Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-09-08 22:04:37

LOGOUT.hu

Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44869) Vartanus


Vartanus
őstag

Üdv mindenkinek! :)

KB. 6-6éve voltam itt utoljára, akkor 2010-ben vettem egy CM Cosmos S full alu kuckót, aminek moddingja fősuli,magánélet,munka miatt "kissé :DDD " megcsúszott, a gépház modja lassan végéhez ér miután ez évben volt időm 6 év kihagyás után befejezni.

Vízhűtés lesz a következő etap. Ehhez kérnék némi segítséget.

Rendszer:

360-as Watercool Ultra radi
DDC 10W pumpa
Masterkleer 16/10 UV fehér 3,3m
Tt Aquabay M3 tartály(ez cserélve lesz)
T56 első generációs plexitetős AMD CPU blokk.
2db HF nikkel duplakúpos csati

Első kérdés a folyadékhoz kapcsolódna. Akárhogy számolom anyagilag a benzinkutakon vehető 5L desztvízzel és annak keverésével járok a legjobban. Varázslós boltban nézegettem adalékokat. Az lenne a kérdésem, hogy ha veszek egy ilyen adalékot idővel az is lerakódhat a blokkokon, vagy van bármi más kockázata? HA jól értem a keverési arány 1:9-et akkor 1L desztvízhez kell belőle 10ml?

Mivel a Cosmos S-en elöl a modding után 8x5,25"-es hely van és szeretném a vízszintjét szemből nézni ezért nálam be van csípődve a BAY tartályok. Ezek közül melyik ajánlott jobban az, ami only tartály vagy a tartály-punpa kombó megoldás?
Jelenleg 3 versenyzőm van:
Alphacool Eisfach - Single Laing DDC új 22K
használtan 10-12K-s EKWB Blocks EK-DBAY Spin Reservoir (R2.0)
szintén használt 14K-s XSPC X2O 750 Dual Bayres/Pump (Fekete) V4.
Ezek közül melyik a jobb választás szerintetek?(esetleg melyikkel van jó, vagy rossz tapasztalat)Számomra az EKWB szimpatikus a FLOW indikátorral.

CPU blokkon is agyalok. Az új rendszer szíve az AMD Ryzen lesz AM4-el,pechemre az AMD x n.hatvány év után épp most változtatott a hűtő felfogató furatokon,így amit Toddy kollégától vettem blokk nem lesz jó. Én egyelőre maradnék EKWB oldalon és egy Supremacy EVO AMD-t néztem ki, elvileg van már AM4 support.
GPU blokknak az Alphacool NexXxoS GPX - ATI R7 260X M02-t néztem ki, ezzel az a kis gond hogy a supportja Sapphire Radeon R7 260X OC, 2GB GDDR5, 2x DVI, HDMI, DisplayPort, lite retail (11222-00-20G), az én karimnak pedig 11222-06-20G. Jelenthet gondot? Ránézésre annyi a dolog, hogy a blokkot csak a GPU korüli 4, valamint a VRM körüli 2 csavarral tudom majd rögzíteni, egyébként a GPU a ramok, a kondenzátorok stb elhelyezése ugyanaz a két PCB-n, csak a 00-ás verzón van több rögzítő furat.

A különböző elemek elhelyezése miként optimális? Azt olvastam, hogy tartály a pumpa fölött kell hogy legyen. Szeretnék még egy leeresztő csapot is, gondolom ennek a rendszerben a legalacsonyabb helyen kell lennie

Egy kép a cuccokról:

Ez pedig a mod jelenlegi állása:

Szerk.: Szerintetek ez a CM Cosmos S még megállja a helyét a mai felső/felső-közép kategóriás gépházak közt vagy érett a cserére(bár a sok módosítás miatt 2010-óta mostanáig kb fél évet ha használtam :D? Én Úgy gondolom amíg az Intel vagy más nem talál ki radikálisan eltérő MB méretszabványt(mint anno BTX próbálkozás, addig ha kell engem 30évig is kiszolgál ez a kuckó, mert nagyon megszerettem, sokat dolgoztam rajta és alakítgattam VALAMINT igen szép tisztességes H20 cooling építhető bele.

Minden választ és építő jellegű ötletet szívesen fogadok! :R :R

Üdv.:
Vartanus

[ Szerkesztve ]

< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.