Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum II. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#6001) Colos1 válasza moonman (#5994) üzenetére


Colos1
őstag

Ezt nem tudom, három napig sosem szokott menni a gépem. Viszont a cégest a 2 perces indítások miatt hibernálni szoktam, kipróbálom...bár azon XP van.

Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...

(#6002) poirot


poirot
senior tag

A tapasztalataimat szeretném megosztani a windows 7-el kapcsolatban;

A múltkor itt kértem segítséget FTP server-rel kapcsolatban, vagyis mikor könyvtárakat-file-okat tudok megosztani másokkal a NET-en keresztül. Nos, megoldodott a problémám, méghozzá a kedvenc, ős-kőkorszaki Cesar FTP serveremmel ( innen letölthetö, freeware: http://www.aclogic.com/ )

Annyit kellett tennem, hogy feltelepítése után engedélyeztem a server.exe file kilépését a NET-re (windows tűzfal), majd az ikonjára jobb egérgombbal a tulajdonságoknál beállítottam a kompatibilitás fülnél az windows X SP 3 üzemmódot, illetve kipipáltam a képi témák letiltását, és futtatás rendszegazda mód elé szintén pipát raktam.

Az IP cimemet, (amely sajnos mindenesetben változik nálam, ha újraindítom a gépet), innen kértem le:
http://www.whatismyip.com/

Abban az esetben ha proba nevű felhasználót választunk titok jelszóval, saját magunk is leellenőrizhetjük a böngészőnkben, hogy sikeres volt minden. (a proba nevű felhasználónak engedélyezünk egy könyvtárunkat a programban)

A böngészőnkben az alábbi módon ellenőrizhetjük:

ftp://proba:titok@91.23.65.110/

Ha minden jól csináltunk láthatjuk a megosztott könyvtárunkat, és más is elérheti.

-------------------------------------------------------------------------------------

A másik; a múltkor acronis image file-ból újraraktam a windows 7-et, viszont nem bootolt be, de kérte a telepítő lemezt és elég részletesen leírta, hogy melyik opciot válasszam. Valószinűleg a boot szektort nem jól látta, de az utasításokat végrehajtva, nagyon szépen kijavította a hibát, és bebootolt.

(#6003) Syl válasza v.attis (#6000) üzenetére


Syl
nagyúr

Nem akarok senkit megbántani, de normális ember nem használ ilyen 'xyz edition' verziókat.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#6004) Colos1 válasza moonman (#5996) üzenetére


Colos1
őstag

"a superfetch kicsit más téma, Vistán valóban képes volt kicsit belassítani boot után közvetlenül, de Win7-nél alaposan átírták, egyáltalán nem fogja a gépet, ez is csak háttérben tölt, tehát a user által végzett munkánál semmiképp nem kerül előrébb."

Ezt meg tudom erősíteni, lejjebb (vagy feljebb, kinek hogy van beállítva) írtam, hogy figyeltem a superfetchet, kb 5 perccel a boot után indul, és "háttér" prioritással fut. Ha közben elindítom mondjuk a skype -ot, arra az időre a 100%-os HDD kihasználtság megszakad - megszakítja a prefetchelést -, megnyílik a progi, majd folytatja az előtöltést.

Bár néhány dolgot betölt indításkor is, de ez olyasmi lehet, mint ami az XP -nél volt, hogy van boot- és alkalmazás prefetch. Boot prefetch alatt a rendszerindítás alatti, és ha jól emlékszem az indulás után 1 percen belül induló folyamatok, programok voltak betöltve, míg az alkalmazásprefetch az 1 perc utáni progik voltak. Ezért XP-nél - a gyors induláshoz - nem kikapcsolni kellett a prefetchet, hanem beállítani, hogy csak boot prefetch legyen. Ez lehet hogy működne win7-en is, mert a registry ezen része majdnem megegyezik, de még nem próbáltam ki, mert a fentiek miatt feleslegesnek tartom.

Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...

(#6005) g.gergo válasza Paarthurnax (#5997) üzenetére


g.gergo
senior tag

Szedd le innen a KIS2010 (9.0.0.736) W7 kompatibilis build-jét, és remélhetőleg megszűnnek a problémák.

(#6006) frisco válasza Paarthurnax (#5997) üzenetére


frisco
aktív tag

Felesleges haragudnia mert nincs rá oka.
Szerintem a K IS 2009 már Windows7-kompatibilis, de ha esetleg csak valamelyik későbbi verziója az, akkor csak azt kell letöltened.
Én nem szeretem a Kaspersky-t, de EBBEN a topikban ez már volt téma és sokan használnak Kaspersky-t W7 alatt.
Kérdezd meg itt.
Másik tipp: töltse le a Kaspersky IS 2010-et INNEN és a saját kulcsával élesítse be.

(#6007) Fire/SOUL/CD válasza #40553216 (#5992) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Egyetértünk abban, hogy átlagos sebességű HDD esetében el kell dönteni, hogy mi a fontosabb, a gyors boot, vagy hogy utána gyorsabban induljanak a programok, kevesebbet használva a HDD-t. Nyilván ez esetben az utóbbi az egyértelmű. Az indexelés megint más kérdés, mert igazából ha nem "használod" a Windows Search szolgáltatását, akkor nincs is rá szükség, mert pl parancssorba úgyis tudom mit akarok futtatni, nem kell hogy megkeresse nekem a W7. Ezenkívül pont az indexelés "segített" a PDF-ben terjedő kártevőkkel megfertőzni a rendszert adott esetben(bár egyértelmű, hogy az Adobe cég sara ez a védelmi rés), mivel anélkül hogy megnyitottál volna egy PDF-t, megtette helyetted az indexelő a háttérben. :DDD (de mondom, ez az Adobe hibája teljesen)

Gyors HDD-k esetében (és itt tényleg gyors HDD-ről beszélek, mint a Raptor, Velociraptor és volt szerencsém kipróbálni egy OCZ 200G SSD-t(ne keresd árlistán nem fogod megtalálni még), ami a Raptorokat is megeszi reggelire sebességben), szóval ilyen HDD esetén érdemes kipróbálni amit korábban írtam, mert gyakorlatban úgy tűnik hogy a prefetch/előtöltés mint ha "lassítaná" ezeket a HDD-ket... :K Nálam prefetch-el a power gomb megnyomása után 40-42 másodperc a boot idő, míg prefetch nélkül max 25 sec.

Viszont írtam, hogy Windows Update után kapcsoltam ki a prefetch-et, mert valami megkergült, szűz W7 install után bekapcsolt prefetch-el gyorsabb a cucc, mint ahogy ez is lenne a normális.

A W7-nek ez a legnagyobb gondja(és ez valóban gond), hogy nem tudta kinőni a gyerekbetegségét, azaz a Windows Update az ugyanúgy ahogy az XP és Vista esetében is, zsákbamacska, vagy "túléli" a gép vagy nem. Jó pár hibát fel tudnék sorolni, ami egyértelműen a WU után jön elő, és ezek közt a kékhalál is szerepel. :((

g.gergo
A Kaspersky IS 2010 736-os buildel vigyázni. Nem mindenkinek a gépén fog megfelelően futni, rengeteg bosszúságot okozhat. Jelenleg a piac legbugosabb terméke sajnos. Egy kis ízelítő, mit képes produkálni: [link]

Bár kiadtak már több patch-et hozzá, számos hiba továbbra is fennáll.

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#6008) hackeeeee válasza Paarthurnax (#5997) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Ha csak vírusírtó kell, akkor Microsoft Security Essentials... :K

@Fire/SOUL/CD: Ezt a prefetch-et hogy lehet ki be kapcsolni? Erre én is kíváncsi lennék, hogy javít, nem javít a boot időn, esetlegesen. Bár nekem 80GB-s SATA2-es vinyón van a rendszer. Dejó, rájöttem, hogy nem volt kikapcsolva az indexelés.... :DDD

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#6009) pzstm válasza v.attis (#6000) üzenetére


pzstm
titán

Én biztos nem és nem is fogok...
Személy szerint mindenkit óva intek ilyesmitől... Neked sem javaslom :N

Találtam egy fórumban róla leírást....hát khmmm....
1-2 csodaszép dolog:
" * Disabled the NTFS Last Access Time Stamp
* Disabled kernel paging
* Windows Update service disabled"

Többit nem is voltam hajlandó elolvasni :B :N

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#6010) Fire/SOUL/CD válasza hackeeeee (#6008) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Asztalon számítógép ikonon jobb katt/Kezelés, a többi a képen: [link]
Esetedben nem hinném, hogy javít, inkább ront a boot időn, de majd meglátod... :DDD

#6011
Amikor kiveszed a pipát, megjelenik egy ablak, ahol feltesz egy kérdést. Ott a "mappákat, almappákat és fájlokat..." jelöld be.(vagy ehhez hasonló). Egy ideig el fog dolgozni.

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#6011) hackeeeee válasza hackeeeee (#6008) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Tényleg, indexelést elég úgy kikapcsolni, hogy vezérlőpultban kiveszem a mappákat, vagy a meghajtó tulajdonságoknál is érdemes kikapcsolni? Vagy kezelésen belül ezt is kilehet lőni még vhol? Akkor azt osszátok meg velem. :D Plz. :)

@Fire: Thx. :K Csak kíváncsi voltam, esetlegesen egy próbát megér. :D

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#6012) bpx válasza poirot (#6002) üzenetére


bpx
őstag

és miért nem jó az az ftp szerver, ami eleve benne van az os-ben?
ha már van ez a lehetőség, én tuti nem foglalkoznék "ős-kőkorszaki" programokkal, amik ráadásul csak kompatibilitási módban futnak rendszergazdaként

a dinamikus IP-re meg van megoldás, pl. [link]

[ Szerkesztve ]

(#6013) virkir válasza pzstm (#6009) üzenetére


virkir
veterán

Én biztos nem és nem is fogok...

Hát nem szorult beléd semmi kalandvágy? :D

"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda

(#6014) Fire/SOUL/CD válasza hackeeeee (#6011) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Na még egyszer, az indexelésről: [link] :DDD

Fire.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#6015) sfdrakex válasza v.attis (#6000) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Csináltam egy windows 7 extreme full giga mega power saving Drake editiont. a lényege hogy nincs benne semmi, 0 megát rak a vinyóra, nem használja a monitort egeret billzetet kegyetlen enrgia takarékos, helyet nem foglal procit nem huzza memoriába se rak semmit :D

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#6016) hackeeeee válasza Fire/SOUL/CD (#6014) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Utána észrevettem, köffencs. ;]:D

Véleményem szubjektív...

(#6017) Negative


Negative
tag

Hello!

Feltettem a TM5730G laptopomra a win 7 pro x64 -et. felment szó nélkül, elvileg minden rendben is van, működik jól.
Viszont mikor megnyitok egy ablakot, vagy bezárok, akkor az előtűnés, illetve az eltűnés kicsit akadozik.. épp, hogy észrevehető, de mindenképpen zavaró. Ati Radeon HD 3470 vidkártya van a gépben. Acer oldaláról fel is tettem legújabb drivert, de változatlanul maradt ez a probléma.

Nincs valami ötletetek?

(#6018) Paarthurnax


Paarthurnax
senior tag

Köszi a tippeket, de ő a 2009-es KIS-t vette meg és nem tudom, hogy ezzel a kulccsal működik a KIS 2010 is?
Azért ajánlottam neki, mert nekem évek óta KIS van, idén Win7 RC alatt simán ment a KIS 2009, és most Win7 Pro-val pedig a KIS 2010. Nem gondoltam volna, hogy neki ez probléma lesz, hiszen nálam ment. Ha vált másra, akkor meg kidobott egy fél évnyi licensz díjat.

Diablo 3 - BoGyesz#1484

(#6019) Fire/SOUL/CD válasza Negative (#6017) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Legegyszerűbb ha lefuttatod a windows élményindexet. Az ott kapott értékek alapján a W7 beállítja optimális működésre a VGA-t.(többek közt)

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#6020) sfdrakex válasza Negative (#6017) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Ati.comról tedd fel hozzá a legújabb drivert.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#6021) Negative válasza Fire/SOUL/CD (#6019) üzenetére


Negative
tag

Ati oldaláról átirányít az Acer oldalára.

Frissítettem az élményindexet, de maradt ugyan az a helyzet.
Ettől függetlenül pörgős a gép, de ennek akkorsem így kéne működnie szerintem.
Vista alatt egy röccenés sem volt soha.
Proc: 5,9
RAM: 5,9
Vidkari: 3,9 (ez Vista alatt 4,0 volt)
Játék vidkari: 5,5
merevlemez: 5,7

(#6022) janos1988


janos1988
addikt

Miert van az, hogy ha egy mappa tul.-nal kiveszem a pipat az Iras vedett negyzetbol, le OK-ezom, aztan ha ujra megnyitom ugyan az van mint elotte, maradt bepipalva?!

https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D

(#6023) Fire/SOUL/CD válasza Negative (#6021) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Belinkelnéd a géped oldalát, mert amit én eddig láttam,(Acer TravelMate 5730 sorozat), azokon egytől egyig Intel Graphics VGA volt integrálva, nem ATI... :F

Fire.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#6024) coqito válasza poirot (#6002) üzenetére


coqito
tag

Szia! Feljebb ajánlottad a CesarFTP programot. Azt szeretném megkérdezni, hogy ha rutert használok, és ruteren be van állítva dyndns-el a statikus IP, így külvilág mindig az adott ip-n ér el, nekem nemsikerül a program által létrehozott ftp szerverre csatlakoznom ezzel a dyndns IP címmel, hogy nincs -e ötleted mi lehet a gond? A belső IP-vel sikerül, de úgy ügye nem érhető el kiívülről!

Válaszodat előre is köszönöm!

(#6025) Negative válasza Fire/SOUL/CD (#6023) üzenetére


Negative
tag

Hi!

Ez a gép pontos típusa: Acer TM5730-842G25Mn

Jelenleg már nem ezzel a vidkarival árulják, de hidd el, hogy ez van benne. :)
Ezen kívül toltam még bele +2 giga ramot, szóval most 4 van benne.

Acer honlapján pedig ki lehet választani, hogy melyik videokarihoz tartozó drivert szeretnéd letölteni, azok közül amiket ebbe a típusba szerelnek.

(#6026) Fire/SOUL/CD válasza Negative (#6025) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Akkor sorry, én még csak ez(eke)t ismerem: [link]
Eddig csak Intel VGA-ssal találkoztam, de ezek szerint létezik ATI-val szerelt is már....
pontosan ezt a típust nem is találom a magyar oldalon... :DDD

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#6027) sfdrakex válasza Negative (#6025) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Ati oldaláról hogy hogy átiránmnyit az acer oldalára? Nekem ott ha kiválasztom hoyg mobility radeon 3000 es széria kiadja a win7 64 bites 9.9 es drivert.

[ Szerkesztve ]

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#6028) mobbo


mobbo
senior tag

sajnos nem jutok tul a telepitesen orak ota
mindig leall olvasasi hibaval a file-ok kitomoritese kozben
mindig ugyanott
chkdsk-et futattattam, nincs bad sector

ugyanezt csinalja usb-rol is, lemezrol is

valami otlet?

(#6029) sfdrakex válasza mobbo (#6028) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

töröld a particiót, ne formázzd csak nyomj rá entert hoyg oda települjön csinálja meg magána ka particiót.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#6030) mobbo válasza sfdrakex (#6029) üzenetére


mobbo
senior tag

ugy erted amikor mondja hogy jeloljem ki hova telepitse magat ott ne formazzam (az elozo menetbol ott maradt cuccot) hanem csak nyomjak a tovabbra?

(#6031) sfdrakex válasza mobbo (#6030) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Előtte töröld a particiót, DE ne formázz úgy értem.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#6032) mobbo válasza sfdrakex (#6031) üzenetére


mobbo
senior tag

eeertem :U
azt hiszem
megprobalom

(#6033) sfdrakex válasza mobbo (#6032) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Ha van másik vinyod esetleg próbáld meg oda, illetve ha SATA-s a vinyód nézzd meg milyen módban van.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#6034) mobbo válasza sfdrakex (#6033) üzenetére


mobbo
senior tag

1 sata vinyo van bent 2 particioval
hol tudom megnezni milyen modban van?

(#6035) iceman1024


iceman1024
csendes tag

Sziasztok!

Xp mellé felraktam a W7-et, de az a gondom, hogyha normálisan leállítom a rendszert, akkor az újbóli bekapcsolásnál csak a starting windows logóig jut el a gép, látszólag megáll ezen a ponton. Ha megnyomom az újraindítást, akkor felajánlja, hogy megpróbálhatom az indítási hibát kijavítani, vagy csak simán "normálisan" elindítom a windowst. Ha a javítást választom nem javítja ki, ha a normál indítást, akkor pedig túljut a logón és be tudok jelentkezni. :F

Tehát a gyakorlatban úgy tudom használni a gépem, hogy bekapcsolom, megvárom, amíg látszólag megáll a bootolásnál, újraindítom és megy?!

Csináltam a bootnál memória diagnosztikát, de nem jelzett hibát.

Tanácstalan vagyok, kérem, akinek van ötlete, segítsen!

Köszi előre is!

Üdvözlettel: Iceman

(#6036) Fire/SOUL/CD válasza mobbo (#6034) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

[link]
Nyilván maga a cikk esetedben nem lényeg, csak itt választ találsz a kérdésedre...

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#6037) mobbo válasza Fire/SOUL/CD (#6036) üzenetére


mobbo
senior tag

thx thx
:R

mire kell allitanom? (ha van ilyen a bios-omban egyaltalan... is7-v2 alaplap)

[ Szerkesztve ]

(#6038) g.gergo válasza Paarthurnax (#6018) üzenetére


g.gergo
senior tag

Fog menni a 2010 is a 2009 license-el.

(#6039) mobbo válasza iceman1024 (#6035) üzenetére


mobbo
senior tag

upsz
torolve
beneztem
sry

[ Szerkesztve ]

(#6040) iceman1024 válasza mobbo (#6039) üzenetére


iceman1024
csendes tag

DVD-ről telepítettem.

Üdvözlettel: Iceman

(#6041) mobbo válasza sfdrakex (#6031) üzenetére


mobbo
senior tag

ugy nez ki megoldotta a problemat a particio torlese
koszonom
:C

(hihetetlen hogy ilyen aprosagon elverzik a telepito...)

(#6042) poirot válasza coqito (#6024) üzenetére


poirot
senior tag

A CesarFTP a 21-es port-ot használja alapból, de át lehet állítani (CTRL + S).
Én most ugyan nem használok routert, de nálam engedélyezve volt a 21-es port a routernél, és müködött rendesen.

(#6043) poirot válasza bpx (#6012) üzenetére


poirot
senior tag

" és miért nem jó az az ftp szerver, ami eleve benne van az os-ben?"

Megadnád a program nevét, hogy rákeressek ? Mert én most rákerestem, és kiadott ugyan egy ftp.exe file-t, viszont csak DOS ablakban, ami elég fapados.

Előre is köszönöm.

(#6044) Paarthurnax válasza g.gergo (#6038) üzenetére


Paarthurnax
senior tag

Köszi. Továbbítom neki.

Diablo 3 - BoGyesz#1484

(#6045) Negative válasza sfdrakex (#6027) üzenetére


Negative
tag

Ha kiválasztod h notebook, ott csak a gyártókat engedi kiválasztani a következő sorban.. a típust már nem is. Utána pedig átirányít az adott gyártó oldalára.

(#6046) sfdrakex válasza Negative (#6045) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

graphics cardot válasz mivel videó kártya drivert keresel, nem notebook chipset drivert.

Itt a jobb sarokban felül van egy Download Drivers, első legördülőn válaszd ki hogy Graphics, aztán az alatta levő legördülön win7 64 bit ha azod van, és szépen végig mész majd alul View Results. A kártyád nem sima radeon lesz hanem mobility radeon szerintem.

[ Szerkesztve ]

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#6047) Negative válasza sfdrakex (#6046) üzenetére


Negative
tag

Jogos.. :DDD
Feltoltam azt is amit ott találtam, de nem változott a dolog. :(

Felteszem W7 x32-t. Meglátjuk..

(#6048) ANT


ANT
őstag

B.Ú.É.K.!
Erre senkinek nincs semmi ötlete? :F

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#6049) hackeeeee válasza ANT (#5574) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Sajna előfordulhat, szerintem.

Vistás drivert nem tudsz megetetni vele?

Véleményem szubjektív...

(#6050) ANT válasza hackeeeee (#6049) üzenetére


ANT
őstag

Direkt drivere csak XP-hez van. Az el is botlik a telepítésnél. Vista és Win7 alatt eddig mindig winupdate-ről települt.
Legfeljebb ezután csak Vista alatt fogom használni a kártyát.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.