- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- perge666: Anbernic kézikonzolok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: MS Office365 Linuxon
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Doky586 #146198 üzenetére
A Posta felületén nem találok ilyet, hogy "levél forrása", de nagyon köszönöm az ötletet, mert amíg ezt kerestem, rátaláltam hogy hol lelhető föl a csatolmány.
Szóval nem a levél elsődleges felületén jelenik meg ilyenkor a fájl, hanem rá kell kattintani a küldő színes, kör alakú monogramjára, és akkor bejön egy ablak. Itt már jártam, viszont azt nem vettem észre, hogy le kell görgetni az aljára, ahol van egy Fájlok nevű rész. Mondjuk jól elrejtették, kicsit logikátlan, de legalább már megvan.
Kösz!
-
Kaci84
őstag
Üdv, Revios Win 10-et szeretnék telepíteni.
Revi oldalán rámegyek a " download Mega" linkre. Feljön ShrinkME.io oldal ahol letöltöm amit elvileg kell és ki is csomagolom. Kapok egy setup.exe amit indítva nem csináll semmit.
Nektek megy a dolog? -
válasz
ReSeTer #146192 üzenetére
"Hiányzik az email fele, meg gombok, amivel pl visszalehet igazolni egy regisztrációnál az emailt."
Ilyet sosem tapasztaltam, viszont időnként csatolmányokat nem jelenít meg nálam a Win10 Posta. Nem csak gmail-es íméleknél. Volt, aki szerint a víruskeresőre érdemes ránézni.
-
mrbego
aktív tag
Én már 2015-ben technical preview korában tapasztaltam, hogy egy friss telepítés után automatikusan keresi a drivereket és telepíti.
Megbízható abban az értelemben, hogy működni fog vele a gép. Viszont én tapasztaltam olyat is egyszer-kétszer, hogy egy naprakész driver esetén is keres és felajánl egy korábbi verziót. (Pl. egy HP laptopomnál az Intel vga drivernél.)
-
Cs1csó
titán
Nem minden driver-t tesz fel automatikusan, nyilván a gép működése miatt pár alap driver szükséges és ugye sok generikus (pl. egy dedikált driveres egér is elfut egy sima generikus driverrel persze a komplexebb beállításaihoz pl. dpi, világítás stb. kell a saját drivere)
A Windows tiszta telepítés után ha futtatod a Windows Update-et akkor lesz egy olyan csoport a frissítési oldalon hogy "opcionális" frissítések és ezek között lesz pár frissebb, vagy dedikált driver, azért opcionális mert rajtad áll, hogy telepíted e.
-
ddmb
aktív tag
Az elmúlt időben nem nagyon foglalkoztam Windows telepítéssel (az a kevés tudásom is elavult...), és lenne 2 kérdésem.
Az első, hogy a Windows 10 mióta teszi fel automatikusan a gépre a driverokat? Már az első verzió óta, vagy csak később jött be ez a feature?
A másik kérdésem pedig, hogy mennyire megbízható teljesen a Windows-ra bízni ezeket a driver-telepítéseket?
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Lehetne valamit csinálni ezzel a mail appal, hogy tartósan működjön normálisan? Folyamatosan az a bajom, hogy nem jeleníti meg ugyanúgy a gmail-es emaileket ahogyan kellene. Hiányzik az email fele, meg gombok, amivel pl visszalehet igazolni egy regisztrációnál az emailt.
Anno olyan megoldást olvastam, hogy újra hozzákell adni a fiókot, ami működött is, de egy idő után ugyanúgy visszajön. Teljesen megbízhatatlan így, sose tudhatom, hogy a teljes email szövegét látom-e. -
sz.j
nagyúr
válasz
mefistofeles #146189 üzenetére
Nekem az Advanced System Font Changer oldotta meg ezt a problémát ...
-
arcitec
addikt
válasz
mefistofeles #146189 üzenetére
A kijelzőnél a beállításoknál tudod "globál" mértezni, nálam a 2560x1440 felbontás,
125%-on van. Tehát így minden arányosan nagyobb lesz.
A következő 150% lehetne ha nem lenne elég. -
mefistofeles
veterán
Sziasztok.
Monitort váltottam és most jóval nagyobb felbontásban tudok gépezni. Ugyanakkor a szöveg nagyon apró és elmosódott lett. Hogy tudok betütípust és méretet változtatni? A gépházban megtaláltam a betütípusokat de hogy tudom alkalmazni őket? -
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #146186 üzenetére
Ez a másik válasz bizonytalanított el.
"A fájlok törlése a személyes fájlokra/beállításokra vonatkozik, de ettől az még nem lesz tiszta telepítés.""nemrég direkt kipróbáltam újból."
Meggyőztél. Köszönöm ha netán miattam próbáltad ki... 🤩 ha nem miattam, akkor csak úgy.Én is tisztának láttam, de nem néztem át tüzetesen pl registyt, program files / programfájlok (x86) mappákat. Nem is használtam, csak az teszteltem mennyire lassul be egy olyan régi gép a Win 10-11-től a 7-hez képest.
.............................Kedves Doky586: Én magamra értettem, amit írtam, nem rád.
"hát szerintem csukott szemmel sem lehetne elrontani, legalábbis nálam ezek azért alap dolgok"
Többféle gép van és többféle rendszert szoktam használni. Van 1-2 pendrive fix használatra, de többnyire sokszor és több dologra használom a többit, elég gyakran vannak formázva is... -
Doky586
félisten
válasz
Krystal_s #146181 üzenetére
"csukott szemmel sem lehetne elrontani" (rufus)
Nem-e?
Többször annyit beállítást lehet elállítgatni (hibásan beállítani) mint pl az MCT esetén.Ventoy valóban jó, de NE hasonlítgassuk össze a körtét az almával..!
(monoboot és multiboot készítőket)Én Total Commandert használok, azzal készítem a telepítőket.
Egyszerű és megmarad rajta a többi régi adat.
Uefi gép esetén már nem kell aktív partícióval foglalkozni, ha mégis ősrégi géped van akkoris elég 1x beállítani és évekig jó (mivel nem formázgatom, nem particionálgatom) ... És régi gépekben van DVD meghajtó, amihez lemezt iso-ból szintén filekezelőből írok rw lemezt.A rufus fejlesztői is látják hogy egy sima telepítő készítő tudás már kevés, és elkezdtek (még évekkel ezelőtt) valóban hasznos funkciókat is belerakni (pl WTG, iso letöltés).
-
King Unique
titán
válasz
Krystal_s #146154 üzenetére
Mármint a 3.20-as verzió és a BIOS-MBR beállítás legacy (CSM) módban való bootoláshoz megfelelő, az addig oké.
Ha a pendrive van fixen beállítva a boot lista 1. helyére és valamiért elakad annál a bootolás, akkor nem meglepő, ha a másik meghajtóról (HDD/SSD) a Windows bootolását is megakasztja. Persze normális asztali PC-ken, laptopon ilyenkor vagy automatikusan továbblép és a következő boot opcióra és azt indítja, vagy hibaüzenettel leáll, meg nyilván nem USB 2.0/3.0 pendrive függvénye, hogy lehet-e arról bootolni, vagy sem.
Aztán nem mindegy, hogy csak azzal az 1 db USB 3.0-s pendrive-val van ilyen gond, vagy más USB 3.0-s meghajtókkal is (pendrive, külső HDD/SSD), mert az előbbi esetben nyilván nem általánosítható az, hogy annál a laptopnál az USB 3.0-s pendrive-okról nem lehet bootolni.
Nem világos miért kellene kisebb, mármint kisebb tárolókapacitású pendrive, amikor lehet a 128 GB-osat, sőt a 2 TB-osat is FAT32-re formázni 3rd party programmal (pl. Rufus), sőt 4Kn (4Ke) szektormérettel akár még a 16 TB-os külső HDD-t / SSD-t is, meg MBR alapon inicializálni.De, kaptál választ a kérdésre, le lett írva, hogy upgrade-nél a "semmi" opciót választva nem marad semmi, de mivel lényében egy upgrade, ezért előfordulhat, hogy létrejön Windows.old mappa. Amivel ugye nem kell foglalkozni, mert csak a korábbi felhasználói profilból van ott néhány fájl és mappa, ellenben minden korábban telepített program, beállítás, személyes fájl törlődik, nemrég direkt kipróbáltam újból. Sőt, a leírtak alapján te magad is kipróbáltad és eleve látnod kellett, hogy nem maradt semmi a korábbi Windowsból a Windows.old mappán kívül, na meg eleve újra be kellett állítani az OOBE-t, végigmenni a régió és egyéb - lásd ebben a blogbejegyzésben - beállításokon, majd a művelet végeztével a szokásos asztali kép fogadja a felhasználót, akárcsak clean install után, ezért is érdekes...
Tehát akkor még egyszer, az in-place upgrade a megtartó elemeknél a "semmi" opciót választva lényében felér és = egy clean install megoldással, ahogyan az alaphelyzetbe állítás minden elem eltávolításával szintén, az utóbbinál Windows.old mappa sem marad. A dolog szépséghibája annyi, hogy az előbbinél marad egy Windows.old mappa, de azzal nem kell foglalkozni és eleve törölhető, valamint hogy nem lehet egyénileg particionálni és másik kiadást választani. -
válasz
King Unique #146169 üzenetére
Persze igen, azért is tettem röhögő szmájlit.
Nagyon sokan bebukták, csomó ismerősöm is és így volt ilyen tapasztalatom bőven.
Én is megettem 1x. Tanulópénz volt. -
Krystal_s
addikt
válasz
tordaitibi #146157 üzenetére
Szerintem is úgy lenne logikus, hogy minden régi fájl megy az .old mappába és mellette egy teljesen új tiszta rendszert hoz létre.
Van, aki szerint meg nem mondható tiszta rendszernek.
Majd átnézem a registryt stb., csak azt hittem egyszerűbb, ha itt rákérdezek, kapok 1 egyértelmű mondatot és téma lezárva. 🙂májkimiki: Egyetértek és köszönöm a megerősítést. Fel sem merült bennem, hogy bármilyen hiba miatt lenne ez, sem eszköz, sem port, sem hibás telepítő, vagy Bios nem megfelelő beállítása. Az a gép olyan és kész. 🙂 Persze, néha jó meghallgatni más véleményt, hátha van vmi ötlet, trükk, de az a gép még Biosban sem látja.
Doky586: Hát te már csak tudod. 😺
Amúgy jó ideje a fontos telepítőknek Ventoyt használok, az a legkényelmesebb (nekem), de számtalan megoldás van kinek mi a jobb. Rufus (portable) régóta jó és kényelmes. Számos hasznos beállítási lehetőséggel egy gyors telepítő készítéshez. Kinek mi.... ISO2USB is sokszor elég, régen Yumit is kedveltem. Van pár.
Te MCT-t használsz? Nem a sima rámásolást (kitömörítés után) egy aktívvá állított penre? Úgy emlékszem. -
válasz
King Unique #146170 üzenetére
Úgy, hogy benéztem a kérdést
arra gondoltam, hogy UEFI-s pent gyárt.
-
cs.zs.
veterán
válasz
pruzsi #146174 üzenetére
Nem hiszem hogy ez normális állapot, bár ha csak átmeneti, simán lehet.
Ha a speedtest appot elindítom egy kis külön ablakban, az az enyémnek is 3D feladat, és 30% körül szokott menni a dedikált gpu is.Lehet hogy az ablaknyitogatásra reagál így a géped.
A feladatkezelőd legyen megnyitva, de tálcázd le, és nyiss új ablakokat. Egyikbe böngészőt, 10 mp múlva egy másikba youtube-ot, aztán egy jegyzettömböt, és aztán nézd vissza a feladatkezelőt, hogy a megnyitásokat reagálta-eSimán lehet hogy semmi baja.
Lehet hogy szép csendben kapott egy új drivert, és zokon veszi... -
cs.zs.
veterán
válasz
tordaitibi #146168 üzenetére
Az igen!
Nekem 256 GB Sandisk 3.0 van, kb 3 éve vettem ebayről, (talán 11.000 Ft volt) amikor még nagyon ment az ilyesmi. Bejáratott megbizható helyről jött,
250.000.000.000 Byte tárhely, nettó~233GB.
160/60 MB/sec sebességgel olvas/ír. Folyamatosan van rajta 100-150 GB adat.Azt a 6 milliárd Byte-ot mér kellett lesajnálni, azt nem értem...
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #146168 üzenetére
Olyan olcsón az valószínűleg nem 2 TB-os pendrive, hanem eleve fake, lehet csak 16 GB-os (példa).
-
-
Doky586
félisten
-
törölt tag
válasz
Krystal_s #146156 üzenetére
Sok olyan konfig is létezik az USB3 kezdeti idejéből. Amikor az Intel-nek még nem volt saját USB3 chipset támogatása. Azt mindig 3rd party beszállító chip-je csinálta. Hiába ott van sok notin a kék USB foglalat, arról bootolni nem nagyon fog. Ehhez hozzá jön még a kezdetleges UEFI bevezetés, a kevert módú CSM boot megvalósítása is.
Szóval én nagyon is értem a problémád. -
-
-
Krystal_s
addikt
válasz
cs.zs. #146155 üzenetére
Annyira nem régi, kb 8 éves. 64 bites a rendszer is.... Ennek ellenére most jobban utánaolvastam és elég gyakori x évvel korábbi gépeknél, hogy a Bios nem támogatja az USB 3 bootot.
Külföldi fórumon is írták pár helyen.
"28 Nov 2019
Only issue I've had with USB 3 with computers over 2 or 3 years of age has been that the BIOS did not have support for booting directly from USB 3 devices while they did have built-in support for USB 2. The OS provided support/drivers for USB 3 devices after it had loaded."Ez lehet nálam is annál a gépnél és ezért működik csak oprendszerek alatt.
Nálam sem szégyen, ezért kérdeztem rá itt is és ezért vagyok elég régóta tag PH-n. Tini voltam, amikor regisztráltam. 🙃 -
cs.zs.
veterán
válasz
Krystal_s #146154 üzenetére
Én 1 percig sem gondoltam hogy idióta vagy.
Simán lehetsz magfizikus is, de ha ebben nincs gyaxid, bármilyen apró szarságon elakadhat a dolog.
Már az is eszembe jutott, hogy esetleg 32 bites régi laptopról van szó, a pendrive-on meg 64 bites rendszer van, ezért nem akarja.Ha én elakadok bármiben (pl zoknipárosításban is), megkérem a hozzám legközelebbi hozzáértőt hogy segítsen
Szóval tényleg érts jól. A segítségkérés nálam nem szégyen.A fájlok törlése a személyes fájlokra/beállításokra vonatkozik, de ettől az még nem lesz tiszta telepítés.
-
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #146151 üzenetére
Rufus mindig a legújabb és hát szerintem csukott szemmel sem lehetne elrontani, legalábbis nálam ezek azért alap dolgok, hogy milyen partíció..... régi gépnél MBR - BIOS-t használok.
A képfájl eredeti MS oldalról lett letöltve.Igen, ha csatlakoztatva van egy USB 3 eszköz, akkor nem bootolja be a telepített rendszert sem.
Sőt, ha már fut a rendszer és nyomok egy restartot, akkor is elakad boot közben addig, amíg nem húzom ki a pendrive-ot. Nincs hibaüzenet, csak nem megy tovább.
A Pendrive biztos jó, sokszor használom más gépekhez. Lehet neki nem tetszik valamiért. Nincs kisebb USB 3 penem, hogy kipróbáljam. (csak USB 2 van, amivel működik is)Persze az egy régebbi kis notebook (de nincs baja), senki sem használja már, csak teszteltem valamit....
aztán felmerült ez a kérdés, mert amúgy nem szoktam így telepíteni rendszert. Simán csak érdekelt, hogy ilyen módon mennyire lesz tiszta egy Win 10-11 rendszer. Ki tudja, lehet egy napon még szükség lehet rá.
Engem érdekelnek néha ilyen extrém esetek is és szoktam kísérletezni. Nem értem miért merül fel, hogy akkor biztos valami hülye hozzá nem értő idióta vagyok, aki valami régi laptop előtt ül (a fotelben) és osztja az észt.Meg keressek valakit, aki segít rendszert telepíteni stb.
Na mindegy, sajnos nem jutottam előbbre a kérdéssel, mert konkrétan nem kaptam meg a választ, hogy a végeredmény egy ugyanolyan tiszta új rendszer mintha azt penről bootolva telepítettem volna, vagy nem.
Elvileg mivel minden adat törlését kértem, tisztának kéne lennie, de konkrétan külföldi oldalakon sem találtam választ. Ott is csak azt hasonlítják össze, hogy felfrissítés adatokkal (ami akkor nem clean) vs boot install (a clean). :\ -
King Unique
titán
válasz
King Unique #146151 üzenetére
De mindegy, felesleges ezt ragozni, nagyon tré és bontóba való PC lehet az, amelyik támogatja a bootolást USB-s meghajtóról, ellenben USB 3.0-s pendrive-nál megáll a tudománya... Ami szerencsére nyilván nem feltétlen általános jelenség, pont nemrég egy régi, legacy BIOS-os PC-n próbálgattam a bootolást USB-n csatlakoztatott pendrive-ról, amin csak USB 2.0 portok voltak, a pendrive pedig USB 3.0-s volt, mégis gond nélkül működött Windows 10, WinPE, Linux rendszerek bootolása.
Ha nem a pendrive hibás, hanem az a PC ennyire ergya, akkor meg ugye lehet akár telepítési adathordozó nélkül is bootolni a telepítőt és telepíteni, + ott van a WinToHDD program is ilyen célra, stb.
-
King Unique
titán
válasz
Krystal_s #146150 üzenetére
Az már a másik topikban is le lett írva, hogy Windows 7-nél nyilván nincsen alaphelyzetbe állítás, nem újdonság. A kérdés megfogalmazása viszont több helyütt nem feltétlen volt elsőre világos és ezért is lehetett többféleképpen értelmezni, mint az ebben és a másik topikban leírtak is szemléltetik...
Az in-place upgrade-nél a megtartandó elemek 3. azaz "semmi" opcióját választva elvileg mindennek törlődni kell és nem kellene Windows.old mappának létrejönni, de mivel ez lényegében egy "felfrissítés", egy Windows 7/8.1
—►
Windows 10 in-place upgrade, ezért az ellenkezője sem elképzelhetetlen.A FAT32 / NTFS fájlrendszer támogatása UEFI boot esetében lényegesebb, ellenben legacy BIOS-nál legacy módban, valamint UEFI-nél CSM (legacy) módban eleve oké szokott lenni a FAT32 és az NTFS egyaránt.
Tehát Rufus, ellenben az nem derült ki, hogy melyik programverzió, valamint MBR-BIOS vagy GPT-UEFI beállítással, az utóbbinál legacy (CSM) módban bootolva az előbb már linkelt hibaüzenet lesz, vagy legacy (CSM) módban akár nem is listázza ki a BIOS boot menüje az eszközt (pendrive-ot).
Aztán az sem mindegy, hogy a Windows 10 ISO-fájl honnan letöltve, microsoftos vagy egyéb forrásból."Nincs hibaüzenet, csak nem látja és megáll a bootolás."
Mármint a HDD / SSD meghajtóról a meglévő Windows 7/8.1 bootolása áll meg ha csatlakoztatva van előtte a pendrive, mert egyéb esetben nehezen értelmezhető, mivel ha nem detektálja a BIOS a pendrive-ot, a boot listában meg sem jelenik, akkor nyilván nem is beszélhettünk arról történő bootolásról, mivel nincs eszköz amiről bootolni lehetne.
Kifagyás tipikusan lehet pl. eszközhiba miatt is, azaz a pendrive hibája miatt, ahogyan pl. szektorhibás HDD-k is meg tudják akasztani a Windows indítását. Vagy a fizikai csatlakozás hibája miatt, ezért másik porthoz csatlakoztatva is javasolt kipróbálni a pendrive-ot, ami asztali PC-knél lehetőleg hátlapi port legyen és ne előlapi, valamint lehetőleg közvetlenül a USB-porthoz és ne USB-hubon vagy hosszabbító kábelen keresztül. De akár elavult BIOS-verzió is okozhat problémát és szükség esetén javasolt frissíteni, ha adott ki hozzá a hardvergyártó újabbat. -
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #146146 üzenetére
Nem kevertem, Win7-nél szó sem volt alaphelyzetbe állításról. Írtam miről mire ment és hogyan...
Az nem számít, hogy csinál Win.old mappát, csak az a kérdés, hogy az új rendszer tiszta új, vagy lehetnek benne korábbi rendszermaradványok.Ez valamiért nem normál eset. Lehet kisebb pár GB-os FAT32 usb 3 pent kezelne, de úgy emlékszem azt sem.
Az elkészítési mód Rufussal volt, hosszú évek óta azzal szoktam, néha használok mást nem Win rendszerekhez.
Nincs hibaüzenet, csak nem látja és megáll a bootolás. Tehát, ha egy USB 3 eszköz pendrive, hdd.... csatlakoztatva van, akkor megáll (kifagy) a boot. Ki kell vennem és újraindítani a gépet. Boot sorrend és hasonlók nem probléma, USB 2-vel sokszor használtam. -
Krystal_s
addikt
válasz
cs.zs. #146144 üzenetére
1. Win 7 alatt indítottam el pendriveról az új Win telepítőt. Igazából akár felfrissítés is lehetne, csak ott többnyire megszokták hagyni a személyes fájlokat, programokat és a minden adat törlést választottam.
Ennek ellenére maradt a Windows.old mappa..... azért kérdeztem rá, mert magamnak soha nem így szoktam telepíteni.2. Nem fogalmazok rosszul. Az a laptop nem ismeri fel boot közben az USB 3 eszközöket. Sőt ki is fagy, ha bent hagyom a portban. Nincs USB 3 port, csak USB 2....
Nyilván tisztában vagyok vele, hogy elviekben mennie kéne, mert visszafele kompatibilis szokott lenni és még nem volt ilyen problémám más gépekkel.
Win alatt működik a pendrive, de nincs USB3 port, csak 2.3. Ez nem látja. Egy régebbi gép, alap a Legacy / MBR.....BIOS jól van beállítva.... Sokszor telepítettem már rá, vagy állítottam vissza rendszert USB 2 penről.... csak a 3-ast nem kezeli.
Ez most 16 GB-os volt NTFS-re formázva.....a telepítő 5,x GB. Ez volt pont kéznél, előtte pár nappal telepítettem másik gépre.Tudtam volna más módon telepíteni.
Nem számított, mert csak teszt volt és gyorsan ez volt a legkényelmesebb. Nem ez volt a kérdés, hogy még hogyan lehet pl másik partíció, külső hdd, ssd stb módokon, hanem hogy akkor ilyen helyzetben akár egy másik gépnél, ha Rendszer alól van indítva a telepítés, akkor hiába választom minden adat törlése opciót végül mégsem lesz tiszta telepítés?
Látszatra nem maradt semmi a régi rendszerből, és telepített programokból, reg. bejegyzéseket nem néztem... -
cs.zs.
veterán
válasz
tordaitibi #146145 üzenetére
De tökmindegy, a héten nem volt otthon a bevált telepítő pendrive-om, előkapartam egy kidobott 60MB/sec sebességű 160 GB-os régi laptop HDD-t, és külső tokban megoldottam azzal...
Rufust nemnagyon érdekelte. Megírta, működött... -
King Unique
titán
válasz
Krystal_s #146143 üzenetére
A társtopikban ugye nemrég már ki lett tárgyalva ez a téma és a válaszokban le lett írva a lényeg. Viszont az számomra itt vált világossá, hogy te kevered az in-place upgrade-et az alaphelyzetbe állítással, az előbbinél normális lehet a Windows.old mappa létrejötte, az utóbbinál minden elem eltávolítását választva viszont nyilván nem kellene legyen Windows.old mappa...
A bootolási problémánál meg ugye le lett írva a másik topikban, hogy normál esetben működni kellene a bootolásnak és nem USB 2.0 / 3.X pendrive függvénye, max. szélsőséges esetedben egyes pendrive-oknál lehet gond, mint a már linkelt példa szemlélteti.
Na persze az nem derült ki hogyan lett elkészítve az USB-s telepítési adathordozó, MCT-vel, vagy Rufus / Windows 7 USB/DVD Download Tool programmal, vagy manuális módon, BIOS / UEFI bootolási beállításai annak megfelelőek-e, a BIOS / UEFI boot menüben és F12 / egyéb billentyűvel előhívható menüben megjelenik-e a pendrive, bootolásnál van-e valami hibaüzenet (példa), stb.Másik lehetőség meg ugye telepítési adathordozó nélkül telepíteni, ahhoz is linkelve lettek útmutatók.
• Windows 10 tiszta telepítése helyi lemezről, DVD vagy Pendrive nélkül
• Clean Install Windows 10 without DVD or USB Flash Drive -
válasz
Én valahonnan már rég beszereztem volna egy USB2-es pent, de hogy nem ez az oka hogy nem bootol az 101% mivel visszafelé 100% kompatibilis. +a W10-be biztos hogy benne van a lapos általános usb drivere.
bios/uefi beállítás, bootsorrend, valami ilyesmi miatt nem telepíthető direktbe az tuti. -
cs.zs.
veterán
válasz
Huhh
Valamiket nagyon összekeversz.
1.
Ha van windows old mappád, akkor az (törlés ide vagy oda) nem tiszta telepítés.2. Lehet hogy csak rosszul fogalmazol, de
ha a 3.0 aljzat egy vezérlőn van a 2.0 aljzatokkal, akkor ugyanúgy látnia kell az abban lévő dolgot is.
Pl windows telepítés alatt 3.0-ban működik-e egér? (akkor a pendrive is működni fog benne)3. A pendrive lehet 3.0 vagy 3.1, az tökmindegy, lefelé kompatibilis, ilyet ne mondj hogy 2.0 aljzat nem látja. Ha bedugod egy 20 éves 1.0-ba, az is látni fogja. Ha nem látja a pendrájvodat, akkor nem jó formátumban van rajta az anyag, vagy a biosban nem jól van beállítva a boot.
Biosban keress UEFI / Legacy opciót,
a pendrive létrehozásánál meg GPT-MBR csere kellhet. Lehet hogy az egy régi gép, és MBR pendrive kell?De persze messziről ezt elég érdekes lesz megoldani.
Lehet hogy már minden el van "tekergetve" a biosban, és egyszerűen csak alaphelyzetbe kell rakni.Nehéz elhinni, hogy nincs valaki ott a közelben, aki ne tudná ezt megoldani.
Kiálts egy nagyot!
Huszonéves srácok közül minden harmadik vágja ezt.
-
Krystal_s
addikt
válasz
cs.zs. #146134 üzenetére
De nem felfrissítésről van szó, hanem minden adat törléssel.
Elvileg az is olyan tiszta telepítés kell, hogy legyen, mintha bootolásnál pendrive-ról indítanám, csak itt egy meglévő rendszer alatt van elindítva a Win10 vagy 11 (setup.exe) telepítés pendrive-ról.
Minden adat törlésre van állítva mégis a végén ott marad egy Windows.old mappa és 1-2 program mappa, ami a C:-re lett telepítve, ezért merült fel a kérdésem.Az egész egy laptop miatt jött elő, ami bootolásnál nem tudja kezelni az USB 3 pendrive-ot (USB 2 portjai vannak és nem látja az USB 3 pendrive-ot), USB 2 szabad eszköz nem volt és így tűnt a legegyszerűbb megoldásnak, mert rendszer alól simán kezeli az USB 3-ast is.
-
ginola
addikt
Sziasztok
Hol lehet beállítani, hogy a CORELEC-hez használt fiókok jelszavai soha ne járjon le?
-
Visormail
addikt
Üdv!
[Újdonságok a Windows 10 Posta és Naptár appban]
Ha elszalasztotta őket, íme néhány népszerű funkció az elmúlt néhány hónapból:
Postaládák összekapcsolása az összes e-mail megjelenítéséhez egyetlen helyenErről tud valaki valamit? A posta appban nem találtam ilyen beállítást, a google-ben pedig windows posta "Postaládák összekapcsolása" keresésre nincs találat.
Gondolom eddig is fel lehetett venni benne egymás mellé több fiókot, de mi lehet ez az új funkció és hol van?
Na ahogy beírtam, meglett. Klikk a fiókokra és "Beérkezett üzenetek csatlakoztatása"
-
King Unique
titán
válasz
Aureal #146138 üzenetére
Arról nemrég volt szó itt, hogy a KB5018482 egy választható (preview) kumulatív frissítés, amit a Windows Update is csak opcionálisan ajánl fel és nem tölti le, nem telepíti automatikusan.
Akkor érdemes az ilyen frissítéseket telepíteni, ha bizonyos javításokat és új funkciókat - elolvasod mik szerepelnek a hivatalos leírásban és azok érintenek-e - a következő patch kedden kiadott "B" kumulatív frissítésnél - ami tartalmazza az előző havi "C" / "D" preview CU javításait, fejlesztéseit is - előbb szeretne megkapni a felhasználó. Ha nem, akkor nyilván nem feltétlen kell telepíteni, meg ha ekkora kérdés. Na meg ugye nem is mindenkinél települt, lásd az előbb linkelt példát, bár ott az ottani Windows 10-nél volt gond, mert pl. nálam több PC-n is gond nélkül települt, sőt még a OneDrive hibát javító soron kívül kiadott KB5020953 OOB (Out-of-band) kumulatív frissítés is, amit szükség esetén a Microsoft Update katalógusból lehet manuálisan letölteni és utána telepíteni, mivel a Windows Update azt már nem ajánlja fel. -
Aureal
őstag
2022-10 Halmozott frissítési előnézet a(z) Windows 10 Version 22H2 rendszeren a(z) x64-alapú rendszerekhez (KB5018482)
Érdemes ezt letölteni szerintetek vagy figyelmen kívül hagyható a win updateben?
-
cs.zs.
veterán
válasz
Pyttawrx #146135 üzenetére
Sajáttal soha nem tettem, mert rendszergazda uncsim mondta hogy nem lesz jó, és elhittem neki. Akkoriban még ő rakta fel nekem a 10-et.
Manapság mar csak kacifántos problémáknál hívom, megoldom egyedül.1 db munkatársam van, aki több géppel megtette, mindnek az lett a vége, hogy elhozta hozzám, hogy tegyek rá tiszta 10-et...
döcög, lassú, összeakadnak dolgok
Uncsimnak igaza volt...Win10-ről 11-re (3-4 tapasztalatom van, tehát ez sem tömeges) nem vettem észre ilyesmit, inkább csak kurvául el vannak dugva dolgok, nehéz megszokni. De hamarosan megszokjuk!
pl Win11 laptop esetén az akkura kattintva nincs power-csúszka. MÉRNINCS?? -
cs.zs.
veterán
válasz
Krystal_s #146133 üzenetére
Szia,
a windows.old mappa magától is törlődik néhány nap után.
7-ről 10-re lépni nem a legjobb megoldás, ott jobb a tiszta, usb telepítés.
10-ről 11-re lépéskor nekem tetszik az hogy pár napig vissza lehet lépni, ha a 11 mégsem jön be.
Márpedig jó sokaknak nem jön be...
(Ha a 11-et pendrive-ról húzod, akkor nyilván nem lesz visszalépési lehetőség)Én is azok közé tartozom, akik azt mondják hogy a win10 most a legjobb rendszer.
12. gen Intelnél már nincs választási lehetőség, ott már csak win11. Ha még nem jársz ott, használd a 10-et. -
Krystal_s
addikt
Van bármilyen hátránya, ha egy korábbi rendszer alól van indítva egy új Win telepítése minden adat törléssel, azzal szemben, mint amikor Bootoláskor telepítőről van indítva a telepítés?
(az elsőnél marad egy Windows.old mappa, ami törölhető) Azon kívül van bármiféle hátrány - előny a kettő között? -
mzso
veterán
válasz
King Unique #146130 üzenetére
Hmmm. Ez azért furcsa kicsit mert pont abba a 2 USB 2.0-s portba van dugva az egér és a billentyűzet amivel az alaplap rendelkezik. Ehh, gyorsan meg akartam nézni a drivert/hardvert hogy működik-e 7-tel de nem akar összejönni...
-
King Unique
titán
Ha modern PC-re akarsz legacy Windows 7-et telepíteni és USB 3.X portokhoz csatlakoztatott USB-s billentyűzetről + egérről van szó, akkor nem meglepő a probléma, lásd USB 3.X támogatás hiánya és ilyenkor pl. PS2 billentyűzetet és egeret javasolt használni. Vagy "patchelt" telepítő ISO-t használni, vagy a BIOS-ban az XHCI Hand-off és Legacy USB support beállításokat megnézni, stb., lásd a téma topikjában leírtakat.
-
mzso
veterán
válasz
King Unique #146127 üzenetére
Hát mivel a win7 telepítésig nem jutottam el, így win7-et érintő problémám nem volt.
De természetesen lett
"bootsect /nt60 W: /mbr" lefuttatása után már bebootolt a partíció, csak nincs semmi input, egér/billentyűzet lekapcsol, ami még a biosnál ment. Úgyhogy nem lehet csinálni semmit... -
LK
addikt
válasz
King Unique #145773 üzenetére
Hali! Követve a te és mások utasításait (amiket linkelni szoktál), hardvercsere után tökéletesen működik minden és a windows is aktiválta magát. Remélem nem lesz váratlan probléma (de nem hiszem). Köszi
-
King Unique
titán
Az csak egy dolog, de itt Windows 10 helyett Windows 7 ISO-val Windows 7 telepítése fog történni, ami inkább az utóbbi rendszer topikjának a témája.
Kísérletezéshez, kipróbáláshoz ott van pl. a virtuális gép, VHD boot, stb.
Windowsoknál GPT séma szerinti célmeghajtó eleve UEFI-s telepítésnél van, legacy (CSM) vagy más néven BIOS/MBR módnál nyilván MBR.
A Windowsok már régóta támogatják a GPT-t, mind az egyes 32 bites, mind a 64 bites változatok, illetve UEFI módban a bootolást GPT-lemezről alapesetben csak a 64 bitesek. -
felsatan
tag
Sziasztok!
Hogyan tudom eltüntetni Win10-ből a hosszú elérési utakra vonatkozó korlátot. Sajnos, az nem opció, hogy rövidítsem az útvonalat. Google a barátom, próbálkoztam már "Regedit"-tel és "Gpedit"-tel is, de még mindig tiltja a hosszú elérési utakat :(
Total Commander-rel meg tudom ezt a problémát kerülni, de a Windows Fájlkezelő sok szempontból kényelmesebb nekem, így jó lenne, ha ott sem jelentene ez akadályt.
Előre is köszönöm! -
mzso
veterán
válasz
King Unique #146123 üzenetére
De Win10 alatt akarom megcsinálni a bootolható ssd-t.
A win7 meg élvezetből kell, van egy driver amit nem tudtam működésre bírni, ki akaro m prónálni hogy 7 alatt megy-e.
Lehet, hogy hülye kérdés, de melyik lenne megfelelőbb a GPT vagy az MBR? (Egyáltalán tudja-e a lemezkezlő a GPT-t?)
-
King Unique
titán
Ha Windows 7 telepítőt akarsz bootolni és Windows 7-et telepíteni, akkor értelemszerűen inkább a Windows 7 topikban kellene, kellett volna érdeklődni ez ügyben...
Ha legacy BIOS-os a PC és legacy (CSM) módban történne a telepítő bootolása, akkor lehet szükség arra a bootsect parancsra
bootsect /nt60 P: /mbr
formában, vagy helyette a partíciót aktívvá tenni ha külön létre lett hozva egy partíció ilyen célra, lásd a "Legacy telepítés windows 7 oprendszerrel" bejegyzésben leírtakat.Vagy ha mégis akad kéznél egy pendrive, akkor lehet egyszerűbb lenne inkább azzal megoldani a telepítést a szokásos módon.
A Windows 7 konzumer támogatása egyébként lassan 3 éve (2 év 10 hónapja) megszűnt és szervezeteknek (cégek, intézmények) pár hónap múlva a fizetős ESU is, vagyis már nem feltétlen kellene élesben telepíteni és online használni egy biztonsági résektől hemzsegő EOL / EOS státuszú és egyéb téren is egyre kevésbé támogatott operációs rendszert... Ha már SSD van abban a PC-ben és van legalább 4 GB RAM, valamit támogatott a CPU, akkor lehet célszerűbb lenne inkább a Windows 10 telepítését megpróbálni, ami érvényes Windows 7 termékkulccsal akár ingyenesen is aktiválható.
-
Doky586
félisten
Nem értem mi a problémád. Simán rámásolom a telepítő ISO tartalmát egy sata-n csatolt ntfs hdd-re és tudok róla bootolni, az F11 boot menüben kiválasztom indul. Nincs különbség ebben USB és SATA csatlakozás közt. [link]
Ami képet mutatsz és a bootsect az mind elavult legacy módszerhez kellett a 10+ éves gépekhez, ma már feleslegesek.
-
mzso
veterán
válasz
tordaitibi #146117 üzenetére
Particionáltam, nem tudom jól-e.
-
mi az oka?
Ha fel tudod másolni, akkor sejtésem szerint tudsz külső eszközről bootolni, miér nem csinálz egy szabvány pendrive telepítést?
Az ahogyan elképzeled az nem fog menni, illetve de menne, belső ssd-t is telepítési bootképessé lehet tenni de mivel ERRŐl akarsz ERRE telepíteni, ez így nem fog menni.
Talán, de mondom talán úgy hogy felpartícionálod a lemezt, szabvány EFI partíció, leendő Win partíciók, 16Mb, helyreállítási, a maradékra felmásolod a telepítőt és egy Linux grub szerűséget valahogy beleszögelsz az EFI-e ami majd indítja a Win telepítőt a . partícióról. Pl. ezt ellopod a Ventoy-tól.
De ez csak lázálom nekem, nem tudom működhet-e. -
mzso
veterán
válasz
King Unique #146114 üzenetére
A grub az csak megmaradt a jelek szerint.
Most ez a régi Sata SSD lenne erre használva, ha bootolna róla a telepítő, aki amúgy nem W10 lenne (hanem 7) most, csak ez alól szeretném megcsinálni. -
King Unique
titán
• Windows 10 tiszta telepítése helyi lemezről, DVD vagy Pendrive nélkül
• Clean Install Windows 10 without DVD or USB Flash DriveEz a "
bootaect /nt52 W: /mbr
" parancs nem világos honnan jött, az inkább bootsect kezdetű lenne, Windows telepítőnél a linuxos GRUB meg végképp nem... Előzőleg netán valamilyen Linux lett rá telepítve, vagy jelenleg is az van rajta? A Windows 10 ISO-fálj honnan lett letöltve?
Egyébként nem feltétlen van szükség semmi ilyesmire mint a linkelt útmutatók szemléltetik, ahol ha UEFI-s a PC, akkor aszerint / aszerint kellene boootolni a telepítőt és telepíteni a Windows 10-et, nem legacy (CSM) módban MBR parancsokkal vacakolva.Nincsen kéznél DVD ha van a PC-ben ODD, vagy USB-portok megléténél USB-s meghajtó?
Amely utóbbi nemcsak pendrive, hanem akár külső HDD / SSD meghajtó is lehet.
-
Medical
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Bekapcsolom a laptopomat a rendszer betöltése után rögtön megjelenik, hogy zárolás és meg is teszi!Újra be kell kapcsolni a laptopot, azt követően már működő képes.
Hónapok óta ezt teszi, minden egyes bekapcsolás után! Nem tudok rá jönni, mért tesz.
Előre is köszönöm a segítségeteket. -
blountex
senior tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy az ehhez hasonló dolgot merre lehet beállítani?
Adott egy gép, és ha szövegfélét kijelölők a kurzorral bármilyen programban (de windows ablak megnyitásakor is jelen van), akkor ilyen kijelölést kapok, mint itt a képen:
Néztem a gépházban a személyre szabásnál a hátteret, színeket, témákat, betűtípusokat, egyik sem az
-
King Unique
titán
válasz
Louro #146108 üzenetére
Vagy lehet csak esetedben lesz kevés, ha telepakolod mindenféle programmal és egyéb fájllal.
Egyébként meg nyilván nem lesz az, pl. másnál jelenleg a Windows 11 is elfér egy 45 GB-os partíción úgy, hogy abból 14 GB a rendszer-visszaállítás, a hivatalos rendszerkövetelmény pedig 64 ugye GB. Ha lesz Windows 12, akkor vélhetően annál is hasonló alapon fog működni és marad a 64 GB névleges követelményként.
A másikhoz meg annyit, hogy nem kell állandóan a 0-ról újratelepíteni a Windows 10, lehet időnként rendszermentést készíteni képfájlba és szükség esetén elég azt visszaállítani. Valamint ott van javítási céllal a már meglévő Windows 10 alól (nem pendrive-ról bootolva) a repair install futtatási lehetősége is, aminél eleve megtarthatók a személyes fájlok és a telepített programok.
A nehezen pótolható fontos adatokat meg eleve több példányban és egymástól fizikailag is elkülönülő tárolóeszközökön javasolt tárolni, nem szimplán 1 db meghajtón, hiába vannak azon másik partíción. -
Louro
őstag
válasz
King Unique #146106 üzenetére
Szerintem is kiveséztük. Kaptam -- tőled is - hasznos infókat. Bízok benne, hogy a Win12-ig már elvegetálok. Majd akkor marad az újrapartícionálás és akkor egyesítem a két partíciót a meghajtón és akkor nem lesz ilyen gond. Érzem, hogy a Win12-nek már a 200 is kevés lesz
-
Louro
őstag
válasz
cigam #146104 üzenetére
Az oka az volt, hogy eredetileg DVD volt a gépben.Így egy háttértárral gondolnom kellett arra, hogy ha újra kell telepíteni az OS-t, akkor kelljen külső tárolókra menteni a privát dolgokat.
Majd később lett a DVD másik SSD-re cserélve. Persze lehetett volna 100+150 is a megoszlás. Nem tudom milyen fétis mentén jött a 75+175. De azt tudom, hogy a belakott Win7 és a friss Win10 is nevetve elfért rajta. Persze 7 év alatt sok kaki összegyűlhet, belátom. De azért kíváncsi lennék, hogy mi van a Package Cache és LCU mappákban. Tényleg annyira nélkülözhetetlenek lennének a rendszerhez? De elengedtem, mert most van 10+ GB szabad helyemen újra. Visual Studio is kb. 3-4 éve volt telepítve. De tegnap legalább 2-3 GB maradványt pucoltam le.
-
King Unique
titán
válasz
Louro #146103 üzenetére
Normál esetben nyilván elég is a 75 GB-os partíció a Windows 10-nek, meg ha másnál akár nettő 29 GB-oson is elfér, + nekem is van olyan telepítésem, ami a programokkal együtt (MSO is) 60-65 GB-os partíción kényelmesen elfér. Esetedben az
Windows/Servicing/LCU
mappa, valamint a telepített programok és egyéb, C-n tárolt fájlok mérete miatt nem, lásd az előző válaszban leírtakat.Ahol a lehetőségek:
a) Megelégszel a kapott 10+ GB szabad területtel, meg ha a lemezkarbantartó és a Tárterületsegéd nem tud többet felszabadítani.
b) További lemezterület felszabadításához végig lehet menni az előzőleg már linkelt "Lemezterület felszabadítása a Windows 10 rendszerben", valamint a "How to Free Up Drive Space in Windows 10" útmutató 33 (!) db pontján.
c) További lemezterület felszabadításához, illetve a szabad terület megnöveléséhez másik lehetőségként át lehetne méretezni a C rendszerpartíciót, ha az SSD másik partícióján (D) van kellő méretű szabad terület. Ahol a kiterjesztés a Windows 10 beépített eszközeivel nem feltétlen fog menni a C után lévő helyreállítási partíció (WinRE) miatt, ellenben 3rd party particionáló programmal már igen (példa).Viszont előtte nem árthat egy rendszermentés készítése, mivel a rendszerpartíciók utólagos átméretezése nem teljesen veszélytelen művelet.
Ennyi, ki tett tárgyalva a téma és felesleges tovább ragozni.
-
cigam
titán
válasz
Louro #146103 üzenetére
Miért szedted ketté a rendszert is tartalmazó partíciót? 250GB-on kényelmesen elférne a rendszer, és nem kellene tamagocsiként babusgatni, hogy beleférj az általad generált korlátba.
Abban igazad van, hogy sok szemetet hagynak maguk után a programok, de ezért sem kell minden napot egy új program telepítésével kezdeni. Akinek meg ez hobbija, az számoljon azzal, hogy ez ezzel jár.
A "törölgettem cache-t" meg placebo. Amint elindítod a böngészőt, vagy azokat a programokat, amik használnak gyorsírótárakat, ugyanúgy 1 nap alatt feltöltik azt a területet.
-
Louro
őstag
válasz
nggabi #146098 üzenetére
és @cigam: Van egy 250-es (ez a gyorsabb SSD, ami 75 és 175-re van ketté szedve) és van egy 500-as másik SSD, ami kicsit lassabb.
Annó a Win7-nek a 75 elég nagy volt. Win 10 frissítés után is elég könnyednek tűnt az OS. 7 éve gondolta a fene, hogy mind a 250-re szükség lesz. De már egy Aknakereső is gondolom legalább 2 GB-ot igényelne hála a kiváló programozóknak. (Bocsi a pikírt megjegyzésért.)
Igazából Win+Office párosnak elég kellene, hogy legyen 75 szerintem. Na jó, böngésző és cache. Pár kisebb alkalmazás. Steam és Epic meg a lassabb SSD-re megy, mert ott dögivel van hely.
@cigam (146102): Értem, hogy a legtöbb felhasználó annyira ismeri a gépét, hogy Next-Next-Finish. Nekik a 250 tényleg kell. De azért uninstall után is rengeteg szemetet hagynak a programok, ahogy tapasztaltam. Az meg, hogy nem töltünk le mindent és a nem használt alkalmazásokat töröljük, nem kellene luxusnak lennie. (Ezért van tele sokaknak is a telefonja.)
-
cigam
titán
válasz
tordaitibi #146099 üzenetére
Mert te a ritka kivételek egyike vagy. Az a hobbid, hogy a gépet/op.rendszerd ekecseled.
Egy átlag felhasználó nem fog azzal játszani, hogy a "home" mappát, a swap-et stb... átrakja másik meghajtóra, hogy a programokat máshova telepíti. Ugyanakkor még így is n+1 alkalmazás másol rendszerfájlokat, telepít különböző verziójú runtime fájlokat a C:-re.Nem mellesleg hibás elképzelés nem SSD-n használni a swap-et, telepíteni a programokat "kiemelés" címszóval.
-
King Unique
titán
válasz
cigam #146097 üzenetére
• Nem feltétlen, van akinél egy bruttó 32 GB-os SSD-n is elfér a Windows 10 (példa), ahogyan másnál az iménti példa alapján egy 38 GB-os partíción szintén.
• Ahol, akinél nem, ott általában a saját felhasználói szokások, a telepített programok és a C-n tárolt egyéb fájlok mérete miatt nem, ami nem egyenlő a Windows 10 alap tárhelyszükségletével.
• Ha a fórumtagnál az utóbbi a helyzet, akkor helytelenül (túl kicsire) lett megválasztva a rendszerpartíció mérete és lehet nem ártana megnövelni (ha lehet) a beépített eszközzel vagy 3rd party particionáló programmal, vagy nagyobb tárolókapacitású SSD-t kellett volna venni.
(#146100) AtHoS:
"nagy rendszer frissítéskor a régi backup által elfoglalt hely annyira leszűkítheti a szabad területet, hogy nem lesz elegendő szabad hely az update felrakásához"Ez max. a standard funkciófrissítésnél lehet igaz, ahol letöltődik az ESD ISO és létrejön a Windows.old mappa, ellenben a 20H1 - 22H2 verziók közötti váltásnál egy ideje már nem feltétlen, lásd extra kis méretű enablement package (EKB) módszer. Sőt, ilyen alapon lehet a 23H2 is csak egy EKB lesz 20H1 - 22H2 verziókra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Filmvilág
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A Battlefield 6-tal tenné vonzóbbá Core CPU-it és Arc GPU-it az Intel
- World of Tanks - MMO
- SSD kibeszélő
- Steam topic
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC Game Pass előfizetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3108, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest