hurcimbának", éles adatok egy példányos tárolására nem használnám.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#10458) King Unique válasza myke7 (#10454) üzenetére


King Unique
titán

Mondjuk tárolni és hordozni értelemszerűen hordozótokba téve szokás és javasolt egy ilyen eszközt, de szükség esetén akár egy jól kibélelt táska is megteszi.

Normál esetben nem tűnik csak úgy el a legutóbb létrehozott mappa. Ha igen, akkor ott vagy hardware error (külső HDD hibája), vagy user error van, ahol az utóbbinál lásd pl. a szoftveres leválasztás hiányát, vagy bekapcsolt gyorsindítás mellett leállított Windowsnál lett utólag eltávolítva az eszköz nem pedig a működő rendszer alatt az előbbi módon, annál reális ez (példa). + Mivel SMR HDD van benne, annál lehet késleltetett írás, na de normál esetben annak sem kellene ilyet okozni, nekem is van több olyan külső HDD-m és egyiknél sem volt ilyen gond. Igaz én megfelelően használom mindet, odafigyelve az előbb leírtakra is. :))

[ Szerkesztve ]

(#10459) King Unique válasza G.FeT (#10455) üzenetére


King Unique
titán

A HD710 Pro valóban részlegesen ütésálló és vízálló sorozat, de itt az ütésállóság, meg a túlélhet pár-néhány leejtést a megadott magasságból a benne lévő HDD, általában kikapcsolt állapotban értendő, nem működés közben ilyen sokkhatásnak kitéve.
Ha csatlakoztatásnál nem pörög a külső házban lévő HDD, akkor vélhetően letapadt az olvasófej, mint írták a másik válaszban. Ez esetben viszont az adatmentés nyilván nem otthoni feladat és nyilván nem kellene nekiállni otthon szétszedni és piszkálni, hanem adatmentő szakemberre, illetve adatmentő cégre kellene bízni, ha anyagilag megérne annyit az adatok lementése, ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#10460) myke7 válasza King Unique (#10458) üzenetére


myke7
tag

liksoft, King Unique

Köszönöm a válaszokat.
HDS nem talált rossz szektort. "Közép" tájon van egy összefüggő lassabb terület.

A leválasztás az a gép kikapcsolása után történt. Nem ment már a külső HDD. Bélelt táskába szoktam tenni, de jó tipp egy ilyen hordozótok. A mappaből korábban mentettem le fájlokat az iPademre, ezért fura, hogy az egész mappa eltűnt.

[ Szerkesztve ]

(#10461) King Unique válasza myke7 (#10460) üzenetére


King Unique
titán

"A leválasztás az a gép kikapcsolása után történt. Nem ment már a külső HDD."

Én nem fizikai leválasztásra (kábel kihúzása), hanem a szoftveres leválasztásra céloztam a Windowsban. Tehát a leírtak alapján az utóbbi elmaradt, majd ügyesen a PC/Windows kikapcsolása után lett eltávolítva a 2,5"-os külső HDD, ahol ha W8,1/10 OS az alany bekapcsolt gyorsindítás mellett, akkor annyira nem meglepő a tapasztalt jelenség, lásd az előzőleg linkelt példát. Ennyi!

(#10462) Doky586 válasza myke7 (#10460) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"A leválasztás az a gép kikapcsolása után történt."
Tehát ez volt a hiba. :U
Win10 esetén nem szabad kikapcsolás után se hardvereket csak úgy leválasztani..!
- vagy legyen tiltva a gyorsindítás [kép]
- vagy nyomd a shiftet a leállításra kattintva
- vagy nem leállítás hanem ujraindítás közben húzod ki.

[ Szerkesztve ]

(#10463) myke7 válasza King Unique (#10461) üzenetére


myke7
tag

Végigolvastram a példákat is.
Egy bizonytalanság maradt bennem. Tehát hiába volt kikapcsolva, be kellett volna kapcsolnom és szoftveresen leválasztani, majd utána eltávolítani a gépről?
Ez legyen az alap, minden egyes alkalomkor?

Doky586

Akkor most bizonyosan nagyon sokat tanultam! Köszönöm mindenkinek!

[ Szerkesztve ]

(#10464) King Unique válasza myke7 (#10463) üzenetére


King Unique
titán

Egy ilyen USB-s tárolóeszközt normál esetben az éppen futó OS alatt szokás csatlakoztatni és leválasztani, nem pedig a PC/OS kikapcsolt állapotában... Alapesetben az utóbbi sem feltétlen okozna gondot, de mivel az újabb Windowsoknál bekapcsolt gyorsindítás mellett történő leállításnál a memóriában tarolt adatok nem feltétlen íródnak ki a lemezre, ezért az ilyen állapotban történő eltávolításnál lehet emiatt probléma, lásd a linkelt példát és egyben a saját esetedet, annál is ez valószínű.
A megoldás meg értelemszerűen az ami le lett írva, vagyis hogy menet közben, a futó Windows alatt választod le először szoftveresen majd utána fizikálisan (kábel kihúzása) a külső HDD-t, vagy kikapcsolod a gyorsindítást és úgy állítod le a Windowst majd választod le fizikálisan a külső HDD-t, vagy esetleg Shift + leállítás módszert használsz, vagy előtte +1 restart és utána leállítás, stb.

[ Szerkesztve ]

(#10465) G.FeT


G.FeT
tag

liksoft, King Unique: Köszönöm a segítséget! Azt hiszem, így már képben vagyok, utánanézek, mit tehetek, merre hány méter. :K

[ Szerkesztve ]

90-es évek? Az nem tavaly volt?

(#10466) SRC válasza liksoft (#10457) üzenetére


SRC
junior tag

Szia!

Emlékszel még ezekre az öreg HDD-kre? Ahogy bekapcsolom a tápegységet felpörög és ez nekem elég is. Viszont pár másodperc után valami öntesztbe kezd és ki-be kapcsolgatja a motort így, hogy nincs rajta a fej, ami nekem nem jó...

Van ötleted melyik alkatrészt vegyem le a nyákról, hogy csak pörögjön? Átlátod még ezeket ennyire?
Tudom, hogy off, bocsánat, csak gondoltam megkérdezlek, mielőtt elkezdem találomra leszedegetni a holmikat.
Vagy 10 éve nem beszéltünk, de emlékszem rá, hogy profi vagy. Biztos tudod mivel érdemes kezdeni..

Köszönöm előre is :R

(#10467) liksoft válasza SRC (#10466) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

1. Át kéne írni a frmware-t benne.
2. A motorvezérlőt külön működteted. Meg kell nézni a bekötését, vezérlését.

Sajnos ennél többet nem tudok mondani, mivel nekem csak akkor jó, ha rendszer szinten működik, vagyis ezt a részt nem bolygattam.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#10468) Ciccuka válasza SRC (#10466) üzenetére


Ciccuka
veterán

Ez gyártófüggő. Van olyan régi hdd (jellemzően 2000 előttről), amit szétszerelsz, de utána motort és a nyákot összekapcsolod/kötöd, akkor folyamatosan forog a motor. Az újabbak inkább hibát érzékelnek és leállnak pár másodperc után.

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#10469) SRC válasza liksoft (#10467) üzenetére


SRC
junior tag

Lekaptam róla a romot, de anélkül nem indult. Az indulás is szoftverkedés úgy látszik.
Tisztelem, becsülöm, aki ezért elmegy alkatrészboltba és összepöttyöz egy vezérlőt. :R

Én lusta malac vagyok és sajnálom, mert ez az öreg Seagate volt az egyetlen 2 tányéros, amiben félmagas alapon csücsül a két tányér, így ha a tényérok közötti távtartót alulra teszed és egymásra a két tányért akkor szép magasan van és jól lehet(ne) vele dolgozni.

Találtam viszont egy 1 tányéros Maxtort, amiből nem kell kivenni a fejet, mert alul van és így nem áll le. Viszont nyitnom kellett a burkolat oldalára egy ablakot, hogy a hegyesszög az 1 foktól indulhasson élezéskor, de inkább a flex, mint az alkatrészbolt. Megteszi, csak ez 7200rpm és csak 1 csavar fogja a tényért, nem 3. Ez azért nyugtalanít. A másik jobb lett volna, de a fáziscerkáim végre jobban néznek ki. Már ciki volt. Azért köszönöm. Íme a műalkotás:

(#10470) Jarod1


Jarod1
addikt

Adott egy régi Ez 1 régi Wd Hdd, WDAC21600
kattogó hang jelentkezett..

liksoft : kit ajánlanál az adatmentéshez? csak *.XM kiterjesztéseket kellene róla menteni..
ha menthető.. Még IDE csatjú a hdd.

(#10471) liksoft válasza Jarod1 (#10470) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!
A gyártás dátuma 1998 lehet, jobb esetben 1999. Sajnos ezeknek a felülete adta meg magát régen, és a fejszerelvényük sem volt teljesen csereszabatos. Régen sem volt senki szíve csücske. Kora alapján már működőképes donort fellelni sem egyszerű és olcsó, pláne a meló vele. Először forintosítani célszerű mi az a felső plafon, ameddig el lehet menni a mentés árával! Ha egyáltalán menthető, úgy sejtem, jóval nettó 100 ezer fölöttről indulhat az ár!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#10472) Buckey


Buckey
senior tag

Sziasztok!
Remélem, jó helyen járok. Olyan kérdésem lenne, hogy ismerős, külső HDD-jén tárolt adatokat (esetleg valamennyit) vissza lehet-e állítani, ha azt XBOX-hoz véletlenül használták és került rá játék is?
Vagy ne is kísérletezzek vele? (még nincs nálam a HDD)

Válaszokat előre is köszönöm! :R

(#10473) King Unique válasza Buckey (#10472) üzenetére


King Unique
titán

Először inkább azt kellene tisztázni, hogy pontosan mit is jelent ez a "véletlenül használták", azaz le is formázta az Xbox a külső HDD-t előtte, vagy sem. Másrészt ez "került rá játék is" is pontosításra szorul, ahol nem mindegy, hogy a meglévő adatok mellé lett másolva a játék, vagy formázás után azok helyére, ami felülírást okozott.
Ha a külső HDD állapota oké, nincs fizikai hibája, akkor egy formázás/törlés után a mezei adatmentés a megfelelő programmal (példák) akár otthon is megoldható. Viszont ha a "került rá játék is" azt jelenti, hogy formázás után a korábbi fájlok helyére azok lettek másolva (felülírás), akkor max. az adatok egy része állítható csak vissza, vagy rossz esetben az sem.

(#10474) Buckey válasza King Unique (#10473) üzenetére


Buckey
senior tag

Én csak ennyit tudtam meg, ugyanis erre a HDD-re másoltak minden adatot egy laptopról, mert ha az meghibásodik, akkor legyen mentés. De, később a laptopról is letörölték, mert van mentés (egy mentés az nem mentés, aki ért hozzá, az tudja).
A gyerkőc meg kifogyott az XBOX tárhelyből (informatikusnak tanul :W :DD ), így megoldotta a külső HDD-vel. Mivel nekem nem volt XBOX-om, így nem tudom, hogy leformázza-e és úgy lehet rá játékot tenni, vagy csak simán a többi adat mellé, de mivel már nálam a HDD, így annyit tudok mondani, hogy a Linux és a Win10 nem látja, csak a partíciókezelő, ami természetesen formázná.
De, ráengedtem a MiniTool Powert, így úgy néz ki, lesz belőle valami, mert jönnek vissza a fájlok (képek, stb.).
De azért átolvasom amit linkeltél.
Addig is köszönöm a segítséged! :R :R :R

(#10475) Intelligencs válasza Buckey (#10474) üzenetére

Unokatesóm nagyon hasonlóan járt, csak ő Playstationbe rakta be. Az leformázta, de szerencsére csak gyorsformázással. GetDataBack-kel meg tudtam menteni majdnem az összes fájlt (10 évnyi családi kép volt rajta). Annyi, hogy a fájlnevek elvesztek, és ömlesztve volt az összes kép, míg korábban szépen időrendben le voltak válogatva. De arra meg találtam vmi kis programot, ami kiolvasta az EXIF-ből a metaadatokat, és utólag átnevezve a dátum lett a fájlnév, és így már vissza tudták rendezni.

Mindenesetre nem volt egyszerű menet, több napig tartott, mire mindent sikerült megoldani. Azóta három helyen is megvannak nekik a képeik. :DDD

[ Szerkesztve ]

The Amiga, Born a Champion

(#10476) Buckey válasza Intelligencs (#10475) üzenetére


Buckey
senior tag

Köszönöm!
Ahogy reggel még láttam, itt is ez lesz a helyzet.
Majd kiválogatják, én csak visszaállítom.

(#10477) King Unique válasza Buckey (#10476) üzenetére


King Unique
titán

Ez a "visszaállítom" remélhetőleg azt jelenti, hogy másik fizikai lemezre lesznek lementve a fájlok, nem pedig direktben ugyanoda, azaz rá az eredeti forrásmeghajtóra és ezzel kockáztatva a felülírást.

(#10478) Buckey válasza King Unique (#10477) üzenetére


Buckey
senior tag

Köszönöm a figyelmeztetést! :R Természetesen egy másik lemezre. Amin az adatokat megtartom egy darabig, amíg vesznek egy második HDD-t és át nem kerül rá a visszaállított tartalom (két helyen lesz mentve).
Ezt nem ismeri fel a Windows, így partícionálni, formázni kell, majd a lementett adatokat rámásolni.

(#10479) Danecay válasza Buckey (#10478) üzenetére


Danecay
őstag

Hátha valakinek jól jön! Nem tudom milyen, nem hallottam még róla, de jelenleg ezt futtatom, ha valaki ismeri és nincs róla jó tapasztalata, ne ostorozzon, csak a jó szándék vezérel.

Donemax Data Recovery elvileg ~70$ helyett most ingyen

[ Szerkesztve ]

(#10480) liksoft


liksoft
Topikgazda

Köszönöm az értesítést! Én sem ismerem, de hátha jó valamire. :)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#10481) fasyrt


fasyrt
őstag

Ne üssetek agyon. :D

Letöröltem win alatt shift+del-el mindet egy particio gyökereböl. :o
Nem irtam ra persze semmit. Ott van minden.
Mivel tudom az egeszet legegyszerübben visszaallitani? Get data back?

(#10482) King Unique válasza fasyrt (#10481) üzenetére


King Unique
titán

Attól is függ, hogy HDD vagy SSD, előbbinél PMR/CMR vagy TRIM-et támogató SMR (példa) típus-e, stb.
Ha CMR HDD, akkor ott lehet reális esély a törölt fájlok visszaállítása, illetve lementésére adatmentő programmal (példák), ahol egyes adatmentő programokban külön undelete opció is van ilyen célra (példa), stb.

(#10483) fasyrt válasza King Unique (#10482) üzenetére


fasyrt
őstag

Köszönöm a gyors valaszt, megy a get data back. CMR-es a vinyo.

(#10484) szarnyalosas


szarnyalosas
tag

Sziasztok!

Van egy Laptopban lévő merevlemez 1Tb-os két fele van particionálva: 50/50 %
Három napja a Sentinel 100%-ról - 9%-ra csökkentette a kondíciót, teljesítmény 100%.
Az egyik partíción tökéletesen láttam az adatokat, a másikon sajnos nem, a gép újraindítás után a rendszer automatikusan elindította a hiba-ellenőrzést, amely lefutott, és azóta ezt a partíció a lemezkezelőben RAW-nak látom! Azután megint újraindítva a rendszert a windows 10 feltérképezés és javítás van, nagyon lassan megy.
Pár óra után még mindig 8%-on van, érdemes ezt végigvárnom?
Tudtok segíteni mi legyen a teendő, mivel tudom és hogyan a partíciót visszaállítani, az adatokat lementeni rólla? Csatoltam képet

A lemez típusa: ST1000LM035
A HDD-én nincs operációs rendszer, az egy másik meghajtóról fut!

A HDD-én nincs rendszer, az egy másik meghajtóról fut!

(#10485) King Unique válasza szarnyalosas (#10484) üzenetére


King Unique
titán

A másik topikban már világosan le lett írva és linkelve, hogy ha fontos adatok vannak a HDD-n, akkor értelemszerűen adatot kellene menteni arra való célprogrammal (+ ha megoldható, akkor előtte lemezképet illetve másolatot készíteni a lemezről és arról menteni), nem a CHKDSK-val nyúzni, amit szektorhibás HDD-n amúgy sem feltétlen javasolt futtatni, ha a rajta lévő adatok megóvása a cél (bővebben)...

[ Szerkesztve ]

(#10486) szarnyalosas válasza King Unique (#10485) üzenetére


szarnyalosas
tag

Rawból visszahoztam ntfs- be de a rajta lévő fájlokat nem látom, minitool jó volt erre. A másik partícióról az adatokat letudtam másolni. Adat mentés akkor a cél, milyen programmal, mit kellene csinálnom? Winpe-vel bebootoltam, ott sok féle van de melyiket használjam ?
Privátban segítséget kérhetek ?

(#10487) King Unique válasza szarnyalosas (#10486) üzenetére


King Unique
titán

Nem értelek... Le lett írva világosan és linkelve, hogy ha adatmentés a cél, akkor adatmentő programot - amikre példák is linkelve lettek - kellene ráereszteni a lemezre/partícióra, nem kell semmi egyéb, azaz nem kell előtte formázni/visszaállítani stb. és azzal csökkentve a mentés esélyét, ha közben írás is történt.
Már ha lehet egyáltalán adatot menteni, mert a HDS screenshot alapján 9%-os kondíciónál és ennyi szektorhibánál lehet nem is tud rendesen olvasni az adatmentő program a lemez felületéről, lemezképet / fizikai másolatot készíteni és arról menteni sem feltétlen lehet ilyen ramaty állapotú forrásmeghajtónál, stb. + Ilyenkor az első partíción lévő adatok is veszélyben vannak, vagyis azokat is addig javasolt lementeni - ha azokról sincsen biztonsági másolat - , amíg még lehet.

[ Szerkesztve ]

(#10488) Jarod1 válasza szarnyalosas (#10484) üzenetére


Jarod1
addikt

ez Seagate hdd lenne? ez nagyon durva romlás

(#10489) kolimi válasza Jarod1 (#10488) üzenetére


kolimi
csendes tag

Az enyém is pont így nézett ki :(
Mint utóbb kiderült egy 'kontaktos adatkábel intézte el.
Ha nála is ez van és rá megy az új....
Szóval ajánlott egy minőségi adatkábel is.

Nyomtassa ki ezt az oldalt és őrizze biztonságos helyen.

(#10490) bambano


bambano
titán
LOGOUT blog

Üdv!

Van valakinek gyakorlati tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy milyen helyzetben szabad diszket házba szerelni? Egy fractal design node 804-et néztem ki, ebben függőlegesen vannak a diszk tartók. A mostani házban vízszintesen voltak a diszkek, de ez a ház kuka.

Szóval lesz-e bajom abból, ha a diszkeket a legkisebb oldalukra állítom? 18Ts seagate exos diszkek.

kösz

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#10491) fasyrt válasza bambano (#10490) üzenetére


fasyrt
őstag

Azt nem tudom, csak azt, hogy nagyon nehez ahhoz a hazhoz extra vinyotarto keretet venni, erdemes 3d nyomtatni. Mar csak azert is, mert a gyari vinyokeret a közepsö lyuknal fogna meg a vinyot, ami a nagy kapacitasu lemezekel nincs.
Ha valami tarhely szervert pakolsz össze, nezz ra a fractal meshify 2 XL-re, abba elfer 16 lemez + par 2,5' hely.

(#10492) bambano válasza fasyrt (#10491) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

kösz

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#10493) hgergo365


hgergo365
kezdő

Sziasztok!

Van 1 kb 2018 gyártású 256gb SK Hynix m2 sata foglalatú ssd ami egy Acer p2510 laptopban futott gyárilag Windows 10 alatt. Nincs titkosítás bekapcsolva!
No boot device!
Sajnos meghalt nem latjuk bios alatt, kivettem és be lett rakva 1 ugyanolyan laptopba és ott se látszódig a meghajtó, + 1 külső házban is teszteltük de ott se ismer fel eszközt az asztali gép.
Tesztelve boot usb ről ott futtatva get data. De nem lát eszközt se.
Hova érdemes küldeni futárral adatmentés céljából. Kb 75 gb xls,doc,pdf, adatot kellene menteni? :F

(#10494) liksoft válasza hgergo365 (#10493) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Olyan fénykép kéne róla, ahol látható a controller is, a rajta lévő adatokkal együtt. Ugyanis soknak sajnos nincs meg a "törése", és akkor a nem menthető kategóriába tartoznak.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#10495) hgergo365 válasza liksoft (#10494) üzenetére


hgergo365
kezdő

Kedves linksoft!

Csatolom a 2db képet!



Remélem jó lett!

(#10496) liksoft válasza hgergo365 (#10495) üzenetére


liksoft
Topikgazda

"Futottam egy kört."
Hivatalos "törést" erre nem találtam. De egy próbát adatmentéses környezetben megér. Hátha hasonló a belseje egy másik ismertéhez, mert akkor lehet esélye.
Privát megy.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#10497) Jarod1 válasza hgergo365 (#10495) üzenetére


Jarod1
addikt

én egy röntgenezéssel kezdeném a ólommentes forrasztás átka hogy néha BGA lábai felengednek.

(#10498) trialboj


trialboj
őstag

Sziasztok, egy kollégámnál elszállt a hdd, Lacie RUgged, alig 20 napot volt használva, 2TB írt összesen,

Ezt írja rá a Sentinel, lehet vele valamit kezdeni, van rajta kb 1-3Gb ami kellene róla. Kicsit fura a hangja, az érdekelne hogy a sentinel meg tudja állapítani ha fizikai problémája van? Állítólag nagyon melegben volt használva, annyi érdekel hogy menthető szoftal vagy nem? Nincs rajta nagyon fontos adat.

"There are 32 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area. The drive found 344 bad sectors during its self test. There are 344 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk. More information: https://www.hdsentinel.com/hard_disk_case_weak_sectors.php 306 errors occurred during data transfer. In case of sudden system crash, reboot, blue-screen-of-death, inaccessible file(s)/folder(s), it is recommended to verify data and power cables, connections - and if possible try different cables to prevent further problems. More information: https://www.hdsentinel.com/hard_disk_case_communication_error.php It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there. It is recommended to backup immediately to prevent data loss."

Köszi

[ Szerkesztve ]

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#10499) King Unique válasza trialboj (#10498) üzenetére


King Unique
titán

A leírtakból nem derült ki, hogy a fájlkezelőben hozzá lehet a férni a meghajtó tartalmához, ha igen próbálták-e menteni azt az 1-3 GB-nyi adatot vagy a szektorhibák miatt nem ment, vagy sérült a fájlrendszer/partíció és direktben nem elérhető a meghajtó tartalma max. adatmentő programmal, stb.

Leírja a HDS világosan hogy gond van a meghajtóval, egy rakás hibás és gyenge szektor, + adatátviteli hibák, stb. + Hacsak nem volt gyárilag hibás a külső meghajtó, akkor normál esetben 20 nap üzemidő után nyilván nem produkál ilyet, vagyis a jelen állapot nagyban köszönhető vsz a user errornak is...
Ha felismeri az OS reális kapacitással a külső meghajtót, fájlkezelőben direktben vagy adatmentő programmal kilistázódik a tartalma stb., akkor nyilván menthető. Mármint normális meghajtóállapot esetén, mert ha szektorhibás és amiatt nehezen olvasható a lemez felülete, akkor az okozhat problémát. Meg ez esetben először lemezképet / direkt másolatot javasolt készíteni a mentendő lemezről, majd utána a másolatról menteni tovább, még mielőtt az eredeti meghajtó végleg bekrepálna. Vagy eleve inkább profikra bízni, ha otthoni módszerekkel nem megy a mentés, nagyon fontosak azok az adatok és megérne annyit a mentésük, stb.
Legközelebb meg nem ártana majd azokat a fontos fájlokat eleve több offline (és online) tárolóeszközön tárolni, nem szimplán 1 db külső meghajtón, pláne ha még annak megfelelő használatára sem sikerül odafigyelni...

[ Szerkesztve ]

(#10500) elistvan


elistvan
senior tag

Sziasztok!

Hoztak nekem egy külső házban lévő 1 terrás vinyót ha rádugom a gépre . a kívánja-e formázni üzenet jön elő. (Újonnan vették pár éve tv-re dugva nézett a kolléganő meséket róla egyik napról amásikra lett vel ez.) GetDataBack látja a partríciókat. Kérdés: Lehet-e ezt anélkül javítani, hogy egy másik vinyóra mentesem az adatokat? Tehát van-e olyan szoftver ami egyből tudja javítani a sérülést mert valami 10 óra hosszát ír a szkennelésre, plusz ugye a megtalált adatok másolása, a vinyóü formázása, visszamásolás macerás. Szóval van erre egyszerűbb módszer? (Újragenerálja a fat táblát vagy ilyesmi...

Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.