Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10651) Wolfskin válasza liksoft (#10650) üzenetére


Wolfskin
őstag

Köszi!
A kürt már nekem is eszembe jutott...

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#10652) cigam


cigam
félisten

Úgy tűnik a Paragon Backup még saját magával sem kompatibilis. Az aktuális 17-es verzió hozzá sem szagol egy 9-es verzióval készült mentéshez.
Ha visszamásolom hálózatból (merthogy a live recovery lemez nem lát ki a hálózatra, akkor kis molyolás után visszaugrik a főmenübe, nem nyitja meg az archívot, azt sem mondja rá hogy fapapucs.Vagyis van is mentésem meg nincs is.
Létezik hogy még menthető a mentés? Esetleg más cég programja meg tudná nyitni?

Létezik cégek számára is ingyenes biztonsági mentés megoldás, ami valóban működik, akár évekkel később is? A trükk az hogy egy speciális XP verzió fut a "gépen" amiről mentéseket kellene készíteni. Szóval még év(tized)ekig támogatnia kellene az XP-t és a futás közbeni mentést.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#10653) King Unique válasza cigam (#10652) üzenetére


King Unique
titán

Ez a kérdés a "Milyen program, ami...?" topikban nemrég már meg lett járatva, ajánlottak ott módszereket - logikusan pl. régebbi programverzióval megnyitni - , programokat, stb., nem világos itt miért kell még egyszer, meg pláne hogy nem is feltétlen ezen topik témája, mivel itt inkább a formázott, törölt, meghibásodott stb. meghajtókról történő adatmentés a téma...

Egyébként az ilyen rendszermentő programok általában olyan egyedi formátumot használnak, amit az adott programmal lehet csak megnyitni és másikkal nem feltétlen. Ahol ha a Paragon esetében az új verzió nem kezeli a régi verzióval készült mentést, akkor értelemszerűen régebbi programverzióval kellene megpróbálni megnyitni. Aztán újabb Windowsoknál adott a beépített eszköz használatának lehetősége is, de az az XP-ben még aszem nincsen benne, de nem is világos minek manapság rég nem támogatott XP-t használni.

[ Szerkesztve ]

(#10654) liksoft válasza cigam (#10652) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Aha. És egy 9-est nem lehet előbányászni?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#10655) cigam válasza liksoft (#10654) üzenetére


cigam
félisten

Hát majd keresek valamit, de maga a Paragon support sem tüsténkedi a válaszokkal.
Köszi!

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#10656) Janusz001


Janusz001
őstag

Sziasztok, adott egy ezeréves laptop (celeron 533 -as), benne egy 60gb -os ata100 -as hdd. Csak a hétvégi házamban zenehallgatásra volt használva winXP -vel, teljesen megfelelt a célra. Legutóbb viszont nem akart bootolni, a bios sem látta. Hazahoztam, sikerült ata/usb konvertert szereznem, hdd felpörög, elég katasztrofális kattogó hangja van, win10 alatt a lemezkezelő ismeretlen és nem inizializált lemeznek látja, ha megpróbálom inizializálni "az eszköz nem áll készen" üzenetet kapom.Próbáltam másik usb aljzatot, külső táppal, stb. Igazából idáig jutottam, semmilyen más program nem látja, hogy lenne ott valami. Semmi pótolhatatlan zene nincs rajta, csak jó lett volna az egészet egyben átmenteni másik adattárra.
Jönnek az ünnepek, lenne időm szöszmötölni vele, van egyéb javaslat mivel érdemes próbálkozom?

(#10657) liksoft válasza Janusz001 (#10656) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szervusz!

A leírtak alapján elővenni az emlékezetet, és a netről pótolni a hanganyagot.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#10658) FanTomasz21


FanTomasz21
tag

Üdv! Anyósom dell inspiron15 3000 laptopjában a seagate 1tb (st1000LM035) eljutott olyan szintre, hogy 9%-os a kondíció. Mivel nem IT szaki így ő annyit vett észre: lassabb a gép a kelleténél, illetve végén már a windows sem indult el, ekkor szólt. Kiszereltem a gépből, usb-n keresztül csatlakoztattam a gépemhez (sata-n keresztül nem bootolt be tőle a windowsom) és hard disk sentinnellel ezt a szép eredményt kaptam. 3 partícióra osztottam fel neki anno a vinyót, első csatlakoztatáskor fel is ismerte őket és nagyon lassan de 20gb fontos adatot le tudtam neki szedni róla. Aztán totalcommander megállt a másolás ezért ideiglenesen hagytam a dolgot. Közben bebootoltam linuxxal, ő is felismerte a partíciókat, viszont utána kiírta hogy a Data nevü partícion a "média" nevű könyvtárat nem tudja olvasni ( Ebben vannak a fényképei melynek egy részét sikerült ugye már leszedni de még lenne jócskán) OK. Ma visszatértem a dologra, windows alatt. Viszont az adott partícióról eltűnt a média könyvtár. Nem lett rejtett meg semmi ilyesmi néztem. minden más ott van minden fájlt látok és olvassa is. Hiába próbálom begépelni az elérési utat, azt írja nincs ilyen ( de szabad hely kapacitásban látszik hogy ott kell lennie) Hogy lehetne elérni hogy legalább a média könyvtárt és almappáit újra lássam mik voltak benne? Köszönöm

(#10659) cigam válasza FanTomasz21 (#10658) üzenetére


cigam
félisten

Időgéppel. Most tényleg le kell írni 1001. alkalommal is hogy ami nincs 3 helyre elmentve az olyan mintha nem is létezne?
- Ha még látta volna a fájlrendszer, akkor egy próbát megért volna az unstopable copy.
- Egy próbát talán megér a testdisk is.

Esetleg szektorról szektorra átmásolni lemezképre/másik lemezre (ddrescue), ész másolaton elindítani a helyreállító programot.
Így konzerválsz egy elég rossz állapotot, de cserébe már nem lesz rosszabb a későbbi nyüstölésektől, helyreállítási kísérletektől. Persze ilyenkor már semmire nincs garancia.

Ha mázlid van, akkor be volt állítva egy online fiók legyen az MS/google/...

Tedd félre a lemezt, és tölts ki egy lottót. Ha nyersz, mehetsz a kürt kft.hez.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#10660) liksoft válasza FanTomasz21 (#10658) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ha viszont a másolaton dolgozol, akkor előtte arról kéne egy munkakópiát készíteni.

Ugyanis ha egy drive folyamatosan romló állapotú (erre a win persze rátesz egy lapáttal, mert ahogy érzi, rögtön ír/olvas rá), akkor arról egy "master" kópiát kell készíteni. Ez SOHA nem módosítható. Ha mókolni kell rajta, azt egy ebből készült munkakópián szabad csak megtenni.

Ja, igen. Egy-egy adatmentés során nem ritka, hogy 1TB HDD esetében 4-6TB tárhely kell.
:B ;)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#10661) MostaPista


MostaPista
tag

Na, most szentsegelek egy ideje. :( :(( :((( :o :W

Talan egy eve csinaltam egy mentes egy kulso hdd-re, majd szepen eltettem biztonsagos helyre, es folyamatosan dicsertem magam, hogy milyen jol tettem, mert a negy kis hdd-t folyamatosan modositani kellett, a tartalmait atmozgatni mashova, az egyik hirtelen bad sectoros lett, majd bizonyos konyvtarak elerhetetlenne valtak, stb.

Tegnap, last minute reven sikerult egy uj hdd-t vennem, megvartam, amig tulvagyunk az evvaltason es az ujevi ebeden, most szepen eloveszem az uj hdd-t, secc-perc atalt beuzemelem, minden szep es jo, eloveszem a mentest tartalmazo kulso hdd-t, erre jon a hideg zuhany, alig fel percig probalkozik eletre kelni, majd leall, a win7 rendszer fel se ismeri. :W

(#10662) cigam válasza MostaPista (#10661) üzenetére


cigam
félisten

Ezen voltak azok a videók amiket már 1 éve össze akarsz vágni ;]
Bocsi! De magas labda volt.

Jól tetted, de időnként ellenőrizni is érdemes. Én pl. 4-5 éve rendszeresen mentegettem a géphez adott programmal, és nemrég derült ki, hogy a visszatöltéshez egy működő rendszerre van szükség, a live rendszere egy fabatkát sem ér.

Milyen külső lemez? USB-ről kapja a tápot, vagy van saját tápegysége/adaptere?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#10663) RazoR


RazoR
veterán

Sziasztok!

Adott egy 10TB-os Ironwolf HDD amiről egyik napról a másikra eltűnt 7TB-nyi adat. Képek videók, fontosak lennének. Tudtok ajánlani valami programot amivel jó eséllyel legalább egy része visszahozható?

(#10664) King Unique válasza RazoR (#10663) üzenetére


King Unique
titán

Igen, tudunk.
Viszont azt nem ártott volna leírni, hogy pontosan mi történt (leejtés, ilyen / egyéb), milyen a HDD állapota (HDS), mit jelent ez az "eltűnt" (fájlkezelőben nem látszik a tartalom, rejtett fájlok mutatásával sem?), stb., mert normál esetben teljesen magától nyilván nem tűnik el 7 TB adat a lemezről.

(#10665) RazoR


RazoR
veterán

Most lett beüzemelve egy NAS és a HDD-n lévő nagyméretű adatok másolása közben ott lett hagyva a gép (iMac), mikor újra leültem elé a Finder nem mutatott semmilyen fájlt rajta. Egy dokkolóban van használva 3 db ilyen hdd. Kikapcsoltam a dokkolót, majd vissza és a csatolt képen látható fájlok látszódtak csak amik nem tudom, hogy mik. Jelenleg egy PC-re van rádugva és fut a Partition Wizard Data Recovery módja. A Sajátgép üresnek látja, 9.09TB/9.09TB, rejtett fájlok mutatása a képen. Csatolom a HDS képét is. Teljesen értetlenül állok a dolog előtt, semmi előjele nem volt. Videó vágással foglalkozom és rengeteg elkészítendő projekt nyersanyaga volt rajta, ezért is lenne jó ha vissza lehetne valahogy hozni.

(#10666) MostaPista válasza cigam (#10662) üzenetére


MostaPista
tag

Ezen voltak azok a videók amiket már 1 éve össze akarsz vágni

Igen. :-(

(#10667) cigam válasza MostaPista (#10666) üzenetére


cigam
félisten

Jó, de érdemi dolgokat is kérdeztem...

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#10668) MostaPista válasza cigam (#10667) üzenetére


MostaPista
tag

Nem nagyon. Ertelemszeru, ha backup, akkor van tapja, de lenyegtelen, nem a tap a hibas.

Amugy orulok, hogy legalabb valakinek sikerult oromot okoznom, ez az ev se kezdodott nagyon rosszul. ;]

(#10669) sanyi062929


sanyi062929
csendes tag

Sziasztok!
Adatmentésre szeretnék vásárolni USB csatlakozású kompakt 2,5" külső merevlemezt. Fényképeket, saját videókat szeretnék rajta archiválni hosszú távon, különféle eszközök (fényképező, telefon, tablet, stb.) memóriakártyáiról másolnám fel a képeket mikor azok betelnek, egy laptopon keresztül, természetesen adott esetben böngésznék is az archivált képek között. 2TB vagy 4TB méretűre gondolnék. Milyen típust tudnátok javasolni erre a célra? Laikusként a fenti cél miatt legfontosabbnak a hibamentességet, üzembiztonságot érzem. Esetleg ha kifejezetten más megoldás lenne megfelelő erre a célra, arra is szívesen vennék javaslatot komplett rendszerre (pl. külső HDD+ház típus). Milyen formátumra érdemes formázni a lemezt? Van ennek jelentősége a megbízhatóság szempontjából? Köszönöm!

(#10670) liksoft válasza sanyi062929 (#10669) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

2TB, mert ami nagyobb, annak súlya mind mechanikusan (leeseik, eldől, stb...), mind meghajtás szerint (USB tápellátás) gondot fog okozni.

Nincs megbízható! Átlagos megbízhatóságú van, aminek a tápellátását PI(-nyi) kábelen, csatlakozón keresztül kapja. Vagyis érintkezési gondok miatt instabil.

Az van elvileg biztonságban, ami fizikailag is 3 különböző helyen van tárolva! A kettő is kevés időnként.

Ennyi.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#10671) liksoft válasza RazoR (#10665) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

A dokkoló kezeli tisztességesen a 10TB-os drive-ot? Mert a 7TB adat amit írsz, gyanús nekem! Mi van, ha 8TB után "körbefordult", és beleírt az elejébe?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#10672) King Unique válasza liksoft (#10670) üzenetére


King Unique
titán

Viszont ha valakinek épp célirányosan 4-5 TB-os 2,5"-os külső kell, akkor csak ezért nem feltétlen fog csak 2 TB-osat - ami manapság többeknek már amúgy is kevés - venni, ha megfelelően használja és vehet akár ütésálló kivitelűt is, van mentése a fontos adatokról máshol is, stb., akkor nyilván oké lehet az előbbi is, nálam is több ilyen üzemel egyelőre gond nélkül. Szerintem.

(#10673) RazoR válasza liksoft (#10671) üzenetére


RazoR
veterán

Az érintett hdd-ről lettek éppen másolva az adatok a NAS-ra mikor történt. Nem volt írás a hdd-n. Ha meg esetleg az van amit írsz akkor miért tűnt el minden a lemezről nyom nélkül?

(#10674) liksoft válasza King Unique (#10672) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Csak a kérdésre válaszoltam. :B Ő kérdezte, 2 v. 4 ...... :B

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#10675) liksoft válasza RazoR (#10673) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ha az elejére ír a rendszer (bármi miatt), akkor eltűnik a partíciós bejegyzés, elveszíti a kötetet rajta.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#10676) RazoR válasza liksoft (#10675) üzenetére


RazoR
veterán

Na ezt nem tudtam. :Y
És ilyenkor ha esetleg ez van mit lehet tenni?

(#10677) King Unique válasza RazoR (#10676) üzenetére


King Unique
titán

Ha "az" lenne, akkor azt írná a HDS is, WIndows sem feltétlen ismerné fel reális kapacitással e lemezt, stb. Példák: [link], [link].
Egyébként meg ha leírnád, linkelnéd, hogy pontosan milyen dokkolóról van szó, akkor talán többet lehetne mondani. :B

(#10678) RazoR válasza King Unique (#10677) üzenetére


RazoR
veterán

Axagon ADSA-ST DUAL HDD

(#10679) King Unique válasza RazoR (#10678) üzenetére


King Unique
titán

Akkor az nem lehet gond, mert ugye a termék weboldala is írja az alábbit, vagyis nyilván megfelelően kezel 2 TB feletti tárolókapacitású HDD-ket.

Támogatja a 2,5 és 3,5 hüvelykes SATA III / II / I merevlemezeket, kapacitástól függetlenül.

(#10680) RazoR válasza King Unique (#10679) üzenetére


RazoR
veterán

Na de akkor mi történt és mit csináljak?
Most fut a Recuva rajta, kiváncsi vagyok mit kezd vele.

(#10681) liksoft válasza King Unique (#10679) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ráadásul CMR ahogy nézem, így nem várható, hogy a TRIM parancsot kezelje. (Nem vagyok benne biztos, de mintha hallottam volna, CMR esetén is megjelent már. De ebben nagyon nem vagyok biztos.)

RazoR:

Egyáltalán milyen partíció volt rajta? NTFS? HFS+? ....

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#10682) jovás válasza RazoR (#10678) üzenetére


jovás
aktív tag

Nekem is van egy pont ugyan ilyenem, és egyszer egy bekapcsolás után RAW-nak látta az egyik HDD-met ami addig hibátlan volt, na azóta nem is használom ezt a dokkolót, maradtam a Sharkonnál, 2 db is van, hiba nélkül mennek évek óta.

(#10683) King Unique válasza RazoR (#10680) üzenetére


King Unique
titán

A korábbi hozzászólásból számomra nem teljesen világos, hogy ez a NAS - iMac használat pontosan mit takar, macOS alatt volt lett particionálva (az EFI arra utal) a HDD és ha igen milyen fájlrendszerre, ha NTFS és azért tudja kezelni a Windows akkor a macOS nem-e gányolta össze pláne hogy alapesetben csak olvasni képes, stb. :F
Marad az adatmentés arra való célprogrammal, aztán majd kiderül megtalálja-e a Recuva / más program a hiányolt fájlokat, vagy sem.

(#10681) liksoft:
Igen, a 10 TB-os Seagate IronWolf valóban CMR, ami még a jobbik eset és azoknál tudtommal nincsen TRIM - ami ha törlés után lefut, akkor ugye lőttek az adatoknak, gondolom ezért lett említve - , sőt SMR HDD-knél sem mindegyikél.

[ Szerkesztve ]

(#10684) liksoft válasza King Unique (#10683) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Igen, pont ezen gondolkodtam. Elméletileg a trim bármilyen meghajtón megvalósítható. Az már más kérdés, van-e értelme. SSD és SMR HDD esetén könnyen belátható, de simán elképzelhető, hogy akár csak adatvédelemre ráfogva megjelenik a CMR HDD-k esetében is. Hiszen egyre nagyobbak, azok fizikai felülírása idő, így akár elég a TRIM táblázat ürítése, és volt - nincs adat..... Persze adatmentéses módszerekkel visszahozható. De ugyanilyen mikor a régi kis USB WD eleve titkosítással dolgozik a felületre (SES device), ott is megoldható legtöbbször a mentés.

Vagyis esély lehet rá, hogy megjelenik. De ha igen, akkor annak a visszafejtése "törése" nem 1-2 nap lesz..... hanem akár 1-2 év is rossz esetben.

Minden a "ments, és ha bedöglött dobd ki" irányába mutat....

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#10685) RazoR válasza liksoft (#10681) üzenetére


RazoR
veterán

exFAT van/volt rajta.
Az is furcsa, hogy a lemezkezelő azt írja, hogy 2 partíció van rajta, egy 200MB-os és egy adatokat tartalmazó 9,3TB-os

King Unique: Eddig a dokkolóval volt használva az iMAC-en, most lett egy NAS és el lett kezdve az adatok átmozgatása a HDD-ről a NAS-ra úgy hogy a dokkolóval volt rákötve az iMac-re a hdd.

(#10686) liksoft válasza RazoR (#10685) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Átmásolás vagy átmozgatás? Nagyon nem mindegy!

A másolásnál megtartja az eredet kópiát.
A MOZGATÁS során másol, majd TÖRÖL!

Vagyis ha homokszem került a gépezetbe, akkor a törlés akár végig is futhat másolás nélkül. Persze ez csak a legrosszabb és elméleti esély, de programozói szemmel nézve ha bug-os a program, megtörténhet.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#10687) RazoR válasza liksoft (#10686) üzenetére


RazoR
veterán

Másolás, nem mozgatás! Rosszul fogalmaztam.

(#10688) RazoR


RazoR
veterán

Na végzett a Recuva valamikor éjjel, de kifagyott az egész gép, így kezdhetem újra a 18 órás vizsgálatot..... :DDD :W

(#10689) salieri.


salieri.
őstag

Sziasztok. adott egy Hitachi 500gb 100/100 hdd hd sentinel.a particiokat nem látja.Hogy lehetne helyreállítani a fájlokat?

(#10690) King Unique válasza salieri. (#10689) üzenetére


King Unique
titán

Ki, mi "nem látja" a partíciókat, a Mikulás? :B
Ha Windowsról van szó a HDS - bár van DOS, és Linux változat is - alapján, akkor talán nem ártana megnézni az eszközkezelőt és a lemezkezelőt, akár screenshotot betenni, stb...
+ Az sem lenne utolsó dolog, hogy ha kiderülne ez a "Hitachi 500gb" pontosan milyen HGST HDD-t takar, valamint hogyan van csatlakoztatva, PC-be téve SATA-n, vagy USB-s külső házban / dokkolóban.

[ Szerkesztve ]

(#10691) salieri. válasza King Unique (#10690) üzenetére


salieri.
őstag

Bocsánat, szóval usb 3.0 rackben van.
Látja,hogy rajta vannak az adatok .lemezszerkezet sérült vagy nem olvasható üzenet jön fel,ha rámegyek a meghajtóra fájlkezeloben.
[kép]

(#10692) King Unique válasza salieri. (#10691) üzenetére


King Unique
titán

Le lett írva, linkelve ez előző válaszban világosan hogy mit kellene megnézni, miről kellene screenshot, de sebaj, megfelelő információközlés híján akkor találgassunk. Ha így jelenik meg a külső meghajtó a Windows fájlkezelőjében és ilyen hibaüzenet van a megnyitásnál, akkor vélhetően RAW lett az NTFS kötet, aminél a lehetőségeket egy másik esetnél + egy másik válasznál leírt, linkelt információk szemléltetik.
+ Ha 2,5"-os HDD-ről van szó a mellékelt HDS screenshot alapján és pláne 7200 RPM-es modellről, akkor annál USB-n a megfelelő tápellátás eleve lényeges, vagyis USB 3.X porthoz legyen csatlakoztatva az eszköz, meg lehetőleg rövid USB-kábellel és ne túl hosszúval, mert az utóbbi miatt is lehet gond.

[ Szerkesztve ]

(#10693) salieri. válasza King Unique (#10692) üzenetére


salieri.
őstag

Ne haragudj telóról vagyok, gépen csinálok screenshot-ot és feltöltöm. :R

(#10694) salieri. válasza King Unique (#10692) üzenetére


salieri.
őstag

2,5" 5400 RPM a vinyó .rövid kábel.

[ Szerkesztve ]

(#10695) King Unique válasza salieri. (#10694) üzenetére


King Unique
titán

Úgy értettem a Windows lemezkezelője mit mutat, még direkt linkeltem is előzőleg. De mindegy, ha RAW, akkor lásd az előző válaszban leírtakat, vagyis adatmentés másik fizikai lemezre adatmentő programmal (példák). Vagy esetleg másik opció kizárólag saját felelősségre a fájlrendszer javítása 3rd party programmal (példa), ha RAW esetén a CHKDSK nem futtatható.
A HTS727550A9E364 modellszám a Travelstar 7K750 sorozat, még a HDS is 7200-asnak írja.

[ Szerkesztve ]

(#10696) salieri. válasza King Unique (#10695) üzenetére


salieri.
őstag

GetData megvan ,hogy jó legyen ,amit csinálok kiválasztom a partíciót, utána Level 4 legyen (complete drive scan,find any data tracem,slow)?
Mennyi időt vesz kb. igénybe?Automata a folyamat teljesen?

(#10697) King Unique válasza salieri. (#10696) üzenetére


King Unique
titán

Tehát RAW, akkor jó volt a tipp.
Igen, kiválasztani a mentenő forráslemezt és minden fájl megtalálásához értelemszerűen level 4 scan, van felhasználói útmutató a program weboldalán. Viszont a GetDataBack Pro ugye fizetős adatmentő program, meg kell vásárolni, ingyen max. keresni és lemezképfájlt készíteni enged. Ha ingyenes kell, akkor Windowson a Recuva és a TestDisk jöhet szóba, valamint Windows 10-nél parancssoros formában a Microsoft-féle Windows FIle Recovery.

[ Szerkesztve ]

(#10698) salieri. válasza King Unique (#10697) üzenetére


salieri.
őstag

Nagyon köszi a segítséget, holnap nekiállok,akkor tuti nem vesztek el ezek az adatok, jól gondolom?

(#10699) King Unique válasza salieri. (#10698) üzenetére


King Unique
titán

Mivel az adatmentő program használatánál csak olvasás történik a mentenő forráslemezről, ezért nyilván nem destruktív az ott tárolt fájlokra nézve. Aki nagyon biztosra akar menni, az meg 1. lépésként eleve mentést készít - lemezképfájlt a GetDataBack is tud készíteni - a forráslemezről és a továbbiakban arról ment, de akkor + tárhely, további meghajtók kellenek.

[ Szerkesztve ]

(#10700) RazoR


RazoR
veterán

Fejlemények:

Recuva-t próbáltam először, 3x kifagyott, ebből 1x a teljes gép. Passz.
EaseUS-al volt a második próbálkozás, de a helyreállítás része fizetős, megoldottam, hogy használható legyen. :U
Kb 18 óra alatt lement az olvasás, ami fura, hogy a 10TB lemezen talált 26TB adatot :F
3 óra alatt átnyálaztam az olvasás utáni eredményt, kiválogattam a fontos mappákat, egész szépen visszahozta a mappaszerkezetet. Vissza lett állítva először 450GB és 530GB, a kettő kb 6 óra volt. Az első adagból 65GB kuka lett, a második teljes siker. Jelenleg fut egy 1,8TB-os visszaállítás reggel 8 óta és 32%-nál jár :D Szerintem talán szombatra kész lesz. A lényeg, hogy összességében ami fontos adat volt meglett, minimális mennyiséget buktam.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.