Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#44401) szijartg válasza imibogyo (#44400) üzenetére


szijartg
senior tag

Az a gond, hogy nekem is floraworld-os van... de már minden vizezve van, és megtörik.
Ezért gondoltam, hogy most valami jobb anyagba ruháznék be.

(#44402) imibogyo válasza szijartg (#44401) üzenetére


imibogyo
veterán

Nem tudom. Én meghajtottam U alakba a boltban és semmi komolyabb törés nem lett rajta. Na jó egy picit benyomódott az oldala, de szerintem nem vészes. Ráadásul sehol nem lesz a rendszeremben ilyen mértékű hajlítás. A legbonyolultabb helyre inkább beteszek majd két 90 fokos könyököt.

Bár nálam még a ház sem alakult ki. Tehát majd próbálom alapból úgy kivitelezni a házat, hogy ne legyen szükség nagy törésekre. :K

(#44403) TaaT válasza imibogyo (#44400) üzenetére


TaaT
veterán

nekem idővel nagyon merevvé vált a barkácsboltos 16/12-es cső, bár közel sem biztos hogy ugyanolyat vettél te is :)

Give them hell Ukraine!

(#44404) GNKING


GNKING
tag

Giga X58 UD5 lapra milyen blokko(ka)t érdemes, lehet venni?
Asus 6950 DCII 2GB vga blokkra is jöhetnek javaslatok.

:R :R :R

Normális vagyok a hangok is megmondták!

(#44405) szijartg válasza imibogyo (#44402) üzenetére


szijartg
senior tag

Az a baj, hogy az a picit benyomódott az oldala pont elég.
Nekem is behajlott, és idegesít :U ezért is gondoltam valami jobb csőre, ami nem nyomódik be sehol sem.

(#44406) imibogyo válasza TaaT (#44403) üzenetére


imibogyo
veterán

És ez a merevség okoz valami komolyabb problémát? :U Én egy darabig nem szeretném majd szétszedni a rendszert, maximum egy-két év múlva ha szét lesz kapva, akkor majd megint veszek 500 Ft-ért 4 métert, ha szükséges.

Az a baj, hogy ami tetszik cső (fehér, UV-aktív), annak már 1500 Ft métere. Az most első körben nem gyere be. :( Majd lehet a későbbiekben beruházok rá természetesen, de most elsőre így is elég komoly kiadásokról beszélünk.

Eddig vagyok 50k-nál és még nincs pumpa, csak a kis 5W-os Fischerem, de az szerintem megszakadna a quad raditól, meg a CPU blokktól. Vagy szerintetek elbírná, érdemes kipróbálnom? Persze amikor majd bővítem a rendszert akkor mindenképp kapna egy komolyabb pumpát a rendszer. De "kézre" elég meggyőző amit kinyom magából ez a kis szutyok.

szijartg:
Addig amíg nem látom az áramlásmérőn, hogy lényegesen visszafogná a rendszert, addig nem idegeskedek. De mivel nincs áramlásmérőm.... :D

[ Szerkesztve ]

(#44407) TaaT válasza imibogyo (#44406) üzenetére


TaaT
veterán

'És ez a merevség okoz valami komolyabb problémát?"

igen, idővel a cső elkezd összelapulni ahol kicsit jobban meg van hajlítva... :)

sztem kimegyek a garázsba és előtúrok egy csövet, csinálok vmi képet...

Give them hell Ukraine!

(#44408) sg22 válasza imibogyo (#44406) üzenetére


sg22
senior tag

nem hiszem hogy a rendszer legolcsóbb elemén szeretnél spórolni. és ha megtörik és szivárog? vagy akármi? 1300 ft ez a cső nekem is ez van. ebből 2 méter, 2600 ft, és nem lesz ezzel gondod. kajak 1000 forinton vagy mennyi akadsz ki hogy drága, cserébe nem törik meg ? :D nem pite

[ Szerkesztve ]

what should I do about this?!

(#44409) szijartg válasza sg22 (#44408) üzenetére


szijartg
senior tag

ClearFlex 60-as csövet használsz?

mod: ok, már látom. Meg is vagy vele elégedve?

Eddig én is azt gondoltam, hogy jó az olcsó cső is, de csak a bonyodalom van vele.
Megtörik, kilaposodik. Főleg, hogy északi híd, proci, ramokat is már vízzel hűtöm. Most meg jön a 6870-es is. Sajnos ezen nem fc lesz mivel nem kapni, de Tody-val megoldjuk okosba hogy frankó legyen. Ekkor gondoltam, hogy akkor már cső csere is lesz, 2m elég lenne.

[ Szerkesztve ]

(#44410) imibogyo válasza TaaT (#44407) üzenetére


imibogyo
veterán

Na így már értem! :K

sg22:
Mivel eddig nem tudtam, hogy ilyen problémákat okozhat a "kis" megtörés és a merevség (azt hittem azért a csőben van annyi tartalék ami ezt kompenzálja), ezért nem is akartam rá "feleslegesen" szánni. Nem tudom hol akadtam ki, de úgy gondoltam nem fizetek 10x annyit egy csőért, mint amennyiért be tudom amúgy szerezni. :U

szijartg:
a 6870-es mókáról jöhetne infó akár privátban is, mert én is azzal szivók, hogy egy FC blokk 35-40k rá, miközben egy GTX590-re 26k.

Más:
Amúgy még a pumpa mindig nem dőlt el mi legyen. D5 használtan, vagy valami új garanciálisan.

[ Szerkesztve ]

(#44411) sg22 válasza imibogyo (#44410) üzenetére


sg22
senior tag

sztem nem 10x annyi, te irtad, 500 ft 1300 ft. meg szerintem ezek nem olyan nagy osszegek pont a vizhutes teren. meg azert van valami alapja annak hogy miert kerul tobbszorosebe mint egy akvariumi akarmilyen cso :)

teljesitmenyben nincs kulombseg a d5 es a ddc kozott ezt mondtak az okosok, csak hangban. nekem is ddc-m van es ha nem gyari teto van rajta igen halk tud lenni, en speciel nem is hallom, de digixt-nek nagyon vajt fule van neki mar nem lenne jo aztmondta :)

what should I do about this?!

(#44412) sinya85 válasza imibogyo (#44410) üzenetére


sinya85
senior tag

Én nemrég adtam el a réztetős D5-öt 20papirért, nagyon megvoltam vele elégedve erős halk nem melegszik lehet szabályozni, viszont drága és körülményesebb elhelyezni a házban. ddc -ről a tapasztalatom, hogy hangos melegszik nagyon, ezzel a vizet is melegítve, viszont kisebb jobb elhelyezni.
amugy ha nem vagy teli pénzel jo a használt is, mivel ezekben nagyon kopo alkatrész nincs.
hát ez lett volna az én szerény véleményem :)

ஜ۩۞۩ஜ

(#44413) szijartg válasza imibogyo (#44410) üzenetére


szijartg
senior tag

Van egy ilyenem: [link] frankó, jó. Elég jó árban hozzá tudtam jutni. Ezért nem akartam kihagyni. Sajnos mivel fc blokk nincs rá, ezért elgondolkoztam, hogy eladom és veszek egy olyant amire van fc blokk. De, 20-30k-t meg sajnálok egy blokkra kiadni. ~1-2éven belül úgyis cserélem a vga-t.
55fokos volt alapon, venti elég hangos volt. Gondoltam szétszedem mert Todynak is kellettek hozzá az adatok. Akkor átpasztáztam mx2-vel, javult jó pár fokot. Gyári = 0 volt. Most 46 fokos alapon. Venti így nem hangos. 60%-tól felfelé már hangos, 100%on meg mint a porszívó. Megelégeltem.
Írtam Todynak, javasolt rá egy univerzális blokkot ami 8k. Plusz hozzá 2csati. 9k össz. Ez el viszi a hőt a gpu-ról az tuti.

feten van kis okos borda, elég korrektül néz ki. Azt hagyom. A memóriákra max rakok sünit, ha nagyon melegedne, de nem hiszem. Mivel húzni úgysem húzom, és a Chieftec ba-02b-b-sl ház meg elég nagy. Hátul silent módban van 2db 12-es venti, ami azért kihúzza a meleg levegőt. Úgyhogy úgy gondolom, hogy nem lesz gond a melegedéssel.
Most egyedül azon parázok, hogy a mora2 passzívban el vinné-e a rendszert. q9550-es 3,4GHz-en, ramok 1066-on, meg az északi híd, és Laing D5. 3óra kemény bf3 után fullhd-ben a procinál mértem 49 fok körül. 24-26fokos buzi távfűtéses meleg lakásban.

Kérdés: szerintetek a fordulatszám szabályzós Laing D5-nél mi az ideális fordulat? Attól függ mennyi cucc van a rendszerben? Kb, feles állásban hajtom jelenleg.

[ Szerkesztve ]

(#44414) imibogyo válasza sg22 (#44411) üzenetére


imibogyo
veterán

akkor majd megint veszek 500 Ft-ért 4 métert, ha szükséges
Ezt irtam. A cső métere 115 Ft volt, amit te linkeltél 1300, ez akárhogy számolom, még több is, mint 10x-es ár. De ez csak a teljesség végett, amúgy lényegtelen. ;) :P

A pumpás infókat köszi. És DDC-ből a 10, vagy a 18W-os van neked? Én a nagyobban gondolkodom, mert két quad radi lesz idővel, valamint a CPU, plusz VGA blokk.

sinya85:
Köszönöm a véleményedet. Hajlok a D5 felé, csak hát az már 17-20k használtan is. És hát már egy minimálbért otthagytam ebben a hónapban a különböző fórumtagoknál. Ráadásul nincs vége, mert még jövő héten veszem át a CPU blokkot is. :D

szijartg:
Nekem alapjában véve csendes a VGA (manual venti szabályzáson van), de úgy gondoltam, ha már vizezek, vizezem azt is, vagy eladom és veszek egy eleve FC blokkos kártyát. Ha már lúd... ;]

[ Szerkesztve ]

(#44415) Lucifer6280 válasza Nippon (#44397) üzenetére


Lucifer6280
aktív tag

Procit, és a VGa-t. Amúgy miért lenne alkalmatlan rá? a 2-es radi simán elfér a tetejében.

Árban még nem gondolkoztam azért is kérdezem hogy mennyit kéne rászánnom.

[ Szerkesztve ]

Az egész élet 1 kibaszott szépségverseny, Suliba járunk aztán egyetemre, aztán meló. Kapják be! Csináld amit szeretsz! A többit meg szard le..

(#44416) sg22 válasza imibogyo (#44414) üzenetére


sg22
senior tag

18w-os, de megy mint az állat. igy hogy még csak a cpu van vizezve lökdösi a tartályban a vizet :)

szijartg: nekem 3 honapig ment passzivban a phobya 1080as radim egy melegedős i7 870en, és max 50 fokig ment fel. de ha veszel rá egy óriás 20 centis vagy attól nagyobb ventit minimális fordulatszámon(hogy ne legyen hangja, már ha ezért akarsz passzivat) már az is rengeteget dob rajta!

what should I do about this?!

(#44417) Razermazer válasza szijartg (#44413) üzenetére


Razermazer
őstag

Ha sok cucc van akkor bizony kell neki a nagyobb fordulat. Nálam sok a kanyar, két blokk van vga és cpu alaplap nincs hűtve, mert nem indokolja. A mora 2 -nek elég nagy az ellenállása.

Szóval adatokba kifejezve 1.5 -en szinte 0-a az áramlás nálam 2-en indul el elfogadhatóan a víz, 3-as az ideális és csendes is még, 4-5 már a hőfokokra is jótékonyan hat, 2-3 fokot nyerek vele passzívba, de a hangja már irritál.
Ezt csak onnan tudom, hogy van volt a trendszerben áramlásmérő, és így megtudtam, hogy mi az ideális fokozat a számomra.
Lényeg az, hogy minél több blokk van, annál nagyobb a rendszer ellenállása, és a mora meg kivételesen nagy ellenállású(a mora 3-m már nem). Csatlakozókból is sok a derékszög, és 45-fok akkor azok is beadnak neki.

[ Szerkesztve ]

Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"

(#44418) imibogyo válasza sg22 (#44416) üzenetére


imibogyo
veterán

Na jelentem már csak a pumpa hiányzik a rendszerből.

Rendeltem gyorsan normális csövet amit eredetileg is kinéztem magamnak, meg berendeltem 12 darab HF csatit, egy vízhőmerőt, meg 4 darab 90 fokos csatlakozást, mert valószínűleg szükségem lesz rá, de ha nem legalább van. ;)

Most viszont tényleg egy kis pihi. A pumpát még megálmodom. :K

(#44419) szijartg válasza Razermazer (#44417) üzenetére


szijartg
senior tag

Köszi.
Akkor majd kitapasztalom. Amúgy én nem találom hangosnak. A talpán van kb 1cm-es szivacs, és a ház is elég jól leszigeteli a hangokat.
Ami hangos, az a 300as raptor. De annak meg már megszoktam a hangját. Nem váltanám le ssd-re. Ezt biztonságosabbnak érzem :U

(#44420) Nippon válasza Lucifer6280 (#44415) üzenetére


Nippon
őstag

A procid és a VGA-d is eléggé melegedős fajta, egy dupla radiátor kevés lenne. Még mindig nem látom, hogy hová férne be a dupla radiátor, az alaplap felső éle és a tető között nincs túl sok hely, a ház nem széles, tehát ha be is fér oda egy dupla radi, akkor max a legvékonyabb.
A tető alatt elfér 2db venti? A képek alapján úgy látszik, mintha ott lenne lecsapva a műanyag borítás.

Újat cuccokat szeretnél vagy lehet használt is? Igazából kéne mondanod egy összeget...

(#44421) HUfantom válasza sinya85 (#44412) üzenetére


HUfantom
őstag

ddc -ről a tapasztalatom, hogy hangos melegszik nagyon, ezzel a vizet is melegítve, viszont kisebb jobb elhelyezni.

Én most adtam el a 10W osomat a 18W os megy a rendszerben. Igaz a 18as erősebb hangosabb és az alja hajlamos melegedni. Ezért ha a halk működés létfontosságú akkor a 10W jobb vétel mert nem kell szabadon hagyni az alját így be lehet szivacsozni.
/ A 18Wosra mondják hogy alul kell neki egy kis passziv szellőzés. Ezt tapasztaltam is de csak a 18W verzión. A 10esnél szó sincs ilyesmiről /

Méghogy a vizet melegíti.....
áááááá 18 Wattal nemá..........

“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway

(#44422) Vartanus válasza HUfantom (#44421) üzenetére


Vartanus
őstag

Én vettem meg tisztelt HUfantom kollégától a 10W-ost és nekem marhára nem tűnik hangosnak...a rendszerbe állított 3 winyó és a DVD író simán leharsogja..olvastam páraknál hogy filmezés miatt szereti a csendet...hát nem tudom de ember legyen a fülén aki egy minőségi 5.1 vagy 7.1 es párszáz W-os hangrendszer mellett(ami negyed hangerőn üzemel) kihallja akár a 18W-os DDC-t is, ez szerény véleményem :DD :DDD

< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >

(#44423) sinya85 válasza HUfantom (#44421) üzenetére


sinya85
senior tag

igazábol onnan jött ez a gondolat, hogy haver gépében kicseréltük a pumpát ddc-re és 5fokkal melegebb volt a víz, mikor minden más komponens és gépbeállítás ugyan az volt.

ஜ۩۞۩ஜ

(#44424) opti06 válasza sinya85 (#44423) üzenetére


opti06
aktív tag

nagy szerelésben biztos megizzadtatok, és felnyomtátok szoba hőfokát +5°C-al :))
amúgy tényleg, szobahőmérséklet azonos volt ?

(#44425) TESCO-Zsömle válasza HUfantom (#44421) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Pedig fűt az... ;)

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#44426) sinya85 válasza opti06 (#44424) üzenetére


sinya85
senior tag

azonos volt és azota is több a hűfok mint az előző pumpával....

ஜ۩۞۩ஜ

(#44427) Vartanus válasza sinya85 (#44426) üzenetére


Vartanus
őstag

gyári tetővel v tuning tető?

Hm egyébként érdekes...

< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >

(#44428) sg22 válasza sinya85 (#44423) üzenetére


sg22
senior tag

az elég dúrva lenne ha 5 fokkal melegebb lenne a pumpától a viz :O

hogy elinditom az ibt-t sem melegszik jobban a viz mint 2-3 fok

what should I do about this?!

(#44429) opti06 válasza sinya85 (#44426) üzenetére


opti06
aktív tag

mennyi az annyi amúgy?
nálam is ilyen pumpa van, ez az első pumpám így összehasonlítani én nem tudok, nálam idle víz fok 3al több mint szoba, bár még csak x4 965 amit hűt, így 5fokkal több nem nagyon lehetne, ha nálam egy proci idle hűtésén is csak +3 fok van szobához képest, bár a radi is befolyásolja nagyban gondolom

(#44430) sinya85 válasza Vartanus (#44427) üzenetére


sinya85
senior tag

gyári tetővel. a régi pumpát már nem volt kedvem visszarakni dehát mitől lenne melegebb?

ஜ۩۞۩ஜ

(#44431) TESCO-Zsömle válasza sinya85 (#44423) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

És a hűtött alkatrész(ek) hűvösebb(ek) lett(ek), mint előtte volt(ak)?

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#44432) sinya85 válasza TESCO-Zsömle (#44431) üzenetére


sinya85
senior tag

melegebb víz = melegebb alkatrész.
Valami áramlási sebesség járt az agyadban?

szerk: valaki régen linkelt is egy tesztet a ddc-ről és ugy rémlik ott is valami 80fokot mértek a pumpa alján.

[ Szerkesztve ]

ஜ۩۞۩ஜ

(#44433) TESCO-Zsömle válasza sinya85 (#44432) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Nem feltétlenül. A melegebb víz 3 dolgot jelenthet.

1 - Több hőt vesz fel a blokkokból. Ezt eredményezheti az erősebb szivattyú okozta nagyobb áramlási sebesség, viszont akkor az alkatrészeknek hűvösebbeknek kell enniük.

2 - Kevesebb hőt ad le. -> A radiátorban valahol levegő van, vagy a radiátor hűtése leromlott.

3 - Kevesebb hőt vesz fel és kevesebb hőt ad le. -> A szivattyú levegős, nem keringet elég vizet.

Van még pár lehetőség, de azokat egyelőre hanyagoljuk...

Jó lenne tudni, hogy miként változtak az adatok, mert a hőfokokból meg lehetne állapítani, hogy melyik lépcsővel van a gond.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#44434) sg22 válasza sinya85 (#44430) üzenetére


sg22
senior tag

utána olvasgattam picit, kb ugyanannyi meleget csinal a ddc mint a d5. 20 w körülit

what should I do about this?!

(#44435) madaraszf


madaraszf
aktív tag

A 10W-os DDC alatt nekem szivacs van és egy hőérzékelő. Az alján mért hőmérséklet 40-45 fok között van. Egyáltalán nem melegszik.

madaraszf felhasználónak 58 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#44436) apollo12


apollo12
veterán

heló ezzel a tartályt hőmérsékletét le tudnám mérni [link]

(#44437) sinya85 válasza madaraszf (#44435) üzenetére


sinya85
senior tag

ezt a ddc-t nem kell a tenyeredben sokáig tartani mert éget :)

ஜ۩۞۩ஜ

(#44438) csib41 válasza sinya85 (#44437) üzenetére


csib41
aktív tag

Ismerős a helyzet, én is elkaptam már a kezem amikor menet közben megigazítottam, mert rezonált. :D :C

(#44439) DigitXT


DigitXT
félisten

Ha esetleg valaki kedvet kapott a Mo-Ra 3 "virtuális
pakolászásához", annak jól jöhet ez a modell: [link]

Tudom, nem a legkidolgozottabb.:B (De a korábban
mellékelt ábra szerint az elhelyezése tervezéséhez
tökéletesen bevált.:D) A jobb szellőzés hőfokban is
hozott nálam valamennyit: Far Cry 2 alatt ~30 fokos
víz, környezet hasonló a korábbi 33 fokoshoz.:) De
majd Cry2 alatt kellene megnéznem, több eredmény
is van korábbról - igaz, hogy XP alatt DX9-ben, most
meg Win7 alatt DX11+HighResTexture-rel érdekelne,
de hát a benchmark, az benchmark: ha lesz rá időm.

(#44440) MPowerPH


MPowerPH
félisten

Sziasztok!

Mivel nem vagyok otthon a vízhűtés témában, azért némi segítséget kérnék. Össze akarok rakni egy mobil rendszert, amivel ha kell, jól behűthetem a procit és/vagy a VGA-t. 24/7-re maximum csak a procira aggatnám rá, inkább fagyállózásra vagy csak simán hideg vizes tuningra kellene. A gép asztalon van...
Egy Laing D5 (D5-38/700B) lenne az alap, erre kellene egy körítés. Egy komoly univerzális CPU blokk, ami majd felmegy 2011-re is akár. Aztán az is fontos lenne, hogy megfelelő méretű cső menjen rá. Nem tudom melyik az a méret ami ideális egy ilyen rendszerhez.
Radi az mind1, arra kevésbé lesz szükség, meg teszt közben úgysem passzívan fog üzemelni. ;] És ezeken felül mi kell még, ami nélkülözhetetlen? Pl. a csatik...

Don't Tread On Me

(#44441) DigitXT válasza MPowerPH (#44440) üzenetére


DigitXT
félisten

Radi az mind1, arra kevésbé lesz szükség
:F Akkor mi fogja leadni a hőt? A víz csak elszállítja, de
egy idő után felmelegszik, szóval nem mindegy a radi...

Mit értesz mobil rendszer alatt? Külön akarod kezelni a
géptől, és csak néha akarod használni, mint CPU hűtőt?
(VGA esetében ez min. necces lenne, mert a full cover
blokk leszedése, ill. felrakása eléggé macerás... De egy
CPU blokkot a léghűtő helyére felpattintani ill. vica versa
nem olyan nagy durranás, magyaránszólva megoldható.)

16/10-es csövet javaslok, hozzávaló csatikkal. (Komoly
radit néznék, ha komoly "teszt eredményeket" akarsz.)
Nem ártana a rendszerbe egy tartály sem.:D De ezeket
általában be szokták építeni a gépbe, szóval továbbra is
kérdés, hogy mit jelent számodra a mobil rendszer.:R

Szerk: nekem volt egy olyan cuccom, ami "könnyedén
felpattintható" CPU hűtő* volt, csak éppen se nem volt
hatékony, se nem volt halk. De legalább "mobil" volt.:DDD
(Reserator XT-nek hívták a drágát. Szó szerint: ~60K?)

*: kis kiegészítéssel mondjuk vitte később a VGA-t is.

Amúgy ha tényleg tesztelgetni akarsz, akkor ne hagyd ki
a vízhőmérőt sem, legalább lesz mihez viszonyítani.:R

[ Szerkesztve ]

(#44442) MPowerPH válasza DigitXT (#44441) üzenetére


MPowerPH
félisten

Úgy értettem, hogy nem kell nagy radi, mert az aktív hűtés rajta lesz, nagy ipari szélkavaró átszellőzteti. Csak jó legyen a hőleadás. Szóval rosszul fogalmaztam, minőségi radi kell, de elég 3-4 ventis méretű.
Nem házban vagyon a gép, hanem egyenlőre asztalon, most készül az állvány hozzá. Az alsó polcra elfér a radi is, meg a pumpa is. Persze, a tartály egyértelmű, meg a hőmérő is.
A VGA-t nagyon ritkán piszkálnám. Először úgyis csak a cpu lenne behűtve, VGA meg csak alkalmanként. Full cover blokk leszedése miért necces? :U

Szóval, akkor pontosan milyen tartályt(ebből is többféle van)/radit/cpu blokkot javasolsz/tok a D5 köré? :) Ebből a blokk a legfontosabb, mert a hőt át kell adni, főleg ha LGA2011-re lesz rakva. Pl. EK Water Blocks EK-Supreme HF - Full Copper?

Jah, és igen. A mobilt csak úgy értettem, hogy nem lesz beépítve, maximum rögzítve.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#44443) MPowerPH válasza MPowerPH (#44442) üzenetére


MPowerPH
félisten

Kicsúsztam az szerkesztési időből. Nah, szóval pl. a csövezés, én egyből 19/13 -at néztem hozzá. De akkor az nem jó... Innen is látszik, hogy ilyen részletekhez dunsztom sincs. :)

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#44444) ThodEE válasza MPowerPH (#44442) üzenetére


ThodEE
őstag

D5 höz kisebb ellenállású blokkok a nyerőek, a VGA blokk felrakás leszedés azért lehet necces, mert ha a geppad frankón rátapad a memória chipre, akkor bizony drága javíttatni a VGAt :U

http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink

(#44445) MPowerPH válasza ThodEE (#44444) üzenetére


MPowerPH
félisten

Nem off a hozzászólásod. :N "D5 höz kisebb ellenállású blokkok a nyerőek" Ennek a miértjét kifejtenéd bővebben? :) Pedig ezeknél az EK -nál mindenhol fel van tüntetve, hogy elég jó az átfolyási képesség.

Értem, szóval előfordulhat, hogy a blokkal jön a memchip is. Hővezető párnával ezt nem lehet kiküszöbölni?

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#44446) DigitXT válasza MPowerPH (#44442) üzenetére


DigitXT
félisten

ipari szélkavaró átszellőzteti
Kezdem sejteni, hogy valami extrém-tuning lesz emögött.:DDD

Full cover blokk leszedése miért necces?
Sokáig tart, pepecselős, könnyű kinyírni a VGA-t vele.:R
Semmi gond amúgy vele, csak a fentiek: én kétszer raktam
fel full cover blokkot - mindkétszer GTX285-re, és kétszer is
szedtem le róluk, amikor eladtam őket. Az, hogy akár csak
havonta hozzájuk nyúljak, bennem fel sem merült...:))
(Nekem nem halt meg VGA-m: körültekintően jártam el, de
nem egy esetről lehetett olvasni itt a topikban, hogy a VGA
ment az örök bitmezőkre egy "félresikerült" szerelés után.)

pontosan milyen tartályt
Nagyjából tökmindegy - igazából ezekből akkor szokott az
ember "válogatni", ha adott helyre keres, adott elképzelése
van, hogy hogyan fér el a tartály. A tartály az tartály amúgy.
Megkönnyíti a feltöltést / légtelenítést, de ennyi, nincs más
jelentősége. Lehet nagy, akkor több víz van a rendszerben,
talán valamivel lassabban melegszik át az egész, de úgyis
a radinak kell megfelelően méretezettnek lennie (akár úgy,
hogy hangos ventik vannak rajta) a vízhőfok hosszabb távon
való értelmes egyensúlyi állapotban való beállításához.:R

A CPU blokkok mostanában eléggé univerzálisak (lefogató
ügyileg), és a legjobbak közt nincs nagy eltérés, max. pár
fok. Nekem szimpi az EK, szóval jó szívvel ajánlom az EK
Supreme HF
blokkot, de meg lehet nézni más alternatívát.

#44443: teljesen jó a 19/13-as csövezés, ha az a szimpi,
nyugodtan válaszd azt... Teljesítmény előnye ugyan nem
lesz, de hátránya sem. Szóval ha az tetszik, vedd azt.:D

#44445: a D5 nagyobb ellenállású rendszerekben jobban
"elfogy", mint mondjuk egy (jóval olcsóbb) DDC. Viszont
ha szempont a hang is (nálad a ventik miatt biztos nem),
akkor a D5 a nyerő, mert az szabályozható... Szóval ha
csak ilyen hangos tesztelős megoldásra kell, akkor jóval
költséghatékonyabb lehet a DDC, erőben nem rosszabb,
nagy ellenállás esetén meg akár már valamivel jobb is.:)

Szerk: ezt a "blokkal jön a memchip" dolgot én még nem
láttam, én nem erre gondoltam, hogy necces szerelni.:N
(Simán a csavarok meghúzásával meg lehet reccsenteni
a NYÁK-ot, aztán kakukk a VGA-nak. De odafigyeléssel
elvileg ez kiküszöbölhető - a megfelelő távtartókkal, stb.)

[ Szerkesztve ]

(#44447) HUfantom válasza MPowerPH (#44442) üzenetére


HUfantom
őstag

Helló

Hát igen ebben áll egy radi jósága hogy mekkora a felület, mennyi hőt tud leadni. A méret megválasztásánál érdemes felülméretezni. A procikat általában egy dupla radi el bírja vinni. Persze ha extem tuning esetén lehet hogy kell a tripla. Viszont egy jó kis hűvős rendszert amiben a CPU + VGA van hűtve egy tripla radi elég. Ha tuningolod a procit egy quad. Gondolom nem állandóra akarod az ipari szélkavarót mellé állítani.

VGA átszerelés:
Rendszer leengedés hiszen meg kell bontani a vízkört.
VGA átalakítás Itt maga csak az átalakítás része van ami sok pasztát és gap padot emészt fel, melyek nem biztos hogy lejönnek szépen így cserélni kell őket.
Rendszer újrefeltöltése és légtelenítés.

Csőből, azt mondják hogy 10es belső felett már minden csak parasztvakítás hiszen maximum 10es belsővel rendelkezik minden. Ha csak nincs valami jó pénzügyi lehetőséged
/ Én találtam aprón szinte ingyen nagysok 13as csatit ezért lett az. /
a 16/10es rendszer ajánlanám.

BMW001
Ennek a miértjét kifejtenéd bővebben?
Azért mert a D5 teljesítménye nagy mértékben romlik ahogy a rendszerben egyre nagyobb az ellenállás. Nagy ellenállásnál meg már csak egy hangyányival van előbbrébb mint a 4-6000 forintért kapható DDC-k.

[ Szerkesztve ]

“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway

(#44448) ThodEE válasza DigitXT (#44446) üzenetére


ThodEE
őstag

Nemtudom hogy csak szerencsétlen volt e haver vagy béna volt, de blokkal együtt leszedett 2 mem csippet is :D Bele volt frankón tapadva a geppadba :C

http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink

(#44449) DigitXT válasza ThodEE (#44448) üzenetére


DigitXT
félisten

Szerencsétlen béna volt.;]

(#44450) DigitXT válasza MPowerPH (#44442) üzenetére


DigitXT
félisten

Ah, közben itt volt egy kis szerkesztés, lássuk csak:

Pl. EK Water Blocks EK-Supreme HF - Full Copper?
Asszem én is valami ilyesmit javasoltam.:D (Mondjuk
épp nem a full copper, hanem az acetal verziót, de az
mindegy is: jó blokk, és nagyjából mindenre rámegy.)

nem lesz beépítve, maximum rögzítve
Ebből a szempontból esetleg megfontolandó lehet egy
olyan tartály beszerzése, amibe bele lehet pattintani a
D5-öt, így egyszerűbbé válik a rendszer elhelyezése...
Pl. ez nem rossz: nem muszáj beépíteni ugye.:))

Szerk: feltéve, hogy a lentiek fényében marad a D5.;)
De persze DDC-hez is vannak ilyen beépítős, vagy épp
ráépítős tartályok, szóval a választék nagy: no para.:DDD

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.