- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
poli27
veterán
válasz
Dragon3000 #105099 üzenetére
Nekem is jó lett...
-
quailstorm
félisten
válasz
Kékes525 #105013 üzenetére
Most frissítettem 1903-ra a frissítési segéd nevű alkalmazással, és itt kérdés nélkül felrakta, így szembetaláltam magam a nem működő kereséssel.
Vezérlőpultban látszik, nézzük az eltávolítást.Egy részletes angol cikk a problémáról.
Reddites adalék.
Kajak ott száll el, hogy nem küldheti a kémkedést a Bingnek?Update uninstall után újra van start menü. Igen használok O&O Shutup10-et és a webes keresés le van tiltva.
Egyébként a frissítés telepítése után mindegy mit kapcsolsz vissza O&O-ban, jobb nem lesz tőle. -
válasz
Dragon3000 #105095 üzenetére
nem találja meg hálózat felderítéssel a másik gépet
Csak a samba 1 tartalmazott tallózást, de ugye a biztonsági hibák miatt letíltották. Viszont a saba 2 és 3 már nem tartalmaz tallózáskezelőt, ezért sem működik. Persze az MS majd megoldja okosba, most nem jut eszembe a neve a szolgáltatásnak, de az is elég bizonytalanul működik(vagy sehogy).
Én már mindent próbáltam, de még egy épkézláb stabil, mindennap ugyanúgy működő szolgáltatást/megoldást nem találtam. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
poli27 #105094 üzenetére
Ha sehogy nem megy csatold fel hálózati meghajtóként. Ma újra raktam a wint a gépen és bármit állítok, nem találja meg hálózat felderítéssel a másik gépet, ami előtte ugyanezzel a rendszerrel ment, de a hálózati meghajtóként való felcsatolás működik, az elérési útvonalat szépen végig pötyögtem és kész.
-
poli27
veterán
válasz
cigam #105092 üzenetére
van 2 gép, az egyik szerverként non stop megy itthon, annak van megosztva a tartalma a hálózaton.... sima hálózati megosztásként (samba) namármost működik gond nélkül hetekig hónapokig, aztán jön egy update, és nem látható a hálózati megosztás a másik gépen, és pl most hiába próbálom megcsinálni sehogy se látszik a megosztott mappa tartalma a hálózaton... és jó volt a legutolsó nagy szervízcsomagig... nem értem miért kell ezt csinálni folyamatosan...
-
-
King Unique
titán
válasz
Itachi82 #105088 üzenetére
Igen, ha a képen alul szemléltetett MCT-vel, akkor mindig eleve az aktuális verziót tölti le, ami most a 1903. Ha direkt módon letöltve, akkor a 1903 mellett jelenleg még a 1809 is elérhető. Egyébként meg mindkét esetben ehhez hasonló módon eleve több kiadás közül lehet majd választani a telepítésnél, alapértelmezetten nincs olyan, hogy csak Pro ISO.
-
Itachi82
aktív tag
Csá all!
Innen ha le szedem a Windows 10 Pro-t, azt lehet tudni milyen build? (pl.: 1903) -
törölt tag
válasz
DrDobos #105084 üzenetére
A szélénél nem engedi méretezni az ablakot? Tab gombbal ki tudod tölteni azért, három mező lehet:
email
password
password (valószínűleg a jelszó megerősítése lehet amit nem látsz)és ezután aktívvá válhat a finish gomb
szerk.: jobb ötlet ugrott be, a manualban vagy a honlapján bizonyára szemléltetve van az aktiválás menete, ott nézz körül hogyan is néz ki valójában ez az ablak
-
DrDobos
őstag
Hali!
Szeretném az autóm naviját frissíteni. Be kellene írnom ide az adataimat, de nem lehet látni mit kér, ezáltal a Finishre sem tudok kattintani.. próbáltam hogy az email alatt a password van, de még alatta is van valami, de azt nem látom és hiába írok be valamit, nem tudok rányomni a Finishre. Van erre valami megoldás? (a közpéső ablak) -
ph2012
senior tag
Sziasztok.
Korábban kikapcsoltam a belépési jelszó és PIN kódot és ma módosítottam a számítógép nevét. Most belépéskor két név van és kéri a jelszót és a PIN kódot. Hogy kell beállítani, hogy csak egy gép legyen belépéskor és ne kérje a jelszót és a PIN kódot?köszi.
-
törölt tag
válasz
peterattila #105065 üzenetére
Ehhez már Mulder és Scully kell. Rákeresni se tudok így a problémára. Víruskeresés, adwcleaner volt? Lehet memória gond?
Egyszer volt olyan illetőnél középső klikkre új fül helyett Home gomb viselkedés lett, azt hamar kiderítettük valahogy ő átállította az egér szoftverében. -
Cs1csó
titán
válasz
bacsis #105075 üzenetére
Passz, de előbb csináld meg amit írtam: MS oldaláról MCT-vel egy legalább 8GB-os pendrive-ra készíts a 1903-as build-del egy telepítőt és arról boot-olva telepítsd fel. (ha a telepítésnél eljutsz oda, hogy hova telepítse akkor töröld a korábbi Windows partíciót a kisebb 100MB-osat is, addig amíg egyben nem látod az egész partíciót.
-
Dayco
tag
Helló,
Erre valakinek van esetleg bármilyen megoldási javaslata/ötlete/tippje/trükkje vagy akármi???
Röviden: Nagy valószínűséggel a SATA/RAID/NWMe Inteles driverek frissítése során AMD-s került telepítésre (a windows "parancsára", azóta a rendszer nem indul, csökkentett módban vagy hibakereséssel sem. Helyette BSOD: Page Fault In Nonpaged Area. Az indítási javítás sem tudja helyrehozni. A gép: HP 2GH72EA
Ilyesfajta problémamegoldásban nem tartom magam analfabétának, de most elakadtam.
Egyáltalán hogyan vághat így szét 2020 hajnalán egy hibás driver egy jól működő rendszert?Köszi bárkinek akinek van ötlete...
-
Kékes525
félisten
válasz
A redditten megoldották a problémát. Lásd az előző hozzászólásomban a reddit linket. Onnét idézem:
"4wh457 5 points ·21 hours ago· edited 15 hours ago
I created a batch script to easily remove the cache folder and replace it with one ripped from a clean 18362.295 install.
This is what it looks like in action: https://streamable.com/skzcf
I tried to add as many checks as possible and spent many hours testing this under various conditions to find and fix potential bugs to make sure nothing goes wrong. In any case if something does go wrong you can revert the changes made by this by running sfc /scannow. If the problem returns for some reason and the script is still telling you the fix has already been applied (even though it should detect when the problem returns for example after running sfc) you can create an empty text file named force.txt and place it in the same folder with the script to bypass the checks and force it to run even if the fix has already been applied once and/or it detects the included files aren't intact.
You can download it from here: https://drive.google.com/uc?id=18udlbgBakZO-9uEuzkh5gq-uKykWugT7&export=download
Extract it to a location that doesn't contain any special characters such as your Desktop. A folder named "New Folder (2)" for example wont work."
Én nem próbáltam ki, megvárom míg a WU magától telepíti. Akinél esetleg jelentkezett a hiba próbálja alkalmazni a scriptet.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Win10 -em valami extra dolgot produkál.
417.35 nvidia driver /csak driver/ volt fent. 436.02 re frissítettem egy játék miatt hátha az a baja /de bug volt/ , de az a driver hibásan működött /oldalra tolta néha a képet/ ezert felraktam a 436.15 ami igen sok problémát okozott /nem kapcsolt ki a gép/
Ezért töröltem sefety módban. Majd normál módban vissza raktam a 417.35 -t. A hibák megszűntek, DE
Gondolom valami beállítás elment mert a fekete teljesen fekete, a fehér teljesen fehér, az asztalom mégis olyan mintha homály lenne rajta. Nem tudom, hogy a színek, vagy mi változott, de homályos az asztal. A játékokban nem veszem észre, csak az asztalon. Ettől függetlenül lehet a játék is csak annyira nem tűnik fel. Nem tudom, nem vagyok szaki.
A színek se biztos, csak ötlet. A homályosság ami tuti, és hogy nem a fekete fehér a gond.
Mi lehet az ami előállítódott? -
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
King Unique #104933 üzenetére
Üdv ismét !
Időközben meglett a megoldás, nem a W10 hibája volt, hogy eltűnt az alvó mód a rendszerből.
Végigfutattam az általad javasolt dolgokat, meg még jó párat, amit találtam a neten és hihetetlen, de BIOS probléma okozta (nem, nem csak a Béta F42a, hanem ugyanez volt az F41 stabil BIOS-al is).
Éltem a gyanúperrel, úgyhogy visszaflasheltem szépen a lapom BCKUP_BIOS chipjét F41-ről F40-re, restart, default betölt, pár dolgot beállítottam, újraindít, és voá-lá, megjött az alvó mód és vele együtt a C state-k is.
-
Srácok! A Windows 10 RS5 és a Windows 10
RS619H1 között történt valami hardveres igény megnövekedés?
Adott egy Dell E4300-as laptop, Core2 P9400 proci van benne.
Adott egy aktuális 1903-as Windows10 telepítő ami tök szépen települt Core i szériás laptop(ok)ra....
Ugyanezt a telepítőt próbáltam felrakni a fentebb írt laptopra de a telepítő indulása közben kékhalál IRQL Not less or Equal hibaüzenettel..
Fogtam egy ezer éves TH1-es telepítőt, ami gyönyörűen bebootolt a kis P9400-as procis Dell-en. Ezt szépen fel frissítettem, majd milyen érdekes, "csak" RS5-re upgradelődöttazaz olyan mintha az aktuális Win ver. nem menne már kór2-őn?!
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Akár vírus is lehet. Vagy memóriahiba. Esetleg ha alaphelyzetbe állítanád? Lehet a frissítés kavart be. Bad sector van a HDD-n?
-
válasz
-
Mozaart
aktív tag
válasz
King Unique #105052 üzenetére
Nagyon Köszönöm. Ha időm engedi és energiám lehet teszek vele pár kört. Köszönöm!
-
*Ropi*
félisten
válasz
stickermajom #105063 üzenetére
A kábel nem sérült?
-
peterattila
aktív tag
válasz
cigam #105061 üzenetére
Ezt sem tudom megnézni, minden ablak -legyen az bármi - az alapállpotába ugrik és tovább sehova. Közel 30 éve van gépem folyamatosan, számtalan különböző oprendszert használtam már, de most teljesen tanácstalan vagyok. Lemezellenőrzés hibátlan, maga a gép egy Athlon 200GE, rx460 vga, ssd. A 9 éves lányom gépe, csak a Fortnite külső program. Youtube és ez, semmi más. Csak Ő használja, természetesen nem adminként. Összesen 4 családi acc van a gépen, próbaképpen beléptem mindekihez, mindenkinél ugyanezt csinálja.
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Esetleg van ötletetek arra, hogy a színprofil beállításoknál miért nem tudom kiválasztani a külső monitort? Volt egy reinstall, most akartam beállítani a monitorhoz tartozó fájlt, de egyszerűen hiányzik a listából. Előtte tökéletesen működött 2 évig. 1903, összes patch telepítve.
Ami érdekes, hogy eszközkezelőben sem mutatja a monitorok között, de amúgy tökéletesen működik, illesztőprogram friss.Dell 2417PH, és egy Lenovo T460, dokkolón keresztül displayporton összekötve. A 1903-ban behozott színprofil bug lenne?
-
törölt tag
válasz
peterattila #105058 üzenetére
Még amit nézz meg hálózattal minden rendben és nem szedtél be valamit? Hardverrel is minden oké?
-
válasz
Eseménynaplóban nincs semmi gyanús? Milyen programok vannak telepítve? Lemezellenörzés(smart adatok) minden rendben?
-
törölt tag
válasz
Elég egzotikus bug
rákeresve a legfurcsább javaslat egyeseknél fix háttérkép beállítása és automatikus szín kikapcsolása megoldotta
-
peterattila
aktív tag
Sziasztok! Segítséget kérek, mert én már kifogytam a tudásból. Adva van egy gép, windows 10 naprakészen. Pár napja nem jól működik, a jelenségek: fájlkezelőben bárhova kattintok, mindig visszaáll alap ablakra (hiába kattintok a C-meghajtóra, semmi reakció). Edge, FF elindít, bejön a kezdőoldal, onnatól sehova tovább. Hiába kattintok bármelyik linkre, villan mintha töltene, de semmi. Marad a főoldalon. Áruház dettó, bárhova kattintok, marad a főképernyő. Amit eddig csináltam: lemezellenőrzés, sfc /scannow hibát talált (ami önmagában érdekes egy majdnem friss telepítésnél). Oké, dism ráengedve, javította, hurrá. Ez volt egy napig, ma újra kezdte. Jó, hibaelhárítás, viszzaállítattam alap állapotra, minden program törlésével. Hurrá, elmolyolt egy ideig. Működött egy napig. Hogyan tovább? Marad a reinstall?
-
-
King Unique
titán
válasz
ph2012 #105053 üzenetére
Ahogyan már említették, ott a gépházban a reset, magyar nyelvű verzióban az alaphelyzetbe állítás lehetősége, lásd az alábbi leírásokat.
Windows 10 - Gép alaphelyzetbe állítása, minden elem eltávolítása
How to reset your PC removing everything on Windows 10Ha Windows 10-zel előtelepített a laptop és vannak gyári recovery partíciók, amelyek tartalmazzák a gyári képfájlt, akkor szokott lenni 3, ún. factory reset lehetőség is a gyári állapot visszaállításához. Meg egyes laptopoknál akár külön nyomógomb ilyen célra (példa).
Vagy következő lehetőség akár a clean install, azaz újratelepíteni a W10-et külön telepítési adathordozóról (pl. pendrive) bootolva a telepítőt, előtte / közben törölni a korábbi telepítést, stb. -
ph2012
senior tag
Ha a laptopot el akarom adni amin Windows 10 Home van akkor hogy kell gyári állapotba visszaállítani a Windows 10-et?
Köszi. -
King Unique
titán
válasz
Mozaart #105037 üzenetére
A frissítéseknél a konfigurálási, halasztási, saját felelősségre akár letiltási lehetőségekről egy másik válaszban volt szó nemrég. A Home kiadásnál viszont korlátozottak a lehetőségek, de ha nagyon muszáj, akár annál is megoldható helyileg, vagy egyéb módon.
Egyébként meg lehet nem ártana pl. egy BIOS update sem, mert ez a telepítésnél / upgrade-nél folyamatosan újraindul állapot nem éppen normális. Meg ha a szervizben annyi a tudomány, hogy visszaállítanak / újratelepítenek (?) egy régebbi verziót, majd letiltják a WU-t, akkor azért nem feltétlen érdemes újra fizetni, mert akár te magad is meg tudod oldani. Valamint lehet nem ártana a 1903-as verzióval egy "tiszta" telepítést sem kipróbálni, ha pl. csak a közvetlen, gépházból indított funkciófrissítés nem megy, produkálja az állandó újraindulást. A jelenlegi 1803-as verziót pedig akár le is lehet menteni (pl. így / így), amiből utána 1:1-ben visszaállítható, ha esetleg az előbbi nem jönne össze.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
krisztianAMG #105048 üzenetére
(Csak halkan merem mondani: ha meg van a W7 legális gyári kódja, akkor próbáld meg szűzen telepíteni a W10-et a Microsoft oldaláról, és aktiválni a W7 kód bepötyögésével. Általában sikerülni szokott).
-
King Unique
titán
válasz
Újra visszatérő kérdés ez, de a válasz újfent ugyanaz: hivatalosan már rég nincs erre lehetőség, de technikailag akár még manapság is működhet (kipróbálod). Egyébként pont nemrég volt téma, lásd az ITT leírtakat. Vagyis upgrade sem feltétlen kell, hanem mehet közvetlenül a 7-es kulcsával a 10-es telepítése, értelemszerűen a megfelelő kiadást telepítve.
-
Cs1csó
titán
válasz
De ha OEM Windows 7 van a gépen - tehát géphez kötött a licenc - akkor fogd telepíted simán tisztán a Windows 10-et - lehetőleg hasonló kiadásút vagy amiben több is van pl. Home Premium - Home, Professional - Pro - és saját magát fogja aktiválni. A telepítésnél van egy rész ahol kódot kell megadni ott lépj tovább nem szükséges.
RETAIL kulcsnál, telepítés során jön egy rész ahol meg lehet adni a kódot ott megadod és úgy is jó lesz.
-
krisztianAMG
senior tag
Már nincs lehetőség ingyenesen upgradelni Windows7-ről 10-re?
-
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Mozaart #105040 üzenetére
Annyit sikerült elérnem, hogy írtam egy parancssort vagy hogy is hívják:
Ha futtatom rendszergazdaként le is állít mindent is. Csak azt nem tudom, mikor fogja magát és állítja vissza a 10-es magát..stop-updates.bat:
sc config wuauserv start= disabled
net stop wuauservsc config bits start= disabled
net stop bitssc config dosvc start= disabled
net stop dosvcpause
-
Mozaart
aktív tag
válasz
pusszycat #105042 üzenetére
Erről már hallotam pár éve. De elengedtem akkor. És ilyenkor a képfájl mindent is tárol? Vagy hogy kell elképzelni? Minden kis beállítást, mind programoknak mind rendszernek? Még a hátteret is?
Mert akkor lehet előbb vagy utóbb ha egy új asztalihoz kerül a sor készítek egyet, addig meg kihúzom ezzel a lapival.
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Alveus #105039 üzenetére
Nem fogok, most teljes tiszta telepítést csinálni. Nincs rá időm, hogy mindent újra beállítsak rajta.
Éppen ezaz, ha hagyom hogy lefríssitsen, megint beakad lehet megint a telepítés.Tegnap töröltem a Frissítéseket: C:\Windows\SoftwareDistribution\Download
És most végre a Gépházban az Update, nem azt írja hogy Újraindítás szükséges, hanem hogy "Frissítések keresése" valószínű most fogta fel valahogy, hogy én kitöröltem az előkészített Update csomagot.Egy kérdésem van márcsak, van-e mód hogy Végérvényesen letiltsam a "wuauserv" szolgáltatást egy jogtiszta Windowson.. Ezzel a lapival csak szívok..
Köszönöm!
-
Drag77
senior tag
válasz
Nyethuszar #105034 üzenetére
-
Mozaart
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom, jó helyen kérdezek-e, de majd max. áttesztek másik topicba.Adott egy HP8560w Workstation lapi és adott egy jogtiszta Windows 10 Home.
A májusi build csomaggal (1903) telepítés közben a laptop folyamatosan újraindult, újra és újra telepíteni akarta a buildet. Bevittem szervízbe ahol letörölték ezt a build-et, most 1803 van. Le is tiltották szolgáltatásban az Update-tet. De.
Véletlen rányomtam arra, hogy "Frissítések keresése" és aktivizálta magát a frissítés, gyorsan úja le tiltottam szolgáltatásból. Le is állt. Viszont egy újabb bootolás után fogta magát és vissza kapcsolta magát és sunyiba letöltötte az 1903-at, márcsak Pending Restart van, szerencsére letudom állítani úgy a gépet hogy ne telepítse, de nem tudom mikor fogja magát megint aktivizálni és feltelepíteni..A kérdés, letudom törölni-e ezt a frissítést, vagy újra szervízes játék, újabb 5rugó.. és letudom-e végérvényesen tiltani az Update-et, tudom Windows 10-nél..? De ha egyszer a lapi nem bírja. Asztalira pedig egyelőre nem szeretnék most költeni.
Nagyon Köszönöm!
-
lovi27
addikt
válasz
NdrewSunix #105032 üzenetére
Azt nem tudom más program használhatja-e azokat a fájlokat, de nálam ott a Local könyvtárban egyáltalán nincsenek fájlok, csak egy Microsoft nevű almappa van.
-
Nyethuszar
tag
Na össze is állt az új gép, a Win10 is felfrissült 1903-ra, de aktiválnom kellene.
Eddig nem kaptam választ arra,hogy melyiket lenne jó megvennem
Az elektronikus vagy az OEM licence kulcsot
Persze nyüszög a OS,hogy aktiváljam.. -
poli27
veterán
A hálózati megosztást amit szétcsesz állandóan a windows update fuck, hogy a fenébe tudom visszaállítani, most sehogy se sikerül, és hibátlanul ment a legutolsó frissítésig....
-
-
detroitrw
addikt
Sziasztok!
Van egy HDR képes moncsim ...
kb. 1 hónapja észleltem, hogy a hdr-es tartalmak lejátszásakor nem kapcsol át hdr-re, akkor nem foglalkoztam vele...
viszont megint egy hdr tartalmú filmet akartam megnézni és nem váltott át ...
a win 1903-asa windows-ba turkálva megtaláltam a hdr beállítási (windows hd color beállításai) lehetőséget (eddig itt sose jártam automatikusan tette a dolgát)
itt külön be tudom állítani a hdr-t viszont ekkor mindig aktív a hdr, akkor is ha nem hdr tartalmat nézek ...
viszont ami a legjobb, hogy így ezzel az aktív hdr-el ha full képernyőre rakom a filmet kikapcsol a hdr(gyakorlatilag pont fordítva kéne működnie, amíg nem teszem full képernyőre a filmet addig nem is kéne bekapcsolnia)
valahogy be lehet állítani hogy ez a hdr cucc automatikusan kapcsolja magát?
vagy van erre külön fix?Előre is köszi a válaszokat
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #105022 üzenetére
A mostani még csak opcionális, majd a normál havival együtt megkapod ezt is. Kitolják hamarabb tesztként a bátraknak. Lett is belőle gubanc redditen írják a kíváncsiak amit te is, hogy a Search/Cortana process megbolondul a frissítés után. Inkább várj amíg a WU felkínálja, ha manuálisan idő előtt feltesz az ember korai még opcionális státuszú frissítést akkor lehet gubanc. Ha a gépre bízod magad akkor csak havi egy újraindítás kell akkor feltesz mindent.
-
törölt tag
Ha a Microsoft kapacitását nem haladja meg, esetleg lehetne opciót tenni rá és mindenki beállítja magának amilyenre szeretné. Én egységesre, te felemásra és mindenki örül.
Sőt, én elhagynám a Win8-ból itt maradt bal felső sarokban megjelenő hangerőt, (és a tenyérnyi bannert) és átraknám jobb alsó sarokba diszkréten a system tray-nél ahol amúgyis ott a hangerő ikonja. Ha arra kattintok szépen diszkréten ott jobb alsó sarokban jön fel a csúszka, csak sajnos az alapértelmezett a bal felső banner azt hozzák elő a billentyűzetem multimédia gombjai és egerem gombjai is. Mostani formájában teljesen zavaróan takarja ki a böngésző vagy más program gombjait és idegesítő csak egy egységet változtatnál aztán várhatsz 3-4 mp-t mire eltűnik. Buta design. -
Nyethuszar
tag
Sziasztok !
Mivel a régi gép teljes körű cserét kap, így új win kulcsra is lesz szükségem.
Az lenne a kérdésem,hogy mi a különbség az "OEM" és az "Elektronikus" licence kulcs között.. ?
Mert mind a kettőt ott van a listában és nem tudom melyik kelleneKöszi a segítségeket előre is !
-
Kékes525
félisten
válasz
Sub-ZeRo #105021 üzenetére
Előbb én manuálisan frissítettem, mert a WU nem ajánlotta fel a kumulatív frissítést. Lehet, hogy az erőltetés volt a gond. Most ismét engedtem a WU-nak a frissítést és a NET keretrendszer frissítést feltette, a kumulatívot nem, így most jó. Nem fogom manuálisan feltenni a kumulatív frissítést, rábízom a WU-ra. Eddig is előfordult, hogy a kumulatívat csak a frissítő kedden ajánlotta fel.
-
Ablakos
őstag
Küzdök "A Windows hibernálásból való visszatérése nem sikerült. Hibaállapot: 0xC0000411." hibával.
Az ajánlott praktikákat végig játszottam. (bios default, filesystem scannow, hibernate off/on)Hogyan tudnám kideríteni melyik hardver/driver okozza ezt?
-
Kékes525
félisten
válasz
Macriummal visszatettem a tegnapi rendszert és a Gépházban 1 hétre szüneteltettem a frissítéseket. Addig talán csínál valamit a Microsoft. Ha nem lesz meg a javítás javítása, akkor meghosszabbítom a frissítés szüneteltetését. A Defender természetesen így is frissül!
-
Kékes525
félisten
Az 1903-as verzióhoz kiadott legújabb frissítés [link] elrontotta a keresést (nem működik, hiába írok bele bármit, nem reagál rá) és a SearchUI.exe program állandó 20-25%-os CPU használatot okoz. A reddit-en is írnak erről: Windows 10 1903 Update (18362.329) Causes High CPU Usage (SearchUI.exe) Tudtok valamit javasolni rá, ami nem olyan drasztikus, mint a registry kulcs törlése?
-
Geth
veterán
válasz
Aureal #105010 üzenetére
Mármint egy 3rd party telepítő (lehet akár driverhez tartozó progi is ami saját telepítőt használ) nem kezelte, akartad írni
Rakod fel az xy progit, elkéri a %USERPROFILE%-t a rendszertől, megcsúszik egy banánhéjon és máris létrehozott egy szörnyet.Gondolom az oroszoknál ciril karaktereknél meg még érdekesebb lehet
Hát addig nincs gond, amíg bele nem fut valami 3rd party cuccba ami nem kezeli, keress rá, tele van a github ilyen issuekkal (non ascii character in username).
Személyes jótanácsom: először local account angol karakterekből, majd később MS account. -
Geth
veterán
válasz
Doky586 #105008 üzenetére
Szerintem ő local userre gondolt, ott lehet hogy cseréli azt is, most lusta vagyok kipróbálni.
(Arra emlékszem, hogy ha csak kis/nagy betű változott, akkor a könyvtárnév maradt - ami lehetne akár bug is, de inkább csak az NTFS case preserving mellékhatása.)
A localról MS-re váltás valóban nem nyúl hozzá az éppen meglévő könyvtárnévhez (ez gondolom jól jön akkor is, amikor kilépsz az online fiókból). -
válasz
cigam #105001 üzenetére
"fura lenne ha telepítéskor beégne az éppen aktuális felhasználó útvonala"
Pedig beleég. Én ezért szoktam offline fiókkal telepíteni. Miután az offline usernév beég a c/users mappába, azután már bátran beléphetek a microsoft fiókba amiben az ékezetes nevem szerepel. A C/users mappában nem változik meg a felhasználói könyvtárnév..
-
Aureal
őstag
válasz
cigam #105001 üzenetére
Ebben igazad lehet, viszont kicsit más oldalról a win alatt én már futottam bele olyan szar telepítésbe, hogy a user névben használt ékezetes karakterekből is krampuszfej, meg egyéb nyalánságok lettek és a Felhasználók mappán belül pl. az "Őszinte Kázmér" mellett lett egy "⁂szinte K℧zm✇r" folder is...
-
Laslow
senior tag
válasz
Laslow #105003 üzenetére
AMD.com-ról letöltöttem ezt:win10-64bit-radeon-software-adrenalin-2019-edition-19.5.2-june3.exe
Install simán lement, újraindítást kért. OK. Újraindítás közben reboot vagy 3-szor, az indítás különböző pontjainál (volt, hogy már bejött a bejelentkező képernyő, volt, hogy még nem).
Rendszervisszaállítottam a telepítés előtti állapotra.
Mi a teendő? -
Laslow
senior tag
Sziasztok!
Windows 10 64 bit van a gépemen (AMD Ryzen 2200g). Az integrált Vega 8 VGA-t használom.
A gondom az, hogy a mozgások kissé blokkosak: pl YouTube-nál, lokál videó nézésnél, de akár Index.hu-n görgetve is látszik, hogy a képernyőt néhány téglalapra szétbontja, és azok nem egyszerre görgeti, hanem hajszálnyi különbséggel. Szóval van egy zavaró effekt.
Az alaplap gyártójának honlapjáról letöltöttem egy ilyet: AMD all in 1 with VGA driver ver:19.10.16_19H1_WHQL
Ez a VGA driver lenne, de ettől meg folyton fagyogat a gép (kék halál), ezért rendszervisszaállítottam. Most nem fagy, de nem smooth a képmegjelenítés. Milyen drivert telepítsek? -
törölt tag
Bírom ezeket az apróságokat, OneNote UWP csoda design:
ha már 4-5 gomb ott sorakozik úgyis, a nyomtatást miért dugták el a két soros menübe és akkor a Settings nyílhatna rögtön a 3 pöttyre így [kép] , felesleges kattintás megspórolva. Vicc az UWP cuccokban mennyi felesleges rétegbe vannak eldugva a dolgok. És természetesen a saját cuccaik sem egyeznek egymással, OneNote jobbra fent 3 pötty menüben kell beállításokat keresni, a Mailben balra alul fogaskeréknél ami aztán jobb panelt nyit meg.
És a OneNote UWP-ben jobbra van a print, a webes OneNote-nál nyilván akkor balra kell keresni fájl menüben. Nagy cég, de azért néha leülhetnének egyeztetni egymással a csapatok.
Azt is bírom nem elég a 1809-ben beharangozott sötét téma félkészen jelent meg és azóta is úgy hagyták, a 1903-ban beharangozott világos témát szintén felemásan hozták ki pl. a hangerő banner marad fekete. Következetesen következetlenek. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen SSD-t vegyek?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hővezető paszták
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged