Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-03-18 13:02:18

LOGOUT.hu

Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#79451) ΞΔGLΞ válasza Nooeca (#79442) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Akkor ezt most kőbe véssük!
Ha te mondod, akkor csak is frankó lehet ez a 218 egy mezei 640-es készüléken, ugye?
A w10, mint rendszer nagyon jól indult, aztán elszarodótt, mert már nem olyan látványosan gyorsabb, mint anno a 29-100 közti build-ok.
Egy dolog, hogy lassult, a másik dolog, hogy nem is stabil. A 10-ből 2 negatívot, konkrétan elárulnád, hogy honnan a jó büdös francból vetted?
Te, mint 640 tulaj benéztél a 640 topikba, ahol konkrétan mindenki a falhoz akarja b..ni a mobilját, mert annyi problémáról írnak?
Igen, ha van a rendszernek pozitív tulajdonsága, akkor azt le kell írni, de ha rossz, azt is le kell írni, márpedig két w10 telefonon, nekem nem jól működik a 218 (mint előtte a 164-es alatt), hogy neked, vagy másnak most frankó, én elhiszem, de ezzel nem kell általánosítani.

Olvass már el jó pár külföldi fórumot, mennyien panaszkodnak a 218-ra, honnan a francból tudod, hogy ma-holnap nem omlik, pl nálad is, vagy másnál, akinél most jól működik, össze valami?
Bár kötve hinném, hogy ideírnád! :DDD

A 650 topikba is betévedt egy idióta, mást már nem tudok róla írni, mert 10 percnyi nyomogatásból leszűrte, hogy a w10 egy oltári nagy szar rendszer. 10 perc elég volt neki! 10! hogy ő úgy gondolja véleményt formálhat ennyi idő alatt, a legnagyobb problémája egyébként az volt pár nappal ezelőtt, hogy az egyébként az üzletben a polcra kidobott és lefrissítetlen és több hasonló nagy tudású által össze-vissza nyomogatott készülék nem tolta egyből az arcába a számológépet.
Napokon keresztül védtem az MS-t ettől az okostónitól, aki még most is írogatja a baromi nagy balfaxságait és ezzel félrevezetve szinte mindenkit, aki nem is meri a 650-et és a w10 rendszert, és nem azért, mert éppen ilyenem volt, hanem azért, amit írt az minden szempontból félrevezetés, a nem tudás ne továbbja a rendszerről és ebből kifolyólag napi szinten ontotta és ontja továbbra is a hülyeségeit, ami nem lenne hülyeség, HA VAN ALAPJA!
DE NINCS! Tehát, ha rendszer ok, akkor leírom és meg is védem nevezzük így, de ha probléma van, azt is leírom, viszont akkor neked nem kell jönni olyan szöveggel, ha nálad működik, akkor más csak balfasz lehet 10:2-ben!

[ Szerkesztve ]

(#79452) Nooeca válasza ΞΔGLΞ (#79451) üzenetére


Nooeca
senior tag

650 fórumban nem vagyok csak a 3 WP-s helyen (insider, 640, meg itt.)

Innen vettem ki, hogy kb 2-3x annyi pozitív vélemény van a .218-ról, mint mondjuk a 164-ről, vagy a .107-ről. Azokat még erősen szapulták, itt már csak 1-1 szapulás van. Többségében itt mindenki elégedett vele helyel közzel, vagy ha nem is elégedett, egy kifejezetten jól sikerült buildnek tartja.

Nem olvasod ezeket a fórumokat?! Pedig minden nap írsz ide meg oda általában... Én csak azt írtam le, hogy a többség kiemelkedően elégedett a .218-al, a többi buildhez hasonlítván. Nem azt írtam le hogy az a 2 ember rossz, téved, hülyeséget beszél, csak azt, hogy ez egy jól sikerült build lett, hiszen sokan dicsérik. Semmi mást.

[ Szerkesztve ]

(#79453) ΞΔGLΞ válasza Nooeca (#79452) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Oké, de ne tíz kettőz, mert az közel sem állja meg a helyét.
Nyugodtan elolvashatod a 650-est is, vagy bárki, mondjuk nekem most lett elegem a fasziból...

(#79454) #78032384 válasza ΞΔGLΞ (#79451) üzenetére


#78032384
törölt tag

Látom itt is már agyvérzés határán vagy. :) Kezd beteges lenni amit csinálsz, higgadj már le.

Inkább válaszolj egyszerűen, Win10/Edge alatt tudsz böngészéskor swipe gesztussal visszalapozni mint 8.1/IE alatt, igen vagy nem? Mi ebben a félrevezetés?
Win10 Térképekben tudsz adott tömegközlekedési eszközt kiválasztani (pl. csak villamos, csak busz) mint 8.1 Here Transitban? Mert én nem találtam ilyen opciót és a design is más tehát nem ugyanaz a két app, csak hasonló ezt írtam, ki vezet félre?
Fel tudod ébreszteni a 650-ed dupla tapival, mert ezt se találtam.
Win10 alatt mezei rendszerappoknál mint ébresztő és számológép felesleges várakozás splash screen miatt UWP módra, 8.1 bedobja azonnal.

Költői kérdések, személyeskedésen kívül nem várok mást tőled, csak a többieknek írom ilyen botrányos félrevezető dolgokat mertem kérdezni de sajnos MS fanboy barátunk lelkébe gázoltam valahogy. Sorry

(#79455) ΞΔGLΞ válasza #78032384 (#79454) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Látom itt is már agyvérzés határán vagy.

Egyáltalán nem, de majd más válaszol neked, ha lesz kedve. Van kereső is itt, mindent megtalálsz! :DDD

MS fanboy barátunk lelkébe gázoltam valahogy.
Én, mint MS fanboy? O_o

Az MS fanboy ma folyton az MS-t szidta...

[ Szerkesztve ]

(#79456) Nooeca válasza #78032384 (#79454) üzenetére


Nooeca
senior tag

Részben igazad is lehetne de olyan állításokat ne mondj már, hogy Here Transit vs Térképek app és azt várod el tőle, mikor azt mondják hogy ugyanaz, hogy más a design és a kinézet...

Ez milyen érv már? Egyik HERE másik Maps... miért kellene két külön neven futó térképes alkalmazásnak ugyanúgy kinéznie - teljesen. Főleg hogy a HERE elég csúnyácska is volt. Funkcionalitás mindig a lényeg. A transit része még hiányzik valóban, de a Drive már mondhatni hogy bekerült.

(#79457) ΞΔGLΞ válasza Nooeca (#79456) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

(#79458) #78032384 válasza Nooeca (#79456) üzenetére


#78032384
törölt tag

A design ízlés kérdése. Szerintem átláthatóbb a Transit. Ez olyan mint a kapcsolatoknál a négyzetes vs kör valakinek rossz ránézni az újra. Az egész csak egy példa volt, mert én azt írtam a 8.1-ről váltóknak hogy Here csomag nincs, csak hasonló. Tehát aki a régi Lumiák miatt direkt selling point Here csomaghoz hozzászokott, csak figyelmeztetésként leírtam Win10 alatt nincs. A kolléga habzó szájjal nekem esett hogy félrevezetem a népet mivel "ugyanaz" az új Térképek. Én erre csak annyit mondtam a forrásadat ugyanaz a Here-től, a tálalás más és mondtam egy konkrét funkciót ami Transitban van, az újban nincs de azt elkerülte mflex mert cáfolat helyett inkább személyeskedik. Te normálisan leírtad ez hiányzik valóban.

(#79459) Nooeca válasza #78032384 (#79458) üzenetére


Nooeca
senior tag

De elfelejted hogy 8.1-en sem kap új funkciót a HERE, szóval nem csak a 10-en hal meg az app.

Másrészt azt is hogy a térképek app rohamosan fejlődik, ki tudja mikor kerülnek bele a hiányzó funkciók. Harmadrészt ha azt írod 10-en nincs HERE mert hogy a HERE a WP nagy szimbóluma, akkor arra meg azt is jegyezd meg, hogy HERE nincs, de van egy Maps alkalmazás, ami hellyel közel hasonló, funkcionalitásban egyelőre még talán picit kevesebb, de ami késik nem múlik.

Azt írni hogy van egy ugyanolyan app mint a HERE ugyanolyan hülyeség ennyi erővel mint amit te írsz, hogy HERE nincs és itt lezárva a mondatot. A maps egy nagyon hasonló alkalmazás, ami folyamatosan fejlődik. Érdemes és meg is kell jegyezni hogy azért nincs HERE mert add 1: az egész platformon megszűnik add 2: felesleges is lenne hosszú távon hiszen itt a Maps.

(#79460) ΞΔGLΞ válasza #78032384 (#79458) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

A kolléga habzó szájjal nekem esett hogy félrevezetem a népet mivel "ugyanaz" az új Térképek

És már megint félrevezetsz mindenkit, mert én nem emiatt másztam rád, hanem a konkrétan négy napon áttartó folyamatos félrevezetésed miatt egy telefonról és az azon lévő rendszerről, amit 10 percnyi nyomogatás alapján szűrtél le, nem mindegy, hogyan tálalsz ám valamit, ami nem igaz. XD
Mint írtam, vannak problémái a rendszernek (nekem is többek közt), de nem azok, amiket te felhoztál, ennél jobban nem tudom megfogalmazni.

(#79459) Nooeca

HA te folytatod, hajrá, én kiszálltam, inkább a kislányaimmal foglalkozom...

[ Szerkesztve ]

(#79461) #78032384 válasza Nooeca (#79459) üzenetére


#78032384
törölt tag

Nem elegáns, de muszáj magamat idézni: "én azt írtam a 8.1-ről váltóknak hogy Here csomag nincs, csak hasonló."

Ott van hogy _hasonló_ nem volt lezárva a mondat. Ez olyan mint aki megszokta a Storyteller appot, ugyanolyan nincs max. csak hasonló. Ahogy az új Health is más kicsit mint a régi. Én nagyon remélem fejlődni fog az MS Maps, de ugyanúgy igaz ha a Here kap valami új funkciót, arról mi ezen a platformon lemaradunk mint annyi másról...

(#79460) mflex

Nem tudom mit nem értesz azon univerzális appok vannak, tehát amin hisztizel azt nem a mobil rövid nyomkodása alapján állítottam. Tavaly nyár óta számítógépre kiadott Win10 UWP számológépre is egy SSD számítógépen is 1-2 másodpercet várnom kell a számológép elindításakor, mert az MS úgy döntött előbb egy splash screent kell nézegetnem és ezt nem gondolták hibának tavaly július óta. Mindenki megnyithatja a régi vezérlőpultot is, azonnal bejön az ablak, az új settings nem azonnal mert meg kell nézni a szép fogaskereket előbb. Éljen az UWP. Reggeli bekapcsoláskor a start menü első megnyitásakor várni kell míg átfordul a mai napra a naptár csempe, mert ugye túl logikus lenne bejelentkezés után háttérben automatikusan frissíteni.

Én is befejeztem, elnézést nem vagyok elájulva a Win10/UWP témától sem gépen, sem mobilon, menjünk inkább sörözni. :)

(#79462) TommyX_


TommyX_
őstag

Valaki esetleg használ mikrofonos headsetet lumia telefonnal?
Ez működne esetleg lumia 1520-as telefonnal?

Hand's Up Music isn't dead \O/ | Ford Puma A Driver's Dream

(#79463) Aethelstone válasza Nooeca (#79445) üzenetére


Aethelstone
addikt

Úgy értem, hogy mindig az a hangos, aki elégedetlen. Családban van vagy 3 Lumia. Mindenki elégedett, nem járnak fórumba verni a dobokat :)

MI 10T Pro 8/256 , Arsenal FC - Go Gunnarz...

(#79464) yootti


yootti
tag

Üdv!
Lehet,hogy már itt is feltettem ezt a kérdést,nem emlékszem. Tehát miért láthatóak azok a képek a fényképek élő csempén amiket több napja-hete már töröltem?A felhőben sincs,storyteller sincs a telefonon.Az az érdekes,hogy csak azokat mutatja az élő csempe amiket már töröltem.Hol lehetnek ezek a képek?

Nem csak tisztességesnek kell látszani-annak is kell lenni!

(#79465) AXisBOLD


AXisBOLD
addikt

sziasztok,

hol tudom beállítani az alapértelmezett app haszálatot?

Aurea mediocritas

(#79466) zsoltzsolt válasza AXisBOLD (#79465) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Szerintem sehol, androidon van ilyen, itt nincs. Legalábbis sose találkoztam vele.

(#79467) scream24


scream24
senior tag

Üdv. Vajon van olyan selfie bot amely kompatibilis eme rendszerrel?

Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.

(#79468) Bogyó bá' válasza scream24 (#79467) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Persze:

:))

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#79469) ΞΔGLΞ válasza Bogyó bá' (#79468) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

:DDD kész

(#79470) mukibuci válasza scream24 (#79467) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

szvsz bármelyik bluetooth-os működni fog vele

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#79471) chipesz válasza mukibuci (#79470) üzenetére


chipesz
őstag

Igen. 8.1 Update 2 óta támogatja a bluetoothos kütyüket, mint például a billentyűzetet, vagy egy camera shuttert.

Samsung Galaxy S22 Ultra 256 GB

(#79472) Nooeca válasza Aethelstone (#79463) üzenetére


Nooeca
senior tag

Majd a 242 már megoldja a problémáikat... vagy nem :DDD

(#79473) tooolz


tooolz
tag

Szép napot lumia 920 al lenne 1 probléma 2x jelentkezett eddig csak youtube hd lejátszása esetén kifagy a telefon és behangyásodik a kijelző színes hangyák lesznek csin pillanatnyi képet de ott a rendes háttérképet látta megörökíteni- nem pedig a hangyákat..semmi re nem reagál kis csavarhúzó akku csatlakozó le és megy tovább..játékok alatt semmi gond sem más teszt ill programok esetén..Nem tudom mi lehet a gond am stabil a készülék csak hd videó a gond here drive 8 óra egybe függő használat után sem gond..gpu hibára gondoltam de igy nem tudom.. köszönöm

:R

ui ha lesz időm pár napra kiveszem az akkut és hard resetel megkínálom..

[ Szerkesztve ]

(#79474) scream24 válasza Bogyó bá' (#79468) üzenetére


scream24
senior tag

Elég macerás lenne cipelni!!! :D :P Köszi srácok, azt el is felejtettem odaírni, hogy csak a kékfogas érdekelt. Köszönöm. Szét is sasolok. ;)

Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.

(#79475) AXisBOLD válasza zsoltzsolt (#79466) üzenetére


AXisBOLD
addikt

köszi
:((( egyre elkeserítőbb ez a WP10...

ebből megint Android lesz, pedig a WP8.1-et úgy ahogy megszerettem a hiányosságaival együtt.

@(#79468) bogyo112 ennyi :)

[ Szerkesztve ]

Aurea mediocritas

(#79476) tooolz válasza tooolz (#79473) üzenetére


tooolz
tag

Találtam róla képet ..ua a tünet..

(#79477) ΞΔGLΞ válasza Nooeca (#79472) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Jó lenne, ha 218-nál mindenben jobb lenne (bár tudom most nálatok, illetve egyeseknél ez jó, de az insider 650-en egyelőre jobban működik, annak ellenére, hogy már nem akartam oda belépni). Értem ezalatt a stabilitást (mint a 164-nél), és hogy gyorsabb legyen, ne egyre lassabb.

(#79478) Nooeca válasza ΞΔGLΞ (#79477) üzenetére


Nooeca
senior tag

Nekem a 164 nem volt elég stabil ezért is vártam meg a .218-at. Ahogy jönnek a buildek (164, 218, 242) egyre jobban fog javulni a stabilitás/gyorsaság/akuidő.

(#79479) #65388800 válasza Nooeca (#79478) üzenetére


#65388800
törölt tag

van 242-es build?

(#79480) Švejk válasza #65388800 (#79479) üzenetére


Švejk
őstag

Már a Buildfeed jelzi, de még internal egyelőre.

(#79481) hroberto válasza Švejk (#79480) üzenetére


hroberto
veterán

Én már a .218-at is elégedetten használom, de azért csak jöjjön. :B

Xiaomi 13, Xiaomi Pad 5, KTM 1290 Super Duke R

(#79482) A_Papa


A_Papa
aktív tag

Sziasztok!

Van olyan link ami a kiadásra kerülő build-ek fejlesztési/hibajavítási leírásait tartalmazza?
Köszi a válaszokat! :)

Papa

(#79483) #65388800 válasza Švejk (#79480) üzenetére


#65388800
törölt tag

Akkor hamarosan kicsusszan :D

(#79484) Švejk válasza hroberto (#79481) üzenetére


Švejk
őstag

Apropó .218, ez elég off, de már megint nem megy a Start menüm a PC-s 218-ban.
A Microsoft tényleg mindent, de mindent megtesz hogy elegem legyen az egész bohóckodásból, visszaálljak W7-re, meg Androidra.

(#79485) Nooeca válasza #65388800 (#79483) üzenetére


Nooeca
senior tag

Hát ehónapban még nem valószínű. 3-án kijöhet, de nem tartom azt sem valószínűnek, szerintem 10-én fog megjelenni. Az picivel több mint 2 hét

(#79486) tony_snow


tony_snow
tag

Sziasztok.

Szeretném megkérdezni, hogy az alább látható jelenség nálatok is tapasztalható és lehet valamit kezdeni vele azon kívül, hogy eladjuk p***ába a telefont és veszünk egy más op rendszerű mobilt, ami használható? Meglepődve olvasom, hogy vannak olyanok, akiknél tök jó a W10. Nálunk nagyon megbízhatatlan, szétesik, alap funkciókra nem használható.
Lumia 640 dual, Win 10 telepítés előtt hr, utána hr, 3 napja újra hr, és ezt produkálja:

[link]

Lassú, nem reszponzív, akad, olykor újraindul, használhatatlan. Pont olyan, mint ami miatt váltottam 2 éve androidról WP-re. Azóta fél éve visszamentem androidra a WP hülyeségei miatt és meglepő, de már sokkal stabilabb, megbízhatóbb, használhatóbb a droid mint jelenleg a Win phone. Amennyire szerettük, annyira utáljuk most sajnos WP-t. Barátnőm volt a legnagyobb WP-s de nagyon úgy néz ki, hogy a következő telefonja nem Windows lesz, hacsak valami csoda nem történik.
Az ilyenek mint ami a videón látható a Microsoft szerint normális és nyugi majd lesz jobb, vagy mi fogtunk ki egy selejtet?

(#79487) confuser válasza tony_snow (#79486) üzenetére


confuser
senior tag

Melyik build van fent?

Nálam a legújabb Fast Ring-es van fent (14328), de azon nem produkált ilyesmit az imdb oldala, de azt látom hogy kicsit szenved fele - betöltésnél kell neki 2-3 mp mire használhatóvá válik. Más oldalon is láttál már hasonló jelenséget?

(#79488) viewdetails válasza tony_snow (#79486) üzenetére


viewdetails
addikt

Megkerestem ugyanezt az oldalt. Nem vettem fel videóra, de trust me, nem esik szét. Wifi, 10586.218, L830.

[ Szerkesztve ]

Great Dane rulz : http://goo.gl/TiJ6O

(#79489) no1r válasza AXisBOLD (#79475) üzenetére


no1r
őstag

ha több app is fent van ami tudja kezelni azt amit meg akarsz nyitni, alapértelmezetten megkérdezi melyikkel nyissa.

a gúny a győztesek kiváltsága - https://www.instagram.com/nimrodnyul/

(#79490) tony_snow válasza confuser (#79487) üzenetére


tony_snow
tag

Szia.
Ez van fent: 10.0.10586.218. Ha jól tudom ez a legújabb hivatalosan kiadott.
Igen, csinálja más oldalaknál is (facebook-ot le sem merem írni).

(#79491) tony_snow válasza viewdetails (#79488) üzenetére


tony_snow
tag

Szia, elhiszem :). Én inkább felvettem, hogy azok is lássák, akiknél semmi ilyesmi nem fordul elő. Nem értem miért van az, hogy valakinél jól működik, valakinél meg használhatatlan.

Ja nálam is wifin van, szóval nem a mobilnet kavar be.

[ Szerkesztve ]

(#79492) confuser válasza tony_snow (#79491) üzenetére


confuser
senior tag

Pláne úgy érdekes, hogy nektek ugyanaz a build van fent, ugyanaz a CPU és GPU van a telefonotokban, ugyanannyi RAM-mal... Javaslok egy böngésző cookie és előzmények törlését, bár mivel a HR-en már túl vagytok, valószínűleg nem ez okozza :/

(#79493) tony_snow válasza confuser (#79492) üzenetére


tony_snow
tag

Megvolt az is, mielőtt a videót készítettem.
Újraindítottam, most jó ideig óráig, de 1-2 nap és újra ez lesz..

(#79494) ΞΔGLΞ válasza confuser (#79492) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

cookie és előzmények törlése?

Sokan boldogok lennének, ha ilyen egyszerű lenne, de még a HR is újabb hibákat generál néhány készüléknél, mert az is hibás...Recovery-vel vissza 8.1 és új w10 telepítés, ha addig nem b...sza falhoz a kolléga.
Mást úgysem tud csinálni.

(#79495) viewdetails válasza tony_snow (#79493) üzenetére


viewdetails
addikt

SD kártya van? Próbáld meg nélküle 1-2 napig.

Great Dane rulz : http://goo.gl/TiJ6O

(#79496) tooolz válasza tooolz (#79476) üzenetére


tooolz
tag

re re jelenség fent ...

(#79497) tony_snow válasza ΞΔGLΞ (#79494) üzenetére


tony_snow
tag

:)
ma először egy kicsit repült a telefon, jó, nem az az agresszív romboló hajítás volt, hanem csak óvatosan, kissé a fejem irányába.

Ez nekem már sok, visszarakni, újrarakni. Nem is értek hozzá, meg már barátnőm is unja pár naponta újra belakni a telefont, amit eddig tett tök feleslegesen már többedjére, mert nem javult a helyzet. Direkt elolvastam, hogy hogy célszerű feltenni a W10-et, mert a 8.1 is szórakozgatott és reméltem ettől jobb lesz. Mindent úgy csináltam, ahogy elvileg kell, de sajnos nálunk nem lett jobb a W10-től a telefon, hanem rosszabb.

@viewdetails: nincs benne sd kártya. Régebben volt, kivettem de nem változott a helyzet.

(#79498) confuser válasza tony_snow (#79497) üzenetére


confuser
senior tag

Akkor irány vissza 8.1-re. Ha az megfelel, felesleges bolygatni.

(#79499) tony_snow válasza confuser (#79498) üzenetére


tony_snow
tag

Az sem volt túl jó sajnos barátnőm 640-én.
Pedig a kis 630-asomat szerettem nagyon, semmi baja nem volt fél gigával. Úgy egy évig..
Ezért nem értem, hogy ennek mi a baja, többeknél meg semmi hasonló nem tapasztalható. Vissza biztos nem fogom tenni, mert nem volt sokkal jobb a 8.1, és abszolút nem is értek hozzá.

Köszönöm, hogy próbáltatok segíteni. :R
Még várunk hátha jön valami frissítés, amivel használhatóbb lesz, ha nem, akkor sajnos elbúcsúzik ő is a WP-től.

(#79500) viewdetails válasza tony_snow (#79499) üzenetére


viewdetails
addikt

Még egy dolog: biztonsági mentésből nem állítasz vissza semmit HR után..?

Great Dane rulz : http://goo.gl/TiJ6O

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.