Hirdetés
- New Game Blitz - 2024
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- Astra kalandok @Első rész
- Asszociációs játék. :)
- No Voice in the Galaxy
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Sencor SDC 4800B Teszt – Praktikus Ébresztőóra Színes Kijelzővel
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
bob.gonsales
csendes tag
Üdv!
Hozzáértő segítségére szorulok. A Firefox topic-bol, ide irányítottak, hogy talán itt lessz megoldás a problémámra.
Adott W7, LAN-os figyelt internet, és mellette mobiltelefonos internet (Nokia PC suite), ami nincs figyelve.
Kérdés: Hogy tudom beállitani a firefoxot, hogy melyik internetkapcsolatot hasznalja?
bocsi a helyesírási hibálért, Szlovákiából írok.
Bob Gonsales
-
törölt tag
válasz Fire/SOUL/CD #32297 üzenetére
köszönöm, ez a kép sokat segített. nem vettem észre, h a mindenki nincs benne a biztonság részbe. beraktam, megoldódott, elérem. köszönöm még egyszer.
úgy tűnik a progi is megy, legalábbis a laptopomon meg a serveren igen, kérdés a másik notin menni fog-e a bossnak. -
djyuri
őstag
Üdv
hikomat kérdés...mert másképp nem tudom fogalmazni a problémát:
Win7 64 bitem van...úgy 8 hónapja....kisebb-nagyobb összeütközéseim voltak a win7-el már,de ilyet még sehol nem láttam az életben:
Egérklikkélési gondom van...igen van másik egerem is.másik oprendszerem is a gépen...Tehát kizárólagosan win7 64-em hibás.
nem is tudom hogy fogalmazzak...néha(a napokban egyre gyakrabban) nem tudok klikkelni bizonyos dolgokra..de egy alkalmazáson belül...
1.- pl totalcommanderben kezdődött...aki ismeri,annak nem kell bemutatnom a programot...a hiba csak a jobb oldali ablakában van...nem tudok néha mappákat megnyitni....mintha alt+tab nyomódna le,de úgy,hogy közbe úgy látszik,mintha a totalcommander maradna az aktív ablak,mert a tálca úgy is néz ki,de a totalcommander ablaka világosabbra vált,ergo tuti elveszi az aktív hozzáférést. Főleg mivel utána csak akkor reagál valamit a TC,ha visszaklikkelek az ablak bármely más részére,tehát a jobb oldalán lévő mappák kivételével bárhova. Ezt a műveletet nagyjából 5-10 szer ismételem utána megjavul egy darabig,...de ma már az első után inkább billentyűzettel lépek a mappákba jobb oldalt...stb
2.- de ma már az utorrent-ben is elkezdte csinálni.... amikor rámegyek az állományok részre egy torrentnél..például,hogy kiválaszthassak a letöltések közül menet közben vagy éppen kihagyásra tegyek,akkor nem tudom az összes szűrési feltételt állítani...és ráadásul percről percre változik,hogy melyik klikkelésére nem reagál semmit. most pl tudom állítani a kész,%,proiritás szűrést,de 5 perce pont ezeket nem tudtam ás a többit igen.
gondolom ennyi infó elég a maszlaghoz,mert ilyen hibát másnak nem tudok titulálni....
köszönöm
-
djyuri
őstag
válasz Laccoss #32304 üzenetére
Aktivált, számlás....de már volt korábban is több win7 64 is a gépemen,de nem volt sose gond..ismerősöm szerint vírus...most szkennelek többfélével is.
ui.:
az számít,hogy nem az én nevemen van? az eredeti xp-met ráfizetéssel cseréltem el originált win7-re..havernek túl kicsi a gépe,amihez adták (ósan gép..kuka mind)[ Szerkesztve ]
-
dudasj
tag
Azért ez egy jó módszer ha maszekba javítgatja a gépeket
"Alapértelmezett user" ugye nem nagyon fog átírkálni elérési utakat, csak nyomja a next, next ,next -eket, és az ugye a C:\Program Files\xxx ... Így se perc alatt bedönteti a felhasználóval a rendszert, és máris van munka
Viccet félretéve én is nehezen szoktam le róla mikor bejött az NTFS, akkor ugye a régen "kötelező" módszer (bootvírusok, egyebek miatt) értelmét vesztette, ma már inkább hátrány mint előny. (Pl. áthelyezéskor csak a könyvtár-bejegyzést írja át, nem másol ténylegesen így kevesebbet csörög a winyó...). Na meg elég kényelmetlen is így használni a gépet. -
titán
Szeretnek kerdezni valamit a hozzaertoktol.
Tulajdonkeppen problema nelkul hasznalom a win7 ultimatet marcius ota es rendszeresen telepitem a frissiteseket is. Szerintetek ezt jol csinalom? Mert ahogy nezem 10.12-en is kijott valami 20-21 frissites, amit meg nem telepitettem azota.
-
sNORh
addikt
hali
Van egy 64-es Win7 Ultimatem, ha kicserélem alóla az alaplapot akkor ugye arra tudom valahogy aktiválni? OEM egyébként de ugyhalottam hogy lehet ezt isAz önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
bobsys
veterán
Minden honap masodik keddjen adja ki a Microsoft a frissiteseket. Oktober 12 eppen a honap masodik keddje, ebbol kovetkezik, hogy a kovetkezo adag holnap jon (magyar ido szerint 8 ora fele). Ez alol csak az igazan kritikus amit a felfedezes utan par nappal kitoltnak WUra, de ilyen azert keves van.
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
nagyúr
Szerintem igen. Azt az 1 hónappal ezelőtti frissítéseket meg érdemes telepítened.
A következő adag holnap jön."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
titán
bobsys, Sub-ZeRo
Koszonom szepen! Mar telepitem is oket.
-
-
félisten
válasz Morden24 #32314 üzenetére
Az. Van amikor 5.-re jelenik meg az oldal mert dobálja az 503-as hibákat. Ha épp nem dob hibát, akkor is be van lassulva rendesen.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #32316 üzenetére
Nekem hibát nem ír, csak lassú.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
agemate
addikt
Üdv, ideirányítottak az Ubuntu topikból, ezzel a problémával:
Kb egy hete nem használtam az Ubit, ma elindítottam, erre közli: "hiányzó grldr, újraindításhoz nyomja meg a.." stb-stb. Újrainítom, ugyanez. Nem akar elindulni. A recovery menü sem jön be.
A rendszer 10.10-es és wubival telepítettem Windows alól, az egész rendszer egy mappában van a C meghajtón.Az Ubuntu topik szerint a Win indítója halt meg.
Van ötletetek?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Office 2010 dokumentumok ikonja az asztalra helyezve fekete négyzetek.. Miért? :\
Miniatűrök nem voltak törölve CClenaer-rel meg semmi ilyesmi...De más fileok asztalra helyezve jók, csak az Office file-ok nem, ez mitől lehet?
Nah rájöttem, office 2003 kompatibilis módba mentett fileok ikonja fekete téglalap.. érdekes..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
agemate
addikt
válasz Psychonaut #32323 üzenetére
Megcsinálta és nem talált hibát.. Csináltam rendszer visszaállítást is egy héttel ezelőttről, az sem segített. Ezekszerint buktam az Ubuntut.
-
fgordon
senior tag
Tudja valaki, hogy egy Windows 7 miért eszik 700-900 mbyte memóriát, alap, XP sémával használva? (kb alap install után) És egy Windows 2000 / xp miért elégszik meg 120-200 mbyte memóriával, jól beállítva, kikapcsolva, ami nem kell? Hihetetlen fürge lesz akkor az XP is...
Windows 7-ben mi foglal 500 mbyte-ot plusszban az XP-hez képest?
Kinek van szüksége arra a sok alkalmazásra, ami ott figyel a háttérben?
Mennyire tudjátok leoptimalizálni ezt a sok szükségtelen alkalmazást?▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
megema
őstag
Sziasztok!
Valami tippetek van arra, hogy meg lehet-e oldani a Media Player 12-ben, hogy pl. zenelejátszás alatt ne ugorjon fel az ablak, ha egy másik számot nyitok meg (mappából) vagy egy pendrive-ot csatlakoztatok a gépre? Az utóbbi esetben még műsortár nézetre is átvált, mert szinkronizálni akarna. Nagyon zavaró tud lenni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz fgordon #32327 üzenetére
7-ben van xp séma?
Ja it is kikapcsolhatsz dolgokat, csak nem ajánlott, mert ha olyat kapcsolsz ki akkor jön egy üzi egyből, hogy hiba meg stb.
Én annyira optimalizálom, hogy semmennyire. Majd ő a prefetchel végzi a dolgát.
Az a 7-900 mega nem is sok. Nekem náha 1,3-at eszik a 2 gigából.
Ha meg nem tetszik hogy ennyit eszik, akkor vegyél még bele ramot, vagy tegyél fel xp-t.
Nem ajánlott bármit is kikapcsolni, csak azért, mert 50 megával kevesebbet fog enni ha piszkálod.
De legyen 100 mega na."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Morden24
nagyúr
válasz fgordon #32327 üzenetére
Már hatezerszer el lett mondva, keress a topikban, és olvass. Egyébként már most előre közlöm: ha 120-200Mb-s memóriafogyasztásra vágysz, akkor a legegyszerűbben úgy tudod "leoptimalizáni" (lol) a géededet, ha ütsz egy jó kis format c:-t.
Amúgy ha azt hiszed, hogy attól, hogy felszabadítasz egy pár tucat Mb memóriát (mert nem fogsz többet) gyorsabb lesz a Windows 7, erős tévedésben vagy. Az XP sokkal többször dolgozott winyóról, ez már itt rég nem igaz.
Vagy felejtsd el a 9 éves berögződéseket, vagy menj vissza XP-re.Olyan, hogy "XP séma" pedig nincsen a Winows 7-ben. Illetve ha a tiédben van, akkor kérj segítséget a warezsite-tól, ahonnan kukáztad.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
bobsys
veterán
Hubaze most nezem 2 gigabol 1.45ot eszik ez a szarfos. Kar volt feltenni SP1 elott. Azert van a ram, hogy uresen alljon. Legalabbis en azert vettem, nehogyma teleszemetlje minden szarral barmikor szuksegem lehet ra es en ugyis jobban optimalizalom a ram es cpu terhelest mint ez a szarfos winfos, redmondban ugysem tudnak programzoni dillettans az egesz csapat.
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
törölt tag
Nálam 681MB foglalt a 2 giga memóriából, úgy, hogy fut az ATI CCC, a víruskereső rezidens védelme, a Daemon tools, és a Dropbox is. Ez nem is olyan sok. Win7 Home Premium 32 bit.
-
félisten
válasz bobsys #32337 üzenetére
Hát akkor nézd meg mi mennyit eszik, aztán ha van olyan ami nem szükséges, akkor azt lődd, ki. Ha meg nincs mit kilőni, akkor így jártál, de ez tényleg sok, normál esetben egy W7 x86 magától nem ehetne ennyit.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
bobsys
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #32339 üzenetére
Latom kellett volna raknom egy smileyt, vagy kiirni, hogy ironia on.
-
félisten
válasz bobsys #32340 üzenetére
Jáááájjj... Bocsesz, de nekem ilyenkor még nagyon korán van, nem jött át a dolog, mint Pély Barna-nak a megasztárban...
Na megyek is, "kiütöm" magam egy jó erős kávéval...[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
/dühösOFF
Kezd a tököm kilenni a Citromail és Vipmail nevezetű mocskokból.
Már nem először fordul elő, hogy ez a két ócska szolgáltató visszadobál leveleket az ócska spamszűrőjükre hivatkozva. Ofkorsz nem csak nekem, többen panaszkodtak már.Egyszerűen nem tudom komolyan venni az olyan embereket, akik ezeket a gagyi vackokat használják. Van miljom normális, ingyenes webmail szolgáltató, miért ezeket a szemeteket kell erőltetni?
/dühösOFF vége
-
félisten
válasz Morden24 #32342 üzenetére
Ne aggódj, maximálisan megértelek... Én egy usernek hosszasan ecseteltem egy másik szolgáltató előnyeit (lényegesen nagyobb tárhely, remek spam szűrés, biztonság, nincs 15 perces letöltési korlát kliensnél stb stb), majd megkérdeztem, hogy ennek ellenére miért használja, az általad is említett egyik levelezőt.
Erre a válasza: "Mert tetszik a citromfej az oldalon".Kimentem a lakásból, kiálltam az utcára, elüvöltöttem magam (hogy majd beszakadtak a kirakatok), majd visszamentem, és beállítottam neki a kliensbe is a "citromfejet".
-
félisten
Ma van "hamvazó kedd", azaz a frissítések napja...Eddig nem nagyon foglalkoztam vele, de van valami időbeli eltérés a különböző nyelvű OS-ekhez kijövő frissítések megjelenési időpontjában?
Egyszerűbben: Az Angol W7-hez hamarabb elérhető, mint a Magyarhoz?Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
bobsys
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #32344 üzenetére
Ugy gondolom nincsen. Egyszerre toljak ki oket valamikor este magyar ido szerint (10 A.M. Pacific Time)
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
válasz Fire/SOUL/CD #32344 üzenetére
Nyelvtől független. Egyszerre fut le a sccript. Minimális eltérések lehetnek az egyes országok között, de ez nyelvfüggetlen dolog (mondjuk ilyen mennyiségű gépnél nem is csoda)
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
félisten
Kösz a válaszokat!
Mondjuk én sem úgy értettem, hogy 1-2 nap az eltérés, hanem hogy esetleg pár óra...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
pzstm
titán
válasz Fire/SOUL/CD #32347 üzenetére
pár óra előfordulhat esetleg (bár szerintem inkább kevesebb), de az sem nyelvfüggő
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Morden24
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #32347 üzenetére
A nyelvi diverzitás miatt nincsen csúszás a frissítésekben. Olyan esetekben van difi, ahol valami lokalizációt kell csinálni nyelv, vagy szolgáltatás miatt.
Egyébként legjobb tudomásom szerint ma nem lesz OS patch, csak Office meg ilyenek.
-
pzstm
titán
Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest