Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Kalandor: Habemus papam
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
Process monitor elindít, majd a dvd-ről elindítod a runme.exe-t, eljutsz addig amíg a hibát dobja, process monitor leállít.
Majd a gyüjtött infóból elkezdesz szűrőzni, kiszeded a vmware szutykait meg azt ami nem lényeges, és megpróbálod megkeresni azt ami alapján ellenőrzi a vituális gépet, majd átheggeszted, utána újrapróba. -
Cathfaern
nagyúr
-
Lortech
addikt
A használattól függ szerintem nagyrészt, hogy mennyivel lesz lassabb. Pl linux alatt közben mit csinál a gép, milyen a gazdarendszer és főként mennyi erőforrást használ, járkálsz-e át folyamatosan egyikből a másikba, vagy inkább csak vagy egyikkel vagy másikkal dolgozol. Szerintem ilyen komolyabb programoknál több, mint 10% lesz a különbség, de a tervezett vassal még ígyis gördülékeny lehet a dolog. Én mindenesetre nem erőltetnék egy ilyen megoldás komoly munkára, de kényszermegoldásként működhet.
-
proximus
senior tag
Ugy látom devfs OK, szal snddevices emiatt nem kell, mert a devfs a modulok betöltődésekor automatice megcsinálja a /dev/ -be amit kell.
Debian -nál van olyan hogy /etc/modules.d? + update-modules, vagy modules-update(nálam ez a kettő ua, egyik szimlinkel a másikra) Ha ez így megvan akkor el tudom küldeni az én gentoo -beli alsa -s konfig fájlomat, amit betéve a /etc/modules.d -be majd ''...-update'', vagy ''update-...'' kiadása rendbeszedi a hangot. -
-
proximus
senior tag
1. Ha hallgattál rám, akkor most a /lib/modules/(2.4.22, vagy akármi) le van másolva.
Ebből a másolatból visszamásolod a jelenlegi lib/modules/kernel/ -be a hiányzó fájlokat, vagy akár egész könyvtárat(pl. nekem van olyan, hogy /kernel/video/nvidia.o)
2. ezt a depmodot az 1. -ben leírt ''gyógyítás'' után kell például kiadni, hogy a függőségeket megkeresse, és rögzítse a modulok között. Igen, lehet hogy ez az oka a ''kevés az snd-...'' szindrómának.''de van vagy 5-6'' vagy csak volt, de az 1. pont segíthet. Ezt a libao -t meg majd akkor, ha még mindíg nix hang.
3. A ''make modules'' még nem bánt semmit, viszont a ''make modules_install'' felülírja (jó esetben csak hozzáír) a /lib/modules/kernelver -t. Az én stratégiám az, hogy egy ilyen modul telepítés előtt kernel-modulok lemásol, eredeti helyéről töröl, és csak ilyenkor adom ki a modules_install -t. -
WN31RD
addikt
Az lehet a gond, hogy a .vmdk-ban egy teljes merevlemez tartalma van, partíciós táblával együtt, de neked csak a filerendszerre van szükséged. Nézd meg diskeditorral vagy fdiskkel vagy valami hasonlóval, hogy hol kezdődik az a partíció, amit mountolni szeretnél, aztán add meg ezt offsetként a loop devide-nak. Valószínűleg a 63 szektoros offset megfelelő lesz, tehát valami ilyesmire lesz szükség:
mount -o loop,offset=32256 imagefile mountpoint -
WN31RD
addikt
A .vmdk nem egy egyszerű image file, hanem annál sokkal bonyolultabb szerkezete van. Ez teszi lehetővé például, hogy a mérete annak függvényében növekedjen, hogy mekkora területet használnak belőle. Tehát nem lehet mountolni.
Van ugyan egy olyan opció, aminek a bekapcsolásával a lemez létrehozásakor rögtön lefoglalódik az egész terület, és így a loop device-nak a helyes offset megadásával valószínűleg lehet mountolni, mert semmi értelme nem lenne, hogy ne folytonosan legyenek az adatok a .vmdk-ban, de ezt még nem próbáltam. -
proximus
senior tag
Háát szépen lemásolod a /lib/modules/''a most használatos kernel'' Páldául: ''/lib/modules/2.4.22'', ezután ''make modules'', ''make modules_install'' . Amit kigyomlált modulokat, azokat visszamásolod a bizt. mentésből a megfelelő helyre. Ha ez megvan ''depmod'' ---> ez meg arra jó, hogy ''megtanítja'' a moduloknak, hogy ki, mikor, mivel, mi után töltődjön be. Pl. nálam az snd-emu10k1 modul még vagy 10 snd kezdetű cuccot ''benyal'' magának.
Na hajrá!
-
proximus
senior tag
Ha Nem történik változás a konfigolásnál a belefordított cuccok között (nem kapcsolsz be vagy ki valamit), akkor nem lehet probléma. ----> Szóval ha valamit ''<M>'' -be raksz vagy kiveszel, akkor szerintem csak a modulokat kell újrafordítani: ugye : ''make modules'', majd ''make modules_install'' (De előtte érdemes lehet a /lib/modules/''kernelxxx'' -et kimenteni(lemásolni); ha meg van benne külső program által generált modul(pl. alsa driver, lirc, ...), és ezek eltűnnének ''make modules_install'' -kor, akkor ezeket visszamásolod és ''depmod'' parancs kiadása megteszi jótékony hatását
)
-
Cathfaern
nagyúr
Ezek a +partíciók nem mint külön vinyók fognak megjelenni, hanem mint hálózati meghajtó fogod őket látni (ennek a jele f. Ez azért írom le, mert lehet, hogy a sajátgépből kiefelejti, de ha ezt beírod neki, akkor belép abban a mappába). De ehhez előbb meg is kell osztani őket (talán a legutolsó fül a beállításoknál).
-
proximus
senior tag
-
proximus
senior tag
''regen nem lehetett megadni emulalt hardware elemkent a fizikait'' Hát bármit most sem lehet, de azért megyeget ez-az, bár inkább csak ''generic'' -ként. Pl. bármilyen hangkari--> a vmwa.. -n belül: SoundBlaster ''sima'' . A videokari -t bármilyen is legyen, szintén ''sima'' kariként lehet telepíteni (generic SVGA). 3D -t nem tudsz, csak szoftverből, ami hát elég khmm. Én pl. Autocad -ot(2D-3D CAD szerkesztő-rajzoló) raktam bele.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest