Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-06 17:10:11

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43851) a2d2 válasza Dyingsoul (#43850) üzenetére


a2d2
addikt

Köszi az utánajárást! Szerintem akkor a topikösszefoglalóba tényleg be lehetne nagybetűvel írni felülre hogy Quest-es Beat Saber-t ne vegyen senki mert korlátozottak benne a lehetőségek a PC-s verzióhoz képest.
Ki jön este Synth Ridersezni? ;]

[ Szerkesztve ]

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#43852) Márton válasza a2d2 (#43851) üzenetére


Márton
nagyúr

kivéve ha viszi ide-oda a sisakot és meg szeretné mutatni...

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#43853) a2d2 válasza Márton (#43852) üzenetére


a2d2
addikt

Arra tényleg jó lehet, főleg ha a top 5 közepesen fos gyári szám után korrektül közli az ember hogy meg ne vegyétek amúgy mert Questen ennyi van kb a játékban, esetleg még fizethetsz dlc-kért azt csókolom. Ha online lista nélkül beéri az ember akkor persze több, de valljuk be ez a lelke az egésznek. Techdemónak jó, főleg annak aki még sosem látott VR-t.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#43854) fatal`


fatal`
titán

Sziasztok,

Előre leszögezem, hogy semmi tapasztalatom VR-ral, fogalmam sincs az egészről (gyakorlati, elméleti némi van az összefoglalót olvasva, meg 1-2 videót megnézve).

Milyen VR-t érdemes venni, ha főként szimulátorozás a cél, de kipróbálnék mást is ("kontrollerrel hadonászás)? A vas megvan (illetve gondolom 5900x + 3080 már jó kiindulás). Főként ACC és Rally megy (meg MSFS, de az más téma), de biztosan megnézném a sima AC-t is. Szemüveges vagyok, ez szempont (kontaktlencse nem opció). Nem lenne baj, ha vezeték nélkül is menne (főként a kontrolleres játékok miatt, mert abban a szobában, ahol a PC van nincs hely, viszont a másik szobában is van kiépített hálózat, mehetne vezeték nélkül.
Jól gondolom, hogy az egyetlen életképes dolog egy Quest 2 Airlinkkel vagy önálló platformként és szimezéshez kábel a gépnél? Mennyire "szemüveg kompatibilis", van vele ilyen tapasztalat a topiclakók közül, vagy érdemesebb lencsét csináltatni? Mekkora esély van rá, hogy képtelen lennék megszokni (motion sicknessre gondolok)?

A másik szobában lenne egy router switchként (illetve ezesetben AP-ként, oda vennék egy AX-es routert, jelenleg nincs ott semmi), illetve a gépem pedig routerre van kötve, gondolom ez nem akadály.

Ha kábel ajánlottabb szimulátorozáshoz, akkor muszáj a gyárit megvenni 40 ezerért, vagy bármilyen normális USB3 C kábel jó (alzának van L alakú).

:R :R

(#43855) sheep válasza fatal` (#43854) üzenetére


sheep
addikt

Szerintem ár/érték arányban ma 2 lehetőséged van: Reverb vagy Quest 2, és attól függ melyiket preferálod: a szimeket vagy a többi játékot.
Ha főként szimezel mint én akkor nem kérdés hogy Reverb, ha mással is játszanál akkor Quest.
Én 99%-ban repszimekkel nyomom és ott a Reverb most az elérhető csúcs, de pl. az Alyxot is végignyomtam, viszont a Beat Saber és hasonló hadonászós cuccok nem az én stílusom.
Ha te hadonásznál akkor Q2.

[ Szerkesztve ]

MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC, I7 9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , G.Skill Aegis 32gb 3200 DDR4, HP Reverb G2 VR

(#43856) a2d2 válasza fatal` (#43854) üzenetére


a2d2
addikt

Szia!

Igen, Quest 2 lesz a neked való, csak ne vegyél 40e-ért kábelt, próbáld ki előbb az Airlinket. Van itt aki simán azzal szimulátorozik és semmi gondja vele. Én is úgy toltam pl Squadronst, persze csak kocajátékosként. A konfigod tökéletes.
Ha a másik szobában lesz az ax router + a nagy tér, akkor a géphez esetleg vehetsz egy olcsóbb USB3.0 kábelt a szimulátorozáshoz, nem tudom milyen a fal, van-e ajtó meg ilyenek a két szoba között. Szóval lehet a PC mellett jobb lesz a kábel.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#43857) fatal` válasza a2d2 (#43856) üzenetére


fatal`
titán

Köszi (ez sheepnek is szól). :)

Kicsit részletesebben:
Adott A szoba, szűk hely, benne a gép és egy router (PC ide kábellel csatlakozik), itt mozgással nem lehet játszani (a VR főként szimulátorhoz lenne, de ha veszek, akkor kipróbálnék mást is, nem nagyon mozgok, legalább ennyi lenne :D). B szobában van hely, itt a kábel nem opció, mert a kettő között még ott a nappali. Viszont szimulátorhoz jobban preferálnám a gépnél a kábelt, A szobában csak egy AC-s WRT3200 router van és ezt egyéb használat miatt nem szeretném lecserélni. A szoba és B szoba között ethernet kábel van, annak a végére lógatnék egy AX-es routert (switch/AP-ként, NAT nélkül, szóval belső hálózat).

+40e-t sokallok egy kábelért. Főként PC VR-ról van szó, nem hiszem, hogy az Oculus saját platformját használnám, max ha annyival olcsóbbak az egyébként mindkét helyen elérhető játékok.

Ugye jól tudom, hogy a G2 nem megy vezeték nélkül, szóval ha azt veszek, akkor kizárólag a szimulátorozás marad?

A szemüveg és kényelem szempontjából a Q2 milyen? :R

[ Szerkesztve ]

(#43858) a2d2 válasza fatal` (#43857) üzenetére


a2d2
addikt

"A szoba és B szoba között ethernet kábel van" - ez a lényeg, így fogsz tudni ugrabugrálni A szobában és szimulátorozni kábellel B szobában. De mivel a B szobában is van egy router, akár ott is megpróbálhatod kábel nélkül. Van már legalább 3-4 fajta 3rd party fejpánt Questhez, szerintem a kényelmével nincs gond. Szemüvegről nem tudok nyilatkozni, azt tudom hogy van hozzá valamilyen távtartó adapter a szemüvegeseknek.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#43859) fatal` válasza a2d2 (#43858) üzenetére


fatal`
titán

Gondolom gyárilag is jár hozzá valamilyen fejpánt, vagy az nem az igazi?

Vette valaki a topicból a Q2-jét az Alzán? Attól függetlenül, hogy lehet, hogy egyáltalán nem használnám a beépített platformot, mégis a nagyobbat tervezem venni (256-ost), hátha mégis. Viszont ellentmondásosak az adatlapok, az UK-nak jelölt verzióval hozza változatnak a 128-ast, a simához nem, illetve a simának a cikkódjában van benne, hogy "UK. Náluk tervezem megvenni, de jó lenne tudni melyik-melyik, nem akarok adapterekkel szórakozni.

(#43860) szacsee válasza fatal` (#43859) üzenetére


szacsee
nagyúr

Szia!
Sürgős volt alzán vettem ezt a 128-ast, ha ez segít, EU verzióhoz való C töltő szilikon borítás a szivacsra jött a dobozban.
Keret ha végtelen, akkor 256-os, de én pl elleszek a 128-al. Edzős, social, szabadulószobás játékok nem foglalnak sok helyet és ezeknél nem számít a grafika, a többi meg a PCVR-hez képest nem tud annyit grafikailag (szerintem)
Ráadásul ha jó grafikát akarsz akkor steamen, oculus store-ban megveszed a pc verziót és ha nem crossbuy veheted a natív Quest verziót is, ha standalone akarod játszani a Quest 2-vel.
Szóval, ha nem zavar, hogy megy a PC a szobában 128-as mellé a megmaradt pénzen én vennék egy Wifi 6 routert inkább, összekötném a két szobát kábellel ahogy a2d2 is írta és mehet airlinken a móka.
Alza Premium Cord kábel nekem frankón működik, van belőle hosszabb is, de inkább airlinken tolom már.

Ha mindenképp 256-os kell és bizonytalan van a cikkszám miatt hívd fel őket. November végén többször is telefonáltam megrendelésekkel kapcsolatban és mindig hamar el tudtam intézni, sztem gyorsabb mint levélben rákérdezni, vagy visszaküldéssel bajlódni.

(#43861) a2d2 válasza fatal` (#43859) üzenetére


a2d2
addikt

Mivel gyakorlatilag 64-es áron adják most a 128-ast, a 256-os meg 100 euroval drágább ezért nem vennék 256-ost. Azt a pénzt rakd félre a következő generációra, jobban jársz.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#43862) gulasoft válasza fatal` (#43859) üzenetére


gulasoft
őstag

amazon.fr 3nap alatt itt van, igyekezettek mert karácsony jön hiány lesz.

Discord:https://discord.gg/JkRTcgf

(#43863) fatal` válasza gulasoft (#43862) üzenetére


fatal`
titán

Félek, hogy nem tudom megszokni, úgyhogy inkább itthon venném, hogy 14 napon belül visszavihessem, ha nem jön be. :) Olvastam, hogy van, aki nem tudja használni a motion sickness miatt.

De köszi a linket.

(#43864) sanzik válasza fatal` (#43863) üzenetére


sanzik
senior tag

Nekem ugyan ilyen félelmeim voltak. Ezért előtte kibéreltem itthonra 1 hétvégére. Lehet találni több ilyen szolgáltatást, nekem gyakorlatilag házhoz hozták. Ráadásul a bérelt questen volt vagy 20- 30 játék, így már egy két dologról el is tudtam dönteni, hogy mennyire érdekel.
Egyszerűbb mint visszaküldözgetni a vásárlás után.
Péntek délután kaptam meg a bérlős cuccot és szombaton már rendeltem a sajátot, én is az alzánál, mert impulzusvásárló vagyok és azonnal kell minden. Vasárnap reggel már vettem ki a sajátomat az automatából.
Amúgy én motion sikness érzékeny vagyok repülőn, autóban, hullámvasutóm, stb, de ennek ellenére teljesen jól tudom használni a questet. Nyilván nem minden játékban, mert van ahol beszédülök, de bőven van olyan ahol nem okoz gondot.

(#43865) Raymond válasza fatal` (#43863) üzenetére


Raymond
félisten

Semmi problema az Amazon visszakuldessel, raadasul most (mint minden evben az unnepek elott) a visszakuldesi ido ki van tolva januar vegeig igy van kozel ket honapod arra hogy meggondold magad.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#43866) Magyarfarkas válasza gulasoft (#43842) üzenetére


Magyarfarkas
tag

Ezekre a válasz a steam vr-ben található! Az elven assassinban a magasság állítást használják csalásra, a creedben a boxkesztyűket manipulálják az emberek és folyamatosan mentek a fejlesztőknek a negatív rewievek emiatt. Az Arizona sunshineban szintén van kismillió idegesítő marhaság amit a steamvr-el végre tud egy ember hajtani. A Bridge Crewben ülsz egy székben és annyi...az ubisoft egy halott,már nem támogatott játékot adott ki. Már akkor sem érdekelte őket mi történik a játékban, tehát ha lennének ott idegesítő csalások vagy marhaságok, akkor is crossplayben oldották volnák meg. Ez nem pénzéhség, hanem vigyáznak a régi-új játékosok épségére, mivel questen a csalás ugyan lehetséges, de nagyon nehezen kivitelezhető hozzá nem értő kéznek. Steamvr-ben bármi lehetéséges...csak pénz kérdése

[ Szerkesztve ]

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/magyarvr/ Discord:https://discord.gg/qTQ8SC8DhQ Bigscreen magyar mozi: https://www.facebook.com/groups/385665283175091

(#43867) a2d2 válasza fatal` (#43863) üzenetére


a2d2
addikt

Pedig az amazon a legjobb. Egy hónapod van tesztelni és ha nem tetszik ingyen küldöd vissza.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#43868) Ombre85 válasza fatal` (#43863) üzenetére


Ombre85
tag

A rosszullét nálam is jelentkezett az elején, de ahogy itt segitettek a többiek, úgy is lett. Kb 1-2 hét alatt megszoktam. Persze ehhez az is kellett, hogy átálljak a teleportálós közlekedésre, mert a folyamatos mozgás nagyon sokat árt a közérzetnek. Ha az elején jelentkezik is, ne ess kétségbe miatta :-)

(#43869) -Solt- válasza fatal` (#43857) üzenetére


-Solt-
veterán

Erre szerintem a Quest2 a jó választás... én pár hónapja az alábbi szettet vettem meg: [link]

A 128GB-s Q2 bőven elég, egy RTX3080 társaságában úgyis PCVR lesz 99%-ban, ha meg esetleg megtetszik egy natív Quest app aminek nincs PCVR változata, akkor annak bőven elég lesz a 128GB.

A következő lépés az üzemidő kitolása és a kényelem. Én erre a linken szereplő akkus Elite Strap-t választottam mert egyrészt szeretem a gyári megoldásokat, másrészt pedig a kényelmen is javít azzal, hogy kiegyensúlyozottabb lesz tőle a Q2, nem annyira orrnehéz. Ezzel kb 4 óra üzemidőm van, ez jellemzően elég arra amire én használom... Ki lehet ezt váltani csak Strap-l és barkács aksis megoldásokkal is, de ezekben én nem vagyok otthon. Az biztos, hogy az alap gyári gumi rögzítés nem igazán kényelmes és az alap kb 2 órás üzemidő sem túl acélos.

A kábelből a gyári totál felesleges, azt nyugodtan elengedheted. Én azért vettem Kiwi kábelt mert találtam róla több tesztet is így nem volt zsákbamacska, 3 méteres pedig azért lett, mert a cockpit mellett van a gépem, és ez a hossz ülve bőven elég. Egyébként jellemzően már csak vésztartalék, akkor használom ha elfelejtettem feltölteni a HMD-t és egyből játszani akarok.

A hang szintén fejlesztésre szorul... a G333-t azért választottam mert kompakt, könnyen el lehet dugni a vezetékeit, nem növeli a súlyt a fejemen, kényelmesebb hajolgatni vele, illetve ha kifelé kommunikálni kell akkor csak kikapom a fülemből és ott szépen elhimbálózik.

A jó AirLink-hez biztos, hogy kell egy jó 5GHz-s router, sokan használjuk megelégedéssel az ASUS RT-AX55-t, ár/érték arányban szerintem kiváló választás.

Ami a vásárlást illeti, nyugodtan veheted Amazonról, mert alapból is 30 napos visszaküldési határidő van, de most az ünnepek miatt egészen január végéig kitolták ezt ahogy Raymond is írta.

Bár én Reverb G2-t még nem próbáltam, de az biztos, hogy a Q2 az ajánlott render felbontáson (5408 x 2736) link sharpening funkcióval kitűnő képet ad, és akár csak 80Hz-n is már elég keményen térdelteti a 3080-t is. A személyes élmény hiánya miatt ítéletet nem hoznék, de az itt olvasottak alapján egy jól beállított Q2-nek simán van olyan képe mint a Reverb G2-nek, és innen már végképpen nem szól mellette semmi.

A leírtak alapján annyi buktatót látok a dologban, hogy a B szobában történő PCVR játék esetén a géphez való közvetlen hozzáférés hiánya okozhat bosszúságot. Például jelenleg az AirLink még béta állapotban van, így minden indításnál engedélyezni kell az Oculus szoftverben... igaz ez akkor is, ha valami beállítást módosítasz és újraindul. Na most ha te állsz a B szoba közepén és két szobával arrébb van a gép amin fut az Oculus szoftver, akkor HMD le, séta a másik szobába, engedélyez, séta vissza... valami kifagy, nem indul, akármi más, akkor HMD le, séta a másik szobába, séta vissza. Szóval vagy egy HDMI és USB hosszabbítással egy kijelző és egér a B szobába, vagy valami távoli hozzáférés megoldás ildomos lesz.

Hirtelen ennyi...

[ Szerkesztve ]

www.smart-bus.hu

(#43870) barcalaci84 válasza -Solt- (#43869) üzenetére


barcalaci84
őstag

"Például jelenleg az AirLink még béta állapotban van, így minden indításnál engedélyezni kell az Oculus szoftverben... igaz ez akkor is, ha valami beállítást módosítasz és újraindul. Na most ha te állsz a B szoba közepén és két szobával arrébb van a gép amin fut az Oculus szoftver, akkor HMD le, séta a másik szobába, engedélyez, séta vissza... valami kifagy, nem indul, akármi más, akkor HMD le, séta a másik szobába, séta vissza. "

Ez már lassan egy hónapja nincs így...v34 óta az airlinket párosítani kell első beüzemelésnél ( pairing code)...ezután soha nem kell engedélyezni

ezután automatikusan indítja a PC-n az oculus softwaret és csatlakozik
nyugodtan lehet beállítást változtatni stb , mert nem gond h újra kell indulnia az Oculus softwarenek...

(#43871) -Solt- válasza barcalaci84 (#43870) üzenetére


-Solt-
veterán

Elméletben lehet, de a gyakorlatban én ezt nem tapasztalom... mondjuk ennek oka lehet akár a W11 támogatás hiánya is. Ha W10-n ez így működik ahogy írod akkor az öröm és bódottá... :)

www.smart-bus.hu

(#43872) fatal` válasza -Solt- (#43869) üzenetére


fatal`
titán

:R :R :R

Meggyőztetek. :D Már csak a szemüveg a kérdéses. A cucc, amivel távolabb lehet rakni a lencsétől, az alapból a készlet része? Vagy ez lenne a Fit Kit és külön meg kell venni? A HMD tárolva az A szobában lesz, szóval elindítom majd mielőtt átslattyogok a nappaliba, vagy B szobába. A router tanácsot köszi, nem is vészes az ára sem. HDMI kábel a másik szobába nem opció, mert vagy 20 méterre van, nem húznék keresztül egyet az egész lakáson. :D Ha más nem, majd távvezérlem telóról a gépet ha engedélyezni kell valamit. De főként szimulátor lesz.

A 2 óra üzemidő szerintem az elején elég lesz. Valószínű maradok a hazai beszerzésnél, de majd meglátom, lehet Amazon lesz a vége.

A hang nagyon gáz? Cloud Alphat használok, ez VR mellett nyílván nem opció.

Kábeles csatlakozásnál egyébként tölt is? A controllerek saját akkuval mennek, vagy ceruza?

[ Szerkesztve ]

(#43873) barcalaci84 válasza -Solt- (#43871) üzenetére


barcalaci84
őstag

Win 11-et használok...
Kapcsold ki az experimentalban az airlinket ,majd vissza...
Vagy reseteld az experimental részt...
Adnia kell egy pairing kódot és azt kell beírni a PC-s
Software e... Ezután nem kell soha szuttyogni az engedélyezésével...

(#43874) -Solt- válasza fatal` (#43872) üzenetére


-Solt-
veterán

Emlékeim szerint nincs a csomagban semmilyen szemüveges kiegészítő, de ezt ne vedd készpénznek. Az biztos, hogy ha majd ez engem is érinteni fog, akkor tuti, hogy a dioptriás lencsére szavazok majd: [link] Egyszerűen nem merném semmilyen távtartóval a szemüvegre rávenni a HMD-t... nagyon könnyű megkarcolni a lencséket.

A hang elég gáz, viszont ha az akkus Elite Strap nem fogott meg elsőre, akkor egyelőre próbáld ki a gyári gumis rögzítést, azon elfér a Cloud Alpha és akkor egyelőre nem kell a hanggal sem foglalkoznod. Aztán ha bejön, akkor az igényeidnek megfelelően lépsz tovább Strap illetve hang terén...

Igen, kábeles csatlakozás esetén tölt is... már, ha az USB portod bírja.

A hazai beszerzést szerintem a pofátlan felár miatt engedd el... az Amazon tényleg korrekt, ha minden kötél szakad és nem válik be a cucc, akkor max a két posta költséget bukod.

@barcalaci84: Emlékeim szerint a v34 update után telepítettem a W11-t, a párosítás is megvolt a kóddal, de nálam nem így működik... megpróbálom majd az experimental reset-t, köszi!

[ Szerkesztve ]

www.smart-bus.hu

(#43875) barcalaci84 válasza fatal` (#43872) üzenetére


barcalaci84
őstag

igen van benne alapból egy spacer a szemüvegeseknek...

amazonról vedd , mert itthon a garanciáztatás is szívás lehet, amazonnál meg pikk-pakk mennek a dolgok...
B szobából simán tudsz csatlakozni...nem kell slattyogni
kontrollerek elemesek
kábellel tölt vagy lassabban merül , attól függően h mennyi krafot kap a PC-től vagy a konnektorból

(#43876) -Solt- válasza barcalaci84 (#43873) üzenetére


-Solt-
veterán

Na nem bírtam ki ránéztem, most simám működik... felveszem a HMD-t, jelzi, hogy kapcsolódhatok a PC-hez, rányomok és múkodj... az így 10 pontos! Ami "fura" volt, hogy az Oculus szoftverben az AirLink-t kikapcsoltnak jelzi, de ez végülis lényegtelen.

A másik, hogy így ezt a DeskPins rutint is el lehet hagyni, tökéletesen sima a performance hud... ma már megérte felkelni! :C

www.smart-bus.hu

(#43877) mihione válasza barcalaci84 (#43873) üzenetére


mihione
őstag

Ez akkor is mukodik ha 90hz-en futtatom a questet?Nekem most hetvegen frissult v34-re a headset (latszik mennyit porgetem ;] ),parositas megvolt sikan,de azota nem jatszottam vele.Elotte mindig engedelyezni kellett oculus pc appban beta fulon az airlinket.

[ Szerkesztve ]

Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B

(#43878) barcalaci84 válasza mihione (#43877) üzenetére


barcalaci84
őstag

ha megvolt a párosítás akkor ezentúl nem kell engedélyezni...
az Oculus PC software-t se kell elindítani...Csatlakozáskor elindítja majd magától
csak a PC-t kell bekapcsolni :)
egyébként ha felveszed a fejedre a HMD-t akkor fel is szokott ugrani egy kis szövegbuborék h Connected to "a PC-d neve"

(#43879) mihione válasza barcalaci84 (#43878) üzenetére


mihione
őstag

Ohh de nagy kiralysag,mostmar csak azt kell kiprobalnom hogy desktopot inditva ha onnan nyitok eloszor egy steam vr-t majd ugy inditom a jatekot akkor a headsetben be jon-e rendesen a kep es nem csak 2d ablakban. :C :R

Es most tudtam meg hogy ravasz nyomva tartasaval lehet jobb klikkelni :DDD

[ Szerkesztve ]

Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B

(#43880) barcalaci84 válasza mihione (#43879) üzenetére


barcalaci84
őstag

a steamvr-t se kell megnyitni (kb fél éve nem is indítottam)..én pl általában a steam könyvtárból indítom , vagy asztali parancsikonnal a steamvr-os játékokat (mármint a HMD-ben intézem ezeket)

[ Szerkesztve ]

(#43881) mihione válasza barcalaci84 (#43880) üzenetére


mihione
őstag

En is igy inditottam elsonek,aztan neha hol jol indult hol nem.Kulon a steam vrt inditva es utana a jatekot mindig okes volt,igy maradtam ennel.

Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B

(#43882) fatal` válasza -Solt- (#43874) üzenetére


fatal`
titán

Dioptriás lencse, hang és elite strap: Venném hozzá ezeket, csak első körben gondoltam, hogy nem vennék meg mindent, hátha valamiért nem jön be, vagy nem bírom a cuccot. :)

#43875: Köszi, a spacerre gondoltam, hogy része-e alapból. :)

Amazonnál egyébként mindegy, hogy melyik EU shopból rendel az ember, ha az amazon az eladó? Mert látok olasz, spanyol, német, francia linkeket is. :D

[ Szerkesztve ]

(#43883) gulasoft válasza barcalaci84 (#43878) üzenetére


gulasoft
őstag

Nekem 34 van, de amíg nem indítom el az oculust és ott a betában az airlinket addíg nem látja.

Discord:https://discord.gg/JkRTcgf

(#43884) barcalaci84 válasza gulasoft (#43883) üzenetére


barcalaci84
őstag

#43873

(#43885) Raymond válasza fatal` (#43882) üzenetére


Raymond
félisten

Nem mindegy mert ugyanugy 349EUR mindenhol de az AFA-t atszamolja a magyar 27%-ra es igy az olaszrol a legjobb mert a 22% -> 27% hala ott megy ra a legkevesebb. Persze ez akkor nem mindegy csak ha ilyesmi ez erdekel egyaltalan :)

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#43886) gulasoft válasza barcalaci84 (#43884) üzenetére


gulasoft
őstag

Most ebben a win11 a lényeg, vagy a párosítás? A múltkor kellett párosítanom azóta ezt nem kérte, de a win10 alatt nekem továbbra is el kell indítani az oculus progit és abban bekapcsolni az airlinket.

Discord:https://discord.gg/JkRTcgf

(#43887) barcalaci84 válasza gulasoft (#43886) üzenetére


barcalaci84
őstag

A párosítás. (És a reset ha valamiért nálad meg nem működik)
Ha beirtad a kódot ,akkor utána mindig kapcsolódik automatikusan ha a Quick stttingsben indítsd az airlinket...
A pc softwareben pl nekem azóta nincs is bekapcsolva a béta fülön az airlink...mert nem kell...

[ Szerkesztve ]

(#43888) kiskuplung válasza barcalaci84 (#43887) üzenetére


kiskuplung
őstag

Megerősítve, tényleg nem kell. Ezzel az eddig is hibátlan Airlink most már tökéletes lett :DD

(#43889) gulasoft válasza barcalaci84 (#43887) üzenetére


gulasoft
őstag

Megpróbálom ezt a resetet újra, köszi.

Discord:https://discord.gg/JkRTcgf

(#43890) vaakuum


vaakuum
addikt

A quest2 kézikütyükhöz létezik valami állandó gyári kiosztás, hogy melyik gombbal mit lehet csinálni, vagy mindent is át lehet benne állítani a saját igényeknek megfelelően?

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#43891) Bagoly81


Bagoly81
aktív tag

[link] erről mi a véleményetek? steam felhagy a vr prioritással, akkor nemlesz index2 sem, gyakorlatilag meghalt ezzel a pc piac, köszi face.... jöhetne akkor legalább az ő headsettjük is... esetleg a ps5 uj vrje tudna segiteni a piacnak ha lenne

(#43892) barcalaci84 válasza vaakuum (#43890) üzenetére


barcalaci84
őstag

Steamvr -ban lehet egyébként változtatni , de Quest esetében nem lesz rá szükség...
A fejlesztő dönti el h melyik inputhoz milyen funkciót társít...
De általában magától értetődő h mit mire használsz és kb minden játék hasonlóan oldja meg...
Pl ha egy lövöldözős játékban hozzasszoksz h H kell tarazni stb , akkor a többiben is gyakorlatilag ugyanúgy kell...

(#43893) NorDezs válasza fatal` (#43882) üzenetére


NorDezs
senior tag

Itt is egy szavazat az amazonra! Én hétfőn délelőtt rendeltem express szállítással, és másnap délben már a kezemben volt a cucc, pedig Dec 2-t írtak szállításra!
Olasz amazon a legjobb ott 22% az áfa, utánna Spanyol 21% és végül Francia 20%.

(#43894) savoo válasza Raymond (#43885) üzenetére


savoo
addikt

Olasz amazonról ne ha csak nem akar seggszőröset kapni... :DDD

(#43895) gulasoft válasza NorDezs (#43893) üzenetére


gulasoft
őstag

A spanyolból meg olyaszból jött már olyan ami használt volt. Visszaküldte az illető és kapott újat, a franciáktól még nem hallottam ilyet. 2%-ról beszélgetünk, 27% az áfa vagy 25% 350 euró mellett ez 7 euró, azt hiszem elhanyagolható.

Discord:https://discord.gg/JkRTcgf

(#43896) siva


siva
aktív tag

[link] , Sajna nem jó hír. Sony sem siet. Ennek a Meta nyomulásnak van kiszorító hatása.

(#43897) NorDezs válasza gulasoft (#43895) üzenetére


NorDezs
senior tag

Én spanyolból rendeltem, ott adták mellé az 50€ kupont, olaszban már nem. Bontatlan volt, normálisan becsomagolva. Ettől persze az infó még szuper.

(#43898) gulasoft válasza siva (#43896) üzenetére


gulasoft
őstag

Ja a steam is leállt.

[ Szerkesztve ]

Discord:https://discord.gg/JkRTcgf

(#43899) Dyingsoul válasza siva (#43896) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

+Bagoly81:

Pont a héten néztem, hogy milyen szabadalmakat jegyeztetett be a Valve a VR téren. Én más youtuberek videóit néztem ahol arra saccoltak, hogy 2023-ban vagy akár már jövőre is jöhet új Valve HMD.
Na most úgy vagyok vele, hogy az egyik youtuber ezt mondja, a másik meg azt. Mindkettő puszta vélemény, ebből nem tudom hogy született cikk...
Ez az 50-50 esély pont annyira semmitmondó, mint ezek a videósok. A Valve meg kiszámíthatatlan... Senki nem tud biztosat, aki azt mondja tud, az hazudik. Tehát semmivel nem vagyunk előrébb.
Azt viszont reálisnak tartom, hogy a Facebook Meta bejelentés lehengerlőan hathat a konkurens VR fejlesztésekre és abban is látok rációt, hogy a Steam Deck prioritást élvezhet most. Viszont a Valve-nak is van pénzeszsáka, nem csak a Facebook-nak. És a Valve-nál ezektől függetlenül is mehet párhuzamosan a VR fejlesztés. Szerencsére ők is úttörőnek számítanak gaming téren.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#43900) Bagoly81 válasza Dyingsoul (#43899) üzenetére


Bagoly81
aktív tag

ez a valve téma inkább optimizmusodból akadhat, de én nemlátok bele ennyiit sem. szerintem a valve, csak ott erősit ahol szükséges és kifizetődő, a vr most nemannyira ilyen, hagyni kéne hogy platformot nyerjen a face, hogy megindulhasson a piac, persze tudjuk hogy az annyira nem jó, de még mindig jobb mintha elsorvadna ... kb mint a 3d tv kora

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.