- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BMWFan: Akasztófa
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gergosz2: Emlékezzünk!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Adonimus: 1,5 hónapja dohányzás nélkül. E-cigi a megoldás!
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Semmit, majd a Windows telepítője megcsinálja a particionálást, ha eddig nem lett volna a leírtak alapján kellően világos... De, ha esetleg már feleslegesen particionáltad és formáztad, akkor lehet majd utólag a telepítő grafikus felületén is törölni, vagy parancssorban a DiskPart használatával.
-
Dromi
tag
válasz
King Unique #82812 üzenetére
Kösz megcsináltam a HDD-t, ezt kerestem, csak mindig elfelejtem, hol van, akkor ssd-vel mit kell csinálni?
-
King Unique
titán
Ennyi erővel a régi SSD-ről lehetne a rendszert akár klónozni is az újra, nem muszáj erővel tiszta telepítést csinálni. Az sem feltétlen gond, ha nem egyforma tárolókapacitásúak, mert akár a rendszerpartíció zsugorítása is megoldható (bővebben). De, ha mindenképpen tiszta telepítést akarsz csinálni, akkor nyilván azt is a lehet. A lényeg, hogy akár klónozol, akár újratelepítesz a 0-ról, egyik esetben sem kell előparticionálni az SSD-t, sőt mondhatni teljesen felesleges. Az meg az előző válaszban már le volt írva világosan, hogy a HDD esetében is az inicializálás után az új kötet létrehozása a következő lépés.
Ha a Windows 10-nél be van kapcsolva a gyorsindítás (fast startup), akkor a rendszer leállítása után eleve nem lehet belépni a BIOS-ba, max. csak az újraindítása után. Illetve a BIOS-ban a bekapcsolt Fast Boot opció is bekavarhat. De Windows 8 óta pl. a gépházban a speciális rendszerindítást választva közvetlenül is elérhető az UEFI BIOS.
-
Dromi
tag
Csak nem tudom, hogy újrarakjam-e, kipróbálom... Biost resetelni kéne?
-
Dromi
tag
válasz
King Unique #82806 üzenetére
Ami most van ez 4 éves kb, samsung 840/120gb/de 66% a kondíció és amit vettem 860, arra újra felteszem a Win10-t aztán még ami mellé megy, de egyenlőre a HDDT, nem sikerült megcsinálni mert a lemezkezelőben úgye felugrott a kérdés, rament a gps, és nem történt semmi. Ott van és mégsincs ott, ezzel, most mit kell csinálni?
120 GB-s meg jó lesz extrának képszerkesztésre, vagy valamire.
A biosba meg nem tudom hogy kell belépni (Asrock Extreme4) Mert múltkor elszállt a VGA, és cserélve lett szervízben, aki újrarakta a rendszert, és valamit beállított, mert nem tudtam belépni a biosba, olyan gyorsan betölt a windows^... de nem 5 mp- kb 10^...Mit kell megnyomni? Ezért is volt az, hogy nem tudtam belépni a meghajtó kezelőbe/ ahol kiválasztod, mit akarsz futatni..F11-re gondoltam, mert nem történik semmi..
-
Doky586
félisten
válasz
sixpak #82796 üzenetére
A clean install - al tudsz váltani uefi és legacy mód közt; helyre tudod hozni a russzul particionált hdd telepítést (mint sok példa van erre itt és hdd ssd topikban), vagy javíthatja a 'kivettem a régi hddm, miért nem bootol az ssdm' problémákat is, az alapra állítás pedig nem..
-
King Unique
titán
Ez így érdekes, mert a leírtak alapján már van egy rendszermeghajtód, amiről épp fut a Windows 10. Ez netán egy 2. lesz, vagy a régi SSD cserélve erre az újra, vagy másik gépbe lesz téve?
Ha rendszermeghajtóként lesz használva az SSD, akkor amúgy teljesen felesleges előparticionálni, mivel a partíciós séma Windowsnál eleve az BIOS-MBR / UEFI-GPT telepítési módtól függ majd. Azt pedig majd beállítja a Windows telepítője, nem kell előre, pláne hogy egyesek amúgy is elrontják és utána meg csodálkoznak, hogy miért problémázik a telepítő az MBR / GPT miatt... Plusz ahhoz, hogy a rendszer számára létrehozott kisebb partíciók ne kerüljenek másik lemezre (példa), ahhoz eleve particionálatlan területet célszerű megadni telepítési célnak. Illetve ott az "Új" opcióra kattintva létrehozni a telepítővel az adott lemez elején ezeket a kisebb partíciókat. Vagy eleve letiltani a BIOS-ban / fizikálisan leválasztani stb. a telepítés idejére a többi háttértárat.
-
Dromi
tag
válasz
King Unique #82802 üzenetére
Oké ssd-azt mibe kell? MBR vagy GBT?
-
King Unique
titán
Ha vadiújak, akkor nyilván particionálatlan mindkettő. Vagyis particionálni kell őket a lemezkezelőben, azaz először MBR / GPT séma szerint inicializálni, majd a nem lefoglalt területen létrehozni egy új kötetet pl. NTFS fájlrendszerrel. Még mielőtt megkérdeznéd, a GPT 2 TB feletti meghajtóknál kötelező, illetve UEFI-s rendszermeghajtónál, ha pl. Windows van rá telepítve EFI módban. Tehát ezektől eltérő esetben választható (elég) az MBR is, de amúgy a GPT szintén opció.
-
válasz
jokeph #82795 üzenetére
Én nem értem ezeket az anomáliákat, van egy pc otthon, van egy ssd (történetesen a SATA3 porton) van egy 500G hdd SATA1 porton, a cd rom a SATA nullán, a SATA2 az kilóg a gépből vinyótesztre és az ssd-n egy XP meg eg Linux Mint, a hdd-n egy Win7, egy tartalék XP meg egy régi BackTrack. Ez kb. 7 év alatt lett így, soha semelyik rendszer nem rondított a másikba, ha lehúzom bármelyik vinyót a másikról indulnak az azon lévő oprendszerek simán. Semmi közük egymáshoz, a telepítésnél megadtam mi hova menjen és ott van.Számomra ezért érthetetlen a W10 ezen mizériája. Vagy az uefi kavar be?
-
Dromi
tag
Sziasztok, azt mondta valaki, hogy ide írjak, most raktam be egy új hdd-t meg egy ssd-t és a windows 10-ben nem látni sehol, de a samsung magical és a hard disk sentinel is látja, mit kell kell csinálni? Infot kösz.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egy friss tanulmány szerint az AI-ban utazó cégek 95%-a csak elégeti a pénzét
- alza vélemények - tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- PR-Telecom
- OLED monitor topic
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Seagate IronWolf Pro 4TB 3,5 Recertified HDD
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 128SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest