Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum II. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#46001) cigam válasza Killing (#45999) üzenetére


cigam
félisten

Tudod mi a fontos ...

Virtual Router

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#46002) RootRulez válasza cigam (#46001) üzenetére


RootRulez
félisten

Na, ezzel lehet én is megpróbálkozok :K

═════════════════════════════════════════

(#46003) motorhead válasza motorhead (#45990) üzenetére


motorhead
aktív tag

Erre valaki tud valami okosat?? :F

..--OLDSCHOOL FOREVER--..

(#46004) Z.m.Z


Z.m.Z
aktív tag

Sziasztok

Segítsetek légyszi! Elfelejtettem, hogyan kell az asztalról eltüntetni a lomtár ikont. :B ciki mi?

(#46005) RootRulez válasza Z.m.Z (#46004) üzenetére


RootRulez
félisten

asztalon jobb klikk, személyreszabás és ott asztali ikonok és kiveszed a pipát alomtár elől

═════════════════════════════════════════

(#46006) canniball válasza Z.m.Z (#46004) üzenetére


canniball
nagyúr

Vezérlőpult-> Minden vezérlőpultelem-> Személyre szabás-> Asztali ikonok módosítása.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#46007) Z.m.Z válasza RootRulez (#46005) üzenetére


Z.m.Z
aktív tag

Köszönöm. :R Bakker már egy órája itt kattigtattam. Néha a legkézenfekvőbb dolgok esnek ki. :(((

(#46008) RootRulez válasza Z.m.Z (#46007) üzenetére


RootRulez
félisten

Anno mikor a Vista volt újdonság és kirakta a hatalmas ikonokat az asztalra, én is kattogtattam össze vissza, mire rájöttem , hogy kiverte a szemem, hogy visszaállíthassam normál méretűre őket...

═════════════════════════════════════════

(#46009) Steelmanus


Steelmanus
addikt

Sziasztok!

Szeretnem letolteni a W7 32 bites OS-re a .Net 4.5-os verziojat, az MS hivatalos honlapjarol, csak azt nem tudom hogy melyiket a sok kozul.
Azt nem tudom hogy mit jelent a v2,v3,v4 tiszta AMD rendszerrol van szo latszik is az adatlapomon. Ha jol emlekszem a vx a telepito verzijat jelentette, de inkabb megkerdezem.

(#46010) Fire/SOUL/CD válasza Steelmanus (#46009) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Az nem .net framework, hanem Windows Installer 4.5... ;]
Amire Te gondolhatsz, az ez: Microsoft .NET-keretrendszer 4 (önálló telepítő)

Csak kíváncsiságból kérdem, de miért van rá szükséged? :U
(Remélem nem valami apró utility miatt akarod felpakolni...)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#46011) Steelmanus válasza Fire/SOUL/CD (#46010) üzenetére


Steelmanus
addikt

Azert van ra szuksegem mert egy ehhez nagyon hasonlo gep van nalam, valamikor en raktam ossze, es a tulaj azt mondja Neki szuksege van ra. En mondtam hogy jelenleg a W7 32 alatt boven eleg ami benne van 3.5, de neki kell a 4.0 meg a 4.5 is, ilyen sorrendben :)
Hat ha Neki kell akkor felrakom. A keresobe direkt ugy irtam be hogy .Net 4.5 de akkor ezt elrontottam mert rossz linket kaptam.
Mindenesetre koszonom a linket.

(#46012) Fire/SOUL/CD válasza Steelmanus (#46011) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Külön 4.5-ös net framework-öt nem fogsz felpakolni az ismerősöd gépére, azon egyszerű oknál fogva, mivel nem létezik 4.5-ös változat...
Esetleg még arra tudok gondolni, hogy pl Visual Studio SDK csomagot frissít magának és az lehet 4.5, de ez csak kósza gondolat/feltételezés, megerősíteni nem tudom. De ennek meg igencsak ellentmond az a tény, hogyha valaki VS programozó/fejlesztő, akkor nem lenne szüksége senkire, hogy feltelepítsen neki egy .net framework-öt... :DDD

UI: Jelenleg 4-es a hivatalosan elérhető változat, WU-ról is "csak" 2 biztonsági frissítés érkezik hozzá, de verzióváltás nincs...

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#46013) Topanka


Topanka
aktív tag

Üdv mindenkinek!
Problémám van, segítség kellene.
Win7 64 alatt játszottam a Test Drive Unlimited 2-vel, de le tud fagyni, Reset-tel újraindítás, op. rend. kéri a normál üzemi indítást, bejelentkezés után parancsikonok balra rendeződnek az asztalon.
Rendkívűl idegesítő, főleg az, hogy valami nem stimmel a gépemmel.
De mi?
Bios beállítások, vagy win7 64-gyel?
Segítsetek, mit csináljak ilyenkor?

(#46014) mumtaz


mumtaz
senior tag

Nem tudom, hogy volt-e már szó róla, illetve olvastam már pár helyen Windows 7 alatt jelentkező WiFi problémákról, de egyik sem volt hasonló az enyémhez.
A gép egy asztali gép, benne egy D-Link DWA-547 wifikártyával. Az a probléma, hogy ha rácsatlakozok a routerre, akkor csak egy darabig van internet, aztán egyszerűen megáll. A routerről nem csatlakozik le és webes felületen el is érem a router konfigját rendesen, ahol látszik, hogy a router fent van a neten, csak az én gépemig nem jut el. A csavar a dologban, hogy a másik gépemen - amin egyébként XP fut és más kártya van benne - semmi gond nincs. A problémás gépen sincs gond XP alatt ezzel a kártyával, csak Win 7 alatt. Egyébként ilyenkor az sem segít, ha letiltom a kártyát és újra engedélyezem, mert akkor sincs internet a gépemen. Érdekesség, ha a driver frissítésre nyomok és a Microsoftos drivert lecserélem eredeti D-Linkesre, akkor megint van internet, de megint csak egy darabig. Ha visszacserélem a drivert a Microsoftosra, akkor megint ugyanez. Ezen kívül csak akkor van megint internet - egy darabig - ha újraindítom a routert.

A jelenséget kb. úgy kell elképzelni, mintha a router kapcsolódna le a netről, de nem, mert a gond a kártyával van. Pontosabban biztosan valami szoftveres gond a Windows 7-ben.

Tehát összegezve: Csak akkor van internet, ha valamin változtatok (driver csere oda, vagy vissza, illetve router újraindítás). Internet egyébként csak percekig van, aztán mindig bekövetkezik a szakadás.
Megpróbálkoztam direkt IP-t is beállítani, de az IP váltás után sincs semmi internet kapcsolat, ha az IP váltást akkor hajtom végre, amikor már eleve nincs kapcsolat.
Próbaképpen rácsatlakoztam egy, a közelemben lévő nyitott routerre, és akkor is ugyanaz történt, tehát nem a routerrel van a gond. A két router gyártója sem egyforma, mert az enyém egy Netgear WNR2000v2, az meg valami őskövület SMC.

A kártyához már rengeteg drivert kipróbáltam. Mondhatni, az összeset. Gyári D-Link DWA-547 Win7 és Vista alá, valamint, amit a Win7 szedett le update-ről, Atheros 5008-hoz való drivert és még egy próbára a CommView for Wifi nevezetű programhoz mellékelt módosított drivert ehhez a kártyához.

A problémán az sem segít, ha újratelepítem a Windows 7-et. Energiagazdálkodást mindenhol kikapcsoltam, illetve legnagyobb teljesítményre kapcsoltam, hátha.
Mi okozhatja ezt?
Én már sík ideg vagyok miatta.

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#46015) Steelmanus válasza Fire/SOUL/CD (#46012) üzenetére


Steelmanus
addikt

Igen, en sem talalom, raadasul most ratelelfonaltam, hogy minek is neki, a valaszt nem irom le mert olyan hulyeseget mondott. Remek a kovetkeztetesed mert nemhogy fejlesztoi programot hanem meg magat az OS-t is alig ismeri, jatszik es chat-el es ennyiben ki is merul a tudasa.

(#46016) Sub-ZeRo válasza mumtaz (#46014) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Otthoni gépre miért nem lan-on kerszetül használod? Miért szivatod magad wifi kártyával?
Amúgy a router be van lőve, hogy mindíg kapcsolódva legyen? Jól van belőve a router? Gondolok itt olyanr,a hogy 1000 féle beállítást tudsz állítani rajta, hogy milyen kapcsolat legyen mint pl. ppoe + wifi meg ilyenek.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#46017) Topanka


Topanka
aktív tag

Még annyi, hogy win7 alatt szaggat is a TDU 2, és néha belassul.
Felraktam XP-re, ott minden tökéletes.
Lehet, hogy hiába van a kézikönyvében beírva, hogy a játék jó win7 alatt is, mégis van kompatibilitási gondja?
Lehet ezt orvosolni?

(#46018) geprombolo válasza motorhead (#46003) üzenetére


geprombolo
senior tag

Úgy tűnik, hogy nem. Teljesen elakad a gép leállítása, amíg nem erőszakolod rá a program leállításának kényszerítését? Van valahol egy beállítás, hogy meddig várjon a programok leállításának kényszerítésével. Legrosszabb esetben azt állítsd be egy-két másodpercre, így nem lesz szükség kézi beavatkozásra minden leállításnál.
Az okát viszont nem tudom. :(

cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!

(#46019) fatal` válasza Topanka (#46017) üzenetére


fatal`
titán

Nem, nincs vele gond win7 alatt.

(#46020) geprombolo válasza mumtaz (#46014) üzenetére


geprombolo
senior tag

Evvel én is szoptam, de rájöttem, hogy ezt a win7 energiagazdálkodása csinálja. A wifi kari tulajdonságainál (ha jól emlékszem) ki kellett kapcsoljam a lehetőséget, hogy a rendszer energiatakarékosság címén kikapcsolhatja a wifit. Azóta nincs vele bajom.

cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!

(#46021) mumtaz válasza Sub-ZeRo (#46016) üzenetére


mumtaz
senior tag

Azért nem kábellel, mert a gépem máshol van, mint ahol a router. Ráadásul nem egy gép van, hanem három van szétszórva, +1 notebook. A router jól van beállítva, mert ahogyan írtam is, XP alatt semmi gond nincs.

geprombolo: Írtam is, hogy az energiagazdálkodási dolgok ki vannak kapcsolva (ahol lehetett), vagy max teljesítményre van állítva.

[ Szerkesztve ]

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#46022) Sub-ZeRo válasza mumtaz (#46021) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

A kártyánál is ki van kapcsolva, vagy csak a vezérlőpultban?

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#46024) fahrii


fahrii
őstag

Egy elég érdekes problémába ütköztem, amikor megpróbáltam az asszony gépére Windows 7et telepíteni. Szépen bootol dvdről és miután elmakkolt egy darabig, rányomok az install gombra, erre belök egy képernyőt hogy CD/DVD illesztőprogram hiányzik és mutassam meg az útvonalat ahonnan telepítheti. Megnéztem, Samsung SD616os van a gépbe (habár a neten ahogy rákesek egy totál más dvd olvasóról van kép :D), kerestem drivereket de semmi. Igazából már az érthetetlen számomra, hogy jut el installig a gép ha aztán kéri a drivert a dvd meghajtóhoz? Valaki tudja mitévő legyek? Egyébként ezelőtt már többször is telepítettem a gépépre win7et és eddig mindig működött, csak most volt egy alaplap + proci csere.

(#46025) fatal` válasza fahrii (#46024) üzenetére


fatal`
titán

Próbáld meg IDE módba rakni a SATA-t a BIOSban.

Ha úgysem, megy, akkor telepítsd pendriveról.

Másik gépre letöltöd a windows-7-dvd-usb-download-toolt, 4 gigás pendrivera két klikk alatt megcsinálja a telepítőt és arról bootolva fel tudod telepíteni a windowst.

(#46026) fahrii válasza fatal` (#46025) üzenetére


fahrii
őstag

Ezen gondolkodtam most, de hogy bootoljak pendriveról, régi 1000 éves alaplap, nemhiszem hogy lehetséges lenne.

(#46027) fatal` válasza fahrii (#46026) üzenetére


fatal`
titán

Nézd meg, hogy a BIOSban a HDD-k között látszik e a pendrive. Nekem már a P4P800SE is bootolt pendriveról, pedig az sem mai darab.

De előtte próbáld ki az IDE módba tett SATAval a DVDről telepíteni. :)

(#46028) fahrii válasza fatal` (#46027) üzenetére


fahrii
őstag

Köszönöm a segítséget, teszek egy próbát.

(#46029) gg72


gg72
veterán

Sziasztok!
Egy ismerősöm gépével van egy olyan gond, hogy CD/DVD íráskor iszonyúan belassul a rendszer, szinte nem reagál semmire, az írás mellett gyakorlatilag használhatatlan... A 64bites Win7 pár hónapja van fent, előtte XP-je volt, azzal nem jelentkezett ez a probléma. Intel ICH7 chipsetes az alaplap dula core-os Intel procival és 2GB RAM-mal. Külön van egy rendszervinyó és külön másik kettő adatoknak.
Szerintetek mi okozhatja a belassulást? (Amúgy az írás megy rendesen.)

(#46030) Déta válasza adamssss (#45960) üzenetére


Déta
tag

"Ma bekapcsolom, feláll,..." :U Hmmm... Attól néha Nekem is. :B :K

Írtam egy alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html

(#46031) ErosenZold


ErosenZold
senior tag

64 bites Pro alatt hogyan lehet usb HZ "hack"-et elkövetni? 125-ről 500 ra akarom feltenni

Eladó "gamer" pc + monitor olcsón! http://href.hu/x/g6jk

(#46032) Gézengúz válasza gg72 (#46029) üzenetére


Gézengúz
addikt

IDE-s eszköz van benne?

(#46033) Gézengúz válasza Gézengúz (#46032) üzenetére


Gézengúz
addikt

Ha igen érdemes ellenőrizni az ULTRA DMA módot... ( illetve 2G ramhoz minek a x64?)

(#46034) gg72 válasza Gézengúz (#46033) üzenetére


gg72
veterán

Nem, sata-s író van benne, ill. a vinyók is azok.
Azért x64-es, mert az volt neki korábbról (jogtiszta), de ez miért lenne hátrány (ha már előnye nincs)?!

(#46035) Winne


Winne
nagyúr

Sziasztok!

Mennyire normális, hogy a win7 mappám 20 gigásra hízott? A "winsxs" mappám pld 10 gb egymagában.

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#46036) varsam válasza Winne (#46035) üzenetére


varsam
őstag

Na látom már sokaknál probléma a winsxs mappa, pont most vettem észre én is, és hát kiverte kicsit a biztosítékot. 12ezer mappa, 8GB-ot foglal. Ebből kb 6ezer mappa Amd64 néven szerepel. Ezeknek mi köze a gépemhez, mikor Intel procis (laptopom)? Jó lenne kicsit szanálni, mert a 30 gigás particióból 20 körül eszik csak a win és nem tudok többet adni neki. Jelenleg van 400MB szabad hely.

(#46037) pincehely válasza Winne (#46035) üzenetére


pincehely
addikt

Ccleanerrel ess neki, biztos lepucol majd egy 8-10 gb-ot.

http://kefetemap.deviantart.com/

(#46038) Winne válasza pincehely (#46037) üzenetére


Winne
nagyúr

Nekiesek gyorsan, megnézem mit művel. :)

@(#46036) varsam: nekem is Inteles a gépem, elég vicces. :)

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#46039) cigam válasza pincehely (#46037) üzenetére


cigam
félisten

Az meglepő lenne, ha nekiesne a winsxs könyvtárnak.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#46040) Winne válasza cigam (#46039) üzenetére


Winne
nagyúr

Nem is esett. :D

Mi legyen? :))

Ezt találtam:

"Rendszer mappa, kell a tartalma a hibátlan működéshez.
Nem okos dolog piszkálni..."

Eldőlt. :)

[ Szerkesztve ]

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#46041) ollie válasza Winne (#46040) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Nem célszerű belőle törölni, itt elmagyarázza valaki, hogy miért.

***

(#46042) ollie válasza varsam (#46036) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Az AMD64 csak a 64 bites utasításkészletre vonatkozik, melyet az intel procik is ugyanúgy használnak.

***

(#46043) fatal` válasza varsam (#46036) üzenetére


fatal`
titán

"Ezeknek mi köze a gépemhez, mikor Intel procis"

Az AMD fejlesztette ki az x86-64-et, ezért így hívják az utasításkészletet/architektúrát, ezáltal a mappát is (mert nem IA64, mint az Itanium).

(#46039) cigam: És egyben valószínűleg, a rendszer szempontjából végzetes is. :D

[ Szerkesztve ]

(#46044) Winne


Winne
nagyúr

Marad ahogy van, inkább csinálok plusz helyet. :K

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#46045) varsam válasza fatal` (#46043) üzenetére


varsam
őstag

köszi a válaszokat, akkor ez ilyen megszoksz v megszöksz probléma, úgyhogy én szökök is vissza mac-re :) csak néha játszani is kell :D

(#46046) ErosenZold válasza ErosenZold (#46031) üzenetére


ErosenZold
senior tag

up

Eladó "gamer" pc + monitor olcsón! http://href.hu/x/g6jk

(#46047) albiosz


albiosz
őstag

Üdv!

Arra lennék kíváncsi, hogy az időjárás minialkalmazás honnan nyeri az adatokat?

Előre is köszönettel! :R

(#46048) Viktor77 válasza ErosenZold (#46046) üzenetére


Viktor77
titán

Így. Bár én Ultimate-en csináltam (64bit), de szerintem neked is menni fog.

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#46049) Sub-ZeRo válasza albiosz (#46047) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Innen nyeri.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#46050) Laccoss válasza Sub-ZeRo (#46049) üzenetére


Laccoss
addikt

Akkor a foreca felirat miért van a widgeten?

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.