Hirdetés
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Proxy2
aktív tag
Üdv,
Nem feltétlen értek egyet, a Linux önmagában itt nem pálya, persze lehet az, de mire össze faragod, be állítod, stb. Addigra ép nem lesz kényelmes és egyszerű.
Meg vm kiszolgálo sem lesz csak úgy pikk-pakk.
Azzal is jól el lehet játszani.Igen a a xpenology miatt kérdezték itt ezt páran, mivel a synology szimpatikus számukra, de média lejátszót is szeretnének, néha napján, így kell nekik egy free vSphere, aztán arra mehet egy xpenology és egy Kodi, esetleg plusz, Windows.
Kb ennyi.
Tamás
-
Proxy2
aktív tag
Szia,
Olyan szépen leírtam, te is olvastad tudom

De tessék itt megtalálod.
1, Ha az összes diszket egy vm-nek akarod adni - egy vezérlőről, akkor PCI Passthrough-val add oda a vezérlőt a vm-nek.
2, Ha csak néhány diszket akarsz adni a vm, nek, de nem jó a virtuális diszk akkor, RDM
3, Ha nincsenek nagy performancia igények akkor .vmdk fájl (ez utóbbi sok kényelmet jelent).vmdk fájl alapú diszkeknék azért figyelj erre a külömbsgre.
Pacsy!
-
Proxy2
aktív tag
Régóta teszteltem már, a jelenlegi verzió stabil, egyedül a nyelvet kell át állítani angolra a cliens settings-ben ha a böngésző magyar.
Más hibát még nem találtam.
Ahol produktív környezet van, ott feltételezem nem egy host van
Bár nekem a Home AiO szerveren van, és ez itthon nekem elég produktív

-
Proxy2
aktív tag
válasz
mandriva11
üzenetére
Üdv, pont egy hozzászólással előbb írtam:
Használd ezt: ESXi Embedded Host Client
Böngészővel éred el, gondolom az azért akad Linux alatt is

-
Proxy2
aktív tag
Üdv,
Végül a b, verzió lett:
Az első 2Tb HDD-n csináltam egy Datastore-t, onnan indul a xpenology, és a maradék 3 HDD-t RDM diszkként megkapja, majd abból ad iSCSI-n storage-t a többi VM-nek.
Nem a legprofibb, de működik

Természetesen, ez a xpenology indul elsőnek, bár így is problémás kicsit, mert ugye a boot közben még nincs meg az iSCSI Datastore, de azért ez kezelhető, miután elindult, manuálisan újra csatlakoztatom.
Ezután indítom csak a többi VM-et.
Szerencsére ritkán kell üjra indítani.P5
-
Proxy2
aktív tag
Üdv,
fura kérdésem lesz, de reméljük érteni fogjátok.
Egy vmware host, amiben csak Intel Patsburg vezérlő van, egy 4 portos, és egy 6 portos az otthoni vasam,
konkrétan X9SRA-o alaplap.
A 6 portos vezérlő pci passthrough-val oda adva egy xpenology-nak, a 4 portoson eddig egy 250Gb hdd és egy 1Tb hdd volt, most kapott 4 2Tb WD green-t, a gondom a következő.
A vmware vsphere 6.0 csak ahci módban látja a vezérlőt ezért a RAID kizárt,
ti milyen megoldást javasolnátok?Gondolkodtam ezeken:
a, egy PCI-E SSD beépítésén, arra egy datastor, és onnan indulna a xpenology, ami megkapja mind a két sata kontrollert, és iscsi storage adna a többi vm-nek.
b, egy 2tb hdd-n csinálok datastort, onnan indul a xpenology, és a maradék 3 HDD-t RDM diákként megkapja, és abból ad iscsi-n storage-t a többi vm-nek.
c, az első 2tb hdd-n csinálok egy datastort majd extent ként hozzá adom a másik 3 hdd-t.Javaslatokat köszönöm előre is.
P5 -
Proxy2
aktív tag
@kraftxld és @Konflikt köszönöm a válaszokat.
-
Proxy2
aktív tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Hűha, lehet nem vagyok pontos a fogalmazásban.
Tehét nincs vcenter liszenszem,
A 3 db host, három fizikailag külön helyen van,
3 free liszenszem van a három Dell r710-hezA managment jelenleg vSpher Client-el van, de kipróbáltam egy vcenter Appliance-t, és kényelmesebb volt.
Itt elkezdtem gondolkodni, hogy mi a költségkímélőbb megoldás egy vcenter liszensz beújítására.
A 3 szerverből egy amolyan tanulós-játszós, a másik kettőn pedig éles adatokkal dolgozó rendszerek vannak.
Kvázi soho/kkv kategória.
Köszönöm, hogy ilyen segítőkész vagy, tartottam tőle, hogy le fogják harapni a fejem

-
Proxy2
aktív tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Az egyszerűbb management, áll az élen, kipróbáltam a vcentert és tetszet.
Gondoltam utánna nézek mibe fájna, és így akadtam az Essentials Kit-re.
A kérdésedből arra következtetnék, hogy nem sok értelme van ennek a csomagnak, mondjuk az ára is elég szerény, igaz nem produktív környetről beszélünk és itt minden fillér számít.
Másik kérdés a lassan érkező vSphere 6 nem hoz-e valami változást a management területén?
Tehát csak gondolkodom.
-
Proxy2
aktív tag
Üdv!
Liszenszelésben jártas kollégák véleménye kellene.
Van földrajzilag 3 különálló helyen 1-1 db Dell R710 szerver (konfig: 2x 6magos proci, 48gb RAM, DAS Storage: (3x4TB, 3x1TB RAID5 tömbbel), 1x128GB SSD.
Ha jól értelmezem a VMware vSphere 5 Essentials Kit többet adna - már csak a vcenter miatt is, ami kell a menedzsmenthez - mint a mostani free regisztráció, nagyjából 130.000Ft + Áfáért.
Tehát a kérdések:
mi a vélemény erről a Essentials Kit-ről?
Vcenter Appliance is liszenszelhető vele? (Természetesen csak 1 db)
Van-e ennek létjogosultsága, vagy maradjon a free verzió és a Windowsos vSphere Client mint menedzsment?Köszi a válaszokat előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- Samsung Bluetooth Mouse Slim egér
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest