Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#65551) djnice válasza VGYke (#65540) üzenetére


djnice
veterán

Igen, komolyan. Azért mert te nem nézel utána a dolgoknak, esetleg nem is értesz hozzá, arról én nem tehetek. A vicc az, hogy te megkérdőjelezed azt amit írtam. Ha tetszik, ha nem, 4K HDR-re is használható az amit ajánlottam.
És ugyan már sokszor megígértem, hogy nem írok ide többet, innentől ezt be is fogom tartani. Az ember segíteni akar és még őt nézik hülyének.

(#65552) blakey válasza VGYke (#65540) üzenetére


blakey
titán

Egy Amlogic S912-es box CoreELEC-kel messze felülmúlja a Mede8ert. Az ajánlott box a legolcsóbb megoldás, vannak ennél drágábbak amik szintén CE-vel lesznek jók, pl. Beelink GT1 Ultimate, Vorke Z6+, Tanix TX92, TX9 Pro illetve van ezeknél is drágább box, a Minix Neo U9-H ami CE nélkül, Androiddal is jó médialejátszó hiszen az említetteknél sokkal jobb a támogatottsága, jobb a hűtése, gyorsabb a Wifije, ha még kapható akkor az Amlogic S905X is jó választás pl. Beelink Mini MXIII II, Magicsee N5, de ott is kelleni jöl jön az USB-LAN adapter illetve most jöttek/jönnek az Amlogic S922X-es boxok, pl. ODROID N2 (kártya-PC) aminek már van CE támogatottsága. Ha nem Amlogic akkor ott a Zidoo Z9S, Z10 vagy ha még kapható akkor X9s, X10 esetleg Himedia Q5/Q10 Pro. Amennyiben elég a hálózati lejátszás akkor ott az Apple TV 4K. A Dune-k már nem azok amik korábban voltak, sajnos.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#65553) synar válasza djnice (#65551) üzenetére


synar
őstag

Azért ezt gondold át, mert vagyunk itt még páran, akik köszönettel vesszük az általad nyújtott segítséget és ajánlásokat.

(#65554) dgyuri0123 válasza VGYke (#65540) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Közel 5 évig volt Med600-am, kb tudom, mit gondolhatsz, én is eléggé nehezen vettem rá magam, hogy váltsak egy ilyen, számomra idegen eszköz felé, mint ezek a kínai boxok. Végül váltottam és ma már a második ilyen boxot használom CoreElec-el. Azt kell mondjam, ég és föld a két box a kínai javára természetesen. Gyors, stabil, alig melegszik és a képminősége kiváló... sokkal jobb, mint a med600-é ha legalább HD a forrás. Egyetlen pillanatra sem térnék vissza Med600-ra, mert 55" -os kijelző mellett már számtalan képhibát generál és ez ma már zavarna. 50"-os Panasonic plazma mellett is láttam a képhibákat, zavart is, de akkor még nem került képbe a CE és a kínai boxok.

(#65551) djnice: Ne vedd magadra szerintem.. Sok okosságot mondasz, sokszor igen hasznosak a hozzászólásaid. :)

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#65555) boroskarcsi válasza synar (#65553) üzenetére


boroskarcsi
tag

+1 :R

Djnice-ra érdemes hallgatni.

[ Szerkesztve ]

(#65556) oszy


oszy
veterán

Ez a média lejátszó használható darab? 4K-s tartalmat szoktam nézni, de többségében FHD-t. Wifi is kell, és ne akadozzon. Ja és jó lenne ha mutatná az órát. :DDD Szóval nincsenek nagy igények. :B

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#65557) djnice válasza oszy (#65556) üzenetére


djnice
veterán

Ha erősebb wifi és kijelző is kell akkor X92: [link]

(#65558) oszy válasza djnice (#65557) üzenetére


oszy
veterán

Köszönöm! Máshol megtalálható ugyanez? Alira nem regeltem még az AliPay miatt. Maradnék a PayPal-nál. :) Tudom, hogy az is biztonságosnak mondott, de amíg nincs különválasztva a számlám, addig nem akarom azt. ;)
Amúgy ez tényleg tudja az Airplay-t? Az is pozitívum.

[ Szerkesztve ]

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#65559) djnice válasza oszy (#65558) üzenetére


djnice
veterán

Ahhoz, hogy normális médialejátszó legyen belőle, CoreELEC kell rá. Az AirPlay CE alatt viszont csak iOS 8-ig működik rendesen, 9-től csak a hang megy át. Legalább is régebben így volt, de majd kijavít akinek van Apple készüléke.

[ Szerkesztve ]

(#65560) oszy válasza djnice (#65559) üzenetére


oszy
veterán

Értem!
Olyat tudsz ajánlani, ami sallangmentesen megúszom? ;) Sajna az értékhatár fölött van.

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#65561) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Mondjuk tényleg nem azért, hogy kötekedjek (de tényleg), csak vélemény nyilvánítás képen, hogy ha HDR-es TV-m lenne, akkor biztos nem vennék olyan lejátszót, ami nem küldi át rendesen az összes HDR metaadatot (Amlogic pl.). És nem is ajánlnám másnak aki hasonló helyzetben van. "Csak" ennyi.

(#65562) djnice válasza SunMount3r (#65561) üzenetére


djnice
veterán

Apple TV is ugyanúgy fallback-el, mégis veszik HDR-re. Kevés kijelző érzékeny erre és kevés filmen van meg ténylegesen ez a 2 adat.

(#65563) junkpod válasza VGYke (#65540) üzenetére


junkpod
nagyúr

Mi a problémád? Melyik kritériumnak nem felel meg az ajánlás szerinted?

Box's don't touch!

(#65564) gonger


gonger
senior tag

Sziasztok,
évek óta nem figyelem a média lejátszó piacot és most az olvasgatások közben elvesztem.
Adott egy WD TV Live Streaming lejátszó, ami vezetékes hálózaton kapcsolódik az otthoni gépekhez. A lejátszón USB-n lóg egy WD külső vinyó, oda torrentezem a lejátszandó tartalmat, onnan seedelem vissza is.
A wifi-s csatlakozást régen feladtam, 720P-s filmeknél kevés volt.
A TV egy régebbi HD Samsung így megálltunk a 720p-s mkv fájloknál, a hangrendszert egy szintén régebbi Denon erősíti.
Egy mostani film 9-10 GB, HD hangokkal, de ezekbe a fájlokba már beletekerni sem tud a lejátszó, sőt, rendszerint megáll a lejátszás. Kisebb méreteket gond nélkül visz, de a fenti ügy idegesítő. Ja és a youtube applikációja is borzasztó lassú, igazából már szinte semmire nem használható.Eljárt felette az idő??
Ha újat kellene venni, nem tudom mit választanék, ebben kérek segítséget!
35-40-be jó lenne megállni, de a lélektani határ 60-65 körül van. Kompromisszumot nem szeretnék kötni, éppen ezért, noname, support nélküli eszköz nem jöhet szóba.
Van a családban android és Ios is, de nem jellemző, hogy vele használnánk, előny lenne, ha rendelkezne önállóan pl spotify alkalmazással is, integrált játékok nem lényegesek.
Hamarosan költözünk, a TV cserés lesz, gondolom már 4K-s, így ez a felbontás kell menjen, de gondolom ez már alap.
A hangkimenet jó volna ha még optikai vagy kompozit maradhatna (ha van még ilyen).
Elsősorban film és sorozat nézésre kell, stabil, megbízható rendszerrel.
Mit tudtok erre ajánlani?

(#65565) Gabyy2 válasza djnice (#65551) üzenetére


Gabyy2
újonc

Ne hagyj itt bennünket Mester! :)

(#65566) Gáboromm


Gáboromm
tag

65 collos LG OLED TV-m van. 4k

Mit érdemes venni? 20-40k között?

Az a gond, hogy a beépített médialejátszó nem képes hangcsatornát váltani, meg feliratot sem mindig.

Azt meg nem szeretném, ha laptropról vagy drága asztali gépről kellene lejátszani mindig dolgokat.

Meg eleve jobb lenne egy olyan központ, ahonnan a letöltött filmeket, sorozatokat tudnám nézni egyből, és nem bekapcsolgatni a gépeket.

Kösz a válaszokat!

Eladó cuccaim, kontrollerek, játékok: http://bit.ly/2Y5nUyA

(#65567) univerzita válasza Gáboromm (#65566) üzenetére


univerzita
addikt

Ké lehetőséged van. Egy olcsó NAS -t és mellé egy média lejátszót. A másik lehetőség egy drágább média lejátszót beépített tárolóval ( ezen lehet torrentezni és tárolni a filmeket.)

(#65568) blakey válasza Gáboromm (#65566) üzenetére


blakey
titán

Lehet, hogy semmit nem kell venned ha pl. a gépre telepítesz egy Emby vagy Plex szervert, a TV-re mehet a megfelelő kliens és mindent hálózatról játszanál le. A Serviio is megoldás, ebben az esetben a TV saját lejátszojával menne a lejátszás és van hang- ill. felirat választási lehetőség.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#65569) junkpod válasza gonger (#65564) üzenetére


junkpod
nagyúr

"35-40-be jó lenne megállni, de a lélektani határ 60-65 körül van. Kompromisszumot nem szeretnék kötni, éppen ezért, noname, support nélküli eszköz nem jöhet szóba"
Ez abszolút és relatív is ellentmondás.
Egyrészt ennyiért nincs "gyári support" másrészt meg a 200eft feletti kategóriában sincs tökéletes support.
A legtartosabb es leggyorsabb support jelenleg a közösségi támogatás. Azzal viszont már 10ezerbol kiváló játékost lehet használni.
Elég párat vissza olvasnod.

Box's don't touch!

(#65570) Beni2360 válasza gonger (#65564) üzenetére


Beni2360
félisten

Az aprón van egy ZIDOO X10-s eladó. Itt van róla amit tudni kell. A topikja meg itt van. nekem 2.5 éve van zidoo lejátszóm X8-t cseréltem tavaly Jan. az X10-re. És junkpod állítása ellenére jó a suportja. Talán ebben a középmezőnyben a legjobb.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#65571) Gáboromm válasza univerzita (#65567) üzenetére


Gáboromm
tag

"Ké lehetőséged van. Egy olcsó NAS -t és mellé egy média lejátszót. A másik lehetőség egy drágább média lejátszót beépített tárolóval ( ezen lehet torrentezni és tárolni a filmeket.)"

Tudsz ajánlani egyikre, másikra?

Milyen drága van, ami beépített tárolóval rendelkezik?

Eladó cuccaim, kontrollerek, játékok: http://bit.ly/2Y5nUyA

(#65572) univerzita válasza Gáboromm (#65571) üzenetére


univerzita
addikt

Majdnem mindegyik gyártó forgalmaz olyan média lejátszót amibe HDD-t lehet rakni ( Zidoo X10, Egreat stb). A másik verzió egy NAS ( nekem Zyxel van,egylemezesz,de pl.Synology kicsit drágább de nagyon jó). Nálam NAS és a legolcsób Zidoo x9s média lejátszó kombináció van. A legolcsób Zyxel NAS 30-ezer körül van( kétlemezest) és a Zidoo X9s 100€ körül van. A X10 -es Zidoo 180€ körül van.

(#65573) Gáboromm válasza univerzita (#65572) üzenetére


Gáboromm
tag

"Majdnem mindegyik gyártó forgalmaz olyan média lejátszót amibe HDD-t lehet rakni"

Na ez jól hangzik.

Praktikus kérdések:
1. Ezekkel hogy lehet torrentezni?
Tehát mondjuk a routerbe bekötöm a médialejátszót, és akkor azon keresztül? Az eddig használt programommal tudom használni? Pl. qbittorrent?
(Ha jól tudom a nas-nál külön progi csinálja)

2. Viszont akkor így csak akkor megy a torrent, ha megy a számítógép is, nemde?
Nasnál meg külön megy, anélkül, hogy az asztali gépet bekapcsolnám?!

3. Vagy a médialejátszó tud futtatni torrentet magától, csak akkor ugye gondolom saját programmal.

4. Tehát akkor a bekötés!? Egyik szobában a router és a médialejátszó lenne. Ami folyamatosan megy(hang miatt)
Másik szobában a tv és a számítógép! (jelenleg így van)

Így akkor nem kell wifi, illetve plusz kábel a másik szobáig, hogy a médialejátszót lehessen használni.

Így jól gondolkodom?

Eladó cuccaim, kontrollerek, játékok: http://bit.ly/2Y5nUyA

(#65574) univerzita válasza Gáboromm (#65573) üzenetére


univerzita
addikt

Most csak úgy gyorsan. Igen a HDD- s lejátszóján saját torrent program fut. Nem kell a számítógépet használni.Viszont ilyenkor célszerű ha lejátszó közel van a tv hez mert a kettőt HDMI kábellel kell összekötni. Ha a NAS a megoldás akkor a NAS lehet a másik szobában és LAN kábelen összekötve a többi eszközzel ( router, lejátszó). Tehát a legjobb megoldás ha a médialejátszó a tv-hez közel van. A NAS lehet akár a másik szobában is de akkor kábelen csatlakozni kell minden eszközzel ( számítógéppel,router,média lejátszó). Természetesen a NAS lehet abban a szobában ahol van a számítógép. A lényeg hogy a kábelezést mennyire lehet megoldani. Nálam azért van NAS mert nagyon keveset fogyaszt, hozzá lehet férni a tartalomhoz tableten WiFi -n, és csendes. Úgy hírtelen ennyi. Esetleg ha lesz több kérdésed szívesen válaszolok. De jól gondold meg hogy számodra!! mi a legjobb megoldás. Nem fillérekbe kerül egyik megoldás se.

[ Szerkesztve ]

(#65575) blakey válasza Gáboromm (#65573) üzenetére


blakey
titán

Jobban jársz ha veszel egy NAS-t, az letölt, megoszt. A lejátszás ezek után mehet TV-ről a korábban említett app-ok segitségével, ha meg ennél többet szeretnél akkor nézhetsz egy lejátszó után. A lejátszók letöltési képességei elmaradnak a NAS képességeitől.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#65576) Gáboromm válasza univerzita (#65574) üzenetére


Gáboromm
tag

"De jól gondold meg hogy számodra!! mi a legjobb megoldás. Nem fillérekbe kerül egyik megoldás se."

Ezért kérdezek.

Nos a gond:

1-es számú szobában van a router. Egy LAN kábel áthúzva a másik 2.es számú szobába gépbe, ahol a tv és a jelenlegi számítógép van. (Így is probléma, hogy a tv.-be nem tudok lant dugni, a wifi néha ott lassú. a net sebességem sem egy karcos 70.4 Mbps a jelenlegi)

Még egy lan kábel áthúzása problémás. 2 ajtón keresztül, hogy megy el a másik kábel mellett? (kb. sehogy) stb.

Ezért kellene valami olyan megoldás, ahol az 1-es szobába nas vagy lejátszó menne (ahol mehetnének a torrentek is). Mehet-e plexxel? Pl. LAN-on keresztül?

Nekem a plex egy jó megoldás, de néha lassú (gondolom a net miatt). Pufferel, ha nagyobb fájlt kap. 10 gigás felett küszködik, ott szinte mindig pufferrel. a 4k-s tartalmakat már meg se próbáltam.
Itt plexen keresztül valahogy sokkal jobb a hangsáv váltás, meg a feliratokat is megtalálja jobban a tv. Érdekes.

Persze ha külső vinyót átrakom közvetlen a tv-re, akkor minden 10 giga feletti, meg a 30 gigás 4-k-s tartalmat visz. (A probléma itt: 1 hogy a tv lejátszó nem tud rendesen feliratot, és hangsávot váltani. 2. Meg az állandó dugdosás? noway!)

Tehát először is egy jó lejátszó vagy/és nas.

De hogyan, amikor a lejátszóba nem tudok lant dugni, csak az 1-es szobába! Viszont azt írjátok, hogy a tv-be közvetlenül kéne csatlakoztatni, ami meg a 2-es szobában van.

Az én elképzelésem az lenne mégegyszer, írjátok meg, hogy lehet-e vagy sem:
Egy lejátszót tenni az 1-es szobába, ahol lanra tudom tenni a routerbe. Onnan mindenképp HDMI kábelezni kellene a tv-hez? A plex ugyanolyan lassú lesz így is?

Ha igen, akkor ahogy jól látom, vagy lan kábeleznem kell mindenképp (6méter) vagy hdmi kábelezni (6 méter).

Vagy a tv-t vinni az 1-es szobába, de az megint nem jó.

Másik kérdésem, a nas-t hogy irányítom? Hogy telepítek rá programokat? torrent kilenst? Mert ugye nincs képernyője! Ugyanez a lejátszónál gondolom tv-n keresztül.

Eladó cuccaim, kontrollerek, játékok: http://bit.ly/2Y5nUyA

(#65577) Gáboromm válasza blakey (#65568) üzenetére


Gáboromm
tag

"A Serviio is megoldás, ebben az esetben a TV saját lejátszojával menne a lejátszás és van hang- ill. felirat választási lehetőség."

Épp ez az, hogy a tv saját lejátszója képtelen normálisan felismerni, váltani hangcsatornát és feliratot.

A plex (azt próbáltam)az sokkal jobban, bár ott is volt 1-2 kivétel, amikor a hajam téptem.

Eladó cuccaim, kontrollerek, játékok: http://bit.ly/2Y5nUyA

(#65578) Gáboromm válasza blakey (#65575) üzenetére


Gáboromm
tag

"Jobban jársz ha veszel egy NAS-t, az letölt, megoszt. A lejátszás ezek után mehet TV-ről a korábban említett app-ok segitségével, ha meg ennél többet szeretnél akkor nézhetsz egy lejátszó után."

Igen, értem. Ahogy említetted, a plex-et próbáltam, az cool lenne, ha nem pufferelne állandóan 10 giga feletti anyagokat. Néha 4-5 gigás filmeket is.
Bár így is probléma lenne, hogy az asztali gépem van használva szervernek, ehhez lesz majd jó a nas (vagy a lejátszó, ami tud torrentezni).

"A lejátszók letöltési képességei elmaradnak a NAS képességeitől."

Mennyire? Jelenleg kb 6-8 Mbit-es a netem. Ehhez képest? A Nas is el fog maradni a jelenlegi gépemtől. Hacsaknem egy 200k-s nast veszek. de azt biztosan nem.

Ha egyidőben 4-5 torrent mehet, flee annyi letöltési sebességgel, nekem az is jó.

Eladó cuccaim, kontrollerek, játékok: http://bit.ly/2Y5nUyA

(#65579) blakey válasza Gáboromm (#65577) üzenetére


blakey
titán

De Serviio-val van hangsáv és felirat váltás, ezért ajánlottam, egy régebbi webOS TV-n gyönyőrűen megy minden. A hálózati részt már neked kell megoldani, egy jó roueterel semmi sem fog akadni. A Plex app helyett még ott az Xplay ami van akinél jobban működik, szintén a Plex adatbázist használja, meg kell venni.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#65580) junior19 válasza Gáboromm (#65576) üzenetére


junior19
senior tag

Egy gigás switch-et beraksz a tévé alá, ahova most megy az egy db lan kábel, médialejátszó a tévé alá, s mindent össze tudsz kötni normálisan.
A NAS-t úgy telepíted, illetve majd használod, mint a böngészőt. A címsorba beírod a nas elérési címét, s megjelenik a kezelőfelület.

[ Szerkesztve ]

codec project

(#65581) blakey válasza Gáboromm (#65576) üzenetére


blakey
titán

1-es számú szobában van a router. Egy LAN kábel áthúzva a másik 2.es számú szobába gépbe, ahol a tv és a jelenlegi számítógép van. (Így is probléma, hogy a tv.-be nem tudok lant dugni, a wifi néha ott lassú. a net sebességem sem egy karcos 70.4 Mbps a jelenlegi) - ha jó a wifi akkor nem kell feltétlenül a kábel. A gép és a router mindenképp gigabites legyen WIFI-n és LAN-on egyaránt.

Nekem a plex egy jó megoldás, de néha lassú (gondolom a net miatt). Pufferel, ha nagyobb fájlt kap. 10 gigás felett küszködik, ott szinte mindig pufferrel. a 4k-s tartalmakat már meg se próbáltam. - ehhez tudni kéne, hogy pontosan miként játszod le, 5GHz-en nem pufferel a 4K sem ha jó a kapcsolat.

Tehát először is egy jó lejátszó vagy/és nas.
De hogyan, amikor a lejátszóba nem tudok lant dugni, csak az 1-es szobába! Viszont azt írjátok, hogy a tv-be közvetlenül kéne csatlakoztatni, ami meg a 2-es szobában van.
- a lejátszót a TV alá, mellé kell tenni, nem egy másik szobába.

Az én elképzelésem az lenne mégegyszer, írjátok meg, hogy lehet-e vagy sem:
Egy lejátszót tenni az 1-es szobába, ahol lanra tudom tenni a routerbe. Onnan mindenképp HDMI kábelezni kellene a tv-hez? A plex ugyanolyan lassú lesz így is?
- hogy írtam, lejátszó és TV egy helyen, egy szekrényen, stb. Ne a router közelében. Ha nem tudod megoldani a kábelezést akkor megoldás lehet a Powerline adapter, ez az elektromos hálózatot használja a kábeles továbbításra de lehet egy plusz rouetrt is használni a TV/lejátszó közelében ami Access Pointkánt viselkedik, így is egy jó kapcsolatot lehet elérni de ha már ott van egy kábel akkor a switch a megoldás.

Másik kérdésem, a nas-t hogy irányítom? Hogy telepítek rá programokat? torrent kilenst? Mert ugye nincs képernyője! Ugyanez a lejátszónál gondolom tv-n keresztül. - gépről, tableten elérhető app-ról, stb, attól függ, hogy milyen NAS. QNAP, Synology NAS-okat ismerem, a többivel nem volt dolgom.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#65582) Phülöp válasza Gáboromm (#65576) üzenetére


Phülöp
addikt

Ha egy lan kábeled már van behúzva a két szoba között, akkor nincs gond.
A végére tudsz tenni egy switch-et, ha több eszközt akarsz a hálózatra kötni a 2. szobában (PC, médialejátszó). Azt ne feledd, hogy a hálózat sebessége (router-NAS-PC-MP egymás közti adatforgalma) nem a szolgáltatói net sebességétől függ, hanem az eszközeid képességétől.

szerk: ha hárman tanácsoljuk ugyanazt, akkor akár működhet is :)

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#65583) Gáboromm válasza junior19 (#65580) üzenetére


Gáboromm
tag

Ja tényleg, switch. :)

10 éve nem használtam ilyet. Ma le is csekkolom, lehet van az irodában.

Kösz az ötletet srácok!

Azt akkor tényleg nem értem, hogy ha a wifi elvileg jó, akkor miért nem bír lejátszani 10 gigás, vagy újabban már 3 gigás filmeket? Vagyis letudja játszani, de pufferel. Az nem egy álom, hogy 1 perc film után jön egy 5-10 mp-es szünet.

Elvileg ez lannál meg fog szűnni? Vagyisha bekötöm a tv-t switch-el lanba? Remélem?!

Eladó cuccaim, kontrollerek, játékok: http://bit.ly/2Y5nUyA

(#65584) blakey válasza Gáboromm (#65583) üzenetére


blakey
titán

Elvileg ez lannál meg fog szűnni? Vagyisha bekötöm a tv-t switch-el lanba? Remélem?! - minden azon múlik, hogy milyenek a beállítások, tehát a hálózati beállítások, az app-on belüli beállítások, stb. Nálam nem akad semmi 60Mbps-ig, legalábbis ami a TV LAN részét illeti, a TV-kbe épített LAN 100-as, szóval helyette egy jó Wifivel jobb lenne a helyzet. Lejátszók esetében, legalábbis ami gigabites LAN-al rendelkezik, nincs akadás semmilyen "normális" forrás esetén, a tesztfájlokkal amik akár 400Mbps-t is elérnek ott már lehetnek gondok akár szoftveres akár hardveres, normál felhasználás esetén még a 100-as LAN is jó kéne, hogy legyen.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#65585) Gáboromm válasza blakey (#65584) üzenetére


Gáboromm
tag

"minden azon múlik, hogy milyenek a beállítások, tehát a hálózati beállítások, az app-on belüli beállítások, stb. "

És azt hogy a fenébe tudom csekkolni?

A számítógépen megnéztem:
Hálózati és megosztási központban helyi kapcsolat állapota
ipv4 kapcsolat 1,0 gps a sebesség.

A router:
https://www.arukereso.hu/router-c3144/zte/zxhn-h298n-p271495125/#termek-leiras

Appon belüli beállítások? Minden megy, kivéve a sűrű bitrátájú, avagy 10gigán felüli filmek nem. Mit lehetne ezen még állítani?

"Nálam nem akad semmi 60Mbps-ig, legalábbis ami a TV LAN részét illeti, a TV-kbe épített LAN 100-as, szóval helyette egy jó Wifivel jobb lenne a helyzet."

Az összes tv-be 100Mbps a lan?

Tehát neked is akad 60 Mbps felett valami?

Azt mondod, hogy elvileg az én wifi-mmel nem lehet gond?

Eladó cuccaim, kontrollerek, játékok: http://bit.ly/2Y5nUyA

(#65586) blakey válasza Gáboromm (#65585) üzenetére


blakey
titán

És azt hogy a fenébe tudom csekkolni? - van Plex topik, olvast át.
A router: - a helyedben ezt sürgősen lecserélném vagy kiegészíteném egy normális 5GHz-et is tudo routerre. Ha jól látom ezt adják a digihez, Wifin harmatgyenge, kevés.
Appon belüli beállítások? - lásd Plex topik, pl. helyi hálózaton ne legyen transzkódolás, mindent közvetlenül játszon le.
Az összes tv-be 100Mbps a lan? - egyelőre úgy tűnik, hogy igen, a legdrágább TV-k is csak 100-as LAN-al rendelkeznek.
Tehát neked is akad 60 Mbps felett valami? - többnyire médialejátszót használok így nem akad, TV lejátszójával Wifin szintén nem akad, kábelen a próba kedvéért kipróbálom de előfordul.
Azt mondod, hogy elvileg az én wifi-mmel nem lehet gond? - a TV beépített Wifijáével nem lehet gond a routerével viszont igen.
Jelenlegi állapot szerint (egyébként is) nálad a kábeles kapcsolat jobb eredményhez vezet, használj switchet és nézd, meg, hogy úgy mennyit bír a hálózat.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#65587) Gáboromm válasza blakey (#65586) üzenetére


Gáboromm
tag

Értem, hogy rossz ez a router. De a wifi sebessége 300Mbit-es. Az a 100-ashoz képest nem jobb, ami a tv-n van lan?

Valamit nem értek.

Eladó cuccaim, kontrollerek, játékok: http://bit.ly/2Y5nUyA

(#65588) Gáboromm válasza blakey (#65586) üzenetére


Gáboromm
tag

Ez a switch rendben?

https://www.arukereso.hu/switch-c3145/tp-link/tl-sg1005d-p38246716/

Ezt használnám.

" Plex topik, olvast át."

Remélem vicceltél, hogy 2000 4000 hsz-t olvassak el. ?!

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccaim, kontrollerek, játékok: http://bit.ly/2Y5nUyA

(#65589) blakey válasza Gáboromm (#65588) üzenetére


blakey
titán

Jó lesz az a switch, nekem is van egy olyan.

Nem vicceltem a topikot illetően, de használhatod célzottan a keresőt illetve kérdezhetsz is. :)

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#65590) divan válasza Gáboromm (#65587) üzenetére


divan
senior tag

Ez a 300 Mbps erősen elméleti. Gyakorlatilag csak laboratóriumi körülmények között mérhető. Rengeteg dolog lehet rá hatással, nagy eséllyel (főleg ha a másik szobában van a router) ennek csak töredékét tudja. Egy kábeles kapcsolat az esetek nagy százalékában sokkal stabilabb.

(#65591) zsolt320i válasza SunMount3r (#65561) üzenetére


zsolt320i
senior tag

Akkor mit érdemes venni, milyen chippel szerelt médialejátszót? :R

(#65592) SunMount3r válasza zsolt320i (#65591) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Az eddigi tesztek szerint amik tudják a HiMedia Q5/Q10 Pro, Zidoo Z9S (ha jól emlékszem legalábbis ennél már javították) és az NV Shiled.

(#65593) univerzita válasza Gáboromm (#65588) üzenetére


univerzita
addikt

Szia. Ahogy olvasom a fórumtársak írtak tanácsokat hogyan lehetne megoldani amire választ kerestél. Tehát ha van LAN kábel mindkét szobában akkor könnyen megoldható. Ha médialejátszó mellett döntesz akkor nem kell használni Plexet vagy más. Viszont NAS -t akkor érdemes ha kihasználod ( pl.a 4K filmeket megtartod). De ha megszokod a kényelmet amit nyújt akkor más nem kell.

(#65594) blakey válasza univerzita (#65593) üzenetére


blakey
titán

Ha médialejátszó mellett döntesz akkor nem kell használni Plexet vagy más. - akkor is használhatja minrt központi adatbázist, sokkal egyszerűbbé teszi az eszközökön a médialejátszást. 2 éve központi adatbázist használok ami a NAS-on van, eleinte MySQL-t majd Embyt végül fél éve Plex a központi adatbázis, Kodi, Infuse, MrMC, Plex app-ok, Android(TV), macOS, Windows, webOS, bármi legyen, tökéletesen működik. Érdemes központi adatbázist használni.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#65595) univerzita válasza blakey (#65594) üzenetére


univerzita
addikt

Értem. Nálam ( Zyxel NAS) nem láttam hogy Plexet lehetne telepíteni. Régebben számítógépről próbáltam de nekem nem vált be. Ha Zidoo -n belépek a NAS -film mappába akkor borítókkal együtt látom a média tárat.

(#65596) blakey válasza univerzita (#65595) üzenetére


blakey
titán

A központi adatbázis lényege, hogy bármelyik eszközön lépsz be ugyanazt látod, ugyanonnan tudod folytatni, stb, minden ugyanolyan mintha egyénileg csinálnád minden eszközön de így minden központilag van tárolva és csak egy eszközön (szerver) azonnal frissül az adatbázis ha változás történt. Hibátlan. Nem kell használni a Plex app-okat, csak a szerver fut a NAS-on, a Kodin PlexKodiConnect, MrMC-n Plex, Infuse-on is van Plex, stb, tehát mindegyik lejátszó a saját tudása szerint működik csak épp az adatbázist kapja központilag. Nagyon jó és kényelmes dolog, főleg ha több lejátszót is használunk.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#65597) bigdady válasza VGYke (#65538) üzenetére


bigdady
nagyúr

Én mi box s-t vettem mede8er helyett és nem bántam meg. Kapott egy usb lan atalakotót is így 150 mbps-t tud szóval mindent is visz, ja és teljes értékű saját távirányítója van nem mint egy cromecastnak:)

[ Szerkesztve ]

(#65598) fgo válasza blakey (#65596) üzenetére


fgo
tag

Szia! Hogy oldottad meg a központi adatbázist?Leírást tudnál adni érdekelni?Lehet privátban is.

(#65599) blakey válasza fgo (#65598) üzenetére


blakey
titán

NAS-on fut a Plex/Emby vagy MySQL szerver, ennyi. Az első kettő egyértelmű, az SQL szerver telepítése, beállítása meg minden NAS esetében le van írva, nincs mindegyikkel tapasztalatom. Semmi extrát nem igényel egyik sem.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#65600) djnice


djnice
veterán

Amlogic-ra is érkezik a teljes HDR10 és HDR10+ metaadat támogatás az új 5.3-mas kernellel: [link]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.