Hirdetés

2024. június 12., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum II. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#32751) priti válasza Morden24 (#32748) üzenetére


priti
addikt

Oké, átgondoltam miért nem fogy a win7.
Ha lenne olyan szakértői mód a telepítő DVD-n, ahol normálisan ki lehetne jelölni hogy mit akarok telepíteni és mit nem ott kezdődne a történet. Talán nem kerülne fel hatszáz teljesen felesleges szolgáltatás. Nonszensz, hogy úgy kell kideríteni, hogy most éppen mit csinál a gép egy telepítés után, mert rogyásig van terhelve a HDD ütemezett feladatokkal. Ostoba dolgokkal van tele, amik csak dühítik az embert. Mondok egy példát: például default-ban leállítja a másodlagos HDD-t állandóan az energiagazdálkodás. Tök jó, csak utálom, hogy mindig leakad a tallózás meg kinyírja a HDD-met ami így naponta harmincszor leáll meg elindul és mivel 30000 felpörgetés az élettartama a motorjának így 1000 napra csökken az élettartama. Utálom, hogy nekem oda kell menni és ki kell ezt kapcsolni és ilyen intézni való százával van. A másik száz dologgal együtt egy telepítés után órákat szopakodok egy win7-tel, mire úgy-ahogy az van telepítve amit eleve fel szerettem volna tenni. Most én nyomozzam ki utólag hogy lehet kikeresni, átállítani vagy letiltani vagy leállítani vagy uninstallálni stb., a helyett, hogy eleve fel se telepíteném ami nem kell. Gyűlölöm ezt a "felhasználóbarát" baromságot, az idegeimre megy. Ütemezze, telepítse annak, aki a telepítéskor a "hülye vagyok hozzá" gombra klikkel.

Lenne itt mit csinálni. Átgondolom én a második részét a hsz-nek, de ha párhuzamosan futtatok több régi külön-külön egy magot terhelő programot azokat illene már külön magra tenni automatikusan. Ha manuálisan meg lehet oldani a feladatkezelőben, akkor meg lehetne azt oldani automatikusan is, de magától elég béna hatásfokkal használja a procit a win még mindig. Van ott mit csinálni. Meg lehet magyarázni, de nincs lehetetlen csak tehetetlen. A másik tök alap, hogy a hálózati kapcsolatokat illene végre hatékonyabban priorizálni és a helyi böngészést előre venni. Miért kell ehhez külön program, pl. cfos és társai még mindig? Ez nem fér bele egy oprendszerbe, de a tököm tudja milyen médiacenter az meg igen?
Én azt látom, hogy a csilli-villi asztal, meg az ilyen-olyan médiaközpont nem teszi vonzóbbá a windows-t.

Hardverlesen

(#32752) Morden24 válasza priti (#32751) üzenetére


Morden24
nagyúr

Ja értem,tehát sorba veszem a dolgokat.

1. Egy spekulatív cikk után úgy gondolod, hogy szerinted konkrétan NEM FOGY JÓL a Win7
2. Szakértői telepítést akarsz, de nem tudod ezek szerint, mi az az AIK
3. Alapjában véve idle-ben lövi le a másodlagos vinyókat, és nem mellesleg elég gyorsan ki lehet kapcsolni
4. Igen, neked kell kiderítened a dolgokat, mert senki nem fogja helyetted elvégezni; ugyanis az alapkoncepció az, hogy az átlagfelhasználónak NE KELLJEN órákat szarakodnia; a hozzáértő viszont nyugodtan szarakodhat PERCEKET; akinek ez derogál, húzza fel magát az első köcsögfára
5. Ha ilyen okos vagy hozzá, akkor vegyél résztaktívan egy Linux fejlesztésben is részt vehetnél; VAGY, és megint mondom, esetleg nézz utána, hogy mi a fasz az a Windows Automated Installation Kit, mert olyan szinten nyitott ajtókat döngetsz, hogy a végén koppanással estél be a házba

+1. Használj olyan appokat, amik képesek a többágú futtatásra. Ha olyan kibaszott lényeges, amiért 6 magos gépet használsz, akkor feltételezem ez sem jelent problémát. Ja, hogy valami fosadék játékról van szó? Írj a fejlesztőknek, és mondd el nekik, hogy hogyan kéne csinálni a munkájukat.

+2. Biztosan az UAC is roppant sok idődet emésztette fel, mire sikerült kikapcsolnod a felesleges és haszontalan védelmi vonalat, hiszen "te úgyis tudod, mit futtatsz a gépen"; Hello Neo, milyen zöldben látni a világot?

+3. Ebből a sok ökörségből jól levontad, hogy nem fogy jól a Win7. Tehát neked azért nem kell, mert a tömegekre lett tervezve, ergo nyilván ezért nem fogy. Hm. I admire your logic.

+4. Nehogy nekiállj majd picsogni arra is, hogy a WAIK-hoz oolvasni kéne, mert ha már ilyen fene nagy advanced fucking szakértő vagy, akkor gondolom megérős lenne egyszer egy Windows ~3 éves életciklusa alatt csinálni egy kurva egyéni telepítőkészletet, pusztán azért, hogy a további szakértéseid ne vegyenek el az életedből ÓRÁKAT :D

[ Szerkesztve ]

Sectumsempra - For Enemies

(#32753) bobsys válasza priti (#32751) üzenetére


bobsys
addikt

a program amit keresel WAIK ezzel normálisan ki lehetne jelölni hogy mit akarok telepíteni és mit nem

Soha nem jutott eszembe priorizalni a bongeszest. Nem tudom elkepzelni, hogy mi miatt kell nalad ezt tenni, mert hiszem gondolom percek alatt tolt be egy websiteot.

Meg annyit, hogy a Windows regota nem csak operacios rendszer hanem egy szolgaltatas/komplett termek resze amiben a core os funkciok is ott vannak termeszetesen

#32752) Morden24 sirva, fetrengos smiley

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#32756) bobsys válasza Morden24 (#32754) üzenetére


bobsys
addikt

Ja arra ott a routerben illetve a windowsban levo qos de valahogy nem erzem at ezt a packet priority dolgot egy otthoni gepnel

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#32757) Morden24 válasza priti (#32751) üzenetére


Morden24
nagyúr

Ja még egy: a több mag kihasználásáról. Hát nem is tudom, én bárhogy nézem azt a tetves task managert, nagyon szépen látszik, ahogyan az OS próbálja elosztogatni a processeket a magok között.
Namármost, ha valami egy magra van írva, és teszem azt jó alaposan meg is pörgeti az adott csóri szerencsétlen magot, akkor mit is vársz a Windows-tól? Fordítsa újra a programot, és tegye lehetővé a nagy terhelés megosztását a magok között? Erre sosem lesz képes, ezért kár megvárni a Windows10 SP3-at. Ha meg azt akarod, hogy ilyenkor amit tud, dobáljon át más magokra (és itt főként az OS processekről van szó), azt tádámm, ma is megteszi.

Sectumsempra - For Enemies

(#32762) fap333 válasza priti (#32736) üzenetére


fap333
aktív tag

Az UAC kikapcsolása megvolt, de sajnos akkor sem engedett be :( .

10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

(#32763) Воланд válasza Fire/SOUL/CD (#32750) üzenetére


Воланд
titán

Szvsz simán telepítheted a w7-et anélkül, hogy előtte feltennéd a vistát, hiszen a gépen rajta van a matrica (egyébként is, ha legyalulsz mindent a telepítésnél a rendszerpartícióról nem mondja meg senki, hogy volt-e előtte vista fent vagy sem). Fél órát gugliztam, de konkrétan erre vonatkozó írást nem találtam sehol, biztonság kedvéért csörögj rá a supportra, hátha mégse így van, ahogy én írom.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#32764) énvagyokAdam válasza kukac1999 (#32598) üzenetére


énvagyokAdam
tag

Hali!

Szerintem a windowsnak semmi köze ahhoz mennyire húzod a procit. Legalábbis húzva nem terheli jobban. Nekem a Q6600 150% tuning mellett másfél évet húzott le Vista alatt, és még 1-et Win 7 alatt mindenféle probléma nélkül. Szerintem a hibád inkább hardveres mint szoftveres lesz...

(nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#32765) HZoli87 válasza - = Zk = - (#32722) üzenetére


HZoli87
veterán

Üdv!

Nem egyedi eset a tiéd, nálam sem egyezik meg az Everest által kiolvasott kulcs, a gép alján találhatóval. A géphez kapott telepítő lemez elvileg nem is kéri a kulcsot telepítéskor, vagyis nálam 5-6 éve így működik, XP ás W7 esetében is (mindkettő OEM).

(#32766) #93794560 válasza HZoli87 (#32765) üzenetére


#93794560
törölt tag

Ha a gépen lévő kód nem egyezik az Everest által kiolvasottal, akkor ott valami nem kóser. Nálam a régi Windows XP Home-nál, és a Vistánál is megegyezett a két kód. Ha valahol nem egyezik, az több dologtól lehet. A címke nem a megfelelő Windows-hoz tartozik. Vagy feltették a gépre egy kóddal a Windows-t, majd egy aktivátorral beaktiválták. Egyes ilyen cuccok néha kicserélik a Windows telepítőkódját, hogy az eredetiség ellenőrzésen átmenjen. A másik lehetőség, ha egy gépen rajta maradt a régi rendszer címkéje, és azóta egy újat tettek rá. De egyik sem jó, mert az eredeti Win címkéjének rajta kell lennie a gépen, és egyeznie kell a gépen lévő rendszer kódjával. Ha új Win-t vesz az ember, akkor azt is fel kell tenni a régi címke mellé, nem felülragasztani.

[ Szerkesztve ]

(#32767) Dexter68


Dexter68
addikt

Nagy nehezen rátaláltam erre a lehetőségre:

De azt nem tudom, hogy melyik folyamatot hívja meg, mert rá szeretném programozni a billentyűzetem egyik gombjára.
Tud segíteni valaki?

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#32768) HZoli87 válasza #93794560 (#32766) üzenetére


HZoli87
veterán

Elolvastad amit írtam? Két eredeti OEM lemezről van szó, nincs semmi átmatricázás vagy aktivátor. Mindkét gépnek egyetlen gazdája volt eddig, én. A notebookhoz kapott lemezekbe más kód lett beleégetve, mint ami a gép alján található, ennyi az egész.

(#32769) Psychonaut válasza Dexter68 (#32767) üzenetére


Psychonaut
addikt

Első módszer: katt

Második módszer: Win + Right + Enter (ha jól tudom)

(#32770) #93794560 válasza HZoli87 (#32768) üzenetére


#93794560
törölt tag

Elolvastam, amit írtál! A lemezekbe más kód lett beégetve, mint ami a gép alján lévő matricán van. Csakhogy az a helyzet, hogy ennek nem kellene így lennie! A csomagoláskor a nem megfelelő lemezhez a nem megfelelő címke lett adva. Ennyi az egész.
Erről is írtam, ha elolvastad volna: "A címke nem a megfelelő Windowshoz tartozik"

[ Szerkesztve ]

(#32771) Dexter68 válasza Psychonaut (#32769) üzenetére


Dexter68
addikt

Az első módszert tudtam, de ezt nem tudom rátenni a billentyűm szundigombjára, a második nekem (Win+ Right) átdobta az Operát a jobboldali monitoromra :)
Sőt azt is tudom, hogy ha kikattintok a desktopra és Alt+F4-et nyomok, akkor ezt kapom.
De nekem a folyamat kéne, amit akár egy parancsikonba bele tudnék tenni.

[ Szerkesztve ]

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#32772) D@ni88


D@ni88
addikt

Hali,
olyan problémám van, hogy sokszor nem ismeri be a hálókártyát a win7, ekkor eszközkezelőben eltávolítom és feltetetem vele újra a drivert, és máris jó.
Próbáltam már újratenni a win-t. 1hétig jó aztán megint szar.
Nem, nem hálókártya, mert vettem egy PCI-osat, amivel ugyan ez a hiba.
jah és az oldalak kicsit akadozva jönnek be, pedig tölteni nem töltök semmit.
Rámegyek az oldalra, elgondolkozik, 2-3 másodperc, aztán kezd csak el bejönni az oldal :W

(#32773) Morden24 válasza D@ni88 (#32772) üzenetére


Morden24
nagyúr

Nincsen semmilyen hálózatfigyelő, vagy forgalomoptimalizáló progid?

Ha jól értem, először egy alaplapi cuccal volt ilyen gondod, utána meg vettél egy pci-os hálókarit, és az is ugyanazt produkálja?

Sectumsempra - For Enemies

(#32774) Dexter68 válasza Dexter68 (#32771) üzenetére


Dexter68
addikt

Alakul:
Parancssorba: taskkill /IM explorer.exe

[ Szerkesztve ]

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#32775) D@ni88 válasza Morden24 (#32773) üzenetére


D@ni88
addikt

igen pontosan, és ezért nem értem mi lehet a gond.
amúgy nincs, még tűzfal, minden f$szság kivan kapcsolva, mert ugye a router tűzfal fogja úgyis.

(#32776) D@ni88


D@ni88
addikt

##Id_String2.6844F930_1628_4223_B5CC_5BB94B879762##

milyen fasza szolgáltatásra találtam a win7 szolgáltatásai között:D

[ Szerkesztve ]

(#32777) Morden24 válasza D@ni88 (#32776) üzenetére


Morden24
nagyúr

Ez nem annyira meglepő, ha telepítettél Safarit, vagy valami Apple cuccot... ez a Bonjour.

Egyébként a géped biztosan malware-mentes? Mert ha a hardveres hibát és a szoftveres hibát is kizárhatjuk, akkor ez fog maradni a végére. Azt mondod, pár hét után szállt el megint, tehát nem a Win telepítés kezdetétől ilyen. Meg tudnád mondani, hogy miket telepítettél akkor, amikor elkezdett szarakodni a gép?
Esetleg van olyan ezek között, amit akkor kezdtél el először használni, amikor előjött a probléma?

[ Szerkesztve ]

Sectumsempra - For Enemies

(#32778) D@ni88 válasza Morden24 (#32777) üzenetére


D@ni88
addikt

hát safarit nem tettem fel, apple cuccom meg nincs.
én adobe photoshop CS3ra vagy Adobe Reader, vagy persze flash ami megint tőlük származik. hirtelen utána olvastam hogy adobe vagy apple cuccok okozzák a hibát.
letiltottam és kikapcsoltam, erre most fasza minden :))

(#32779) D@ni88


D@ni88
addikt

Ennek amúgy van valami haszna is, vagy csak a userek sz*p5tására teszik bele? :W

(#32780) Morden24 válasza D@ni88 (#32778) üzenetére


Morden24
nagyúr

Érdekes. A vicc, hogy volt már probléma Adobe programokkal, bár én ilyenekre még a Vista topikból emlékszem :)

Na mindegy, lényeg, hogy megoldódott :K

Sectumsempra - For Enemies

(#32782) fap333 válasza fap333 (#32735) üzenetére


fap333
aktív tag

Senkivel nem történt még olyan, hogy winXP alól be tud jelentkezni terminál szerverre, win7 alól viszont nem?
Légyszi adjatok valami ötletet a #32735-ös problémámra...

10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

(#32785) bobsys válasza fap333 (#32782) üzenetére


bobsys
addikt

Ez pont forditva szokott elofordulni, tehat, hogy 7es alol mukodik es XP alol nem. En meg nem is lattam, hogy ugy ne menjen ahogy irod.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#32793) Fire/SOUL/CD válasza Воланд (#32763) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Köszönöm a választ!

Te legalább méltattál arra, hogy segíts.(felhívtam a supportot, igaz a magyar support átkapcsolt az english supporthoz, "kicsit" húzós pénzért, de legalább mondtam, hogy egy bennfentes személyhez kapcsoljanak, és oda is kapcsoltak, aki megmondta a tutit). Vannak ebben a topic-ban(legalább is eddig azt hittem) olyan szakik, akiknek adtam a szavára, de most olybá tűnik, hogy arra van idejük, hogy hülyegyerekek faxságaira reagáljanak, arra, hogy valami fontos(legalábbis számomra) dologra meg nem tudnak(vagy akarnak) mondani semmit.

És mielőtt valamelyik level 0-ás Pinokkió beszólna: Az előző évezredben is gépeket pakoltam össze, meg most is(többek közt), eredeti szakmám meg rendszerprogramozó matematikus, szóval hardver és szoftver szinten is eléggé benne vagyok a témába.
Ennek ellenére szívesen segítek bárkinek(sokszor olyan dolgokat is leírok, amihez kell a tapasztalat), nem tartom "égőnek vagy lámaságnak", ha olyat kérdezek, amivel nem találkoztam.(Jó szakember holtáig tanul ebben a szakmában és én ha tanulok valami újat, annak örülök, néha elég unalmas tud lenni, ha összerakok majd telepítek egy gépet, akkor az működik bammeg...)

UI: A Pinokkió(k) az egy cast, én ragasztottam rá egy bizonyos user group-ra, mert:

1. Fafejű - mondhatsz neki(k) bármit, vagy nem azt csinálja vagy hót ziher, hogy az ellenkezőjét

2. Hazudik, mint a vízfolyás - Azt sem hiszem el neki, amit kérdez, amit meg mond, azt osztom 10-el. Ha olyan ütemben nőne az orra, mint amennyit összehazudik, akkor akkora orra lenne, hogy az artista mókus egy zsák mogyoróért nem menne ki a végére....

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#32794) bobsys válasza Fire/SOUL/CD (#32793) üzenetére


bobsys
addikt

:)
Bocs en el is siklottam felette. Termeszetesen woland_y2k jol mondta. Nem kell elotte Vistat felpakolnod.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#32795) Morden24 válasza Fire/SOUL/CD (#32793) üzenetére


Morden24
nagyúr

Jogos, igazad van...

Egyébként az upgrade azt jelenti, hogy rendelkezned KELL egy olyan érvényes licenccel, amit az upgrade licenc elvár tőled (Win7 esetében érvényes Vista vagy XP licenc), a telepített rendszer konkrétan nem előfeltétel.

Sectumsempra - For Enemies

(#32796) kertsa


kertsa
senior tag

Sziasztok!

Az lenne a gondom, hogy Winowsba megjelenik a rendszer számára fenntartott hely, egy 100mb-os partícióként. :F Win7 32bit van a gépemen. Eddig nem volt ilyen. Ez mitől lehet? El lehet-e tüntetni? Mert restart után még mindig ott van :F

(#32797) Morden24 válasza kertsa (#32796) üzenetére


Morden24
nagyúr

A Bitlocker/WinRecovery használja azt a partíciót. Hol jelenik meg a Windows-ban, mert nem szabadna látnod, ez egy rejtett partíció.
Ha látod, akkor gondolom betűjelet adtál neki. El lehet rejteni, egyszerűen vedd el a betűjelét disc management-ben, és pápá.

Sectumsempra - For Enemies

(#32798) bobsys válasza kertsa (#32796) üzenetére


bobsys
addikt

Mi az hogy ott van? Latod a windows intezoben?
Bitlockernek es a rendszerindito fileoknak van fenntartva. Utolag ne torold le, mert nemfog elindulni az OS.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#32799) kertsa válasza bobsys (#32798) üzenetére


kertsa
senior tag

Nem akarom törölni :N

Igen... az intézőben ott van H: partició, a rendszer számára fenntartott hely :W Csak a win7 újratelepítésével szűnik meg ez a gond, vagy 1-2 klikk is megoldja a problémám?

(#32800) Morden24 válasza kertsa (#32799) üzenetére


Morden24
nagyúr

Write only? :U

Menj be a lemezkezelőbe (disc management), és vedd el a betűjelet.

Sectumsempra - For Enemies

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.