- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
Paxker315 #104797 üzenetére
Világos mint a nap - ahogy erről a képről látom - ez a router okozza a gondot, amit megpróbálhatnál:
- egy másik driver-t telepítesz hozzá - régebbit újabba -
- ha egy nem Windows 10-est találsz akkor azt próbáld kompatibilitási módban telepíteni - magát a driver-t -
- ha enélkül is tudsz netezni - pl. addig kábellel - akkor húzd le és teszteld, de ha az eszközkezelőben letiltod ugyanazt eléred persze ha máshonnan tudsz rá netet varázsolni -
TRob1
veterán
válasz
Sub-ZeRo #104795 üzenetére
Mindig is volt rá megoldás, többször volt is róla szó.
De mondjuk az alább említett az pont nem konkrétan arra való, hisz így az egész rendszerben megszünteti.
Van rá reg-es és gpedit-es megoldás is. -
Sztlaci
aktív tag
Most álltam át a 1903-ra, azóta a bejelentkezésnél totál mosott a háttérkép.
Így mi értelme a változó háttérképnek?
Vagy valahol állítható? Kikapcsolható a mosás? -
ridiculous
aktív tag
válasz
King Unique #104790 üzenetére
Okés, magyarul nem fog megakadni a telepítés hogy írjam be a licenszet.. ha jól vettem ki a szavaidból
De amúgy volt egy Win7 a gépen annó és az frissítve lett abban az időszakban az ingyenes Win10-re, utána nem emlékszem de lehet lett "újrarakva" a gép egy másik Win10-el.. persze formázás nélkül mert annó még ennyit se konyítottam a géphez mint most.. (most se sokat ehhez a szoftveres részhez de igyekszem)
És sajnos az Enterprise is a napokban került a gépre, ismerős Win lemeze, persze ez meg nem bootol és úgy lett felrakva gépből.....És ma került hozzám az a Win telepítő amivel megjelentem hogy hibakód..
Szóval most van 2db Windows old mappám is..
Remélem ez a pendrive-os telepítés összejön, mert nagyon ráfér a gépre egy formázás mert tiszta káosz -
makoss
veterán
válasz
King Unique #104786 üzenetére
Ezeket is megnéztem de ott sincs sok, viszont van egy hely a windowson belül, lehet a progid kell hozzá, az a windowson belül egy installer nevű mappa, amit nem találok.
Valahol azt irták a Revo Uninstaller is jó. -
King Unique
titán
válasz
ridiculous #104789 üzenetére
Az aktiválás normál esetben úgy megy, hogy van előtelepítetten a géphez (BIOS OEM key), vagy külön megvásárolt formában érvényes licenced, termékkulcsod az adott W10 kiadáshoz, ami jelen esetben a Pro. Vagy esetleg érvényes és jogtiszta W7, W8.1 Pro termékkulcsod, amiről korábban, az 1 évig ingyenes időszakban történt upgrade W10-re (ami akár manapság is működhet). Az egyéb aktiválási megoldásokat viszont inkább hagyjuk, azt ne is kérdezd itt senkitől!!! Amúgy meg úgy, ahogyan otthonra az Enterprise-kiadást... Egyébként meg technikailag bizonyos korlátozásokkal (pl. testreszabási) akár aktiválás nélkül is használható a rendszer, lásd az alábbi leírást. Viszont a normál állapot nyilván az aktivált, illetve ha van érvényes és legális licenc, termékkulcs.
-
ridiculous
aktív tag
válasz
King Unique #104783 üzenetére
csixy: Az nem probléma hogy nem aktiválódik automatikusan, de attól független fel tudom rakni és utána aktiválni W10 Digital Activation 1.3.7 - el, nem?
King Unique: Köszi a temérdek infót!!!
Valószínű akkor MCT-vel csinálom és akkor onnan is töltöm le!
Hozzád is maximum még az a kérdésem amit csixy-nek feltettem.
-
xkoti
senior tag
Sziasztok!
Haveromnak egy igen érdekes problémája lett.
A napokban telepítette a gépet egy jogtiszta hivatalos win 10-el.
Majd most konkrétan a mai nap olyan probléma fordult elő, hogy a másolás és beillesztés abszolut nem működik.
Értem itt a billentyű parancsokat is.
Egy ilyen hiba üzenetet dob fel :C:\Users\Max\AppData\Local\Temp\PRODUCT_NAME_UNKNOWN_CrashDumpPRODUCT_VERSION_MAJOR_UNKNOWN-PRODUCT_VERSION_MINOR_UNKNOWN-2019-08-25--00-38-00_.dmp
Én ilyennel még nem találkoztam ezért titeket kérdezlek.
-
kistusik
tag
Hali. Legutóbbi frissités óta megváltozott a tálca. Baloldalt a kis nagyító ikonból lett egy széles kereső sáv. Tálcát testreszabi aktivált windowsal lehet. Az a kérdésem, hogy ezt meg lehet valahogy kerülni? 😅🤔😜
-
King Unique
titán
válasz
makoss #104785 üzenetére
Ez az, amit linkeltem, de ebből nem derül ki, hogy nálad mi van. Vagyis a rendszerfájlok törlése után van-e Windows Update, korábbi telepítések, ideiglenes telepítési fájlok stb. törlési lehetőség, mint pl. ezen és ezen a screenshoton. Ha nincsen, akkor maradnak az egyéb lehetőségek, meg annak megállapítása, hogy pontosan mi és mennyi lemezterületet foglal, lásd az előző válaszokat.
-
makoss
veterán
válasz
King Unique #104766 üzenetére
Itt csak néhány MB van, nem sok: [link]
-
King Unique
titán
válasz
ridiculous #104781 üzenetére
Le volt már írva, hogy igen, az is egy működőképes opció. Sőt, az MCT eleve Microsoft tool, vagyis hivatalosan az az ajánlott függetlenül attól, hogy máshogyan is megoldható. A használata pedig különösebben nem bonyolult a telepítési adathordozó létrehozásánál sem, jobbára csak next-next-finish, lásd az alábbi leírást. Max. arra érdekes odafigyelni, hogy a megfelelő meghajtóbetűjelű eszköz legyen kiválasztva (lásd ITT), mert amúgy a pendrive-ok mellett USB HDD és USB SSD meghajtókat is alapértelmezetten kilistáz az MCT. Volt is aki pont erre faragott rá és véletlenül a külső vinyóra eresztette rá a pendrive helyett... Persze más, ilyen téren normálisabb programok, mint pl. a Rufus, biztonsági okokból emiatt ki sem listázzák az USB HDD és SSD meghajtókat, max. csak külön beállítás után.
Az ilyen AIO és társai telepítők meg nyilván más által megpiszkáltak, integráltak, vagyis nem éppen ugyanazok, mint ami a hivatalos weboldalról tölthető le az MCT-vel, vagy direkt formában. Jó esetben ugyan az előbbi is megfelelhet, de elsődlegesen nyilván inkább az utóbbi használata javasolt. Meg érdekes az előbbinél a 1903-as verzió esetében a 18362.325 buildszám, ami ez alapján az Insider változatnál van, ellenben a normál verziónál jelenleg 18362.295...
Ha az Enterprise-kiadás helyett Pro-kiadást akarsz telepíteni, akkor megoldható az is, a telepítésnél van választási lehetőség (ehhez hasonló) a kiadásoknál. Meg persze megfelelő licenc, illetve termékkulcs is kell a Pro-kiadáshoz, ha korábban nem volt aktiválva azon a gépen.
-
csixy
addikt
válasz
ridiculous #104781 üzenetére
Ha w10 enterprise van fent, akkor a w10 Pro telepítés nem fog automatikusan beaktíválódni csak abban az esetben, ha már korábban volt fent egy legális w10 Pro telepítés azon a vason, vagy be van égetve a BIOS-ba a w10 Pro kulcs , vagy van hozzá kulcsod.
-
ridiculous
aktív tag
válasz
King Unique #104780 üzenetére
Akkor elég ha az MCT-t töltöm le és azzal letöltöm a WIN-t és azzal ki is írom pendrive-ra?
Jelenleg Windows 10 Enterprise van fent, de Pro-t szeretnék telepíteni.(Ez van amúgy letöltve: Microsoft.Windows.10.AIO.64bit.Hun.Build.18362.325; de ha MCT-vel érdemesebb megoldani akkor hagyom ezt)
Kiírás nem bonyulult MCT-vel egy "kezdő" számára?
-
King Unique
titán
válasz
ridiculous #104774 üzenetére
Nem, nyilván nem szükséges az MCT használatához termékkulcs, max. telepítéskor, vagy utána az aktiváláshoz, vagy újratelepítésnél egyáltalán nem, lásd egy korábbi válaszban leírtakat.
Az MCT-vel letölteni tudod a W10 ISO-t és közvetlenül kiírni vele USB-s tárolóeszközre (pl. pendrive), vagy optikai lemezre (pl. DVD). Meglévő ISO-fájlt viszont nem, ahhoz vagy a Rufus, vagy a fájlmásolásos módszer kell, lásd szintén egy korábbi válaszban leírtakat. Egyébként meg az egy dolog, hogy van egy W10 ISO-d korábbról letöltve, de ha valami régebbi verzió, akkor nem sok értelme van azt telepíteni. Vagyis eleve az aktuálisat, azaz a 1903-as verziót (vagy esetleg a 1809-eset) kellene letölteni és azt telepíteni. Plusz nem kell variálni, az MCT-vel megoldható egyben a letöltés és a kiírás is, ahogyan a Rufus is tudja mindkettőt (letölteni is), vagyis vagy egyikkel, vagy másikkal célszerű megoldani.
(#104776) Paxker315:
Ha az MCT-vel tölti le az ESD ISO-t, akkor ahhoz eleve nem kell UEFI-NTFS kiírás, mivel azinstall.esd
fájl eleve kisebb benne 4 GB-nál. Ha a standard ISO-t tölti le, annál lehet nagyobb azinstall.wim
, de ott is pl. a 64 bites angol nyelvű ISO-nál, ellenben a magyar nyelvűnél már nem feltétlen. Meg ha nagyobb is, attól még lehet darabolniinstall.swm
fájlokra és utána már használható FAT32 fájrendszer is a pendrive-on. Valamint UEFI-s telepítésnél a telepítési adathordozón amúgy is a FAT16/32 fájlrendszer a standard, az NTFS-t korántsem minden hardver támogatja, ahogyan a Rufus UEFI-NTFS megoldása is van hogy csak kikapcsolt Secure Boot mellett használható. -
Cs1csó
titán
válasz
Ha már volt a gépen Windows 10 akkor nem kell semmi de ha nem volt akkor sem mert ráér aktiválni később is.
-
Paxker315
veterán
válasz
pedig a media creation tool nagyon jó! tegnap pont jól jött.
megvan pár perc alatt a win10 letöltése& rufusszal a bootolható usb elkészítése. Utána a telepítés ~ 20 perc
-
válasz
ridiculous #104769 üzenetére
Ha egy CD-re felfért a win10 telepítője akkor az egyértelműen hibás letöltés volt.
Ha mégis jó a letöltött iso, akkor biztos hibásan írtad ki, mert nem férhetne rá..Pendrivera: [link]
-
ridiculous
aktív tag
válasz
Cs1csó #104772 üzenetére
A Media Creation Tool letöltéséhez nem szükséges semmi serial?
Úgy értem hogy most is letöltött WIN van a gépen.Van egy Win10-em letöltve, azt is rá tudom varázsolni ezzel a progival egy USB-re?
Bocsi a sok hülye kérdésért, sose csináltam ilyet, mindig lemezről telepítettem.
-
Paxker315
veterán
nem hagyott el a hiba.
SATA&tápkábelt megnéztem, nem láttam böszmeséget. Minden driver (chipset, vga driver,..) friss. A rendszer nincs egy napos, teljesen letakarított lemezre került fel a friss win.
De a watchdog violation megmaradt.
én vagyok sete, vagy valami nem akar működni?
-
Cs1csó
titán
válasz
ridiculous #104771 üzenetére
Ezekhez a hibakódokhoz nem értek, de ha ez azt jelenti, hogy a CD sérült akkor arról nemigen fogsz Windows-t telepíteni. 1500 Ft-ért már lehet venni Pendrive-ot - egy 8GB-os elég - MS honlapjáról letöltöd a Media Creation Tool-t és a bedugott pendrive-ra készítesz egy boot-olható telepítőt és azzal telepíted.
-
Cs1csó
titán
válasz
ridiculous #104769 üzenetére
Próbáld meg Pendrive-ról telepíteni.
-
ridiculous
aktív tag
Hali!
Windows 10 telepítésnél adódott egy kis problémám.
Bootolnám a CD-ről és akkor nem a telepítő jön be hanem kék képernyő az alábbi szöveggel/hibával:Recovery
Your PC/Device needs to be repaired.
The operation system couldn't be loaded because the kernel is missing or contains errors.
File:\windows\system32\ntoskrnl.exe
Error code: 0xc0000605You'll need to use recovery tools. If you don't have any installion media (like a disc or USB device), contact your PC administrator or PC/Device manufacturer.
Ezt akkor írja ki amikor a CD-ről boot-olnék, a rendszer elindul.
Valaki tudna segíteni hogy tudnám ezt megoldani?
-
seger
addikt
Tudnatok mondani olyan progit, amivel egy ftp-ről tudnék 1 mappát szinkronizalni windows alatt? Ami csak változásokat töltene le?
-
King Unique
titán
válasz
makoss #104747 üzenetére
Az nem derült ki, hogy pontosan mit próbáltál, de pl. a lemezkarbantartónál értelemszerűen a rendszerfájlok törlését kell választani, ami a screenshoton is szemléltetve van. Aztán ott van a többi lehetőség is, ami az előző válaszban van leírva és linkelve. Plusz még szükség esetén akár pl. a PatchCleaner is kipróbálható további lemezterület felszabadításához.
Viszont a másik meg az, hogy előtte azt lenne célszerű lecsekkolni, hogy pontosan mi és mennyi tárhelyet foglal a C-n. Ehhez használható a gépházban a beépített tárhelyhasználat alkalmazás is, ahol részletesen meg lehet ezt tekinteni. Valamint SpaceSniffer, TreeSize, WinDirStat stb. programok valamelyikével szintén. -
King Unique
titán
válasz
Kátai #104750 üzenetére
Az, ami már többször is le volt írva, meg az imént más is leírta. Az utóbbinál max. annyi kiegészítéssel, hogy az MCT-vel is lehet közvetlenül pendrive-ra telepítési adathordozót készíteni, ahogyan az ISO-t letölteni már a Rufus is tudja. De ha számodra az általad említett megoldás a jobb, hát akkor csináld azt, a te dolgod.
-
válasz
Energie X #104757 üzenetére
Nekem se kellett újratelepíteni a Wint. Beraktam az új alaplapot, procit, RAM-ot, és a gép bekapcsolása után, megjelent a felírat, hogy frissítéseket keres, telepít, ez nagyjából 4-5 percig tartott, és utána simán felállt a rendszer, még a külsős cuccok is, mint pl. a DAC-om is működött azonnal.
Még annyit azért megléptem, hogy lefuttattam egy rendszer ellenőrzést a parancssorban (sfc/scannow), ez kiírta, hogy talált valami hibát, de egyben javította is, majd még egy géprestartot csináltam, és azóta is hiba nélkül teszi a dolgát. Ezen kívül, a másik két meghajtón van még 4-5, nagy terjedelmű játék telepítve( BF 5, BF 4, GTA 5, PUBG, stb), ezek is azonnal indultak.
Azt azért mindenképp javaslom, hogy ha eddig nem volt Microsoft fiókhoz kapcsolva a gép, azt célszerű előtte meglépni, hátha ez is segít valamit. -
Dayco
tag
Sziasztok.
A problémám nagyjából úgy indult, hogy frissíteni szerettem volna a windows-t a legújabb build-re, de az 25%-nál leállt, mondván, hogy egy biztonsági kockázatot jelentő driver miatt ő nem hajlandó feltelepülni, amíg nem frissítem az "AMD RAID Driver (SATA, NVMe RAID)"-et 9.2.0.127-re. Ott volt a link, kattintsak rá, és tegyem fel szépen manuálisan addig nem megy tovább, megvárja. Hát én fel is tettem gyorsan (a .inf-re jobb gomb telepítés) újraindítást kért.
Azóta viszont nem hajlandó a windows elindulni. BSOD: "page fault in nonpaged area"
Újraindul, "kísérlet a javításra" ami nem sikerül neki, indítási javítás, rendszer helyreállítás sem megy.Próbáltam már parancssorból a "chkdsk /f /r" és a "sfc /scannow" parancsokat de ez sem segített.
Nem indul el se csökkentett módban, se hibakereséssel, se sehogy.Aztán most a szívemhez kaptam, mert rádöbbentem, hogy a laptopomon - HP 2GH72EA (15-cb006nh) - nincsen is semmi AMD-s cucc!!
(csak erről elfelejtkeztem a kapkodásban - ja és ő meg miért akarta hogy ezt tegyem fel jól??)
Úgyhogy most itt tartok, feltehetőleg a probléma az, hogy az Inteles sata/nvme/raid driver helyett AMD-s lett feltelepítve, de a windows még csökkentett módban sem hajlandó elindulni hogy töröljem vagy valami, és itt most így elakadtam.
Ennek a megoldásában kérném a segítségeteket!
Előre is köszönöm! -
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Win 10 1903 tiszta telepítés közben a Microsoft fiókba kéri a bejelentkezést, nekem nem volt még, mindig kihagytam ezt a lépést, de most nincs ilyen, csak új fiók, bejelentkezés, illetve alul valami offline bejelentkezés. Melyikre kell menni? Igazából azt nem akarom, hogy után mindig jelszót kérjen indításkor.
Üdv: Fishor
-
Sziasztok!
Egyik ismerősöm szeretne venni egy új gépet. A jelenlegin Windows 10 Pro OEM van (AMD Athlon II). Az új gép intel i3 lenne. Van rá mód, hogyha az SSD-t átesszük, veszünk egy új 10 Pro OEM licenszet ne kelljen újratelepíteni a gépet, vagyis megmaradjanak a beállítások? Egyszerűbb lenne ha csak a drivereket kéne frissíteni és a matricán lévő kódot megadni a gépházban...
-
xy.zsolt
őstag
Kérdés: Most váltottam, 1903ra....ilyenkor törlitek az előző verziónál felgyülemlett (300GB) biztonsági mentéseteket...és rögtön csináltok egy frisset?
-
Kátai
senior tag
válasz
King Unique #104736 üzenetére
Kissé összezavarodtam.Most akkor melyik módszer a rendes tiszta telepítés?
-
Paxker315
veterán
-
makoss
veterán
válasz
King Unique #104746 üzenetére
Valamit javult a helyzet, de még igy is 55 GB a foglalt terület
-
King Unique
titán
válasz
makoss #104745 üzenetére
Itt egyrészt inkább a lemezkarbantartó futtatását és az egyéb lehetőségeket kellene megpróbálni a lemezterület felszabadításához. Meg szükség esetén pl. a hibernálást kikapcsolni, ha nem használod, a lapozófájl méretet kisebbre állítani, ha túl sokat foglal, stb. Az SD-kártyára meg a személyes, illetve a letöltött fájlokat pakolni, ha azok jelenleg a C-n vannak és nagy tárhelyet foglalnak. Egyébként meg nem lehetetlen egy bruttó 64 GB-os háttértáron elférni, másnak 32 GB-oson is sikerült (példa). Meg nekem is van olyan telepítésem, ahol kb. 60-65 GB körüli a rendszerpartíció (C) és csaknem majdnem a fele szabad, pedig több funkciófrissítést is megélt.
-
makoss
veterán
Üdv!
Már kevés nekem ez a 64 GB tárhely a Chuwi HI10-es tabletemen amin win 10 van, legutóbb a windows frissités sem települt fel épp e miatt.
Van egy 64 Gigás micro SD kártyám, hogyan lehetne beállitani azt, hogy az SD kártyára mennyen minden frissités? -
King Unique
titán
válasz
rushty #104742 üzenetére
Az mondjuk annyira nem meglepő, ha egy összesítő frissítés telepítése után restart kell, ahogyan más Windows rendszereknél szintén. Viszont egyrészt ezekből van havonta általában max. 1-3 db, ami azért havi szinten nem annyira sok. Másrészt a 10-esnél nemcsak a 18 órás aktív időszak használható a restart késleltetéséhez, hanem az egyéni újraindítási időpont is beállítható, amivel majdnem 1 héttel (!) lehet eltolni.
Aztán főleg HDD-nél az szintén nem, ha átmenetileg magas a lemezkihasználtság és emiatt akad a rendszer. Vannak erre a rendszeren belül különféle megoldási javaslatok (példa), de az erőltetett kikapcsolások és letiltások helyett szvsz érdemes inkább normális rendszermeghajtót tenni alá, lásd a már említett SSD-t. Sőt, van hogy pusztán önmagában az SSD már megoldja az ilyen irányú sebességproblémát és az előbbi letiltásokkal sem kell szórakozni.
Ha kevés a RAM, akkor meg a 32 bites Windows használata is megfontolandó. De 3-4 GB-nál már mehet akár a 64 bites is, meg ha van rá lehetőség, akkor nyilván akár többet is lehet, javasolt rakni a gépbe a felhasználástól függően.Kifejezetten gyenge hardveres konfigurációkra akár a 7-esre épülő Windows Thin PC is opció lehet. Vagy inkább egy desktop Linux, ha megfelel az utóbbi is és nem feltétel a windowsos szoftverkörnyezet.
-
rushty
őstag
válasz
VIPowER #104741 üzenetére
Köszönöm, nézelődök. Kíváncsi vagyok milyen terhet (jelenleg mindenképpen) lehet lehántani róla.
Ha nem állítok utána (rendszeresen) még az is előfordulhat, hogy újraindul, mondván (max.!) 18 órás aktív időszakot lehet beállítani.
Vannak otthagyott idők, de a 18-nál többet megy a gép. Ne kívülről jöjjön már az ütemezés...
Gondolom ez a 10 óta van, hogy felhőben van meg a rendszer...Memória fizikailag 4GB van összesen a gépben. Dualban 2 és 1, 1. Ami 3-at ér már biostól.
Lebutított 7 amúgy is kéne még gyengébb konfighoz.
-
King Unique
titán
válasz
rushty #104738 üzenetére
A frissítés, az azzal kapcsolatos konfigurálási és halasztási lehetőségek témája egy másik válaszban nemrég részletezve volt.
Egyébként meg kissé gyengus a hardver, manapság már 4 GB RAM kb. alap, meg rendszermeghajtónak a lassú, pláne 2,5"-os HDD-k helyett SSD, amely utóbbi manapság már egyáltalán nem számít akkora extrának. Ha kevés, vagy szűkös a RAM, akkor meg annyira nem meglepő, ha jobban tekeri a háttértárat a Windows. Ahogyan HDD-nél az sem, ha jobban beakad emiatt, ellenben SSD-nél már jóval kevésbé téma, meg az alapból jóval gyorsabb és maga a W10 is az lesz tőle. -
Cs1csó
titán
válasz
rushty #104738 üzenetére
Figyelj, ha rendesen fel van telepítve lefrissítve a rendszer és napi fél órát - órát magára tudod hagyni bekapcsolt állapotban - nekem órákat megy - akkor magának megcsinál mindent és kész.
Nemrég figyeltem - van egy CPU kihasználtság mérő programom az asztalon - és az mutatta, hogy nagyban folyt a karbantartás megmozdítottam az egeret és azonnal abba is hagyta felfüggesztette azt, egy fél óra múlva otthagytam a gépet és a karbantartás lefutott kb. 10 perc alatt.Röviden: nem szoktam ilyen problémába ütközni mint amibe te. Érdemes lenne venned egy SSD-ét, 6-9k körül már kapható 120-240GB-os, ha van HDD a gépben akkor az az adatoknak elég a programoknak pedig egy 120GB-os is elég a 240GB-os ár/érték arányban jobb csak 3k-val drágább mint a 6k-s 120GB-os de 2x akkora. Ezzel kb. 30%-os gyorsulást érnél el főleg a programok indulása, a rendszer indulása, és a böngészés lenne látványosan gyorsabb, fürgébb.
-
rushty
őstag
A lan kihuzasan kívül milyen lehetőség van arra, hogy minden service update joegtudja okossagot kilőni?
Disk usage 100% ha bezárok bármi programot. Teljesen élvezhetetlen, közben is folyton megragadja a lehetőséget a nem tudom milyen hatterfolyamatok.
Igazából megelégedni egy sallangmentes 7-tel is, sőt,
de ha már ez van fent, akkor most amit lehet optimalizálni a 3GB, 7200rpm-hez.(1903 build van a gépház uzenetben, de nem rakta még fel, olyan 1803-as lehet.)
-
válasz
uriember #104735 üzenetére
Nyilván ha nem a boot pendriveos tiszta telepítést választod a particionálatlan helyet kijelölve célként, akkor megtartod az esetlegesen hibás v felesleges elhibázott múltbéli csontvázakat is a gépedben amikre később rácsodálkozol és gondot okozhatnak. És semmi előnye annak, nem gyorsabb nem jobb, de megőrzi a szekrényben a csontvázakat..
-
King Unique
titán
válasz
Kátai #104733 üzenetére
Az MCT-nél is eleve van választási lehetőség arra, hogy mit akarsz megtartani. Ha semmit (nothing), akkor általában kiválasztható (újabban ilyen) pl. az alaphelyzetbe állításnál is, hogy mely meghajtók legyenek törölve. De alapértelmezetten rendszerint csak a C lesz. Ha pedig nagyon biztosra akarsz menni, akkor előtte nyilván célszerű mentést készíteni az adatokról, különálló fizikai meghajtót leválasztani (lehúzni), stb.
Egyébként a kiválasztott módszer nem a klasszikus tiszta telepítés külön bootolt telepítési adathordozóról, mint már említve volt. De ha számodra egyszerűbb, szimpatikusabb és megfelel ez az MCT-s megoldás, akkor csinálhatod nyilván akár így is.
-
Kátai
senior tag
válasz
King Unique #104728 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat.
-
törölt tag
válasz
Gallac #104718 üzenetére
Aero kinézet hiányzik? Annyira nem néztem utána, deviantart.com-on vannak nosztalgia barkácsolások. Viszont nem ajánlom a vesződést ezzel. Úgyis összegabalyodna a rendszerrel és évente 1-2 új Win10 verzió frissítése kihúzza a régi szőnyeget és leteríti az újat, valószínűleg folyton újra kéne állítgatni. A Win10 UI magától gyárilag is eléggé zavaros
és sokféle design kavarodik benne összevissza, ezért felesleges még külső programmal is fűszerezni.
-
King Unique
titán
válasz
Kátai #104727 üzenetére
De, elvileg az is jó lehet, meg ez a Refresh Windows Tool a leírás alapján lényegében és végeredményben kb. ugyanazt csinálja, mint az MCT, vagy a gépházban az alaphelyzetbe állítás. Viszont ez nem az a klasszikus tiszta telepítés külön bootolt telepítési adathordozóról, ami említve volt.
Ezért is volt kérdés, hogy pontosan mit akarsz.
Az indok meg nem egészen világos, mivel ha pendrive-ról csinálsz clean installt, annál nem feltétlen kell a teljes lemezt törölni, elég csak a Windows rendszerpartícióját (C) és a rendszer számára fenntartott kisebb partíció(ka)t, ellenben az adatpartíció maradhat érintetlen.
Az aktiválás meg eleve nem téma, ha egyszer már telepítve és aktiválva lett azon a gépen a W10, vagy gyárilag W10-zel előtelepített, lásd pl. az ebben és ebben a válaszban leírtakat. A Microsoft-fiók meg akkor lényeges az aktiválás szempontjából, ha külön ahhoz lett társítva a digitális licenc a gépházban, ellenkező esetben viszont az sem téma, meg értelemszerűen helyi fióknál is újraaktiválódik egy újratelepítés után a rendszer. -
Kátai
senior tag
válasz
King Unique #104725 üzenetére
És amit linkeltem vagy a másik lehetőség sem jó?Amúgy ezt választanám,mivel két partícióm van a merevlemezen,egy csak a rendszernek a másik meg minden egyéb.Az aktiválással amúgy nem lesz gond?Olvastam,hogy mivel az enyém digitális licenc,így csak elég utána bejelentkezni a Microsoft fiókommal.
-
King Unique
titán
válasz
Kátai #104721 üzenetére
Először azt kellene eldönteni, hogy tényleg a standard tiszta telepítést akarod-e a 0-ról, vagy esetleg inkább egy MCT-s (példa) / külön telepítőmédiás rátelepítést javítás jelleggel, netán a gépházban lévő alaphelyzetbe állítást. Ha az előbbit, azaz teljesen a 0-ról, akkor nem meglepő módon kiírod a telepítőt pendrive-ra, majd arról bebootolod és a korábbi partíciók törlése után telepíted a Windowst a szabad területet megadva telepítési célnak, ennyi. Bővebben: [link], [link].
-
Fishor
senior tag
-
válasz
Kátai #104721 üzenetére
Szerintem első körben próbáld ki úgy, hogy macriummal lemented a winfos partíciót/kat (programok stb minden meglegyen) és készítesz egy rendszer frissítést. Én így úsztam meg egy telepítést nemrég. Aztán ha nem lesz minden rendben, még mindig telepíthetsz egyet nulláról.
-
Kátai
senior tag
Tiszta telepítést szeretnék,mi a legegyszerűbb módja?EZ jó lehet,vagy a >minden beállítás>helyreállítás>további helyreállítási lehetőségek>újratelepítés is elég?Egyéb bevált megoldást is szívesen fogadok.
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Mi lehet az oka, hogy, Win 10 miután frissítette magát a laptopomon a chrome utána nem működött jól. Nem vagy csak nagyon sok idő után tölti be az oldalakat. Volt ERR_timed_out, err_network_changed stb hibaüzenet, de többnyire csak 1-2 oldal volt amit stabilan betöltött. Újratelepítettem a rendszert 0-ról egy régebbi win 10 pro verzióra, utána jó lett, majd amikor frissült, megint rossz lett. Most visszaállítottam a korábbi frissítés előtti változatot, és letiltottam a win update-et, de nem hiszem el hogy ez az egyetlen megoldás van, hogy a chrome működjön rendesen, már csak azért sem, mert az asztali gépemen minden tökéletes. Próbáltam googlen a hibaüzenetekhez tartozó helyreállító megoldásokat, de nem lett jó sehogy sem.
Üdv: Fishor
-
Taci
addikt
válasz
Gallac #104718 üzenetére
Újratelepítéssel.
Amúgy lehet, pl. így: [link]
Viszont ahogy a videó elején is írja, csak saját felelősségre. Én sem próbáltam, nem is akarom, nincs is tapasztalatom vele, szóval tényleg csak akkor telepíts ennyi és ilyen programot, ha nagyon elszántan ezt a külsőt akarod - és persze ha nem találsz neten (Google a barátod) egyszerűbb megoldást.
-
Gallac
senior tag
Sziasztok!
Windows 10 oprendszerre lehet varázsolni Win 7 külsőt valahogyan?
-
-
válasz
uriember #104713 üzenetére
Doky586:
Ahogy írtam,ez egy házimozi erősítő és TV kombó.
Nem monitorra van rákötve,hanem egy 60"-es LG tv-re.
Ha nem PC->AVR->TV a sorrend,hanem közvetlen a tvre dugom,akkor jó,de onnan meg ugye az avr-be ARC-n/optikain csak a DTS/DD mag jön vissza az erősítőbe,a veszteségmentes hang (DD True HD,DTS HD Master Audio) nem,az csak akkor ha a pc-t dugom rá az erősítőre.
Ha összébb tudnám húzni egy kicsit a képet,lenne jó kép is,meg hang is. -
-
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom amire nem találok megoldást.
A gépem rádugtam az AVR-emre,hogy filmezésnél legyen veszteségmentes hangom.
Az avr-em 4K/60Hz kompatibilis,mégis a gép bármilyen felbontásán levág a képből egy kicsit,a legkevevesebbet a max 350%-os nagyításnál,de még így is levág.
Közvetlen TVre dugva nincs ilyen.
TV-nincs képmódosítási lehetőség,az avr meg elvileg csak átengedi a jelet a tv-nek.
A windowsban (win10 pro) van olyan lehetőség mint pl konzolnál,hogy lehet változtatni a képméretet és kicsit összébb húzni?
Mert sehol sem találtam ilyen opciót.
Az alábbi képek 3840 x 2160 felbontáson 225%-os nagyításon készültek,amit ugye a tv is tud,meg az avr is. -
Paxker315
veterán
Na, most találjam ki, mitől van kékhalál "dpc watchdog violation" leírással.
-
xy.zsolt
őstag
Most töltődött le teljesen a 1903....izgulnom kell-e még, hogy gebasz lehet a drivereimmel?...ugye csinált előzetes felmérést és nem töltené le ha nem lenne minden oké!?
-
phoenix64
őstag
válasz
King Unique #104704 üzenetére
Igen, közben sikerült már. Csak simán egy shrink kellett 100 megára az efi partíciónak.
-
King Unique
titán
válasz
phoenix64 #104702 üzenetére
Létrehozni értelemszerűen akkor tudja, ha van megfelelő méretű nem lefoglalt (unallocated), azaz particionálatlan lemezterület. Amit pl. a kötet zsugorításával lehet kreálni, meg akár parancssorban is. Ha megnézed a linkelt leírást, akkor annál szintén volt a meglévő rendszer számára fenntartott partíciók törlése után. Ellenben esetedben vélhetően nincsen, vagyis úgy nem meglepő a hibaüzenet...
Vagy másik megoldás a már említett újratelepítés megfelelően kivitelezve. Vagy ha nem opció, akkor esetleg egy rátelepítést megpróbálni és létrehozni valahogyan a telepítővel újból a rendszer számára fenntartott partíciókat. -
norba69
senior tag
válasz
betyar1974 #104699 üzenetére
Még működhet az is, hogy mobil rack-ba teszed a rendszerlemezt, és kettőt használsz.
Alapból a rendes gazdinak egy 2,5" ssd, amikor meg jön a telepítgetős fazon, akkor ssd ki, neki fenntartott 5400 rpm laptopwinyó be, és azt csinálhat amit csak akar. Távozása után ssd vissza, és mintha mi sem történt volna.
Megúszható 10 E-ből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- iKing.Hu - Nubia Z60S Pro - Cyan - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest