Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31201) McSzaby válasza And (#31192) üzenetére


McSzaby
őstag

Értem, köszönöm.

Ezzel a routeres dologgal az a gáz, hogy nem akartam 2 routert a hálózatba, illetve az, hogy valamivel kicsit olcsóbban akartam megúszni. (Akár 2,4 Ghzről beszélve is.) Egy biztonságos "rendszert" akartam építeni így tanulási célból és ehhez kellett volna szétbontani mindent apróra, de akkor szerintem megoldom majd egy usb-s dologgal. :) Az van itthon...

Köszönöm a segítséget!!! :R :R

#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis

(#31202) HÚS


HÚS
csendes tag

Sziasztok!
valaki tudna segíteni?mert nekem van egy TP Link tl-wn 422g és ezt androidos tabhoz szeretném használni de ehez kellene egy megfelelő driver mert igy a tabom nem ismeri fel.
a tabom tipusa: Sencor Element 8v3

[ Szerkesztve ]

(#31203) krealon válasza HÚS (#31202) üzenetére


krealon
Topikgazda

A beepitett WiFi modullal mi a gond?

(#31204) HÚS válasza krealon (#31203) üzenetére


HÚS
csendes tag

gyengén fogja a jelet és szeretném ha erősebben fogná és nem csak 5 méteren belül.

[ Szerkesztve ]

(#31205) HunChaos


HunChaos
aktív tag

Üdv!
Tudtok ajánlani egy wlan kártyát(lehetőleg pci-e) és hozzá egy nem túl nagy antennát,amivel mondjuk az 300-500m en belül viszonylag normális veszteséggel tudnék netet l.. használni? :))

(#31206) guppy


guppy
őstag

Sziasztok.

Van egy TP-link WA730RE range extenderem, amit accespoint-ként szeretnék használni (ez még menne is), de úgy h klónozza a gépem MAC-adresszét (ahogy a rootereknél lehet), ezt a jelenlegi firmware-e nem tudja, de olvastam neten h fel lehet rá rakni DD-WRT-t is, ott ezt be lehet majd állítani ?, mert ettől nem sikerült egyértelmű információt találnom, ha nem lehet akkor inkább hozzá se kezdek.

(#31207) Treff


Treff
aktív tag

Sziasztok!

Kérlek segítsetek, mert màr hülyèt kapok!
Van egy TL-wr842 routerem, a màsik szobàban egy 2013-as samsung smart tv, amin wifin keresztül neteznèk, de olyan kegyetlen lassú, hogy szétszaggat. Egy tab segítsègèvel sikerült speedtesten megnèzni a sebessèget, ami 30mbit helyett 3-5mb-t mutatott mindössze (most perpill màr 15mbit)!!!!! A netem 50mbites. Kérdésem, hogy mit és pontosan hol kell beàllítani a routeren vagy a szoftverében (127.0.0.1-nél azt hiszem), hogy normàlis sebességet lehessen elérni?
:O :O :R

[ Szerkesztve ]

(#31208) King Unique


King Unique
titán

Ha noti alá hűtőpadot teszek és megy venti az zavarja, befolyásolja wifit, mert mostanában jelerősség sokx 1-2 szinten van és van, h többször megszakad, újracsatlakozik :F
Korábban (pad nélkül) mintha stabilabb lett volna 3-4-es jelerősséggel, igaz router nem egy csúcsmodell - TP-Link MR3220 - , noti Lenovo G580, wifi driverek legfrisebbek , ezt tapasztalom win7/ 8/ 8.1 alatt is, próbáltam más csatornára állítani, de hiába. Esetleg megemelt, döntött használat miatt az a pár cm is ennyit számít ?

[ Szerkesztve ]

(#31209) Gubek-Einste


Gubek-Einste
Topikgazda

#31205 HunChaos Gondolom kültéren szeretnéd használni mert beltéren ilyen távolság esélytelen. Ide már mindenképpen irányított antenna kell ami nem kis darab és jobban jársz egy AP-val egybe épített típussal.

#31206 guppy Sajnos nem lehet a TP-Link 730RE-re feltenni a DD-WRT-t, a v1-re készül, a v2 egyáltalán nem támogatott. Más 3rd party firmware támogatást sem találtam.
Miért kell a MAC cím klónozás?

#31207 Treff A router admin címe 192.168.1.1 vagy 192.168.0.1
Mutass egy inSSIDer mérést és az alapján már lehet mondani valamit.

#31208 King Unique Mutass egy inSSIDer mérést és az alapján már lehet mondani valamit.
Az pár centi is sokat számíthat, sokszor mondjuk, hogy meg kell mozgatni az eszközöket hátha jobb lesz a vétel.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#31210) HunChaos válasza Gubek-Einste (#31209) üzenetére


HunChaos
aktív tag

beltérivel mekkora távolságig érdemes gondolkodni?

egy olcsóbb tipust tudnál nekem linkelni?

(#31211) Treff válasza Gubek-Einste (#31209) üzenetére


Treff
aktív tag

Mi az az inSSIDer mérés és hogyan kell csinálni? Nem is hallottam még ilyenről, de most gyorsan rákerestem: [link] Ezt felrakom a gépre, lefuttatom és majd az eredményéről írok valamit. Aztán majd kérném a tanácsodat, mit és hogyan kell átállítani vagy ilyesmi, mert fullra nem értek hozzá. :)

(igazad van, nem a 127-es, hanem a 192-es címek az adminok...emlékezetből írtam, mert rég használtam)

[ Szerkesztve ]

(#31212) polonic


polonic
félisten

Sziasztok!

Érdeklődnék itt is megoldások után. Ez lenne a probléma.

(#31213) sztanozs válasza polonic (#31212) üzenetére


sztanozs
veterán

Router factory reset-et próbálj meg és utána visszaállítani mindent.

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#31214) junkeer válasza polonic (#31212) üzenetére


junkeer
tag

A wireless kártya beállításainál takarítsd ki a régebbi jelszóval beállított profilokat... Valószínüleg az kavar be a képbe... A windows hajlamos arra, hogy az egyszer már beállított profil alapján próbáljon csatlakozni... Tipikus windows-os hiba egyébként...

A TCP/IP atyaúristene, a WiFi hercege, bit hegyező kisiparos.

(#31215) polonic válasza junkeer (#31214) üzenetére


polonic
félisten

És ezt hol tudom megtenni? Mármint hol tárolja konkrétan a windows ezeket? Mert a vezeték nélküli hálózatok résznél ott kipucoltam. Regedit szinten kéne?

(#31216) ventura20


ventura20
csendes tag

Sziasztok nagyon szépen kérnék tőletek segítséget:
Adott egy NETGEAR N300-as router-(DGN 220B)
szeretném wifi vevő ként használni ezt a tip.-átt lehet állítani--ha igen akkor,hogy?
Kérem aki tud segítsen! :R

:R :R Köszönöm Szépen! :R :R
:W :W Gábor :W :W

:))

[ Szerkesztve ]

(#31217) And válasza ventura20 (#31216) üzenetére


And
veterán

Ha a kliens működésre gondolsz, akkor azt kell írjam, hogy ilyet ezek az eszközök nem nagyon szoktak tudni gyárilag, ezt a manualja is megerősíti. Merthogy ez nem csak egyszerű router, hanem ADSL-modem és router. Sajnos a 3rd-party firmware támogatása (amellyel esetleg tudná a kliens-módot) is elég esélytelen.
(Ja, smiley-ból sormintát csinálni, ezt szeretik a moderátorok..)

(#31218) ventura20 válasza And (#31217) üzenetére


ventura20
csendes tag

köszönöm-akkor keresek vmi. tp-link routert az életképesebb nem igy,?,,

(#31219) andatti


andatti
senior tag

Lenne pár kérdésem a tapasztaltakhoz...
1. Milyen wifi ajánlott most az olcsóbb kategóriából egyszerű használatra? (akár külföldről rendeléssel...) A kábeles internethez kapott dobozt kéne kiváltani egy wifiképes eszközzel, semmi extra felhasználás, csak jönne egy táblagép a családba, ill. később okostelefonok... (nekem van jó router-em, nem nekem lenne...)
2. Láttam okostelefonokat, amiken már nem csak az volt feltüntetve, hogy b/g/n, amivel már tisztában vagyok, hanem az is ott van, hogy ac. Ez mit jelent adott esetben? (mondjuk arról nem beszélve, hogy a legtöbb mobil csak b/g-t tud, az n szabványt nem...)
3. Van nekem egy tp-link-es routerem, amiből a drágábbat vettem, (most nincs előttem a doboza) 3 antennás, 4 kábelt lehet beledugni és van rajta usb is) már a kezdtek óta szeretném teljes értékűen használni, de mivel mikrohullámú netem van a beüzemelés se volt egy sétagalopp, mert egy böngészővel se akart bejönni a főmenü... a (nem helyi boltban) azt mondták ott kéne hagynom 2-3 napra, hogy felturbozzák úgy, hogy az usb-vel tudjon menni éjszaka a szerverrel való kommunikáció... szóval az a kérdésem még, hogy ha ezt én szeretném megcsinálni az mennyire nehéz egy laikusnak, illetve mennyi időt vesz igénybe... (illetve doboz nélkül tudok-e boldogulni, mert gondolom le kéne nulláznom a most jól működő beállításokat és előre félek, hogy megint gond lesz vele.. akkor meg nem fog menni a wifi...

(#31220) AtHoS válasza andatti (#31219) üzenetére


AtHoS
nagyúr

A tp-link-es routered talán ez a példány: 1043ND
A topikjában mindent össze tudsz szedni, amire szükséged lehet

read-only mode on the forum

(#31221) andatti válasza AtHoS (#31220) üzenetére


andatti
senior tag

köszi a választ. bár ez csak a 3. kérdés volt... az első kettőre esetleg szintén tudsz válaszolni?

(#31222) HÚS


HÚS
csendes tag

Sziasztok!
valaki tudna segíteni?mert nekem van egy TP Link tl-wn 422g és ezt androidos tabhoz szeretném használni de ehez kellene egy megfelelő driver mert igy a tabom nem ismeri fel.
a tabom tipusa: Sencor Element 8v3

(#31223) AtHoS válasza andatti (#31221) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Annyira azért nem vagyok guru a témában, de megpróbálok használható irományt linkelni AC ügyben: IEEE 802.11ac: a Wi-Fi új generációját teszteltük....., IEEE 802.11ac Wi-Fi szabvány

wifi routerből az olcsóbb kategóriába én szintén tp-link-ben gondolkodnék, egy 150Mbit-es eszközzel. pl. TP-Link TL-WR740N

vagy TP-LINK TL-WR741ND

szerk. persze nem ismerjük a használati körülményeket (helyszín elrendezés), így lehet, hogy több külső antennás kiszerelésű lenne a jó választás

[ Szerkesztve ]

read-only mode on the forum

(#31224) AtHoS válasza HÚS (#31222) üzenetére


AtHoS
nagyúr

A TAB-nak gyenge a saját wifi-je azért akarsz egy ilyen eszközt hozzá csatlakoztatni?

read-only mode on the forum

(#31225) Gubek-Einste


Gubek-Einste
Topikgazda

#31210 HunChaos Beltéri eszközök tipikusan egy épületen/házon belüli vételre jók, ha az ablakba is kerülnek akkor sem nagyon tudnak 30-40 méternél messzebbről venni de ezt erősen befolyásolja a környezet. Pontosabbat csak akkor lehet mondani ha ismerek a körülmények.
PCI-E típus annyira nem ajánlott mivel a gép ház erősen tudja árnyékolni a vételt, jobb az USB-s mert azt oda rakod ahol jobb a vétel.

#31211 Treff Az inSSIDer-ről kellene egy képernyő mentés.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#31226) HunChaos válasza Gubek-Einste (#31225) üzenetére


HunChaos
aktív tag

de ha az antenna ki van vezetve a házból akkor is árnyékol?

az ablakon kívülre ki tudom rakni,de pl. tetőre nem(panel)

(#31227) guppy válasza Gubek-Einste (#31209) üzenetére


guppy
őstag

V1 van, és azért kell, mert nálunk a szolgáltató modeme mac-címhez kötött, és a gép mac-je van most beállítva, de szeretnénk wifit, a range extender meg pont kéznél van, ha felrakom rá a dd-wrt-t akkor abban lessz olyan opció ? :))

köszi a segítséget :R

(#31228) Gubek-Einste válasza guppy (#31227) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Írtam, hogy nincsen rá kész DD-WRT verzió így sajnos nem tudod használni. Nagy valószínűség szerint lenne benne ilyen opció. Kell szerezned egy sima wifi router-t, abba biztosan van MAC cím klónozási lehetőség.

#31226 HunChaos Beltéri antennát nem jó ötlet kívülre tenni, nem bírja az ottani viszonyokat, erre van kültéri.

[ Szerkesztve ]

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#31229) HunChaos válasza Gubek-Einste (#31228) üzenetére


HunChaos
aktív tag

Szóval ,akkor egy kültéri,de nem túl nagy ergo kicsi :D antennát és egy wifi modemet vagy kártyát vagy vevőt...
tudtok ajánlani,amik jól passzolnak?

(#31230) Gubek-Einste válasza HunChaos (#31229) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Neked a legjobb egy panel antenna lenne (pl ilyen) és egy TP-Link 722N (USB) vagy 781ND (PCI-E) adapter.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#31231) HunChaos válasza Gubek-Einste (#31230) üzenetére


HunChaos
aktív tag

:R :R

(#31232) HÚS válasza AtHoS (#31224) üzenetére


HÚS
csendes tag

igen mert csak 5 méteren belül fogja.

(#31233) HunChaos válasza Gubek-Einste (#31230) üzenetére


HunChaos
aktív tag

a kártya oké,de az antenna elég húzós :D

(#31234) HunChaos válasza Gubek-Einste (#31230) üzenetére


HunChaos
aktív tag

a kártya oké,de az antenna + kábel elég húzós :D

(#31235) Alex0007


Alex0007
csendes tag

Sziasztok!
Megoldható az valahogy hogy egy Wifi Router-öl ami nincs internetre kötve egy más Wifi Router-röl ami internetre van kötve hogy Wifi-n keresztül küldje át a jelet arra a router-re amelyiken nincs internet és arról a rutter-röl meg Wifin keresztül megosztani a internetet. Ez megoldható valahogy?

(#31236) SilverToM


SilverToM
tag

Sziasztok!

Kérlek segítsetek! A vályog fal árnyékolja a wifit, vagy nem, és ha igen van-e valamilyen megoldás?
Pl a vízvezeték csőre dróttal rögzített antenna milyen hatással lenne a jel erősségre?
Köszi szépen!

(#31237) Gubek-Einste


Gubek-Einste
Topikgazda

#31235 Alex0007 Ezt hívják kliens módnak, kevés eszköz támogatja gyárilag de 3rd party firmware-rel simám megoldható, akár többféle módban is.

#31236 SilverToM Természetesen mint minden fal úgy a vályog is árnyékol. A legjobb megoldás a kiküszöbölésére a kábelezés. A drótos megoldás abszolút nem ajánlott, az csak rontana a helyzeten.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#31238) Sky85


Sky85
tag

Sziasztok!

Létezhet az, hogy valaki nem az én gépemről lekódolta, a kódolatlan WIFI-met?

(#31239) guppy válasza Gubek-Einste (#31228) üzenetére


guppy
őstag

Közben sikerült megoldani, a félkész firwarrel, amit itt találtam, mindent szépen sikerült beállítani, van wifi :DDD

(#31240) Gubek-Einste válasza Sky85 (#31238) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Igen

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#31241) paleinho


paleinho
senior tag

Sziasztok!
a következő probléma adódott:
szolgáltató modemje->router1 (ez oszt wifit valamint kábelen megy a jel a másik routerhez)->router2(wifi, valamint egy gép kábelen)
a pc ami kábelen kapcsolódika router2-höz, azon van net, viszont wifin nincs,a router1 által lefedett területen sincs. A jelerősség kiváló, az eszköz rendben csatlakozik a wifi hálózatra ip címet is kap, a routert is elérem, (tudom pingelni) de internet wifin nem elérhető.
remélem sikerült érthetően leírni a jelenséget, eddig (évekig) tökéletesen működött.
előre is köszönöm a segítségeteket. :R

(#31242) ventura20


ventura20
csendes tag

Keresek nagy ható távú Wifi antennát akár a hozzá tartozó vevővel (usb stick//router)
kérem akinek van jelezze priviben köszönöm sziasztok.

(#31243) Gubek-Einste válasza paleinho (#31241) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Pontosan milyen eszközökről van szó? Mik a beállítások az eszközökön? Triviális kérdés de felteszem: Volt újra indítás/reset az eszközökön?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#31244) paleinho válasza Gubek-Einste (#31243) üzenetére


paleinho
senior tag

igen volt újraindítás, az egy d-link illetve egy netgear router, beállításokat nem tudom, mert csak androidos tablet van nálam amivel nem enged beloggolni a router admin felületére, mintha a dns nem menne a wifin és csak a wifin, kábelen minden ok, létezik ilyen?

(#31245) ventura20 válasza paleinho (#31244) üzenetére


ventura20
csendes tag

nekem is Netgear router em van ezzel szívok én is,,,DNS el van a gond.de hogy pontosan mi nem tudom van mikor jó van mikor nem most pl nem ha reset.-em akkor általában jó-.-de a fő gond az szokott lenni Nekem a Netgear -nal van olyan hogy router pin.-ha csatlakozok eszközzel azt kéri pluszba azt ki veszem és általában jó!
nem tudom tudok e ezzel segíteni :(( :( mazsola vagyok :K

(#31246) Gubek-Einste válasza paleinho (#31244) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Pontosan milyen eszközökről van szó (típus szám is kellene)?
Mik a beállítások az eszközökön (nézd meg kábeles eszközről)?
Hogyan vannak egymás után kötve az eszközök (LAN/WAN)?
Csak ha pontosan ismeretek a dolgok akkor tudnunk segíteni.

[ Szerkesztve ]

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#31247) szucsi


szucsi
őstag

Sziasztok, a lakásban ahol lakom, nagyon vastagok a falak, két helyiségre a wifi routertől már nagyon gyenge a jel. Maga a router egyébként erős, stabil jelet ad, tp1043nd. A lakásban van több helyen lan kiállás, ahová lehetne további eszközt tenni, a probléma, hogy hogyan lehet megoldani, hogy a lakás két pontján a vezetékes hálózatra kötött két router ne két független wifi hálózatot hozzon létre, hanem a meglévő wireless hálózatot erősítse fel a második eszköz?

Van egy második routerem, szerintetek megoldhatò azzal ez a kérdés, vagy valami spéci eszköz kell hozzá?

Köszönöm a segìtséget!

(#31248) Gubek-Einste válasza szucsi (#31247) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Nagyon egyszerűen megoldható, AP/Switch módba kell tenni a második eszközt, Beállítás.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#31249) pilóta


pilóta
nagyúr

Van két TP-Link TL-WA7510N AP-m. Felszereltem őket, bekonfiguráltam az egyiket Standard AP-nek, a másikat Clientnek. A Client látja is szépen a másikat, connecteltem, ahogy írja, 100% a jel meg minden. De nincs se internet, se a hálózat többi gépét nem látja.
Mit csinálok rosszul?
Az AP IP címe gyárilag 192.168.1.254. A Clientnek 192.168.1.2-t ír a manual, be is állítottam arra. Viszont a router, amin az egész hálózat meg az internet van, az 192.168.0.1.
Nem lehet ez a gond, hogy más a tartomány?

Aki él és nem boldog, az téved!

(#31250) szucsi válasza Gubek-Einste (#31248) üzenetére


szucsi
őstag

Köszönöm!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.