Hirdetés
-
LOGOUT.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
sharkshock
csendes tag
"A kérdés az volna: pontosan melyik/milyen routert vegyünk? (Fontos megjegyezni, hogy hót halál lövésem sincs a témáról, beleolvastam fórumokba, de a készülékek alapdolgain túl kínai nekem az egész történet."
"A jelnek legalább 4-5 vasbeton falon kellene keresztül mennie!!!"Ilyen körülmények között 100 százalékos konfigurációt senki nem fog tudni mondani,tényleg a helyszinen fog kiderülni.Érdemes valami nagyon erős routert+mellé egy range extendert is beszerezni(abból esetleg többet) pl(Linksys EA6500+RE1000) evvel már érdemes probálkozni, nagy eséllyel ez már átfogja vinni a wifi jelet.Nyílván most e legoptimálisabbat javasoltam, lehetőségeidhez mérten a legerősebbett javaslom választani a termékpalettáról!
-
legenda
olyantól kérdezted, aki csak és kizárólag linksys reklámozás céljából jár ide - már a sokadik regisztrációjával, amikből a korábbiak kitiltásra is kerültek -, így elfogulatlan válasz nem nagyon várható tőle...
szerintem okés a párosítás!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
hype47
csendes tag
A Dbi értékek lényegesek ebben az esetben és usb adapter kapcsán is, illetve hogy a megfelelő irányba állítsd a külső antennákat. A vevőkben is több dbi erősségű van (2/3/6). Vannak karton/alufólia, illetve szűrő/ventillátor rácsos megoldások is, usb-s wifi adapter kapcsán ezek a gyöngyszemek! Kíváncsi lennék egy inSSIDer képre az eredményről.
Ha nem fogsz ki egy gyengébb szériát, jó lehet! -
Tosee
őstag
Üdv!
Gondolom a nyomtató a router usb portjára van kötve! Először is nézd meg, hogy a router milyen IP-t ad -a nyomtatónak! (ez lehet akár a router IP címe is, amin keresztül az admin felületét eléred)
How to install TP-LINK Print Server by using Standard TCP/IP port in Windows Vista and Windows 7A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Treff
aktív tag
na, ezt megcsinálva most egyáltalán nem tudtam nyomtatni
Szóval ezért csináltam egy rendszer visszaállítást, majd a gyári cd-ről a drivert újra raktam. Most tudok nyomtatni, de ugyanott vagyok, ahol a kiinduló helyzet volt: vagyis hogyan tudok nyomtatni wifin csatlakozó laptopról???
A TP-Link USB Printer Conroller lett telepítve, amihez Auto-Connected módjára csatlakoztatva van a printer.
A Controller progijában a Toolsban van olyan menüpont, hogy Network Scanner, de arra kattintva azt írja ki, hogy előbb intalláljam a scanner drivert, mielőtt használom a Network Scannert. (nem tudom, ez szükséges info-e).[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
Beltéren nem lehet túl nehéz megtalálni egy egyszerű okostelefonnal sem, egyszerűen addig kell menni, amíg a jel valószerűtlenül erős nem lesz. Az indikációban segíthet egy, a jelszintet az alap néhány pálcikásnál nagyobb felbontással mutató program, pl. az androidos inSSIDer. Egy ilyen mobil eszköz hatótávolsága kicsi, tehát biztos nem kell kilométereket gyalogolni hozzá. Kültéren kicsit problémásabb a dolog, ahhoz irányított antennák kellenek, de a különböző pontokban mért irányszögekkel elég jól meghatározható a forrás helye.
Amúgy miért kell kiiktatni? Mi van akkor, ha valaki csak a mobilján aktiválta az AP-módot vagy egyéb wifi-s mobilnetet használ? Zavar valakit, vagy az a gond, hogy nem lehet rá csatlakozni ? -
And
veterán
(Ha én kémkedésre adnám a fejem, akkor eleve nem egy olyan eszközt - jelesül: access pointot - telepítenék, amely a gyakori közhiedelemmel ellentétben akkor is könnyen észrevehető, ha az SSID-szórást kikapcsolják rajta, hiszen a beacon-csomagjai nem csak a hálózat nevét tartalmazzák, hanem egy rakás egyéb információt is. De ha mégis ilyet tennék, akkor nem kifejezetten engedélyezném rajta az SSID-broadcast funkciót, főleg nem a cég kezdőbetűit tartalmazó hálózatnévvel, hogy egyértelmű legyen, mit is szeretnék. Ha ez tényleg egy 'kém' műve, akkor az illető elég nagy balfék lehet, úgyhogy én azért nem zárnék ki egyéb lehetőségeket sem..)
Akkor a megoldás egy wifi-analizátor applikációval felszerelt okostelefonnal addig kajtatni, amíg a hálózat térereje olyan naggyá nem válik, amilyen csak közvetlen közelről lehet. -
And
veterán
Lényegében bármelyik jó, amelyik valós idejű szkennelésre / indikálásra képes. Próbaképp fogtam innen az első találatot (Wifi Analyzer / farproc), és az is megfelelt, az inSSIDer pedig úgy látszik, már mobilos verzióban sem ingyenes. A iOS-hez nem tudok szólni.
A program a szomszéd helyiségben -75..-60, a routerrel egy légtérben -55..-50, a routertől egy méterre -45..-40, a közvetlen közelében -35..-25 dBm-es térerőt indikált. Ezek a számok természetesen csak nagyságrendileg stimmelnek és még akkor sem teljesen stabil értékűek, ha nem mozogsz és egy helyben tartod a mobilt. A lényeg a hideg-langyos-meleg-forró típusú keresgélés. -
csixy
addikt
-
mezis
félisten
Van "egynevű" megoldás és "többnevű" megoldás is.
Panel és WiFi ? Legfeljebb 5GHz-en, helyiségenként egy AP, ami UTP kábellel csatlakozik a routerhez.
? Több lakásba egyetlen MESH hálózat ? Miért ? Rohangálnak a gyerekek egyik lakásból a másikba és nem bírják elviselni az internet pár másodperces szakadását ?mezis
-
Topikgazda
IDE való kérdés.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
gulyasa
őstag
Ha interneten vásároltad és még nem telt le azóta a 14 nap, akkor akár indoklás nélkül is visszaküldheted az eladónak, akinek maradéktalanul vissza kell téríteni az árát.
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Topikgazda
Csak mert olvasom az online boltokban, milyen sok értékelés van a routerkenél és nem értem, mihez veszik.
A szolgáltatói eszközök korlátozottak, mind hardverben, mind szoftverben.
Több eszköz párhuzamos használata esetén már vannak gondok/akadozások.
Sokkal kevesebb a beállítási lehetőség és a tudása ami részben a gyenge hardverre is visszavezethető.Mi az a Natolás? Mindegyik routerrel lehet olyat?
A router-ek alapvető feladata a hálózati címfordítás.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Borderlands 3
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Óra topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest